- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
lenkei83 #28894 üzenetére
Szia!
A SZUMHA függvénnyel is meg lehet oldani:
=SZUMHA(INDIREKT("" & $F2 & "!$A$" & HOL.VAN($E2;INDIREKT("" & F2 & "!$A52:$A$1000");0 )+51 & ":A" & HOL.VAN($E2;INDIREKT("" & F2 & "!$A52:$A$1000");0 )+51+14);$B2;INDIREKT("" & F2& "!$B$" & HOL.VAN($E2;INDIREKT("" & F2 & "!$A52:$A$1000");0 )+51 &":B" & HOL.VAN($E2;INDIREKT("" & F2 & "!$A52:$A$1000");0 )+51+14))Bővebbet az index fórumon írtam.
Még annyit hogy nevet is lehet adni pl. ennek a kifejezésnek a névkelezelőben "!$A52:$A$1000"
pontosan így beírva, akkor helyette elég akár 3 betűs nevét is beírni.Üdv.
-
rgqjx
aktív tag
Tökéletesen működik, köszönöm!
Ebből is látszik, hogy illendő lenne egy minimális VB tudást összeszednem, de ahogy elnézem, ez már nem a C64-en megtanult basic.... Tudnátok linkelni nekem egy-két oldalt/könyvet, ahonnan érdemes lenne az alapokat elsajátítanom? Köszönet érte!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BenJoe80 #28893 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, sajnos az excelnek most igaza van, én voltam figyelmetlen:
A remélem helyes képlet
=INDEX(B6:M6;MAX((B6:M6<>"")*(OSZLOP(B6:M6)))-1)Az INDEX után kimaradt egy nyitó zárójel. Másrészt, mivel nem az A oszloptól kezdődik a tartomány, amiben dolgozik, ezért a szorzat eredményéből (ami a keresés helyét határozza meg) le kell vonni 1-et. Ebből az is következik, ha a tartományt eltolod jobbra, pl. D oszlopig, akkor már 3 a levonandó érték.
Üdv.
Ps. Elnézést a felesleges "küzdelem" miatt, néha vannak rosz napjaink.. -
lenkei83
tag
Sziasztok!
Mostanában kicsit elborult az agyam, és van pár elvetemült ötletem, ez is egy ilyen.
Van egy összesítő táblám a sample fülön A24:O47-ben és sok másik alatta amiből összesít.
A szum fügvényt kicsit megbolondítottam (Pl: C26 cella), így tudok összegezni úgy, hogy a kritérium mindig csak a szummázandó tábla feletti részben szerepel azonos elhelyezkedésben. Ez így ok.
Amit viszont még elméletben sem tudok lemodellezni (és itt nem VBA megoldásra lennék kíváncsi hanem excel képletre) az az, hogy ugyanezt hogyan tudom megcsinálni szumhatöbbel? Hogyan tudom megadni azt, hogy a sample fül A52 cellában lévő érték tartozzon kritériumként az A55:A66-hoz?
Egyébként a sales kivonat fülön (PL.: H oszlopában) kellene ilyet varázsolni, ahol már csak ez hiányzik a képletből.
Könnyű lenne ha minden sorba beraknám a kritériumot, de én ilyen mazochista huligán vagyok. Nem szeretem az egyszerű dolgokat.
Csinált már valaki ilyet? Lehet egyáltalán?
üdv
P. -
bsh
addikt
makróval?
Private Sub ize()
i = 1
c = 1
While c <> Selection.Rows.Count - 1
For s = c To Selection.Rows.Count - 1
If (Abs(Selection.Cells(c, 2).Value - Selection.Cells(s + 1, 2).Value) < 50) And (Abs(Selection.Cells(c, 3).Value - Selection.Cells(s + 1, 3).Value) < 50) Then
Cells(i, 4).Value = Selection.Cells(c, 1).Value
Cells(i, 5).Value = Selection.Cells(s + 1, 1).Value
i = i + 1
End If
Next s
c = c + 1
Wend
End Sub
(futtatás előtt ki kell jelölni az adatterületet, pl. A26, és a D és E oszlopba fogja gyűjteni a közel eső párokat)
-
ZohanKAA
csendes tag
Sziasztok!
Munkaóra nyilvántartáshoz kellene összeadni az utolsó üres oszlopba, az előtte lévő időket, csak mivel nem csak szám van bennük nem akar működni, gondlom valami SZUMHA lenne de mit adjak feltételnek?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
thn
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék excel-ben megvalósítani egy tabellát egy kisebb foci bajnoksághoz, de nem vagyok benne biztos, hogy meg lehet benne oldani.A helyzet:
Vannak mérkőzések, aminek van 2 résztvevő csapata.
Noname FC - Kétballábasok = 1 : 4
Kétballábasok - Sztárfocisták = 4 : 0Ezeket a csapatokat szeretném leválogatni sorban egymás alá, és mellé írni, hogy
Kapott gól, lőtt gól, győzelem, döntetlen, stb.Meg lehet ezt oldani XLS-ben, vagy adatbázist kell hozzá mindenképpen használnom?
-
rgqjx
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig küzdök.
Milyen függvénnyel tudok összehasonlítani kettő (vagy több) számokkal teli oszlopot, ha nem konkrét értéket keresek, hanem az értéknél maximum 50-el nagyobbat, vagy kisebbet. A match ugye épp emiatt esett ki, pedig a konkrét értékösszehasonlításban talán az lenne a legjobb... -
Fferi50
Topikgazda
-
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BenJoe80 #28883 üzenetére
Szia!
Tömbképletként kell bevinni az adott cellába, vagyis nem sima enterrel, hanem shift+ctrl+enterrel kell befejezni. Ekkor a képlet kapcsos zárójelek közé kerül. Az A1 és AA1 cellák helyére beírod a B6 és M6 cellákat.
Így fog kinézni a cellában a képlet:
{=INDEXB6:M6;MAX((B6:M6<>"")*(OSZLOP(B6:M6))))}Ezt húzhatod lefelé úgy, hogy kijelölöd az alatta levő cellákat, majd Ctrl+l.
Üdv.
-
DeathBat666
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez a topic nem ezért van, de lenne egy (házi)feladat (12. es info), és egyszerűen nem tudom megcsinálni, pedig utánanéztem meg minden, de síkhülye vagyok info terén. Akinek lenne ideje megcsinálni vagy csak segíteni nekem az kérem írjon!
Nem kérek negatív kommentet, felfogtam, hogy nem itt kell segítséget kérni, de hátha. -
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
azt hogy lehet megoldani (egyáltalán meg lehet oldani?), hogy egy sor adataiból, mindig a legutolsót jelenítse meg egy külön cellában?
Tehát...
Van mondjuk 12 cella egy sorban (A1-től A12-ig) különféle adatokkal, amik hó végén jelennek meg és azt szeretném, hogy a 13. cellában (A13) mindig a legutolsó (éppen aktuális) cella értéke jelenjen meg.
Ez hogy néz ki képletben?
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
órákat szeretnék átalakítani percekké. Mivel tudom?
Képlet:
=CONVERT(A2;"hr";"mn") 6 óra átalakítása percekké (360)
De ezt dobja #NÉV
Valami ötlet erre, mit rontok el?
-
Thrawnad
senior tag
Hali!
Meg lehet oldani valahogy hogy egy táblázat adott cellájának a formázása ne változhasson?
Kijelölhessék, beleírhatnak, csak a feltételes maradjon ami volt.Köszi!
Attila -
boboy79
csendes újonc
válasz
m.zmrzlina #28867 üzenetére
OfficeSuite 8.3.4060 ha pont helyett vesszőt teszek akkor #HIBA! lessz
-
boboy79
csendes újonc
Sziasztok a 2. sorba írtam =nélkül hogy mit írtam a 3.sorba azt szeretném kérdezni hogy csináljam meg hogy ne írja ki a #SZÁM! feliratot.
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Ha adottak fix koncentráció értékeim az X tengelyen és ezekre mért fényelnyelési értékeim az Y tengelyen, akkor hogy tudom ismeretlen cc minta mért fényelnyelési értékeiből kalibrációval meghatározni a hozzá tartozott koncentrációkat? (Több fényelnyelési érték van, mert több időpontban mértük.)
Trendvonalat már készítettem, de annál tovább nem jutok, mert folyton elcseszem az egész diagramot.
Elég suta vagyok excelhez.
-
Kobe
veterán
válasz
Delila_1 #28846 üzenetére
szia
koszi szepen, majdnem tokeletes
ezzel ugye annyi darab uj sheetet hoz letre, ahany sor van. De ha en azt szeretnem, hogy uj, teljesen ures sheetek helyett egy mar meglevo sheetet (nevezzuk Template nek) masoljon le annyiszor, ahany darab van, es azokra illessze be az adatokat, mit kellene hozza atirni? -
Delila_1
veterán
válasz
kobak82 #28853 üzenetére
Kijelölöd a 3 oszlopodat, Beszúrás, Kimutatás.
Kapsz egy ablakot, ahol megadhatod a kimutatás helyét (új lapra akarod tenni, vagy az aktuális lap ... cellájában kezdődjön).
Újabb ablak jön fel. Felül van a 3 oszlopod címe. Ezeket húzod le az ablak alján lévő, az előbbiekben leírt helyekre. Ezzel kész.
Még azt teheted meg, hogy amit sorcímkének vettél fel, a kész kimutatásban annak a legördülőjében kiveszed a pipát az (üres) elől.
Ha bővül, változik az eredeti táblázatod, a kimutatáson jobb klikk, frissítést választasz.
Nem javaslom a képletekkel való megoldást. Ahhoz előbb a név, és város oszlopodból speciális szűréssel ki kell íratnod az egyedi értékeket, a kapott adatok közül az egyiket transzponálnod kell, ezután jöhet a DARABHATÖBB képletek beírása.
-
Delila_1
veterán
-
kobak82
újonc
Sziasztok!
Meg lehetne adni olyan képletet, amely összeszámolja, hogy egy adott városba hány ember szállított vmiféle árut?
A táblázat 3 oszlopa: Név, Áru, Város
DARABTELIVEL megszámoltattam a városokat, de mivel egy ember többször is visz árut ugyanazon városba, hibás az eredményem.
Milyen képlettel tehetem meg, hogy ugyanazon embert csak egyszer számolja?Köszönöm
-
gyga
senior tag
Üdv.
Excel 2013 Pénzformátum beállításakor HUF lett a Ft jelölésből, hogy tudom visszatenni Ft-ra. Nem találom a Ft jelölést a pénznem formátumok közt. -
Delila_1
veterán
Sub Masolas()
Dim sor As Long
sor = 2
Do While Sheets("Sheet1").Cells(sor, "A") <> ""
Sheets.Add.Name = "Sheet" & sor
ActiveSheet.Move After:=Sheets(Sheets.Count)
Sheets("Sheet1").Range("A" & sor).Copy Sheets("Sheet" & sor).Range("B3")
sor = sor + 1
Loop
End SubCímsort feltételezve az első lap 2. sorától indítottam (sor=2).
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha a sorok száma alapján szeretnéd dinamizálni, akkor:
For each sor in Sheets("Sheet1").UsedRange.Rows
célmunkalap létrehozása/kijelölése
ide jönnek a másolási műveletek
nem ártana ellenőrizni, hogy nincs-e esetleg üres sor benne, ha van, azt nyilván ki kell hagyni a másolásból.
NextÜdv.
-
Kobe
veterán
válasz
Fferi50 #28843 üzenetére
Hello
A celcella minden sheeten ugyanaz. Az igazi fejtores az, hogy elore nem tudom megmondani hany sor lesz a tablaban, ebbol kifolyolag hany sheetet kell letrehozni,es hanyszor kell majd masolni - a szamozott sheetekkel ezert nem erdemes vegigzongorazni, ill nem is lehet.
Valahogy a sorok szama alapjan szeretnem dinamizalni,hogymindig annyiszor masoljon ahany sor van.Eddig for each el ill do untillal probaltam sikertelen. Biztos megoldhato csak az en skillem keves meg
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha mindig ugyanoda kell másolni, akkor a makróba beírod egymás után:
Sheets("Sheet2").Range("B3").value=Sheets("Sheet1").Range("A2").value
Sheets("Sheet3").Range("B3").value=Sheets("Sheet1").Range("A3").value
Sheets("Sheet4").Range("B3").value=Sheets("Sheet1").Range("A4").value
és így tovább, minden egyes cellára.
Ha van valami szabályszerűség a másolásban, akkor ciklusba is szervezhető.(Ha nem csak az értékeket, hanem a formát is szeretnéd átvinni, akkor a fenti sorok helyett a copy metódust használhatod:
Sheets("Sheet1").Range("A2").Copy destination:=Sheets("Sheet2").Range("B3")
Sheets("Sheet1").Range("A3").Copy destination:=Sheets("Sheet3").Range("B3")
Sheets("Sheet1").Range("A4").Copy destination:=Sheets("Sheet4").Range("B3")
a másolásra.)Ha változó a másolás helye, akkor használhatod az Applicaction.inputbox metódust a cél cella bekéréséhez, ahol megadhatod, hogy milyen típusu legyen az input (8-as tipus a cella referencia). Így minden kérdéses cellánál megkérdezheted, most hova legyen másolva.
Az inputbox értékét egy változóba kérheted be:
Set myCell = Application.InputBox( prompt:="Select a cell", Type:=8)
majd ezt a változót használod célként.
Ebben az esetben az inputboxban egérrel kijelölheted melyik munkalap melyik cellájába kívánod a másolást.
Utána:
Sheets("Sheet1").Range("A4").Copy destination:=myCellRemélem, sikerülni fog valamelyik módszerrel megoldani a problémát.
Üdv.
-
boboy79
csendes újonc
válasz
m.zmrzlina #28838 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
Kobe
veterán
sziasztok
ujfent egy kis vba-s help kene. Egy reszet mar megoldottam.
Van egy workbookom, amiben a Sheet1 en vannak az alapadatok egy tablazat formajaban. Pl 10 oszlop, headerrel ellatva, valtozo szamu sorral.
Van egy alap templatem is a fileban. A makro ezt az alap templatet lekopizza ahanyszor, ahany sor Sheet1 en van.
Tehat van pl 12 sorom Sheet 1en, es van hozza 12db masik sheetem.
Szeretnem a makrot boviteni, hogy az alap tablambol a masodik sor tartalmat a masodik sheet megadott cellaiba tudnam masolni, a harmadik sort a harmadik sheetre, es igy tovabb ahany darab sor van.
Mivel valtozo szamu sorom lesz, ezert mindenkepp dinamizalva szeretnem (most 12, holnap lehet 15), illetve a annyi kulonbseg van az alapadat sheet es a target sheet kozott, hogy elobbiben sorokban vannak az adatok, utobbin pedig kulonbozo helyekre menne - igy szeretnem lehetoleg en megadni hogy pl az A oszlop tartalmat milyen cellaba iranyitsa at a sheeteken.
Pl Sheet1 / A2 -> Sheet2 / B3
Sheet1 / A3 -> Sheet3 / B3
Sheet1 / A4 -> Sheet4 / B3ilyen problemaval talalkozott mar valaki ? probaltam neten valami sample makrot keresni, de ilyen jellegut sehol nem talaltam sajna
-
boboy79
csendes újonc
Sziaszok.
Az lenne a kérdésem hogy excel táblázat A1 cellába beirom pl:2600 a B1 cellába ez irom: A1-2700 tehát szeretnék kivonni belöle de azt szeretném hogy ha negativ akkor ne jelenjen meg benne semmi csak ha pozitiv ezt szeretném a B oszlopra érvényesiteni remélem ki tudjátok bogozni.
-
desert_camo
tag
válasz
desert_camo #28834 üzenetére
meg is van, "összefűz" volt a megoldás
-
desert_camo
tag
Sziasztok!
Van-e valami megoldás arra, hogy egy cellában lévő szót kiegészítsek 1-1 karakterrel? Például "abc" betűkből "*abc*" legyen. Nagyon sok esetben kellene elvégezni ezt a két csillag beszúrást
A helyette függvényen gondolkoztam, de a csereszó csak konkrét érték lehet..
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lacikaaaa #28826 üzenetére
Szia!
Mihez képest kell nézni a 3 ill. a 4 és több napot. Valahol egy cellában rögzítve van ez a "referencia dátum", mert ha nincs, akkor sem Te sem a rendszer nem fogja ám kitalálni (gondolom ez a rögzítés dátuma lenne).
Ha van ilyen cella, akkor 2 feltételes formázással megoldható a dolog - formázás képlet alapján, a képlet pedig: ma - referencia dátum >2 kitöltés sárga ez az egyik
ma - referencia dátum >=4 kitöltés sárga ez a másikÜdv.
-
Kobe
veterán
válasz
szatocs1981 #28830 üzenetére
Elfelejtettem bekopizni, benne van az a sor is....de ettol a type mismatch fennall.
Delila: mukodik, koszi....kicsit kezdek mar belegajdulni, kiszurhattam volna a hulyeseget
-
Kobe
veterán
sziasztok
ujfent 2 vba-s kerdes
az egyik: van egy oszlopom, amiben 2 fajta ertek van (Szoveg1, Szoveg2). A mellette levo oszlopba szeretnek egy if fuggvennyel beirni egy erteket, ha pl D2 = Szoveg1 akkor E2=1, ha D2=Szoveg2, akkor E2=2
megcsinaltam VBA-val, de valamiert Type mismatch hibara fut
last = Cells.Find(what:="*", searchorder:=xlByRows, searchdirection:=xlPrevious).Row
For i = 2 To last
If Range("D2:D" & last) = "EDE" Then Range("E2:E" & last) = "2" Else Range("E2:E" & last) = "1"
Next iitt mi lehet a problem? Type mismatch valoszinu valami formatum nemegyezosegbol johet, ezert egy masik paranccsal probaltam elotte a D oszlop tartalmat szovegge formazni
Range("D2:D" & j).NumberFormat = "@"
de igy sem mukodott. Tipp, hogy mi lehet meg ?
illetve a nagyobb lelegzetvetelu dolog. Amennyiben megvan a kesz, formazott tablazatom, egy masik worksheeten van egy urlapom
Azt szeretnem, ha a makro a tablazat midnen soraval feltoltene az urlapot, es elmentene egy kulon tabra.Szoval ha van 10 db sorom a tablazatban, akkor 10 tabon kulon letrehozna 1-1 urlapot neki, es a tablaban adott sorban tarolt adatokkal kitoltene.
Pl 1es sor, elso urlap feltoltve, 2es sor masodik tab urlapja, stb
erre valakinek otlete ?
-
ueva
csendes tag
Sziasztok!
Excel 2010-es verziót használom. Az információs függvények között található egy S fv., amelyre nagy szükségem lenne. (A nem számértéket számmá, a dátumot dátumértékké alakítja, az IGAZ értékből 1, bármi egyébből 0 lesz.)
Az én Excelemben egyáltalán nem működik ez a függvény. Pedig 2010-esben működnie kellene. Bármilyen értéket adok meg, felugrik a "A beírt képlet hibás...." ablak.
A súgóban megadott példákra sem működik.
Tudnátok ebben segíteni? (Azt hiszem ezzel sikerülne a feltételes formázásos feladatomat megoldani.)Köszönöm!
-
Geri89
aktív tag
válasz
szatocs1981 #28824 üzenetére
Köszönöm!
Valóban.. nem igazán értek a makrokhoz
-
Geri89
aktív tag
válasz
Geri89 #28822 üzenetére
A szerkesztési időm lejárt.. ennek a segítségével megoldottam a problémám nagy részét, viszont így az emailt magától elküldi. Az nem megoldható valahogyan, hogy "csak" áttegye az Outlook-ba, és ott nekem kelljen a küldés gombra kattintani? Úgy biztosabbnak érezném, hogy valóban elküldi az üzenetet.. mert így nincs visszajelzés (csak az elküldöttek közt lehet megnézni)
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan excel makrora lenne szükségem, ami A1 cellától H16-ig terjedő tartományt formázottan kimásolja, majd elkezd egy emailt írni outlookba (címzett és tárgy kitöltéssel), és a levél szövegébe szövegesen beilleszti a másolt adatokat.
Viszont ha lehet, akkor ne küldje el magától, hanem nekem keljen rámenni a küldés gombra már az outlookban. Ez megoldható? Előre is köszi!
-
poffsoft
veterán
válasz
Delila_1 #28820 üzenetére
nem jó, az volt az első próba.
osztályváltáskor kell színt váltania a színezésnek, és lehet olyan osztály, aminek 0 eleme van.
azt kellene minden cellánál megnézni, hogy hányadik olyan osztályban van, ami nem nulla, és ezt már lehene páros-páratlan figyeléssel színhez kötni. -
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
sziasztok
van egy tablazatom, amiben az adatok kb igy neznek ki, az elso oszlopban ugyanilyen sorrendben szerepelnek
Buda
E1
E2
E3
E4
...
E128
Pest
E1
E2
E3
...
E48
Erd
E1
E2
E3
...
E12Azt szeretnem megcsinalni, hogy a B oszlopot toltse fel a Buda, Pest ill Erd szavakkal, nyilvan azoknal a teteleknel ahol Buda alatt szerepelt, ott Buda, utana valtson at Pestre es amig az erdi tetelek listaja nem jon Pestet, utana erdet irjon ki
ezt milyen formulaval tudnam megtenni ?
Legjobb lenne vmi VBA-s nyelvezetben megragadni igazabol
koszi
-
kacsaesokos
tag
Sziasztok!
Diagram készítésénél akadtam el, egyszerűen nem jövök rá a megoldásra.
Csatolok képet is kép, bal oldalt látható, hogy kéne kinéznie, jobb oldalon amit "alkottam".
A problémám, hogy az X tengelyen, nálam nem a kívánt 3 értéket (0,15; 0,22; 0,34) skálázza hanem 0,5 egységenként. Tengely formázásánál nem jártam sikerrel, kezdem úgy gondolni, hogy talán már az adatok kijelölésénél kellene valamit másképp csinálni.
köszi -
spe88
senior tag
Megvan:
[/Option Explicit
Function HyperLinkText(rg As Range)
Dim sFormula As String, S As String
Dim L As Long
Dim H As Hyperlink, HS As Hyperlinks
sFormula = rg.Formula
L = InStr(1, sFormula, "HYPERLINK(""", vbBinaryCompare)
If L > 0 Then
S = Mid(sFormula, L + 11)
S = Left(S, InStr(S, """") - 1)
Else
Set HS = rg.Worksheet.Hyperlinks
For Each H In HS
If H.Range = rg Then
S = H.Address
End If
Next H
End If
HyperLinkText = S
End FunctionM] -
spe88
senior tag
Sziasztok,
Gyakorlatilag a hivatkozás címét szeretném kinyerni! Ahogy nézem ez nem működik csak saját függvénnyel, de nem tudom működésre bírni!
pl. van egy hiperhivatkozás a neve: Google, amire mutat (http://google.com)
és akkor dobja ki a http://google.com - ot a cellába!
Mivel az adott hivatkozott fájlból akarom kinyerni az adatokat!
köszi
-
spe88
senior tag
Már egyszer azt hiszem kérdeztem, de nem nagyon jön össze az INDIREKT fv-nyel próbálkoztam...
Szóval van egy cella (a1), ami hiperhivatkozik egy másik fájlra!
Ebből a fájlból mondjuk a C3 értékét ki akarom másolni az eredeti fájl A2 cellába!mivel tehetem ezt meg?
köszönöm
-
the radish
senior tag
válasz
the radish #28805 üzenetére
Jaj, bocs. Működik. Az indítással volt probléma, nem olvastam az utolsó hozzászólásodat.
Nagyon köszönöm!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #28799 üzenetére
Szia!
Mégis az Application.Wait lett a nyerő.
A UserForm1 tartalmaz egy Label1 cimkét - itt fut az idő visszafelé, Commandbutton1 parancsgomb a művelet végrehajtására, Commandbutton2 parancsgomb a megszakításra.
A UserForm1 kódlapja így néz ki:
Option Explicit
Dim xx As Integer
Sub mutato()
UserForm1.Show False
For xx = 11 To 0 Step -1
UserForm1.Label1.Caption = xx
Application.Wait Now + TimeSerial(0, 0, 1)
DoEvents 'figyeli, hogy volt-e gombnyomás, ha igen, végrehajtja
Next
If xx = -1 Then UserForm1.CommandButton1_Click ' ha lefutott az idő, végrehajtjuk a műveletet, ha már megvolt, nem történt semmi
End Sub
Public Sub CommandButton1_Click()
MsgBox "Kilépek"
xx = -2
Me.Hide
End Sub
Private Sub CommandButton2_Click()
MsgBox "Cancel"
xx = -2
Me.Hide
End Sub
Private Sub UserForm_Terminate()
xx = -2
End SubHa kérdésed lenne, kérlek írj!
Üdv.
-
fess
őstag
sziasztok
Azt meg lehet valahogy oldani, hogyha az egyik sheet-en beállítom, hogy melyik oszlop milyen színű legyen akkor automatikusan az összes sheet-en olyan színűek legyenek az oszlopok? -
Kobe
veterán
sziasztok
VBA-val kapcsoaltban kellene kis help
Egy makroval szeretnek megnyitni egy filet - ez egy SAP-bol letoltott sima local file, text tab delimited ("Text with columns" formatum, ha ez tobbet mond).
Olyan modon szeretnem megnyitni, hogy a user tallozza ki magat a nyersfilet a sajatgeperol (tehat nem en adom meg az eleresi utvonalat), azonban egy kicsit bajban vagyok a formatumokkal.A tallozas resze megy is, de a kod nem kepes a text tab delimited filet megnyitni, hiaba jatszottam a formatumokkal / filetipusokka, minding type mismatch hibara fut az If feltetelnel:Sub FormatRawDownload()
Dim strFileToOpen As String
MsgBox "Please select the downloaded raw report to open"
strFileToOpen = Application.GetOpenFilename _
(Title:="Please select the downloaded raw report to open", _
FileFilter:="Excel Files *.xls* (*.xls*),")
'FileFilter:="Text Files *.txt* (*.txt*),")
If strFileToOpen = False Then
MsgBox "No file selected.", vbExclamation, "Sorry!"
Exit Sub
Else
Workbooks.Open Filename:=strFileToOpen
End If
End Submit kellene hegeszteni rajta ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest