- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezdosql
tag
válasz
DrojDtroll #34684 üzenetére
Azt gyanitom, jo nehany meg regen keszult, amikor meg opcio volt mentesnel, hogy vesszo vagy pontosvesszo legyen a cellahatarolo.
2003-as Excelben kell dolgoznom. Ugy hallottam, annak idejen a 2007-esre atallast elvetettek, annyira mas lett, foleg a Word, igy maradtak ennel a verzional.
-
0P1
aktív tag
válasz
DrojDtroll #34651 üzenetére
Az operációs rendszerben.
Windows esetén (angolban tudom, magyar windows most nincs közelben):
Control Panel - Change date, time or number formas - Additional settings - List separator
MacOS kicsit butább, ott nem lehet külön lista elválasztót megadni, ugyanaz, mint a tizedes elválasztó, amit itt tudsz beállítani :
System Preferences, Language & Region , Advanced -> Decimal separator
-
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34605 üzenetére
Ja ez így tökéletes köszönöm! Elleszek vele
-
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34603 üzenetére
Hát azt csak példának írtam. De ha úgy érted, hogy 4 szám elég-e, végülis elég.
-
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34601 üzenetére
Rendben ezer hála
-
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34599 üzenetére
Wow le a kalappal
. Csak annyi, hogy ugye 20 számot húznak de max 10 számot lehet egyszerre megjátszani (kevesebbet lehet). Tehát ha csak annyira lennék kíváncsi, hogy adott húzáson, a 20 számból benne vannak-e az
5 12 21 66
számok az megoldható-e. Most én úgy gondolom (a majdnem nulla tudásommal), hogy ezt így akkor már bonyolultabb lehet megcsinálni és semmi nem múlik rajta csak kíváncsi voltam -
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34595 üzenetére
Nem hiszem, mivel nem tudom mire gondolsz
Ha arra, hogy mik legyen a véletlen számok azt én adnám meg
-
0P1
aktív tag
válasz
DrojDtroll #34560 üzenetére
Mivel az excelben minden worksheet függvény kimenete mindig a cella tartalma, nem pedig akármilyen attribútuma, ezért természetesen ez lehetetlen.
-
föccer
nagyúr
válasz
DrojDtroll #34563 üzenetére
A feltételes formázásban is meg lehet adni egy függvényt, aminek az eredményétől teszed függővé az adott cella formázást.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
DrojDtroll #34560 üzenetére
Feltételes formázással lehet hasonlót, bár ott nem másolod, hanem megfelelő feltételek teljesülése esetén beállítod.
üdv, föccer
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
DrojDtroll #30989 üzenetére
Na de van olyan cella, amibe csak logopédusok írnak, mondjuk 10-en, akkor rmindenkinek hozzá kell adni a már bent lévő számhoz. Ezt akarom kikerülni. Írod, hogy másik táblában összesíteném, azt hogyan, összeadom fejben, majd beírom, Kissé elakadtam
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
DrojDtroll #30987 üzenetére
De, volt olyan is, de akkor mindenkinek külön rovata volt. De van vagy 10 logopédus, akiknek a logopédia rovatba kéne beírni mondjuk, hogy hány gyerek vár ellátásra. Vagyis így nem tudnám ki írta már be és hogy jól adta a pl. már bent lévő adathoz, a 123-hoz pl.14-et
Az online táblázatokat én is jobb szeretem, de ebben az esetben még nem jöttem rá, hogy mi lenne a legegyszerűbb. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
DrojDtroll #30985 üzenetére
Egyelőre szenvedek
Az a baj, hogy havonta kérek be Excel fájlban adatokat, gyerek várólistája. Fel van sorolva az A13 cellától lefelé a szakfeladatok elnevezései, és mindenki beírja a B13-tól lefele a nála várólistán lévő gyerekek számát. Vagyis egy igen egyszerű táblázat. Csak macerás havonta 20-40 számú táblázat adataiból összesítést (egyesével kiírogatni, stb, sokszor azt se tudom melyikből írtam ki az adatokat). Vagyis egy szerintem egyszerű, azonban nekem egyelőre megoldhatatlan feladat ez, vagyis megoldom, csak jóval egyszerűbben szeretném, mint manuális összeadásokkal.
Lehet az is, hogy valami más alap táblázatot kéne tölteniük, még nem tudom, még nem jöttem rá mi lehet a jó megoldás, pedig érdekel a dolog é jelenleg ok munkaórám megy el egy ilyenre. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
DrojDtroll #30983 üzenetére
Köszi szépen, átnézem!
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
DrojDtroll #30980 üzenetére
Köszi, nézem. De magyar nyelvű leírás is van valahol? A videó se egy jó minőség..
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #30975 üzenetére
Szia!
Egy szép tömbképlettel kaphatod meg az eredményt:
=INDEX(A2:A9;HOL.VAN(MAX(((B2:B9="a")*C2:C9));C2:C9);0))
A tömbképletet Ctrl+Shift + Enter kombinációval kell bevinni, arról ismered meg, hogy kapcsos zárójelek közé kerül. Ha nem így viszed be, akkor Hibát fogsz eredményül kapni.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #30971 üzenetére
Szia!
Hozzáfűzöd a szó után a KARAKTER(10) függvényértéket (ami a sorvéget jelenti).
Az ÖSSZEFŰZ függvény helyett bátran használd a & (ampersand) karaktert, rövidebb és egyszerűbb is:=Összefűz("Kalap";Karakter(10);"Kabát") helyett ="Kalap" & Karakter(10) & "Kabát"
Üdv.
-
ny.janos
tag
válasz
DrojDtroll #30336 üzenetére
Cellákat kijelölöd B3-tól jelölöd ki B52-ig, a képlet pedig az alábbi.
=$B2-$B1=$B$53
Ezáltal a B3 cellát formázza B2 alapján, B10-et B9 alapján stb. A lényeg az, hogy a kijelölt tartományodnál eggyel feljebb lévő cellát (esetedben eggyel és kettővel feljebb lévőt) hivatkozz a képletben. Ezáltal eredményül a képletnek eleget tévő cella alatti cellát formázod. -
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #29154 üzenetére
Megoldódott.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #25687 üzenetére
Szia!
Az a kérdés, hogy a cella időformátumú vagy szövegformátumú.
Ha időformátumú, akkor az IDŐ függvény használatával:
C1 cella képlete: =b1 + idő(0;15;0)
Ha szöveg, akkor bonyolultabb, mert a szövegkezelő függvényekkel (bal,jobb,közép) "le kell vadászni" az óra-perc-másodperc részeket a forráscellából, hogy hozzá tudd adni a perceket.Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz
DrojDtroll #25397 üzenetére
nekem ennyire futotta, valójában átverjük az X tengelyt mert dátum-ra lett állítva ahogy a képen is látszik, én mondjuk az ilyet nem szeretem mert lehet most jó de a későbbiekben az hogy nem azt a formátumot használjuk bekavarhat....
amíg két állomás között fix kerek kilóméterek vannak addig jó mert 1 nap 1 kilómétert jelent a diagrammon de ha már 1274 méter lesz beírva borul az egész, ezért nem ajánlott ezt használni!!!!!!!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #25394 üzenetére
Szia!
Nem ismerem a 2013-as verziót, de tartok tőle, hogy nincs ilyen lehetőség abban sem.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #25379 üzenetére
Szia!
A "hiányzó" x értékekhez interpolálnod kell a megfelelő y adatokat és így "megalkotni" a grafikont.
Pl. nem csak 5 és 15 kap értéket, hanem 10, majd 20,25,30 és így tovább az egyenes egyenletének megfelelő y értékeket. (x=10 esetén 1100 (1000 és 1200 között "félúton").
Üdv.
-
KaliJoe
tag
válasz
DrojDtroll #24753 üzenetére
Szia DrojDtroll,
Ehhez a témához egy kérdés: Sima ügy felosztom - függőleges osztóval - a nagyméretű táblámat. Szeretném A-tól J-ig a baloldalon görgetni (függőleges irányba), míg K-tól szeretném, ha a tetején (vagy egy tetszőleges ponton) hagyni. Nekem viszont nem görgeti külön, hanem EGYÜTT.
Megőrjít. Kell még azon kívül tenni valamit, h felosztom?
-
RAiN91
őstag
válasz
DrojDtroll #24750 üzenetére
Van egy pl. 5000 soros excel fájlom. Minden sorban számok vannak. És pl. az üres G1 cellába SUM-al összeadom az 5000 sort. Ha legörgetek a 2500. sorhoz, akkor is lássam a G1 cellában lévő számot.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #24606 üzenetére
Szia!
Elvileg igen, működnie kellene szerintem - persze elég macerás sok cellának külön nevet adni.
Nézd meg légy szíves ezt a fájlt:Példa
Itt a Munka1 A oszlop első pár cellája a Munka2 A oszlop azonos cellájának értékétől függően színeződik. A feltétel az, hogy 10 -nek kell lenni a Munka2 - ben az adott cellában (természetesen ez tetszőlegesen változtatható).
Remélem nálad is működik.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #24604 üzenetére
Szia!
Próbáld meg a névadással (24592 sz. hozzászólás). Bár elvileg abban a verzióban már kellene mennie (hacsak vissza nem fejlesztették a 2010-es eszközöket).
Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
DrojDtroll #24597 üzenetére
Szivi.
-
Delila_1
veterán
válasz
DrojDtroll #24588 üzenetére
2010-es előtti verzióban nem enged más lapra hivatkozni a feltételes formázás, de egy segédoszloppal meg lehet oldani a színezést.
A Munka2 pl. a G1-ben legyen a képlet =Munka1!A1. Ezt lemásolod, ameddig kell. Ezen a lapon az A1 feltételes formázásának a képlete: =$G1=1, és itt adod meg a színt.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #24588 üzenetére
Szia!
munkalap2 A1 cella Feltételes formázás, a cellák kijelölése képlettel, a képlet legyen ez:
=munkalap1!$A$1=1
a kitöltésnél jelöld be a piros szint.
A másik színnél ugyanígy.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
DrojDtroll #24032 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
DrojDtroll #24027 üzenetére
Megszüntettem az első két sorban az összevonásokat, mert mint sok más helyen, itt is problémát okozott az autoszűrésnél.
A P1 cellában kiválaszthatod, melyik csoport adatait akarod megszámolni. Ennek megfelelően szűri a táblázatodat, az eredményt az R1 cellába írja. Itt a 0 és 9 közötti érték helyett hosszabb számot is írhatsz, mindig eszerint szűr.
Ha beírás helyett törlöd a P1 értékét, a táblázatod minden adata látszik, az R1 az összes adatod darabszámát mutatja.
A fájl makrót tartalmaz, xlsm a kiterjesztése.
-
Delila_1
veterán
válasz
DrojDtroll #24015 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
DrojDtroll #24011 üzenetére
Feltételes formázás A2-től:
=JOBB($A1;1)=$L$3&""
A képlet végén a dupla idézőjel szöveggé alakítja az L3-ban lévő számot, mert a JOBB függvény eredménye is szöveg típusú.
Az érvényesség tartománya $A: $G.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #22487 üzenetére
Szia!
Feltételes formázás kijelölése képlettel. A képletbe pedig beírod azt a cellát, amelyiknek az értékét szeretnéd figyelni:
pl. =c1>2,
A hatóköre pedig az a1 cella.De! figyelj az abszolut és relatív hivatkozásokra (dollár jel vagy anélkül nem mindegy).
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest