Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elttiL
senior tag
válasz
Jarod1
üzenetére
Szia. Bocs de nem vettem észre hogy válaszolt valaki.... Kösz, hogy válaszoltál. Lehet hogy félreérthetően fogalmaztam. Nem az a gond, hogy nem frissült a cella tartalma, hanem a hivatkozás képlet akármi helyett maga az érték szerepelt. Pedig képlet hivatkozás akármi került előzőleg abba a cellába. Képzeld el ha csinálsz egy Szumma fuggvenyt de észre veszel valamit az egyik munkafüzetben, valtoztatsz, de mivel már nem Szumma függvény van a cellában, hanem egy egyszerű szám, már bukó van. 10-50-100m-es ajánlatokat készítek, van közbeszerzés is, nem kellene bennük hibáznom. 3x ellenozzok mondjuk mindent. Hibásak a kiadott excelek is többször, a legjobb amikor beszurnak sort a Szumma sor fölé de ha nem javítasz bele a Szumma sorba, akkor a beszurt értékek nincsenek benne az összegben. De már rutinos vagyok, keresem ezeket az elcseszéseket.
Mostanaban nem tapasztaltam a nyavajámat. Úgy tűnik a xls ből xlsx be hivatkozásból adod(hat)ot. Mindenesetre érdekes volt. -
elttiL
senior tag
Üdv. Tapasztaltatok ilyet mostanában, hogy: csinálsz egy másik munkalapról, vagy egy másik excel táblából egy cella hivatkozást. Észre veszed, hogy nem frissül a cella tartalma. Megnézed és a hivatkozáskori érték szerepel a cellában, nem pedig a hivatkozás.
Gépiesen sok ilyen hivatkozást csináltam (nyilván nem nézem meg minden linkelés után, hogy ott van e a hivatkozás) utána, amikor már frissült értékeknek kellett volna szerepelnie akkor vettem ezt észre.
xls kiterjesztésnél tapasztaltam, kínomban xlsx-re mentettem, ott már nem jelentkezett. -
elttiL
senior tag
Üdv! Erre [link] tudna valaki mondani valamit?
Illetve egy külső csatolást nem találok a táblámban: akármi.xlsm rákerestem a szavakra a filenévben, xlsm szóra kerestem, de auz istennek sem találom. egy rész átmásolásánál kerülhetett bele a az új táblába, de hogy hol van, a jó ég tudja. 5let, hogy hogyan taláéljam meg, alt. -tal a képelteket megjeleníttettem, de úgy sem igazán találom.
-
elttiL
senior tag
Üdv. Érvényesítés lista bajom van. A szövegméret növelésére a lenyitott listán van valami megoldás? Utánaolvastam, olyan opció nincs, hogy szöveg növelése. Esetleg valami más praktika? Az érvényesítés lista helyett ürlap vezérlőelem beszúrását néztem, de gyakorlatilag szét kellene bombáznom az egyébként (ezta részt tekintve) kész táblázatomat.
Illetve dátum adat bevitelét kulturáltan nem tudom megoldani. A Date & Time Picker vezérlőt képtelen vagyok feltelepíteni/beregisztrálni. Néztem free lehetőséget (xltools free), de utána az excel táblát tönkretette gyakorlatilag (nem lehetett menteni). (működött, szép volt, de olyan tudása volt, hogy ágyúval verébre, továbbá ugye tönkre is b_ta; aztán lehet, hogy a pro verzió működik, de más gépen is futnia kellene a dolognak.)
Tudom, hogy a Date&Time Pickert is fel kell dobni arra gépre, amin még meg akarom nyitni a táblámat. Office 2010 vagy 2013 van fent. -
elttiL
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Köszönöm szépen!
A holavege = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row verzió működött egyedül. De nekem megfelel.

A többinél runtime error 13 type mismacska hibaüzi volt. Még 1x köszönöm
-
elttiL
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Köszönöm a fáradozást. A tök üres táblát úgy értettem, hogy nyitottam egy teljesen üreset, hogy próbálgassam. Beírtam A oszlopba valahova a keresendő szöveget. Így próbáltam.
Biztos rosszul fogalmaztam. Egyszerűsítsünk: beillesztési pont=xxx Az A oszlopban tetszőleges helyen lehet az xxx. A vágólapra kitett táblázat: beillesztés után a bal felső cellájának a helyének kell lennie az xxx-et tartalmazó cellának (tehát felülírjuk a beillesztett táblával).A beillesztett táblázat utolsó A oszlop eleme az xxx tartalom. Így az új beillesztett táblázat beilleszthető arra pontra. (és csak egy darab xxx tartalmú cella lesz az A oszlopban.
Z
Update: Nem, Te segítőkész vagy.
csekkolom a patch-et... -
elttiL
senior tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Már igen.
Annyit tesz, hogy bemásolja a vágólapon levő dolgot A oszloptól kezdődően, de abba a sorba, ahol a kijelölésem van, nem keresi meg az A oszlopban a xxx tartalmú cellát. -
elttiL
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Köszönöm. De nekem hibát ad. Vélhetően azért, mert VB-hez nem konyítok. Kicsit sem.

Töküres táblában próbáltam ki, munkalap neve Munka1, A oszlopba akárhova beírva amire keresnénk, de elhasal a
holavege = Selection.Find(What:="beillesztési pont", After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Row
sornál. Run-time error '91': Object variable or With block variable not set
Nyilván érti az aki ebben mozog, sajna én nem. -
elttiL
senior tag
Üdv! A következőt szeretném megoldani. Kirakok vágólapra egy táblázatot, képletekkel, formázással stb. ezt kellene úgy beillesztenem egy pontra, hogy az a cella legyen az első cellája a beillesztett táblázatnak az a pont ahol egy feltétel teljesül. A cellába be van írva, hogy "Beillesztési pont". Ez az A oszlopban bárhol lehet, ide kerül beillesztésre a vágólapon levő tábla; no ennek a vágólapon levő táblának az utolsó A oszlopos cellája ugyancsak tartalmazza a "Beillesztési pont" tartalmat, így a következő táblázat beszúrásánál megvan az új pont ahova be kellene illeszteni. Mindenzt szépen makróban, és az első rögzített sorban lenne egy vezérlő billentyű, ami a makrót indítaná.
-
elttiL
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem. Lehet hogy 1 nap 4 brigád dolgozik, az embereknek arra a napra kell teljesítménybéres időt számolni, Ha összevonok, akkor bukta az egész. A fapados HA fgv-ek tömkelegével kellene valamit kezdenem. Mondjuk csak annyi képletet csinálni, ami szükséges.
De ezt még át kell gondolnom, igazából így is a finisben vagyok a táblázattal, csak ez a dögsok képlet miatti lassulás tett be, de ez nagyon.
Nyilván meg lehet egyszerűbben, frappánsabban csinálni. -
elttiL
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm a tippet. A sok függvény egyszerű HA függvény, ez nem egy megeröltető fgv. szerintem, csak a mennyiség a gáz.
Nem untatásként: 20000-soros az alap táblázat, erre 400 (ez azért bazisok, csökkentem szerintem, mert életszerűtlen...) munkalap vihető fel (kb 50 sor/munkalappal számoltam.) 6 különböző dolgozó lehet egy munkalapon. A sok képletes lapon vizsgálom meg, hogy melyik dolgozó mit ténykedett. Érvényesités listából kiválasztom az ember nevét. és a 20000-res listát végignézetem, gyakorlatilag 20000 soron keresztűl ugye, hogy 1. dolgozóként szerepel-e a név, HA függvénnyel megjelennek a sor tételei (dátum, munkalapszám, kivel dolgozott abban a sorban stb. (ez 14 db adat soronként) aztán megnézem, hogy 2. dolgozóként szerepel-e aztán 3. ként stb. 6-ig. Szép foghíjas táblázatot kapok (6*20000 soros 14 oszlopos táblázatot kapok, ezt egyszerű szűréssel (ahol az üres sorokat eltüntetem) összefüggő listává teszem. Kigondoltam, megcsináltam, működik, csak elég labilis mentéseknél, frissítésnél a táblázat. -
elttiL
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ez így igaz. De az komplett kikapcsolja a számítást. de nekem csak a bazisok képletes munkalapon kellene kikapcsolnom, a többi "fül"-ön számolnia kellene. A makrót csak azért akarom, hogy a táblázaton egy gombra rákattintva megtörténjen. Egyébként is van egy gomb a frissítéshez (ahol az üres sorokat eltüntetem a táblázatból), és egy lista alapállapotba hozás gomb (ahol azu üres sorok újrta megjelennek, hogy a módosúlt feltételek miatt módosult adatok ne legyenek eltakarva.
Update: Super. akkor kitalálok valamit rá. 600-k-s excelből lett 15 MB-s, és ez a tábla még üres -
elttiL
senior tag
Üdvözlet!
A következőt kellene elkövetnem excel-ben:
Egy munkalapon szereplő képleteket NE számolja ki, csak ha bekapcsolom. pl. makróval. Nagyon sok képlet van rajta, és nem szükséges folyamatosan újraszámolni, mert ahogy adatot viszek fel egy másik lapon, az automatikus újraszámolás miatt állandó a homokóra.
20000x6x14 képlet van a lapon, így néha simán megfekteti az excel-t. De ha varázsütésre csak a végén számoltatnám ki ezen a lapon levő képleteket, és utána ismét vissza kapcsolatatnám, akkor nagyon rendben lennék.
A teljes kikapcsolást nem tudom elkövetni, mert máshol szükségem van a számításokra.
5let? -
elttiL
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm. Működik. Annyit csak, hogy OFSZET fgv. nincs (gondolom átnevezték) a 2010-es Excel-ben, ELTOLÁS fgv. van helyette. Sugót akartam olvasni a használathoz, de nem találtam, se a fgv-k listájában. Annyit csak az "IGAZ"-ak kimásolását én lépésenként rögzítettem egy makróban (a saját feladatomban), nem használtam a spec. szűrést. Csináltam hozzá a széles szép frissítés gombot. Az érvényesítés tartományának meghatározásánál használom a Te általad adott megoldást, amit újfent megköszönök.

-
elttiL
senior tag
Üdv! Az alábbi perverz dolgot kellene megcsinálnom. (egy nagyobb történet részeként).
Van egy lista, legyenek mondjuk nevek, 50-60 db, ezekből kiválasztok néhányat (nevek előtt vezérlő gombbal (tudjátok a kipipálóssal
), ebből lesz egy szürt lista. a vezérlő gomb "kimeneteként" kapott IGAZ állításra szürök. Külön kimásolom innen, hogy ne legyen foghíjas a lista (nem sorban hanem össze vissza vannak a nevek választva.Eddig fasza, csináltam rá makrót super. Na de: a szűrt listából kellene egy legördíthető listát csinálnom. Excel Adatok menü-> Érvényesítés-> lista. A tartomány alsó végének megadása a probléma. Mivel változhat, ha túl bőlére eresztem, akkor a legördülőben lesz rengeteg üres sor. Olyat gondoltam, hogy egy adott szöveg mondjuk névsor vége lesz az utolsó név mindig, és erre rákeresve, és a helyének sor adatát használom fel a tartomány alsó értékének beállítására. Pl. HOL.VAN fgv-el megtaláltatom a szöveget a listában a sor számát adja meg. De ezt cellahivatkozás sor adatának nem tudom megadni. (tök mind1 hogy listát akarok csinálni, vagy sem, egy kopasz excel cellában sem tudom azt megcsinálni leegyszerűsítve a problémát, A3-ba beírom, hogy 2. B1-be pedig hogy =A(1+2). )
Érthető a feladat? Szerintetek hogyan oldjam meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csekkolom a patch-et...
Annyit tesz, hogy bemásolja a vágólapon levő dolgot A oszloptól kezdődően, de abba a sorba, ahol a kijelölésem van, nem keresi meg az A oszlopban a xxx tartalmú cellát.
Fferi50