Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
irodakukac
csendes tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Köszönöm válaszod. Igyekszem értelmezni, átírni
.
Ezek szerint Excelben nem nagyon van ilyen menülehetőség...? Csak makróval tudom megoldani?Mert ha már minden megnevezést átmásolnék, akkor a feltételes formázással is meg tudnám vizsgálni, hogy ugyanaz-e a két állomány megnevezése, de több napig is eltartana...
-
irodakukac
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket. Excelben előkészítettünk egy árajánlatot. A munkafolyamatokat külön munkalapra tettük, így egy ajánlati bekérő lap nagyon sok munkalapból áll. Az elején van egy összegző sok.
Sok vállalathoz eljuttatuk az üres árajánlat bekérőt. Az volt a feladatuk, hogy töltsék fel egységárral. Így a végén kijött a teljes projekt ára.Visszaérkeztek az ajánlatok és az lenne az egyik feladatom, hogy leellenőrizzem, hogy a megnevezés oszlopon történt-e változtatás. Átírták-e a szöveget.
Megvan az eredeti üres ajánlatbekérő, és a cégek kitöltött ajánlataival kellene összehasonlítanom.Tehát két külön xls-ről van szó, mindkét xls-ben ugyanannyi, sok munkalap van. Minden munkalapon van szöveg/megnevezés és a beküldöttekben értékek, de ezzel most nem kell foglalkoznom.
Az lenne a kérdésem, hogy Excelben hogyan tudnám könnyen összehasonlítani egyszerűen ugyanannak a munkaállománynak az azonos munkalapjának megnevezését?
Van olyan munkalap, ahol a B oszlop a megnevezés, van, amelyikben a D oszlop...
Várom válaszotok.
irodakukac -
irodakukac
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ez egy fontos információ volt!! Köszi!
Azon gondolkodom, hogy hogyan tudna dinamikusan működni. Minden hónapban kapunk egy havi (január, később február.....) könyvelési analitikát. Ebben van átutalás, készpénz is. Ez az összesen munkafüzetben van.
Innen másolja a program a készpénzeket a házipénztárba. Azokat a sorokat, amik a programírás után kerülnek be a táblába.
Hogyan tudom elérni, hogy a kapott havi új táblának a megfelelő sorai bekerüljenek a házipénztárba?Megoldás lehet, ha először kiürítem az összesen munkalapot? Jut eszembe, akkor a házipénztár munkalap tartalmát is törölni kell. Talán ezzel kerülöm el a hiba lehetőségét.
Gondolkodom, hogyan tudnám a legkevesebb hibával megfelelő helyen tudni a megfelelő havi adatokat.
Szerinted?
-
irodakukac
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MŰKÖDIK!!! köszönöm szépen!!!!!Ezzel a programmal valószínű egy másik rég óta fenn álló problémámat is megoldottad!!!!
Mindjárt azt is kipróbálom.Kérdésem, hogy ha egy sor adata változik (pl. költséghely nem mindig megfelelő, és később jövünk rá és javíttatjuk), akkor ezek a korábbi sorok is változnak/ autómatikusan?
Vagy ha több dolog változik visszamenőleg, akkor inkább töröljem ki a házipénztár tartalmát?
Törlés esetén újra bekerülnek a sorok? -
irodakukac
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Amikor a laphoz rendelésnél bemásolom a makrót, kell még vmit csinálni? Én visszamentem az Excel nézetbe (view microsoft excel)
Ha a makro bemásolása után viszek fel egy új sort az összesen...-be, akkor a házipénztárban kellene látnom, ugye?
Frissítést és egyebet nem is kell nyomnom, mert autómatikus?Fejléc van a házipénztárban, természetesen, és az eddigi sorok is ott vannak.
Valami alap hibám lehet, gondolom...
Van még valami ötleted?
-
irodakukac
csendes tag
válasz
irodakukac
üzenetére
Hozzárendeltem a programot a laphoz. (ahogy az elején az összefoglalóban leírtad.
Vittem be új sort az összes munkalapra, hogy lássam az eredményt, de a házipénztár munkalapra nem került át az új készpénzes sor.Gondolkodom, hogy mi lehet a hiba.
1. Összesen munkalaphoz rendeltem a makrót.
2. Ellenőriztem, h. a kifejezések biztosan megegyeznek-e. "készpénz"; házipénztár..... Egyeznek.Amikor a laphoz rendelésnél bemásolom a makrót, kell még vmit csinálni? Én visszamentem az Excel nézetbe (view microsoft excel)
Illetve, ha jól értem, akkor ha az összesen lapon bekerül egy új sor, amiben a H oszlopban készpénz szó szerepel, akkor ez a sor másolásra kerül a házipénztár munkalap első üres sorába? Vagy mindig az összes készpénzes kerül bemásolásra felülírva a korábbit?
Várom válaszod.
-
irodakukac
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Adatok az A oszloptól a T oszlopig vannak a táblázatban.
A házipénztár munkalapon a "készpénz"eknek kellene szerepelniük.
Arra van szükségem, hogy ha "készpénz", akkor másolja (ne kivágja, mert az Összes könyvelés munkalapon is szükség van rá) át a sort a házipénztárba.
Remélem, hogy tudtam pontosan, érthetően fogalmazni.Az Összes könyvelés munkalapon minden maradjon meg (átutalás, készpénz); A házipénztár munkalapon látszódjon a készpénzes fizetés minden adattartalommal (ezek az A-U oszlopig vannak benne)
-
irodakukac
csendes tag
Kedves Hozzáértő Mindannyian!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Excel állomány. Több munkalapból áll.
Az első lapon van az összes adat, amire szükségem van. (Összes könyvelési adat)Egy másik munkalapon szükségem lenne egy szűkebb adathalmazra. Van-e olyan függvény, ami a következőt teszi:
Az "Összes könyvelési adatok" munkalapról másolja át a "házipénztár" munkalapra azokat a sorokat (könyvelési tételeket), amelyek készpénzzel lettek fizetve.Ezt jelenleg úgy érem el kézileg, hogy az "Összes könyvelési adatok" munkalapon havonta 1-2-szer szűrök arra a mezőre, ahol a készpénz/átutalás azonosítás található, és ezeket a sorokat bemásolom a "házipénztár" munkalapra.
Azt szeretném, hogy újabb sorok esetén ez a folyamat automatikus legyen.
Tudtok rá valami függvényt ajánlani?Várom válaszotok! Fityoerika
-
irodakukac
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos sokat felejtettem Excelben, ezért kérem a segítségeteket!
Egy cellában több fontos információ is megtalálható, és ezeket kellene egy függvénnyel külön szednem.
A cella 6-10 karakter közötti.
Cella felépítése: 2 féle kód van benne, és a kódok "/" jellel vannak elválasztva. Projektkód/ktghelykód
Ezek lehetnek pl. F/PIG; LT14/HAT; KT14/SZBÉR stb.
Az a kérdésem, hogy hogy tudom függvénnyel megcsinálni, hogy a "/"-től balra lévőket (tőle balra lehet 1-4 karakter is) írja egy adott cellába, egy másik cellába pedig a "/"től jobbra lévőket. Ennek eredménye az lenne, hogy külön cellába kerülne a projekt kód és külön cellába a ktghely kód.Várom válaszotokat!
irodakukac
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- World of Warships
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen házat vegyek?
- Futás, futópályák
- Óra topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Napelem
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
.