- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzimash
őstag
válasz szatocs1981 #28360 üzenetére
Mégsem jó...
For sor = usor To 2 Step -1
If InStr(Cells(sor, "C"), "VBS/BS ") > 0 And Cells(sor, "F").Value = 8960 And Cells(sor, "D").Value = "J" And Cells(sor, "B").Value <> (2381273 Or 2381389 Or 2587841 Or 2437821 Or 2531518 Or 2417707 Or 2832690) Then
Rows(sor).Delete Shift:=xlUp
End If
NextAmit szeretnék, hogy csináljon:
Törölje az összes olyan sort, ahol a C oszlop tartalmazza azt hogy VBS/BS és F oszlop értéke 8960, D oszlopé "J", kivéve az olyan sorokat, ahol B oszlop értéke megegyezik az utolsó feltételben megadott 7db számmal. Azoknak tehát meg kellene maradnia.Amit most csinál: Ez utóbbi feltételt nem veszi figyelembe és törli azokat a sorokat is, ahol B oszlop értéke a megadott 7db szám.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
üdv,
lenne egy VBA-s problémám, van benne excel is de nem hiszem, hogy szorosan excelhez kapcsolódik, inkább csak simán láma vagyok VBA-ban
szóval ez egy vba script lenne autodesk inventorhoz, amit úgy működne, hogy az épp megnyitott rajzon többféle dolgot megcsinál ha lefuttatják, ezek egyike a problémás. (a "többféle dolog" szubrutinok meghívását jelenti, ez az egyik.)
ez annyit csinálna, hogy ha van a rajzon darabjegyzék, akkor azt átmásolná excel-be, némi formázást is raktam rá, hogy csini legyen, aztán menti.
itt egy kódrészlet.
az 51-es sorral van a gond. de szerintem nem magával azzal a sorral van a baj (mert az működik - lásd később), hanem inkább a létrehozott objektumok scope-jával.
ugyanis a következőt csinálja: több rajzon egymás után lefuttatva tökéletesen működik, egészen addig, amíg egy olyan rajzon fut le, ahol már létezik az xls fájl. ekkor mentéskor felajánlja, hogy felülírja-e (ez így jó is) és minden rendben. viszont, a következő rajzon lefuttatva már hibákat dob az 51-es sornál. ha kihagyom a sort (vagy on error resume next), akkor pedig látszólag bezárja a végén az excel-t ahogy kell, viszont ott marad az excel process. innentől már mindig hibázni fog és nem működik rendesen, akkor sem, ha kilövöm a létrehozott excel processeket.
a hibák amiket dobál, pölö: runtime error 438: object doesn't support this property or method.
aztán volt 462 is (valami remote server or application...)
meg 1004 is.én valami context változásra gyanakszom onnantól, hogy felül kell írnia egy létező fájlt, és innentől egy nem létező objektumon akarja a range-tes sort futtatni, meg egy nem létező excel appot akar bezárni? de nekem ezek már magasak sajnos.
valaki segítene? thx. -
Fferi50
Topikgazda
válasz Delila_1 #28340 üzenetére
Szia!
Akkor fordítva adom meg a szűrőfeltételt, ugyanannak a lapnak a "következő" oszlopaiba irányítom a szűrést, majd az eredeti oszlopokat - a szűrőfeltétellel együtt - kitörlöm. Megy ez makróval is persze, esetleg formázni kell az új oszlopokat.
(Viszont nem tudom, ha az autoszűrő nem ment, akkor vajon a spec/irányított szűrő megy-e.)Üdv.
-
zoli1962
csendes tag
válasz szatocs1981 #28393 üzenetére
Nagyon köszönöm
-
Babcyka88
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Megnyomhattam valamit, de nem tudom, hogy mit, mivel nincs scroll lock billentyűm. Egy hagyományos billentyűzetet használtam. Nem tudom használni az Excelben a nyilakat használni a cellák közötti mozgatásra, csak a görgőket mozgatja.Köszi a segítséget! :)
-
zoli1962
csendes tag
Biztos nagyon egyszerű,de én nem tudom. Legyen A1-től A10-ig cellákba beírt számokat szorozza össze, de ha például csak A5-ig van írva akkor azt az öt számot szorozza össze.valamilyen egyszerűbb képlettel. és nem végéig írva az összes cellát szorzásként. köszönöm
-
szatocs1981
aktív tag
OK, (talán) közben rájöttem.
D1-hez kellene bemásolni a függvényt, majd "lehúzni" a vizsgálandó cellák soráig. A csatolt képen én ugy veszem ki, hogy D12-nél indul. Így üresen marad minden....Talán...De az tuti, hogy D12-nél, a sor legvégén, az "A1" az nem stimmel, ott "A12"-nek kellene állnia.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz szatocs1981 #28387 üzenetére
Passz.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
A képletben a "nok" helyett egy cellahivatkozást írhatsz, ami a keresett szöveget tartalmazza, vagy az éppen keresendő karaktereket.
Nem kell "futtatni", hiszen ez egy függvény, olyan, mint bármelyik másik Exceles.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
senior tag
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy olyan problémába ütköztem, hogy két időpont egymásból való kivonása hibás eredményt ad random.Akkor tudom javítani, ha nagyon precízen, pl. 12:00:00,00 formátumban adom be. Ez nagyon macerás.
Vajon mit állíthattam el, vagy mi lehet az oka? -
spe88
senior tag
válasz Delila_1 #28380 üzenetére
Sikerül mindig valami tuti dolgot betalálnom, amit nehéz megoldani!
A gond ezzel, hogy ez makró és mindig le kell futtatni! Nekem ez nem lenne para de kollégáknak igen! A másik meg, hogy ha van benne NOK!
Neked jó?
Annyi, hogy a makrót bedobtam a VBE-ba és utána a tartományt átírtam..
Működni kéne!Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Delila_1
veterán
válasz szatocs1981 #28377 üzenetére
Működik!
Botorul a 3 cellába (D1:D3) egyszerre vittem be a képletedet.
-
Delila_1
veterán
Itt egy saját függvény.
Function Megkeres(tartomany As Range, ertek As String)
Dim CV As Range
For Each CV In tartomany
If InStr(CV, ertek) Then
Megkeres = CV
Exit Function
End If
Next
Megkeres = "Nincs " & ertek & " a tartományban"
End FunctionA cellába beírod =megkeres(A1:A9;"nok")
-
spe88
senior tag
Ahogy elnéztem az office súgóban az ISTZAHL az ugyanaz mint a SZÁM! Szóval működnie kéne :/
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Delila_1
veterán
IGAZ, vagy HAMIS értéked ad, értelemszerűen.
-
szatocs1981
aktív tag
válasz Delila_1 #28375 üzenetére
Ez az eredeti, ami nálam müködik:
=WENN(ZEILE()>SUMME(ISTZAHL(FINDEN(C$1;A$1:A$7))*1);"";INDEX(B:B;KKLEINSTE(WENN(ISTZAHL(FINDEN(C$1;A$1:A$7));ZEILE($1:$7));ZEILE(A2))))A neten az "ISTZAHL" német függvényt nem találta az office fordító. Mit csinál a magyar "SZÀM" függvény?
Itt lehet a kutya elásva[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz szatocs1981 #28371 üzenetére
Nálam sem akarja az igazságot. Egyébként huba csíszott a képletedbe, a sor($1:$100)) elé bekerült egy } karakter.
-
cekkk
veterán
válasz szatocs1981 #28356 üzenetére
Köszönöm!
Makrót még nem futtattam, remélem sikerül majd.
-
spe88
senior tag
válasz szatocs1981 #28369 üzenetére
Így néz ki, de nem adja be
Mit csinálok rosszul?Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Delila_1
veterán
válasz szatocs1981 #28369 üzenetére
Igaz.
-
Delila_1
veterán
válasz szatocs1981 #28367 üzenetére
Hol írtam?
-
szatocs1981
aktív tag
@Delila: azt irja, hogy két oszlopban vannak a kiindulási adatok!
Igen, nálam müködik.
azt elfelejtettem, hogy a C1-be ird be, hogy "nok".
idézöjel nélkül!és az elsö cellát amibe ezt bemásoltad, húz le, ameddig a vizsgálatot akarod megcsináltatni!
Amúgy "nekem semmi" az mit jelent? Hibaüzenet? vagy üres marad a cella?
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
Ilyen megoldásra gondoltál?
A B1 cella képlete
=HA(BAL(A1;3)="nok";KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1;5)*1;"")
A KÖZÉP függvénynél biztonság kedvéért adtam 5-öt az utolsó paraméterhez, hátha hosszabb számok is lesznek a szöveg mögött.
[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
válasz szatocs1981 #28364 üzenetére
Neked működött?
Mert ha igen vmit rosszul csinálok, mert nekem semmi!Másik kérdésem:
Van olyan függvény, ami egy adott tartományban keres egy adott szöveget és ha nem találja, akkor keres egy másikat és egy másikat, míg meg nem találja azt, ami létezik és annak kiírja vagy a cellaszámát, de még jobb lenne, ha a tartalmát írná ki!
amikkel próbáltam: fekeres, index, hol.van, ab.mező, de sztem vmi brutál egymásba ágyazással megy csak ez is vagy csak túlbonyolítom!
Köszi
-
szatocs1981
aktív tag
{=ha(sor()>szum(szám(szöveg.talál(C$1;A$1:A$100))*1);"";index(B:B;kicsi(ha(szám(szöveg.talál(C$1;A$1:A$100));}sor($1:$100));sor(A1))))
Evvel mennie kell! Ez nem sima, hanem egy tömbképlet (ctrl+alt+enter a végén, {} nélkül!)
Nekem német nyelvü excelem van, így lehet a függvények neve nem egészen stimmel. Ha nem müködik, akkor azokat ellenörizd le! -
tzimash
őstag
válasz szatocs1981 #28360 üzenetére
For sor = usor To 2 Step -1
If InStr(Cells(sor, "C"), "VBS/BS ") > 0 And Cells(sor, "F").Value = 8960 And Cells(sor, "D").Value = "J" And Cells(sor, "B").Value <> (szam1 Or szam2 Or szam3) Then
End If
NextKöszi.
Így jó lett -
sedyke
tag
Sziasztok!
Akár Pivotban, akár képlettel lehetséges az, hogy mondjuk összegezzük a napi bevételt egy cellában, egy másikban pedig felsorolná az összesített értékhez tartozó értékeket?
Pl.
01/09 termék1 500,00Ft
01/09 termék2 350,00Ft
01/09 termék3 500,00Ftés az összesítő táblazatomban úgy szerepelne, hogy
01/09 1350,50 Ft termék1, termék2, termék3?
A termékek egy cellában felsorolva... -
tzimash
őstag
válasz szatocs1981 #28357 üzenetére
Thx.
Van ez a sor, amiben segítettél az előbb, közben módosítottam rajta:
If InStr(Cells(sor, "C"), "VBS/BS ") > 0 And Cells(sor, "F").Value = 8960 And Cells(sor, "D").Value = "J" And Cells(sor, "B").Value <> 2381273 ThenHogyan érem el azt, hogy a "2381273" mellett több számot is figyelembe vegyen?
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Outlook VBA-t még sose programoztam, de az megoldható valahogy, hogy ha levelet kapok és van csatolmánya, akkor azt automatikusan a levél érkeztetésekor adott helyre lementse? (nem zipben, hanem eredeti fájlformátumban)
-
szatocs1981
aktív tag
Jelöld ki a cellákat, amiket, módosítani szeretnél, majd futtasd le a következö makrót:
Sub Makro1()
Dim Zelle As Range
For Each Zelle In Selection.Cells
Zelle.Value = Left(Zelle.Value, 1) & Right("000" & Right(Zelle.Value, Len(Zelle.Value) - 1), 4)
Next Zelle
End SubA kijelölt cellákat az alábbiak szerint módositja:
Az elsö karakter változatlan marad, majd hozzátol 3db 0-t, végül levágja 4 jegyüre!Elötte készíts mindenképpen biztonsági másolatot!
[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
hali,
adott két oszlop
ok 156
ok 121
ok 321
nok 126
ok 585
nok 696
ok 758
ok 654
nok 132Milyen képlettel lehet megoldani, hogy kidobja a 126, 696, 132 értéket 3 különböző cellákba?
Szűrés most nem játszik, ezekből megy tovább a képlet!Létezik ilyen?
köszi
-
tzimash
őstag
válasz szatocs1981 #28344 üzenetére
Ha a példában látható "7200"-at kicserélem egy szöveges karakterre, akkor is működnie kellene? PL ...value = J
-
cekkk
veterán
válasz szatocs1981 #28352 üzenetére
4 jegyűek és van előttük egy A betű.
Nagyon szépen köszönöm!
-
cekkk
veterán
válasz szatocs1981 #28350 üzenetére
Köszönöm!
És kiegészíteni, hogyan tudom?
-
cekkk
veterán
válasz szatocs1981 #28348 üzenetére
Akkor érdemes lenne mondjuk az "A" kicserélni egy 9-esre esetleg?
Valamivel meg kellene különböztetnem őket egymástól.Van valami módszer amivel lelehet vágni az első karaktert és úgy kivenni az A betűt?
Köszönöm a segítséged.
[ Szerkesztve ]
-
szatocs1981
aktív tag
szvsz, mert az "A" bezavarja. Mivel van benne egy betü, így már csak alfabetikus sorrendben lehet szürni, numerikus helyett.
2 lehetöséged van, hogy jó legyen:
a) kiveszed az "A" betüt
b) kiegészíted az összes számot pl. 4 jegyüre: A0001,....,A0105, ....,A2111[ Szerkesztve ]
-
sedyke
tag
Sziasztok!
Akár Pivotban, akár képlettel lehetséges az, hogy mondjuk összegezzük a napi bevételt egy cellában, egy másikban pedig felsorolná az összesített értékhez tartozó értékeket?
Pl.
01/09 termék1 500,00Ft
01/09 termék2 350,00Ft
01/09 termék3 500,00Ftés az összesítő táblazatomban úgy szerepelne, hogy
01/09 1350,50 Ft termék1, termék2, termék3?
A termékek egy cellában felsorolva... -
tzimash
őstag
válasz szatocs1981 #28344 üzenetére
Köszi!
-
tzimash
őstag
válasz Delila_1 #28337 üzenetére
Kicsit tényleg lassú így, de lehet nem is kell külön szednem a két adatot. Így talán pörgősebb lesz.
Ez a kódodból egy részlet, kicsit változtattam rajta.For sor = usor To 2 Step -1
If InStr(Cells(sor, "D"), "MD0") > 0 Then
End If
NextHogyan kellene még megváltoztatnom, hogy csak olyan "MD0"-át tartalmazó sorokat töröljön, amelyeknek "F" oszlopban az értéke "7200", ahol ez az érték más, azt hagyja meg?
-
Raizer001
csendes tag
Sziasztok,
volna egy kérdésem, az excelbe van-e olyan lehetőség, hogy a helyesírás-ellenőrző egy cellát figyelmen kívül hagy. 1 külföldi nevet mindig átírja és ezért kellene azt az egy cellát figyelmen kívül hagyni.
előre is köszönöm
Bálint
[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
Azt meg lehet csinálni, hogy az alábbi gantt diagramon az azonos adatok az Y tengelyen azonos sorban legyenek?
-
Delila_1
veterán
válasz Fferi50 #28338 üzenetére
Régebbi verziókban az autoszűrő 1000 sorig szűrt, a kérdező 300k-jánál megbukott.
Ezen felül gombnyomásra szeretné elvégezni a szortírozást, az eredeti lapon meg csak a nem jó tételeknek kell megmaradniuk.
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Delila_1 #28337 üzenetére
Szia!
Milyen korlátait tapasztaltad az autodszűrőnek? Mert én még nem találkoztam vele.
Másrészt viszont a speciális szűrés kifejezetten megfelel ennek a célnak is.
Pl. az Eredeti munkalap M1 cellájába Kód, M2 cellájába *J* kerül.
Ezután egyetlen sor:
Sheets("Eredeti").Range("A1:I30").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, criteriarange:=Sheets("Eredeti").Range("M1:M2"), copytorange:=Sheets("Jó").Range("A1:I1")átmásolja a kívánt értékeket a Jó munkalapra.
De a Jó munkalapra átváltva - az Adatok - Speciális kiválasztása után megjelenő párbeszéd ablakot a fentieknek megfelelően kitöltve makró nélkül is megy a dolog.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz tzimash #28336 üzenetére
Tettem fel egy fájlt, amiben egy makró teszi át az első lapról a jó tételeket a másodikra.
Az autoszűrő sajnos csak bizonyos határig működik.
Nem lesz túl gyors, mert soronként kell ellenőriznie a D oszlop tartalmát.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
spe88
senior tag
válasz Delila_1 #28333 üzenetére
Köszi így működik!
Már nem látok ki a számokból lehet tudom a kézenfekvő megoldást, de msot nem jut eszembe, szóval:
Még egy kérdés:
01202012
85465465
85465465
85423465
9654984Q
93218756
9654984Q
278456PP
312354ZS
278456PP
273536PP
312354ZS
3122341S
85423465
85423466Adott az adattömb, hogy tudom megszámoltatni vele, azokat a cellákat, aminek a szövege 2-vel vagy 3-mal kezdődik! Ami többször fordul elő azt csak egyszer számolja meg!
Tehát ennek az eredmény ez lenne: 4
Szűrés nélkül megoldható ez?
Köszi
-
Delila_1
veterán
Ilyenkor zéróosztó eredményt kapsz.
Csinálj speciális- (régebbi verziókban irányított) szűrést, jelöld be a "Csak az egyedi rekordok megjelenítése" négyzetet. Az F2 képlete =DARAB2(D2:D7)
-
spe88
senior tag
válasz Delila_1 #28331 üzenetére
Köszi működik, egy baj viszont van: azt nem mondtam, hogy létezhet üres cella is és akkor zérosztóra módosul függvény értéke!
HA függvénnyel viszont én legalább is nem tudom megadni, hogy hagyja békén az üreseket, mert egy egész tartományt érint!Ilyenkor mit tudok tenni?
Köszi
-
Delila_1
veterán
-
spe88
senior tag
Olyan függvényt tudnátok mondani, ami megszámol egy adott tartományban különböző tartalmű cellákat?
Olyan kellene, ami nem csak sázmoakt kezel!PL:
A oszlopban
alma
alma
alma
körte
körte
dió
narancs
narancsés erre kidobja, hogy 4, mert 4 különböző szüveg van benne!
Köszi
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #28328 üzenetére
Akkor segítene más.
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #28326 üzenetére
Az eredeti makró végére, az End Sub fölé tegyél be egy sort:
WSM.Rows(1) = ""
Ennyi az egész, ezzel a másolt lap első sorából kitörlöd az adatokat.
-
the radish
senior tag
válasz Delila_1 #28325 üzenetére
Nagyon köszi, de a forrásadat megnyitását is makró végzi, s a további műveletek miatt kell az első sort üresen hagynom azon a lapon, ahova a másolás történik.
Tegnap valamit elcseszhettem, mert amikor az utolsó adatot is átmásolta, a makró hibával leállt ahelyett, hogy a"kész" felirat jelent volna meg.
Most így van és működik, de ha megkérlek, vetnél rá egy pillantást, hogy megfelelő-e?
Do While Cells(tol, 1) <> ""
WSM.Cells = "" 'másolat lapjának kiürítése
sorM = Range("A2")
tol = Application.Match(sorszam, Columns(1), 0)
If VarType(tol) = vbError Then 'ha nem talált tol értéket
MsgBox "Kesz"
Exit Sub
Else
ig = Application.Match(sorszam, Columns(1), 1)
Rows(tol & ":" & ig).Copy WSM.Range("A2")
Makro 'Itt indul a saját makród
sorszam = sorszam + 1 'növeljük a keresendő értéket
End If
Loop
End SubAz eredeti:
Do While Cells(tol, 1) <> ""
sorM = Application.CountA(WSM.Columns(1)) + 1 'ebbe a sorba kell másolni
MsgBox "Kesz"
Exit Sub
Else
ig = Application.Match(sorszam, Columns(1), 1)
Rows(tol & ":" & ig).Copy WSM.Range("A" & sorM)
Makro 'Itt indul a saját makród
sorszam = sorszam + 1 'növeljük a keresendő értéket
End If
Loop
End SubElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #28322 üzenetére
Figyelmetlenül olvastam az előbb.
Egy jól működő makrót ne írjunk át azért, amit könnyedén a makró nélkül is elintézhetsz. Kijelölöd a címsort, és nyomsz egy Delete-t. Ha meg úgyis törlődik, akkor ezt sem kell billentyűzetről elvégezned.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz the radish #28322 üzenetére
Rows(1).Copy WSM.Range("A1") 'fejléc másolása ezt sort töröld ki a makróból.
-
Delila_1
veterán
válasz tzimash #28319 üzenetére
Másold át a fejlécet egy új lapra.
Használd az autoszűrőt az eredeti lapon. Megadhatod, hogy azok a sorok legyen láthatóak, amelyek tartalmazzák a J karaktert. Ezeket a teljes sorokat kijelölöd, Ctrl+c-vel másolod, az új lap A2 cellájába Ctrl+v-vel beilleszted.
Marad a kijelölés az első lapon, ezeket a sorokat törlöd.
-
the radish
senior tag
válasz Delila_1 #28196 üzenetére
Szia!
Azt hogy tudom megoldani, hogy a 2. sorban legyen a beillesztés első sora?
Tehát az "A2" legyen a kezdő cella. Próbáltam átírni, de nem sikerült.
(Fejléc nem kell, az úgyis törlődik, miután áthelyeztem a törlés parancsot.)Do While Cells(tol, 1) <> ""
sorM = Application.CountA(WSM.Columns(1)) + 1 'ebbe a sorba kell másolni
MsgBox "Kesz"
Exit Sub[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, amiben külön lapra kellene szétbontanom a selejt és a jó termékeket.
A 4. oszlopban van az az adat, amely jelzi, hogy selejtről van-e szó vagy jóról.
A "jóknál" tuti ott van egy J betű a karakterláncban (pl: L10 J 0000 7221->7221) a selejtek megjelenési formája viszont változó lehet.
A lényeg, hogy ki kellene szedni a selejtet tartalmazó sorokat és fejléccel együtt egy másik füzetlapra másolni, az eredetiből pedig törölni.
Az eredeti (vagy egy harmadik - teljesen mindegy) lapon meg maradna az összes "J"-t tartalmazó sor. A táblázat mérete nem állandó (50-700ezer sorról van szó)
Segítene valaki erre egy makrót írni?[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz bumlet #28317 üzenetére
Remélem, most jót töltöttem fel.
-
Delila_1
veterán
válasz #81999360 #28315 üzenetére
Túl sok az Excel lelkének, nem fogadja el a ##.##.##.##-#### formátumot az egyéni kategóriában. Javaslom, hogy a beírás oszlopát szöveg formátumra vedd, és egy segédoszlopban az
=BAL(A1;2)&"." & KÖZÉP(A1;3;2) &"." & KÖZÉP(A1;5;2) &"." & KÖZÉP(A1;7;2) &"-" &JOBB(A1;4)
képlettel formázd a kedved szerint.
-
törölt tag
Sziasztok,
Lehet olyat csinálni, hogy beírok egy cellába egy számsorozatot, (pl.: 12345678900) azt ő úgy formázza, ahogy megadom neki? pl minden második számjegy után tegyen pontot, az utolsó 4 számjegy elé pedig egy kötőjelet?
Tehát valahogy így nézzen ki: 12.34.56.78-9000?Próbáltam a cellaformázás alatt "#" jelekkel, de nem igazán értem, hogy hogyan működik.
-
Delila_1
veterán
válasz bumlet #28309 üzenetére
Feltettem ide a füzetedet egy makróval.
A Segéd lapot töröltem. Összesen 2 adat miatt nem érdemes fenntartani egy teljes lapot, az érvényesítést másképp adtam meg a többi lap G oszlopában.
-
Delila_1
veterán
válasz Mittu88 #28311 üzenetére
Szivi.
A hibakódot úgy tudtam meg, hogy nem létező fájlt írtam a megnyitáshoz. Ekkor leállt hibával (még nem írtam hibakezelést), és kiírta, amire szükségem volt.
Szerk.:
A 23310-ben felcseréltem az igen-nem válaszokhoz tartozó következő lépéseket, de észrevetted.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Mittu88 #28305 üzenetére
Az On Error Resume Next hibát generál, ha nem tudja megnyitni a következő sorban a fájlodat.
A megnyitási hiba kódja az 1004. Mikor bejön ez a hibakód, felteszi a kérdést
valasz = MsgBox("Újrahívás", vbYesNo + vbExclamation, "Új próbálkozás")
Igen válasz esetén kilép a Sub-ból, Nem-nél az Ujra címkéhez ugrik, ahol megszüntetjük a hibakódot az
On Error GoTo 0 sorral, másképp hibát jelez akkor is, ha most már meg tudja nyitni a fájlt.
Ez a lenullázó sor tulajdonképpen a 2. próbálkozástól érdekes, első esetben 0 a hibakód.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
bumlet
csendes tag
válasz bumlet #28308 üzenetére
Úgy tűnik találtam egy megoldást. Ha minden munkalapon megadom a számlákhoz a hozzájuk tartozó kifizetési bizonylatok sorszámát, akkor ezeket listázva a "kp" és a "bank" munkalapokon az FKERES függvénnyel ki tudom listázni a szükséges adatokat. Már csak azt kéne megoldani hogy az FKERES ne csak egy munkalapon keresse az adott sorszámokat, hanem az összesen.
-
bumlet
csendes tag
válasz Mittu88 #28307 üzenetére
https://drive.google.com/file/d/0B7b59Ad833pDVTNadWVwcF9tNTg/view?usp=sharing
Azt szeretném hogy a Kp munkalapon jelenítse meg az összes kp-s számlát, a bank munkalapon pedig a bankos számlákat. A feltöltött táblában van egy pár adat de ettől sokkal többel kell dolgoznom.
-
bumlet
csendes tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom amiben számlák vannak rögzítve több munkalapon. Azt szeretném megoldani hogy a táblázat egy új munkalapján jelenjen meg az összes olyan számla ami teljesít egy adott feltételt.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Drachoo
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, mert nem szorosan excel hanem google spreadsheets, de hátha valaki tud segíteni. Egy képletben szeretnék segítséget kérni.
Adott egy táblázaton belül két munkalap. Mindkét munkalapban adott két oszlop melyben dátumok vannak felrögzítve egyszerű formátumként, például 2015.08.23, a két oszlopban a dátumok sorrendje nem egyezik. Viszont az egyik munkalapon a dátumok melletti oszlopban numerikus értékek is találhatóak és ezeket szeretném átvinni a másik táblázatba arra a helyre ahol stimmel az azonos dátum.
Hú remélem sikerült érthetően megfogalmaznom.
Ha valaki segíteni tud merre induljak el megköszönném.
Okos pilóta alagútban nem katapultál.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest