- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz King Unique #28997 üzenetére
A harmadik sort jelöld ki, és úgy mehet az Ablaktábla rögzítése...
"We spared no expense"
-
King Unique
titán
válasz cousin333 #28995 üzenetére
Igen, megtaláltam, köszönöm.
Ha Felső sor rögzítése menüpontra megyek, akkor az első sort megcsinálja az ok. De én az 1.+2. sort akarom. Ha a másodikat jelölöm ki és Ablaktábla rögzítése, akkor az elsőt rögzíti. Ha az első + másodikat, akkor meg valamiért az első 3 sort és a C oszlopnál "elvágja" és utána vízszintesen is görgethető...
Az egyik topik összefoglalójából, ERRŐL a táblázatról lenne szó, hogy könnyebben lehessen érteni.(#28996) karlkani: igen, az már megvan, köszi. Csak a kivitelezés, az nem akar menni...
[ Szerkesztve ]
-
karlkani
aktív tag
válasz King Unique #28994 üzenetére
Nézet fülre kattintasz, majd kiválasztod a panelek rögzítése menüpontot. De megoldható úgy is, ha kipakolod a gyorselérési eszköztárra az ablaktábla rögzítése opciót.
-
cousin333
addikt
válasz King Unique #28994 üzenetére
Ha csak az első sort akarod rögzíteni, akkor Nézet fül, Panelek rögzítése és itt a Felső sor rögzítése. Ha több sort is szeretnél fixálni, akkor kijelölöd az első sort, amit már görgetni akarsz, majd ugyanitt Ablaktábla rögzítése.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
King Unique
titán
Üdv!
Excel 2013, magyar.
Hogyan lehet egy sort úgy "lerögzíteni", hogy az alatta lévőket lehessen görgetni? Mint ahogy ITT is van. -
Delila_1
veterán
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Excel 2010 másolás-beillesztés funkciójába valami bezavar.
A régi 97-2003 formátumú XLS fájlokkal nincs baj, ott ez a hiba nem bukik ki.Ha egy új XLSX Excel dokumentumon belül dolgozok, úgy nincs gond.
Munka1-ről a Munka2-be történő COPY-PASTE menü jól jelenik meg, és működik, mind a 6 ikon látható.De ha a másolás-beillesztést két, egymástól függetlenül megnyitott XLSX fájllal tesszük meg, akkor a beillesztés beállításai csökkennek, a 6 ikonból már csak 3 látható:
Ez főleg akkor problémás, ha makrót tartalmazó cellákat kell másolni, márpedig néha elég gyakran makrós táblázatokkal dolgozni.
Tud valaki megoldást a fent vázolt problémára?
üdv, Peti
-
Delila_1
veterán
válasz Tsabee #28987 üzenetére
Javaslom, hogy a ThisWorkbook lapra a 2. makrót másold, ami az RGB színeket tartalmazza.
Neked kell összeállítani a segédtáblát. Mivel soronként 32 adatod van, a táblázatot az AN oszlopban kezdd, ahogy a képen látod.
Természetesen az AN oszlopba a saját számaidat írd, és a saját ízlésed szerint színezd. Mikor kész a segédtábla az N oszlopig, ráállsz az első (AN3) cellára, és indítod a SzínLekerdezes makrót. Ilyen üzenetet kapsz:
Egyenként minden számodhoz írd be a kódokat a megfelelő helyekre.
A laphoz rendelt makró változik:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim sor As Long
If Target.Column > 1 And Target.Column <= 33 Then
On Error Resume Next
sor = Application.Match(Target, Columns(40))
If VarType(sor) = vbError Then
Exit Sub
Else
Range(Target.Address).Interior.Color = RGB(Cells(sor, "AO"), Cells(sor, "AP"), Cells(sor, "AQ"))
Range(Target.Address).Font.Color = RGB(Cells(sor, "AR"), Cells(sor, "AS"), Cells(sor, "AT"))
End If
End If
End SubA sorszámok ismétlésének a módját már leírtam.
A képen látható B1:F1 tartomány számait a makró színezte ki, én csak beírtam.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Tsabee
csendes tag
válasz Delila_1 #28984 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és részletes válaszodat!
Nos mondhatni nem használom az excelt ezért tudásom 1.0 helyett is inkább 0.0-ásMegcsináltam az első makrót azaz bemásoltam a kódot ezzel kellene valamit csinálnom elmenteni vagy bármit hogy aktív legyen?
Nincs nekem olyan ablakom amit mondasz az N-P oszlopban.
Konkrétan nekem a függőleges és vízszintes tengelyen is csak számok vannak.Itt egy csatolás hogyan szeretném
a számok jönnek sorban szép színesen
alattuk lesz egy összesítő (ahol az egyesek vannak) ez csak az adott sort fogja a végén summázni.
bal oldalt amit pirossal bekereteztem számsort szeretném átírni ismétlődőre tehát nem a táblázaton belül
ez a táblázat vízszintesen 32-ig tart így mellette lévő tartomány üres lesz, lefele viszont végtelenül ismétlődik.
Remélem érthető
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Tsabee #28983 üzenetére
Pontosabb, egyéni színkódokat is beállíthatsz. Az első makró helyett legyen
Sub SzinLekerdezes()
Dim Rh As Integer, Gh As Integer, Bh As Integer
Dim Rk As Integer, Gk As Integer, Bk As Integer
Dim hatter, karakter
hatter = Selection.Interior.Color
karakter = Selection.Font.Color
Rh = hatter Mod 256
Gh = (Int(hatter / 256)) Mod 256
Bh = Int(hatter / 256 ^ 2)
Rk = karakter Mod 256
Gk = (Int(karakter / 256)) Mod 256
Bk = Int(karakter / 256 ^ 2)
MsgBox "Háttér RGB: " & Rh & ", " & Gh & ", " & Bh & vbLf & _
"Karakter RGB: " & Rk & ", " & Gk & ", " & Bk
End Suba második helyett pedig ez
Dim sor As Long
If Target.Column = 1 Then
On Error Resume Next
sor = Application.Match(Target, Range("N:N"))
If VarType(sor) = vbError Then
Exit Sub
Else
Range(Target.Address).Interior.Color = RGB(Cells(sor, "O"), Cells(sor, "P"), Cells(sor, "Q"))
Range(Target.Address).Font.Color = RGB(Cells(sor, "R"), Cells(sor, "S"), Cells(sor, "T"))
End If
End If
End SubEhhez a segédtáblát is bővítened kell.
Az A6 cella 86-os értéke az előző makrókkal készültek, ott nem tudta hozni az egyéni háttérszínt.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Tsabee #28983 üzenetére
Kezdjük az egyszerűbbel. Beírod a sorszámokat 1-től 7-ig. Mivel nem adtad meg, hol kellenek ezek a számok, az A1-ben kezdtem. Az A8 képlete =A1, ezt másolhatod, ameddig kell.
A másikhoz 2 makró szükséges.
Alt+F11-gyel belépsz a makró szerkesztőbe. Bal oldalon kiválasztod a füzetedet, ott is a ThisWorkbook lapot. A jobb oldalon kapott nagy fehér felületre bemásolod a makrót:Sub Szin_lekerdezes()
MsgBox "Háttér színkód: " & Selection.Interior.ColorIndex & vbLf & _
"Karakter színkód: " & Selection.Font.ColorIndex
End SubEz azt csinálja, hogy kiírja egy üzenetben az aktív cella hátterének, és karakterének a színkódját.
Összeállítasz egy segédtáblát, ahol az első oszlop tartalmazza a bevihető, színezendő számokat, a 2. oszlop a háttér-, a 3. a karakter színkódja lesz. Nálam ez a segédtábla az N:P oszlopokban van. Az N oszlopban beállítod a kívánt 2 színt, majd ráállsz az első számra, és indítod a fenti makrót (Alt+F8-ra megjelenő ablakban). A két kapott értéket beírod a megfelelő helyre. Ezt egyszer kell végig zongoráznod.Most jön a bevitt számok cellájának az automatikus színezése.
Azt sem írtad meg, hova viszed be ezeket a számokat. A lenti makró az A oszlopba beírt számok celláját színezi. Ezt a makrót a lapodhoz kell rendelni. Lapfülön jobb klikk, újra a VB szerkesztőben vagy, abban is a lapodhoz tartozó üres felület jelent meg a jobb oldalon. Oda kell bemásolnod a kódot:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then
On Error Resume Next
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = _
Application.WorksheetFunction.VLookup(Target, Range("N:P"), 2, 0)
Range(Target.Address).Font.ColorIndex = _
Application.WorksheetFunction.VLookup(Target, Range("N:P"), 3, 0)
End If
End SubEzzel kész az előkészület.
Mikor beírsz egy számot az A oszlopba azok közül, amiket a segédtáblában megadtál, a kedvenc színösszeállításodra színezi a cellát. Olyan szám beírásánál, ami nem szerepel a segédtáblában, marad az eredeti háttér- és karakterszín.Kép hozzá:
[ Szerkesztve ]
-
Tsabee
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert sajnos nagyon el vagyok veszve az excelben, minden kérdésemre 20 percet keresgélek, de ezt még googleban sem tudom, hogy keressem. Remélem nektek ez rutinból megy
Bocs, ha a szakszavakat nem tudom, megpróbálom érthetően megírni saját szavaimmal. Ha nem világos akkor
csak bátran kérdezzetekexcel 2013 magyar verzió
Szeretnék egy olyan táblázatot csinálni ahol színeket és számokat valamint háttérszínt egymáshoz tudok rendelni és ezt automatikusan tenné, ahogy beírom a számot olyan háttérszínnel/számnak a színével fog megjelenni mint amit hozzárendeltem.
Például: szeretném ha a 86-os szám minden esetben amikor beírom zöld háttér és piros számmal jelenjen meg a 93-as pedig piros háttérrel sárgán, mindezt automatikus felismerje és így tovább az általam beállított számokhoz párosítsa a számok és hátterek színeit.
Egy másik (nem annyira fontos kérdés) a sorok sorszámát szeretném megváltoztatni egy ismétlődő rendszerre pl: 1 2 3 4 5 6 7 üres sor 1 2 3 4 5 6 7 üres sor...
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz csadi0011 #28980 üzenetére
Néhány dolgot nem írtál meg. Az 1-es lapon hol van ez a bővülő sor? Ebbe a sorba billentyűzetről viszed be az adatokat, vagy képlet írja be az új értékeket? Hol legyen a szelektált sor?
Írtam egy makrót, ahol a lap első sorában vannak a jelenlegi adatok (pillanatnyilag 56 db, az A1:BD1 tartományban), és ebből az egyedi értékeket a 2. sorba írja be abban a sorrendben, ahogy az elsőben előfordulnak. A makrót a lapodhoz kell rendelned.
Dim oszlop As Long, uoszlop As Long, CV As Object
If Target.Row = 1 Then
Application.EnableEvents = False
oszlop = 1
uoszlop = Range("A1").End(xlToRight).Column
Rows(2) = ""
For Each CV In Range(Cells(1, 1), Cells(1, uoszlop))
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Rows(2), CV) = 0 Then
Cells(2, oszlop) = CV
oszlop = oszlop + 1
End If
Next
Application.EnableEvents = True
End If
End SubKérlek, olvasd el a Téma összefoglalót, és legközelebb az ott leírtaknak megfelelően tedd fel a kérdésedet!
-
lenkei83
tag
válasz csadi0011 #28980 üzenetére
Jó reggelt!
Akkor képletelés helyett manuális megoldást tudok még javasolni:
Az excelnek van egy olyan funkciója, hogy ismétlődések eltávolítása
- Adatok/Adateszközök/Ismétlődések eltávolítása - menü alatt taláod.Működése elég egyszerű, kijelölöd a vizsgálandó tartományt, megnyomod a menüben az Ismétlődések eltávolítása gombot, itt látod a kijelölt tartomány oszlopát (választhatsz, hogy fejléccel vagy anélkül jelölted e ki), nyomsz egy OK-ot és kész.
De ez ugyanúgy kézi megoldás, mindig meg kell csinálni amikor változik az alaptáblád. Képlethez nem igazán találtam használható megoldást. (Ez nem azt jelenti, hogy nincs)
üdv
-
csadi0011
őstag
válasz lenkei83 #28979 üzenetére
Nem tudom, hogy a +2 oszlop bezavarna-e a kereső függvényekbe.
Ez egy segédmunkalap, ami tele van F/V-KERES-sel, szóval nem mennék oda, hogy frissítgessem. Mindenképpen az lenne a munkalap feladata, hogy egy másik munkalap segítségére legyen. Ha az egyes munkalapon átírok valamit, akkor ezen kettes munkalapon változnak dolgok, de azok megjelennek az első munkalapon. Elég sok sor meg oszlop van, és még nincsen kész, nem tudom, hogy mennyi lesz még. Nem akarom egy lapon megoldani őket.
A sorok celláiban amúgy főként ilyen adatok vannak. C1 C2 D1 D2 G1 G2
Én szívesen elszöszmötölök egy függvényes megoldással, de nem tudom melyikkel oldjam meg. -
lenkei83
tag
válasz csadi0011 #28978 üzenetére
Ha biztosan nem lesz több az 56 sorból, és lehet beszúrni 2 oszlopot a táblába, akkor a pivot is jó. 2 kattintással frissíthető a tartalma, és szerkesztgetned sem kell.
Ha növekszik az elemszám, akkor bizony kicsit bele kell ásni magadat a pivot rejtelmeibe. Youtube-on rengeteg videó van róla.Ha belinkeled a táblát megnézem, és hátha közben másnak is eszébe jut valami más megoldás.
-
csadi0011
őstag
Remélem nem gond, de ismét segítséget szeretnék kérni.
Van egy 56 cellából álló sorom, amiben néhány cellában ugyan az a szöveg van. Szeretnék egy külön sort, ahol minden csak egyszer szerepel. A sorrend maradjon, de, ha olyan cella jön, ami már volt, azt hagyja ki. -
Mohasz
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Igazából én is épp most 'okoskodtam ki' a poffsoft-féle megoldást, de valóban valami elegánsabb módszeren gondolkodtam, de végül is így is megfelel.Amúgy itt a fájl: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mohasz
csendes tag
Sziasztok!
Akadt egy kis - elég amatőr - problémám az Excellel. Két adatsort szeretnék ábrázolni egy diagramon, vízszintes tengelyen az idő lenne, viszont a két adatsornál mások az időközök. Hogy lehet ezt megoldani? Ha átállítom a vízszintes tengely feliratait az egyik adatsornál, akkor a másiknál is 'átállítódik'.Jelenleg így néz ki a táblázat alapján a diagram: [link]
Azt szerertném, hogy a vízszintes tengelyen valahogy megjelenjen a 0-585 s-os skála is és a két vonal ne ugyanott végződjön (így a kéknek egy kicsit meredekebbnek kellene lennie). 2013-as Office-t használok.
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
azt nem tudjátok véletlen, win10 alatt hogyan lehet google fordítót használni vba-ból?
tudom, activex támogatás megszűnt.
az eddigi stackoverflow sub runtime error-ral leáll (objektum a kapcsolatot megszakította)?[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
válasz Fferi50 #28895 üzenetére
Szia,
ne viccelj, én kérek elnézést, hogy ilyesmivel zavarlak. Nagyon szépen köszönöm a segítséget, de attól tartok, még most sem működik...
Mindent úgy csináltam ahogy írtad a képletet kimásoltam a hozzászólásodból és beillesztettem (egyedül az OSZLOP szót írtam át COLUMN-ra), de még mindig a következő hibaüzenetet írja ki:
"We found a problem with this formula. Try clicking Insert Functions on the Formulas tab to fix it, or click Help for more info on common formula problems."
Nálad működik?
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
csadi0011
őstag
válasz csadi0011 #28967 üzenetére
Bocs a dupláért.
Megoldódott. Kerekítés oldotta meg még is a helyzetet, csak így kell hozzá egy plusz oszlop.
Még egy kérdésem lenne:
Több sornyi cellából szeretnék csinálni egy oszlopot. 220 celláról lenne szó, szóval elég ciki egyenként csinálni.Úgy nézne ki, hogy a B20-től W20-ig, B23-W23-ig, B26-W26-ig ... B47-W47-ig tartó cellák tartalmát szeretném ilyen sorban megjeleníteni a B49-tól B268-ig tartó cellákban. Hivatkozás lenne, szóval =B20 lenne a B49-ben.
[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
Ismét segítséget szeretnék kérni.
Van 2 táblázatom. Vegyük úgy, hogy az egyik táblázat első oszlopában vannak növekvő sorrendben 2 és a 3 hatványai. A második oszlopában csak egy egyenlőségjel, a harmadik oszlopban pedig a számok lennének betűvel leírva. Vegyük úgy, hogy kivehetőek a 3 hatványai és 2 hatványai úgy maradnak bent, hogy újrarendezik magukat.
A másik táblázatban ott állnak csak a kettő hatványai az első oszlopban. A második oszlopban pedig a számok ott állnak betűvel leírva. Azt szeretném, hogy mikor a 3 hatványai bekerülnek az első táblázat első oszlopba, akkor az első táblázat második oszlopában a 2 hatványai mellett ott legyenek betűvel kiírva a 2 hatványai.FKERES-t próbáltam használni, de amikor bent vannak a 3 hatványai, akkor melléjük is ír.*
Szóval a végeredmény az első oszlopban:
A1: 0 | C1: Nulla
A2: 1 | C2: Egy
A3: 2 | C3: Kettő
A4: 3 | C4:
A5: 4 | C5: Négy
A6: 8 | C6: Nyolc
A7: 9 | C7:3 hatványai nélkül:
A1: 0 | C1: Nulla
A2: 1 | C2: Egy
A3: 2 | C3: Kettő
A4: 4 | C4: Négy
A5: 8 | C5: Nyolc
A6: 16 | C6: Tizenhat
A7: 32 | C7: Harminckettő*Az én táblázatomban nem ilyen egyszerű számok vannak, de nem akartam azt elmagyarázni. Így egyszerűbbnek találtam.Ott nem egész számok vannak. Néha két szám között a különbség kevesebb, mint 1.
Mitől lehet az, hogy az FKERES rosszat ír be? a függvénybe HAMIS-t írtam, szóval elvileg pontosan kéne mérnie. Vagy akkor is lehet gond, hogy a számok között kicsi a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
Helló!
Hogyan lehet megoldani egy feltételes formázást úgy, hogy a formázandó cella akkor legyen formázva, ha a benne lévő szöveg megegyezik egy másik cella szövegével. Van egy 11x8-as táblázatom és egy különálló cellám. A táblázatban betűk vannak. Ha a külön cellába beírok egy betűt, akkor azt akarom, hogy a táblázatomban pirosak legyenek azok a cellák, amikben az a betű van.Szerk: Hülye vagyok rossz helyen néztem. Már megvan.
Viszont lenne egy másik kérdésem. Ha van pár cellám. Azokban a cellákban szintén betűk vannak. Azt akarom, hogy legyen egy külön cella, ami kiírja, hogy a táblázatomból melyik sorban található 1-nél több egyezés. A fenti táblázatról van szó még mindig. Ha egy sorban 2 betű is piros lett, akkor tudni akarom egy külön cellában annak a sornak az első celláját.[ Szerkesztve ]
-
sedyke
tag
Kuldok emailt, mert kicsit osszetetebb, mint a mintaban, amit kuldtem.
-
lenkei83
tag
válasz sedyke #28954 üzenetére
Szia!
Akkor a szumhatöbb helyett ezt használd:
=SZUM(ELTOLÁS($A$16;HOL.VAN($A4;$A$17:$A$25;0);1;1;$D$1))
Az előző táblád struktúráját ha nem módosítottad, akkor a C4 cellába írd be ezt a képletet és húzd le az összes összegezendő kritériumhoz.Arra figyelj, hogy az összegezendő tartományt (ha szükséges) javítsd a képletben, mert a fenti csak A17:A25 közötti sorokat vizsgálja.
Valamint amit még észrevettem, hogy az első 3 hónap a tábla végén volt, ez remélem nem direkt volt így.
A módosított minta táblát itt találod:
[összegző]üdv
-
-
Delila_1
veterán
Vegyesen vannak számaid és szöveges értékeid a D oszlopban. Vegyél fel egy új oszlopot, ahol a képlet
=D1 & "" (üres string). Másold, majd irányítottan, értékként másold a D1-be. Ez szöveggé alakítja a számokat is.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Ha jól értem, a Munka1 lap D oszlopában lévő cikkszámokat (vagy miket) kell színezni, ha a Munka2 lap C oszlopában (Lista tartomány) szerepel a bal oldaluk, változó hosszban.
A Munka1!D:D és a Munka2!C:C formátuma legyen szöveg. A Munka1 D oszlopában a feltételes formázás képlete
=HAHIBA(HOL.VAN(BAL(D1;SZÖVEG.KERES("-";D1)-1);Lista;0);HOL.VAN(D1;Lista;0))
-
Delila_1
veterán
válasz lenkei83 #28948 üzenetére
Range("A2:A20") = "=SUMIF(INDIRECT(""'"" & F2 & ""'!A:A""),B2,INDIRECT(""'"" & F2 & ""'!V:V""))"
Ez a képlet az A2:A20 tartományba beírja a
=SZUMHA(INDIREKT("'" & F2 & "'!A:A");B2;INDIREKT("'" & F2 & "'!V:V")) képletet.Az elsőnél a lapnév az F2 cella értéke, a kritérium a B2 cella. A következő sorban ezek F3 és B3-ra változnak. Ha a kritériumot nem akarod módosítani, akkor B$2-t írj.
Ezt már módosíthatod SUMIFS-re.
-
Telda
addikt
Reggelt!
Jelenleg ez van használatban.
=FKERES(ÉRTÉK(BAL($D1;8));Munka2!$A:$A;1;HAMIS)
Annyi hogy a kivétel lista a munka2-n van.
Illetve 6-7-8 karakteres cikkszámok vannak, mindre kellett csinálni egy új szabályt.
Ennek annyi a hibája, hogy betű is van a cikkszámban akkor nem működik. -
lenkei83
tag
válasz poffsoft #28946 üzenetére
worksheets().name = range("f2").text -el
F oszlopban vannak a munkalapok nevei, range("f2").text-et írok be, azzal is működik.Ami csavar a dologban, hogy a munkalapok egymás alatt vannak egy oszlopban és ezeket kellene valahogy bepakolni képletbe. Mármint hogy ne mindig az F2-t vegye fel értéknek hanem az F(adott_sort)
Most így néz ki: (tudom, nem nagy dolog VBA-ban egy képletet megírni, utólag belegondolva nem is értem miért nem ment )
Set ws = Sheets(salesK_sheet.Range("F2").Value)
oszlop.Formula = "=sumifs('" & ws.name & "'!B, '" & ws.Name & "'!A:A, B2, '" & ws.Name & "'!V:V,E2)"A ws.name-et kellene valahogy változóba rakni adott sornak megfelelően.
Van erre valami ötlet?
-
jevi05
újonc
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok excelben ezresre kerekíteni?
80304 esetén 80000 kellene
6039 esetén 6000 kellene és sok adat van a táblázatban és nem egyelő hosszúságúak.
Köszönöm! -
lenkei83
tag
válasz Delila_1 #28938 üzenetére
Dehogy kell! Ez egy sima egysoros képlet lenne, független mindentől. Immediateban futtatható, csak valamit benézek a felépítésében és nem tudom felépíteni.
Ha lefutott a 3 projekt, megköszönném ha rá tudnál nézni. (Holnap is jó)
ActiveCell.Formula = "=sumifs(Range("F2") & "!" & "B:B", Range("F2") & "!" & "V:V", Range("E2"))"
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz qsotre #28928 üzenetére
Feltételes formázást adj az A5:C7, majd a D57 tartományra. A sorszámok és oszlopazonosítók nem látszanak a képen, de úgy látom, ezekben a tartományokban vannak az adataid.
Az első képlet az első tartományra a feltételes formázásnál =ÉS($B5<=$A$10;$C5>=$A$10), a másik a következő tartományra =ÉS($E5<=$A$10;$D5>=$A$10).
Az A10 tartalmazza a lopás időpontját. Ezt vajh' ki és hogyan állapítja meg?
-
Telda
addikt
válasz Delila_1 #28916 üzenetére
Sajnos hülye példát hoztam fel, elnézést!
Ez lenne a konkrét eset.
"A" oszlopban van egy csomó cikkszámom közel 1800db, most kimásoltam párat.
Azt szeretném, hogy amit a "C" oszlopba beírok, azokat jelölje az "A" oszlopban.
A 4152549V-nek van 6db változata kötjelesen, de szeretném, ha az össze változatát jelölné. -
qsotre
csendes tag
Sziasztok !
Szeretném ha segítenétek egy probléma megoldásában. Egy kis példán levezettem mi is a gondom, amit akárhogy próbálkozok nem sikerül megoldanom
Szóval van egy kisbolt, ahol dolgoznak a raktárban és a kasszában is. A dolgozók ki be jelentkeznek. A boltban történik egy lopás. Mivel tudom elérni azt, hogy a dátum és időpont alapján megmondja nekem, hogy a lopás pillanatában melyik dolgozó volt a raktárban és a kasszában bejelentkezve ?
Remélem van ötletetek
-
lenkei83
tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy logikailag ebben mi a hiba?
ActiveCell.Formula = "=sumifs(Range("F2") & "!" & "B", Range("F2") & "!" & "V:V", Range("E2"))"
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz lenkei83 #28894 üzenetére
csináltam én is egy megoldási verziót, mert nem hagyott nyugodni:
=SZUMHA(ELTOLÁS(INDIREKT(CÍM(HOL.VAN($E2;Sample!$A$52:$A$1000;0)+51;1;1;1;"Sample"));2;0;12;1);$B2;ELTOLÁS(INDIREKT(CÍM(HOL.VAN($E2;Sample!$A$52:$A$1000;0)+51;1;1;1;"Sample"));2;1;12;1))
kódban:
=SZUMHA(ELTOLÁS(INDIREKT(CÍM(HOL.VAN($E2;Sample!$A$52:$A$1000;0)+51;1;1;1;"Sample"));2;0;12;1);$B2;ELTOLÁS(INDIREKT(CÍM(HOL.VAN($E2;Sample!$A$52:$A$1000;0)+51;1;1;1;"Sample"));2;1;12;1))
a CÍM(HOL.VAN( -t lehet hogy lehet egyszerűsíteni, de hirtelen nem találtam olyan képletet, ami megkeresné egy tömbben az értéket, és az abszolút hivatkozását adná vissza.
[ Szerkesztve ]
-
lenkei83
tag
válasz DeFranco #28915 üzenetére
Jó a meglátás, jelen esetben sehogyan sem. A helyes képlet így nézne ki:
[...]INDIREKT("'" & $F2 & "'!$A$"[...]
Az első idézőjelek között egy aposztrófnak kell szerepelnie és a felkiáltójel előtt szintén, ami lefordítva így nézne ki amennyiben F2="sales":
'F2'!A2 --> 'sales'!A2A korábban taglalt képlet ilyen szempontból valóban hibás, viszont nem kellett kezelnem sem numerikus karaktereket, sem szóközöket a munkalapok neveiben, ezért nem is foglalkoztam vele.
üdv
-
DeFranco
nagyúr
válasz lenkei83 #28902 üzenetére
értem amit írsz, de nem tudom értelmezni a képletre
[...]INDIREKT("" & $F2 & "!$A$"[...]
ha a zárójel mögötti részt összerakom, akkor az így olvasom: [idézőjelben a semmi] ÉS [ami az F2 cellában olvasható] ÉS [!$A$] stb.
tehát ha jól látom, akkor nyitom és zárom is az idézőjelet, hogy van ez hatással a mögötte lévő $F2-re?
-
Telda
addikt
Hali!
Úgy szeretném megcsinálni a munka1 egy adott oszlopát, hogy egy másik oszlopban megadott kivételeket valamilyen módon jelölje.
Pl. mint ahogy a képen is csináltam, ha megadom a "kutya" szót, akkor az összes olyan cellát jelölje, amiben a "kutya" szó szereple.
Feltételes formázással próbáltam, de ott csak 1 kritériumot engedett megadni, ha egy egész oszlopot adok, akkor hibát ír ki. -
lenkei83
tag
-
veterán
válasz Fecogame #28908 üzenetére
Ezt most próbáltam ki:
1) Click Start
2) Control Panel
3) Printers and Other Hardware
4) Keyboard
5) In the Keyboard Properties window, click Hardware
6) Click Properties
7) Click Driver
8) Click Uninstall, click OK
9) Restart your ComputerDe egy bizonyos xls dokumentumnál továbbra is rosszul működik. ctrl+c megy, de a ctrl+s vagy a ctrl+v nem.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
sedyke
tag
Sziasztok!
Milyen képlettel lehetne azt megoldani, hogy ha beírok egy hatost a D1 cellába, akkor C4 oszlopba keresse meg az A4 ügyfélkódhoz tartozó értéket (G22) az alsó táblázatból (külön munkalapon van,ha ez számít), valamint a D4-be pedig adja össze az eddigi hónapok adatait (B22:G22) szintén az alsó táblázatból.
Lényegében szeretném ha csak egy kattintással változnának az adatok a kerestett hónapra. SUMIF-el az a baj, hogy az ügyfeleket is meg kell találnom a másik helyen és úgy már nem tudtam felépíteni.Előre is köszi!!!!
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Excelben hogy tudok olyat csinálni, hogy van egy oszlopom legyen A1-A10 ig. A celákba számok A1= 1 ... A10=10. Mindegyik cellához van egy hivatkozás, ami rákattintva megnyit egy mappát. Kérdés hogy tudok e sorozatkitöltést úgy csinálni, hogy a hivatkozást is lemódosítja? (kitöltöm a sorozatot, de a hivatkozás nem változik)
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-10/08/91631_vnkkmbsnanvi7zw3_1.jpg
Lenne több száz mappa, kézzel macera lenne átirogatni a linket....Vagy alternatív megoldásként tömegesen hozzárendelni hivatkozást cellákhoz?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
veterán
Az miért van, hogy az egyik gépen ha ctrl + akármilyen billentyűt nyomok ( lehet az y,x,c,v, mindegy ), akkor az egész sort/oszlopot törölni akarja? Vagyis nem működik a másolás/beillesztés funkció a billentyűzetről használva.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Fferi50
Topikgazda
válasz DeFranco #28901 üzenetére
Szia!
Az aposztrof használatának szükségességét az előttem szóló már megmagyarázta (névkonvenció), persze bele lehetne tenni a cella értékébe is - de ott vigyázni kell arra, hogy formázási jelentése is van az aposztrofnak!.
Az & és a szóköz inkább szépészeti dolog, jobban lehet látni a részeket - vba mindig használja a makrókban, excel nem foglalkozik vele.Üdv.
-
boboy79
csendes újonc
válasz m.zmrzlina #28904 üzenetére
Köszönöm szépen sikerült
-
lenkei83
tag
válasz DeFranco #28901 üzenetére
Elvileg "'" nélkül is működik, ez akkor szükséges, ha szóköz van a munkalap nevében. Enélkül nem tudná értelmezni a munkalap nevében lévő szóközöket.
Példával szemléltetve:
szumhatöbb képlet "sample1" fülre hivatkozva
=SZUMHATÖBB(Sample1!B;G:G;1)szumhatöbb képlet "sample 1" fülre hivatkozva
=SZUMHATÖBB('Sample 1'!B;G:G;1)Mindkettőt szerkesztőlécről másoltam, csak a munkalap nevét változtattam egy szóközzel. Tehát az excel ezt dinamikusan kezeli, viszont ilyen "összerakott" képleteknél célszerű már az elején befoglalni a képletbe a későbbi problémák megelőzésének érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest