- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Itt az új LOGOUT!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #28680 üzenetére
Akkor lesz egy nagyon vidám, hosszú képleted. Ha-Ha-Ha. Ha az első lapon hibára fut az fkeres (mert nincs találat), akkor fkeres(2.lapon), ha ez is hibás, fkeres(3.lapon), stb.
Közben összeállítottam a képletet. A lapjaim neve első, más, har, negy.
=HAHIBA(FKERES(E2;első!A1:L126;12;0);HAHIBA(FKERES(E2;más!A1:L126;12;0);HAHIBA(FKERES(E2;har!A1:L126;12;0);HAHIBA(FKERES(E2;negy!A1:L126;12;0);""))))
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #28674 üzenetére
Amennyiben számok vannak a 12. oszlopban, és ezeket összegezni akarod, akkor
=FKERES(E2;Hidraulika_Tömlő!A1:L126;12;0)+FKERES(E2;Mosó_Tömlő!A1:L126;12;0)+...
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
bteebi
veterán
válasz antikomcsi #20551 üzenetére
Sub mentes()
If Range("F5").Value >= Range("B2").Value -3 Then
ThisWorkbook.Save
Else
End If
End SubCancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20551 üzenetére
Tedd elérhetővé a füzetet.
A 2. kérdésedre:
Indokolatlanul kicsire állítod az egyes lapjaid nagyítását, a cellákban lévő karakterek óriások, ezért az érvényesítés normál méretű karakterei ezekhez képest eltörpülnek.
A pár napja elküldött füzetedben kijavítottam ezeket a formázási anomáliákat.[ Szerkesztve ]
-
Mutt
senior tag
válasz antikomcsi #20536 üzenetére
Hello,
A SZUMHATÖBB függvényt tudod használni.
J3-ba ez a függvényed:
=SZUMHATÖBB(Adatok!BQ:BQ;Adatok!$A:$A;">="&kezdodatum;Adatok!$A:$A;"<="&végdatum)A kezdődátum képlete:
=DÁTUM($B$15;HOL.VAN($B$17;{"január";"február";"március";"április";"május";"június";"július";"augusztus";"szeptember";"október";"november";"december"};0);1)A végdátumé pedig:
=DÁTUM($B$15;HOL.VAN($B$17;{"január";"február";"március";"április";"május";"június";"július";"augusztus";"szeptember";"október";"november";"december"};0)+1;0)A jobb olvashatóság miatt nem egy hosszú képletként adtam meg, de te nyugodtan beviheted egyben.
üdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20489 üzenetére
Kijelölöd a beírt képletet, a Konvertálatlan gomb kiküszöböli a kacsintókat.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20470 üzenetére
Hogyne mennék sokra vele?!
A különböző kérdések egy halom olyan problémát vetnek fel, amikre magamtól nem is gondoltam. Ezekből, miután elgondolkozom a megoldáson, rengeteget tanulok.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20445 üzenetére
Küldd el a füzetedet, privátban megadom a címet.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20441 üzenetére
Az If Target ... End If részt másold a jelenlegi End If alá.
A Target.Column értékét a jelenlegi 2-ről írd át az oszlop számára, ahonnan a H, J, stb. oszlopokhoz a dátumot megadod.
A másolatokban ahol F-et találsz, írd át H-ra, J-re, stb.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20437 üzenetére
Mi nem működik?
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #20382 üzenetére
Itt válaszoltam, kitettem egy füzetet hozzá.
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #9766 üzenetére
Másold le a B1 képletét: a cellán állva a jobb alsó sarkában van egy kis fekete négyzet, amit megfogsz az egérrel, és lehúzod addig, amíg szükséges.
Ha az A oszlopban már vannak adataid, akkor lehúzni sem kell, hanem a kis fekete négyzeten egy duplaklikk lemásolja addig, ameddig adatot talál a mellette lévő oszlopban.
-
Polllen
nagyúr
válasz antikomcsi #9766 üzenetére
Nem olvastam vissza, de ha pl. az A1 mellé szeretnéd varázsolni a munka4 lap azonos értékéhez tartzó b oszlopban lévő értéket, akkor
Fkeres (vlookup) Ez mindig kikeresi neked a kereset cella tartalmához tartozó értéket egy táblából, adott oszloból. Nálad ez valahogy így nézne ki
=FKERES(A1;munka4!A:B;2;0)
Az A1, amit keresel, az A: B, ahol keresel (nyilván megadhatod neki, hogy csak az első 50 sorban keressen, A1: B50), a 3. érték, hogy melyik oszlopból adja meg az eredeményt (az első oszlop, amiben keres az 1), az utolsó kapcsoló pedig azért felel, hogy csak teljes egyezés esetén adjon adatot.)Így ha változtatod az A1 értékét, mindig más értéket fog megtalálni neked.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #9761 üzenetére
Szívesen.
A verzióra vonatkozó kérdésedet ne nekem tedd fel, mert én a 2007-est sem szeretem, csak az előző változatokat. Erre majd Fire (ha előkerül) azt mondja, hogy a 2015-ös (!) változatban tanulj ).
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #9755 üzenetére
=A1 & " " & B1
Látod, tettem közé egy szóközt idézőjelek között.
Szerk.:
A képletedben a nullát nem kell zárójelbe tenni. Így is jó, csak felesleges.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz antikomcsi #9753 üzenetére
A Munka2 lap A oszlopát szöveg formátumként add meg, ha nem akarod, hogy a 6/1 dátumként jelenjen meg. Az adatok bevitele után jelöld ki, és adj nevet az A oszlopnak, legyen pl. termékek a név.
A Munka1 lapon az A oszlopban kijelölsz annyi cellát, amennyire gondolod, hogy majd feltöltöd, később bővítheted az érvényesítéssel ellátott tartományt. Adatok/ Érvényesítés. A Megengedve legördülőből Lista, a Forráshoz =termékek, OK.
A Munka1!B1-be: =HA(A1>"";FKERES(A1;Munka2!A:B;2;HAMIS);""), ezt másold le a többi cellára a B oszlopban.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest