- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Nos köszönöm!
Ez egészen jo. Valamiért keves beallitasom van, marmint csak kordiagramot tudok. Nekem elegendő lenne sima kituzes, de egy terkepen kétféle vagyis egyik település kituzom pirossal hogy rendben egyasikat is kituzok zolddel hogy nincs rendben.Most nézem hogy nem jott elo power menu, csak a Bing maps. Illetve lehet hogy az már regota ott volt. De ebben nincs beallitas.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Ország térképre szeretnék excelből adatokat kitenni.
Egy jelöléssel egy települést jelölnék ahova az excel szerint történt valami vagy éppen nem történt semmi.
Ilyet lehet? -
psg5
veterán
Bocsánat! Probaltam mindig tomiren egyszeruen leirni.
Tényleg koszonom mert ha a legujabb officet hasznalja mindenki akkor teljesen jol mukodik a fülek rejtese jelszoval.
Sajnos tobb regebbi excel is használatban van igy siman egy mappábavtesszuk a különböző munkafuzeteket (amelyek eddig fulek voltak) es egy = fuggvennyel mjndegyikbol behuvjuk az adatot egy torzs munkafuzetbe. Igag azt nem talaltuk hogy milyen modon lehet megoldani hogy ne kelljen minden cellába végig = fuggvenyt kézzel irigatni mert ilyenkor nem engedi sima huzassal ervenyesiteni a következő cellára. -
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49404 üzenetére
Osztott munkafuzetes megoldást használtunk de ott fulek helyett munkafuzetekbol hivja be az adatokat es mi egy munkafuzettel szerettuk volna megoldani. Már ha ilyenre gondoltal. S nem haragszom nem tagadom magas egy két dolog.
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49404 üzenetére
Vagyis akik hasznaljak azok hasznaljak a legujabb excelt es akkor megokdva?
-
-
psg5
veterán
Igen köszönöm ez megvan.
Sajnos valamit nem jol masolok modositok, mert van amikor bár eltunnek a fulek, hiaba irom be a jelszot. Es van hogy hiaba irom be a makrot nem tunnek el a fulek.
Illetve az altalad kuldottben hiaba irom be a makros jelszavadat nem tortenik semmi. -
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49383 üzenetére
De ha azt szeretném hogy a teljes fuzetet mindenki lathassa viszont a lapot csak az akinek jelszava van hozza.
-
psg5
veterán
Megoldható hogy ugy vedjek egy munkalapit hog (fulet) hogy ne is legyen látható? Csak egy jelszo beirassal?
-
psg5
veterán
Sziasztok! A cellákban szókozokkel kerultek bevitelre számok melyeket ossze kellene adni de igy szokozokkel nem megy a szumma. Van amivel a sok szokozos számok kozul a szokozoket gyorsan ki tudom szedni?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Kolléga nem tudja mi történhetett excel fájllal, de mióta rámentett utoljára azóta megnyitni meglehet, de semmi módosítás nem végezhető el benne. Nem tett védetté elvileg semmit.
Merre keressük a hibát?
Megnyitás után kizárólag a "négyágú" kurzor van az egérmutató előtt és nem lehet "kattintani" semmire.
Két kattintásra azt írja, hogy: "Az objektum létrehozó alaklmazás nem indítható" -
psg5
veterán
Sziasztok!
Olyan képletet keresek, mely tömegre vetített egységárat számol ki bármelyik szükséges adat hiányában.
pl. adott 200g só aminek az eladási ára 600.-Ft és szeretném tudni a kg-ra vetített egységárát a képlettel, de akár úgy is tudja, hogy ha tudom a kg-ra vetített egységárát és az eladási árát, de szeretném megkapni a kiszerelt tömeget (200g-ot)
Vagyis egy cellában "A" lenne pl a tömeg "B" az eladási ár "C" az egységnyi ár.
Utópia nagyon? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
- Levédhető-e excelben, hogy ha készítek egy legördülő menüt ami egy munkalapról való adatokat listáz és azokat ki lehet választani, hogy csak azt lehessen kiválasztani, külön ne lehessen beírni abba cellába mást?
- Valamint cellaformázást, sorállítást, betűméret állítást fixálni? vagyis ha beállítok egyet midnebből akkor azt ne tudja az módosítani aki beleír?
Mindezt hogyan? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem jutok előre:
Mi az alap ha szeretnék egy összesítő excelt ami másik kettőből sima szummával kinyeri az adatokat, de szeretném ha úgy is kinyerje, hogy a két forrás excel csukva van az összesítő excel frissítésekor?
Mire kell figyelni, mi lehet a hiba ha csak akkor frissít ha nyitva vannak a forrásexcelek? -
psg5
veterán
válasz
Delila_1 #26226 üzenetére
Biztos nem változtattam meg, ez a gond. 3 évvel ezelőtt már felvetődött akkor javasolt valamit, de nem azóta törlődött innét a link: Itt volt
Megnéztem nem hibát ír a frissítéskor, hanem azt mondja, hogy az értékek frissítéséhez nyissa meg a a forrást. Na ezt szeretném elkerülni.
2003-as excelről van szó amúgy.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem:
Adott egy összesítő esxel és két másik excel. Az összesítőbe sima Szum függvénnyel olvasom be a másik két excelbe beírt adatokat.
Gondom, hogy csak akkor frissíti az összesítő az adatokat, ha a másik két excel is nyitva van. Lehetséges, hogy a másik két excel megnyitása nélkül frissítsen az összesítő excel? -
psg5
veterán
Sziasztok, remélem "nálatok" "beljebb" leszek:
Valaki ismeri EZT?
Van egy több száz terméket tartalmazó excel táblám és szeretném hozzárendelni. (csak megyek a telefonnal, beolvasnám a vonalkódot és behívná az excelt, melyben van egy keres függvény.
A kérdés, hogy működhet, hogy ezt a beolvasott vonalkódott egy adott cellűba dobja, ahol a függvényem van? valamint van-e olyan excel app. ami kezeli a függvényeket is? -
psg5
veterán
válasz
Delila_1 #20404 üzenetére
Tényleg nem direkt nem írtam le hamarabb. Sorry.
xls-et természetesen elírtam a nagy kapkodásban ami azért történt, mert nagyon kész akartam vele lenni, annyira felcsigázott, hogy van megoldásNagyon-nagyon hálás vagyok a segítségért!
Még annyi, hogy ezzel az utolsó javítással csupán egy "0" elnevezésű fájlt hoz létre.
valamit rosszul írhattam? -
psg5
veterán
válasz
Delila_1 #20396 üzenetére
Összefoglalva:
Tökéletesen működik.
Kijavítottam xlxs-et sima xlx-re, így már megnyitható.Akkor ami kérdés még vissza lenne:
1. Első két sor is fixen kellene az eredetiből.
2. mentési név az egyik oszlopban szereplő számok, eléjük egy nullát írva. (A oszlopból lennének a mentési elnevezések)SZERKESZTVE:Közben olvasom a válaszaidat, így már csak a 2. kérdés van vissza
Köszi!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Létezik-e megoldás (akár képlet, akár makró, akár külső program) arra, hogy:
Adott egy munkafüzetben többszáz sor, melyeket egyesével kellene (minden sort külön) egy új, excel munkafüzetbe menteni,de ne kézzel keljen kimásolgatni és elnevezni az új létrehozott fájlt. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Adott egy tábla, első oszlopban nevek, utána van olyan oszlop melyben 1-es számmal van jelölve egy megfelelőség.
Hogyan tudom, milyen képlettel kiíratni egymás utánra,hogy azokat a sorokat dobja ki, ahol van egyes beírva az egyik oszlopban? Ha nem egy sima szűréssel (hogy csak a nem üreseket szűrjem.) -
psg5
veterán
Excel megnyitás védelmét, elfelejtett jelszó után ki lehet iktatni vagy valahogy megnézni/kinyerni az excel tartalmát?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Egy munkafüzeten belül 6 fül, füleken pedig azonos szövegekhez rendelve különböző számok.
Egy hetedik fülre szeretném behívni úgy az adatokat, hogy az adott szöveghez tartozóan egyesítse a hozzájuk tartozó fülönkénti számokat, vagy le lehessen szűrni egy szövegre.
Mely függvényekkel érdemes kombinálni? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Wxcelben keresem a függvényt arra, hogy adott egy összeg, mely 10 számból adódik össze és szeretném megkapni minden szám esetében, hogy a teljes összegnek hány százalékát teszik ki külön-külön.
Melyik ez a függvény? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Ha lapvédelemmel ellátom a táblám akkor szűrni sem lehet benne. Meg lehet oldani, hogy levédjem, de mások szűrni tudjanak benne?
-
psg5
veterán
Betűszínt és kitöltőszínt le lehet tiltani munkalaponként? Hogyan lehet feloldani, ha igen?
Valszeg láma kérdés, de fontos lenne, mert az egyik munkalapon külön színnel írnék mást- és mást, de nem tudok színt választani. Másik munkalapon azonban igen. (Excel 2003) -
psg5
veterán
Egyik munkalapon van kitöltőszín másikon nincs,nem választható fehér mind,egy excelen belül. valahol le lehet tiltva?
-
psg5
veterán
Üdv!
Akkor jól értelmezem,hogy excel 2003-ban egy cellában nincs mód rá, hogy 1024 karakternél több látszódjon?
-
psg5
veterán
válasz
poffsoft #16411 üzenetére
Köszi,igen így márpróbáltam,de úgy 1300 karakternél többet akkor sem enged mutatni.
Valahol olvastam, hogy 32.676 karaktert be lehet írni, de csak 1024 fog látszani. 1024-től biztosan több látszik, ezért fura ez,de 1300 felett már nem engedni "látszani"
F2-vel kiírja ugyan,de marad fixen,+ enterrel nem csinál semmit
Na ezzel lehet kezdeni valamit? -
psg5
veterán
Szaisztok!
Excel 2003-ban egy cellába több mint 2000 karakterszámú szövetegt írok, de nem látszik a cellában csak fent. Hogy lehet megoldani, hogy látszódjon minden karakter?
-
psg5
veterán
Excelben amennyiben be van állítva az automatikus szűrő. Lehet-e állítani a legordülő lista nyíl színét, hogy erősebben látszódjon, hogy szűrve van az adott oszlop?
-
psg5
veterán
Üdv!
Valahol tudom excelben van naptár funkció, ami egész jól használható, de most nem találom? Merre van?
Valamint egy napos naptár is van benne? 24-órával? -
psg5
veterán
Üdv!
Van, hogy eltűnik igazításkor az excelben a cellák szegélye, némelyik sornban,oszlopban. Nem a rajzolt,létrehozott szegély, hanem az alap "halvány" szegély. Miért? Mit lehet tenni, hogy újra meglegyen?
-
psg5
veterán
15 fő, 40 verseny egy évben, mind a 15 kap pontot (utolsó 5 pont 14. 10 pont stb., de a pontszámítás nincs kikötve bárhogy lehet) minden verseny után, így nyilván alakul egy rangsor.
Feladat: Ha ráklikkelek egy névre kiadná, hogy kikkel játszhat a következő versenyen (1.-5. egymással, 6.-10. egymással, 11.-15. egymással vagyis a legrosszabb nem játszhat azonnal a legjobbal csak ha kellő pontja összejön)
Valamint ha az 5. megveri az 1.-őt akkor azért a győzelemért több pont járna vagyis nem csak a helyezés ér pontot, hanem egy győzelem is.
Plussz összesített ranglistát mindig mutassa.
Kb ennyi. Keresgettem, de nem nagyon használnak ilyent. (lehet mi sem fogunk) -
psg5
veterán
Fire/Soul/CD, erre tudnál ötletet? Hogyan érdemes elindulni, vagyis inkább van-e valamilyen sablon?
-
psg5
veterán
Üdv újra!
Ranglista készítőt szeretnék.
12-15 fő játszik (tenisz) , egy évben kb 40 verseny lenne. Folyamatosan az eredmények függvényében kapnának pontokat, aztán ha pl a 14. megveri a 10.-et akkor az több pontot kap, de pl az 1. nem játszhat a 15.-el csak ha az elér egy bizonyos helyig.
Nem tudom van-e már ilyen? Meg lehet-e oldani? -
psg5
veterán
Üdv újból:
Nem tudom excel kérdése-e, de hátha van rá megoldás:
Adott egy 6 db 500 sorból álló xls, 10 oszlop szöveggel és képekkel. Számozott sorszámú külön sorok.
Minden egyes sort külön excel fájlba kellene kimásolni. Vagyis 6x500 xls fájlom lesz a végén.
Van-e gyorsabb megoldás rá, mint hogy másolom a sort, majd beillesztem az új xls-be és mentem. Majd kezdem a következő sorral. ? -
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14208 üzenetére
Ctrl+H val is alakul előző hsz.-em tárgytalan! Nem egészen értettem a cserét elsőre...
Köszi, köszi, köszi!
-
psg5
veterán
válasz
Ja és nagyon nagy köszönet idáig is
-
psg5
veterán
válasz
- köszi, megnéztem, nekem a szum, untig elég
- ez a ctrl+h csere nem jön össze, a másik munkafüzetbe ugyanazzal írja be a képletet ez ok, de nekem az is kell, hogy a képletben szereplő összeadandók is átváltsanak a hivatkozandó xls-ek másik fülére ahonnan hívja a számokat, persze akkor lehet, hogy ezt másolással nem lehet csak ha minden fülön egy új képletet beviszek és azt másolom minden cellába az adott fülön.
- azt írta az excel sugó, amikor menteni akartam, hogy 255 karakterig kezeli a csukott xls-nél a karaktereket a 2007 előtti excel.
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14201 üzenetére
Ha egy excelben egy fülön megcsináltam minden (képletek benn) akkor hogyan tudom azt másik 12 fülre másolni, hogy a hivatkozások is megfelelően változzanak?
Állítólag csak a excel 2007-ben lehet megoldani, hogy csukott excelekből is nyerjen adatokat, régebbi verziónál csak 255 karakterig megy ez?
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14201 üzenetére
Aha, akkor ezzel is lehet szabályozni a tiltást.
Köszi, ezt is kipróbálom! De már lehet csak holnap
Sorry, szerkeszthettem volna az előzőbe is...
Még valami:
Darabteli vagy sima Sum fügvénnyel érdemesebb megoldani? Mi a fő különbség?
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14196 üzenetére
Úgy tűnik működik így, de ha nincsenek megnyitva az xls-ek melyekből az adatok jönnek, és megnyitom az összesítőt akkor az office kiírja, hogy: a rendszer leállította a hivatkozások automatikus frissítését, itt 2007-ben állítható,de hiába ha a többi csukva van akkor nem hívja be a számokat.
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14196 üzenetére
Megnézem, hátha nem egészen így csináltam.
Nagyon köszi! -
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14194 üzenetére
Hát pedig idáig csak úgy ment ha meg volt nyitva az adott xls, pedig megvolt a teljes út. (csak kiírta, hogy: érték)
Na akkor ezt átnézzem még egyszer valahol biztos hiba van... -
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14192 üzenetére
Oké, köszi!
Vagyis akár lehet másik meghajtón (akár hálózatin) is? Vagy azért annak ugyanannak kell lennie?Azt lehet állítani, hogy amelyik xls-ből hívja meg a függvényt annak ne kelljen megnyitva lenni? Vagy az csak úgy megy ha nyitott az xls?
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14186 üzenetére
Darabteli függvénynél, ha másik .xls-ből hívom be az adatokat, egy mappában muszáj lennie az .xls-eknek vagy lehetnek bárhol?
-
psg5
veterán
válasz
Alakul: Darabtelivel képlet megcsinál, figyel, hogy dollárjel ne legyen és így képlet behúz minden cellára.
Fontos lenne azonban, hogy:
Azonban azt meg lehet-e valahogy oldani, hogy ameddig nulla az érték, ne írja ki a nullát csak, ha érték van?
Megvan!:
Jelölje ki azokat a cellákat, amelyek elrejteni kívánt nulla (0) értéket tartalmaznak.
A Kezdőlap lap Cellák csoportjában kattintson a Formátum gombra, majd a Cellák formázása parancsra.Válassza a Kategória lista Egyéni elemét.
A Formátumkód mezőbe írja be a 0;-0;;@ értéket. -
psg5
veterán
válasz
Igen, úgy. És mindegyik xls en belül van 13 fül. (De mindegyik xls ugyanolyan)
Arra gondoltam, hogy darabteli függvénnyel esetleg be lehet-e hívni?
DE nagyon sok cella van amibe külön külön kellene. Lehet lehúzni a cella jobb alsó sarkánál és sokszorosítani így a képletet?
Vagy nem is ez a függvény kellene? -
psg5
veterán
Segítsetek légyszíves , ha van megoldás:
Adott egy excel füzet, benne hónapokra lebontva 12 fül és egy utolsó ahol összesítődnek az 12 havi adatai, képletekkel.
Minden fülön ugyanaz a táblázat képletekkel (statisztikai tábla) vagyis sok helyre kell írni sokat.
Ebból az excelből három másolat van (más-más használja).
Azt kellene megoldani, hogy a három másolat adatait egybe, összeadva rakni, ugyanolyan struktúrába, ugyanúgy mindegyik fülön megjelenjenek.
Meg lehet-e oldani? -
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14127 üzenetére
Nagyon köszi! Megvan, valamiért a hivatkozott cellálból kivették az értékeket. Beírtam és megy minden. Köszi!
Amúgy az eredetiben ezek az értékek el voltak rejtve, csak ha rááltam a cellára, akkor írta ki fennt, hogy van bele írva valami. Hogy lehet rejteni?Megvan. Fehérrel írták be...
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14125 üzenetére
Igen ugyanazt használja. Azt hogyan tudom megnézni, hogy ez a használt tartomány hol van? (Sok lapfül van) Lehet az a baj hogy nem jól hivatkozik rá.
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14123 üzenetére
Hát nem olyan egyszerű (legalábbis számomra) mert van 110 sor ezekben 30 oszlop és egy oszlop minden sorában van a legördülő lista. Nem én hoztam létre. Tudom egyszerre törölni az összes legördülőt és létrehozni helyettük egyszerre legördülőt?
-
psg5
veterán
Még egy kérdésem lenne:
Legördülő lista szépen megjelent idáig egy cellánál, de valamiért egy módosítás után üres a legördülő lista, de ha jobb egérrel kattintok és kiválasztom a legördülő választéklistát akkor már ott van, hogy lehetne visszahozni, hogy a nyílra is előhozza ahogy volt, ne csak a jobb egérre?
Köszönöm az előzőeket is, nagy segítség volt!
-
psg5
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #14120 üzenetére
Köszönöm!
-
psg5
veterán
válasz
bugizozi #14117 üzenetére
Alakul, de ez nem hagy szóközt, hanem mindent egybefűz és utána nem lehet javítani.
Bele javíthatok egy képlet által összefűzött szövegbe vagy akkor elveszik a képlet?Város, utca cím, kell összefűzni. Van 50 sor ezekben két oszlopban a város és a cím , a város cím menne egy cellába bele külön mindegyiknél.
-
psg5
veterán
Üdv!
Lehet-e megvalósítani, hogy több cellában szereplő tartalmat egy cellába másolni?
Ne kelljen külön másolgatni beillesztgetni, ha lehet. Ha nem hát nem -
psg5
veterán
Üdv!
Excelben készített táblázatban hiperhivatkozással nyit meg egy másik fájlt a képlet.
Open office-ban azonban csak akkor lehet a képletre kattintva a hiperhivatkozást előhozni, ha a képletben módosítok (mondjuk kitörlök egy zárójelt majd visszaírom)
Miért? Oppenoffice-ban kellene állítani valamit? -
psg5
veterán
Erre ötlet? Excelbe (2003) hang hozzárendelés megoldás?:
Kérdés -
psg5
veterán
Excel fájlban vonalkódok,melyek egy függvénnyel egy helyre mutatnak,gépre vonalkód olvasó kötve, amikor a vonalkódólvasó talál egy olyan vonalkódot, mely szerepel az excel vonalkódjai közt, akkor az excel kijelzi, hogy itt van tessék. A kérdésem, hogy hangjelzést lehet-e rendelni az excelben ahhoz, hogy a találatnál zenéljen, kürtöljön vagy bármilyen hangot adjon?
Új hozzászólás Aktív témák
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest