Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zol71
tag
Üdv. Egy kis segítség kellene. Kinábol megérkezett a csomagom és a nyomkövetés szerint VÁM elé került.A csomag 21,99 usd volt és ingyen posta.(2013.02.03 20:27 Küldemény információ
üldemény vám elé állítva / Item presented to customs) Ezen az eljáráson tudok e gyorsítani esetlegesen a számla elküldésével és pontosan hova és mit küldjek. tisztelettel. -
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Egy olyan termékre szeretnék licitálni amit csak No-ba szállítanak, van is egyik rokonom révén német címem. Azt megtehetem h a saját account-omban átírom a címet és úgy licitálok? Vagy csináljak egy új accountot a német címmel? Mit javasoltok? (Esetleg lehet egyszerre több cím is hozzáadva egy account-hoz?)
-
hun620
tag
Van rá esély, hogy ez szombatig elhagyja Kínát?

RA644128320CN
-
TheWich
csendes tag
Köszi!
Így legyen.
Amúgy tettem egy panaszt a DHL-nél is. Bár tényleg rejtély marad, hogy kinél sérült meg a csomag. Aki azt ígéri, hogy felveszi a feladóval a kapcsolatot. Szóval ezt megírom most neki is, bár szerintem fotókkal ő is tett már panaszt. Had örüljön

Postai táblázatot nézve 1000g-ig külföldre, nem elsőbbségivel 3310 Ft, elsőbbségivel 3640 Ft.
Kérdezem a jártasabb feladókat, hogy jó értéket nézek-e? Ennyiért megy kb. Távol-Keletre 1kg alatti csomag? -
TheWich
csendes tag
ájjj!
Ilyen létezik szerintetek, hogy amit a napokban írtam sérült csomag, UK, stb.. újat küld ma.
Azt kérte, hogy a sérültet küldjem a gyárba, Kínába. Fizeti az utalási díjat. Egyáltalán mennyibe kerül egy ilyesmi? Vagy mondjak olyan összeget amiért azt mondja dobjam ki a sérültet??

-
randras
veterán
Nahát, már ilyet is tud a RIOS?

-
Aullah
tag
Megjött rendben az első rendelt termékem. Leave feedbacknél kell plusszozni?
Ott... megvan.És ilyenkor hogy van? Ha én pozitívoztam, akkor utána neki is kéne adni egyet nekem, nem?
-
baluka26
veterán
válasz
Santiagain
üzenetére

-
Santiagain
őstag
Sziasztok!
Ha a tracking oldalon azt írja, hogy:"Location: Departure from outward office of exchange, Date: 20130201 1632", akkor jól értelmezem, hogy még a Holdújév előtt elhagyta a csomag Kínát?
-
pocokxx
Közösségépítő
Kaptam egy levelet az ebaytől, hogy levették a hirdetést; gondolom csalás gyanúja miatt. Ilyenkor ki lehet nyitni előbb a "case"-t?
-
-
CaNNa3IS
senior tag
Aki szeretne egy jó cipőt még 1 napja van :-D
[link] -
-
Tomeewap
tag
válasz
hun620
üzenetére
Bocs, azt értem hogy az értéktől is függ, a vám dolgot az "átcsusszanás" alatt gondoltam, vagyis melyiknél szigorúbb a vámolás folyamata. Ugyanis olvasgattam hogy a DHL ezt saját maga intézi, és sokszor az itthoni árakhoz viszonyítva számol áfát és vámot.
Én csak a szállítás minőségére és sebességére lennék kiváncsi. Köszi.
-
Tomeewap
tag
Hali! Szeretnék vásárolni egy $350-os tételt USA-ból (pontosan New York, mivel csak ott kapható). Szerintetek melyik a megbízhatóbb szállítási mód: DHL Expedited $20, vagy USPS Express Int Mail $50? Gondolom a vám nem függ egyiktől sem. Mit javasoltok?
Előre is köszönöm!
-
Sefter
veterán
Ti vennétek használt műszaki cuccot olyan eladótól akinek ~17000 eladásból 99,9%-os..?
mennyi most a vám inger küszöb? (usa)
használt cuccra is érvényes a vám
-
faresz5
aktív tag
válasz
pocokxx
üzenetére
Mivel csaló, nem fogja visszaküldeni, nem azért csal,hogy visszaküldözgesse a pénzeket. Egyébként nem értem az embereket, hogyan képzelik,hogy egy 50dolláros+25dolláros eszközt megvesznek 11dolláért. Még 1-2 db esetén talán de több száz eladott db....., nem gyanús senkinek,aki leüti és kifizeti? Vagy hisznek a mikulásban vagy a Jézuskában?
-
válasz
axioma
üzenetére
Általánosságban próbálok írni, mivel már találkoztam 10-20 hasonló esettel.
Persze van olyan amikor az történik amit írsz, de emellett még van 5-6 féle kimenetel is.(Újabban már vannak olyan kínai csalók is, akik üres borítékokat adnak fel tracking-el és a számot megadják a Paypalnek, vagy egyszerűen generálnak kamu tracking számot ami persze nem létezik és nem nyomonkövethető, ezekben az esetekben meghosszabbodik a Paypal reakcióideje is.)
-
axioma
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Ha mar toroltek es jon az ebay level, hogy figyelj mert vszinu csalas volt igy eltavolitottak, akkor onnantol tuti azonnal lehet reklamalni, es baromi gyorsan meg is jott a visszautalas. Mondjuk a legutobbi beugratosnal mi magunk jelentettuk kesobb az ebay-nek, hogy gyanus aru, bar akkor se azonnal leptek (erdekes, az is hetvege volt... vajh miert), mondvan amit tudunk legalabb megtettuk ezzel.
-
válasz
pocokxx
üzenetére
Akkor mire kell számítani?
Számítani bármire számíthatsz, de annyi fog történni, hogy az eladót néhány nap múlva letiltják, ezután a termékeit törlik az ebay-ről.
Paypal megfelelő menüpontjában kell a pénzedet visszakérni, amit leghamarabb 1 héttel a termék vásárlása után tehetsz meg. Ezután a Paypal elbírálja az igényt és ha tudják, akkor visszaadják a pénzedet 2-3 héten belül.Egyébként ebből eladott már vagy rosszul értem?
Szerintem a linken található eladási lista elég egyszerűen értelmezhető. Az szerepel rajta, hogy az utolsó 100db. ilyen termék eladása Február 2-3.-án volt. (rövid idő alatt beugratott vásárlók)
Az eladó megbízhatóságáról semmi nem derül ki ennyiből, sőt az ilyen eladók akik rövid idő alatt a normál ár töredékéért adnak el több-száz nem létező terméket, egyszerű csalók.Az ebay meg tele van olyan vásárlókkal akik a fent leírt egyszerűen ellenőrizhető lépéseket sem végzik el vásárlás előtt.
-
TheWich
csendes tag
válasz
OP-ToTo
üzenetére
Bizonyos idő után elévülnek a vásárlások és már a purchase history sem mutatja. Ha arról a vásárlásról nem adott annó neked feedbacket az akkori eladó akkor vége.
Ha jól tudom 3 hónapra visszamenőleg mutatja a feedback visszajelzéseket termékkel, 6 hónapra termék nélkül , az után csak maga a visszajelzett szöveg marad.
-
OP-ToTo
aktív tag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
axioma
üzenetére
Nyilván nem egyenlően oszlik el az "egy főre eső lopások száma". Megbízható eladó esetén is tűnt már el cuccom, és ha jól sejtem már nem is jönnek meg.
5-6 hónapon is túl van némelyik, szerintem elveszett (ill. ellopták).
Ezt már sosem tudjuk meg mikor és hol tűntek el, de az tuti, hogy lopnak a két említett helyen rendesen...
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Brekecs
üzenetére
Átverésnek érződik. Ezekből a termékekből még nincsen feedback...
Az az érzésem, hogy elektronikai eszközök terén most az eBay a legrosszabb forrás.
Tegnap végignéztem hasonló elektronikai eszközöket és a többségük biztosan csalás. Elsőre megörülök, hogy milyen olcsó, de túl szép, hogy igaz legyen... ilyen eszközök 10.000 Ft alatt nincsenek meg beszerzési áron sem (vagy nagyon-nagyon gagyi utánzat).A kínaiak szándékosan tönkre akarják tenni az eBay-t?

-
Brekecs
senior tag
Ez is átverés vagy lopott cuccok !?
Érdekes hogy mindenből több száz van neki ! -
maláj
addikt
gyorsan vettem még pár ventit mielőtt beüt a teljes ünnepi szezon "odaát"

-
axioma
veterán
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Hat, nem tudom 100-on feluli vasarlasnal tartok, elenyeszo szazalekban volt tracking-es cucc (sok az aprosag), es eddig 2 db termek tunt el vegleg. Ebbol az egyiknel benaztam es nem reklamaltam idoben, de az se biztos hogy itthon tunt el, mert akkor sok cucc keringett (erzesre olyan volt, mintha egy kontener nem Bp-re jott volna, hanem valahol mashol bontottak aztan iszonyat kesesekkel megjottek, csak az az egy nem). Es az egyik egy 1-2 dollaros vacak ora volt, a masik egy bringara lampat rogzito tarto hasonlo ertekben, ezt ki az aki lopja?
-
válasz
pocokxx
üzenetére
Láttam ilyet már sokszor.
Tipikus, egyszerűen felismerhető kínai átverés az ebay-en a következő ismertetőjegyekkel:
-kb. fél-egy éves ebay regisztráció
-az összes eddigi eladása olcsó 2-10$ értékű termékekből áll, amelyeket rendesen postázott, hogy átmenjen az ebay szűrő rendszerén és megszerezze a szükséges mennyiségű pozitív értékelést
-az eladó hirtelen többféle irreális árú terméket tesz fel és rövid idő alatt nagy mennyiségben próbálja őket eladni, majd lelépni a pénzzel.
pl. az 500 értékelést egy év alatt megszerző eladó néhány nap alatt elad:
-106db. 3TB-os külső hdd-t 4-5000Ft-os áron......
-226db. 1TB-os 2.5" külső vinyót stb. a többit nem is néztem
-a nagy értékű, olcsón hirdetett termékekre egyetlen valós pozitív értékeléssel sem rendelkezik -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
>>ILYET<< rendelt már valaki...? Szinte hihetetlen, hogy csak ennyi. Mi lehet a buktató?
-
Hunter2
addikt
Ugyan nem ebayről jönne a cucc de ha EU-n belülről (UK) ottani áfát kifezetve rendelek cuccot akkor arra itthon se vámot se áfát nem rakhatnak rá igaz? Vagy van valami összeghatár? Konkrétan 150k értékű LCD kijelzőről lenne szó.
-
bul07
nagyúr
válasz
OP-ToTo
üzenetére
Vagy csak a selejtet lopják ki
Ere tudok is példát
Peugeot 307-hez rendeltem kulcsot , amit elsőre rendeltem nem jött meg , amit másodjára rendeltem megjött
Másodjára nem a legolcsóbbat rendeltük a listából , volt hozzá nyomon követési szám is
Kibontva a csomagot meglepődve tapasztaltuk hogy egy az egyben megegyezik a gyárival minden , a tollon a beütés a műanyagban a szám miden, ezt itthon a szerviz 15e Ft-ért adta volna, máshol meg 8e Ft körül volt
És rá is jöttünk miért lehetett eredeti , a kulcs karika lyuknál (kép, bekarikázva hol) öntési hiba van a peremen nem jelentős összerakva nem látszik a vizet se engedi be, de van, így gondolom ment selejtbe és ezt hozhatta el valaki és kezdte árulni -
TheWich
csendes tag
Nekem az első volt angliából most és eléggé zűrösre sikeredett. Kíváncsian várom mi lesz a megoldás.
Azért rendeltem innen hogy gyors, vámmentesség, európai színvonal. Erre tessék.Kínából heteken át dobált buborék boríték mindent kibírt eddig amit rendeltem.
-
rocket
nagyúr
válasz
V.Dave
üzenetére
Az se jelent semmit ha 100% feedbackje van, ellophattak az accountjat, vagy amit szoktak meg ezek a csalok csinalni, hogy 1$-os vackokbol eladnak 30-50 darabot amivel szereznek pozitiv feedbacket, aztan hirtelen nagyobb erteku dolgokat kezdenek arulni amivel addig nem foglalkoztak, es mindezt a normalis (sok mas elado altali) ar toredekeert.
Vehetett tole barki , mivel aktiv a hirdetes.
Egyebkent ha valos lenne akkor biztosan hamisitvany, mint irtam ha lopott lenne nincs ertelme ilyen olcson adni, 40$-ert is siman elvinnek, mivel 58$-tol indul a tobbi eladonal.
Most nezem a masik csalasra utalo jelet is muveli, folyamatosan emeli a keszleten levo mennyiseget, mai nap 12x valtoztatott mar rajta.
-
lupus_l
aktív tag
-
-
V.Dave
senior tag
válasz
rocket
üzenetére
kb pár napja volt egy ugyanilyen ajánlat, annyi különbséggel hogy 13.99 dollár volt az ára, és sokra értékelt felhasználó árulta kínából, azzal nemtudom mi lett most hirtelen lehet hogy repült?
szerk:
egyébként meg lehet nézni kik vettek tőle már 17-en ez is kamu lehet?
[link] -
OP-ToTo
aktív tag
-
-
V.Dave
senior tag
sziasztok!
Erről mi a véleményetek miért ilyen olcsó? Hamisítják őket? És ha igen az mennyire rossz? Valaki rendelt már ilyet?
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
1-2 cuccot fel akarok rakni ebay-re. Sokat haladtam ma, először a .comon kezdtem és amerikába akarta mindenképp szállítani. Azóta már megerősítettem a PayPalomat, már a co.uk-n próbálkozok eladni.
Mindent beállítottam a termékre de hibaüzenetet kapok:
Postal service - Please specify at least one domestic postal service.
Beállítottam, hogy Postal Destinacion: Europa Unio, Standard Int'l Postage és odaírtam hogy 21 font.
Apropó kb mennyi feladni egy csomagot? A kedves magyarposta azt írja hogy még nincs kész az árgeneráló figyelgessem a 2012es belföldi levélfeladás árait. (Ezt írja nemzetközi postacsomagnál) Nem csoda, hogy megnyitják a piacot.
Philips elektromos borotvát akarok feladni, jet clean töltővel. Nem lehet több 1 kilónál és egy 30x15x20mes csomagnál az egész.
-
TheWich
csendes tag
válasz
pepe091
üzenetére
Egy tablet angliából. Remélem, hogy sikerül megegyezni, mert az lenne nekem a leggyorsabb megoldás. Ugyanis ezt szerdán rendeltem és tegnap meg is érkezett. Szóval kb még ~40 nap lenne addig még.
Egyszer már nyitottam egy kínai eladóval kapcsolatosan case-t. Akkor az volt hogy nem érkezett meg időben. Akkor is kb volt mint egy nyitott beszélgetés az eladóval. Aztán rá két napra megjött a csomag én meg utaltam neki vissza
-
TheWich
csendes tag
válasz
TheWich
üzenetére
Visszatérve a problémára.
Ma váltottam pár levelet az eladóval. Eljutottunk oda, hogy küldjek további fényképeket a csomagolásról is majd megegyeztünk abban, hogy hétfőn indítja az új csomagot és akkor küldjem a sérültet vissza. Hétfőn jelez amint elindította az új csomagot.
Az után én kérdeztem a részletekről, hogy mégis hogy képzelte azt hogy küldjem vissza a sérültet. Kivel? Mivel? Hogyan? Én fizessek még...?
Azóta nem jött semmi válasz. Kezdek kicsit idegeskedni, hogy miért nem válaszol. Bár a legutolsó üzenetét a bocsánat kéréssel és jó hétvégét kívánva zárta.
Amúgy végső esetben, kívánom, hogy ne legyen úgy az eBay Buyer Protection segít? Elvégre kaptam egy sérült terméket amiket képek is igazolnak....
-
peter889
őstag
-
Tomate
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Megírtam neki. Remélem képes lesz kezelni a dolgokat és megoldja és nem egy 50 IQ-s formát fogtam ki. Mert én biztos nem fizetek vissza 27 rongyot, előbb zárolják a paypalemet. (15 a cucc 12 a posta) Mert ha case-t nyit és claim lesz belőle tuti, hogy elmeszelnek hiába az EMS posta és a törékeny megjelölés.
-
randras
veterán
válasz
peter889
üzenetére
Valszeg magától kevesebbet fog ráírni, náluk ez alap dolog.
Nem lehet kijelenteni, hogy ÁFA mentes lesz, de esély van rá. Az egész ára után adózol ha kell, sőt nem csak a termék után, hanem a szállítás ára után is (ha van).
Van ott minden, eredetiség vizsgálat, kutakodás, amit akarsz, nem éri kamuzni, csak saját magadnak ártasz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
- Gamer PC, RGB ház, i5-8500, 16GB DDR4, RTX-2060 6GB
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
üldemény vám elé állítva / Item presented to customs) Ezen az eljáráson tudok e gyorsítani esetlegesen a számla elküldésével és pontosan hova és mit küldjek. tisztelettel.

5-6 hónapon is túl van némelyik, szerintem elveszett (ill. ellopták).

V/