Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
number361
üzenetére
Vámalapba bele tartozik a postaköltség is. Ha ez 45 EUR felett van, akkor ÁFÁt kell majd fizetned (vámügyintézés költségén felül).
Neked annyi most a feladatod, hogy belépsz PayPal-ba és csinálsz egy képernyő mentést a termék tranzakciójáról, ahol látszik az ára is. Ez alapján fognak a vámolásról dönteni. -
number361
csendes tag
Üdvözletem!
Némi segítségre lenne szükségem. Nem szoktam nagyon rendelgetni EU-n kívűl, ezért meglepett a dolog, amikor kapta a párom az üzenetet, hogy "vámköteles" egy ruha amit rendeltünk.
A ruha koreából jött, semmi ár vagy ilyesmi nincs ráírva. A vám gyakorlatilag arra kér, hogy számlával/egyéb dologgal azonosítani kell, hogy mennyit ér a ruha. Ezt itt nem teljesen értjük, hogy mit is szeretne.
Szeretnénk hát érdeklődni, hogy ilyenkor esetleg mit lehet tenni vagy hogyan lehetne ezt az egész vámosdit elkerülni? (a szállítása volt drága csak, mert EMS-el küldték, de maga a ruha nem volt drága)
Előre is köszönjük szépen a segítséget és válaszokat!!
-
axioma
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
A Privatverkauf azert van odairva, mert akkor nincsenek olyan garis kotelezettsegei, mintha ezt kereskedokent csinalna (me'g hasznaltnal is nagy kulonbseg). Teged ez nem erint, olyan mintha itthon vaterarol vagy itt hardveraprorol vasarolnad, csak kint ezt komolyan nezik hogy az eladonak egyertelmusiteni kell, hogy o csak a gyengebbet nyujtja (sokszor egesz jogszabalyokat becitalnak, csak hogy tuti vedve legyenek, hogy ok szoltak).
Nekem jo a tapasztalatom, altalaban kuldik ide ha nincs is feltuntetve, csak nagyon sokszor szor ugyanarra a termekre a kuldes dija (pl. 7-tol 39 euroig mondjuk egy dobozos hasznalt telefonra). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zolikaDB
üzenetére
Rá kell kérdezni. Van aki nem akarja bonyolítani a helyzetét külföldre postázással, van aki belemegy csak azért nincs az adatlapon mert nem tudja mennyi lesz pontosan.
"Der Verkäufer nimmt diesen Artikel nicht zurück."
Az eladó nem veszi vissza a terméket. Természetesen ha eleve hibás a cucc, vagy teljesen mást küld akkor vissza lehet küldeni, de garancia nincs rá, stb. -
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Szeretnék német ebayről rendelni, a kinézett termékek közül csak egynek az eladója postáz Magyarországra is. Ezt lehet-e kérelmezni valahogy az eladónál, h ha esetleg nyerek, küldje el nekem? Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Továbbá, ugyan beszélek németül, de ez mit jelent az ebay-es környezetben? ->
Rücknahmen: Keine Rücknahme. Dies ist ein Privatverkauf. ---> nincs visszavásárlás, ez magánügylet? (pl ez)
Köszönöm nektek! -
htc07
addikt
válasz
wlanbolha
üzenetére
Nekem is ez volt reggel, már rendbe jött.
Viszont.
Reggel vettem pár cuccot ebayről, a paypal levonta a pénzt, majd az ebay visszadobta a vásárlást, 70049-es hibakóddal, és visszadobott a kosárhoz. Ilyenkor mi a teendő? Paypalon látom, hogy elment a pénz az illetőknek. -
kaliber
aktív tag
Visszaküldeném neki úgy "csak" a postaköltséget bukod 1.5k nem 5k-t, ne gazdagodjon már a csaló. Azt nem tudom ilyenkor mivan az illető számlájával több tízezer dodo mert ugye 2000 eladás felett járt már (mert ugye befagyasztották) benyeli a PP?
radi8tor1: fordítóba bekopizod az írásjeleket és angolosítja az ottani posta csak tudja kézbesíteni ha idefelé működik a dolog+ van amelyik eladó nem írásjelekkel adja meg a címét ha azt tudja kezelni a posta akkor ezt is.
-
sagit
veterán
-
wlanbolha
csendes tag
Az mitől van hogy a Paypalról az összes számla eltünt,
a legutóbbi vásárlás sincs rajta,a bank levonta,de az ebay-on
sincs meg az árú a vásárolt termékek között!Köszi...... -
szilard28
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
"fellebbezni" nem lehet arra hivatkozva, hogy egyértelműen csaló az illető, már nincs is az ebay-en, ezért az ebay/paypal vonja vissza a számlájáról a pénzt.
sagit: a pénz visszafizetését csak az eladó kínálta fel, de erre nincs semmi garancia, az egyértelmű csalásból kiindulva nem fog fizetni.
http://f.redflagdeals.com/showthread.php?t=1287958&page=2&mobile_type=basic
-
-
sagit
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
sagit
veterán
Sziasztok
Átverés áldozata lettem. Rendeltem egy androidos média lejátszót tv-hez. A link azóta már nem él, nem tudom belinkelni. 22 dodó volt. Ki is fizettem, pénteken jött a csomag, azonban egy 10 ft-ot nem érő bóvli gumi karkötő volt a csomagban. A boritékon szereplő tracking number és az amit megadott az eladó stimmel.
Egyből mentem ebay-re, purchase history fül alatt ez fogad:
Egyből kattoltam is a resolve a problem-re. Ott végig nyomogattam, nem azt kaptam ami hirdetve volt, stb.
Még a képet is mellékeltem amin látszik a tracking number meg az a hulladék amit kaptam. [link]Ma jött a válasz:
"Hi sagit90,
We let the seller know the item wasn't as described.
The seller has offered you a full refund for the purchase price plus original shipping if you return the item. To get your refund, ship the item back to the seller. You will need to cover the cost of returning the item. Make sure you ship the item by Jan 30, 2013.
Refund information:
Once the item is delivered to the seller, you will receive a full refund of $21.99.The refund will include the purchase price plus original shipping.You can view the details of this case and learn what you need to do to ship the item back in the Resolution Center."
Ilyenkor mit kell tenni? Biztos hogy ezt a sz@rt nem fogom 5k-ért visszaküldeni.......
-
wlanbolha
csendes tag
Az mitől van hogy a Paypalról az összes számla eltünt,
a legutóbbi vásárlás sincs rajta,a bank levonta,de az ebay-on
sincs meg az árú a vásárolt termékek között!Köszi...... -
myckie2
őstag
Üdv!
Valaki tudna mondani vám információkat, vagy jelenleg hol tudom megnézni?
-
Bodz
nagyúr
válasz
hun620
üzenetére
El, de más gond is akad. Rákeresek bármelyik eBay oldalon (a németen is) a Sommer Albedora (ez egy kábel). Nincs találat. Az Advanced Search-ben, csak Németországot beállítva rögtön van 58 db.
Jelenleg az eBay app tűnik a leghasználhatóbbnak.A francia ajánlott (legalábbis a CYxxxxxxxxxFR számúakat) csomagokat itthon a GLS hozza ki.
[ Módosította: CoolMan ]
-
Tomate
veterán
Itt már valami nagyobb gubanc van. Ezt az egy oldalt elolvasod és láthatod, hogy nem egyedi a probléma és semmit nem tudni mi van.

-
Tomate
veterán
mi történt az ebay.de oldallal? Régen beírtam a motorom évjárat szerinti rövidítését (RN09) rámentem, hogy listázza csak a licites használt termékeket és 1-2 oldalnyi tétel mindig volt amiből lehetett mazsolázni. Most beírom és kiad kereken 1 találatot. Már egy hete. Gyűjtemény--->Militaria katagóriába egy terméket se listáz ki nekem az oldal. Ha be vagyok jelentkezve, ha nem ezt csinálja. Mi lehet??

-
Más sem tud most fizetni PayPal-al? Csak tölti és tölti az oldalt, de nem történik semmi ( annál a résznél, ahol a PP oldalára kell loginolni ).
-
válasz
spidersoft
üzenetére
Ezt én is észrevettem. Mostanság jött elő.
Ráadásul sokszor kint írja hogy free shipping (pedig kint is be van állítva hogy ide lesz szállítva..), bent meg már 3-4 dolcsi, mikor a cucc amit vennék 99cent...
-
hun620
tag
Nektek is eltűnt az EU találatokra szűkítés az eBay-en?
-
adott egy ilyen: "Tracking #:2808345" kódot az ebay, ezt hol tudom követni?
-
spidersoft
senior tag
...csak én vettem észre, hogy az ebay mostanság egyre gyakrabban számolja furán a szállítási díjat? Sorbarakom, hogy price+shipping, ott van a listában, hogy például: Price: US $124.95+$12.95 shipping, ha kinyitom a listázás lapját, akkor meg Price: US $124.95+Shipping: $26.00
...nemértem...
-
üszök
őstag
Ha ma rendelek kiér még az ünnep előtt kínából?
-
wlanbolha
csendes tag
Sziasztok!
Vásárolni szeretnék,és nem engedi kifizetni...találkoztatok már ilyennel?Köszönöm a figyelmet és segítséget!Szép napot mindenkinek! -
XtremLor
őstag
Kapok egy hianyos csomagot erre meg nem tudom elkuldeni az uzenetet az eladonak

"This message cannot be sent at this time."
-
zizou
tag
Sziasztok!
Az Ali-ról rendeltem egy tabletPC-t, a ráírt ár 99USD, valójában 274USD+34USD a szállítás (DHL). Jött az üzenet a DHL-től, hogy vámolandó cuccom érkezik, nyilatkozzam, hogy fizettem-e érte, vagy ajándékba kaptam, mennyi volt a szállítási ktg, stb.
Valamint töltsek ki egy nyilatkozatot és csatoljam mellé a PayPal-os kinyomtatott cuccot és adjam oda a futárnak, amikor átveszem a cuccot és kifizetem a vámköltségeket (?)
Nam nagyon értem... levámolják és utána kérik az igazolást?!Mit tegyek, hogy ne legyen zavar az összegek körül? Mi van, ha nem adok paypalos papírt? Nem adja ide a csomagot?
Kösz,
Z -
randras
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az nem normális dolog.

szerk.: Jajj, el is felejtettem, hogy 2 percre is írtam egy hszt.

-
baluka26
veterán
-
hun620
tag
Flyt express-ről valami tapasztalat? A feladás megtörtént a tracking szerint két csomag esetében is, viszont hetek óta nem frissül. Ez a baj trackinggel ,csak idegeskedek. Ha nem lenne, csak simán megvárnám, míg ideér

-
W1
senior tag
Múlt hét szerdán fel lett adva nekem egy fórumos kollégától egy laptop, Start Plusz csomaggal. Másnap már itt kellett volna lennie, állítólag pénteken már a városba volt, de ki nem hozták, értesítót nem adtak, hétfőn hív akitől vettem, hogy beszélt a postával, be kell érte menni, minden már nem hozzák ki, értesítő sehol.. Végül is az lett a vége, hogy kedden kihozták, 5 nap késéssel mo-n belül, kérdem én, akkor mire fel a 3500 Ft-os feladási költség? Vicc, én már nem lepődök meg semmin. Meg angliából rendeltem egy sapkát, ajánlottan, nem voltunk otthon, jött az értesítő, másnap mondom hazafele beugrok, közli a púltos, hogy már kivitték, megyek haza és hozzá volt gumizva a postaládához. Oké, hogy a falu végén lakunk, meg mindenki ismer mindenkit, de akkor is..
-
LÁZ
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
saját tapasztalat, hogy 10-ből 5-6 esetben magyar vonalon még meg is sértődnek, ha rá mer kérdezni az ember, hogy mi a helyzet, úgy, hogy semmi értesítés sem történik az esetleges késéről....
-
WhiteWalker
nagyúr
Rendeltem egy platronics bluetooth-os fülest Amerikából 11K ft értékben - figyelem- 01.16-án és 01.23-án(!!!)
hozta a postás
, usps trackinggel lett feladva...nem akartam hinni a szememnek...
Ahhoz képest , hogy tavaly szeptembertől egészen karácsonyig bezárólag,olyan lassan érkeztek meg a rendelt csomagok,hogy hihetetlen,ilyen 4-5 hetes késéssel...most meg 1 héten belül itt volt!!
Az a durva,hogy múlt hét kedden , már kilenc napja, rendeltem egy sport szárt valamilyen magyar cégtől és még mindig nem kaptam meg...hívtam őket és a válaszuk csak annyi volt,hogy a "héten érkezik és telefonálunk"...
Ehhez képest amcsiból megjött a cuccom 1 hét alatt...nah ez a WTF!!!! -
albinolynx
senior tag
DX-től múlt hét pénteken kaptam 4.3$ refundot. Még mindig nem látom a paypal-on.
Normális, nem normális, mit tegyek? -
W1
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azt mondta, hogy kifizeti a postámat hozzá.
Hol tudom meglesni a postaköltséget?
Belemehetek szerinted/tetek? Itt az eladó. -
DeniBoy
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám,
OTP számla mellé van egy virtuális bankkártyám ezzel fizetek a paypal-on
kaptam refundot és a paypal visszautalta a bankártyára de tudtommal ez a
kártya nem tud fogadni csak küldeni??? mit lehet tenni ? hova megy a pénz
?
Be van állítva folyószámla is a paypal-ban de nem arra utalt. (a virtuális kártyához tartozó lakossági folyószámla).köszi!
-
kaliber
aktív tag
válasz
baluka26
üzenetére
Kitől? Ha ilyen gyors akkor én is rendelek tőle egyet.
Más:
A mostani eladó korrekt volt 5db melegfehér smd led izzót rendeltem tőle, küldött 3db hidegfehéret+2db melegfehéret reklamáltam nála és, hogy a hibát helyre hozza küldött (ingyen) még 3db melegfehéret, pedig kérhette volna, hogy akkor (posta költség átvállalással) küldjem vissza majd kicseréli. -
Aullah
tag
Köszönöm ismét!
-
baluka26
veterán
2013.01.18-án rendeltem két 16 gigás kingston SD kártyát, ma meg is jött. Sima ajánlott küldemény. Ez durva sebesség.
-
Aullah
tag
Hello. Két béna kis kérdésem lenne.
ebay.com on a vásárlásnál "keresztnév családnév" ugye?
state/province-nél még "xy megye", ugye? -
matykooo
aktív tag
Atya ég, most kaptam egy csomagot, amit augusztus elején rendeltem, 4db sálat az egyik ismerősömnek.
Az eladó szeptember 6.án adta fel kínából, Október 15. én lett valamilyen raktárból továbbítva, és ma találtam meg a postaládámban... de csak 1 db sál van benne
Azt sem tudom mikor kibontottam, hogy mi ez, mert már nem is emlékeztem rá. Szóval ha szeptembert is számolok az is már 4,5 hónap
ha pedig augusztus nézem akkor több mint 5
látszik is szegény csomagoláson, hogy 1-2 helyet bejárt 
-
randras
veterán
Nem eBay, de...

DHL Hong Kong-ból: 22-én este felvéve, 24-én reggel budapestre megérkezett.
-
hvb
tag
Sziasztok!
Az összesített számláról szeretnék bővebb infót.
Kértem egy eladótól egy összesített számlát 2 termékre.
Hol látom, hogy megérkezett az összesített számla? Amikor kifizetem, akkor már a paypal-on a kevesebb összeget kell kifizetni vagy utólag jön vissza a kedvezmény?A számla kérés óta a kosramból ezeket a termékekeket nem lehet eltávolítani.
Szóval valaki leírná röviden a lépéseket, hogyan történik ez?1. Megbeszélem az eladóval ad e kedvezményt.
2. Kérek egy összesített számlát
? -
baluka26
veterán
Giftként kaptam PayPal-on pénzt, ezzel semmi dolgom nincs, és majd pár nap múlva megjelenik számlámon, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 5
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Medence topik
- iPhone topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Yettel topik
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hátha kapok valami emberi választ az ebaytől, írtam nekik.

, usps trackinggel lett feladva...nem akartam hinni a szememnek...

V/