Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HXY
addikt
válasz
albinolynx
üzenetére
Mi számít túl soknak? Mennyi volt?
És ezt %-osan nézik, vagy darabszámra? -
W1
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Védelmedet megvonták?
-
HXY
addikt
válasz
albinolynx
üzenetére
Hogy-hogy kitiltottak?

-
W1
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Kimarad, hogy Keletról rendelném az alkatrészeket.
-
vbbb
őstag
Még egyszer ráírtam a kedves 'vásárlóra'. Most olyanja volt neki, hogy elfogadta a Cancel-t...amit levont az eBay a tranzakció miatt, nem adták vissza. Szép.
(#26288) W1
Én küldtem már haza innen (UK) csomagokat sőt még Franciába is. Megbízható állami cég! 1 hét alatt otthon szokott lenni az árú!
-
maathe
senior tag
Ez a 3. eset, hogy bekérik, eddig simán kihozták mindig, persze ekkor is kellett fizetnem pluszba. Mindig küldenek egy levelet, hogy kérik a számlákat, ilyenkor elküldöm nekik a PayPal-osat illetve az oldalról (nem eBay) az Order details-t. Eddig kb 2-3 nap alatt megjött, most meg már 2 hete ott van. :S
-
maathe
senior tag
Ha a vámkezelés bekéri a számlákat, akkor kb. mennyi idő míg megkapom a csomagot?
-
W1
senior tag
Royal Mail Airmail (Small Packets) -el van valami tapasztalatotok? Leicesterből (UK) küldenék, mennyi idő lesz kb?
-
tmanjunior
csendes tag
Sziasztok!
Múlthét hétfőn rendeltem Németországból, ami szerdán megjött, rendeltem szerdán is és az még mindig nem jött meg, ez miért van? Egyszer gyors egyszer lassú, és az eladó Magyarországi szállításra 3-5 munkanapot vállalt és ez mivel letelt, ráírtam és csak annyit mondott hogy várjak. :\
Még van rendelésem Malaysiából amit 2 hét 3 napja várok, de ugyan ettől az eladótól rendeltem 1 hónapja, de azt tracking numberral az pontosan 2 hét alatt itt volt. Kezdjek aggódni, hogy a postán valaki zsebre rakta vagy megéri várni?
Jah és csak, hogy mondjak egy nagyot, van egy csomag amit Szeptember 04. óta nem kaptam még meg.

-
Moric
aktív tag
Az utóbbi időben több kínai eladó is kérte a telefonszámom, arra hivatkozva, hogy szállításhoz elengedhetetlen. Éveken át nem kérte senki, most meg két héten belül hárman is kérték (csak kínai).
Elvileg a paypal-nak megadtam a telefonszámom. Én nem nagyon szeretnék az ebay levelezőjén kívül más csatornán kommunikálni az eladókkal.Más is tapasztalta, hogy elkérik a telefonszámát?
Miért lett most a telefonszám ennyire fontos a kínai eladóknak?
Vissza tudnak élni a telefonszámommal? -
NSG
csendes tag
Valaki kapott már olyan tracking infót, hogy:
"Departure from transit office of exchange "
Ilyet találtam róla:
"Unfortunately, your order was returned back to China."
Ha ez igaz, akkor nem túl biztató a dolog.

-
vbbb
őstag
válasz
kaliber
üzenetére
Csak az eladó tudja törölni a tranzakciót, a vevő nem. Legalábbis most szerintem így van.
1x én is rányomtam 'véletlenül' a vásárlásra, de írtam az eladónak és ugyancsak ő törölte az egész műveletet.
Mindenesetre ha ilyen antiszociális vevővel találkozunk aki nem reagál semmire, akkor vesztjük a pénzt az eBay nem csinál semmit....jól jártak így is, mi meg fizettünk a semmiért. Sok kicsi sokra megy, jó üzletpolitika.

-
kaliber
aktív tag
Mert én is voltam még az elején (amíg nem tudtam, hogy vigyázni kell) ilyen vevő, hogy megakartam nézni több darabnál hogyan számolja a szállítást, rányomtam a "buy it now" gombra semmi megerősités (pedig a fizetés még vagy négy-öt lépés) az ebay már úgy vette mintha megvásároltam volna.
Utána jött a felszólitás "case" fizessek vagy töröljem a tranzakciót én töröltem eladó beleegyezett és ennyi volt.
Mondjuk ehhez olyan vevő is kell aki reagál ha küldenek neki mailt. -
vbbb
őstag
Vevőnek miért nem lehet adni mínuszt?
Már másodszor fordult elő, hogy valaki megnyerte az aukciót, de nem fizetett és nem reagált a megkeresésre.
Hiába Cancel-tem a tranzakciót, a jattot azért leveszi az eBay üzlet nélkül is.
Resolution Centre meg Open Case? Nem ér semmit....pozitív értékeléshez írni akármit szintén felesleges.
-
Zozzant
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ja, DE-ből tovább tart mint UK-ból... vicc.
-
HXY
addikt
Én már kaptam Kínából sima levélként feladott, nem regisztrált küldeményt 6 nap alatt!
És kaptam 3 hónap alatt is. (ezt már el is felejtettem, hogy rendeltem ilyet, kész meglepetés volt)
-
NSG
csendes tag
Hihetetlen!
Múlt pénteken(23-án) adtak fel egy csomagot Manchesterben és ma hozta a postás.

Nem semmi
-
randras
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Bőven belefér.
-
Real_Necro
veterán
Létezik olyan, hogy Berlinből több mint 1 hét kelljen ahhoz, hogy Budapestre érjen a posta?
-
ugyeletes
tag
nem akarlak elkeseriteni, de friss tapasztalatok: 10.27-en FELADOTT csomag 11.21-re ert ide.

11.05-en feladott csomag most ert 25-en este a vamra... Ezek "kindlenyi" csomagok voltak.
Viszont egy kis akku, amit feladtak 11.10, az ideert 11.26 !
Egy ismeros mar 40 napja var egy kis sdkartyat.
Szoval szerencsenek is kell lenni, de mostansag mar zsufi lehet...
Es en meg el is kerultem a karacsonyi zsongast! Van valakinek frissebb tapasztalata? -
NSG
csendes tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Na most végre megint dobál infókat, de igazából semmi új.
intmail.183.com.cn-en:item No. Year Status Destination Country Location Date
RA516256532CN 2012 departure from transit office of exchange HUNGARY NANJING 2012-11-2317track.net-en meg:
RA516256532CN
(Official website) Hungary 2012.11.22 09:08 , Item information : Küldemény felvéve / Item accepted
Normal
TransportationJaj istenem, csak érjen ide karácsonyra.

Ezen kívül van még 11 csomagom, de azokat nem is nézem, azok nem sürgősek.
Tuti majd azok fognak ideérni előbb.
-
NSG
csendes tag
Nektek működik bármelyik tracking oldal?
2 napja még ezt írta:"RA516256532CN 2012 departure from transit office of exchange HUNGARY NANJING 2012-11-23 "
Azóta akárhol nézem, sehol nem dob semmit, csak olyasmiket, mint pl. "Tracking error"
Posta.hu-n meg Küldemény felvéve, amit még 22-én írtak ki.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ha a kivétel listán nincs Magyarország, akkor engednie kell. Szerintem.
-
Real_Necro
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Real_Necro
üzenetére
Igen, azt neki kellene átírnia a termék oldalán.
Alternatív megoldás, hogy te hozzáadsz egy szállítási címet, aminél az országot Németországra állítod. De félő, hogy a cuccot is oda akarná küldeni.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Amennyiben egy angol vagy német eladó a hirdetésében nem küldi a terméket Magyarországra, viszont levelezés útján mégis sikerül meggyőzni, hogyan tudok licitet tenni az aukcióra? Át kell az eladónak állítani valamit? Azért kérdezem, mert megbeszéltem a dolgokat, csak éppen ebay nem enged licitálni, merthogy eladó nem szállít a hirdetése szerint... Jeleztem már eladó felé is a dolgot, de még nem jött válasz.
-
HXY
addikt
http://intmail.183.com.cn/item/itemStatusQuery.do?lan=0 (CN post)
Egyik se jó, mert gyakorlatilag az összes többi a 183.com-ról szedi, vagy inkább szedné az infót, de az meg nem megy....
Rajtam kívül más nem vár csomagot Kínából tracking number-rel?
Így néz ki a számom: RA660956878CN (csak példa)
-
HXY
addikt
Sziasztok!
A múlt héten Kínából megrendeltem a karácsonyi ajándékokat.
Az eladó adott tracking numbert, és ezt írta:
China post International Mail Service. You may logon (http://intmail.183.com.cn/
Mi ez a weboldal? Megszűnt, vagy más lett a címe? Nekem be se jön.
-
Spirit
őstag
A segítségeteket szeretném kérni. Mivel a bankkártyámat nem lehet hozzákötni a paypal-hoz(és nem is szeretném) ezért ráutalással szoktam használni a paypal számlámat. Mivel a számlámat és az eBay accountomat a párom is használja, így sikerült azt a hibát elkövetni, hogy az Ő bankszámlájáról utaltunk az én nevemen futó Paypal-ra. Még mindig nem érkezett meg a pénz, így elolvastam a szabályzatot és állítólag nem szabad más nevéről utalni, mert nem biztos, hogy be tudnak azonosítani(akkor a közlemény rovatba írandó azonosító mire van?). Ebben az esetben visszautalják a pénzt.
Kérdésem az, hogy járt-e már ilyen cipőben valaki és ha igen, mi a teendőm? Mennyi idő múlva várhatom az elkönyvelést vagy visszautalást?(egy hét telt el)
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Az elso kisebb problemam megoldodott az USA-s szallitmannyal kapcsolatban. Kiderult, h 1) a USP nem jol frissitette a trackinget ill 2) a postas rosszul toltotte ki az ertesito cetlit.
Viszont amit rendeltem az felulmulja a varakozasaimat.Mi a tapasztalat ugy nagy altalanossagban: USA-s cuccoknakl megoldhato a vam es iletekek fizetese ajandekkent valo kuldessel vagy ebbe a dolgoba mar nemigen mennek bele az eladok?
-
mephi666
nagyúr
szerintetek mennyi idő után kezdjek igazából aggódni? szept 29én rendeltem egy csomagot kínából (autós kamera ismerősnek 25$ért postával), amit okt10 körül adtak fel és még semmi... az eladó elég jónak tűnik: nilreb | Feedback Score Of 63589 | 98.4%
nyugtat, hogy látom, hogy másnak is most jöttek meg szeptemberi-októberi csomagjai, de az kevésbé, hogy közben rendeltem több kisebb/olcsóbb terméket kínából/usából és 1-2hét alatt mind megjött
mit tehetek szerintetek? várok karácsonyig türelemmel, vagy 1-2hét múlva már kezdjem spamolni az eladót?
-
albinolynx
senior tag
Az ebay-es eltiltást konkrétan az ebay-nek, vagy a paypal-nak lehet köszönni?
Szeretnék rendelni egyéb oldalról, ahol elfogadott a paypal és ezen oldalon ők vállalják a felelősséget. Gondolom, hogy ebay esetén is, de nem tiszta. Ami fontos lenne, hogy gond esetén tudjak paypal-on belül ügyet nyitni, stb. -
szijartg
őstag
Your item, posted on 20/11/12 with reference RJ777954192GB has been passed to the overseas postal service for delivery in HUNGARY.
Szerintetek ez már az országban lehet? Magyar oldalon ezt hol tudom lecsekkolni, hogy hol tart?
Posta hozza ki? -
-
M3oH
addikt
Udv!
HAsznalt dolgokra is raverhetik az afat, ha maganszemelykent adja fel akkor is? Egy 200+40$ tetel, USPS exp.mail flat a szallito. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
steadywarp
üzenetére
Pontosabban kapsz róla értesítést, hogy a körzetedben levő postahivatalra menj be kifizetni az illetéket. Ez után kapod meg a csomagot.
Tudtommal nem viszi ki a postás az ilyen vámköteles küldeményeket. (de lehet csak nekem nem hozták ki) -
Bodz
nagyúr
válasz
steadywarp
üzenetére
Nem is kell. Kiviszi a postás/futár.
-
steadywarp
tag
olyankor mivan ha valami fent akad a vámon de én nem tudok be menni Budapestre átvenni?
-
bul07
nagyúr
AusPost Sea Mail Parce vajon milyen postázást takar?
[link] -
Asbee
veterán
Sziasztok! Tudnátok segíteni benne, hogy ezt a terméket néztem ki, és ilyen Standard Int'l Shipping postázással vállalható? Illetve vámmal, áfával kb mennyi lenne? Köszi!
-
somasz
addikt
Üdv!
Mi van olyankor, ha leütöttem egy terméket egy nulla reputációjú eladónál, és most vettem csak észre, hogy nincsen a paypal megjelölve fizetési módként?
-
kaliber
aktív tag
Csak amíg megnyitod utána már egyszerűbb mint utalgatni a paypalra
Más: Ma megjött egy okt.04-i csomagom (tomtop_uk) három db pecsét volt egymásra ragasztva Okt.10>>>Okt.24>>>Nov.01, erre pedig már keresztet vetettem, mert véletlenül pozitívot adtam neki 10.25-én (egy sorral feljebb levőnek akartam adni ami ténylegesen megérkezett már).
-
hun620
tag
Valaki rendelt már HDD-t eBayről? A szállítás mennyire rizikós? Esetleg valakinek van megbízható HDD eladója?
-
kaliber
aktív tag
OTP netszámlacsomagba átmész és itt ad ingyen nem netkártyát (rosszul írtam), hanem webkártyát, de ingyenesen és 0-24-ben ugyanúgy tudsz fizetni mint egy plasztikkártyával a főszámláról ingyen tudsz rá utalni paypallal tudod kapcsolni, ja úgy látom csak nov.30-ig tudsz ilyet nyitni
-
Chaser
legenda
Fizetésre vár elméletileg. 1x volt olyanom hogy leütöttem, és egyből ki kellett volna fizetni, de az árfolyam miatt várni akartam. És leütés ellenére nem került be a listára, ami egyből fel is tűnt és leütöttem még1x, akkor se került be. Pedig a csávó azt írta fizetés 3 napon belül

-
W1
senior tag
Most futok falnak.. 2909Ft-re számoltam ki egy terméket átváltva, 3100Ft-t raktam a számlámra, mondom így biztos jó lesz.. OTP drága levon 60Ft-t, a végleges ár pedig 3404Ft.. 4Ft miatt mehetek holnap a bankba, vicc..
Szóval ha megvettem a terméket, de nem tudtam kifizetni, akkor azt jelzi valahol, vagy újra Buy it Now? Mert nem szeretnék kétszer fizetni, és két sapit sem.
-
-
rocket
nagyúr
válasz
steadywarp
üzenetére
Az biztos nem legalisan adjak fel, valoszinuleg a Kinai postan vannak embereik akik olcson feladjak.
Ezt abbol gondolom, hogy kaptam mar 0.99$-os cuccot, amin 12 yuan erteku belyeg volt, ami 420ft korul van. -
W1
senior tag
Meg tudja valaki mondani, a PayPal forint-dollár aktuális váltási árát hol tudom megnézni?
-
maláj
addikt
szept. 8.-ai csomagom most kaptam +

-
bul07
nagyúr
Ha ilyet akarsz venni akkor ezt érdemes megrendelni (15fehér,15fekete,20színes)
Amúgy ma nekem is megjött pár küldemény az egyik 30napos a másik meg 26napos volt , kezdek újra bízni abba hogy megjönnek a rendelt dolgok
-
matykooo
aktív tag
Amúgy nekem személy szerint, a postával mint szolgáltatóval nincs bajom, ezt a kérdést már nemrég beszéltük... Én meg vagyok velük elégedve, eddig magában a szolgáltatásban (értsd levél, csomag ide oda küldése) nekem tökéletesen beváltak, ezt is mondtam, hogy egyből van aki tudna olyan példát hozni ami nem ezt mutatja, de eddig nekem nagyobb gondom nem volt velük. Az már más kérdés, hogy éppen a kézbesítő milyen arc, vagy éppen a csomagot hogy kezeli... mindenhol dolgoznak sajna birka emberek...
Tehát magával a szolgáltatással nincs bajom, kicsit drágának találom, egy ici pici országhoz képest... ezért nem is bánom ha esetleg a postának konkurense akad, és lehet majd választani (pl. az Osztrákok ugye be is jelentkeztek, hogy ők szívesen a piacra lépnének majd). Aztán meglátjuk, hogy az árversenybe ki nyer, a jobb szolgáltatás mellett, aztán akkor vagy elpártolok, vagy maradok
Ja és Kínai posta
mini mp3 lejátszót rendelgettem, legolcsóbb helyen 2,6 dollár free postával (Buyincoins kb több ezer adásvétel naponta, és postai küldemény, szóval a posta cirka 0) ... pickup only-val tehát Kínában helyben ugyanazt 0,99-ért árulták...
és ő szerintem még nem az első gyártó kéz volt... szóval kb végigfutott az agyamon, hogy 1db gyártása cirka 0,1 és 0,3 dollárba esik
annyira azért ők sem keresnek rosszul 
-
üszök
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Hát ezzel sem leszünk előrébb szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bluetooth hangszórók
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Diablo IV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kutya topik
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/