Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz varadigabor #51349 üzenetére
A Sakálunk említette, hogy elképzelhető egy tutorial a részéről blogbejegyzés formájában.
-
Tibusz00
tag
-
vandor01
őstag
válasz Tibusz00 #51352 üzenetére
en is igy jartam a kovetkezo 2 cuccot epitettem ossze de az FC/ESC osszekotokabel csatin mashogy volt a kiosztas.... ESC board.. haaat a kinaiak meg a szabvany? szerintem hardveresen 2 megoldas van!
1. az osszekoto kabelen a sorrendet korrektre varialod! azaz elvagod es a joval osszeforrasztod
2. az ESC a motorok forrasztasat felcsereled a korrekt helyre...En a masodikat csinaltam mert ugyis forrasztanom kellet a jobbelsot felcsereltem a jobbhatsoval... aztoa is mukodik..... repked ide meg oda mikrobi
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Tibusz00
tag
válasz vandor01 #51353 üzenetére
Ha az ESC-n jó helyre akarnám forrasztani a motorok vezetékét, akkor toldani kell a 2-es 3-as motor vezetékét. Macerás és hely sem nagyon van. De mivel az FC-n úgyis forrasztani kell a jelvezetékeket, így azok megcserélése nekem egyszerűbbnek tűnik. AZ ESC2-es kimenetét az FC3-ra forrasztanám,az ESC3 az FC2-re.Ez így működne?
-
Tibusz00
tag
válasz Peaceliker #51355 üzenetére
Akkor Te inkább azt javaslod állítsam át.
Ennek a Joshuának mindenről van videója? Hihetetlen ez a pali!
Nem tűnik megoldhatatlannak. -
Tibusz00
tag
válasz Peaceliker #51357 üzenetére
Köszi a tanácsot, megyek forrasztani. Aztán következhet majd a programozás.
-
Saccco
nagyúr
Azért itt van egy kisebb range hack.
Illetve a stick tuning is figyelemreméltó...
(E011 táv)█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
vandor01
őstag
válasz Saccco #51359 üzenetére
na es a kameravedelem is meger egy par szot! kek muanyag oszlopka
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #51362 üzenetére
talan eleg 1 jo toronyra meg 4 fasza mocira...
de ez eleg is! a tobbi ugyis kuka....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Baku
aktív tag
válasz SpydeR3412 #51350 üzenetére
Ezt nem csodálom, mert ez így csak nekem egyszerű (ez is csak így, utólag ....), de ha még egyszer leírnám, sem tudnám jobban...
Köszönöm az elismerést!A repülés próba ma sem lesz meg (bár biztosra veszem, hogy repül rendesen, mert ugyanez az összeállítás már repült, csak akkor még a kamera az optikánál fogva volt felszerelve, és akku cserénél a vezeték megmozdításakor letört az optika a panelről, és innen indult el ez a project ....), mert ma pedig belebújtam derékig a Devo7e - be, hogy belerakjam végre a hónapokkal ezelőtt megérkezett NRF24L01 modult, és így majd (majdnem) az összes gépemhez ezt a profi távot tudjam használni ....
Szóval a bütykölés nem áll meg, és még ezután is van 2-3 nagy project, aminek tavaszra jó lenne meglennie ...
(Többek között X8 brushless update + FPV, X5 2S 1020 dd update+FPV, XK 380+walkera g 2d gimbal +FPV project....)Szóval unatkozni nem fogok....
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #51363 üzenetére
A négy motort már megvettem, és egy FullSpeed (vagy milyen) kockát. 20A + F3.
Az F3 és F4 között mi különbség van ebben a mini kategóriában?
Megéri az F4-et belerakni? A Lizardomban azt raktam a gyári F3 után, mivel az ESC elszállt, így komplett kockát cseréltem. De nem volt alkalmam kitapasztalni a különbséget, mert az első F4-es reptetésénél vette a sátorfájátOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #51365 üzenetére
en mondjuk emax cuccokra gondoltam
RS moci + vmi 2-4S torony beepitet beeperrelpersze nekem sincs jobb mint FullSpeed... repkedni jo az is
a processor meggnevezese F3/F4... teljesen mindegy csak repuljon!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #51366 üzenetére
Én mondjuk EMAX motorokat vettem RS1106 4500kv
Az FC attól még képlékeny, hogy megvettem ezt a FullSpeedet. Nem túl meggyőző kép alapján, de majd meglátom. Ráadásul a GB listájából, ami eléggé eltér fazonra a BanGood kínálatában levő FullSpeedtől.
Előbbi olyan, mintha nem lett volna lámpa a sufniban, és úgy rakták össze, hogy nagyjából emlékeztek mi hova való.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #51367 üzenetére
lehet kell ra led es buzzer cucc pl vmi ilyesmi: [link]
ha meg esetleg nincsen?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
molnigee
aktív tag
Mit találtam
Eachine Lizard 105S:
Motor: 1104 KV6000
FC: Omnibus F4 Corner Nano
ESC: BS-28A 4in1 BLHELI_S
Camera: 720P DVR+ 120 Degree Camera
Receiver: Frsky XM/Flysky Flit10/DSMX
Battery: 14.8V 550mah 50C
Material: Lizard105S Frame Aluminum alloy+Carbon Fiber
VTX: 5.8G 48CH 25mw/50mw/200mw swichable
Antenna: UXII
Propeller: 2435
Prop Guards: yesIlletve jön az új wizard is elvileg
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Saccco
nagyúr
Komolyabb töltő: bármelyik iSDT, pl.: Q6.
Kupon is van hozzá valahol, $39.99 vagy mennyi.Lejárt.
szerk.: iSDT Q6 Plus 300W 14ATöbb 1S akku töltéséhez meg egy ilyen: 2WARRIOR Charging Board Supports 6 Packs of 1S Lipo Battery
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #51372 üzenetére
Mert gondolom lesz belőle ~150 wheelbase is 1407-el, ahhoz meg kell...
Mint pl ennél. -
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #51376 üzenetére
Ugyanúgy zabálni fog 2"-on ez is. 2 perc max és szia.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vegyszer #51381 üzenetére
Ez biza nem kefés 3 spárga megy a motorra
Más:
Akinek van HAKRC 15A, vagy 20A ESC a tulajdonában és leszedte a matricát az mit lát rászitázva a panelre?
15A rendeltem erre meg 20A*4 van írva. Bár a 20A "leadja" 5 másodpercig, de nem azt illik rányomni (szerintem).[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
lpb
csendes tag
válasz AMDaZERG_1 #51376 üzenetére
Nagyobb propok vannak rajta, jobb Fc jobb Esc Hd recording.. Elég messze dobnám a 95-t ha valaki hozzám vágná cserébe
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Még annyit hozzátennék hogy a lizard105 elvileg ha jól értem még tervezet, kiküldenek párat tesztelésre és a visszajelzések alapján finomítják. Meglássuk mi lesz belőle.
Most viszont én kérnék ajánlást!
A wizardra szeretnék új motorokat és ESC-t. 1200 körüli emelő erőre gondoltam, 30A-as esc-vel?
Mi ajánlott? BBB, Dys, Emax, Brotherhobby? Ezeknek mely típusai? Párat megnéztem, valamelyikre 50A is van írva--> http://dronearena.hu/ <--
-
AMDaZERG_1
senior tag
No, ha már említed jobb "FC" miben jobb az F4, mint az F3? Ezt kérdeztem nem túl sok bejegyzéssel korábban, de olyan válasz nem érkezett, ami érvelne ez, vagy az mellett. Szóval, mikor érzem az F4 jótékony hatását? Az ESC "jobb" a 95-ösben levő gyenge?
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
varadigabor
senior tag
válasz molnigee #51387 üzenetére
Majd mi ajánlunk Peacelikerrel, nagyon benne vagyunk
Esc-vel mi a baj?
Lehet érdemes lenne lecserélned a vázat valami könnyebbre , meg a nagy vevőt (ha az a nagy van még rajta) akkor sok grammot tudsz spórolni. Mondjuk akkor már inkább egy új építés.Motorból most Iflight ION 2205 2500 kv-t vettem, nem sokat repültem vele de nagyon tetszik a több kv és a több emelő erő Az új saját vázas gépre elvileg Hyperlite 2204 2722kv motor lesz. Ami most nagyon tetszik még az ez. Ez is jó csak drága.
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
molnigee
aktív tag
Új gépet nem fogok építeni, akkor veszek egy roostert inkább
Egy új gép az vagy hány 10K, 60? Ehhez a vázhoz géphez meg van tartalékom stb.ESC már kicsi szerintem nagyobb motorhoz, azért cserélném A linkelt tmotor is 50A?
Amit szeretnék, hogy kicsit erősebb legyen, és kicsit könnyebb. Vevőt cserélem az tutiAz eachine 2205 motor elvileg 780-at húz kb, egy 1200 elég jó előrelépés lenne, főleg ha a súly is csökken.
Árban nem szállnék el nagyon, 4-5000Huf. Lehet ennyiért nem is lesz?Emax RS2205S? T-Motor F40 III 2306 2400KV?
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Tibusz00
tag
válasz varadigabor #51373 üzenetére
varadigabor:
" Dshottal nem mindegyik helyen támogatja ha azt szeretnél használni."Ezt légyszíves magyaráz el nekem, mert nem tudom mit jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #51392 üzenetére
Tök elég a 30a. Én most rcx se2205 2600kv t vettem, az elég jól eszik ahhoz képest hogy 1300g körül tud, gari nélkül 10usd és 25g. Utolsó adat még nem 100% majd mérem
De ha 5k ig elmentem volna akkor hyperlite 2204 2700 esetleg 3000kv 22g és jól is húz de 17usd. Rcx is hyperlite is brotherhobby. Nekik végtelen féle motorok van, jellemzően mind jó. T motor sztem árban hype miatt annyi, sok minőségi kifogás volt korábbi darabokra, így azt nem vennék. Rs2306 jött most nekem de az 6 colra, mert 33g. Persze húz is mint az ökörDe ha súly a lényeg akkor max 2206 ig merészkednék el, de inkább csak vmi high kv 2205. Emax Rs2205 2600kv még nem rossz sztem, 10 usd ben már van néha és strapabíró. S széria kicsit gyengébb sajna.
"Oh my Goa'uld!"
-
lpb
csendes tag
válasz AMDaZERG_1 #51388 üzenetére
F3-as escvel nem tudsz 8khz feletti gyro looptimeot, kezelni, dynamic filter állítani stb.. Bővebben itt https://oscarliang.com/f1-f3-f4-flight-controller/
https://oscarliang.com/best-flight-controller-quad-hex-copter/
Miért lenne jobb a 95os gagyi escje? A 105os sokkal erősebb..[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz Peaceliker #51394 üzenetére
Igen, tök elég a 30A, de nekem csak 20A van jelenleg. Márha ezt arra írta hogy minek nekem új esc Ha az 50A-s t motor fogyasztásra akkor ok, de annak is tényleg elég a 30A? Bár gondolom az peak 40A, a pados mérés meg többet még szóval így jöhet ki az elég ha jól sejtem.
Hyperlite, meg ilyen 2204.es moci az azért könnyű vázra van tervezve nem?
RCX-et hol vetted? Dobj egy linket plíz, arról jókat hallottam én is amúgy.--> http://dronearena.hu/ <--
-
AMDaZERG_1
senior tag
Nálam az Omnibus F4V3 esetében Gyro 8kHz, PID 2kHz... És mindenkinél így látom a bemutató, beállítást segítő videókban. Tehát bátran nyomjam fel 32kHz-re mindkettőt?
Nem írtam, hogy jobb a Lizard95 ESC... Egy vesszőt kihagytam, vagyis: Az ESC "jobb", a 95-ösben levő gyenge? De azt a 10A-t sem használtam ki, és ennek fényében kérdeztem, hogy a 95-ben lévő gyenge?
Az ok, hogy a tartalék nem árt, de részemről egyenlőre még a 95-ben is volt tartalék
Az idegennyelvű oldalakat meg azért nézem meg, hogy lássam milyen képek vannak rajta
Le tudom fordíttatni google segítségével, de ami baromságokat fordít talán jobb, ha el sem olvasom...Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest