Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baku
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #50831 üzenetére
Semmi gondom ezzel az akkuval (amit lefényképeztem) megy vele rendesen, (az összes minim) és ami a leglényegesebb: Élvezetes a repkedés, nem pedig idegesítő a folyton seggelés.... és a 8 perc repülés sem rossz. Motorok? Meglátjuk.... de ha nem 6 órát bírnak, hanem 4-et, nekem akkor is jobb így ....
A gyári eredeti akku az langyos szódavíz ....
, -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #50845 üzenetére
Racerstar mocim már van br2205, de még nem repültem vele, remélem a csapágyak rendben vannak
A hulladék eachine mt2204-esek még bírják, 2-őt cseréltem, de az is bírta volna még.
De lesz valami akciós emax, akkor én is azt veszek. -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #50837 üzenetére
racerstar moci másik néven. elég jó erőben van teszten, csak sok a minőségi panasz rá sajna. racerstaban instant csapágy cserét javasolnak, de volt akinek csapágy fészek sem stimmelt...agyaltam rajta, de vélül nem mertem venni, inkább vettem 2x annyiba emax 2306 ot, az elvileg egyben van
(#50841) AMDaZERG_1
nekem elég szűkös gépnem összeér vevő meg vtx02 és ezeket felváz zárja, nem volt vele bajom. nem tapogatom, de szaga nem volt szal nagyon meleg nem lehet
-
Saccco
nagyúr
válasz
alpe1503 #50843 üzenetére
Nem tudom, hogyan teljesít az én javaslatommal szemben. Viszont szerintem jobb a drót antennás kamera ilyenre, mert könnyebb és kevésbé sérülékeny.
Kezdőknél meg általában a legolcsóbb megoldás szokott jó lenni, kicsi a bukta, ha nem jön be a dolog. Bár a szemüveges FPV nagyon-nagyon állat. Nekem is csak nem régóta van rendes szemüvegem és nagyon tetszik.A legolcsóbb kezdés:
Kuponos F36 $7, Kuponos LST S2 $9, akciós Hobbyking Visionplus FPV szemüveg $20 - Ehhez kell szerencse is. Viszont például a Visionplus az elmúlt 2 hónapban háromszor volt akciós $20 körül.(F36 akció nélkül $12, LST S2 $11)
Optimálisabb kezdés:
Kuponos Eachine E011 / JJRC H67 $11-12 - Akció nélkül $14.
Van is hozzá kupon:JJH67F
- JJRC H67 - $12 - Ne zavarjon meg a Mikulás, le kell róla szedni.Ha esetleg később komolyabban is érdekelne a dolog, akkor is jó választás az E011/H67, mert lehet rendes távirányítóval is irányítani őket.
Pl.: NRF modulos multiprotocol vagy Jumper T8SG -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Ha valaki Nagytarcsa illetve környezetében tudna segíteni egy 2s akksi feltöltésében azt megköszönném. Megjött az Arfun 95 Pro drón, de sajnos az akku töltő és pót akksik még váratnak magukra. Köszönöm
-
rokarudi
aktív tag
szerintetek egy ilyen combo mennyire éri meg az árát? Ha pakolok hozzá egy RX2A Flysky vevőt gondolom össze lehet kötni egy Flysky I6S távval, igaz?
-
alpe1503
csendes tag
válasz
kekigyu #50817 üzenetére
Szia!
Tudom ajándék volt, de ez Auchan beszerzés? Ha igen, akkor nekik nincs semmi alkatrészük, és forrásuk hozzá. A gyártó nevét megtalálod a dobozon egy kis papíron, de ezek az eszközök egy része nincs rajta a weboldalukon. Többféle változatban létezik ugyanezen az "Ax-5" kódon. A SkyQuest qadrocoptereknek az a baja, hogy igazából semmi és minden jó hozzá, mivel nincs semmi gyártói támogatása.
Ismerősnek volt ilyen (virtuális szemüveges változat) , elég sokat vadásztuk mi a cuccokat hozzá, míg végül kiderült, hogy a Syma X5C/SW propellerek és védők jók voltak hozzá, de az ő verzója (fekete-zöld színű) külön álló négy lábon állt. A gép már nincs meg, de ahhoz a verzióhoz van eladóban egy zöld színű bontatlan szett (prop védő, lábak, légcsavarok).Meg kell nézni milyen a láb felfogatása, lehet erre is jó a 4 külön leszállóláb.
-
syler123
veterán
Ehhez a motorhoz van kupon az RC Deals & Offers csoportban. Kemény 4,5$ darabja, még én is agyalok rajta, csak jobb lett volna pirosban
-
Watt25
veterán
válasz
kekigyu #50828 üzenetére
Nem teljesen Syma X5C.
A váz több dologban különbözik:
1. Teljesen másmilyen a négy karon lévő piros/zöld világítás. (Ezek a színes műanyagok nem kompatibilisek az X5C-vel.)
2. Másmilyen a láb kialakítása. (Mondjuk robosztusabbnak tűnik, mint az X5C, de tuti nem is felcserélhető.)
3. X5C nincsen körbeledezve oldalt. (Vagy mi az?)
4. "Fogaskerékház" teljesen más.Propeller, kamera, propvédők, akkumulátor-ajtó tuti ugyanaz. Valószínűleg a motorok is és az akkumulátor is.
Elektronika tuti más! (De attól még lehet kompatibilis. Furatok helye fontos lehet.)
Hirtelen ennyi. -
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #50826 üzenetére
viszont az mindenkinél ugyan olyan tapasztalat lesz sztem GB vel kapcsolatban: aftersale support az egy nagy kupac kaki
(#50827) varadigabor
igen ebben 1 kijelző van de marha nagy felbontású. De nem ezt néztem ki, hanem SKY02S-t.
Ha minden optimális a hónapban meg tudom rendelni
FS szerintem is hype miatt ilyen drág, sztem túlzás az árazás...skyzone sem fityinges, de mondjuk fele annyi.
Nem tudom bejön-e majd, de max kis buktával eladom sztem ha mégsemLáttam újat, de még nem jöttem rá mi benne a nagy fícsőr, amitől ilyen drága
-
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #50831 üzenetére
Thingiverse-n találtam, aztán amikor kinyomtattam nem akart rendesen passzolni és meghosszabbítottam lefelé 1 mm-rel, kicsit később valaki még előrefelé is meghosszabbította.
Egy hátránya van, kissé előrefelé helyezi a súlyt, így sodródik a gép előre. Az akkut szoktam kicsit kihúzni hátra, így egyensúlyba kerül.
Tudok küldeni, ha szeretnél.
-
SpydeR3412
aktív tag
Végre megjött az e011.
Milyen rég volt már legóm.
Sajnos nem nagyon volt időm tesztelgetni, meg kamerát tenni rá. Ezért csak los-ban, de kirepültem vele a gyári aksit. Aminek viszont a tartója olyan rövid, hogy alig lehet bedugni a csatit. Rá is lóg kicsit az áramforrás a dugóra, de azért bemegy.
Egész jó a punch, és nem is süllyed hirtelenkedésnél. Élvezetes vele repülni, jók azok a mocik.
Egyszerre, egymás mellett megnéztem őket a kistesóval, hogy melyik húzza fel magát gyorsabban a plafonig. Kb 30%-al nyert az új szerzemény, pedig a kicsiben Chaolik pörögnek.
Utánna azért csak nem bírtam a kíváncsiságommal és az időhiány ellenére is belegyömöszöltem a 260as Turnigy-t (súlyra 0.03g a különbség). Ott aztán elszabadult a "pokol", teljesen megvadult az e011. Nagyon-nagyon megközelítette a szarrá tuningolt x100-as teljesítményét.Nem akartam hinni a szememnek, erre nagyon nem számítottam.
Még arra leszek kíváncsi, hogy szabadban mit produkál. Mert az e010-nek már egy ici-pici szellő is elég, hogy megállítsa a gépet._ak_ (50745):
A h8 mini egy külön kategória, az a legpöpecebb kisgép (kivéve az fq777-951-et). Mások is így lehetnek vele, mert több embert is ismerek, aki már nem repül "játék"okkal, de h8minivel igen. Meg az sem véletlen, hogy még mindig lehet kapni, pedig nagyon nem mai darab.Saccco (50797):
Az milyen kameratartó a gépen? Valami hasonlóban gondolkodok, mert most csak taknyolom, de így nem túl tartós a megoldás.Baku (50818): Én nem rendelnék olyan akkut az e010-hez, mert sok neki. A Turnigy-vel is megy mint a barom, de így is képes letenni magát gyors fordulokban a súlytöbblet miatt. Amit egész jól kompenzál a magas c, de túl vannak tőle terhelve a motorok. És a 150/45c-vel is majdnem olyan gyors. Én csak azért használom Turnigy-vel, mert abból van egy rakás, 150/45c-ből meg csak egy.
Előző hsz-hez: YT-on van egy srác, aki a dm002-esbe tett 7es helyett 8as motorokat. Hőlégfúvóval felmelegítette a tartót, valamivel kitágította és mikor már belement a motor, zsugorcsővel rögzítette. Ha gondolod keress rá, sajnos most nem tudok linkelni.
gonger (50819): Elvileg a hátsó motorknak kéne előbb beadni a kulcsot, hacsak nem hátrafelé szoktál közlekedni vele.
Elég alap kérdés, de gyro kalibrációt csináltál?
Ha igen és még mindig csinálja és hajszál sincs alatta, akkor lehet hogy kuka a motor. Pörgesd meg kézzel, érezni lehet, ha szorul.kekigyu (50828): Amit Baku kolléga írt, meg még ránézésre a kamera, proppvédő és a leszálló talp is.
Geller_1972 (50829): Nem ugyanazt a gépet linkelted...
-
-
Geller72
veterán
válasz
kekigyu #50828 üzenetére
Az Eachine E5C-hez közelebb van szerintem. De itt van Alin. Bődület sokat kérnek érte. Az E5C a fele kb. Most 25 euro. Ez meg 45. Egy vicc.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #50825 üzenetére
Amit linkeltél azt fogod meg venni? Abban szerintem csak egy kijelző van. Am Ledrib is skyzone szemüveggel repül, szerintem van olyan jó mint egy fatshark. Fatshark kicsit hype. Van új szemüvegük is.
-
ezoltan
tag
Köszönöm mindenkinek a GB-es tapasztalatokat...
Látom,nagy a szórás,és a kérdés fennáll hogy a nyalóka melyik végére állít a szerencse. -
Baku
aktív tag
válasz
varadigabor #50821 üzenetére
Hmmmm ez 3D..... nem tudom mennyire van értelme, de valaki majdcsak teszteli.....
Mondjuk szimulátorban marhajó a 3D , de CSAK los-ban működik (fpv-ben mi értelme is lenne)????
Ezért furcsállom kicsit.... de majd kiderül előbb-utóbb .... -
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #50821 üzenetére
úgy néz ki hogy ennek a sokkal butább kistestvére
amúgy ez amit linkeltem elég komoly cuccnak hangzik papíron
-
varadigabor
senior tag
-
gonger
senior tag
Sziasztok, kérem adjatok iránymutatást hol találok leírást Taranis táv setupról a QuadcopterFX(android) szimulátorhoz! Lift off-ra be tudtam állítani, de a fentire nem és nem tudom hol a hiba. előre is köszi
E011 témához! Reális lehet, hogy az első motorok fáradnak el hamarabb? nyúzom már egy ideje a gépet, eddig egy motort kellett cserélnem és egy receivert, de most már annyira előre kúszik a gép, szabályosan megdől és nem tudok már rajta eleget trimmelni.
-
kekigyu
aktív tag
Sziasztok! Új vagyok a témában, karácsonyra kaptam a képen látható drónt, használtan, így nem tudom mi volt az eredeti forrás. Keresgéltem de nem vagyok biztos magamban, ez egy Syma klón lehet? Szeretnék hozzá tartalék alkatrészeket venni, akinek ismerős, vagy tudja melyik típus alkatrészei lehetnek jók hozzá megosztaná?
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #50798 üzenetére
mostanaban a kari miatt cumira futott jopár ember es valszeg a GB tulvállalta magát.....
Nov 10-en rendeltem EU expressel azota nincs rola hir kozel 200euro!
aztan kisebb rendelések mennek de azzal is trukkoznek NL regelt postát fizetek aztan vonattal kuldik mint a free shippingeseket... valszeg meg fog erkezni csak NL-el itt van 3 hét alatt vonattal meg Moszkva alatt ruszkiknal valaholez van... kezd nem ajanlott kategoriaba csuszni a GB....
-
Baku
aktív tag
Ugyanilyen akkut beletettem az E-010-be, és több mint 8 percet repültem.
Igyekeztem kerülni a függőleges süllyedést, és sokkal jobb lett a helyzet,
viszont a 8 perc alatt azért így is odacsapta a seggét 3x a parkettához, de ettől eltekintve
élvezetes volt a repülés. Érdemes bele egy picit combosabb akkut tenni.... -
Geller72
veterán
Az E011 is gyanúsan sokat elrepül vele. És itt van ez, 45C-ben. Egy marékkal.
.
-
lpb
csendes tag
válasz
AMDaZERG_1 #50809 üzenetére
Nagyon
-
twine
veterán
EZek állatok
Hogy lehet azt a szexi kis Diatone-t egy ekkora Foxeer-el megerőszakolni?! -
blueye
veterán
Kis S9 dron egyik naprol a masikra nem kapcsolodik az conrollerhez, ugyanez a controller siman mukodik egy masik S9essel. Mi baja lehet az elsonek?
-
AMDaZERG_1
senior tag
A VTX03 mennyire melegedős 200mW teljesítményen? Megjött a "Pöttöm II" vázam, aminek beépítésén dolgozom, de a VTX hőtermeléstől függően kerülne elhelyezésre.
-
_ak_
addikt
Pedig én pont ezt tapasztalom az F36-al, nem is értettem, hogy mi történik, de így végignézve a videót ugyan ezt csinálja, billegve süllyed lefelé, nagy gázt ráadva meg sokszor teljesen kibillen és neki is csapódik a legközelebbi falnak.
Azt hittem ez a méretéből adódóan történik vagy hogy mert gyenge, mert a H8 mini nem csinált még ilyet. Igaz szabadban még egyik sem volt, lehet a H8-nak pusztán kicsi szoba.Szerk.:
Gearbest témához, az F36-ot dec. 14-én rendeltem és t gnap előtt már a postán volt. Dec. 9-ei Bangood rendelés (akksik a H8-hoz) még sehol. -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #50796 üzenetére
Köszönöm!
Megint tanultam valamit....
(És még mennyi mindent kellene..... )Ami mégis furcsa, hogy az F36 mégsem csinálja ezt (és az E-011sem).
Bár vicces, és izgalmas amikor "belegabalyodik" a saját maga által keltett turbolenciájába, de azért földhöz nem veri magát úgy, mint az E-010 ..... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #50798 üzenetére
Én ma írtam nekik, hogy már elegem van, és 2018. jan. 11-én tájékoztatom a PayPal fogyasztóvédelmet.
Írtam, hogy annyit nem ajánlottak fel, hogy valamilyen szinten kártalanítanak. Főleg amikor elismerték, hogy nem is volt készleten rendeléskor...
Erre írták:
Shipping date Delivery deadline
Nov 27, 2017 Jan 26, 2018
Once we receive all the above details, we will offer you a solution for your case upon the delivery deadline.
Én meg válaszoltam, hogy nem várok. 11-én jelzem a PP felé, és kérem a refundot.
November 11-én fizettem a raktárkészleten levő drónért. És megkacagtatnak, hogy várható érkezés január 26?
No, nekem nincs velük jó tapasztalatom. -
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #50788 üzenetére
Hehe. Na ugye.
Amúgy a pici titok egy része csak annyi, hogy az előző szinte összes kis xq szar 600-as akkuval volt szerelve, és azt a gyári motorok igen szarul vitték. Ez meg csak egy 450-es akku, jobb motorokkal, könnyebb vázzal. Akkuval 53 gramm. Persze hogy megy.
. Bezzeg, nem is olyan régen majd mindenki belém állt, hogy nem jók ezek a kis gépek csapatni. Pedig szerintem meg de.
.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest