Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Laccoss
addikt
-
rongaucho
tag
válasz
nrg_52
üzenetére
Még egyszer megpróbáltam telefonon a hibajegy visszanyitását, itt is visszautasítottak. Már megírtam a Fogyasztóvédelmes, NMHH-s levelet, de piszkozatban hagytam, mert pont jelentkezett egy szerelő, hogy jön ma du. Uaz volt, mint aki pénteken beszerelt mindent. Egy családtagom volt otthon, én nem, és mindent átnézett és rendben talált házon belül. Azt ígérte, holnap nézi meg az aknában.
Nyilván holnap reggel fél 8-kor lejár a 72 óra, addig tuti nem oldódik már meg. De talán ennél a pontnál már értelmetlen a fenyegetőzés, mert nem nyerek vele semmit, gondolom. Esetleg járhat érte kötbér?
A település egyébként Vác, belváros.
-
4Grider
félisten
válasz
nrg_52
üzenetére
Én 4640 Ft-ot fizetek 1000/1000-ért telefonnal (a kettő együtt a legolcsóbb, iptv nem kell), de csak azért mert itt van az utcában a Digi...
És nálam nem tudja ezen az eszközön sem az ax-os telefonom, sem az ax-os laptopom az 1000 Mbps-ot wifin. 800 Mbps körül szokott lenni a vége wifin. Kábelen persze megvan a 950 Mbps. -
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
válasz
nrg_52
üzenetére
És akkor ha nem mondják meg akkor honnantudná h melyiket számolják fel ??
Belépési? Bekötési? Szerelési?
Szóval baromira nem egyértelmű, pláne úgy h szerződést se látsz.
Nektek, már nekem is, egyértelmű. De pont új belépőről beszélünk.!
Maradjunk annyiban hogy a tájékoztatáson van még mit csiszolni.
Mert ezt az aszf ből kibogarászni. Sok sikert. -
Zsidaaj
tag
válasz
nrg_52
üzenetére
Azt nem értem akkor hol a hiba?
Azért 400mb vagy 600 nekem nem mindegy.. Sajnos mivel a mennyezeten van kb a router ezért a kábelles net kilove.. ( nekem is pici 50nm a lakas, es mivel a folyosó közepén van, így mindenhova gond nélkül el ér)
Garanciás a router vigyem vissza cseréljek vagy beállítási hiba? :/Apropó én letiltottam a 2,4GHz sávot, mivel feleslegesnek tartottam hogy menjen, az befolyásolhat?
-
kenwood
veterán
válasz
nrg_52
üzenetére
Mindegy, amit akartam,en megtudtam, meg amit nem kerdeztem,azt is tizen megvalaszoltak.
Zarszonak egy idezet, hogy milyen mentalitassal kellene kezelni ezeket a cegeket. Igaz,ez a warranty void matricarol szol, de a logika ugyanaz mogotte. Ha bebizonyitjak,hogy az en layer 2 switchingem okoz gondot naluk,akkor elismerem,hogy jogosan vettek el azt a menupontot tolem

They cannot void your warranty for using tech-menus, breaking warranty stickers, or any other sort of self repair unless they can prove, specifically, that it was your actions that caused the issue. Warranties, especially those included from a manufacturer by default with no willing agreement on the customers part, are not legally binding in a restrictive sense, only in a liability sense. They have the burden of proof if they want to violate the service contract. The mere act of servicing your device does not alone allow them to invalidate the warranty, regardless of whatever warnings or stickers they place on the device. These companies rely almost exclusively on the ignorance of the consumer in order to employ shady practices that would not be upheld in a court if someone was actually willing to take it that far. I realize the practical reality is somewhat askew of this technicality, but I always feel it is important that people be informed on these issues, because we should NEVER give these corporations an ounce of lenience on these matters because to do so only grants them the justification to take more and more without end. The fact of the matter is that yes, you CAN void your warranty by opening your device but NOT BECAUSE you opened your device. A small but insurmountable distinction.
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nrg_52
üzenetére
Igaz nem egyből tudtam írni, de például amikor a Sony-nál volt problémám, vezető kért visszajelzést, hogy minden rendben volt. Persze mondhatjuk erre, hogy a Sony nem ugyanaz, mint a DIGI, de tényleg jó ha felsőbb vezetők is ügyelnek arra, hogy mi az ügyfél véleménye.

peter889 szerintem írd be, hogy mi volt a pontos problémád, lehet másnak is volt már ilyen gondja.
-
norba69
senior tag
válasz
nrg_52
üzenetére
Bármelyiknél.
Megnézed a cégjegyzék szerinti székhelyüket, fogsz egy borítékot, beleteszed a levelet, megcímzed, és elküldöd.
Aztán vagy megkapják, vagy nem, vagy átveszik, vagy nem, vagy lesz...-ják, vagy nem. Általában továbbítják az ügyfélszolgálatra
De a vezetőségnek írni, azt tudsz. -
válasz
nrg_52
üzenetére
De ennek is megvan az oka, mégpedig, hogy mostanában a DIGI-nél elég sok a hiba, sokkal több, mint mondjuk 2-3 évvel ezelőtt volt, és ezek egy részével látszólag nem is nagyon tudnak mit kezdeni, mert mindig vissza-vissza térnek. Ha több hónap folyamatos és hibátlan üzem után beüt egy ilyen, akkor biztosan nem lenne belőle ekkora hőbörgés sem, főleg annak tudatában, hogy a tegnapiról kivételesen nem is a DIGI tehetett. Na meg itt van ugye az online oktatás, a home office, ez mind rátesz a hangulara egy lapáttal, mert ha ezek sem lennének, egy átlagos kedd délelőtti leállás megint csak nem keltene ekkora felzúdulást az otthoni felhasználók körében. Szóval érted, annak tükrében, hogy egyes területeken ez már heti rendszerességgel előfordul mostanában, azt gondolom az ottaniak hőbörgése jogos. Az meg, hogy 3000Ft-ért várjuk el, szerintem nem mentség a szolgáltatónak, ők szabták meg ezt a díjat, ők vállalták, hogy ennyiért szolgáltatnak. Ha azon múlik a stabilitás, akkor emeljék meg 4000Ft-ra, de én egyébként nem gondolom, hogy ez extrém alacsony díjnak számítana, tekintve, hogy más szolgáltatók a sokkal drágább üzemeltetési és fenntartási költségű réz hálózatokon is nyújtanak 3-4000Ft körül internet szolgáltatást.
-
válasz
nrg_52
üzenetére
Természetesen neki és neked lesz igazad!
10+ éves Thinkpad-el nálam ment a Gigabit, de tessék, itt egy tőlem sokkal hitelesebb komment, úgy látszik nem vagyok egyedül a dologgal.A HTPC-be olyan gyenge Intel Celeron van hogy egy Windows indítástól kiakad a CPU.
(A kolléga nem írta hogy milyen processzorral szerelt a gépe, de jó eséllyel Celeron)Én nem általánosítanék a helyedben, 4 magosított AMD nincs egálban HTPC-be szánt processzorral.
-
válasz
nrg_52
üzenetére
Örülök, hogy itt is te akarsz lenni az egyetemes megmondógeci, de amibe most beleálltál az egy hatalmas nagy baromság. Lehet, hogy tucat facebookhuszárként meg fórum frissítgetőként megfelel neked ha az 500-as előfizetésedhez 30 megabitet kapsz, de ezt rajtad kívül senki nem gondolja így. A másik meg, hogy aki itt "'sír" azok közül mindenki tett hibabejelentést, úgyhogy ez az agymenésed is megdőlt. Boldog karácsonyt.
-
BullKoxa
őstag
válasz
nrg_52
üzenetére
Na làtom nem vàgod a dolgot. Na akkor pl. Cod MW 2019-s , szar jàtszani mert szar a net, èrted???!!!
Màsik BFV erre esetleg azt lehet mondani hogy elmegy kategória.
Cyberpunk2077 alig jött le, 10Mb szedte, szerinted ez os normàlis . Ha nèzed a minimumtól is nagyon messze van.
Másik, fèl napomba került mire azt a kurv@ Windows10 rendszert megycsinàlta jól a gèp pendrivra. Adatlapon a gèpem ( igen vettem eredetit 45K, Win10 2017- ben ami màr règi ezèrt az màr nem jó . Màr frissìteni sem lehet egy ideje az új winre ) . Csak enyit a szupi Digiről , remèlem jól meghuzkudjàk őket!! Nem ezèrt fizet az ember.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
nrg_52
üzenetére
A bixen nem csak a sebesség szar, de sokszor van packet loss és a ping is ingadozik, ha szerinted ezek nem okoznak gondot multis játéknál akkor ok. Amúgy meg az országon belül bixen ennyi, de külföld fele sokkal rosszabb értékeket produkál, miközben ezekkel se volt régen gond.
Ha nálam is szar lenne, akkor itt csak telekom 150/5Mbps lenne az alternatíva, aminek 5/1Mbps a garantáltja, mindezt 5700Ft-ért. Ez még rosszabb lenne, mint a belassuló digi
-
front3r
őstag
-
válasz
nrg_52
üzenetére
Több a csomagvesztés, illetve a ping is valamelyest emelkedik, van olyan kör akiknek ez számít és náluk a sok kis csomagnál még inkább kijön a hálózat hibája, hátrányt szenvednek, de van aki a külföldi irányokba érez olyan lassulást, hogy a munkáját nem tudja elvégezni, továbbá múltkor nagyobb trotty volt, csak részben tudták megoldani, ha így marad majd jöhet a következő összezuhanás, hiszen még sok embert fognak átrakni 500-ról 1000-es netre.
-
4Grider
félisten
válasz
nrg_52
üzenetére
Az a gond, hogy a BIX felől az előfizetők jó részének a 100 Mbps sem elérhető. Elhiszem, hogy téged nem érdekel, hogy az egy számjegyű utakon innentől kezdve csak 20-al lehet közlekedni, ha egyszer te mindig az autópályán közlekedsz, de ettől még probléma van a hálózatban, amit illene megoldani. Főleg azért gáz, mert akinek olyan adatközpontokban vannak a dokumentumai, amiket a Digi csak a BIX-en keresztül ér el, azok azóta szívnak. És immáron több mint két hete...
Tehát itt arról van szó, hogy 940 Mbps helyett 50 Mbps. Ez nem 10 perc helyett 50... -
-
gabor9991
addikt
válasz
nrg_52
üzenetére
Sajnos ez teljesen egyértelmű, már a látszattal sem törődnek...
#87834 rothfb:
Mi lesz 22-ben?Én nem nagyon látok változásra utaló jeleket, sőt, most kezdik szépen megalapozni a 22-es eredményt a rengeteg támogatással.
Van ahol krumpli is elég, ahol nem ott meg kapsz milliókat erre-arra. -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nrg_52
üzenetére
Itt van leírás arról, hogy tudunk korlátlan tárhelyet kapni. Lehet ez alapból jár az oktatási intézményeknek. Azért mégsem olyan egyszerű, mert USA egyetemen kell regisztrálni. Valahogy nálunk is lehet intézni, a gyerekeimnek is volt az Officehoz, csak nem tudom, hol lehet elolvasni az arra érkező leveleket.
-
válasz
nrg_52
üzenetére
Tuti, hogy valami hiba van, mert mert elég gyorsan eléri a 490-520 Mbps sebességet és ott beáll a mérés végéig.
Kérdés, hogyha az NMHH-t keresem meg ezzel, akkor ők hogyan állnak hozzá.Tényleg tök normális voltam. Nem értem, hogy mi a f@szért nem tudja egy szerelő megnézni, hogy tényleg rendben van-e minden? Miért kell elmenni állandóan a falig.
Év elején a számlázásukkal volt valami geb@sz, akkor is kb. 5-6 levelet váltottunk, mire képesek voltak felfogni, hogy ők b*szták el. Személyes ügyfélszolgálaton is hülyének nézett az ügyintéző és csak a betanult szöveget tudta ismételgetni, ahelyett, hogy elolvasta volna, amit leírtam.
-
MadMancs
veterán
válasz
nrg_52
üzenetére
NMHH oldalán ott van minden dokumentum hogy X idő Y% ban meg kell lennie a kínált sebességnek. Valamelyik topicban pár hónapja valaki be is linkelte melyik doksiban van az adott jogszabály.
Hirtelen ennyit találtam, de ez csak leírás nem a jogszabály.Kínált sebességnek nevezzük tehát az adott előfizetéssel elérhető maximális adatátviteli sebességet.
Ez általában az alkalmazott technológia vagy a hálózati infrastruktúra által meghatározott felső korlát, amelyet ideális feltételek esetén, a hálózat kevésbé leterhelt állapotában lehet elérni vagy megközelíteni.
A szolgáltató a kínált sebességre nem tud mindig garanciát vállalni. Az azonban nem jogszerű, ha olyan adatsebességet kínál az előfizetőjének, amely az adott előfizetőnél sohasem érhető el.Ez off, de vicces megfogalmazás
:
Mobilinternet-szolgáltatás esetén kínált sebességként a szolgáltatók a technológiai maximumot adják meg, ami sosem érhető el. -
válasz
nrg_52
üzenetére
1446,-Ft + ÁFA / csatlakozás pont / év az elosztói alapdíj az EON-nál lakossági nappali tarifa esetén.
Ha nincs fogyasztásod az adott csatlakozási ponton, akkor nem fogják havonta kiállítani és postázni a kb. 153,-Ft alapdíjról szóló számlát, mert nem érné meg a szolgáltatónak.
Az éves leolvasásnál fogják egyben kiszámlázni (ha addig nem lesz egy bizonyos összeget elérő fogyasztásod. Az ELMŰ-nél, azt hiszem ez most 4.500,-Ft számlaérték, de végülis mindegy mert már egy cég a kettő), mert legjobb tudomásom szerint évente egyszer törvényileg köteles a szolgáltató számlázni. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
nrg_52
üzenetére
Megnéztem a számlákat, és van ilyen a fogyasztási táblázat alatt "* Az elosztói alapdíj fogyasztástól függetlenül fizetendő" a táblázatban meg az összeg van feltüntetve, amúgy nem nagy összeg kb 1800Ft/év, a gáznál is van és ott is szerepel rajta, hogy fogyasztástól függetlenül fizetendő csak ott sima alapdíjként van feltüntetve, na meg vastagabban fogott a ceruza, mert kb 1000Ft/hó.
-
adika4444
addikt
válasz
nrg_52
üzenetére
Nekem szépen belőtte, hogy pesti vagyok, de a XIV. kerület és az 1007-es irányítószám nem stimmel, egyrészt mert a XIV. kerületben 114x az irszám, másrészt pedig én a XVII.-ben vagyok. De ettől független szerintem is ez a legjobb, nekem mindig ez állt a legközelebb a valósághoz.
-
válasz
nrg_52
üzenetére
Nyilván, de most arról volt szó, hogy az általa linkelt https://db-ip.com/ mennyire megbízható IP lokáció terén (nem az), ezért én is megnéztem, a saját IP-meg hová teszi, ahogy ezt többen is megtették előttem. 10.x.x.x/8 tartományból származó IP-t csak nem kezd el senki keresni.

-
-
törölt tag
válasz
nrg_52
üzenetére
Oké, legyen az, hogy az Internet létszükséglet.
De az már mégis abszurd, hogy egyik-másik szerencsétlennek meghalni nincs pénze, de gbps-os Internet kell neki...
Mire is?! Na meg nézzük már meg, hogy az 1 gbps-os Internet kihajtásához mit ír a DIGI:
Nekem van hozzá i7-es procim, nem olcsóság az ilyen, és ez csak a PC rész - igaz én nem hörgök, hogy jaj mennyit fogyaszt a kábelmodem, meg a router, meg az STB
- de ugye i7-es konfigot írnak, és akkor még lehet hozzádobni egy routert is, ami 25-30-tól már maradéktalanul ki is tudja hajtani. -
sajog159
aktív tag
-
-
válasz
nrg_52
üzenetére
Nálam most amúgy elég jó a helyzet, de gondolom azért, mert nincs hétvége.
-
TeeJay
félisten
válasz
nrg_52
üzenetére
de pont erről beszéltem hogy normál hétköznap/hétvégén bőven jó a hálózat tehát az átlag felhasználást lekezeli, most viszont nem átlag van meg nem hosszú hétvége hanem kb. apokalipszis és tízszeresen túl van terhelve
ugyanaz mintha mindenki egyszerre akarna 200 liter vizet engedni otthon mert félnének hogy holnap nem lesz ivóvíz, kb alig lenne nyomás a csövekben és csak csepegne a csordogálna a csap, arra is azt mondanád hogy miért nem 50centis nyomócsövet építettek ki a házadig mindenhol?
vagy ugyanaz lenne ha -40fok lenne egyik napról a másikra és még az is maxon fűtene aki amúgy nem szokott mert annyi hőigénye lenne minden háznak
izgalmas lenne a gáznyomáspersze ott a villany is, majd ha jön 45fokos kánikula és mindenki beröffenti a klímát aztán majd áram volt nincs akkor jön a sírás hogy miért nem erre méretezte a szolgáltató a hálózatot.
azért mert ilyen kb. sosem fordult még elő és nem erre építkeznek -
Dragon3000
nagyúr
válasz
nrg_52
üzenetére
Ha már basztak normális hálózatot kiépíteni, nem értem, hogy az érintett területeken miért nem vezetnek be korlátozást és az érintett időszakra kedvezményt a szolgáltatásra, szerintem senki nem halna bele, ha 300/300-zal mennének max a gigás netek a jelenlegi helyzetben, de legalább használható lenne.
-
-
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sony PS VR2 + ajándék állvány
- iPhone 16 128GB récezöld 6 hónapos gyönyörű! Akkumlátor 99%! 2026 május 23-ig Apple garancia!
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Újszerű Lenovo Legion Go 8APU1 eladó/Ryzen Z1 Extreme/512GB SSD/8.8 2560x1440 144Hz/ beszámítás van
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Új Asus 15 Expertbook FHD Nano i5-13420H 4.6Ghz 16GB DDR5 512GB SSD UHD Graphics XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest