Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz tonyrulez #48354 üzenetére
Mivel a netet nem ilyen kábelen tolják (hanem UTP), kb kitörölheted vele, nem különösebben érdekli őket (max ha olyan területen vagy).
Saját kérdés:
a minap sikerült felturbózni 500 -as netre (ZXHN H298N érkezett a fedélzetre). Gondolkodtam rajta, hogy a régi (100/300) 'rútert wds módban kapcsolom hozzá, de idáig nem sikerült. Létezik, hogy a most kapott példány nem ismer ezt a funkciót?[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
CirrMee
addikt
válasz karicska #48550 üzenetére
Kb dettó.
Egy hónapja váltottunk százasról 500 -ra, nálunk ZXHN H298N került kiszállításra. Droidos telókat azóta előszeretettel dobálja le (valami ZTE betegség ez? ), plusz 70Mbps fölé még soha nem kúszott, ezt is akkor lehet elérni, ha odateszem mellé közvetlenül az eszközt. Csatorna hiba (itt) már csak azért sem lesz, mert előzőleg a korábbi routerrel soha nem volt probléma, másrészt akárhova állítom, ugyanúgy folytatja (20/40 kapcsolás szintén hidegen hagyja). Érkezik majd egy másik (saját) szerkezet, ez pedig marad a telefon kiszolgálására, meg szviccs' célokra.
Mondjuk nálam okoz még egy problémát, az ethernet csatira kötött nyomtatómat nem lehet megtalálni a helyi hálón, se kereséssel, se kézzel beírt címmel. Tudnak valamit ezek a kínaiak...[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz upc8823 #48555 üzenetére
Mai vicc: idáig egy (giga) sw volt a router után kötve, az előző routerről öröklődött. Kellett volna az asztalom környékére a szviccs', gondoltam nekiállok felfűzni a ZTE routerre a kábeleket. Első port ugye nem üzemel, viszont nekiállt balhézni a négyes is. Egyszerűen akármit kötök oda, az nem hajlandó működni. Vagyis néha belső hálón megy, néha nem, net meg egyáltalán. Webes kezelőjében azt írja mindkét (3-4) portra kötött eszköznél, hogy 3 -as port. Szóval a gyakorlatban csak két hibátlanul használható port van nálunk (2-3). Komolyan mondom, egy ipari katasztrófa ez a hulladék.
Amúgy egy Asus RT-N18U lett kinézve a ZTE helyére, gondoltam a ZTE meg mögé lesz kötve a telefon miatt, DHCP meg kikapcs az utóbbin. Arról mi a vélemény? Gigás net sincs kizárva a jövőben.
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz Vakegérke #49226 üzenetére
Egyszerre nem, de nem is ez volt a kérdés.
qqcqqc
Kérik a tulajdoni lapot, ha bérlő vagy akkor kérik hozzá a tulajdonos hozzájárulását.Tőlünk anno nem kértek, azért csodálkozom. Pedig volt közben egy költözés is, amikor jó digis szokás szerint egyszerűbb volt lemondani/újrakötni az egészet, mert a költözés miatti átírás náluk olyan sci-fi kategória.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
No.
Házhoz állt egy ASUS RT-N56U B1 router, javasolt téma 100mbps felett. ZTE router helyére beszerel, gondoltam beállítom egymagában, ha megvan, átkéretem a ZTE -t bridge módba. Pppoe kapcs beállít, de amint csatlakozna, időtúllépés miatt eldob azon a részen, ahol a kapcsolatot vizsgálgatja. Kihagytam valami extra beállítást, vagy hol tévedtem ekkorát, hogy nem sikerült még működésre bírni? Kábel bedugásakor internetes led működésbe lép, tehát kábelt elvileg érzékel. ZTE routert visszatolva továbbra is üzemel.
-
CirrMee
addikt
válasz adika4444 #49244 üzenetére
Oks, amint lesz egy kis időm, megpróbálom.
Eleinte azt hittem, a vadi új router wan portja döglött. De a netkábel bedugására ugye nekiáll világítani a net üzemjelző ledje, másrészt ma reggel gondoltam kipróbálom az AP módot, és azzal működik a wan port, tehát annak fizikai baja nem lehet.
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz wwenigma #49250 üzenetére
Köszi szépen, ezeket átnyálazom holnap (ma sajna már melóba menet lesz lassan).
Egy digis ügyfélszolissal már beszéltem tegnap, valami nyugdíj közeli hölgyemény lehetett. Állandóan rúterhez" feltelepítést, meg újraindítottam e kérdéseket rakott fel, valahányszor műszakis kollégát akartam kérni tőle. Igazából azon kívül, hogy a hozzá nem értésével felb*szta az agyamat, mást nem sikerült kiszednem belőlük - szóval köszi az infót, ez legalább hasznos segítség.Update: Apropó: passthrou merre van a menüben? Hirtelen nem találtam.
MDanny
Lehetséges, hogy a ZTE MAC address-ére korlátozták a kapcsolatot?
Akkor másnak sem kellene menni, jól sejtem? De megy.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
Csak a 100 -as címek vannak NATolva, vagy a 1xx címek (pl 188) mindegyike?
-
CirrMee
addikt
válasz Ferenc. #49383 üzenetére
Nekem olyan routerem van ami csak 450 megabites, mi lesz vele ha rákötöm ezt az ezer megás digi netet, lesz baja? Vagy csak annyi történik, hogy 450 -et ad le belőle és kész. Vagy mindenképpen gigabites router kell?
Annyi baja lesz, hogy be fogod látni, nincs 450 -es vezetékes kapcsolatú router, és kénytelen leszel ezt figyelembe venni, majd újra megnézni a pontos adatot.
-
CirrMee
addikt
válasz Ferenc. #49389 üzenetére
Hát nem semmi, hogy ahhoz hogy az ezer megás digit ha bekötjük, és hogy azt ki is tudjuk használni, vagy 60 ezerért kell venni eszközöket.
Épeszű ember vezetékkel használja a gigás netet, nem wifivel próbál meg csakazértis' erőlködni. Vezetékes témához meg ugye nem kell 60 ezrest kidobni az ablakon.
-
CirrMee
addikt
válasz Ferenc. #49394 üzenetére
Köszönöm, akkor elég lesz bőven a digi 500 vagy 200 megás nete egy 450 megabites wifi routerrel, én nem akarok kábelozni már semmit. Nekem wifin is tökéletesen megy minden.
Most már csak azt nem értem, ha kábelezni nem óhajtasz, miért kellett ez a 60 ezres beszólás/háborgás. Only 450 -es wifihez meg a 200 is bőven sok lesz (gondolom nem a router mellé lesz közvetlenül pakolva a gép), nem hogy az 500 -as.
-
CirrMee
addikt
válasz nfsu17 #49428 üzenetére
Flash alatt ha jól rémlik be lehetett vonni az arra alkalmas GPU -t a számolgatásba. Érdemes is volt bekapcsolni a gyorsítást, mert kisebb terheléssel/fogyasztással elvégezte azt, amivel egy gyengébb CPU esetleg igencsak erőlködött.
-
CirrMee
addikt
válasz TeeJay #49517 üzenetére
Szerintem rosszul fogod fel a dolgot.
Gondlom a jómunkásember kellően sok mindent arra a fiókra regisztrált, aztán most jön a gebasz, mert újra kellene regisztrálni mindent, ami ahhoz kötődött. De mint tudjuk, aki szolgáltatói címre regizik, az sikeres ember nem lehet...
Szóval ha trükk kell neki: fizet továbbra is a birkás netért (esetleg a másik kolléga által említett trükk), vagy átregisztrál mindent szolgáltatófüggetlen címre.
-
CirrMee
addikt
Digi saját oldalon speedtest: 293.57/215.61
Speedtest.net: 528.50/208.47Nem kicsi a különbség, mi a pék okozza ezt? Tesztek többször lefuttatva, arányok változatlanok, letöltési sebesség nem kicsit elmarad a saját oldalukon. Speedtest oldalán szerver a Digi Kft Dunaujvaros.
-
CirrMee
addikt
válasz TeeJay #49532 üzenetére
Régebben a Digi oldalén lévő, meg az ex-flash speedtest féle is jól mért. Egy gyengébb gépnél még értem, hogy zabál flash alapok miatt, de egy 4.4GHz -es i7 2600k + R9 280X gépről azért nehezen hihető, hogy meg tudja akasztani.
Az a része tiszta, hogy a Digis rosszul mér, csak az okát nem tudom, a flash meg egy ilyen gépnél nem tűnik hihetőnek.
Multibit:
Azzal nincs gond, csak ennek nem értem az okát.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz Ferenc. #49540 üzenetére
Kb harmad sávval lehet kalkulálni. Ilyen alapon a "legalább 1900 -as" is alig több mint 600 -at fog kipréselni magából ami alig gyorsabb a diginet 500 -as csomagnál.
nem akarok vezetékelni
Nem értem az olyan embereket, akik itt epekednek a gigás netről, majd büszkén kijelentik, hogy a műszaki feltételeit nem áll szándékukban teljesíteni.
-
CirrMee
addikt
válasz Hauptmann #49659 üzenetére
A ZTE routert nem tudod kihagyni a tv és a telefon miatt. De ha az ügyfélszolgálattal bridge-be rakatod, és utána kötöd a saját routered, a net szempontjából olyan, mintha ott sem lenne.
FTTB: ki lehet hagyni, ha az ügyfél külön kábelre kéri a telefont. Ha ingyen van, és nem zavarja a kérdezőt, én arra szavaznék, ha saját router van/lesz betervezve.
A bridge módba rakás meg saját tapasztalat alapján helyfüggő: nálunk pl az ügyfélszolgálattól kezdve a műszaki szakembörig' mindenki tagadta, hogy ilyen van/létezik. Miután közöltem a műszakisokkal, hogy tudok a létezéséről, meg hogy más településeken ezt vicces módon meg tudják oldani, továbbra is az "ezt nem lehet megoldani" kamu dumával jöttek. Azt persze nem tudták megmondani, hogy miért nem.
A mi esetünkben a dolog vége az lett, hogy lemondtam a telefont (most reggel lövik majd le), mert nem fogok 4-5 ezrest kifizetni nekik a külön kábelre szerelés+kiszállásért. A saját router meg kell, mivel szobán kívül szinte használhatatlan a ZTE wifi részlege (saját router wifije meg lefedi a lakást rendesen), ddns meg admin módból elérhető, amihez nem adnak hozzáférést.
-
CirrMee
addikt
No, Digi ma nálunk megint a toppon volt.
Miután mára datálták a ZTE routerük likvidálását, reggel amint felkeltem, első dolgom volt meggyőződni erről. Vezetékes telefont felhív mobilról, ahol megnyugtató volt hallani, hogy előfizető ezen a számon nem kapcsolható. Hurrá, tehát megtörtént kívánságunk teljesítése.
Nosza neki is estem kikötni a ZTE -t, majd ugrott be a helyére az N56. De hoppá, timeout hibával megint nem tud csatlakozni, pont mint korábban.
Üf.szolgálat felhív #1.: náluk minden rendben van, a hiba nálam lesz. De kössem már rá egy 'ámítógépre, mert a rúterre nem fognak itt mindenféle "működni fog" garanciát vállalni (b+, akkor minek adtok telefon mellé rútert...?). Mondom az kicsit nehéz lesz, mert a kábelezést nem ehhez rendeztem le a szobában, és emiatt aztán a kábel nem a gépig, hanem a hálózati elosztóig ér csak el. Megjegyezte még a hölgyemény, hogy nem tudja, ki mondta azt a baromságot, hogy amíg a telefonos egybekábel+ZTE korszak dübörög nálam, nem lehet idegen eszközt betolni a ZTE helyére. Mondom csókolom, idáig ezt mondta nekem mindenki önöknél. Meg hogy nem lehet bridge módba kapcsolni, mert ugye jött az a kérdés is, hogy miért nem ezt kértem, ha a telefont nem akartam lemondani.
Telefon lerak, szoba átrendezése indul. Kábelt gépbe bedug, PPPOE kapcs létrehoz, kapcsolódni nem sikerül, code 651. *nyátokat van rendben ez...
Üf.szolgálat felhív #2.: másik hölgy, kéri a sztorit, aszongya kössem direktbe, mert az adataik szerint náluk minden rendben, mennie kellene nálam a cuccnak. Mondom megtörtént, code 651 error. Hát szerinte az nem lehet, mert az alapján a kábelnek minimum le kellett volna robbannia. Mondom az nem létezik, mert egyrészt az ellenőrző lámpák világítanak a csatlakozón, másrészt ha visszadugom a ZTE wan portjára, akkor van net. Mondja: biztos gépben port hiba, ellenőriztetni is akarja velem, de kérdem tőle, miféle porthiba az, ha ZTE -ről linket kapva működik? Nem hiszi el. Kábelt átdug, csak hogy elhiggye, bediktálom még a kapott IP címet is. Tartsam kicsit a vonalat - pár perces eszmecsere mehetett gondolom a háttérben. Visszatérés után megint sokkal okosabb lettem, ugyanis most már nagyon biztos, hogy mennie kellene saját eszközzel/közvetlen kábellal is. Óhajtok e laptopos ide kiszállós jómunkásembert, 2500Ft -os kiszállási díjjal, ha mégis én vagyok a hülye? Naná hogy jöhet! Ja, és nem érti, honnan szedtem azt, hogy telefon+ZTE kombónál ki mondta azt, hogy nem működik idegen eszköz (lolb+, hát ti...). Apropó, múlt héten még kereken két ezrest mondtak kiszállási díjnak több helyen is, biztos náluk is magyarországjobbanteljesítés van.
Miközben azon gondolkodtam, hogy nagy az Isten állatkertye', meg ellopták a kerítését, kb negyed órával később váratlanul megszakadt a net, miközben a gépen dolgoztam. Hurrá...
De akárhogy is vártam, nem jött vissza, ZTE csak nem tolta a netet. Aztán telefonál a párom, most hívták fel, hogy megcsinálták a hibabejelentés alapján a netet, próbáljam ki. Tiszta szerencse, hogy a hibabejelentőnél kértek egy elérhetőséget, és nem az ott meghagyott számot hívták a probléma helyszínén, hanem egy másikat, aki éppen a munkahelyén tartózkodik. Nosza ugorjunk neki újra - hopp, véletlenül sikerült megcsinálniuk! Tiszta szerencse, hogy náluk minden rendben volt, és (állandóan) az ügyfél a hülye...“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz Arni9010 #49686 üzenetére
Egy topictársnak köszönhetően erről is tudtam, de váltig állították, hogy szó sincs ilyesmiről, és szűrés sincs, szóval annak mennie kell.
Azért felmerült bennem a kérdés, hogy ilyenkor bezzeg ki tudnak szállni a balek adó (kiszállási díj) megfizetése nélkül is? De ha külön vezetékre kérem, akkor meg fizessek? Menjenek a 3.14...ba.
-
CirrMee
addikt
Szvsz elég nagy görénység az, hogy csak ott akar olcsóbban adni, ahol enélkül a kutya sem fizetne elő náluk. Gondolom egy fogyasztóvédelmi eljárástól tartva tolták más név alá, nem a szolgáltatások "színvonala" miatt.
Remélem nekimegy a hatóság azért / lesz, aki felnyomja őket ezért.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz lajos0001 #49804 üzenetére
Kevés dolgot díjazok a 2010 utáni időszakban, de azt igen, hogy a hatóság rendszeresen nekimegy a szolgáltatóknak a fogyasztók védelmében. Azt meg próbálják megmagyarázni a hatóságnak, hogy miért nem lehet megvalósítani a szolgáltatást ott, ahol nincs konkurencia - ha technikailag nincs akadálya.
-
CirrMee
addikt
válasz bhonti #50270 üzenetére
Jó lenne, ha valaki tudna segíteni
Segítünk: ez rohadtul nem routerekkel foglalkozó topic. Másrészt kb pár másodperc alatt előkereshető volt...
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz bhonti #50272 üzenetére
Jó, akkor hogy felfogd: ez a topic a Digi címben szereplő szolgáltatásával foglalkozik. Bár gondolom még így sem érthető, de megpróbáltuk.
Én látom amúgy rosszul, hogy a gyártó már dobott ki olyan firmware -t, ami tudja az ipv6 címeket? Plusz ott az openwrt, ott is említik.
-
CirrMee
addikt
válasz zapple #50280 üzenetére
-az egyszerűbb az, ha a saját routert AP módba állítod (illetve ha nincs rá szükség, a ZTE -n lekapcsolod a wifi részt). Ha hasonló a menüje az én RT-N56U B1 routeremhez, akkor az Adminisztráció menüpontban találod
-ha a saját routereddel akarsz kapcsolódni, akkor meg az ügyfélszolitól kell kérni a ZTE bridge módba kapcsolását.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz dchard #50699 üzenetére
A legtöbb tartalom pont azért másolásvédett - bármennyire primitív és a legtöbb esetben feltörhető/megkerülhető módon is - mivel ez biztosítja a jogi értelemben vett "kerítést"...
A másolásvédett/kódolt cuccok nem jogi kerítés, hanem mintegy védelme a jobban tejelő "befektetésnek", magyarul eszköz. Ha otthon tartasz egy tízezrest a szekrényben, meg mellette egy törpe trezorban egy nagyobb értékű ékszert, egy élelmesebb betörő nem biztos, hogy csak a tízezrest viszi el. Viszont attól még mindkettő lopás lesz.
Mivel a DIGI semmit nem titkosít, így a jog sem védi a tartalmát.
Óriási tévedés!
Ráadásul nem is akármekkora.
A tartalom soha nem volt a Digié (max saját adóikon saját gyártású műsorok). És mérget vehetsz rá, hogy a tartalom tulajdonosa nem akarja hogy ingyen nézd azt, amiért szerződés szerint neki ellentételezés jár.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz lugosi #50718 üzenetére
Hagyd a fenébe. Az ilyennel csak azután érdemes vitatkozni, ha maga szalad bele a pofonosládába (értsd: találkozik élőben a törvénnyel), aztán felfogja, hogy nem ismeri/rosszul értelmezi a törvényeket.
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz dethroner #51092 üzenetére
Hát, mivel router nincs, kábel, szoftver (cFos és társai, vagy valami kretén antivir, Malwareb. szvsz kizárt, kézzel 100 -asra lekorlátozott tempó az eszközkezelőben), vagy a Digi hülyesége.
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz Dilikutya #51868 üzenetére
Ez, és az örökös harcom az ügyfélszolgálatukkal meghozta a gyümölcsét, a Telekom előfizetőt vesztett. És nem én vagyok az utolsó, családom másik része is követ télen a hűségidő lejártával.
Amíg lép helyedre másik bepalizható jómadár (most mindegy, hogy kényszerből, vagy csak simán ezt választotta), és az állam sem lép a tökükre (mint szabályozó szerv), lesz*rják a dolgot.
Steam-ről, Origin-ről sem láttam soha 20-30 Mb/snél többet, nyilván a HDD-k is korlátozó tényezők lehetnek
Nem a merevlemez lesz a korlátozó tényező, hanem a digit áruház szerverei. A mai SATA vinyók ennél azért jóval többet tudnak, még a legócskább laptopos lemezek is.
-
CirrMee
addikt
Azoknak, akik ezt a metrós sz*rt (speedtest app) használhatónak hiszik:
-metrós hulladék: 282.8/214.33
-ffoxi/speedtest beta: 530.52/214.26.
Diginet 500.
Igen, volt, amikor itt is kb a valóst dobta a metrós, csak egyre gyakrabban nem jön össze neki. i7 2600k @4.4GHz, mielőtt valaki a gépre fogná.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
FTTB területen ha eddig 500 -as net volt, az új áron fog a továbbiakban érkezni a számla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest