Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kwisatzh
senior tag
Jah, "szállít" kábeles eszközöket! Szolgáltatóknak! Pl a Diginek is...
De érdekes módon pl sem az árgép, sem másik kereső szabadon forgalmazott HUMAX dvb-c eszközt egyet sem talált nálunk.....
De ha te találsz, linkeld nyugodtan....
Akkor most mi is van? Ki irkál "butaságokat"????
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
dh66e
veterán
-
Kwisatzh
senior tag
Nem kétlem.
Simán lehetett valami német szolgáltatónak gyártatott cuccod.Ez a "humaxolás" egy "mellékszál"....
Egyébként meg mindennek köze nincs az "alapproblémához", vagyis: Szerintem ha egy országban szabadon forgalmazva is csak olyan cuccot kapni, ami csak és kizárólag abban az országban működik, de ott aztán MINDEN szolgáltatónál,(Hollandia, dvb-c eszközök) akkor ezt NEM nevezhetjük "szolgáltatói korlátozásnak" Én ezt "országkorlátozásnak" nevezem, hasonló, de mégsem ugyanaz mint amikor régebben a tv-k magyar beállítással nem aktiválták a c tuner-t csk mondjuk finnel...
Ennyit és nem többet állítok! Ha nem érthető, el tudom magyarázni részletesebben...[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
zsolt501
nagyúr
Nagyon jó lenne, ha magához a Digi Kábel témát feszegetnétek és nem offolnátok szét a fórumot, mert totálisan el másztatok a témától.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Kwisatzh
senior tag
válasz zsolt501 #9256 üzenetére
Ott kezdtük, hogy a kolléga segítséget kért, mert a HUMAX Hollandiából származó dvb-c boxa nem működik a diginél.....
Mivel saját káromon kissé a holland dvb-c téma szakértőjévé váltam próbáltam neki segíteni, de aztán jöttek az "okosok".... és kissé félrevitték ezzel: a "szolgáltatói korlátozás" zsolozsmával a témát.
Nem offtopik tehát az alap téma, de te is azt csinálsz amit akarsz.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Zinho
aktív tag
Ha kézzel sem jött be az m1 (QAM 256, jelátviteli seb. 9600 kbit, meg az m1 frekije 215 mhz), akkor gondolom ott a területi beállítások sem segítenek, és a jel lehet gyenge a kábel miatt mondjuk?
-
Kwisatzh
senior tag
válasz lacus721129 #9236 üzenetére
Iszonytató mákod van.... talán
Szerintem neked "ilyened" van, legalábbis kinézetre
Ha valóban a tiéd is ilyen, akkor csak ennek a fimrware-t kell rátenni a tiédre, és : öröm bódottáááá....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
veterán
Itt húzunk egy vonalat akkor és innentől a fenti felesleges viták és szapulás maradjon ki.
A következő törlés jutalommal is jár majd... oldalakat kell takarítani viták miatt.
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Üdv.
Vettem egy ilyen televíziót de a digitális csatornák nem jönnek be rajta. Kell vele valamit + csinálni ?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
válasz sandró60 #9273 üzenetére
Szia.
Ez már meg történt az automata keresés talált is csatornákat de nem mindet. Természetesen Digi szolgáltatóról beszélünk ezen belül pedig a Digi + csomag. SportM Reflektor Tv. meg egy pár külföldi csatorna nem jön be.
Igazából a kép minőségével sem vagyok túlságosan meg elégedve de az én tv-m nél ugyan ez volt. Mióta ahhoz bérelek SD boxot sokkal szebbek a csatornák képei. Azt mondták ehhez már nem kell box mivel beépített DVB-T/C MPEG-4 tuneres.[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
sandró60
addikt
válasz SirKero #9274 üzenetére
Akkor meg manuálisan ird be az adók frekvenciáját Itt a Digi oldalán megtalálod az analóg és digitális csatornák frekvenciáját.Az egér kurzórját csak rá irányitod a csatorna cimére és kiirja a frekvenciáját. Sok sikert Digi csatornák frekije
Teljesen felesleges a bérelt box.Ebben már benne van a C-tuner.A Digi az egyetlen szolgáltató a kábeles piacon,hogy ingyen ad olyat ami másnál pénzbe kerűl[ Szerkesztve ]
-
-
konrada
tag
válasz SirKero #9274 üzenetére
Lehet hogy túlságosan lámának szóló a kérdésem: A beállításoknál " digitális kábeles teljes hangolást végeztél, nem csak az analógot csináltad meg? Mert a gyenge képminőség, meg az említett csatornák hiánya az analóg jellemzője.
...lehet, ezt is úgy kell rákényszeríteni a digitális vevő aktiválására, hogy az alapbeállításokban finnre állítod az országot, (A nyelv maradhat magyar) mert a digitális kábelszolgáltatás vétele országfüggő benne.
-
SirKero
őstag
válasz konrada #9277 üzenetére
Mert a gyenge képminőség, meg az említett csatornák hiánya az analóg jellemzője.
Naaa ez az valami hasonlóra gondoltam én is. Ezért kérdeztem,hogy nem-e kell valamit beállítani rajta külön.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
dr.bubo
őstag
válasz SirKero #9278 üzenetére
Ne automatán, hanem kézi beállítással keresd meg a csatornákat:
A DVB-C digitális kábeltévé szolgáltatásunk kézi beállításhoz szükséges paraméterei:
Symbol rate: 6900
Moduláció: 256 QAM
A hálózati azonosító:
Debrecenben: 1002
Kiskunhalason: 1003
A többi városban: 1001Vagy a TV-dben állítsad a régiót Finn-re vagy Némeországra.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
SirKero
őstag
válasz dr.bubo #9279 üzenetére
Köszönöm ki próbálom
Vagy a TV-dben állítsad a régiót Finn-re vagy Némeországra.
Ekkor is kézin kell keresni vagy így már mehet az automata keresés funkció?[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Kwisatzh
senior tag
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Kwisatzh #9282 üzenetére
Persze lehet erről közös "kitalálókonferenciát" is tartani de azt gondolnám ez egy eléggé hatékonytalan módja a probléma megoldásának, ahhoz képest, hogy a kolléga maga elé veszi a használati utasítást, és pontról pontra megcsinálja ami oda van írva....
Persze ha ezek után is gondja van akkor lehet ötletelni.
Két "hibalehetőség": Alapon valami bonhfaxság szolgálató van kiválasztva ezt, értelemszerűen "más szogáltatóra" kell állítani, különben egyet sem talál illetve az LG-k egy része nem a teljes hanem a "gyors" opcióval talál meg minden digitális adót,
Országot nem kell bántani, az: magyar.[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
SirKero
őstag
válasz Kwisatzh #9282 üzenetére
Nagyon okos vagy eddig én is eljutottam csak mutasd már meg légyszíves,hogy hol találom benne azt hogy a régiót a keresésnél nem arra az országra kell állítani ahol használom a készüléket hanem Finn vagy Németországra. De persze te úgy születtél,hogy ezeket már akkor tudtad.
Két "hibalehetőség": Alapon valami bonhfaxság szolgálató van kiválasztva ezt, értelemszerűen "más szogáltatóra" kell állítani, különben egyet sem talál illetve
Két lehetőség vagy UPC vagy más szolgáltató ezt nem lehet elrontani még nekem sem.[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz Kwisatzh #9283 üzenetére
Hát azért a magyar területi beállításban nem bíztam annyira mint te az én készülékemnél és Németországra tettem a keresést s meg is lett a 97 digitális csatorna....
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
válasz Kwisatzh #9286 üzenetére
Egyébként a Diginél is használatos dvb-c tuner szabványa mpeg4 vagy mpeg2?
Mert megvannak a csatik de lövésem sincs hogy mely mpeg szabványban vannak....Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
konrada
tag
-
Bogyi007
veterán
válasz konrada #9288 üzenetére
Tehát akkor ha nekem a HD csatik is bejöttek miután az antennát a Lcd Tv/Monitoromba dugtam akkor a készülékem biztosan Mpeg4-es. Ez jó mert a leírás szerint ez nem volt biztos. Akkor viszont teszek egy próbát a MindigTv-vel is mivel ha jól tudom ott az m1 1080p-ben jön a Digi 1080i-vel szemben és hát a Forma-1 nekem minél jobb minőségben kell majd, a Foci eb és az olimpiával egyetemben.
Sőt a MindigTv-n van Sportklub is ha jól láttam igaz az már fizetősben van de mivel havi 12e forintot megspórolok azzal hogy nem kell a Digisek STB-a így lehet hogy beruházok az Extra csomagra náluk majd.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
dh66e
veterán
válasz Bogyi007 #9290 üzenetére
A digin jobb az M1HD mint a Mindigen.1080p-s adás meg nincs csak 1080i-s.Ez ma a plafon.Sportklubot én neten szoktam nézni nagy ritkán,persze a minősége olyan amilyen,Mindigen elég gyatra a képminősége a kicsi sávszél miatt.Először nézd meg valahol mielőtt beruházol.
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz SirKero #9284 üzenetére
Elnézésedet kérem, hogy kikerestem a tévédet a hivatalos honlapon, aztán letöltöttem a használati utasítását, elolvastam, és aztán megosztottam veled azokat a "hibákat" amiket jómagam is elkövettem amikor legutóbb egy új LG-t próbáltam meg életre lehelni.... (Én elcsesztem a szolgáltatóválasztást, aztán a teljes kereséssel nekem is csak 4x adó lett meg, viszont utána a "gyorssal" meglett az összes...)
Mert nem láttam a tévéd, csak a hivatalos használati utasításból okosodhattam, ezért elnézésedet kérem azért is, hogy a hivatalos honlapról letöltött használati utasításban nem az "UPC" szerepelt opcióként...
Szóval elnézést hogy segíteni próbáltam, ígérem máskor nem teszem!
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
SirKero
őstag
válasz Kwisatzh #9292 üzenetére
Mivel a készülék vadonat új így használati utasításom nekem is van hozzá.
Viszont abban nem találtam megoldást a problémámra ezért merészkedtem ide tanácsot kérni.
Nem mindenkinek olyan egyértelmű ami a használati utasításban van főleg a sablon szöveg + rövidítések megértése. Én is elég sügér vagyok már ezekhez az új készülékekhez sajnos. Ezért vannak itt olyan segítőkész emberkék akik ha kell akár szájbarágósan is el magyarázzák. Ha segítesz meg köszönöm de felesleges mindenféle cinikus kommentárt közben hozzá fűzni mert akkor inkább tartsd meg magadnak.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Kwisatzh
senior tag
válasz SirKero #9293 üzenetére
Ennél többet sajnos nem tudok.
Ha a "teljes" majd pedig "gyors" opcióval nincs meg minden digitális adó akkor a végső megoldás a "kézi" keresés.
Ekkor minden digis digitális frekvenciát egyenként be kell ütnöd, kezdve a 121 mhz el ( lásd a többi konkrét frekit a honlapon) és rákeresned egyenként mindegyikre a "kézi keresés" opcióval. ( A többi adatot a kollégák már megadták, 9600, és 256.)
Ha ekkor sem lesz meg mindegyik (97) digitális adó, akkor van a GOND sajnos,
"Jöhet" a "kábelvarázslat", a DIGI ÜFSZ, illetve az LG szervíz....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
allfinanz
senior tag
Közszolgálati adók felbontása:
http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/m1-hd-m2-hd-duna-hd-duna-world-hd-igy-veheto.html?Itemid=2Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
lacus721129
csendes tag
válasz Kwisatzh #9263 üzenetére
Igen egy ilyen is van, azt kaptam a szolgáltatótól, a másik ami kinntről jött az csak abban különbözik hogy van rajta PVR funkció amit sajna nem tudok használni, amúgy győr a hely ahol próbálgatom, de a kiírt beállításokkal se talál csatornákat. jobb lesz ha beviszem valami szervízbe talán ott tudnak mit kezdeni vele, vagy kuka. Köszi a hozzászólásokat.
-
Kwisatzh
senior tag
válasz lacus721129 #9296 üzenetére
Mondom ne kukázd ki...
Vidd be egy olyan szervízbe ahol HUMAX-t műtenek, ha nem akarsz magad buherálni, és rakass rá másik firmware-t!!!!! Működni fog!
Megpróbálom elmagyarázni még egyszer mi a "baja":
Valószínűleg az összes Hollandiában forgalmazott dvb-c eszköznek a NIT táblájába be vannak "égetve" a holland kábelszolgáltatók adatai. Ezért a jelet "látja", jelerősséget, minőséget méri a készülék, viszont mivel a DIGI adatai nem egyeznek megy egyik holland szolgáltatóéval sem, ezért a digi adóit nem hangolja be. Egy másik firmware-ben ez a korlátozás nyilván nincs benne, ezért azzal működni fog.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
SirKero
őstag
Köszönöm mindenkinek aki segített meg van az összes csatorna
Most már csak az az egy gondom van,hogy szeretném az általam jónak tartott sorrendbe rakni őket de a dtv-nél nem engedi rendezni csak az analógnál.
Akkor ez már így marad vagy egyenként minden csatornát meg kell keresni ott ahová tenni szeretném?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
őstag
Nincs Duna HD! Csak Duna World HD van, most is épp egy HD műsor megy a Dunán de csak az SD csatorna jön Pedig a duna tv honlapja szerint a dunán is vannak HD műsorok, nemcsak a duna world-ön.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest