Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kwisatzh
senior tag
Nekem legalábbis halvány lila ibolyám nincs tulajdonképpen mit akartál kérdezni, de majd talán jön valaki aki nálam okosabb és dekódolni bírja...
Egyébiránt ha időd engedi olvass vissza, mondjuk a 9077-es hozzászólásig, amiben azért valami hasznos talán van számodra...
Eszem faxom megáll, hogy még egy nyyomorult oldalt sem olvasnak vissza, helyette elvárja minden idetévedő, hogy elmagyarázzák neki az egészet....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Dictator^
veterán
válasz Kwisatzh #9101 üzenetére
De tököm, nem figyeltem, hogy a humax nem osztja, tök alapvetőnek tartottam.
Amugy alternatív verzió:
Felmegy oda, ahol kötik most (vagy jövőhéten), kér egy kábelt tölük miközbe csinálják, rátolják a fejet, meg elkér egy elosztót, és öröm és bodottá[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
=HG=
addikt
válasz Kwisatzh #9102 üzenetére
Biztosan fog érkezni nálad okosabb ez nem lehet kérdéses !
Képzeld olvastam már nem 1 fórumot, de pl itt már megbocsáss, de nem olvastam vissza 9100 hozzászólást. Viszont amit olvastam, abból kiderült, hogy te csak kötözködni vagy itt, és próbálod osztani azt, ami neked nincs. Ennyi erővel megválaszolhattad volna a kérdéseket,de mint írtad nem érted azokat...
A 9077-es hozzászólásban semmi értelmes nincs, ami összefügg azzal, amit én kérdeztem. Nem pc-n akarok tv-zni, és nem az érdekelt, hogy milyen tv-vel lehet nézni.Addig is mivel te is javasoltál nekem olvasnivalót, én is ajánlanék neked: itt
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
-
Pille69
tag
válasz Kwisatzh #9077 üzenetére
"Ps.:A faxom tele van ezzel a "dobozkázással"
Hát ha tele van, akkor ne használd.Egy nőismerősöm a '90-es évek elején, közepén ment el dolgozni egy autókereskedésbe. Akkor az általad emlegetett "távmásoló berendezés" viszonylag újdonság volt. Számára mindenféleképpen. Csörög a telefon, felveszi, bemutatkozik, mondja a cég, majd a saját nevét. Egy pillanat múlva elvörösödik, beleordít a telefonba, hogy mit képzel magáról, stb, stb, stb, de nagyon alpári módon, majd lecsapja. A többiek kérdezik mi történt? Erre ő: Valaki el akart nekem adni egy faszt.
-
Dictator^
veterán
válasz Kwisatzh #9104 üzenetére
na megnéztem.
[link] upc box
[link] digiboxa upc-n van egy "elosztó" vagy mi az, a lényeg, hogy bemegy az antenna, és kijön a tv-be, plusz a scarton keresztül csatlakozott a tv-re.
a diginél, csak bemegy az antenna és a scart megy a tv-re.
a dobozában lehet volt elosztó, de azt vagy elvitték, vagy felhasználták oda, hogy a fentről érkező jelet elosszák a 3. tv-re.. így kimaradt az analógom.
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Dictator^ #9109 üzenetére
Akkor ez bukta, óccón óckát ad a digi...
A dobozában meg nem volt semmi, pláne "elosztó", szóval azt ne túrdd fel.
Ha ez is olyan lenne mint az UPC box, na akkor lett volna a dobozában egy kb másfél méteres szerelt antennakábel, de mivel nincs rajta antennekimenet tuti nem volt semmi a dobozában.
Osztóbeszerzés lesz....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
=HG=
addikt
válasz Pille69 #9115 üzenetére
Nagyon köszönöm !
Nem tudom, diginél a box-ból milyen csati megy tv felé ( scart, hdmi ...mert még nem kötötték be) azon sima digitális jel jön ?
Tehát ha digi box és a tv közé teszek (ha lehet) egy média felvevő/lejátszót, akkor annak nem kell dvbc-nek lennie, ha jól gondolom....???Ui: Kwisatzh ugye hogy jött értelmesebb ??!!
[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
Ezek már megválaszolható kérdések.
"Nem tudom, diginél a box-ból milyen csati megy tv felé ( scart, hdmi ...mert még nem kötötték be) azon sima digitális jel jön ?"
A digitális adást "vevő" set top boxból, már nem digitális antenna jel "jön ki", hanem KÉP ÉS HANGJEL. Ez lehet analóg, akkor scart /video kábelen jön "ki" a jel a tv felé, vagy digitális kép és hangjel, akkor az meg HDMI kábelen jön ki.
A Digitől mindkét fajta set top box bérelhető/vásárolható. Amiből scart kábelen analóg kép és hangjel jön ki, annak SD box a neve, amiből viszont digitális nagyfelbontású kép és hengjel jön ki annak HD box.
"Tehát ha digi box és a tv közé teszek (ha lehet) egy média felvevő/lejátszót, akkor annak nem kell dvbc-nek lennie, ha jól gondolom....???"
Rosszul gondolod!
Nem kéne semmit tenned a kettő közé, és a fentiek miatt annak nem is kell dvb-c nek lennie. Vannak olyan set top boxok, amik a hozzájuk csatolt merevlemezre tudnak rögzíteni digitális tv adást. Nem kell tehát a set top box ra még egy "médiaboxot" is rákötni, ez teljesen értelmetlen. Olyan c tuneres set top boxot kell tehát vásárolnod, ami önmagában tudja merevlemezre rögzíteni a digitális adást. Ezek jellemzően DVB-C HD boxok. A többi guglin.[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz Kwisatzh #9118 üzenetére
De tényleg ne várja el mindenki, hogy itt minden istenáldotta nap komplett gyorstalpaló digitális tv tanfolyamot kap, erre azért senkinek sincs se ideje se energiája.
Ha valaki az alapokkal sincs tisztában akkor nyilvánvalóan, csak "buta" kérdéseket tud feltenni. Aztán persze megsértődik ha erre felhívják a figyelmét.
[moderálva]
-
-
bazsa0007
tag
szasztok!
sima panelházas diginél nincs nálatok olyan gond hogy egyes csatornák szarul jönnek be?
nekem pl a diszkóveri csenel az az egy amit nézek... és pont az szar... hangyás a kép -
bazsa0007
tag
válasz Multibit #9125 üzenetére
nem lehet ezen valahogy olcsón javítani?
ráadásul nálam van olyan hogy pattan egyet a két és nincs hang... aztán viszapattan és van hang. ugyan ez a képpel... kábellel nincs gond kicseréltem mindent... tv-t is lecseréltem... ezt után a hang probléma megszűnt de a kép még mindíg szar -
kozi71
senior tag
válasz bazsa0007 #9124 üzenetére
De,nincs két egyforma jó minőségű adó a mi panelünkben sem.
Talán a HD-k. De azok sem mindig. Mondjuk itt inkább kockásodik, meg csíkozódik.
Ilyenkor a jelerősség is mászkál fel le.
Digis szerelő fickó mikor mérte bekötésnél, azt mondta a jel tökéletes.
Ettől függetlenül mind a három LCD TV-n közepes alatt van a jelszint.Más.
Erről a masináról valakinek rossz tapasztalatai vannak? [link]
(A jókat elolvastam már tesztekben) [link]
Igazából csak a felvevő része érdekel. HD TV műsoroknál szeretném hasznát venni.
Köszönöm szépen!high tech, low life
-
Kwisatzh
senior tag
válasz bazsa0007 #9126 üzenetére
Elmondom a legolcsóbb "javítást":
Hívdd fel az ÜFSZ-t. Ne emailt írj, mert azt két hétig se olvassák. Telefonon viszont kénytelenek rögzíteni a hibát.
Nálunk ha bármi gond van, én azonnal telefonálok, és addig baxtatom őket amíg meg nem csinálják.
Én abból indulok ki, hogyha az "elromlásig" jó volt, akkor eleve nem nálam van a hiba, és ezt ki is szoktam fejteni nekik....Ősszel 3 hétig baxtattam őket a a digitális jelkiesés miatt, aztán jó lett..
A nyomorék telefon miatt pár hónapja szintén minden héten telefonáltam, kb 3 hétig. Aztán egyszercsak megúnták gondolom, és jó lett...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
=HG=
addikt
válasz Kwisatzh #9118 üzenetére
"A digitális adást "vevő" set top boxból, már nem digitális antenna jel "jön ki", hanem KÉP ÉS HANGJEL. Ez lehet analóg, akkor scart /video kábelen jön "ki" a jel a tv felé, vagy digitális kép és hangjel, akkor az meg HDMI kábelen jön ki"
Na most akkor mégis digitális jel jön ki a hdmi-n ?
Mondtam, hogy inkább te ne válaszolj okostojás !
-
Kwisatzh
senior tag
"Na most akkor mégis digitális jel jön ki a hdmi-n ?"
Olvas, értelmez...
Egy szóval sem mondtam az ellenkezőjét.....
Lefordítom neked. mert látom nem bírod felfogni:
Csak a HD boxoknak van HDMI kimenete. Az SD boxoknak nincs HDMI, vagyis digitális hang és képkimenete.. Tehát az SD boxokból csak analóg hang, és képjel "jön ki" a scart/video kimeneten. A HD boxok HDMI kimenetén jön csak ki digitális kép és hangjel, és persze a HDMI kimenet mellet "nekik" is van analóg scart/video kimenetük amin "kijön" az analóg kép és hangjel is.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
MaciLaci1970
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom emlékszik-e még valaki rá de hátha:
A szerződés megkötése után mennyi idő szokott eltelni, mire felveszik a kapcsolatot a bekötési időpont tisztázása miatt?Üdv: MaciLaci1970
[ Szerkesztve ]
-
BeLac
tag
válasz MaciLaci1970 #9136 üzenetére
Nálam egy hét múlva már be is kötötték. (Tatabánya, tömbház)
-
Pille69
tag
"Természetesen nem digis box volt." De ez egy Digi kábel TV fórum, így értelemszerűen digis cuccokról van szó.
Na ez nem így van. Mivel ez egy digis, tehát Digikábel-es fórum, és a Digikábel korlátozatlan eszközökkel fogható hálózat, ezért ez a fórum a Digikábel hálózatán használható (majdnem!) bármilyen eredetű cuccról szólhat, nem kizárólag a Digi által forgalmazottakkal.
-
dh66e
veterán
Ez egy Optibox stb volt és természetesen digikábel volt nézve rajta ha hiszed ha nem.A digis box az én értelmezésem szerint a digi által adott boxokra vonatkozik,de mint te is jól tudod nemcsak azokkal foglalkozunk itt a topicban ezért nem is nagyon értem a reakciódat.
Esetleg azt hiányoltad hogy nem az ő vehemenciájával,(taps nagybetű,stb) cáfoltam.Lehet igazad van azt kellett volna. -
Pille69
tag
A box RF, tehát antenna kimenetén - ha van (!) - analóg és digitális antennajel jön ki. Ide csatlakoztathatsz pl. egy DVD felvevőt, vagy egy videomagnót is. Ebben az esetben az antennajel csak keresztülmegy a box-on.
A Scart kimenetbe videomagnót tudsz csatlakoztatni, itt analóg jelet lehet rögzíteni.
A HDMI-n digitális jel jön ki, azt rögzíteni másolásvédelmi okokból nem lehet rögzíteni.
Ha TV adást akarsz rögzíteni akarsz valamit, akkor olyan kell venni, amin lehet. Ez egyértelmű.A kérdésed lényegében ugye arra vonatkozott, hogy egy box tud-e TV-ről rögzíteni és ugyanez az eszköz tud-e a videomagnó analóg kimenetéről rögzíteni? Jól értem? Vagy inkább azt kérdezed, hogy valaki tud-e itt valaki olyan konkrét asztali típust javasolni neked, ami mindezt tudja?
-
Pille69
tag
Bizony nem! Okos a csávó, értelmes hsz-ai vannak, de néha nagyon elragadtatja magát.
Azt azért el kell mondani, hogy egy ilyen konfliktus honnan indul. Nagyon sokszor bután, ostobán tesznek fel kérdéseket. A hülye kérdésre meg hülye választ lehet adni. Azért tudomásul kellene venni mindenkinek, hogy bármilyen fórumon egy kérdés nem hat-nyolc mondat mint szóban, hanem egy-két mondat. Emiatt fel kell tudni tenni a kérdést úgy, hogy azt a másik is megértse abban az egy-két mondatban Csak ehhez meg kell egy megfelelő IQ. És gyakran az nincs meg. Sötét, műveletlen, ostoba emberek tudnak úgy kérdezni, hogy egy jószándékú, probléma megoldó ember sem tud rá épkézláb választ adni, mert egyszerűen nem érteni a kérdést.
A másik probléma meg az, amikor egy-két oldalt kellene visszaolvasni, és megtalálná az idióta a kérdésére a választ. De a lustaság nagy úr.
Az ilyen kérdéseknél szokott eldurranni az ember agya. Az első esetben tisztázni kellene a kérdést, de most a válaszoló kérdezzen vissza, hogy hogyan kell érteni a kérdést?
A második esetben meg minden oldalon lenne két-három olyan hsz, hogy "Olvass vissza te büdös bunkó!" De hát ez megint milyen dolog már?
Úgyhogy bonyolult dolog ez. Engem kifejezetten idegesít, amikor valaki állandóan okoskodik, kioktat, ahelyett, hogy vagy nem válaszolna, vagy ha már annyira muszáj neki , akkor azt egy kicsit türelmesebben tenné. De inkább elsiklok felette. Bocs, a hosszú off-ért. -
Bogyi007
veterán
Vettem egy Samsung SyncMaster 2333HD Monitort a korábbi Lg W2361v Full Hd monitorom helyett és kellemes meglepetésemre kezeli a földi digitális sugárzás vétele mellett a digitális kábeleset is. Beállítottam Németországnak a digitális kábeles keresést s mellé magyarnak az analógos keresést és láss csodát mind a 97 digitális csatit meg is találta elsőre minden gond nélkül.
Aki Kiskunhalas környékén lakik és Humaxos Hd STB-ra volna szüksége hamarosan mehet az ügyfélszolira a Digihez mert az ami nálam volt így le lesz adva. Így kell éves szinten kapásból 12 ezer forintocskát megspórolni.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
BeLac
tag
válasz Pille69 #9139 üzenetére
Persze igazad van neked is és (#9140) dh66e-nek is.
De senki sem fog azonnal elrohanni és venni egy több tíz ezer forintos box-ot.
A kérdezők általában a digi által adott (vagy nem adót) box-rol kérdeznek.
És még valami, mi van a kódolt csatornákkal ?
- Csak digi által adott box-on tudod nézni. (legálisan) Ilyen esetben a saját kütyü ide már nem jó. -
Raga
senior tag
Sziasztok!
Rövid beszámolóval jelentkezek.
Tegnapi nap kötötték be húgomhoz a UPC digitális bronze+25 megás net+telefont.
Azért nem Digi, mert sajnos ott nem elérhető a szolgáltatásuk.
Bp. XIII. ker. Mór utca.
Szóval a lényeg én csalódott vagyok.
Nálam Kiskunhalason Digi van természetesen STB nélkül és a digitális adások makulátlanok, tükörtiszták.
Ellenben húgomnál a UPC jó jó, de érezhetően sokkal gyengébb a képminőség, néhol szemcsés is.
Nem nézhetetlen persze de sokkal többet vártam.
A tv ugyanaz, neki is mint nekem Panasonic P42G30 plazma!
A net az jó. -
=HG=
addikt
válasz Pille69 #9141 üzenetére
Köszönöm a választ !
Kezd kirajzolódni a kép: Tehát ha digitálisan szeretnék rögzíteni, mindenképpen dvb-c tuneres
media box-ot kell keressek (mivel hdmi-n nem lehet rögzíteni....ezt nem tudtam ) Analóg jelet tudok rögziteni olyan mbox-al, ami külső jelforrásból (pl videó) tud felvenni.
Nem hd minőségű filmeket akartam rögzíteni elsősorban, csak pl egy meccset, ha lemaradnék róla....A kritizált fórumtársra vonatkozólag az az érzésem, hogy kifejezetten ellenszenves stílusban próbál okoskodni, még ha használható infói is vannak....Tipikusan az a tipus véleményem szerint, aki mindenképpen a figyelem középpontjában akar lenni, a segítség adása másodlagos szempont... De ez én véleményem, nem is kell senkinek sem reagálni rá...
Tudom hogy ez off, ezért elnézést kérek mindenkitől... -
dr.bubo
őstag
válasz Kwisatzh #9128 üzenetére
Pedig könnyebb dolga lenne annak a usernek aki megakarná nézni a linkedet.
Használ valaki OPTIBOX RAPTOR-t két kábeltv tunerrel a digi hálózatán. Milyen tapasztalata van róla?
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Kwisatzh
senior tag
"Kezd kirajzolódni a kép: Tehát ha digitálisan szeretnék rögzíteni, mindenképpen dvb-c tuneres media box-ot kell keressek"
Ez eddig: IGAZ. Egy "rögzítős" dvb-c set top boxxal ezt meg tudod oldani, ez olyan set top boxot jelent amire külső tárat (külső merevlemezt usb csatolva) tudsz kötni.
"(mivel hdmi-n nem lehet rögzíteni....ezt nem tudtam )"
Ez így nem igaz, és senki sem mondott ilyent, de túl hosszú lenne elmagyarázni, illetve nem értenéd, mert az alapfogalmakat sem érted.
"Analóg jelet tudok rögziteni olyan mbox-al, ami külső jelforrásból (pl videó) tud felvenni."
Az analóg jelet rögzzíteni tudó mboxot (?? ) videómagnónak, illetve dvd felvevőnek hívják, és közük sincs a "médiaboxokhoz" ami felénk, és mindenki másnál is szerintem digitális médiajelátszót jelent! Ha mindenáron a kőkorszakot óhajtod, akkor persze valóban felveheted a set top boxból kijővő analóg jelet pl egy videómagnóval, vagy egy dvd felvevővel.
Uff. Befejeztem. Nem értessz semmit.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest