Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Francia91
üzenetére
Jó, hát a régi Dell Precision M sorozat notijait nem is érdemes hasonlítgatni semmi máshoz!
Ezek kortalanok, tesómé is kb ennyi idős, mint az M6800-asod, ill idősebb, mert az M4700, évekig 24 órában 3D renderelést tolt rajta, az akkuja már nullás, de nekem jó lett, nem hordoztam, ráborított egy pohár fehérbort, nem ártana billentyűzetet meg tapipadot cserélni rajta, de így is használható simán. Két éve lánygyerek használja albiban asztali gépként, mert két consumer gépe is kuka lett pár év alatt, ez meg még mindig gyors és használható, még játszik is rajta Linuxon. Ez a hülye ragadós csuklórész ennél is megvan, lehetetlen megszüntetni. Persze ezeknek az új ára nem két fillér volt, de nem véletlen kerültek ezek annyiba. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Francia91
üzenetére
De kicseréltem ott helyben egy másik routerre is.
Teljes alapra visszaállított routert ott helyben beállítottam és csontra kifagyott minden.OKé, két TP-link router, egy WR841N a másik meg egy MR3420-as.
De azonos a jelenség, vihetek még oda másik eszközt is, de itthon meg érdekes módon nem csinálja a laptop ezt a netmegállítós trükköt.
-
válasz
Francia91
üzenetére
Alienemben p3200 van, 3940xm mellett, highon hibatlanul megy a witcher3.
Szemely szerint semmi ertelmet nem latom lecserelni ezt a 12 eves notit, a 2 kulon videokari-helynek koszonhetoen van benne egy nvme adapter kartya, gombnyomastol 6 sec a win10 bebootolva, hova akarjak tobbet… -
5leteseN
őstag
válasz
Francia91
üzenetére
Az eGPU témában szokott írni egy fórum-társ jókat, jó lapossal a háttérben: egy Clevo 75M.
Használtan is megfizethető modell, jól bővíthető és egyszerűen lehet hozzá külső VGA-t tenni(az alapból is meglévő saját dedikált mellé-helyett), egy 16xPCIe3,0-val(MXM), ami nagyon jó sávszélesség!
Kompromisszum nélkül hozza az eGPU a teljes asztali VGA teljesítményt, a "szokásos" fele-harmad asztali-VGA=>eGPU-s helyett.Gondolkodom rajta!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
5leteseN
őstag
válasz
Francia91
üzenetére
Ésszel is lehet fejleszteni gépet, nem kell mindig rohanni a semmire nem szükséges teljesítmény után, csilliárd-millókért.
Covid alatt(és azóta is) kb 3.500 Passmark-pontos aztali géppel és nV GTX750Ti-vel, HDD-vel is el lehetett bőven netezni, WoT-ozni, (a "régi") Counter Strike-kal gőzt kiereszteni.Ezek a most említett lapos-CPU-k ekörül, és jóval felette vannak:

A Te laposod is elég szinte minden feladatra, kivéve ha a Space Shuttle utódját kéri tőled a NASA.
Egyébként: Nekem is sikerül általában megúszni az IT-vasak extra-profijának kifizetését 3-6(+) hónap várakozással, és-vagy használt(de ha csak lehet garanciás "vas") beszerzéssel.
-
-
Immy
őstag
válasz
Francia91
üzenetére
Köszi!
Mivel kivettem a dedikált nvidia videókarit az M6800-ból ezért nem működik a HDMI csatlakozó.
Kaptam egy olyan infót, hogy csak dokkolóval működhet így ha külső monitort akarok használni. Szóval most ezt szeretném kipróbálni, ha a foxpost időben kiszállítja a csomagot... -
5leteseN
őstag
válasz
Francia91
üzenetére
Szia!
Itt találsz még Unigine eredményeket, más MMX-VGA-kal is.
Az összehasonlításhoz 1080p Extreme beállításban kellene nyomni egy tesztet, és már tudod is, hogy "Mennyi-az-annyi?" ...
-
chubii
senior tag
-
andrisbandi
őstag
válasz
Francia91
üzenetére
Digusting that Dell include Waves MaxxAudio on high end laptops
https://www.reddit.com/r/Dell/comments/173hu0w/digusting_that_dell_include_waves_maxxaudio_on/Ezt fusd át. Úgy meséli a csóka leírtás után win update-el vissza mászik a vasra.
-
Dhampir
félisten
válasz
Francia91
üzenetére
Esetleg az Everything keresőmotorral is felkutathatod a helyét és például az IObit Unlocker programmal szépen ki is tisztíthatod a nyomait.
Mindkét program ingyenesen és Portable verzióban is elérhető, az Everything gyári portable csomagolásban is. Persze körültekintéssel kell használni ezeket. -
Ákinard
aktív tag
-
Francia91
veterán
válasz
Francia91
üzenetére
kb 3 éve van M4800-asom (előtte M6600-asom volt jó sokáig), mellette M6800-asom, sosem volt egyik gépen sem az akkun a dokkolócsatlakozó. Egyik márka egyik típusú gépénél sem. Az mindig a gépen van, legyen szó bármilyen gépről (EliteBook, Zbook, ThinkPad, Dell Latitude és Precision)
-
adam_nagy
csendes tag
-
ZGO
tag
válasz
Francia91
üzenetére
Szia!
Beszéltem KillHates-el, bíztató dolgokat mondott, röviden tömören
Viszont ma kipróbáltam egy dolgot: megnéztem mi van akkor, ha egy külső monitorra kötve is produkálja-e a fentebb jelzett problémámat.
Ha konkrétan az alaplapra forrasztott VGA lenne a kizárólagos hibás, mint ahogy eddig gyanítottam, akkor oly mindegy hogy a saját, avagy csatolt kijelzőn, mindkét esetben kellene jelentkeznie a hibának.
Az eredmény viszont meglepő: egy ugyanazon időben a notebook kijelző vibrál, a csatolt HDMI-n keresztül viszont a monitoron/TV-n nem látható a vibrálás...
Most elbizonytalanodtam...
A saját kijelzőjére 1db kábelen keresztül kapja az intel és az nvidia gpu jelét. Lehet, hogy ez a hibás pont? Nem tudom, hogy vajon a kábelen eltérő terhelés mehet-e alaplapi integrált és dedikált gpu használatától függően? Vagy csak a monitor áramköre nem bírja feldolgozni a kapott jelet?!Tudom, sok bennem a kérdés, de próbálok szeparálni
Hátha valaki jártasabb.
-
ZGO
tag
válasz
Francia91
üzenetére
Köszi #Francia91, fel is keresem KillHates-t.
Köszi #pohár neked is, amúgy szuper lett a hangszóró és a billentyűzet is!!!
Sajnos én is azt gondolom, hogy a GPU ludas, már csak az a kérdés, megéri-e javíttatni. Talán ehhez KillHates többet tud hozzászólni, ha nem, lesz egy letiltott GPU-s irodai gépem
-
Diák66
őstag
-
Dhampir
félisten
-
Sly189
senior tag
-
balazs1022
őstag
válasz
Francia91
üzenetére
Ahw.. hát ez nem jó hír.
Sajnosa a meghajtók megcserélése nem opció. Az alaplapi HDD csati ATA-s. Az SSD meg SATA.
A HDD-n még régi win7van. Ha EasyBCD-vel ha beállítom, hogy választható legyen az oprendszer, az járható út?
Nekem Elitebookom van, ott szerencsére a caddy is, és a alaplap is SATA-s. Ott a DVD helyén csak adattároló van.
-
Spet
addikt
válasz
Francia91
üzenetére
A hivatalos dell kompatibilitási lista szerint, nem működik vele, de szerintem meg gond nélkül fog.
-
Spet
addikt
válasz
Francia91
üzenetére
Hülye dolog, de nálam így ment: csökkentett módban telepítsd az intel drivert, úgy, hogy az optimus be van kapcsolva. Utána pedig normál módban frissítsd az nvidia drivert. (nálam az e6430-nál csak így tudtam elvégezni a hibrid megjelenítést, igaz baromi lassú is lett tőle a gép)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen,MS3971,100% Akksi,MS4091
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4022
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ezek kortalanok, tesómé is kb ennyi idős, mint az M6800-asod, ill idősebb, mert az M4700, évekig 24 órában 3D renderelést tolt rajta, az akkuja már nullás, de nekem jó lett, nem hordoztam, ráborított egy pohár fehérbort, nem ártana billentyűzetet meg tapipadot cserélni rajta, de így is használható simán. Két éve lánygyerek használja albiban asztali gépként, mert két consumer gépe is kuka lett pár év alatt, ez meg még mindig gyors és használható, még játszik is rajta Linuxon. Ez a hülye ragadós csuklórész ennél is megvan, lehetetlen megszüntetni. Persze ezeknek az új ára nem két fillér volt, de nem véletlen kerültek ezek annyiba.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A saját kijelzőjére 1db kábelen keresztül kapja az intel és az nvidia gpu jelét. Lehet, hogy ez a hibás pont? Nem tudom, hogy vajon a kábelen eltérő terhelés mehet-e alaplapi integrált és dedikált gpu használatától függően? Vagy csak a monitor áramköre nem bírja feldolgozni a kapott jelet?!