- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
-
Certina
csendes tag
válasz
anorche1 #62562 üzenetére
Vagy az is lehet, hogy két év után letolja a gatyát, csak sajnos szeretek ilyenekbe többet belegondolni szeretem elhinni, hogy vannak még olyan dolgok a 21. században, amit nem 2-3 évre gyártanak és tartósak. És azokhoz a tartós dolgokhoz venni még alkatrészeket, hogy mégtovább bírják. Nyilván ez egy utópia és nem fogok ilyet csinálni, hanem ha elromlik veszek egy újat
, de egy próbát még teszek ezzel a 6440-el.
-
Certina
csendes tag
válasz
anorche1 #62562 üzenetére
Nem a teljesítmény miatt kéne másik, ez is bőven elég lesz, hanem mert a processzor sem örök életű, ezért ha van rá lehetőség, és annyira fog tetszeni, lehet hogy veszek egy plusz olyan alkatrészt, ami meghibásodhat, és akkor újabb 5 évig van egy jó kis masszív laptopom.
-
Ispy
nagyúr
válasz
anorche1 #61711 üzenetére
Egyszer már futottam egy kört ez ügyben, de azt hiszem nem lehet, mert nincsen dvga benne. Az meg egyébként sem kell a munkámhoz.
Lehet hagyom a francba a laptop kérdést, a munkám nagy része így is felhőben van, átköltözök az asztali pcre, a 6540 megegmarad rohangászos gépnek.
-
Máté94
addikt
-
-
anorche1
őstag
válasz
anorche1 #57581 üzenetére
Ma megjött, de pr03x
Azért kipróbáltam egy dp1.2 -es monitorral, de 1.2 -n csak villogott a kép össze-vissza. 1.1 -re állítva jó volt, de úgy nincs meg a 4k@60hz.
Még jó hogy nem tudtam beszerezni dell displayport-hdmi adaptert, mert most azt is küldhetném vissza.Más:
Akinek van dokkólója, annak is zúg a dokkoló ha töltés alatt van? Mert gondolkoztam, hogy megtartom, de ez rohadt zavaró. -
.:Koska:.
csendes tag
válasz
anorche1 #57571 üzenetére
Én is köszönöm az infót!
Ez akkor megmagyarázza miért nem működött, régebben próbáltam egy PR02X -> Displayport -> Dell U2713HM monitor párost.
Itt a max felbontás csak FHD volt, többet nem tudtam kicsikarni belőle. Nem az én monitorom és dokkolóm volt így hagytam végül...Szerk: Most látom, a logout-os cikked. Megjöttek az eszközök? Mik a tapasztalatok?
-
haxxika
senior tag
válasz
anorche1 #57499 üzenetére
Külső VGA-t lehet kapni (igaz, hogy kell hozzá egy táp és egy panel, amivel működésre bírod bármely VGA-t), de előbb megpróbálnám a dockon keresztüli Display Port aljzaton. Amennyiben nem megy, akkor szólj, és el tudom vinni a gépemet a külső dokkal Pesten belül, mert egy ugyanilyen gépem van, csak asztalon külső VGA-val használom, igaz csak FHD monitorral.
Több infót külső VGA-ról ebben a topikban kaphatsz. -
buek1967
tag
válasz
anorche1 #57478 üzenetére
Csak gyorsan teszteltem, nem dobott hibát. Utána betettem egy másik HDD-t, hajszálpontosan uhyanaz a jelenség: az utolsó frissítés után meghal a gép. Visszaraktam az eredeti 320-s hdd-t, majd feldobtam egy Ubuntut: problémamentesen fut. Szóval lehet vmi gáz a legújabb w10-el E6220-on.
-
albiosz
őstag
válasz
anorche1 #57251 üzenetére
Nagyon nem értek a témához, ezért őszintén szólva a fele sem ragadt meg. De olyasmit mondott, hogy az akksi kondenzátorként viselkedik. De lehet nem fogalmaztam neki pontosan, mert az enyém olyannyira 0 perces, hogy a töltést sem veszi, megragad 0%-on (csatakoztatva, nem töltődik).
-
mghltm
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
anorche1 #57213 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy lemérted.
"2A -rel terhelve 1.71A" Ez azt jelentené, hogy a géped USB 3 portja 1.71A áramot is letudott adni?adika4444: Igen, 5400 rpm-es a HDD, viszont a külső ház amiben van, az USB 2. Ilyenkor nem tudom számít-e, hogy a ház USB 2-es és az képes-e akár 1 A-t kezelni.
-
Roxkex
senior tag
válasz
anorche1 #57203 üzenetére
Köszi szépen
Tanácsodat megfogadva elővettem a GPU-Z programot, habár ez nem úgy mondja ki, hogy "most ez van használatban" de ha csak az AMD kártyának nézem a jelenlegi működését akkor határozottan felmegy amikor elkezdek játszani, szóval ezt használja. (További érdekesség, hogy valamiért AMD Radeon R9 M200X Series-nek hívja az én AMD Radeon HD8850M kártyámat - ez esetleg lehet gond ?)Most volt időm jobban neki feküdni az állítgatásoknak és tesztelgetéseknek és arra jutottam, hogy ha a "Dinamikus árnyékok" funkciót benyomom akkor az instant kicsi FPS-t okoz. Ha azt nem nyomom be de mellette minden felnyomok koccra, akkor "nincs baj" 30-50 között mozog. Habár Én még mindig keveslem, mert azért elég sokszor van, hogy droppol 30-ra :\ -
Kicsit olvasgattam külföldi fórumokat és nagyon sokan sírtak a Physx optimalizálatlanságra AMD kártyákkal, habár azokat csak Borderlands 2 / The Pre-Sequel-el tapasztalták. - Ezekre meg elvileg van megoldás.
Amint fent lesz végre a Borderlands 2 ki is próbálom ott mit produkál. -
Krystal_s
addikt
válasz
anorche1 #57174 üzenetére
Igen, van switch.
Saint_:
Elég szorosnak tűnik az a kapcsoló. Nem arra gyanakszom, de attól még lehet.
Gondoltam az ExpressCard és SD kártyaolvasóban lévő műanyag lapokra, kivettem őket és megnéztem úgy is.
Kijelzőben van még az antenna kábel, de az nem tudom mennyire mozoghat és érhet neki valaminek.
Szerintem inkább a dokk csatlakozórész, vagy alatta az elem. Láttam pár videót erről a gépről, amikor szétszedték. A régi elem az ott mozgott, az újat pedig rányomta és mintha odaragadt volna.
Videó, 7:38-nál a régi elem...8:50-kor pedig az új elemet nyomja rá. -
Krystal_s
addikt
válasz
anorche1 #56930 üzenetére
Win7 topikban kezdtem. Azt írták ez normális az NTFS vs FAT32 miatt. A net is tele van ilyen témákkal.
Ami zavar és furcsa, hogy miért nem ilyen akkor mindenkinél?
3 másik gépen próbáltam ki és azokon sem írt soha ilyen figyelmeztetést a rendszer, mindegy mire másoltam.
Ezért gondoltam itt is rákérdezek mivel ez Dell rendszer, hátha valami biztonsági beállítás okozza és itt másoknál is ilyen. -
allein
addikt
-
haxxika
senior tag
-
haxxika
senior tag
válasz
anorche1 #56228 üzenetére
Lassan egy éve cipelem, hurcolom de semmi. Mondjuk 2 hét után vettem hozzá egy Samsonite neoprém tokot, szóval becsben van tartva. De egyébként ha van még rajta gar, akkor szólj a humansoftnak és cserélik. Nekem a fedlapon van egy nagy kopás (pont mielőtt vettem a tokot, akkor jött össze), arra mondták, hogy gond nélkül kicserélik.
-
adika4444
addikt
válasz
anorche1 #56050 üzenetére
Ha nem váltogatsz sokat pl termet és van ott áram, akkor vegyél Tesco-ban kb 3000 Huf egy 10 méteres kültéri hosszabbítót, összetekerve bele lehet dobni a hátizsákba (már amennyiben olyat hordasz, a lapos notebook táskába nem hiszem h belemenne) és viszonylag gyorsan is lehet üzembehelyezni meg elrakni.
Nekem van, amikor épp nagyritkán messze a konektor de kell az áram akkor igen csak jó szolgálatot tud tenni... -
baloghbalint
tag
válasz
anorche1 #55926 üzenetére
Igen egy másik gépen szintén win 10-zel tökéletesen működik addig nem csatolja le amig azt nem mondom neki több kábellel is próbálkoztam mert az enyém nagyon viharvert szóval érthető lenne de egy másik teljesen új kábellel is ugyan ezt csinálja usb 3 és usb 2 porton is, mióta megvan ez a gép azóta van a jelenség is közben már egy újratelőpitésen is átesett a gép de ugyan ezt csinálja
-
haxxika
senior tag
válasz
anorche1 #55749 üzenetére
AMD vga van pluszba szerelve a gépedbe? ocsb barátomnak azzal van szerelve az E6440 (nekem sima igp), és érdekes módon neki sincs problémája a driverekkel. Meg kellene próbálni úgy újratelepíteni a gépet, hogy nem a gyorsbeállításokat használod indításkor, hanem letiltod a driverek telepítését a Windows által, és utána a Dell oldaláról leszeded a friss drivereket (Find it Myself) majd azokat felpakolod.
Másik kérdés: milyen Wifi kártya van a gépben? Az egyikben van bt modul, másikban nincs. Amiben van: Intel Centrino Advanced-N 6235.
-
dugo_
veterán
válasz
anorche1 #55498 üzenetére
Én a nircmd-t használom erre. Csinálsz egy parancsikont neki:
"C:\Program Files\nircmd-x64\nircmd.exe" cmdwait 1500 monitor off
ahol a cmdwait a monitor off parancs végrehajtása előtti késleltetés ms-ban. (Egy-két mp-et érdemes hagyni, különben belezavarodik, újraéleszted rögtön).
Tálcára kipakolod valami monitoros ikont kiválasztva neki és kész. -
-
Shade45
senior tag
válasz
anorche1 #55350 üzenetére
Szinte fel sem pörög a ventilátor.
Update:
Win 7 teljesen összefo*ta magát miután ráengedtem a gyári Radeon drivert, az inteles IGP driver el is tűnt. Úgy látszik a Win7 nem nagyon szereti a váltható grafikus rendszert.
Megy vissza a Win10 és rápróbálok az ajánlott telepítési sorrendre, mert ez így szenvedés Win7-el.
-
Dhampir
félisten
válasz
anorche1 #54569 üzenetére
Driver-gondok egyes típusoknál Windows 10 alatt előfordulhatnak, de megoldható.
Amikkel többnyire nem szokott problémám lenni, azok a gépek, ahol flottul működő driver-letöltő szoftverek állnak rendelkezésre, és ezt a megoldást a következő három gyártó színvonalasan alkalmazza: Lenovo (ThinkVantage SystemUpdate), HP (SoftPaq Download Manager), Fujitsu (DeskUpdate).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest