- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Megérkezett a Codemasters legújabb, a Formula 1 2012-es szezonját feldolgozó része, PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re egyaránt. A játék egyik legfontosabb újítása a Young Driver’s Test mód lesz, amelyben gyakorlatilag megtanítanak F1-es autót vezetni és hasznos tanácsokkal látnak el a bajnoksággal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RevolutioN2
tag
Igazi jós voltam amikor nem rendeltem elő
Kormánynál egyébként én a profilerben:
107%
100%
100%centering spring kivéve a pipa
elfordulási szög 180 fok
Játékban pedig:
FFB:
20%
100%
10%speciális beállítások:
deadzone: 2%
saturation: 40%
Linearity: 20%fék és gáz saturáció 15% a féknél pedig még 3% a deadzone
Ez g25-höz való, de érdemes vele próbálkozni mert szerintem így a legélethűbb. Szépen lehet vele korrigálni és pontosabban rajta lehet tartani az ideális íven.
Véleményezzétek!Egyébként setupban a következőket használom:
A quck setupban kiválasztom a leggyorsabbat és utánna megyek be a beállításokba. Ne kérdezzétek miért, de ha alapo hayom és ugy állítom be a kocsit akkor szart sem ér. Igy viszont fasza:
első szárny 11
hátsó 4
Balansz elől 2 hátul 11
hasmagasság 1-1
rugók 11-11
fékek elől 53 hátul 47
align felső 3.5 alatta 1.1 megint alatta 0.7 még jobban alatta 0.28Szerintem ez elég korrekt kis setup, ezzel tolom a karriert és hát.... nem sok közük van a győzelemhez.
-
-
válasz
hermanyi #897 üzenetére
Egyelőre nagyon egyetértek Veled, mert ahogy a kormányra vonatkozó irányítás része meg van írva a programnak, az elkeserítő....
A többéves GRID-ben jobban be lehet állítani a kormányt....(én csak eddig jutottam el, már itt elfogyott a türelmem. Ráadásul fentebb olvasom, hogy ugyanolyan mentési hiba van, mint a 2011-ben. Pfff.....)
-
hermanyi
addikt
Én eldöntöttem a mai nap ,hogy ez a játék nem ér meg számomra még 1000 huf ot sem .
Ma kipróbáltam online kipróbáltam karrier mindkettőt G27 el és kontrollerrel is ugyanazzal a setupal ,és ha egy autósjátékban saját magamra kontrollerrel ráverek bö 1 mpt a G27 hez képest akkor az nem autós játék számomra .
Szóval F1 2011 vissza gépre és remélem jókat fogok vele szórakozni Lven -
A kormány problémát én is érzékeltem....
Ráadásul hiába állítok be bármilyen elfordulási szöget a DFGT-nek, sz*rik rá a program. Amíg nem az enyém az irányítás (pl. Kimi "lenyomásánál", mikor bedob SPA-ban a pályára), addig érezhető, hogy az elfordulási szög végén megfogja az FFB motor a kormányt.
Aztán mikor már én irányítom az autót, akkor eltűnik a végállás. Igaz, hogy ilyenkor már érezni egyébként is az FFB-t. De csak 10%-ra állítottam be a játékban, ha 0-ra veszem, akkor meg minek FFB-s kormány?
El van ez qrva, nem kicsit, nagyon... -
Nagymelák
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne hogy az újonc tesztnél a hajtűkanyaros feladatnál mi a jó istent kell csinálni?Már mindent próbáltam de egyszerűen nem jövök rá.
A karrier módot nem lehet elkezdeni ha nincs meg az újonc tesztes rész.
Valami ötlet?
-
jozsi252
veterán
Te milyen kormánnyal használod?
F1 2011-be is tapasztalható ez nálam, illetve mástól is hallottam ezt a jelenséget, de 2011-be nálam úgy naggyából megoldódott hogy az FFB erősségét magasabbra állítottam. De itt még az sem oldja meg. Tuti hogy a játék hibája.
Mert se
- iRacing
- RaceRoom
- Dirt 3Nem csinál ilyet.
Ja és nemtudom a kormányt normálisan beállítani, egyszerűen mintha ideges lenne a kormányzás. Pedig állítgattam annyi féle módon a csúszkákat.. Aztán 2 óra múlva már én lettem annyira ideges hogy majd felrobbantam..
-
djrobaa
aktív tag
Hmm... ez a játékot még jobban elkurták mint az előző kettőt. Bár azokban legalább belehetett állítani az irányitás normálisan nem úgy mint ebben a hulladékban. És még pénzt is kérnek érte.
-
Chereiose
addikt
válasz
RevolutioN2 #866 üzenetére
Rendszergazdaként futtattam, nem volt jó. Egyetlen lehetőség talán az új driver frissítés...
-
munky
őstag
Tegnap este kipróbáltam a multit is. Bár ne tettem volna... A mikrofont alapból hangérzékenységre rakja és egyszerre 5-6 ember szuszog, beszél, böfög, röfög és zörög játék közben. Az időmérő után futamhoz nem volt szerencsém, kidobott Lost Connection hibaüzenettel. Ennyit arról, hogy a GFWL miatt lehetetlen a multi... Szerintem csak szar a netkód és ennyi a történet, mert előtte láttam, hogy másokat is dobált ki szép számmal.
Ma alig, hogy megoldódott a felbontás probléma jött a következő: a mentésem oda, nem tudok belépni a profilomba.
Ez ugyan az a hulladék mint tavaly. Mivel harmadszorra volt pofájuk ezt a szemetet kiadni PC-n normális tesztelés nélkül, ugyan azokkal a súlyos hibákkal mint az előző rész, azt hiszem ez volt az utolsó F1 játék amit megvettem. Botrányos, hogy ezt meglehet tenni 2012-ben, minden következmény nélkül. A Codemasters elvileg egy elég jelentős nagy kiadó és ha ők ezt nevezik AAA kategóriás játékfejlesztésnek, akkor bele sem merek gondolni mi lehet ez alatt.
-
Steady74
addikt
válasz
- = Zk = - #884 üzenetére
Pepi (
) barátommal akkortájt kezdtünk el játszani s Griddel,mikor Ti már javában nyomtátok
-
creative24
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek valami ötlete mitől ilyen a grafika? [link] -
Steady74
addikt
válasz
- = Zk = - #882 üzenetére
Emlékszem Rád, az volt hőskor
-
- = Zk = -
félisten
hát....
a 2011-et azért nem nyomtam, mert sima "mezei" PS2 joy-jal nem tudtam "élvezhetőre" belőni az irányítás... a 2012 is pont ezért vérzik el nálam....
utoljára a Grid-et toltam billről, onlány is... hát, lehet ide is vissza kell szoknom?! -
Đusty
addikt
Ha csak 1 körös időmérőt akarok menni akkor nem lehet setup-ot állítani? Muszály végigmennem mind a 3 Q-n, ha setupolni akarok verseny elött carrierben?
-
fess
őstag
Monacoban az alagútban lévő kanyarban nektek is visszazárja magától a hátsó szárnyat?
-
jozsi252
veterán
válasz
Steady74 #875 üzenetére
Nem dehogy
azért azt tudom hogy mennyivel elötte kellene fékeznem, pár kört mentem már 2010 meg 2011-el is. Ha kis ívbe veszem be a kanyart, tehát rátapadok a kanyar belső ívére np.
Viszont ha elrontom az ívet és a pálya közepén kanyarodom, akkor kezd kisodródni kifele, hogy is mondjam... ha nagyon kiszélesítem a kanyart akkor sodródok kifele.
Látom fess neked is van ilyesmi gondod.
Ja és amitől megint eldobom az agyam hogy a végpont felé tekerve a kormány felpuhul majdnem teljesen
És nem tudok vele mit kezdeni. 220 fok van beállítva nekem. 100 - 35 - 35%: középrehúzás pipa be 0%
A játék FFB beállításai nekem 20-30-10
Ti nem tapasztaltok ilyen hibát?
-
jozsi252
veterán
Nem tapasztaltatok olyat hogy van amikor szinte nemis akar elfordulni a gép egy pl olyan kanyarban ami a hungaroringen a célegyenesre ráfordító? Vagy a célegyenes utáni 1. kanyar. Tehát van amikor lassítok teljesen jobbra van tekerve a kormány és akkor is megyek kifele a pálya fele..
-
fess
őstag
kicsit szoros lett a q2
-
munky
őstag
A felbontás problémával kapcsolatban, a játék hivatalos fórumán végre találkoztam egy olyan megoldási lehetőséggel, ami működött is.
A játék telepítési mappájában a system almappában található hardware_settings_restrictions.xml fájlt kell módosítani méghozzá úgy, hogy a minimum resolution résznél kell átírni ilyen formában az értékeket:
<!-- Minimum resolution -->
<restrict_logical>
<restrict_if name="width" op="int_le" value="2559">
<restrict_set name="width" default="2560" />
<restrict_set name="height" default="1600" />
</restrict_if>
<restrict_if name="height" op="int_le" value="1599">
<restrict_set name="width" default="2560" />
<restrict_set name="height" default="1600" />
</restrict_if>
</restrict_logical>Ezek az értékek értelem szerűen 2560x1600-as felbontásra vonatkoznak és mindenki behelyettesítheti a sajátját. Nálam 1680x1050 így megy rendesen, eleve így indult a játék az átírás után.
-
RevolutioN2
tag
válasz
Chereiose #865 üzenetére
Nekem ugyan ezt csinálta. Ugy oldottam meg hogy rendszergazdaként inditom és ugy csináltam egy profilt mert valószinüleg hozzáférési gondjai vannak a mentéssel. Nekem igy müködött. Sokan ajánlják a vga frissitést, vagy ha van integrált vidikarid is akkor azt mindenféleképpen tiltsad. Nekem ezzel nem volt jó, de nagyon sokaknak működött.
-
Chereiose
addikt
Üdv!
Engem belépésnél folyton kidob a játékból , már f1 2011 el is ezt csinálta!
miért lehet ez? Minden hiba üzenet nélkül bezárja -
jozsi252
veterán
válasz
hermanyi #863 üzenetére
DFGT-ről váltottam én G27-re, nekem megérte mert vettem észre változást. Főleg a csendesebb működés ami sokat számít, legalábbis részemről. Gombok tekintetében, jó a G27. A másik jó dolog pedig a pedálsor ami télleg sokkal jobb mint a DFGT-nek. Bár Momo-ról DFGT-re is nagy változást vettem észre.
Amúgy Logitech-et felhívtam G27 vásárlása elött, mondom nehogy aztán kijöjjön egy G29 vagy nem tudom mi lesz a neve a köv kormánynak. De mondták hogy egyenlőre nincsen tervbe véve új kormány..
-
jozsi252
veterán
válasz
RevolutioN2 #861 üzenetére
Az Arcade miatt természetesen nem éri meg egy G27 beszerzése, mert arra egy F430 - DFGT - Momo is jólenne. Viszont egy G27-nek azért megvan a feelingje, meg a feature-ök. Értem ezalatt a kormányon középen a led sort. Értem ezalatt a halk működést, ami pl DFGT-nél nemvolt tapasztalható.
Akkor ide sorolnám plusszba a kuplungot is még. Meg úgy az egész kormány úgy jó ahogy van.pl sokkal jobban preferálom a nagy váltófüleket a kormány mögött, mint DFGT-nél azt a kis gombféleséget pl.
-
RevolutioN2
tag
válasz
jozsi252 #860 üzenetére
Persze, de lehet rosszul írtam, a lényeg az lett volna - ffeltétlen megéri a csaknem 60000Ft árkülömbség a feeling felárat? Mert amíg komolyabb szimben esetleg mp/eket számít egy profi kormány (bár ott már a g27 pedál is kevés), addig itt sebességbeli különbséget nem tapasztaltam. A feeling valóban ott van. De kötve hiszem aki az arcade, szórakozós irányvonalat képviseli az kiadna ennyi pénzt érte.
És igen amíg akár egyesek billel lehozzák legend szinten a játékot addig felesleges is a beruházás. Röhögtök, de a '11-et kipróbáltam egy Manta digitális kormánnyal, rövid határidőn belül ugyan ugy muzsikált.
-
jozsi252
veterán
válasz
RevolutioN2 #859 üzenetére
Azért ez kicsit túlzás
Lehet hogy a kormánynak nincs annyi előnye mint pl egy iRacing-ben, sőt nincsen mert énis szoktam iRacing-be versenyezgetni és teljesen más kategória. De azért egy G27-es pedálszettel sokkal jobban lehet játszani, mint a Momo-s vagy DFGT-s pedállal ( nem itt nem a köridőkre értem, hanem magára az érzésre ). Sokkal minőségibb a G27 pedálja mint pl a Momo-nak volt.
-
RevolutioN2
tag
Szerintem ehhez a játéhoz tök fölösleges drága kormány. Szerintem egy xbox kontrollerrel is ugyan úgy el lehet irányítani. Teljesen más hatás beli küönbség van dfgt és g25 között F1 2012-ben mint pl. iRacingben. Komolyabb szimeknél már van érezhető hatás. Szerintem, ha csak ide használja valaki akkor tökkéletesen elég a momo is. Sőt sokan írják, hogy a G25/27-et sehogy sem bírják reálisra belőni Codiék "DLC" kiadásába ellentétben egy dfgt-vel.
-
Hoffer
őstag
Mennyivel jobb kormány a DFGT, a MOMO-nál?
Van valakinek itt F1-es tapasztalata velük? -
Gabesz87
veterán
Azt áruljátok már el légyszi, hogy a Profilerben hol lehet fordulási szöget beállítani? Mert én ott sehol nem látok ilyet. 5.10-es Profiler van Momo Racing kormány. Szóval hol, és mennyit érdemes beállítani? Ill. még mindig várok a játékhoz való jó kis kormánybeállításokat
-
-
RockHaRD
addikt
Eléggé felháborítónak tartom, hogy az idei Spanyol verseny óta (ami nem most volt már), a McLaren orra megváltozott, és ilyen fél-kacsacsőr lett, a játékban pedig b.sztak ezt megcsinálni, pedig sztem nem tartana tovább 1 óráig kb azt a pici részt átmodellezni...
ez elég szánalmas
-
PiE137
senior tag
válasz
GuruZone #844 üzenetére
Kicsit gáz a Magyar Televízió részéről, h őt tartják a legmegfelelőbb embernek közvetíteni!
Egy bohóc, állandóan hülyeségeket beszél, a Wéber már felét nem is javítja, mert csak teljesen lejáratná... Még egy 7köznapi fan - mint pölö én is- jobban vágja a Forma 1-et, mint ő!
-
Gabesz87
veterán
Biztosan sokan kérdezték már, de esetleg vki nem tudna írni egy kormánybeállítást (játékban és Logitech Profiler-ben) írni/küldeni Momo-hoz?
-
fess
őstag
válasz
Dr. Romano #846 üzenetére
prof
-
munky
őstag
válasz
Dr. Romano #839 üzenetére
A törés modellhez nem nyúltak. Az tetszett a gépi ellenfelekben, hogy eleredő esőben a már vizes pályán ők is csúszkáltak rendesen slick gumival, és lassan is haladtak. Más említésre méltó pozitívumot nem láttam tőlük eddig.
-
fess
őstag
válasz
Előlem is pörögtek már,volt hogy segítettem kicsit,de megúsztam bünti nélkül. A vonatozás még mindig megy,hiába vernének rám 2-3 mp-t körönként,ha egyedül a drs zónában mennek el mellettem,de az ott elbukott pozíciót meg már féktávon vissza is szerzem. Lehetnének kicsit agresszívabbak,de akkor nyílván azért szidnám őket
-
GuruZone
őstag
válasz
P15-P16 Di Resta előzni akart, mintha meg is pöckölt volna, és a kör közepén kiment a boxba, pedig sérülst nem láttam az autón. Biztosan taktikát váltottak
Massa mellőlem indult, a 7. kanyarban már szárny nélkül robogott tovább, páholyból néztem a harcot, egész reálisnak tűnt.
Hibázni hibáznak, 1 pörgést láttam és fel-felvillanó sárga zászlót, ami szintén reális, mert sokszor van, hogy kedvenc Mezei farokszopó Dánielem észre sem veszi verseny közben.
Értesítést nem kaptam a kiesésekről, pedig a végén Pic és M Schumacher neve mellett is ott a DNF.
-
Ha valakinek van már használható kormánybeállítása Logitech-hez (esetleg DFGT), ami nem birkózós
, akkor legyen kedves ossza meg velem, mert sehogy sem tudok zöld ágra vergődni a kormányommal...
Előre is köszönöm a segítséget.
-
steve1975
csendes tag
Na meg van az első felrobbant motorom! Egy kőrt mentem és durr ennyi!
-
-
-
GuruZone
őstag
karrier mód, Caterham F1: Q2-re sanszom sem volt, a versenyen a cél a 18. hely volt, szóval úgy örülök a 16. helyemnek, mint majom a farkának. Legend AI, nulla flashback.
Fastest lap: Kobayasi 1:28.272
PB: 1:32.558 szörnyű
15 lapsValakinek karrier-tapasztalat?
-
ftomi74
tag
válasz
Motion_Blur #820 üzenetére
Én kipróbáltam bill-el úgy élvezetes
Viccet félretéve, ez a mesterségesen generált "alulkormányozottság", hogy csökken a steering lock a sebesség növekedésével botrányos lett. Az ffb, meg annyi hogy ha koppig tekered a kormányt akkor az utolsó pár fokra (de minden esetben ugyanott) megszünik még a wheel weight is..
Biztos hozzá lehet szokni, csak minek -
GuruZone
őstag
rendes ez a CM,
Massa rendre kipotytan már a Q1-ben
-
válasz
Motion_Blur #822 üzenetére
Hát ez nem hangzik valami biztatóan...
-
djrobaa
aktív tag
válasz
"de mégis olyan mintha valaki más vezetné helyettem az autót..."
Na ezt én is észre vettem. Kicsit gyengébben fogtam a kormányt, és eltekerte a kezemből. Azt nemtudom, hogy hogyan érted ezt pontosan, de nálam igy van. Egyedül a fékezés van kikapcsolva és az abs. TC nélkül elsem tudok indulni. -
Dr. Romano
veterán
Az MI fejlődött a korábbi részekhez képest, vagy ugyanaz a vonatozás megy mint a többiben?
Jah és a törésmodellel mi a helyzet, az változott vagy maradt? -
Steady74
addikt
válasz
Fel a fejjel. KB még 1 fél nap és alázni fogsz mindenkit
-
Motion_Blur
félisten
Ugyan csak kb. 1 órát játszottam, de nekem ez hatalmas csalódás eddig
minden segítség ki van kapcsolva, de mégis olyan mintha valaki más vezetné helyettem az autót és továbbra is rá vagyok kényszerítve egy olyan ívre amit nem akarok autózni. Ez az ív jellemzően jóval szűkebben kezdődik mint az általam autózott és ideálisnak tartott ív. Így semmi tapadásom, és körbe se tudok érni a pályán. Sétakocsikázás szűk íveken meg nem az asztalom.
Nem adom fel, de egyelőre semmi élvezetet nem találtam ebben a játékban.
-
Macka
veterán
Hát ez gusztusatalan. GTX 680 SLI-vel nem engedi állítani a felbontást. Még mindig semmi megoldás? Legfrissebb nvidia driver, sli-t letiltottam, de semmi, marad a 800x600. A 2010 és a 2011- el semmi gond nem volt. Röhej így egy játékot kiadni.
-
Xirtam
veterán
F1 2010™ - Xbox 360™
F1 2011™ - PC
F1 2012™ - Xbox 360™Konklúzió évről évre egyre szarabb!
-
sith7
félisten
Köszönöm a válaszokat, akkor nálam tuti minimumon van
ja, most már rémlik , hogy hol van, csak ott mindent kikapcsoltam, hogy élethű legyen .... hát sikerült ...
-
giigz
veterán
Traction control nalam mediumon van, szamomra igy a legelvezetesebb.
-
Fang
aktív tag
válasz
dobobazsy #803 üzenetére
Ez most lehet hülyén hangzik, de ha billentyűzettel játszik az ember Traction control és egyéb segítségek nélkül akkor nálam az jött be a kigyorsításoknál, hogy nem egyből ráállsz a gázra, mert az tuti megforgás, hanem gyorsan nyomkodod a gáz billentyűt amíg egyenesbe nem fordul az autó és utána mehet a full gáz. de hát kinek mi, nálam ez működik: demóban monzaban 1:22-es idő összejön vele, szerintem egy próbát megér...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Microsoft Excel topic
- Milyen egeret válasszak?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest