Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18351) brd válasza vismaior04 (#18349) üzenetére


brd
nagyúr

[...]KYC [...] cirka kikerülhetetlen manapság[...]. Azért ez így nem teljesen igaz, vannak ún. decentralizált tőzsdék is.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#18352) cof válasza brd (#18351) üzenetére


cof
veterán

Hát ha már van kriptód akkor sima ügy, Binance-n is kereskedhetsz KYC nélkül és napi 2 BTC a kiutalási limit is. Akkor kikerülhetetlen nagy tételben ha még nincs, csak úgy, hogy személyesen vásárolsz valakitől.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18353) vismaior04 válasza brd (#18351) üzenetére


vismaior04
tag

Hacsak nem maradtam le valamiről fiat gatewayként azok nem működnek.

(#18354) brd válasza vismaior04 (#18353) üzenetére


brd
nagyúr

Így van, természetesen nem, ez a működésükből adódik, hogy lényegében csak egy ajánlati könyv nyilvántartás és mediátor szerepük van.

The only real valuable thing is intuition.

(#18355) Formaster


Formaster
addikt

Felmerült bennem, hogy mennyire megbízhatóak a harveres tárcák. Ahogy nézem, ezek memória alapú USB stickek, vagyis a rajtuk lévő chipset élettartamától függ a pénztárcám tartalma? Lehet ezekről mentést készíteni? A Bitcoin core-t használtam anno tárcaként, de mobilitását tekintve nem opció.

(#18356) pető bá' válasza Formaster (#18355) üzenetére


pető bá'
őstag

A Ledger set up videó elég látványosan magyarázza:
[link]

Van egy recovery pharse, amivel helyreállíthatod.

"... and I hope you have a great day!"

(#18357) Dißnäëß válasza Formaster (#18355) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Én generáltam egy papír alapút és eltároltam minden adatát a KeePass kódmegjegyzőmben. Meg a kolléga által említett passphrase is játszik egy másik tárcámnál, ha a tárcám adatait, mindenét elhagynám. Amíg a "versikét" tudja az ember, újra tudja őt generálni bármilyen tárca app-ban is (pl. androidon Bitpay wallet).

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18358) zerodot válasza Cyberslider (#18350) üzenetére


zerodot
aktív tag

Bankban váltással és onnan devizautalással szerintem sokat vesztenél... Akkor már lehet ugyanott vagy, ha a magyar kriptováltóknál nézel szét, akiknél direktben forintért lehet vásárolni (mrcoin.hu, coincash.hu).

Az egyik legköltséghatékonyabb út talán Revoluton váltani a fiatot. Feltölteni ugye fel tudod kártyával forintban (így nincs utalási költség a magyar bankod részéről), Revolut jó árfolyamon vált (bár van havi limit, afölött asszem 0.5% lesz a díj), szóval ott váltasz euróra (azt olcsóbb és gyorsabb mozgatni, mint az USD-t), amit aztán SEPA utalással ingyen be tudsz utalni bizonyos kriptováltókra, mint pl. Binance (itt vannak talán a legalacsonyabbak váltási díjak) vagy Coinbase (Ezek működnek; sok másikat - mint pl. a Kraken -, tilt a Revolut, azokat további kerülővel lehet elérni). Kriptováltón veszel coint, és kiutalod magadnak saját tárcába (Withdraw).

[ Szerkesztve ]

(#18359) zerodot válasza vismaior04 (#18353) üzenetére


zerodot
aktív tag

(#18360) petyus980 válasza zerodot (#18359) üzenetére


petyus980
csendes tag

Én tuti nem töltenék ide be sok kreditet.... Milyen garancia van arra, hogy nem lépnek le a lóvéddal? :F

(#18361) brd válasza htc07 (#18257) üzenetére


brd
nagyúr

Figyeled a topicot? Többen akarnak mostanában vásárolni (persze még szűk a minta, mindenesetre eladni kívánót egyelőre nem láttam), így érdemes lehet elgondolkodni az eladáson. ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#18362) zerodot válasza Formaster (#18355) üzenetére


zerodot
aktív tag

Ahogy már írták is a többiek, a seed (vagy recovery phrase) a legfontosabb, ezt lehet és kell is biztos helyre elrakni, leginkább offline, akár papírra leírva (de vannak már ilyen tűzvízálló acélbetűkből kirakható seed-backup cuccok), és lehetőleg két vagy több fizikailag egymástól távol lévő helyen. (Na ja, kemény dolog a saját bankodnak lenni :) )

Ha csak hodlolsz, akár egy paper wallet is elég lehet.

A HW tárcák fő előnye az, hogy a tároláson kívül az utalást is biztonságossá és kényelmessé teszik. Se a seedet, se a privát kulcsokat soha nem kell semmilyen neten lógó (azaz vírusnak, egyéb online támadásnak kitett) pc vagy mobilos walletbe beimportálni vagy beadni. A lényeg, hogy egy HW tárca nem csak tárolja a kulcsokat (mint valami usb flashdisk), hanem alá is tudja írni a tranzakciókat, így már csak a kiküldésre kész aláírt tranzakciókat küldi vissza a pc/mobil online walletnek, a privát kulcsok pedig soha nem hagyják el magát a HW walletet. A cél címet a saját kijelzőjén látod, hogy biztosan ne hamis tranzakciót hagyjál jóvá, és magán az eszközön hagyod jóvá fizikailag, gombnyomással.

(#18363) zerodot válasza petyus980 (#18360) üzenetére


zerodot
aktív tag

Talán az, hogy "ide" nem is tudsz "kreditet betölteni"? Decentralizált, p2p váltóról beszélünk.

(#18364) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

BTC black Friday? :DDD
Vártuk már egy ideje.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18365) Árpi001 válasza Ferdzsoo (#18364) üzenetére


Árpi001
senior tag

Ez volna a korrekció?

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#18366) csaba951 válasza Árpi001 (#18365) üzenetére


csaba951
veterán

(#18367) cof válasza csaba951 (#18366) üzenetére


cof
veterán

Viccelsz? Októberi a cikk, lol.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18368) brd válasza csaba951 (#18366) üzenetére


brd
nagyúr

Majd' 2 hónappal később...? Ennél ez egy gyorsabb piac.

The only real valuable thing is intuition.

(#18369) csaba951 válasza cof (#18367) üzenetére


csaba951
veterán

Cikket csak utólag kerestem. Sky News-on volt ma reggel vezető hír.

(#18370) Ferdzsoo válasza csaba951 (#18366) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Ez komolytalan. Kit érdekel mi van UKban, Uk banolja, Németeknél meg július óta van BTC ETC. :DDD Egy olyan állam ami népszavazást ír ki az EU-ban maradásra alapból nem vehető semmilyen szinten komolyan. :)
Nincsen itt semmi keresnivaló hír, nagyon régóta kijárt már egy korrekció, bár szvsz nem biztos hogy ennyi volt.
BTW Skynews sincs akkor annyira toppon 1,5 hónapos híreivel. :DDD Gondolod a retail investorok a tévéből nézik ezeket a híreket? Ne viccelj. :D
Szerinted a BTC árfolyama a híreken alapul?

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18371) Formaster válasza csaba951 (#18366) üzenetére


Formaster
addikt

Kíváncsi leszek a tiltásra. Pont a szabad elvű UK-ben. Ezzel az erővel tiltsák be a lakossági shortolást, vagy úgy általában véve a tőzsdei kereskedelmet. Szerintem technikailag sem lesz kivitelezhető. Netán, ha mégis és te megoldod UK Citizenként, akkor majd megbüntetnek? Szerintem ez bullshit, azzal meg teljes mértékben egyet értek, hogy a nagy piaci résztvevők nem a Sky News híreire fognak ugrani. Érdekes, pont az elmúlt bő hónapban szaladt fel az árfolyam.

Ráadásul az esés már délután-este elkezdődött. Inkább a többi piac befektető kedvének a javulása mozdított ki pénzeket a kriptóból, mert mindenki vakcina lázban ég. A tavaszi szállások már megteltek, a légitársaságok részbvényei néhány óra alatt 20-30% emelkezdtek. :U

[ Szerkesztve ]

(#18372) Ferdzsoo válasza Formaster (#18371) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Az ugye megvan hogy nem a Kritpókat banolják, hanem az esetlegesen ezekre épülő tőzsdei termékeket és ehez kapcsolódó szolgáltatásokat és ezt is csak a kiskereskedőknek!... Csak hogy ne legyen félreértés. :U

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18373) emvy válasza Formaster (#18371) üzenetére


emvy
nagyúr

> . Ezzel az erővel tiltsák be a lakossági shortolást, vagy úgy általában véve a tőzsdei kereskedelmet.

Az is szabalyozva van. Peldaul a TBSZ-hez hasonlo megtakaritasi szamlakon nem is olyan egyszeru pl. attetes termeket venni. Vagy meg egy pelda: Europaban nem tudsz amcsi ETF-eket venni, jellemzoen.

while (!sleep) sheep++;

(#18374) Zsoxx válasza Árpi001 (#18365) üzenetére


Zsoxx
senior tag

19.500 környékén rengetegen eladtak, mondván, hogy nem várják meg a 20k-t, mert a tömeg akkor fog eladni. Szerintem az az oka.

(#18375) Formaster válasza Ferdzsoo (#18372) üzenetére


Formaster
addikt

Értem már, kicsit félrevezető a cikk, ahogy látom jó páran felültek rá azok is, akik anyanyelvi szinten beszélnek angolul.

Másik kérdés: vétel-eladás... Coinbase accom van, de jobban utána nézve ez azért elég drága fee-kkel dolgozik. Kraken megbízható platform? Gondolok itt biztonság, supportra. Vagy mi ajánlott még? Ahogy látom a Kraken inkább csak egy kereskedelmi platform tehát, ha az ott megvett coinokat nem tudom 1-1-be átutalni pl egy HW walletbe. :U Illetve euro alapú egyenleget sem látok benne.

[ Szerkesztve ]

(#18376) Maxximus válasza Zsoxx (#18374) üzenetére


Maxximus
őstag

Egyet értek + a tőzsdén is van egyfajta profit realizáció ami kihatássalvan a BTC-re. A nagy kérdés, hogy ez lehetőség az újabb beszállásra vagy a hype akkora, hogy még itt ki kellen ugrani és egy jobb pozicióban újra venni?

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#18377) Maxximus válasza Formaster (#18375) üzenetére


Maxximus
őstag

Ez engem is érdekelne, mert jelenleg Revoluton van aBTC-om ami nem tálca ugye (amolyan ETF féle).

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#18378) tom120514 válasza Maxximus (#18377) üzenetére


tom120514
őstag

Revoluton nem jó, kiutalni nem tudod. Not your keys, not your crypto. Ha venni akarsz, vegyél valahol, tőzsdén és utald a neked tetsző walletbe. Én pl. Exodust használok Windowson, nekem tetszik de ez csak példa.

@Formaster Krakent használtam sokat, nem volt bajom vele, tetszett. Tudsz váltani, kiutalni és beutalni Fiatot (EUR is) és kriptot is.

Never go full retard.

(#18379) zerodot válasza Formaster (#18375) üzenetére


zerodot
aktív tag

Kraken szerintem jó, én is azt használom elsődleges fiat kapunak. Tudsz ki-be utalni bármit.

Illetve most már a Binance is támogatja a SEPA utalást, szóval az is jó lehet. Ott még alacsonyabbak a váltási díjak, másik előny, hogy (legalábbis jelenleg) a Revolut se blokkolja (a Krakent sajnos igen), és gyorsan átér a pénz.

(Ha újonnan nyitnál Binance kontót: még alacsonyabb feeket kapsz, ha referral kóddal regisztrálsz. Írj privátban ha érdekel.)

(#18380) Formaster válasza zerodot (#18379) üzenetére


Formaster
addikt

Köszi, közben ismerkedek mindkettővel. Binance-ban ott akadtam el, hogy jóváírásnál nem enged bankszámlát hozzáadni csak ausztáliai ügyfeleknek, paypalt pedig kizárt dolog, hogy bevonjak. (kicsit bekavarodtam)

Ha jól értem az "elsődleges fiat kaput" akkor Binance-ra feltöltesz, ott kereskedsz, majd Krakenbe átutalva jóváírod? :R

[ Szerkesztve ]

(#18381) zerodot válasza Formaster (#18380) üzenetére


zerodot
aktív tag

Krakenre utalom be/ki az eurót, mert nekem az van bejáratva. Ez a Binance SEPA beutalás lehetőség viszonylag új dolog.

Nem értem miért nem találod, Wallet -> Fiat and Spot -> Deposit, ott kiválasztod a Fiat fület és EUR pénznemet, akkor mutatnia kell a "Bank Transfer (SEPA)" opciót.

[ Szerkesztve ]

(#18382) Formaster válasza zerodot (#18381) üzenetére


Formaster
addikt

A jóváírás része meglett, a fiat-oknál akadtam le. A main számlám chf. Van euró is, de akkor át kell vezetnem, amin nyilván bukok. A Binance-nál lehetne feltölteni chf-ben, de hogy mennyiért vált, azt számszerűleg nem látom feltüntetve, mint pl az eur esetében. Kifizetés szintén euróban történik, amit aztán vissza kell váltanom chf-re.

Igaz Kraken-en magasabb a költség, de ott átlátható, kézzel fogható számok vannak, 1-1-be lehet kereskedni CHF/XBT-vel.

Tehát te Krakenbe beutalsz, ott Coint veszel, majd transfereled Binance-ra, ahol kereskedsz, vissza ugyanez?

(#18383) zerodot válasza Formaster (#18382) üzenetére


zerodot
aktív tag

Ja, hát ha CHF, valszeg neked kell kinyomoznod a lehetőségeket, én az eurós utakat ismerem. Még egy lehetőség lehet Revoluton váltani a CHF/EUR-t.

Tehát te Krakenbe beutalsz, ott Coint veszel, majd transfereled Binance-ra, ahol kereskedsz, vissza ugyanez?
Nagyjából igen. Részben kereskedek a Krakenen is, ott főleg hosszabb távon. A többi váltóra kriptó megy, és btc vagy usdt ellenében kereskedek, de Binance-en kívül használok mást is, pl. Bitfinex, Bybit, FTX, Uniswap...

[ Szerkesztve ]

(#18384) csaba951 válasza Formaster (#18382) üzenetére


csaba951
veterán

Ha csak CHF->BTC és BTC->CHF vétel/eladás vonalon mozogsz, akkor szerintem tök felesleges Binance-ra be/kiutalnod a kriptot. Ha BTC-n kívül más, egzotikus kriptokkal is akarsz foglalkozni (nagyon gyakran venni/eladni), akkor viszont valószínűleg megéri, mert ha jól emlékszem a Binance díjai alacsonyabbak, mint a Kraken-nek.

Más. Atyaég! Március 16-a óta nem volt akkora forgalom a Bitfinex-en (BTC), mint ma! :Y

(#18385) zerodot válasza csaba951 (#18384) üzenetére


zerodot
aktív tag

A legalacsonyabb volume szinten (vagyis ezek a maximum fee-k):
Kraken maker/taker: 0.16% / 0.26%
Binance: 0.1%, ha BNB-ben fizeted: 0.075%, es ebbol meg le tud menni asszem 10%, ha refkoddal regisztraltal.

(#18386) Capricornhun válasza zerodot (#18379) üzenetére


Capricornhun
tag

Szerintem is érdemesebb kiutalni külső pénztárcába. Amerikai cégek gyorsan tudnak csődbe menni.
Szerencsére csak 24 dollárt buktam a csőd miatt. Észre sem vettem, napokban kaptam értesítést a csődeljárásról.:W
link

(#18387) brd válasza brd (#18318) üzenetére


brd
nagyúr

Ehh, fölélőttem 200-zal. :(

The only real valuable thing is intuition.

(#18388) Formaster


Formaster
addikt

Másnak nem akad gondja véletlenül a Kraken bejelentkezésnél a google autentikációval? Tegnapi első bejelentkezésnél is csak sokadszorra fogadta el, ma sikeresen le is tiltották az IP-met. Ugyanakkor a Binance simán beenged. Próbálkoztam az app idő szinkronizációval is, de az sem segített.

(#18389) Árpi001 válasza Zsoxx (#18374) üzenetére


Árpi001
senior tag

Köszi. Kíváncsi leszek mi lesz.

Formaster 1875# coinbase pro=gdax?

[ Szerkesztve ]

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#18390) zerodot válasza Formaster (#18388) üzenetére


zerodot
aktív tag

Nekem még nem volt gondom vele. Ha online a telefonod, akkor szinkronban kellene lennie az időknek automatikusan.

Esetleg arra figyelj, hogy ne a ciklus lejártához közeli kódot add meg, hanem inkább várd meg a frisset.

[ Szerkesztve ]

(#18391) Ferdzsoo válasza brd (#18387) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Azért ez a BTC piacán jó forecast-nak számít :DKíváncsi leszek lesz e még lejebb.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18392) Formaster válasza zerodot (#18390) üzenetére


Formaster
addikt

Online, a telefonon az időzóna automatikus, hitelesítőben szinkronizáltam, 2 gépről is próbáltam és csak a Kraken nem enged be,minden mással működik. Szerencsére van Master key-em, de úgy fest fel kell keressem a supportot.

(#18393) vismaior04 válasza Formaster (#18388) üzenetére


vismaior04
tag

Tipp: A Kraken valamiért külön google auth kódot generáltat a loginhez és a withdrawalhoz, az a tippem, hogy rosszat próbálsz használni, (nem te lennél az első) mert névre ugyannak nevezi ez az appban, hacsak nem nevezted át manuálisan.

(#18394) Formaster válasza vismaior04 (#18393) üzenetére


Formaster
addikt

ehh főleg, hogy valahogy felül is íródott az előző, vagy kitöröltem, mert azt hittem duplikáltam. :R köszöntem!

#18389Árpi: Ránéztem, szerintem nekem nem ideális. Daytrade-ben gondolkozok, illetve hosszú távban is, ha az árfolyam megindulna felfelé. Bizalmam több lenne a Coinbase bíztosítása miatt, de szerintem a kereskedés mentes időkben ki kell venni a pénzt pl USDT-ben egy HW walletbe, talán akkor van a legjobb helyen. Apropó, nekem ez az USDT abszolút újdonság, mennyire megbízható eszköz?

[ Szerkesztve ]

(#18395) fireman123 válasza Formaster (#18394) üzenetére


fireman123
őstag

" Apropó, nekem ez az USDT abszolút újdonság, mennyire megbízható eszköz?" ...mint a dollár, ebből is annyit "gyártanak" amennyit akarnak :D

(#18396) csaba951 válasza Formaster (#18394) üzenetére


csaba951
veterán

>USDT mennyire megbízható eszköz?

Ideje használnod a topic keresőjét! Oda-vissza ki lett már tárgyalva. Röviden: baromira nem az aminek gondolod! Viszont ebből addig nincs baj, amíg a többiek is ugyanezt gondolják, mint most te. ;)

#18395 fireman123
>ebből is annyit "gyártanak" amennyit akarnak

USDT Market Cap

2020 március - 4,6 milliárd USD
2020 augusztus - 10 milliárd USD
2020 november 27 - 18,98 milliárd USD

Én hiszek nekik, biztos nem hazudnak! :D

(#18397) Formaster válasza csaba951 (#18396) üzenetére


Formaster
addikt

A hétvégén több idővel gazdálkodhatok, lesz mit pótolni. Természetesen egy petákot sem rakok semmibe, amit nem jártam körbe előtte. Köszönöm a türelmet, a jövőben igyekszem a felesleges kérdéseket magamnak megválaszolni :)

(#18398) zerodot válasza Formaster (#18397) üzenetére


zerodot
aktív tag

Van már jópár ilyen stable coin. Az USDT volt az első, úgyhogy egyelőre még mindig az a legelterjedtebb. Az USDC-t és PAX-ot szokták talán leginkább preferálni, akik nem bíznak a Tetherben. Egyebek: TUSD, BUSD. Vagy a decentralizált DAI.

(#18399) brd válasza Ferdzsoo (#18391) üzenetére


brd
nagyúr

Köszönöm, tanulmányozom már egy ideje. :) Néha már egészen hasonlít mondjuk egy közepes forgalmú részvény grafikonjára. Hogy megy-e lejjebb? Passz, tegnap délután/este óta már biztos, hogy oldalazik; szerintem hétfő-kedden legkésőbb kiderül. Ezt az oldalazást úgy szokta abbahagyni, hogy alul és felül is a sávból kint zár egy viszonylag nagyobb időtávú gyertya (mondjuk H1), hogy minél több kereskedővel kiszúrjon, majd lassan elindul valamerre. Egyelőre nekem úgy néz ki, felfelé áll a zászló (mert többnyire amikor nagyobb eladás van, utána hirtelen vesznek is, ill. ha nincsen különösebb dráma, lassan emelkedik), de ez még csak egy gyenge esély (mondjuk 60/40).

The only real valuable thing is intuition.

(#18400) Ferdzsoo válasza brd (#18399) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Én ritkán nézek D1-nél kisebb időtávú gyertyát. Az már viszonylag ritkán jelez hibásan, persze itt is bőven bele lehet szaladni. :) De az oldalazás most egyértelműen látszik. 21-es napos EMA szépen megtartja eddig úgy tűnik. :U
Szerintem kísértetiesen hasonlít ez a szept.3-ai zuhéra, csak természetesen nagyobb volumennel. Szép nagy kanócok lefele, de kint nem tud zárni...

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.