Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24001) Boond válasza emvy (#24000) üzenetére


Boond
addikt

Erre mondják azt, ha elmondanám...

(#24002) Plug Life válasza emvy (#24000) üzenetére


Plug Life
senior tag

A gyíkemberek fejben, számítógép nélkül fel tudnak törni bármilyen titkosítást!

(#24003) emvy válasza Boond (#24001) üzenetére


emvy
nagyúr

:R

while (!sleep) sheep++;

(#24004) -Skylake- válasza Boond (#24001) üzenetére


-Skylake-
addikt

tehat az egyetlen erved a trust me bro. en egybol elkezdtem hinni neked, HA a katonasag 50 evvel elobbre van, akkor az minimum egyertelmu, hogy akinek errol kezzelfoghato infoja van az fent van ph forumon. azer mer a bosszuallokba melegitobol vasember lesz az meg nem igaz nyugi.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#24005) brd válasza Boond (#23991) üzenetére


brd
nagyúr

Számolt vele, nyilvános a kódja és nincsen kőbe vésve, fejlesztik ma is, akár te is részt vehetsz benne (persze úgy tűnik, ez inkább csak elméleti lehetőség), csak kevésbé látványos (sikerült is már néhány idiótaságot "becsempészniük" a kódba...). Semmi nem akadályozza, hogy lecseréljék benne a biztonságot garantáló eljárást egy másikra/erősebbre. Egyébként a jelenlegi BTC "feltöréséhez" még elméletben is hiányzik a qbit-ek számát tekintve 2 nagyságrend(*) a gyakorlatban (ha jól emlékszem, valami 1300+ körüli, biztosan működő teljes értékű (azaz pl. tetszőleges qbit-ek között kell legyen logikai kapu) qbit kellene hozzá és még azzal is csak ott tartunk, hogy olyan cím nem lesz biztonságos, amelyről történt már küldés - ezt a normálisabb tárcaprogramok már eleve kezelik: egy címet csak egyszer használnak, azaz mindent elküldenek róla és a maradékhoz gyártanak új címet). Arról nem is beszélve, hogy tudomásom szerint az a helyzet, hogy a működés közben fellépő bizonytalansági problémák kezelése miatt minél több qbit van használatban egy művelethez, azok mellett további qbit-ek szükségesek a hibajavításhoz.

* lehet, hogy már csak 1, mintha lett volna valami hír, hogy RSA-t törtek egy 100+ qbit-es géppel, de nem olvastam utána, ez mennyire valid, ill. hogy ezeket mind a művelethez tudták-e használni, vagy egy részük a hibajavításhoz kellett

(#24000) emvy: Vagy arra, hogy a szeleskorben hasznalt titkositasi technologiak torhetoek?

Tudni ugyan nem tudjuk, mindenesetre többször volt már rá példa a történelemben, hogy a kecskére bízták a káposztát (NSA, pl. a DES, ez egyértelmű, vagy a Dual EC_DRBG probléma, bár ez "csak" erősen gyanús, hiszen, végül is hihető, hogy a (közel) legjobb agyak ezt, így, elasszák - és egyébként is, "úgysemhasználjasenki") és éppen egy hasonló (bár ez éppen a 4 betűs sógor) kötődésű (mindenkiterroristavagypénzmosóakinemmivagyunk) és jó szándékú szervezet szokott pl. általa készített görbéket és speciális prímszámokat javasolni titkosítási megoldásokhoz. A BTC alkotó(ja||i?) is minden bizonnyal ennek az összeesküvés-elméletnek a híveként jutottak arra, hogy nem ilyen görbét fognak használni. Annak ellenére, hogy (a keletkezési körülményeket figyelembe nem véve) matematikailag picit gyengébb. De persze az is lehet, hogy az volt a döntő a világ legbiztonságosabb hálózatának alkotásakor, hogy pár 10%-kal gyorsabb a használata. Ki tudhatja ezeket...?

The only real valuable thing is intuition.

(#24006) Boond válasza -Skylake- (#24004) üzenetére


Boond
addikt

Nem kell hinni nekem. Múltbéli eseményekből is lehet következtetni. Én zárom a témát részemről, senkit nem célom meggyőzni.

"azer mer a bosszuallokba melegitobol vasember lesz az meg nem igaz nyugi."
Nem nézek ilyen filmeket. Ez nem jött be.

Minimum több évtizedes előnye lehet, azt írtam.

"Semmi nem akadályozza, hogy lecseréljék benne a biztonságot garantáló eljárást egy másikra/erősebbre."
Akkor viszont az dől, meg, hogy ez időtálló és változtathatatlan. Ennyi erővel akkor más részeit is idővel meg lehet módosítani, hekkelni akár. pl a fix darabszámot.

A kriptonak lehet csak azt a szerepet szánták, hogy "alulról jövő kezdeményezésnek tűnjön" a programozott pénz bevezetéséhez. Egy biztos, ha van egy hatalmi struktúra, ami a pénzügyeket mindig is kezében tartotta, évszázadokon át, az ezt nem fogja hagyni, hogy kivegyék a kezéből. Én ezért vagyok ezzel az egésszel eleve szkeptikus.

[ Szerkesztve ]

(#24007) mepet válasza fireman123 (#23986) üzenetére


mepet
addikt

[link] En ugy tudom, hogy a kvantumszamitogepek nem jelentenek veszelyt a bitcoinra.

Ezen a ponton megjegyeznem, hogy a leggyakoribb modja a bitcoin elvesztesenek az, ha elveszted a kulcsodat… ;)

(#24008) brd válasza Boond (#24006) üzenetére


brd
nagyúr

Akkor viszont az dől, meg, hogy ez időtálló és változtathatatlan. Ennyi erővel akkor más részeit is idővel meg lehet módosítani, hekkelni akár. pl a fix darabszámot.

Ez nem úgy értendő, hogy bárki, bármikor bármit átírhat, hanem úgy, hogy ugyan a technikai lehetőség meg van rá, csak éppen ezt minden (vagy legalábbis a nagy része), ún. full node-ot futtató usernek el kellene fogadnia, amelyek nagy része ebben egyébként ellenérdekelt. Tehát még csak nem is arról van szó, hogy a fejlesztők döntenek, hanem azok többsége, akik futtatják a programot. De ez már számtalanszor le lett írva (itt a topicban is). Ha nem értesz valamit, ne pótold ki a saját gondolataiddal, hanem kérdezz. ;)

A kriptonak lehet csak azt a szerepet szánták, hogy "alulról jövő kezdeményezésnek tűnjön" a programozott pénz bevezetéséhez.

Hát, ha így volt, akkor ezt csúnyán benézték. A BTC-t már nem lehet lekapcsolni, legfeljebb az élhetőbb országok egységes (adójog?)szabályozási, törvényi fellépésével ellehetetleníteni (kb. ha kemény drog szintű tiltást kapna), de nem úgy tűnik, hogy errefelé halad a világ. (Persze kérdés, mit értesz kripto alatt.) A programozott pénz az nagyon más, az közel az ördög maga a jelenlegi becsületes, kizárólag az adófizető állampolgárok jóllétéért véres verejtéket adó politikai(+/gazdasági?) "elit" kezében. Az egyik nagy fenyegetés a szabad világ ellen az elmúlt ~100 évből, közvetlen a kommunizmus után szerepel a szótárban. Remélem, sokáig gyíkemberhívő maradhatok ezzel a véleménnyel.

(Egyébként, ha idézel egy hozzászólásból, vagy nevezd meg a szerzőt, vagy az ő hozzászólására írj választ, mert hamar követhetetlen lesz a diskurzus.)

The only real valuable thing is intuition.

(#24009) Boond válasza mepet (#24007) üzenetére


Boond
addikt

és brd.

Egyszer olvastam egy cikket, hogy van érdeklődés hatóságok részéről is, meg egyébként is az elveszett coinok visszaszerzésére. Itt is ír erről. Meg még két további módról.

"Így lehet(ne) meghekkelni a Bitcoint: Privát kulcsok visszafejtése

Nem csak a bányászatot fenyegetheti veszély, elméletileg az is lehetséges, hogy a publikus kulcsokból valahogyan vissza lehet fejteni a privát kulcsokat. Lehet, hogy a kvantumgépek nem is magát a hálózatot céloznák meg, hanem például egyes címeket. Ezt visszafejtésnek nevezik, és az a célja, hogy a privát kulcsokból publikus címet létrehozó titkosítást törje fel.

Ezeket a címeket az explorerek segítségével könnyen ki lehet listáztatni, hiszen a hálózat tulajdonképpen egy nyilvános főkönyv. A legnagyobb címek között találjuk a tőzsdék hidegtárcáit akár 100 ezer bitcoinos egyenleggel, de az egyedi, 30 és 100 ezer bitcoin közötti készletet tároló címek sincsenek kevesen.

Ráadásul rengeteg privát kulcsot tekinthetünk elveszettnek. Egyes becslések alapján a teljes készlet 7,61%-a, azaz nagyjából 1,6 millió BTC örökre elveszett, ez pedig rengeteg, főleg, ha a 21 milliós teljes készlettel hasonlítjuk össze. Látható tehát, hogy hatalmas motiváció van az egyes címek megtámadása mögött is, nem kell egyből a nehezebb utat választani, és a teljes hálózatnak nekimenni."

Az gyakorlatilag nem nagy idő. Ha ezt kombinálják mesterséges intelligenciával...
A kvantumszámítógépek minden eleme még kezdeti fázisban van, és ezeket megfelelő méretben, teljesítményben megépíteni, hogy elérjük a stabilan, hatékonyan használható egymillió qbitet, nagyjából még egy évtizednyire lehet.

Ez az amit publikusan tudunk. De gondoljatok bele, mielőtt a mostani mesterséges intelligencia story előjött, már rég lefejlesztették a háttérben. Ez csak az a része ami publikus "leszivárgott".

"Ha nem értesz valamit, ne pótold ki a saját gondolataiddal, hanem kérdezz. ;)"
Ezt tudom. Erre van elméletileg az 51% hekk is, ami ma már igen költséges lenne.

"A BTC-t már nem lehet lekapcsolni, "
Dehogy nem. Ha meg van hozzá a kellő akarat és nyomás, akkor akár le is tudnák kapcsolni. Kínában be van tiltva. USD kiutalás nincs Binancen. Vannak olyan pontok ahol tudják irányítani szabályozni, ha úgy akarják. Lehet, hogy megmarad "alternatívának", hogy nézd van választásod, ja még sincs. ;] Ugye nem gondoltad komolyan? :)

"A programozott pénz az nagyon más, az közel az ördög maga"
Ez a kripto "hivatalos formája" Tökéletes kontroll szinonimája, lehetősége. Kínában erre is van példa. Nyugaton meg érdeklődés, ha meg dicsérték ezért Kínát...

[ Szerkesztve ]

(#24010) emvy válasza Boond (#24009) üzenetére


emvy
nagyúr

> De gondoljatok bele, mielőtt a mostani mesterséges intelligencia story előjött, már rég lefejlesztették a háttérben.

WTF, milyen hatterben?

while (!sleep) sheep++;

(#24011) Boond válasza emvy (#24010) üzenetére


Boond
addikt

Azt ugye te sem gondolod, hogy mindent az orrodra kötnek ami a világban zajlik? Mert ha ezt gondolok, akkor nagyokat fogsz csodálkozni még az elkövetkező évtizedekben.

[ Szerkesztve ]

(#24012) emvy válasza Boond (#24011) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem, de te a mostani AI-s dolgokat hoztad fel, feltetelezem, hogy a ChatGPT-jelensegre gondolsz?

while (!sleep) sheep++;

(#24013) mepet válasza Boond (#24009) üzenetére


mepet
addikt

Ez a “publikusan tudjuk” szöveg kimeríti az összeesküvés elmélet fogalmát... ;) Ilyesmire szvsz a ph olvasó profi informatikai szakember fórumtársak nem túl fogékonyak.

(#24014) Boond válasza mepet (#24013) üzenetére


Boond
addikt

:DDD

Összeesküvés? :DDD Minden államnál, cégnél, igyekeznek a fejlesztéseket titokban tartani. Különböző szinteken.

A filmiparnak vannak elképzelései, de gyakran kiderül az írok fantáziája meg sem közelíti a valóságot. Aztán, hogy az itteni "szakemberek" mit gondnak nem igazán érdekel, ebben az esetben egyáltalán nem releváns.

Egyáltalán nem baj, ha nem érted. Nem kell mindent érteni.

[ Szerkesztve ]

(#24015) mepet válasza Boond (#24014) üzenetére


mepet
addikt

Ok. Én nem értem. :C

(#24016) csaba951 válasza mepet (#24015) üzenetére


csaba951
veterán

Ilyen az amikor mindenki szembejön az autópályán (Boond). :DDD

Szerintem engedjük el, mert így nincs értelme a beszélgetésnek. Meg amúgy is írta, hogy nem értjük meg amit mond. ;]

[ Szerkesztve ]

(#24017) gomobile


gomobile
csendes tag

Sziasztok!

Van egy kis bitcoinom amit eladnék. Nem sok, szóval ha elfogyott akkor bocsánat.
Készpénznek örülnék a legjobban, de banki átutalás is mehet felőlem (csak azonnali utalásos belföldi bank).

Tisztességesen, az aktuális árfolyam szerint számolva, semmi extra költség.
Helyileg Budapest, minimum 20.000 Ft.

Írhattok itt vagy telegrammon: @dfr_prs

(#24018) Boond válasza csaba951 (#24016) üzenetére


Boond
addikt

Komolyan nem tudom eldönteni, trollkodtok, vagy ennyire nem látjátok a fától az erdőt....
Vagy ennyire buborékban éltek, ez is egy opció.

(#24019) atok666 válasza Boond (#23993) üzenetére


atok666
őstag

...A katonai fejlesztésekkel és egyebekkel évtizedekre előbbre vannak, lehet simán 50 évvel is. Mire beszivárog a való életbe, mint a mesterséges intelligencia most, addigra már bővebben túl vannak ezen a szinten...

Azert ez eleg eros kijelentes - szerintem. Ezt meg te sem hiszed el. A 70-es 80-as evekben evekben olyan AI-val rendelkezett a haditechnika, mint ami most szivarog le a pornep koze?... :U

Atok

[ Szerkesztve ]

(#24020) Boond válasza atok666 (#24019) üzenetére


Boond
addikt

Nem csak informatika létezik a világon. De ha nyitott vagy, akkor megtalálod azokat a pontokat amikre gondolok. És nem nem összeesküvés oldalakon. Én befejeztem, felesleges erről beszélni.

(#24021) varmi2 válasza Boond (#24020) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ebben a fórumban csak az informatikáról van sz, sőt annak egy nagyon specializált ágáról. Semmi másról!

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#24022) Boond


Boond
addikt

Több mint 100 millió dollár értékű kriptovaluta van veszélyben egy hiba miatt a Vyperben, egy programozási nyelvben, amelyet a Curve rendszer egyes részeinek működtetésére használnak. A behatolók az ún. re-entrancy kibertámadási formát alkalmazták a támadás során és a platformon lévő több stabilcoin poolt is kiürítettek. Más, Vyper programozási nyelvet használó projektek is ugyanezzel a problémával nézhetnek szembe.

A re-entrancy egy kibertámadási forma, ami főként olyan decentralizált alkalmazásokban és okos szerződésekben fordul elő, amelyek blokkláncokon futnak, például az Ethereum hálózatán.

Egy egyszerű példa: gondoljuk el, hogy van egy bank, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy pénzt vegyenek ki a számlájukról. Ebben a bankban van egy rendszer, amely először ellenőrzi, hogy van-e elég pénz a számlán, mielőtt kifizeti azt. A normál működés során a rendszer ellenőrzi a számlaegyenleget, kifizeti a pénzt, majd frissíti a számlaegyenleget, miután levonta az összeget.

A re-entrancy ebben a kontextusban azt jelenti, hogy valaki képes beavatkozni ebbe a folyamatba, és úgy manipulálni a rendszert, hogy többször vegyen ki pénzt, miközben a rendszer még mindig azt ellenőrzi, hogy van-e elég pénz a számlán.

(#24023) Reggie0 válasza Boond (#23991) üzenetére


Reggie0
félisten

Es ez mit szamit? Bevezetnek egy uj algot a szamlak asszimetrikus titkositasahoz es mindenki transzferalja a coinjait egy ilyen uj szamlara. Nem nagy ordongosseg ez. A kvantumszamitogepet kifejleszteni a megfelelo bitszamig kb. 100 ev, a szamlakhoz uj algot felvenni 1 het.

[ Szerkesztve ]

(#24024) demmer123


demmer123
őstag

Szerintetek közel jövőben várható hogy felmenjen újra 20k huf-ra az árfolyama?

Pár helyen azt mondják 5 éven belül nagyon még feljebb sem fog menni.

(#24025) korcsi válasza demmer123 (#24024) üzenetére


korcsi
veterán

Ha a Bitcoin-ról van szó, annak az árfolyama jelenleg 29260 dollár körül van. !?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#24026) KMT válasza korcsi (#24025) üzenetére


KMT
addikt

Borzasztó ez a forintban számolás. De biztos milliót akart írni.
Persze, lesz még több forintban, mert a forint hozzá fog gyengülni. :DDD

(#24027) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló Mindenki!

Előre is bocsánat, ha rossz helyen teszem fel a kérdésemet! Coinbase-t használok telefonról aplikácio formájában. Nem tudom, de valószínűleg frissült az app. és bejelentkezést kér és nem tudok a saját kódommal, illetve ujjlenyomattal belépni az app.-ba mint számtalanszor korábban. Ha rányomok hogy belépés kéri az emailt és a belépési jelszót, majd ha ez megvan a hitelesítőből a 6 jegyű kódot. A hitelesítőm egy régi előző telefonomon van rajta, de működött, megadtam a 6 jegyű kódot időn belül, de nem fogadta el. Ekkor láttam, hogy a coinbase azt tanácsolja, hogy frissítsük a hitelesítő aplikáciot. Valóban így volt frissítésre szorult. Ezután elindult a hitelesítő és minden ami benne volt az el is tűnt. Újra hozzá kellene adnom QR kóddal, de ugye ezt nem tudom megtenni mert nem tudok a coinbase-re se app.-ból se böngészőből belépni. Valakinek volt hasonló problémája? Hogy tudom megoldani, hogy újra be tudjak lépni a coinbase-re?

Köszönöm! :R

(#24028) tomazin válasza Gtaati (#24027) üzenetére


tomazin
veterán

Csak nekem nem tetszik ez a resz?
"A hitelesítőm egy régi előző telefonomon van rajta, de működött, megadtam a 6 jegyű kódot időn belül, de nem fogadta el. Ekkor láttam, hogy a coinbase azt tanácsolja, hogy frissítsük a hitelesítő aplikáciot"

Irj a supportnak azonnal,h elvesztetted a hozzaferest a fiokodhoz es ne engedjenek ki penzt! Aztan majd zold agra vergodtok, de ez a frissiteni kell az authentikatort...

(#24029) Gtaati válasza tomazin (#24028) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Régi telefonról nem raktam át a hitelesítő beállításait, mert akkor is lusta voltam, 4-5 dolog volt benne és nagy-nagy ritkán, ha kellett akkor megnéztem a régit mert abban egy másik sim volt és ígyis-úgyis be volt kapcsolva, nekem meg nem volt kedvem minden oldalra belépkedni és lementeni vagy kinyomtatni a QR kódot és előről kezdeni az egészet a másik/új telefonon. Pedig akkor most nem lenne a probléma.... Nem írtam a supportnak, hanem beküldtem a személyim mindkét oldalát és szelfit és várom a hitelesítést, időközben ezt az opciót találtam az oldalukon. Valóban félreérthető és sumákolásnak tűnhet a dolog, de nem erről van szó. Mimoverrel költöztettem mindent az egyik telóról a másikra és azt hittem gond nélkül menni fog ez is mint más appok, de nem aztán meg kényelmes voltam mert működött a másik telon és nem foglalkoztam vele :( Poloniex hitelesítőhöz való QR kódot kinyomtattam, lefűztem és elzártam, de ezt sajnos nem.

Köszönöm azért! :R

[ Szerkesztve ]

(#24030) tomazin válasza Gtaati (#24029) üzenetére


tomazin
veterán

Egy random app frissitesnel azt el tudom fogadni,h eldobja a regi verziohoz tartozo authot, de az,h az auth app eldobja a benne tarolt adatot...fura.
Remelem nem lesz gond.

(#24031) htc07 válasza Gtaati (#24027) üzenetére


htc07
addikt

általában ilyenkor az a gond, hogy rosszul van az idő beállítva a régi telefonon.

Egyébként mostmár nincs mit tenni, legközelebb legyen biztonsági mentés. Mindig.

Ahogy írták, a support majd kibogozza.

[ Szerkesztve ]

(#24032) Árpi001 válasza tomazin (#24028) üzenetére


Árpi001
senior tag

Nekem detto ugyan ez van a két faktorral
Mármint nincs gondom, de nekem is egy régi telon van.
Így ha el veszik, összetörik, el kérik cigire a telefonom, , akkor is mükszik a 2 faktor.

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#24033) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló!

Mint kiderült én voltam a béna. Ahogy a régi telefonon lefrissült a hitelesítő app. Utána az csak kijelentkeztetett, ezért nem láttam a már hozzá adott dolgokat, tehát banális hiba volt csak. Beléptem/hozzá adtam a régi telefonon újra a Google fiókomat és egyből jó lett, ezt követően a régi telefonon a hitelesítőben hozzáadott dolgaimat ki tudtam exportálni, az újban/másikban meg be tudtam importálni így már mindkét telefonon működik :) Ezt követően lezártam a coinbesnel indított személyi igazolványos hitelesítés és be tudtam lépni.

Elnézést mindenkitől, ha valakit feltartottam a vélt problémámmal!! :R

(#24034) tomazin válasza Gtaati (#24033) üzenetére


tomazin
veterán

Ez milyen auth app ami nem a telefonon tarolja a seedet amibol general?
Mert meg a google athentikator is ott tarolja(ta), pedig gugliek szeretnek mindent magukhoz kozel tudni.

(#24035) KMT válasza tomazin (#24034) üzenetére


KMT
addikt

[link]
Mondjuk ez egy jó kis "biztonsági rés", én ki is kapcsoltam.

Egyébként azt meg lehet oldani, hogy két készüléken egyszerre menjen, szinkron nélkül, egyszer beállítva? Épp elvesztés esetére.

(#24036) htc07


htc07
addikt

amikor beállítod a 2faktort, általában egy QR kódot fotózol be, vagy egy kódot írsz be. Ezt a kódot/qr-t tudod használni akárhány telefonon.

[ Szerkesztve ]

(#24037) tomazin válasza KMT (#24035) üzenetére


tomazin
veterán

Jah hat az vicc kategoria volt, hogy plain textben utazott a seed, de google, ugyh sok meglepetes nincs.
Van olyan,h transfer accounts es export.

(#24038) Yerix


Yerix
tag

Van valakinek személyes tapasztalata, hogy Raspberry Pi-on hogy érdemes futtatni-e Bitcoin LN Node-ot ?

Vagy más eszköz jobb választás LN Node futtatásra ?

(#24039) Boond


Boond
addikt

A Binance egyre jobban elszigetelődik a hagyományos pénzügyi rendszertől
A kriptotőzsdét az év elején elvágták az amerikai bankszektortól, most pedig a MasterCard és a Visa szünteti meg a közös kártyaprogramot. A Binance-t és vezérigazgatóját az amerikai tőzsdefelügyelet is beperelte két hónapja.

Nagyon úgy néz ki, hogy tönkre akarják őket tenni... és lehet magát a kriptót is... bár kitudja...

[ Szerkesztve ]

(#24040) Running válasza Boond (#24039) üzenetére


Running
tag

A binance kezeli a kriptok túlnyomó többségét. Ha ez megy, akkor lesz igazán nagy baj. Az horror nagy sokkot okozna és jó sok évre pihenőre küldené az egész szektort.

(#24041) Qtyii válasza Running (#24040) üzenetére


Qtyii
tag

akkor csak az a kérdés miért akarnak a nagy befektetési alapok btc ETF-eket engedélyezni?

(#24042) Running válasza Qtyii (#24041) üzenetére


Running
tag

Ebben bízik mindenki, hogy megint csak az árfolyamok letörésére szolgálnak ezek a piszkálódások...én nem olyan régen követem az eseményeket, kb 2 éve, de már 50x elpusztultunk, meg már minden is történt, de valahogy még mindig működik a binance is. Azért nem tesz jót az, hogy kettő percenként az USA-ban valaki el akarja vágni egy kriptos intézet torkát. Az összképet tekintve nem túl pozitív amerre most az USA halad. Én pont tőlük nem vártam volna ezt a kötözködést, mert a legtöbb problémájuk nem konstruktív és nem azt a célt szolgálja, hogy biztonságos legyen a piac.
Ha ez lenne a cél, akkor azzal kezdhetnék, hogy a sok hazug álhírtejesztőt és piacmanipulátort berakják 3 évre a böribe, utána jöhetne az, hogy a vámpírok ténylegesen elrohadnak a börtönben, és nem mások pénzéből élnek mint Marci hevesen, aztán fixáljuk már le a törvényekben, hogy mi micsoda.
Én nem értek hozzá, de tisztára olyan érzésem van, mintha a jelenlegi legnagyobb magyar politikai párt színvonalán igazgatnák ezt a rendszert. Őskáosz és hozzánemértés.

(#24043) Unknow720 válasza emvy (#24000) üzenetére


Unknow720
újonc

Coincash automaták teljesen megszüntek?
Telefon vonaluk nem él . Személyes vásárlás opciót irodában se láttom már. Bementem blockchange ATMhez 280 ezerből befizetésből levett 30 ezret kedves fee... van még ez a coinmixed de az egy váltóban üzemel telefont nem veszik de azt érzem ott is lerablos a fee. Nincs valakinek 1,5 millió ft elfekvő btcje amitol szabadulna. Bankkártyám sajnos nincs.

[ Szerkesztve ]

(#24044) Boond válasza Unknow720 (#24043) üzenetére


Boond
addikt

Ennyiért már prémium bankkártyát kapsz és még marad is pénzed. Megérte?

Running
Ha ez lenne a cél, akkor azzal kezdhetnék
Biztos, hogy ez lenne a cél?

[ Szerkesztve ]

(#24045) csaba951 válasza Boond (#24044) üzenetére


csaba951
veterán

Nyilván nem bankkártya kell neki. Valahonnan szert tett készpénzre, ezt szeretné biztonságba helyezni. Szándékosan vásárol a regisztrálási határ alatt, mert nem akarja a hatóságok figyelmét felkelteni.

(#24046) Boond válasza csaba951 (#24045) üzenetére


Boond
addikt

Próbálkozni lehet... a vége legtöbbször meg az...
Szerintem ablakon kidobott pénz, ha pedig visszaváltja és érték határ felett lesz vagy sem. Akkor még adó vonzata is lehet.

(#24047) mepet válasza Boond (#24046) üzenetére


mepet
addikt

Ha nem pont egy NAV-osnak adod el a kriptod, akkor nem para. :DDD

(#24048) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Sziasztok! Nagyjából semennyire nem vágom perpill a Bitcoin világát, ill a bányászatot. El fogom olvasni az összes linket, amit az összefoglalóban található, de a véleményetekre lennék kíváncsi. Arról van szó, hogy a napelem szaldó megváltoztatása kapcsán felvetették néhányan a topikban, hogy bányászni fognak, hogy elhasználják a túltermelést. Az a helyzet, hogy nekem is a 10kWp rendszerem hozzávetőleg, ha jól számolgattam, 7900kWh-t termelt pluszban 1 év alatt a fogyasztásunkon felül. SZóval egyelőre hozzáértés nélkül kérdezném, érdemes manapság bányászatba kezdeni? Mennyit tud jövedelmezni? Több százsezres, milliós kiadást nem akarok, ahogy látom, egy kb. 6x VGA-s rendszer sem olcsó, ellenben ASIC-et (és baromira nem vágom ennek a világát, hogy ez micsoda, hogy működik) pl. Németországban akár 100 EUR-tól is kapni (ovlastam, hoyg ez elvileg jobb, mint a GPU-s rendszer). Csak pár példa: [link] [link] [link] [link] [link] [link]
Ezekkel lehet kezdeni már valamit? :R

(#24049) varmi2 válasza Gabesz87 (#24048) üzenetére


varmi2
nagyúr

Én csak a legelsőt néztem: Ez a gép 3.6$ termel havonta, akkor ha 0 áramot számolunk. Tehát még neked is pénzkidobás.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#24050) Gabesz87 válasza varmi2 (#24049) üzenetére


Gabesz87
addikt

Ahha. Hát jó. AKkor bele sem kezdek az olvasgatásba! :N

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.