Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) Dexar007


Dexar007
veterán

Kicsit jobban utanaolvasva,tenyleg csak akkor eri meg,ha ingyen van az aram..Ezekkel az Asicokkal sem erdemes foglalkozni,mire kiszallitjak addig a nehezsegi szint olyan szinten megnö,hogy futhatsz a penzed utan.Arrol nem is beszelve,hogy eleg lekoppintania egy pici kis kinainak a par filleres hardvert,es maris ugrik mindenkinek a penze.

Viszont a kereskedös resze tetszik.De ha raallnak az asicok,akkor megint lemegy az ara a tul nagy kinalat miatt nemde?

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#3002) almafa42 válasza Dexar007 (#3001) üzenetére


almafa42
aktív tag

A kinalat nem fog noni a szamitasi kapacitas emelkedesevel. Kicsit olvass jobban utana :) (no offense)

(#3003) fsb1000 válasza almafa42 (#3002) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Lehet nem a számítási kapacitásra gondolt, hanem a "kibocsátott" BTC volumenére.

Ha nem hosszú távú befektetésre játszanak azok akik miatt rohamosan nő a diff, akkor el kell adniuk a bányászott BTC-t. Ez egyfajta kínálatot generál a piacon, aminek rövid távú hatása valószínűleg a a BTC árfolyam csökkenése lehet.

De lehet ez is csak okoskodás, mert olyan érdekek és folyamatok vannak a háttérben amiről csak találgatunk.

(#3004) almafa42 válasza fsb1000 (#3003) üzenetére


almafa42
aktív tag

Sztem is arra gondolt. Ezert irtam, hogy a kibocsatott BTC-k szama nem fog noni amiatt, mert csomo ASIC hadrendbe all.

Attol eltekintve, hogy ket retarget kozott ha magasabb a halozat teljesitmenye mint az elozo retargetnel volt, akkor tobb BTC termelodik, hisz 10 percnel atlagban hamarabb megold a halozat egy blokkot. Tippre ez egy szamjegyu %-ban kifejezve

Eddig a videokartyak aramszamlaja miatt kellett eladni a BTC-ket, most majd ez kevesbe fog jatszani. Sztem ilyen teren nem kell felni attol, hogy tobb eladasra szant BTC lesz.

A masik, hogy az emberek igen nagy resze BTC-ert vette az ASIC-okat abban a remenyben, hogy idovel tobb BTC-t kap vissza, mint a befektetett penz. Na ok pont nem valoszinu, hogy el fogjak adni az igy banyaszott coinokat.

my 2 cents :)

(#3005) Dexar007 válasza almafa42 (#3004) üzenetére


Dexar007
veterán

Ha viszont BTC-ert vette,es arra jatszanak,hogy tobbet fog erni,akkor egyszerübb siman kereskedni vele.:)

Give me your cum,bull!

(#3006) AAntii válasza Dexar007 (#3005) üzenetére


AAntii
őstag

Akik annak idején megrendelték ezeket a gépeket, azok arra alapoztak, hogy az akkori nehézségi szint mellett az akkor meghirdetett kütyü teljesítményével rövid idő alatt annyi btc-t termeltek volna, mint amennyibe az egész doboz került. Tehát a kereskedés ahhoz képest túl bizonytalan lett volna és nem is kecsegtetett akkora haszonnal.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#3007) fsb1000 válasza almafa42 (#3004) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Én nem vagyok szakértője ennek a BTC világnak, de úgy gondolom, hogy két diff váltás között, ha növekszik az össz számítási teljesítmény, akkor a BTC "kibocsátás"-nak is növekednie kell.
Vagyis ha pont a mostani diff ciklusban áll hadredbe sok nagytermelő akkor valószinűleg jelentősen több BTC keletkezhet mint az előzőben, hiszen "csak" 25%-os volt a diff növekmény.

A rendszer nem analóg, hanem lépcsőzetesen nővekszik a diff és elég kiszámíthatóan kb 2 hetente: [link]

[ Szerkesztve ]

(#3008) Penge_4 válasza fsb1000 (#3007) üzenetére


Penge_4
veterán

Elvileg a diff azért változik, hogy pontosan 10 percenként keletkezzen egy új blokk. Így a kibocsátás egyenletesen csökkenő üteme fennmarad. De a összesített bányászkapacitás mindig nagyjából ugyanannyi BTC-t fog termelni egy egységnyi idő alatt (amit 2017-ig 25, utána 12,5 BTC-vel jutalmaz a hálózat).

Ami változik az a tranzakciós díj, mert az szabadon választott, hogy ki mennyit ad, illetve az is változó, hogy egy adott időegységen belül mennyi tranzakció történik.

(#3009) almafa42 válasza fsb1000 (#3007) üzenetére


almafa42
aktív tag

Pontosan.

De ha azt nezzuk, hogy a cikluson belul egyenletesen novekedett a diff, akkor atlagkent szamolhatunk a diff novekedes felevel, mint a tervezett erteken felul megtermelt BTC. Ez 25%-os diff emeles eseten akkor 12.5%. Kicsit tobb mint amire tippeltem.

Ez nem annyival nagyobb azert, mint az utobbi idoben.tapasztalt atlag novekedes; szoval lenyegesen ketlem, hogy befolyasolna a piacot.

Update: Penge: igazad van, de mi most arrol az extra megtermelt BTC mennyisegrol beszelunk, ami egy cikluson belul a ciklus eleje es vege kozti difficulty kulonbseg miatt keletkezik.

[ Szerkesztve ]

(#3010) fsb1000 válasza Penge_4 (#3008) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Szerintem nem, de lehet tévedek.

A kb. 2 hetes ciklus eleje és vége között nagy különbségek lehetnek. A diff nem prediktív módon változik, ha jól gondolom, hanem az előző időszak(ok) konkrét adatai alapján. Lehet soha nem lesz (vagy nem volt) olyan szitú mikor a meglévő kapacítással összemérhető új kapacítás áll be a rendszerbe. De ha mégis így történne, akkor abban az időszakban több BTC keletkezik, mint előtte.

Persze lehet ez minimális eltérés és semmi hatása nincs az árfolyamra, legfeljebb pszichikai vagy csoport lélektani. Ha ős-bányász lennék, lehet besértődnék hogy elvették a kenyerem... hagyom a fenébe és eladom azt a pár tiz vagy száz BTC-t amit eddig kuporgattam.

****

Most csak érdeklődve szinte kívülállóként figyelem az eseményeket. A legnagyobb tapasztalás, hogy az LTC árfolyama nem független a BTC-étől. Az együttmozgások azt a szubjektív érzetet keltik, hogy talán mégis csak létezik valamilyen elit vagy háttérerő/érdekcsoport, amely a spontán árfolyam mozgásokat befolyásolja.

[ Szerkesztve ]

(#3011) torril válasza #24650752 (#2999) üzenetére


torril
csendes tag

Nálam is ez volt a gond, de a általad javasolt nem segített.
Egyéb ötlet?

(#3012) albinolynx válasza Stanlee (#2965) üzenetére


albinolynx
őstag

Hol érdemes figyelni az árfolyammozgást?

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#3013) csaba951 válasza albinolynx (#3012) üzenetére


csaba951
veterán

http://bitcoinity.org/markets
Egy oldalon a legnagyobb forgalmú exchangek, különböző devizákkal.

(#3014) bitcx válasza Penge_4 (#3008) üzenetére


bitcx
csendes tag

Bocs hogy beleszólok, csak egy felvetés és egy megjegyzés.
A felvetés az, hogy a diff változás nem úgy működik, hogy a ciklus elején 10 percnél több idő kell egy blokkhoz, mert így állítja be magát a rendszer és ez a végére "kiegyenlítődik"? Vagy az elején 10 perc és a végére akár sokkal több vagy kevesebb is lehet (elvileg ugye a kapacitás csökkenhet is). Nem igazán ástam bele magam ebbe a diff változás témába, úgyhogy csak tippelek.

A megjegyzés pedig, hogy -mivel volt a tranzakciós díjakról szó- a "hivatalos" Bitcoin v0.8.2-beta verzióban az alap díj 0.0005 helyett 0.0001 lett, úgyhogy érdemes ezért is frissíteni.

(#3015) bitcx válasza albinolynx (#3012) üzenetére


bitcx
csendes tag

én a http://bitcoincharts.com oldalon szoktam megnézni.

[ Szerkesztve ]

(#3016) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Helló!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen bitcoin bányászati lehetőségek vannak?
A legolcsóbbtól kezdve a legdrágábbig, rövidtávú fejlesztésektől egészen hosszútávú (több éves) bányászatig, legkevesebbet termelő egységektől a legtöbbet termelő egységekig.

Nagyon hálás lennék ha valaki ezt tudná nekem részletezni. :K
Köszönöm.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#3017) VoidXs válasza Fr@nkieWilde (#3016) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Időrendben és minőségi sorrendben:
- CPU: lassú (25 KHash talán? Vagy az már sok...)
- GPU: ha nincs pénzed, vagy várakozási kedved a jobb termékekre, akkor a videokártyához kell fordulnod. Ez az egyetlen terület, ahol az AMD lenyomja az nVidia kártyákat, viszont 3-4-szeresen is akár (GTX 670-re 150-et írnak, nálam 105, az egálban álló 7970-nél vagy 400 MH/s)
- FPGA: kezdetleges próbálkozások a csak bitcoin-termelésre jó hardverre. Uncool, bro, uncool...
- ASIC: a BTC-bányászásra szakosodott cégek, magánszemélyek használják, brutális hashelés, az áram gyakorlatilag ingyen van hozzá. A legnagyobbak TeraHash-es sebességűek. 2 BTC körül kapsz 330 MHash-nyi teljesítményt, de az áramon is, és a termelésen is visszahozza az árát (5W-ot fogyaszt, mivel USB). Win-win. Csak valahonnan kell az a 2 BTC, itt tartok én is.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3018) FireKeeper válasza VoidXs (#3017) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

Ez az egyetlen terület, ahol az AMD lenyomja az nVidia kártyákat
ez egyrészt ordas nagy marhaság, másrészt OFF, harmadrészt flame.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#3019) VoidXs válasza FireKeeper (#3018) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Valóban, most, hogy mindent az AMD szponzorál, vége a csak nV-ra optimalizálásoknak, mint amit a GTA IV-nél láthattunk, átpártoltak a benchmark címek, a konzolok, és visszatért az Apple is. Gyakorlatilag idéntől vált baromsággá a mondatom.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3020) N.Ferry válasza VoidXs (#3019) üzenetére


N.Ferry
senior tag

Saját topikjában is kitomboltad magad,vagy oda be se merészkedtél? :DDD :W

Walking Dead

(#3021) VoidXs válasza N.Ferry (#3020) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Melyik oldaléban? Amúgy mindkettőt utálom, mindkettőnél voltam, és mindkettőnél megbántam... :D Itt Intel lesz :D Apropó, hova kell a random meghaló képernyőt az Inteleknél jelenteni?

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3022) Dexar007 válasza VoidXs (#3017) üzenetére


Dexar007
veterán

Ilyen usbs kütyüt 300 ojroert arulnak,viszont gyengebb a teljesitmenye mint egy 7970-nek.Cserebe gyakorlatilag nem fogyaszt semmit.Viszont ha esetleg egy pici kinai lekoppintja,es 10es sebesseget kinal hasonlo aron,akkor el van cseszve az egesz. A 7970esnek viszont nem fog egyik naprol a masikra lecsökkennie az ara,es ingyen aram mellett lehet erdemes egy ilyen gepet epiteni..ha nem jön be,akkor is legalabb nyomhatom a krajziszt fuhadeban :DDD

Give me your cum,bull!

(#3023) almafa42 válasza VoidXs (#3021) üzenetére


almafa42
aktív tag

"2 BTC körül kapsz 330 MHash-nyi teljesítményt, de az áramon is, és a termelésen is visszahozza az árát (5W-ot fogyaszt, mivel USB). Win-win. Csak valahonnan kell az a 2 BTC, itt tartok én is."

Ennek azért számolj utána. Múltkor pont azon értekeztünk itt fórumon, hogy ez az usb-s kütyü szinte soha nem fogja visszahozni az árát.

(#3024) VoidXs válasza almafa42 (#3023) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nálam ebben az iramban 2 hét munka után terem 1 BTC, ilyen gyatra hash sebességgel is egy hónap alatt megszerzem, utána meg triplázódik a teljesítményem emiatt. Miért is ne hozná vissza az árát?

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3025) moonguru


moonguru
őstag

Hát igen, én 2 BTC-ért legalább 2000 Mh/s vennék!

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#3026) almafa42 válasza VoidXs (#3024) üzenetére


almafa42
aktív tag

330 MHash/sec jelen pillanatban havonta 0.32 BTC-t termel. Ha neked 2 het alatt hoz 1 BTC-t akkor valamit nagyon jol csinalsz :)

Ha tenyleg tudsz ilyen megterulest produkalni, megfinanszirozok 10 ilyen kütyüt, ezen ne muljon :D

[ Szerkesztve ]

(#3027) VoidXs válasza moonguru (#3025) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ritka még a cucc. Vagy vennék ugyanúgy 330 Mh/s-t. Forintért. 40k alatt.

almafa42: Próbálj BitMinteren termelni.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3028) Dexar007 válasza VoidXs (#3027) üzenetére


Dexar007
veterán

40k-ert en is vennek:D

Give me your cum,bull!

(#3029) almafa42 válasza VoidXs (#3027) üzenetére


almafa42
aktív tag

BitMinter? Mit tud az, hogy 6*-os reward-ot ad az elvegzett munkaert?

Dexar007: Számolj utána, tényleg. Nem lebeszélni akarlak, de a számok megteszik majd helyettem.

[ Szerkesztve ]

(#3030) VoidXs válasza almafa42 (#3029) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Nem tudom, de valós adatokat adtam meg. Sőt, még lefele is kerekítettem a termelést.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3031) Dexar007 válasza almafa42 (#3029) üzenetére


Dexar007
veterán

Ingyen aram mellett tul nagyot szerintem nem lehet bukni.Vagy?

Give me your cum,bull!

(#3032) almafa42 válasza VoidXs (#3030) üzenetére


almafa42
aktív tag

Érdekes. Én elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator alapján mondom azt a 0.32-es értéket, de egy másik calculator alapján is ennyi jött ki.

(#3033) VoidXs válasza Dexar007 (#3031) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Attól még a minernek ára van. Viszont akkor AMD, annak jobb az ár/érték aránya, ha nem nézünk fogyasztást.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3034) AAntii válasza Dexar007 (#3031) üzenetére


AAntii
őstag

Ha "ingyen áram" lehetőséged van, akkor még most vágj bele vagy 15-20 darab 7970-nel, aztán kicsit keresel vele, majd eladod a hw-t 2 hónap múlva.
Ingyen áram lehetősége mellett minden mostani nap elszalasztott lehetőség.

[ Szerkesztve ]

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#3035) VoidXs válasza AAntii (#3034) üzenetére


VoidXs
nagyúr

[link] Nosza, ingyen áramhoz ezt kell hozzávágni :D Persze jó sokat :D

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3036) almafa42 válasza Dexar007 (#3031) üzenetére


almafa42
aktív tag

De, az USB-s kütyüvel igen. BTC-ben fizetsz, BTC-t termel, és esélyes, hogy nem termeli vissza a bekerülési költséget sem.

Ha USD-ben fizetsz érte, akkor pedig arányosan jobban jársz, ha direkt modon BTC-t veszel a pénzért amit a kütyükre költenél. És akkor itt még elméleti maximumokkal számoltunk, pool leállás, áramszünet, stb még bele sem volt kalkulálva.

Ingyen áram mellett GPU-ban látok fantáziát még pár hónapig (vagy akár tovább), főleg LTC bányászatra. Igazából az ingyen áramon itt tudsz spórolni, az ASIC-oknak TCO-jának sokkal alacsonyabb része az áramszámla.

(#3037) AAntii válasza VoidXs (#3035) üzenetére


AAntii
őstag

Új hardvert biztos nem vennék ilyen célra. Önmagában már akkor buksz vagy 10-20 százalékot, hogy kihozod a boltból a cuccot, amit ha ha használt alapokon áll a projekt már megspórolsz. Ha persze valaki tud az áfával machinálni, az veheti újan is. Nagyon szuper ez az összerakott cucc, de azért, mert rendezetten vannak a videokártyák meg mert benne van a platinum a termék nevében nem fizetnék felárat, már pedig 3 db 7950 mellett sokallom a közel 500 ezres árat, illetve arról sem vagyok meggyőzve, hogy abban a kis házban olyan jól szellőzik a 3 db kártya.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#3038) VoidXs válasza AAntii (#3037) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Mondd csak, 15-20db 7970-hez hol az alapod? :D

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3039) AAntii válasza VoidXs (#3038) üzenetére


AAntii
őstag

Nekem sehol, de ha lenne a zsebemben 3 millió forint és ki akarnám próbálni a gpus bányászatot, akkor azt hiszem megoldanám.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#3040) VoidXs válasza AAntii (#3039) üzenetére


VoidXs
nagyúr

3 milliót már lehet jövedelmezőbb dolgokra is fordítani.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3041) Dexar007 válasza VoidXs (#3040) üzenetére


Dexar007
veterán

Varjuk javaslataidat ;] .
Ez egy befektetes..az is lehet,hogy nyar vegere 200 dollar lesz az arfolyam,akkor pedig duplan megeri banyaszkodni.Ha pedig hasznaltan, jo aron veszed a 7970et,akkor az is lehet,hogy 3-4 honap utan csak par ezret buksz kartyankent.

Give me your cum,bull!

(#3042) HSM válasza AAntii (#3037) üzenetére


HSM
félisten

Teljesen gáz ez az összeállítás, több sebből vérzik. Bár legalább a várható sebességét nagyjából jól belőtték. :DDD

(#3043) #24650752 válasza torril (#3011) üzenetére


#24650752
törölt tag

Nem igazán van egyelőre. :( Amikor törölted az .ini-t, indításkor nem tartalmazott semmilyen előre definiált beállítást a program? Kíváncsivá tettél, hogy például a kolléga mire jutott vele.

(#3044) Stanlee válasza AAntii (#3039) üzenetére


Stanlee
őstag

Ha lenne 3 m Ft-om akkor átváltanám hrivnyába, betenném egy ukrán számlára és várnám az évi 20-25%-os kamatot. Persze biztos van ennél jobb biznisz is, de most nem jutott eszembe más :-)

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#3045) AAntii válasza Stanlee (#3044) üzenetére


AAntii
őstag

Nem állítottam, hogy ez a világ legjobb biznisze, csupán azt akartam érzékeltetni, hogyha az említett összeg most itt lenne az asztal lába alatt és bele akarnék egy ilyen dologba vágni, akkor nem akadályozna meg semmi abban, hogy megteremtsem a sok-sok kártya alá az "alapot".
Ha ez így van, akkor gyorsan veszek fel államilag támogatott lakáshitelt egy számjegyű kamattal és már megyek is az ukrán bankokba. Hogyha esetleg a bank becsődöl vagy ráteszik a mancsukat a külföldiek bankbetétjére akkor pedig megyek a pénz után én magam is :D

[ Szerkesztve ]

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#3046) Fr@nkieWilde válasza Fr@nkieWilde (#3016) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Ez a cucc ingyen áram, és ingyen net mellett megéri-e?
Vagy ha nincs ingyen az áram, sem a net, akkor mi a helyzet vele, tud profitit termelni egy ilyen masina?

A sok kommentből én eddig azt vettem le, hogy a legtöbben GPU-val bányásznak, de a növekvő nehézségi szint miatt valamint az áram számla miatt ez egyre kevésbé éri meg. Akkor mi lesz az alternatíva?

És ez a cucc? szintén ingyen áram és net mellett, illetve ezek nélkül megéri-e, visszahozza-e az árát vagy egyáltalán termel-e profitot?

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#3047) #24650752 válasza Fr@nkieWilde (#3046) üzenetére


#24650752
törölt tag

Ezek Butterfly termékek, amik nagyon nehezen akarnak eljutni a vásárlókig. Közel 1 éves csúszásban vannak a szállítással, úgyhogy erre ne alapozz. Szerintem az eBay-es hirdetésekre szintén ne, mert lehet, nem sokkal kapnád meg előbb, mintha a gyártótól rendelnél. Sokaknak nincs a kezében még a gépezet, amiket kínálnak eladásra.

De vannak kalkulátorok, amikkel magad is ki tudod számolni adott nehézségi szint és árfolyam mellett, hogy megéri-e (akár van ingyen net és áram, akár nincs).
[link], [link], [link]

(#3011) torril: illetve bocs, van még a CGMiner. Megpróbálhatod azzal, hogy mit művel...

[ Szerkesztve ]

(#3048) fsb1000 válasza Fr@nkieWilde (#3046) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Szerintem igen. Ha nem előrendelés lenne, hanem maga a készülék.

Azt gondolom 100K HUF-ot kifizetnék érte, ha azonnal átvehetném...
Olyan mintha most vennék 5 BTC-t. Ennél nagyobb összeget is elcsesztem már hobbyra.

[ Szerkesztve ]

(#3049) Fr@nkieWilde válasza fsb1000 (#3048) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

És ilyen csecsebecséket hol lehet venni azonnal?
Vagy egyáltalán lehet venni úgy, hogy nem kell rá várni?

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#3050) Dexar007 válasza Fr@nkieWilde (#3049) üzenetére


Dexar007
veterán

Ha lehetne akkor mar mindenkinek lenne minimum 10.

Give me your cum,bull!

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.