Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18851) instantwater válasza Armagedown (#18849) üzenetére


instantwater
addikt

Megosztod velünk is, hogy ilyenkor mi a teendő?
Azonkívül, hogy vásárlás után nem nézed, nehogy agyvérzést kapj?

(#18852) Ferdzsoo válasza Armagedown (#18849) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Mindenesetre méretes noob aki egy megbízásban ad el ennyi BTC-t.
Microstrategy többtízezer BTC-t vett és meg sem nyekkentette az árat felfele rövidtávon. Ésszel kell ezt csinálni, magaddal baszol ki különben.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18853) emvy válasza Ferdzsoo (#18852) üzenetére


emvy
nagyúr

Vagy marhara nem tudjuk, hogy mi van a hatterben. Akar az is lehet, hogy bent ul egy szobaban, pisztolycsovel a homlokan :).

while (!sleep) sheep++;

(#18854) pn4hvq válasza Ferdzsoo (#18852) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Vagy eladta és 10 másodperc múlva visszavette 10-15%-kal olcsóbban, aztán még 10 másodperc múlva 10-15%-kel több pénze volt $-ban, mert vissza is emelkedett.

(#18855) Armagedown válasza instantwater (#18851) üzenetére


Armagedown
őstag

Annyi a teendő, hogy újabb hírtelen felindulásból, a vélt még további bukást megelőzendő ne adjam el minuszban.
Előbb utóbb helyrejön az árfolyam és nem lesz rajta bukta.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#18856) csaba951 válasza lacko1970 (#18842) üzenetére


csaba951
veterán

Neked, mint kezdő, átlagembernek a legegyszerűbb a MrCoin.

Tudnod kell, hogy az összes exchange-en ahova pénzt tudsz beutalni (eur vagy usd), ezt csak előzetes ügyfélazonosítás után tudod megtenni (KYC). Nagyon sok új ügyfél lehet most (nyilván a hirtelen megugrott árfolyam miatt) akiknél szintén el kell végezni ezt. Szóval a szokásosnál biztosan lassabb, és nagyon sokszor nem sikerül elsőre, az első exchage-en.

>coinbase
Amikor utoljára hallottam róluk 5 vagy 10 ezer usd volt náluk a minimális első beutalandó összeg. Kisebb összeggel eleve nem is engedtek regisztrálni. De ez már évekkel ezelőtt volt, most lehet, hogy már máshogy van.

(#18857) cof válasza Ferdzsoo (#18852) üzenetére


cof
veterán

Noob? Ha-ha-ha. :D

Indított egy shortot másik váltón, másik 100 BTC-vel, a robotok lekövették a Coinbase index árat, mindegyik elkezdett eladni, emberünk zárta a shortot, majd újra vásárolt. Visszavette a 180 BTC-t, plusz keresett még vagy 10-et. Hogy nevezhetsz valakit noobnak akinek ennyi BTC-je van, atyaég...

Microstrateg(a)y meg a többi nagyágyú nem a CB-n vásárol, hanem OTC-n aminek nulla hatása van a a piaci árra valóban.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18858) Ferdzsoo válasza cof (#18857) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Arra nem gondolsz ha egy pozíciót zársz hiába short akkor pont annyival dobod meg az árat visszafele?
LOL. Microstrategy-s infód is tévedés. Michael Saylor saját maga mondta hogy kereskedő botokat írtak a vételre és váltókon vették a Coint, leginkább coinbase-en heteken keresztül!
Én is írhatnám hogy atyaég, de nem fogom. :DDD

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18859) cof válasza Ferdzsoo (#18858) üzenetére


cof
veterán

Már miért dobnád meg ugyanannyival? Jöttek a pánik sellerek, és megtömték az orderbook-ot sell oldalon, tehát több volt most az eladó mint egy nyugisabb napon, így az ár sem ugrott egyből akkorát vissza. Ezt láttuk is, mert volt délután még egy támadás lefele, és 31000-ig jött le. Csak teória, hogy rögtön zárta is a shortot, de akkor sem noobozhatsz le valakit ennyi tőkével szerintem. Aki ennyivel játszik, az mindent csinál csak nem pánik sellel.

Mondta? Azta, hát mondani én is tudok bármit... Biztos van valami sumákság különben nyilvánosságra hoznák a tárca címeiket mint a nagyobb váltók is teszik, és hamarosan magánszemélyeknek is kötelező lesz, azt rebesgetik a hírek.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18860) lacko1970 válasza Agyrák666 (#18848) üzenetére


lacko1970
csendes tag

Ott nem lehet wallettra rakni?Ma kipróbáltam 1000ft-ért vettem utána 600-ért eladtam belőle és visszautaltattam a számlámra ez így működött.

(#18861) butch3r válasza lacko1970 (#18860) üzenetére


butch3r
senior tag

hát látsz benne ilyen menüpontot? :)

(nem, nem lehet)

(#18862) Dronte válasza Agyrák666 (#18848) üzenetére


Dronte
aktív tag

Az én full random, semmire nem megalapozott tippem, hogy a bebillenhetünk 30k alá, onnan pedig vissza. Meglátjuk.

(#18863) Dißnäëß válasza cof (#18859) üzenetére


Dißnäëß
veterán

különben nyilvánosságra hoznák a tárca címeiket mint a nagyobb váltók is teszik, és hamarosan magánszemélyeknek is kötelező lesz, azt rebesgetik a hírek.

Amikor ilyet olvasok, mindig elszomorodom. Annyira egy szarrágó tetű világban élünk, nem ? :F Az ókorban is megvoltak a rabszolgák, a középkorban is a jobbágyok, meg most itt mi, ahol a fejünk felett a saját megválasztott politikusaink által hozott törvények mentén lopják szét a szemünket.

Nem azért verődött az ember közösségbe, hogy fokozza a kényelmét, évezredek alatt biztosítsa a Maslow piramis minél több szintjét, kezdve a legalsónál, a fizikai biztonsággal, hogy a tigris ne egyen meg, aztán menve fentebb, kaja, kényelem, satöbbi ? És még mindig akar egy felsőbb réteg uralkodni mindenek felett, tudni, kinek mije van, mennyije van.

Néha olyan érzésem van a neten, hogy kéz alól vett számítógépen kéne tolni, Tails Live Linux-al, Tor-on meg mindenféle P2P hálózatokon, és totál off-the-grid létezni, fuck az egész nyugati civilizációba. Bocs. :(((

Most kellene betárazni olyan crypto-ból, ami garantálja a BTC féle integritást (minimum), hasonló a modell, de nem logol, vagy ezek évülnek X perc vagy óra után. Egyszerűen fizikai és logikai képtelenség legyen törni, és egyént azonosítani benne. Ez a "mutasd a tárcád" fogja kinyírni a BTC-t szvsz. Mi értelme így..

Melózik a droid a munkahelyén, lesz egy bruttó bére, annak a fele elmegy minden fiszfasz címen a nagy közösbe, onnantól kurvára békén kéne hagyni. Nem ám még ÁFA (mivaaaan???) meg a többi adójárulék.. és nem 10%-al járultam hozzá a közöshöz, hanem 50-el, backi...

Kretén egy világ. CAPITAL-izmus. Sokkal nem jobb, mint az elődei, max a Playstation-t nyomkodjuk a villanyvasút helyett.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18864) lacko1970 válasza butch3r (#18861) üzenetére


lacko1970
csendes tag

Sajnos nem értek hozzá.Lehet hogy rajta tárolni nem biztonságos de venni és eladni tudtam,meg kivenni a pénzt is.

(#18865) lacko1970 válasza csaba951 (#18856) üzenetére


lacko1970
csendes tag

Köszi,megnézem.

(#18866) petyus980 válasza cof (#18857) üzenetére


petyus980
csendes tag

This institutional cuck who seeks to invest $500 million into bitcoin thinks $BTC is now too expensive and everybody should sell so he may buy lower. His carefully drafted words may make the unaware think Guggenheim is taking profits. But they haven't yet bought.

"Bitcoin's parabolic rise is unsustainable in the near term. Vulnerable to a setback. The target technical upside of $35,000 has been exceeded. Time to take some money off the table."
Scott Minerd

(#18867) brd válasza Dißnäëß (#18863) üzenetére


brd
nagyúr

Az ókorban is megvoltak a rabszolgák, a középkorban is a jobbágyok, meg most itt mi, ahol a fejünk felett a saját megválasztott politikusaink által hozott törvények mentén lopják szét a szemünket.

Na ja, nem kellene könnyen befolyásolható és/vagy kicsinyes emberekre bízni a választást, ill. nem olyanokra kellene bízni a hatalmat, akik akarják.
Fizetés: ó, ha csak a fele menne el, én már boldog lennék, de kb. a 70%-a megy el összességében (ugye sok, amúgy állami szolgáltatás sincsen ingyen nálunk + ott az ÁFA - benne néha a járulék adójával)!

The only real valuable thing is intuition.

(#18868) sleve válasza sleve (#18689) üzenetére


sleve
tag

Bocsi, a Krakent is sikerült lebénítanom pedig az nem is akartam. :))

A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.

(#18869) Dißnäëß válasza brd (#18867) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Az a baj, hogy a demokrácia tökéletes találmány. Addig gyönyörű csilivili az elv, hogy a nép akarata. Demos, ugye.. De amikor azt mondjuk, hogy mi jellemző a tömegre, mint olyanra ? Buta és irányítható.. - hát .. ebbe kevesen gondolnak bele. És nem mondom, hogy szívesebben élnék egy vad keleten egy cáratyuska árnyékában, de valljuk be, ismétcsak suxx az egész.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18870) butch3r válasza lacko1970 (#18864) üzenetére


butch3r
senior tag

fiat pénzt tudtál kivenni. bitcoin küldésére nincs benne lehetőség.
nem bántásból mondtam, de ha nincs benne ilyen opció(withdraw bitcoin, bitcoin cím beolvasása stb) akkor nyilván nem lehet.

(#18871) GuMipOkE válasza sleve (#18868) üzenetére


GuMipOkE
senior tag

Legközelebb jobban vigyázzál! :(( :D

(#18872) viktorvertes válasza instantwater (#18833) üzenetére


viktorvertes
újonc

Kezdőként pofon egyszeru.
veszel annyiért amit tudsz nélkulözni s addig nem adot el amig nem lesz nyereséges.
a gond ott kezdődik amikor valaki olyan pénzért vesz amit miután beeset az árfolyam el KELL adnia kevesebbért mint vette.
Az a lényeg, hogy olyan pénzel játsz amit otthagyhatsz akár évekig is, s max uj pénzel szállsz be ha az bukoban van, de azzal nem szállsz ugy ki.
igy persze csak sok év alatt lesz minimális hasznod. ha többet akarsz akkor viszont ez ennél joval összetettebb s nincs biztos tip.

pl. volt olyan aki ezt követte, 3 éve mikor egy éven át ez ment folyton vett eladta a bitcoin mindig egyre feljebb és feljebb ment s voltak ugyan esések, ahol mindig ujra beszélt, de mindig magasabbra esett be s egyre több forintja lett ugyan de elgondolkoztató, hogy eközben egyre kevesebb bitcoinja lett. ami perzse igyis egyre többet ért. szoval bele lehet ebbe bolondulni

(#18873) GuMipOkE válasza Dißnäëß (#18869) üzenetére


GuMipOkE
senior tag

Majdnem (!) mindegy, milyen államforma, milyen társadalmi berendezkedés van, az eredmény nagyjából ugyanaz lesz, hosszútávon (vö Orwell: Állatfarm). Ez az ember gyarlóságából, gonoszságából fakad.

Amit viszont talán könnyebb megvédeni, de mégis kevésbé törekszenek rá - pedig óriási vívmány, azok az alapvető emberi jogok (élethez való jog, személyes szabadság, vélemény és szólásszabadság, vallásszabadság...stb). Ezek sokkal kézzelfoghatóbb célok, amiket könnyebb képviselni is, és így védeni is, mint kétes hatalmi struktúrák megváltoztatására törekedni a történelem során, újra is újra. Persze ezeket az alapvető értékeket is el lehet relativizálni, de jóval nehezebb, mint akármelyik politikai csoport, irányzat lejáratása.

(#18874) zerodot válasza #25583896 (#18754) üzenetére


zerodot
aktív tag

Szuper, köszi!

(#18875) lacko1970 válasza GuMipOkE (#18871) üzenetére


lacko1970
csendes tag

(#18876) lacko1970 válasza butch3r (#18870) üzenetére


lacko1970
csendes tag

(#18877) lacko1970


lacko1970
csendes tag

Erre gondoltam,

(#18878) lacko1970 válasza lacko1970 (#18875) üzenetére


lacko1970
csendes tag

Bocsi félrement.

(#18879) Methox91


Methox91
junior tag

ledgere van valami biztonsági matrica vagy valami más jelzés hogy nem bontották fel? ( Alz.tol venném meg)

(#18880) zerodot válasza Dißnäëß (#18764) üzenetére


zerodot
aktív tag

Az új tárcádon még nincs mit látnia, hiszen az új és üres :)
Miután küldött oda valamit, azután már meg tudja nézni, hogy te azokat a coinokat milyen cím(ek)re küldted tovább és mikor.

#18771 zenwalk
A 24 szó az maga a seed. Elég ezt backupolni, ebből visszanyerhető a hozzáférés mindegyik, korábban ebből a seedből kigenerált címhez. De úgy látom, ez már meg lett azóta válaszolva, nem volt időm az összes új hsz-t végigolvasni.

(#18881) devast válasza Methox91 (#18879) üzenetére


devast
addikt

Igazából mindegy ha felbontották, de én spec alzától eddig még csak bontantlan-t kaptam. A lényeg, hogy te magad generáld a seed-et a ledger-el.

(#18882) Agyrák666 válasza petyus980 (#18866) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

,,Imagine thinking an "asset" backed by absolutely anything other than an algorithm, which moves down 15 in one day, is a store of value.

Absolute retard" :DDD

(#18883) Dißnäëß válasza zerodot (#18880) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Na hát ezzel vóna "bajom" :) Odakûdi, aztán kukkol. :D :))

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18884) instantwater


instantwater
addikt

Ki melyik walletre esküszik, és miért?
Most az Electrum és a Mycelium között vacilálok, de valószínűleg az Electrumot tartom meg, mert az van gépre is, és akkor már legyen ugyanattól a fejlesztőtől.

[ Szerkesztve ]

(#18885) zerodot válasza Dißnäëß (#18883) üzenetére


zerodot
aktív tag

Kukkolhat, de csak annyit fog látni, hogy újabb és újabb címekre vándorolnak a coinok, nem hiszem hogy ezzel sokra megy :)

Legalábbis egy átlagjóska. Hatóság meg mindenféle hárombetűs állami szerv komoly erőforrásokkal és elemzőszoftverekkel a háta mögött, hozzáféréssel a KYC adatokhoz stb., na az már más kérdés.

Használj Monerót :)

(#18886) butch3r válasza lacko1970 (#18876) üzenetére


butch3r
senior tag

200ft-ot küldtél. forintot.
nem bitcoint.

küljd ide 200ft-nyi bitcoint.

cím:32AWz1uS4XYBgVtASrw6ZZi413h6k5dCwZ

(random cím a blockexplorerből ez volt épp az utolsó mikor írom ezt)
kommentbe beírhatod akár hogy prohardver.

előtte pedig vettél majd eladtál valamit amit a revolut bitcoinnak hív, de igazából csak leköveti a bitcoin árát. mivel nem fogsz tudni küldeni 200ft-nyi bitcoint a fenti címre, mert nem rendelkezel a megvásárolt bitcoinokkal ezért nem is fogod tudni megcsinálni.

"You will own the rights to the financial value of any cryptocurrency we buy for you.
We will hold your cryptocurrencies on your behalf and you will have a right (called a ‘beneficial right’) to them. This means you can tell us when to sell or transfer it (within the limits of these terms and conditions). You have complete control of your cryptocurrencies, and we will only act upon instructions you give us. You will not be able to carry out transactions yourself."
[link]

[ Szerkesztve ]

(#18887) Armagedown válasza butch3r (#18886) üzenetére


Armagedown
őstag

Talán vicces vagy nem, de a Revolut aranyat és ezüsöt is "árusít", azt is lehet venni tőlük. :Y

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#18888) Con Troll


Con Troll
senior tag

Szokott innen valaki leverage tradelni (short és long is) bybiten/akárhol?

(#18889) htc07 válasza Methox91 (#18879) üzenetére


htc07
addikt

Nincsen, ahogy írták itt utánam is, de én tutira mentem anno, és a gyártótól rendeltem. Ott sem drága, talán 60 euro körül lehet, meg talán 10 a futár.

Szerk. igen, még lehet olcsóbbra ki is jön szerintem, mintha alzából rendelnéd, ahol 27k (ha EU-ból jön - nekem anno onnan jött).

[ Szerkesztve ]

(#18890) Dißnäëß válasza Con Troll (#18888) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Nem csak Neked, hanem mindenkinek: nézzetek kezdő bolondnak, az is vagyok, de egy egész tőzsdei tanfolyamot nem szívesen ülnék végig munka közben.

Szóval: el tudná valaki konyhanyelven, "Móricka"-ábrákkal mondani, miért short a short és miért long a long ? És mi a leverage trading ? :U :R

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18891) emvy válasza Dißnäëß (#18890) üzenetére


emvy
nagyúr

(#18892) devast válasza Dißnäëß (#18890) üzenetére


devast
addikt

Nem olyan bonyolult az.
Van 100ft-od. A platfromon ahol leverage trade van lekötöd a 100ft-od, és mondjuk 2x-es leverage-nél kapsz 200ft-nyi btc-t. Gyakorlatilag kapsz kölcsönbe 100ft-nyi btc-t. Erre a 100ft-nyi kölcsönkapott btc-re minimális kamatot fizetsz. Ha a btc ára 50%-ot megy fel, lesz 300ft-nyi btc-d, amit eladsz és nyertél vele 100ft-ot, tehát megdupláztad a pénzed. Viszont ha esik 50%-ot, akkor a pozíciód értéke 100ft lesz, ekkor buktad az egészet. 10x-es leverage-nél már 10% -os mozgásnál megduplázhatod a tőkéd, vagy teljesen elbukhatod.
Ez a példa spec long volt. Short pozíció az amikor btc-t veszel kölcsön és egyből eladod, arra számítva, hogy később olcsóbban vissza tudod vásárolni, így tudsz nyerni az árfolyam különbözeten. Long az amikor az emelkedésre számítasz és nem adod el, arra játszol hogy később magasabb áron tudod eladni. Nyilván, ha piac veled ellentétes irányba mozog, akkor shortnál meg longnál is tudsz bukni. Minél nagyobb leverage szorzóval, annál nagyobbat lehet nyerni és bukni.

(#18893) zerodot válasza devast (#18892) üzenetére


zerodot
aktív tag

Annyi pontosítást ehhez, hogy longnál nem btc-t kapsz kölcsön, hanem (a példádnál maradva) forintot, és abból veszel btc-t. Majd eladod, és forintban is fizeted vissza a tartozást. Hiszen a kölcsönadó nem akar árfolyamkockázatot vállalni, ő ugyanazt az összeget kéri vissza ugyanabban a pénznemben, amiben adta, plusz a kamatokat.

#18890 Dißnäëß
Leverage tradingnél (tőkeáttét, tőkeáttétel) gyakorlatilag kölcsön pénzből játszol, és amint a veszteséged több lenne, mint a lerakott fedezeted, akkor vége a játéknak :)

[ Szerkesztve ]

(#18894) zerodot válasza Con Troll (#18888) üzenetére


zerodot
aktív tag

Én szoktam néha. Bybiten is.

(#18895) @tco@


@tco@
aktív tag

Egy ismerős 1k USD értékű BTC-t felosztana XLM és ETH között. Én nem tudtam neki többet mondani annál hogy a BTC talán stabilabb marad, a másik kettő nagyobb gain-el kecsegtethet a friss hírek alapján. Mit gondoltok?

(#18896) Dißnäëß válasza zerodot (#18893) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Aaaa tiszta, szóval a leverage a tőkeáttétes kereskedés. Köszi mindkettőtöknek. Ennyi elég is volt (mármint: megértettem). :D :R :R

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18897) Sidorovich


Sidorovich
senior tag

Van valakinek friss tapasztalata BTC forintra váltásval kapcsolatban?
Egyik út, ami felmerült bennem: saját wallettről Krakenre utalni, ott átváltani EUR-ra, és aztán SEPA utalással OTP-s számlára hazautalni.

Néhány kérdés viszont felmerült bennem:
- SEPA utalás menny idő, amíg Krakenről OTP-re megérkezik? Van ebben valakinek tapasztalata? Mi ennek kb. a költsége?
- Régen (3 éve) hallottam olyanról, hogy a kriptovaluta tőzsdéről érkező pénzeket egyes bankok automatikusan blokkolták. Innen járt már így valaki?
- Hogyan kell adózni, könyvelni az így keletkezett jövedelmet? Hány %-át viszi el ez? Találni olyan könyvelőt, aki érti, hogy mi ez az egész? :D
- Más módszert fiat pénzre váltáshoz próbált valaki? Coinbase, esetleg Bitcoin ATM-el mik a tapasztalatok?

[ Szerkesztve ]

(#18898) koxx válasza Sidorovich (#18897) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Coinbase tárcából btc atm-ből többször is vettem fel. Csak ott figyelni kell a limitekre, azt hiszem 80k-ig csak telszám kell, felette már muterodnak a születési anyakönyvi kivonata is kell :))(persze ez túlzás, de majdnem)
Az adózása sztem elég bonyolult, nem is tisztázott jelenleg. Elvileg bevétel ami után kéne fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#18899) zerodot válasza Sidorovich (#18897) üzenetére


zerodot
aktív tag

Konkrétan OTP-vel nincs tapasztalatom, de kb. 1 munkanap szokott lenni a SEPA utalás általánosságban. Krakenről 9 cent a kiutalás költsége, eddig sose volt gondom vele, fél vagy 1 nap alatt megérkezett a pénz. Hogy az OTP számol-e fel valamit a fogadásért arról fogalmam sincs...

[ Szerkesztve ]

(#18900) zerodot válasza Sidorovich (#18897) üzenetére


zerodot
aktív tag

Adózás kb. 27%. Nem kevés, de a legrosszabb, hogy csak a nyereséges trade-ek számolódnak be, magánszemélyként a veszteségeidet nem tudod levonni. Vagyis simán kijöhet olyan is, hogy több adót kell befizetned, mint amennyi a valódi össz-nyereséged volt az adott évben...

Előadás: [link]
Hozzá tartozó prezentáció: [link]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.