Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18051) margithid


margithid
veterán

Erre lenne jó majd egyszer a digitális identitás, ahol nem tudnának visszaélni az adatokkal.
Ontology és ha jól tudom talán iotex is ilyesmin dolgozik, de, hogy megvalosul e az jó kérdés.

(#18052) csaba951 válasza Dißnäëß (#18048) üzenetére


csaba951
veterán

>Ha egyre nehezebb bányászni, és nő az értéke

Ez így tévedés. A bányászok bevétele fokozatosan áttevődik a bányászatról a tranzakciós díjra.

>vásárlásra úgy, mint ahogy én azt most pénzzel teszem,
>hogy Paypass pitty és megittam egy csésze kávét az autópálya
>melletti étteremben

Erre az instant fizetésre ott van a Lightning Network használata. Működik. Annyiban visszalépés lesz, hogy visszatérnek a "bankszámlák", szóval a költésre szánt BTC-t harmadik félnél kell tárolni. Jó eséllyel ezzel is majd az Amazon, Google, Microsoft jár majd jól.

>bármit csinálok ezzel, egy részét vagy akár az egészet átmozgatom
>máshova, arra két hetet kell várnom, mire ellenőrizve lesz

Ha 0 díjjal akarod átküldeni, akkor igen. Megfelelő díjjal benne leszel akár a következő blokkban. Ha sokallod, akkor kérdezd meg a bankod, hogy mekkora díjjal hajlandó a pénzed azonnal a Föld bolygó bármely más országában lévő másik bank bakszámlájára 90 (105) percen belül átutalni. Ezt még elméletileg sem tudják megcsinálni. :DDD

(#18053) atok666 válasza Dißnäëß (#18048) üzenetére


atok666
őstag

Vedd hozzá, hogy az egész BTC állomány lassan 90%-a (18.3m a 21m-bol úgy rémlik) ki van bányászva, amit az emberiség pár ezreleke birtokol. Hogy lehetne ebből globális fizetőeszköz?
Erre van valami terv? Ezt, hogy lehetne megoldani? Vagy jozsika19 a fórumról gazdagabb lesz, mint egesz más országok, mert 10 évvel ezelőtt elindított egy scriptet notebookjan?

Atok

(#18054) Dißnäëß válasza csaba951 (#18052) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Ez így tévedés. A bányászok bevétele fokozatosan áttevődik a bányászatról a tranzakciós díjra.

Nem a díjon volt a hangsúly, hanem inkább a tranzakció hitelesítés sebességén. :K A Lightning-ra ránézek, mi ez, tegnap Burger King-be benéztünk a szokásos havi 1 körre zasszonnyal, de nem láttam utalást arra h kripto-ból jóllakok. Köszi !

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18055) Dißnäëß válasza atok666 (#18053) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Hát igen, ez is egy szempont. Szóval én marhára hinnék a BTC-ben, de egy darabig még max spekulációra jó, de amikor elfogy, mi történik ? :U

Ugyanaz, mint az arany: ha elfogy, megtartja vajon az értékét ? Katapultál az egekbe, és majd kuriózum lesz aranyat tartani, mondván, idenézz öcsém, menô, mi ? Vagy beszakad a fenébe, mert ha elfogyott, nem tudja már a menedék szerepét betölteni, hiszen a gazdaság "nô". Tegyük fel, átállnak az arany helyett az országok, befektetôk, mindenki másra. Platina. Ezüst. Homok. Akármire. Tekintsünk el attól, mennyi aranyfedezet van a dolcsi és a többi mögött. Mi lesz akkor vajon, ha elfogy az újonnan fellelhetô arany ?

Ezt biztos h számításba vette már jópár ember.. Tipp ? Mert hasonló sors várhat a bitcoin-ra is. Lehet a végén pusztán a ritkasága, a cserebere miatt lesz értéke emberek között, mint mondjuk egy darab fának az ókori egyiptomból, aztán lehet adni-venni eBay-en vagy bocs, exchange-eken. Mert értelmes dologra nemigazán lehet majd használni.

Ethereum, többiek ? Van olyan ígéretes coin, ami végtelen, és egyenlô módon bányászható giga farmok és Pistike laptopjával egyaránt ? (Ergo, akkor minek farm).

Esetleg alternatív alternatíva ? :D

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18056) atok666 válasza Dißnäëß (#18055) üzenetére


atok666
őstag

Ha vegtelen modon banyaszhato, annak nincs sok ertelme, mintha kb. nyomtathatnal magadnak penzt :) Nagyon sokaig nem lesz meg kitermelve az osszes btc.

Biztos az okosok megmondjak majd, hogy milyen terv letezik a mar kibanyaszott 90% BTC-re. Ez engem erdekelne.

Atok

(#18057) Patry0t válasza Dißnäëß (#18048) üzenetére


Patry0t
tag

csak az elejére reagálnék. Bár se jogász, se adószakértő nem vagyok, de nekem a józan paraszti ész azt diktálja, hogy BTC alapú adásvételit nem írhatsz. Miért? Mert a BTC jelenleg még nem törvényes fizetőeszköz, ezért az állam szemében ez a szerződés szerintem semmis.

(#18058) muszurkefal válasza Patry0t (#18057) üzenetére


muszurkefal
aktív tag

Ezzel azt akarod mondani, hogy például nem adhatom el a lakásomat egy zsák krumpliért, ha úgy döntök?

(#18059) szekra válasza muszurkefal (#18058) üzenetére


szekra
őstag

Ha akár jóval olcsóbban adod el, mint a piaci ár, a NAV rögtön jön szépen vizsgálódni, személyes bejárás keretein belül (valós példa a környezetemben). Nem nagyon szeretik ha a vagyonszerzési illetékkel játszol. Gondolom ha krumpliért adod el akkor is... :)

[ Szerkesztve ]

(#18060) htc07 válasza Dißnäëß (#18048) üzenetére


htc07
addikt

én ezt két módon tartom valószínűnek, hogy tudnád az állam felé tisztává tenni:

1. az utaláskori hivatalos árfolyamon forintosítják (ez már ugye bukik mert ilyen nincs, nyilván itt valamennyire rugalmasnak kell lenni, mondjuk európai bitcoin tőzsdék középárfolyama)

2. ingatlan értékbecslés

én nem azt mondom, hogy ennek így kell lennie, csak próbálom valahogy elképzelni, hogy a gyakorlatban elmaradt jogrendszer hogyan tudna illeszkedni egy hasonló tranzakció értékének megbecsüléséhez, hogy tudja tartani a markát.

(#18061) Dißnäëß válasza htc07 (#18060) üzenetére


Dißnäëß
veterán

:K

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18062) Elbandi válasza Ferdzsoo (#18050) üzenetére


Elbandi
aktív tag

egy banknak megvannak a jogszabalyi kovetelmenyei hogy kell a fenykepeket/adatokat tarolnia, milyen biztonsagot kell a rendszereiben megvalositania. egy exchangenel ez max a hit hogy ok jol csinaltak. a tortenelem azota bizonyitotta hogy ez sajna keves: szinte mar mindegyik exchaget feltoltek (volt ahol csak coint volt ahol adatot loptak). es bar nem kovetelem a darkwebet, de nem volt hir hogy kikerultek volna oda otp/erste/raifaisen bank adatok.

(#18065) Ferdzsoo válasza Elbandi (#18062) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Szvsz azok az exchange-e amik az adott ország pénzügyi felügyelete alatt funkcionálnak ugyanazoknak a követelmények kell megfelelniük mint egy banknak.
Ergo elvileg ugyanolyan előírásoknak kell megfelelniük.
Bőven vannak olyan exchange-ek amiket soha nem törtek még fel.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18067) Elbandi válasza Ferdzsoo (#18065) üzenetére


Elbandi
aktív tag

igen, megfelelnek mind! nyilvan ezert van nehany valtorol kilopott fenykep adatbazis a neten... :W

(#18068) Ferdzsoo válasza Elbandi (#18067) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Ki mondta hogy mind úgy működik? :W

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18069) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Jó reggelt, lássuk csak.. ahh, 9600 körül .. küzd, küzd a 10k-s határral.

Ha áttöri, mert elkezd egy vagy több nagyhal fokozatosan beszállni, elkezdenek tapadni rá a kicsik is és igencsak kemény áttörés lehet, jól sejtem ? :DDD

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18070) htc07 válasza Dißnäëß (#18069) üzenetére


htc07
addikt

Erre a kérdésre mégis milyen választ vársz? :U A múltkori 20k raliról is kiderült, hogy mesterséges pumpa volt, szerintem azért a sok idióta, aki élete megtakarítását öntötte bele önként és dalolva anno, most távol marad. Én nem vizionálok mostanában nagyobb emelkedést, persze csak laikusként.

(#18071) atok666 válasza atok666 (#18053) üzenetére


atok666
őstag

Erre valaki vmit? Itt sok a szakerto. Erdekelne. Komolyan.

Atok

(#18072) Dißnäëß válasza htc07 (#18070) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Én csak játszadozok fejben, semmi extra. Őszintén: hiába nem vagyok nagy trader, ugyanúgy nem látok benne potenciált, mint aki rohadt nagy trader(nek tartja magát) és aztán ugyanúgy melléfog. Ki tudja, mi lesz itt ... Így elolvasva raklap elemzést meg jövő-jóslatot pl. Tradingview-n, pfűűűh :D Persze, senki nem tudja, merre az előre.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18073) htc07 válasza Dißnäëß (#18072) üzenetére


htc07
addikt

Most, hogy igazából kiderült, hogy egy kvázi világválság sem elég erős még ahhoz, hogy jelentősebben befolyásolja az árfolyamot, szerintem innentől kezdve ez az egész csak egy játék, hogy sikerül-e együtt úsznod a nagy cápákkal, hogy a farvizükön elevezz.

(#18074) Dißnäëß válasza htc07 (#18073) üzenetére


Dißnäëß
veterán

:K Azért egy dologra még "számítok" vagy úgy mondom, benne van a pakliban, HA úgy alakul a szcenárió odakint: rebesgetnek második hullámot őszre. HA ebből tényleg lenne valami, az várhatóan ha nem is ugyanakkora mértékben, de ismét megindíthatja lefele ..

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18075) Chal válasza atok666 (#18071) üzenetére


Chal
addikt

Ez a kezdetek óta így van, és nyilván érinti a btc árfolyamát és működését, de csak annyira amennyire most is látod. A legelső percben is adott volt ez a szituáció 2009-ben, és azóta is folyamatosan adott. Ez van, megint nem történt meg a csoda, és megint nem lehet minden szabolcsi Pistikéből Warren Buffett, hanem csak a leeső morzsa jut neki (vagy az se). Szerintem ebben semmi meglepő nincs, a BTC soha nem ígérte, hogy erre megoldást fog kínálni, egyszerűen az ember így működik, és mindennel ezt csinálja, legyen az egy marék homok, arany, vagy akár a bitcoin. Egyébként azt sem gondolnám, hogy globális fizetőeszköz akarna már lenni (pontosabban hogy az emberek erre akarnák használni, a btc semmi nem akar lenni önmagától ugye...). Ennek ellenére nem gondolom, hogy ne lehetne az, vagy hogy ez a jelenség gátolná. Ott a dollár vagy bármi más, aminél ugyanez adott: a készlet jelentős része néhány száz állam, cég, üzletember kezében van. Ráadásul ezek között van olyan entitás aki nyomtatni tudja korlátlanul, ha úgy tartja a kedve, míg a BTC esetében ez lehetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#18076) parkr


parkr
őstag

nem hirdetek, de maradt 0.01493 amitől megválnék, ha érdekelne valakit

[ Szerkesztve ]

(#18077) Dißnäëß válasza Chal (#18075) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Amúgy Nektek nincs olyan érzésetek néha, hogy el van baszva az egész világ, de nagyon ? Semmi suicide hajlam, csak kérdezem. A legrosszabb ebben a tehetetlenség.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18078) Ferdzsoo válasza Elbandi (#18067) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Tessék pontosan erről beszélek.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18079) Dißnäëß válasza Ferdzsoo (#18078) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Az adatok sem piskóta magában, de bankkártya adatok ? Na ezért használok Revolut virtuális kártyát, nagyobb összegre. Egyszer ellövöm vele a vásárlást, aztán törlöm. (Nem, ez nem fizetett hirdetés) :)

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18080) Elbandi válasza Ferdzsoo (#18078) üzenetére


Elbandi
aktív tag

na akkor most mar te is latod miert nemjo otlet boldog-boldogtalannak mindenfele (szemelyes) adatot megadni... :C

(#18081) Ferdzsoo válasza Elbandi (#18080) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Én nem ezt a követkéztetés vontam le. Viszonyítás kérdése...

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18082) Maxximus


Maxximus
őstag

10.000 felett a BTC ! Végre...

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#18083) 66zio válasza Maxximus (#18082) üzenetére


66zio
aktív tag

Igen. Nekem egy kis játszóspénzzel pont jókor, ~6000-res árfolyamon sikerült venni. 12 ezernél számolnám fel. Szóval még növekedhetne egy kicsit :D

(#18084) muszurkefal válasza Maxximus (#18082) üzenetére


muszurkefal
aktív tag

És nem. :DD :DD

(#18085) csaba951 válasza Maxximus (#18082) üzenetére


csaba951
veterán

3 órával később: "Volt, nincs!" :DDD

(#18086) fireman123 válasza Maxximus (#18082) üzenetére


fireman123
őstag

Majd 50e-nél örülünk, addig szót sem érdemel :D

(#18087) Ferdzsoo válasza Maxximus (#18082) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Majd ha egy naposat nyitunk/zárunk 10.500 felett akkor, talán lehet valami.
Eddig csak sellof.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18088) Maxximus válasza Ferdzsoo (#18087) üzenetére


Maxximus
őstag

Igen, egyetértek. 10 felett kellene zárni 1-2 napig,talán akkor megindulna. Az a baj, hogy sokan már 10 felett realizáltak,ezért csaphatott hirtelen vissza 9400-ra.
Ti hol tartjátok? Coinbase? Én Revoluton az egyszerűség miatt. Itt máj 25-től felvitték a fee-t 2,5%-ra egy tranzakciónál.

Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE**i12 Pro Max+watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e

(#18089) margithid válasza Maxximus (#18088) üzenetére


margithid
veterán

Csakis saját tárcában.
Revoluton nem a te kezedben van a privát kulcs.

(#18090) brd válasza Ferdzsoo (#18041) üzenetére


brd
nagyúr

He'? A klienst hogyan védi tőlük? A tulaj leül a Skype elé és odaadja az ID-ját/fényképét, és az egyik utolsó (/max. 3 hónapos) utility számláját, amikor kéri??? A másik kérdésem, őket miért kell a klienstől megvédeni? A kliens kockáztat, nem a váltó. Nem szól ez az egész másról, mint hogy az államok ellop... megkapják az adóbevételeit, ne beszéljünk már félre kérem! ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#18091) Dißnäëß válasza brd (#18090) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Úgy van.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18092) joe-ker


joe-ker
senior tag

Sziasztok!
Ilyen problémám lenne nekem is.
Tudna valaki segíteni benne,akár privátban is.
Köszi a választ.

(#18093) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Holy F@&#!
Ez azért jó, mert ezzel az adózás része is belekerül a szabályozott tőzsdei ügyletek 15%-ába.

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18094) Elbandi válasza joe-ker (#18092) üzenetére


Elbandi
aktív tag

btc es ltcen is volt address kinezet valtas, vannak hasonlo kinezetu addressek, szolva segitene ha pontosan leirnad hogy mit csinaltal. pl X litecoin kuldtem 3abc231 tipusu addressre.

(#18095) podcast


podcast
tag

Magánszemélytől lehet venni BTC-t megbízható módon? (személyesen)

Később el szeretném majd adni.
Tök új vagyok, hol kezdjem az utánaolvasást?

[ Szerkesztve ]

(#18096) OPiiPO válasza podcast (#18095) üzenetére


OPiiPO
addikt

összefoglaló esetleg :F

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#18097) butch3r válasza podcast (#18095) üzenetére


butch3r
senior tag

összefoglalóban lévő linkeken legfőképpen

Magánszemélytől lehet venni BTC-t megbízható módon? (személyesen)
igen. localbitcoins.com

(#18098) podcast válasza butch3r (#18097) üzenetére


podcast
tag

Köszi megnézem. Legegyszerűbb, ha olvasok a topikban.

Ferdzsooo: devizaváltásnál is adózni kellene? 300-on forintot veszel és eladod 350-en. Vagy a bitcoin nem fizetőeszköznek minősül?

(#18099) butch3r válasza podcast (#18098) üzenetére


butch3r
senior tag

nem minősül annak.

kéne igen [link]

(#18100) podcast válasza butch3r (#18099) üzenetére


podcast
tag

Próbálom elhelyezni a deviza/valuta váltást a felsorolt kategóriákban, hogy adózandó tétel e?
(Nem tőkeáttételes, nem forex, hanem mondjuk pénzváltóban. Az szerintem csereügyletnek minősül és kivétel?)

Olyan szempontból mellékes, hogyha a btc nem pénzeszköz / fizetőeszköz. (Csak azért érdekelne a fenti is). Egyebként a btc minek minősül?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.