Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) Assdak válasza ignorant (#5998) üzenetére


Assdak
őstag

"Az hogy katasztrofahoz vezet, szembe megy a vilagunk realitasaival, es mindig a "kis" emberek fizetik meg az arat. Az egesz masrol sem szol mint rabigaban tartani a plebs-et."

Katasztrófához nem vezet, de kíváncsi vagyok, te mivel indoklod ezt.
A kis emberek fizetik meg az árát, ahogy anno, most és a jövőben is. És ez így van jól.
Ha szabadjára engeded a plebset, az vezet katasztrófához.

De ahogy mondtam, kíváncsi lennék a te javaslatodra, hogy QE helyett mit kellett volna tenni.

"Chamath Palihapitiya
Dan Kaminsky
Mike Hearn
Richard G Brown"

Brown-t kedvelem, Ő és Palihapitiya kicsit kilógnak a sorból, de azért egyik sem egy nagyhal.

(#6002) GuMipOkE válasza Assdak (#6000) üzenetére


GuMipOkE
aktív tag

Netalántán valamilyen látszólagos ellentmondást vélsz felismerni? :U

(#6003) ignorant válasza Assdak (#6001) üzenetére


ignorant
senior tag

A kis emberek fizetik meg az árát, ahogy anno, most és a jövőben is. És ez így van jól.

:D

Ha szabadjára engeded a plebset, az vezet katasztrófához.

:D

Erdekes a vilagkeped. Szerintem meg a szabadsag nem egyenlo az anarchiaval. Vilagunk sok problemaja a penzugyi rendszernek tudhato be.

Katasztrófához nem vezet, de kíváncsi vagyok, te mivel indoklod ezt.

A tortenelem soran nem volt olyan fiat ami ne vezetett volna osszeomlashoz/katasztrofahoz. Ez mar az x-1. prbalkozas ami most zajlik ;-)

Nem tudom hogy lehet elfogadni egy olyan rendszert ami elnyomason, es az emberek kihasznalasan alapszik.

Ahelyett hogy foloslegesen koptatnam a billenytuzetem, ez a video nagyjabol jol osszefoglalja a mechanizmusokat: http://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0&feature=youtu.be

(#6004) ignorant válasza ignorant (#6003) üzenetére


ignorant
senior tag

Korr: Ez mar az x+1. probalkozas.

(#6005) #13260800 válasza Overlocker (#5997) üzenetére


#13260800
törölt tag

De most nem azért, néhány ezer ember meggazdagodott a BTC-n. A többieknek meg olyan árfolyamon van már most, hogy az emberiség 95% a büdös életben nem fog 1 BTC-nél többel rendelkezni. Akkor , hogy a fenébe fogja ez felforgatni a világot? Ugyanúgy a felső 10 000 pakolgatja majd egyik helyről a másikra mint a hagyományos pénzeket. Kis Pista szemszögéből semmi nem változik. Kicsit túl van ez már lihegve.

(#6006) AAntii válasza #13260800 (#6005) üzenetére


AAntii
őstag

Az ő szemszögükből is lesz változás. 20 év múlva a szabolcsi uzsorások nem forintot fognak 700%-os heti kamatra adni a hátrányos helyzetű kisebbségnek, hogy etetni tudják a nyerőgépet, hanem bitcoint.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#6007) ignorant válasza #13260800 (#6005) üzenetére


ignorant
senior tag

büdös életben nem fog 1 BTC-nél többel rendelkezni.

Ezert oszthato jelenleg 8 tizedes jegyig...

(#6008) Chal válasza #13260800 (#6005) üzenetére


Chal
addikt

Soha nem mondta senki hogy a BTC megoldást jelent a gazdagok/szegények problémájára. A felső tízezer a rák ellenszerével ugyanezt csinálná. Ezt majd egyszer másnak/máshogy kell megoldania, a BTC-nek nincs köze hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#6009) ninjacat


ninjacat
tag

Szvsz. Ha valóban elterjed skacok, akkor egyrészt fel kell mennie az árnak bőven a kis pénzkészlet miatt, mindennapi életben milibitcoin lesz használatban.
Másrészt stabil lesz az árfolyam nem lesz érdemes rá spekulálni, előtérbe kerülnek a használattal kapcsolatos előnyök. Nagyon nem fog felforgatni semmit, viszont csökkenti az egyén rendszerfüggőségét.

(#6010) gyuszi78 válasza ninjacat (#6009) üzenetére


gyuszi78
tag

én remélem hogy Satoshi lesz az általános használatban mert akkor egy BTC kegyetlen sokat fog már érni!!! :DD

(#6011) Assdak válasza ignorant (#6003) üzenetére


Assdak
őstag

Nyilván, hozzuk vissza cserekereskedelmet, én adok egy csirkét a disznódért.
Szép és jó, amiket írsz, meg ez a videó is, csupán a realitást mellőzi.
Vissza lehet menni az időben, és megnézni, milyen volt akkor, mikor nem voltak pénzszervezetek, és irányító hatalmak.
Konkrét megoldásokat, és alternatív rendszereket vázolj fel kérlek, mert ez így csak egy idealizált jövőkép, aminek semmi alapja nincs.

(#6012) Assdak válasza ninjacat (#6009) üzenetére


Assdak
őstag

Pont ezért nem fog elterjedni. Szvsz most is X ember kezében összpontosul a nagyja, akik rángatják az árfolyamot.

(#6013) Chal válasza Assdak (#6011) üzenetére


Chal
addikt

Konkrét megoldásokat, és alternatív rendszereket vázolj fel kérlek, mert ez így csak egy idealizált jövőkép, aminek semmi alapja nincs.

Dehát erről szól a topic :R

(#6014) Assdak válasza Chal (#6013) üzenetére


Assdak
őstag

Hja hogy a Bitcoin elhozta a földi mennyországot, innentől kezdve, nem lesz szegény és gazdag, mindenki egyenlő lesz, és rozsaszin gumimacik röpködnek majd a levegőbe.
ok

(#6015) HSM válasza Assdak (#6014) üzenetére


HSM
félisten

Nem tudom, Te hogyan olvasol, épp az előbb volt ennek az ellenkezője leírva. [link] :F

(#6016) Assdak válasza HSM (#6015) üzenetére


Assdak
őstag

Elnézést, ez esetben félreértettem a kommentet, amire válaszoltam.

(#6017) ZollR válasza ignorant (#6003) üzenetére


ZollR
tag

Nem is olyan rég, vitatkoztunk a BTC természetéről. Kiderült a FED elnöke is ugyanarra a véleményre jutott mind a 2 esetben mint én. :) A cikk elolvasása után jót nevettem!

Szerintem meg neked érdekes a világképed: megmosolyogtató a szegények kihasználásáról és a csúnya zsarnok gazdagokról alkotott véleményed, vagy inkább egyszerűen nevetséges.
Nem tudom jártál-e Kínában, de ott a gazdagság és a hatalom az egy belső tulajdonság. Olyan mint a kedvesség, vagy a türelmesség. Azért, mert a kínaiak úgy tartják, hogy a gazdag ember valamivel okosabb, jobb, rátermettebb, kitartóbb a szegényebbnél. És milyen igaz.
Azért nem fog a - szavajárásod szerint - plebs sosem kinőni a köréből, mert hosszú távon a gazdagabb, hatalmasabb (nagyobb hatalommal bíró réteg) mindig korlátok közé tudja szorítani: pénzzel, lobbival, vagy nyers hatalommal. Van azért átjárás a 2 réteg között, de igen csekély, mondhatni elhanyagolható.

Nem tudom hogy lehet elfogadni egy olyan rendszert ami elnyomason, es az emberek kihasznalasan alapszik.
Nem tudom hol látsz te itt elnyomást és emberek kihasználását. Ezt most az egész világra érted vagy csak hazánkra? Ezt nem értem.

[ Szerkesztve ]

Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

(#6018) ignorant válasza ZollR (#6017) üzenetére


ignorant
senior tag

Gratulalok, talan meg a FED elnoke is lehetsz ezek alapjan, de legalabb buszkeseggel tolthet el. Ezennel adok neked egy virtualis piros pontot, ha mar BTC tippet nem lehet :)

[ Szerkesztve ]

(#6019) ignorant


ignorant
senior tag

Amugy az uj erdeklodoknek lehet hogy nem evidens, de amikor wikileaks-et blokad ala helyeztek anno, csak BTC adomanyok mentek at egy ideig. Kesobb ennek fenyeben visszavontak a tobbi payment system-re vonatkozo blokkot.

A blokadot a kulonbozo kormanyok kezdemenyeztek ertelemszeruen es az osszes payment processor "lefekudt" nekik egybol.

Lufi a BTC? vagy mulo mizeria? Szerintem van helye a vilagban, es ezen kivul is van boven [utility]

Ilyen eszkoz a tortenelem soran nem volt az emberek kezeben. Az ido eldonti hogy mit kepesek vele kezdeni a "parasztok" :)

Az SR meg tokeletes peldaja annak, hogy mukodhet jol egy szabad piac. Az hogy bizonyos orszagok torvenye szerint illegalisnak kikialtott termekekkel folyt a kereskedelem nem valtoztat a modell eletkepessegen.

[ Szerkesztve ]

(#6020) Penge_4 válasza ZollR (#6017) üzenetére


Penge_4
veterán

"Azért nem fog a - szavajárásod szerint - plebs sosem kinőni a köréből, mert hosszú távon a gazdagabb, hatalmasabb (nagyobb hatalommal bíró réteg) mindig korlátok közé tudja szorítani: pénzzel, lobbival, vagy nyers hatalommal. Van azért átjárás a 2 réteg között, de igen csekély, mondhatni elhanyagolható."

Ez a bekezdésed sajnos aranyigazság. De senki nem írta, hogy a Bitcoin megoldaná a szegénység problémáit vagy, hogy egyenlőséget teremtene. Azt viszont igen, hogy egy független, decentralizált, piac által vezérelt pénznem/protokol/befektetés, stb. amivel mindenki azt kezd, amit akar. Ahogy annak idején az arany sem tett gazdaggá minden "parasztot", de átrendezte az erőviszonyokat kicsit, úgy ezzel is megtörténhet.

A gazdagoknak innentől marad a lobbi és a nyers hatalom, a pénzt többé nem tudják manipulálni. Még így is jóval több eszköz van a kezükben, mint kéne. Az internet sem hozta el a "kánaánt", de jelentős előrelépés volt pozitív irányba.

(#6021) GuMipOkE válasza ZollR (#6017) üzenetére


GuMipOkE
aktív tag

"Olyan mint a kedvesség, vagy a türelmesség. Azért, mert a kínaiak úgy tartják, hogy a gazdag ember valamivel okosabb, jobb, rátermettebb, kitartóbb a szegényebbnél. És milyen igaz."

Szvsz egy hitvilág, de a valósághoz kevés köze van. Azt el lehet ismerni, hogy vannak okosabb, jobb képességű gazdag emberek. Viszont a vagyonosabb rétegre statisztikailag jobban jellemző, hogy inkább a kapcsolatok, "véletlenek" (értsd jó helyen, jó időben), sok esetben amorális jellemvonások juttatták a többiekhez képest nagyobb gazdagsághoz.

(#6022) ZollR válasza ignorant (#6019) üzenetére


ZollR
tag

Vááá köszönöm a Japán zászlót, nagyon szeretem a japánokat! :D

Nem tudom... én túl beszari voltam, h SR-t kipróbáljam, de a baráti körömben volt aki rendelt. Az eladó nyugat Európából tevékenykedett, nem pedig valami harmadik világbeli országból. Hadd mondjam el, 2 hét alatt adta fel a csomagot, a CS egyszerűen pocsék volt. Kezdem néha úgy érezni, hogy az emberiség megérett a kihalásra, mert a "nyeu-i úriemberek" sem annyira úriemberek egy regulálatlan piacon.

Bevallom azért nem vagyok olyan "szabadelvű" mint te, - kicsit Petőfihez tudnálak hasonlítani az írásaid hangneme alapján - mert úgy gondolom, hogy minden olyan dolog amit nem kötnek szabályok azonnali kontrollálatlan káoszba rohan. Lehet azért mert az emberi gyarlóság a tetőfokára hágott a 21. században, vagy azért mert elfelejtettünk "szabadon" élni, és kellenek a konvenciók amik utat mutatnak (nem utolsó sorban visszafogják a csőcseléket).

[ Szerkesztve ]

Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

(#6023) Assdak válasza ignorant (#6019) üzenetére


Assdak
őstag

A BTC nek csupán addig lesz értéke, és hagyják élni, amíg nem zavar felsőbb köröket.

(#6024) ZollR válasza GuMipOkE (#6021) üzenetére


ZollR
tag

Gondolom ismered: eat or be eaten. A természetes szelekció nem keres okokat.
Az a lényeg (mármint a kínai példámnak) hogy egy adott időpillanatban te legyél a farkas, teljesen mind egy, hogy a falka miatt (kapcsolatok) vagy hoztál magaddal egy nagyobb farkast (apád). Ha ott és akkor (jó időben jó helyen) tudott lenni más meg nem akkor kétségtelenül "többet tud másoknál".
Sajnos az élet a mai világban így működik. Alkalmazkodni kell a környezethez.

Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

(#6025) ZollR válasza Assdak (#6023) üzenetére


ZollR
tag

Ez így van ezért is írtam, hogy sosem lehet annak eszköze, hogy a "hatalmasabb réteg uralmát" megdöntse. Mihelyst széles spektrumon érdekeket sért azonnal kriminalizálják és akkor fú'hatod az egészet.... Ahogy a gyógyszerrel, a szesszel vagy a dohánnyal történt. Monopolizálják majd a bankolást (pénzköltést) is, és akkor az alternatív megoldásokat büntetik. Érzem mi lesz az ok: a BTC az illegál bizniszek és a terrorizmust eszköze. Ez egy megdönthetetlen indok lesz majd és csont nélkül át fog menni minden állami törvényhozáson.

[ Szerkesztve ]

Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

(#6026) hanki válasza ZollR (#6022) üzenetére


hanki
csendes tag

Nekem több ismerősöm rendelgetett SR-ről, utána sheepről, és vannak nagyon korrekt eladók is, csak oda kell figyelni! ;)

BTC-t vennék! PM!/

(#6027) ninjacat válasza ZollR (#6022) üzenetére


ninjacat
tag

"minden olyan dolog amit nem kötnek szabályok azonnali kontrollálatlan káoszba rohan. Lehet azért mert az emberi gyarlóság a tetőfokára hágott a 21. században, vagy azért mert elfelejtettünk "szabadon" élni, és kellenek a konvenciók amik utat mutatnak (nem utolsó sorban visszafogják a csőcseléket)."

Ott van pl. az Észak-Koreai NDK ahol vannak egyént igazgató szabályok szép számmal, nincs káosz, tehát az szerinted rendben van. Vannak emberek akik úgy érzik jól magukat, ha minden lépésüket szabályozzák, és pl. nem csinálnak gyereket, mert nem találták rendeletben leírva a magyar közlönybe, hogyan kell betenni az asszonynak. Nem nekik találták ki a bitcoint.

A bitcoin nagy lehetősége, hogy alulról épülő kezdeményezésként beépüljön a demokratikus intézményrendszerbe a fékek és ellensúlyok közé, hogy állambácsi ne tudjon felépíteni egy újabb Észak -Koreát. Ha néhány vezető arra tekerné a kormányt, és jön a csengőfrász időszak, akkor többen használnak bitcoint. Az állam diktatórikus rendszerekben a pénztárcád totális ellenőrzésére törekszik.
Ha rendben van a demokrácia, élhető a közeg, akkor kevesebben használnak bitcoint, mert kevésbé van rá szükség ellensúlyként.

(#6028) freestailo válasza ignorant (#6019) üzenetére


freestailo
őstag

Black market is down:

This market has been hacked! Check the forums for more info. It's just temporarily open to complete ongoing business, but no longer processing deposits.
Withdraw requests will be manually reviewed.

(#6029) htc07 válasza ignorant (#5704) üzenetére


htc07
addikt

:)

(#6030) ninjacat válasza Assdak (#6023) üzenetére


ninjacat
tag

Nem számít, hogy engedik-e, ha tiltanák itt-ott legfeljebb az árfolyam esik, de attól még alkalmas pénzrendszer marad. Mivel a világ bármely szegletéből elérhető, így mindig lesz olyan lokális szituáció ahol az emberek használni fogják, mint alkalmas eszközt az egyéni biztonságuk erősítésére és rendszerfüggésük csökkentésére.

(#6031) ninjacat válasza ZollR (#6025) üzenetére


ninjacat
tag

Ez így van ezért is írtam, hogy sosem lehet annak eszköze, hogy a "hatalmasabb réteg uralmát" megdöntse.

A btc nem akar megdönteni semmilyen uralmat, mindössze az egyént helyezi nagyobb biztonságba az uralmakkal szemben.

Mihelyst széles spektrumon érdekeket sért azonnal kriminalizálják és akkor fú'hatod az egészet....

Mert most szerinted a napi marék rizsért gyárakban dolgozó kínai munkás btc tőzsdézik nagy összegekben és nem a korrupciós pénzeit küldföldre menekítő pártállami káder kínában?
Nekik is éppúgy szükségük van kiskapukra, és a rendszernek is egy biztonsági szelepre ahol kiengedi a felesleges gőzt, mielőtt nagyobb gond lenne.

Másrészt viszont a btc nem a tudatlan tömegek fogják elsősorban használni, akik nem értik a működését, hanem a globális népesség értelmiségibb része.

Ahogy a gyógyszerrel, a szesszel vagy a dohánnyal történt. Monopolizálják majd a bankolást (pénzköltést) is, és akkor az alternatív megoldásokat büntetik.

Ne hiszem, hogy az internetet kriminalizálni tudják.

(#6032) Assdak válasza ninjacat (#6030) üzenetére


Assdak
őstag

Ez nem így működik. Ha valamit le akarnak lőni, el akarnak lehetetleníteni, akkor megteszik. Ha elveszik az emberek adott technológiába vetett hitét, rögtön a kutya nem lesz kíváncsi rá.

(#6033) Assdak válasza ninjacat (#6031) üzenetére


Assdak
őstag

"Ne hiszem, hogy az internetet kriminalizálni tudják."

Lásd TOR....

(#6034) ignorant válasza ZollR (#6022) üzenetére


ignorant
senior tag

Vááá köszönöm a Japán zászlót, nagyon szeretem a japánokat!

Szivesen, lass benne ami szeretnel, en csak virtualis pirospontnak szantam ;)

Hadd mondjam el, 2 hét alatt adta fel a csomagot...

mert a "nyeu-i úriemberek" sem annyira úriemberek egy regulálatlan piacon.

Ezert volt feedback rendszer...amugy nem hiaba todultak az emberek oda, a userek nagytobbsegenek kurva jo dolog volt, es igen jol mukodott. A rossz vendorok kirostaltalodtak.

Egy szabad piac feedback/reputation/transzparencia alapu, ami mellesleg tokeletesen mukodott a resztvevok elmondasa alapjan.

Ez nem jelenti hogy nem lehettek negativ tapasztalatok is, de reputable vendor-ok kompenzaltak korrekten, (elmenybeszamolok alapjan). Nem erdeke egy oszinte kereskedonek atvernie senkit, mert elvagja magat a kovetkezo vasarloktol.

Ami jol mukodik bolt a legit terben, nem a szabalyozasok miatt mukodik jol (az max dragabba teszi, megoli a fejlodest), hanem inkabb a verseny/erdek miatt.

az emberi gyarlóság a tetőfokára hágott a 21. században

Ez melysegesen relativ, szerintem kevered a hatekonyabb informacio aramlassal a "tobb gyarlosagot", a sajat berogozdeseden mulik hogy egyeltalan mit tekintesz gyarlosagnak, ezert pontositani kellene.

A szabadsag nem egyenlo azzal, hogy kizsigerelo/elnyomo kormany hianya eseten , mindenki mehetne rabolni/eroszakolni, stb "szabadon".

Transzparenciaval mar eleve nagyon sok minden gyogyithato lenne, de itt jon kepbe a status quo, ha egy szuk reteg kezeben oszpontosul a hatalom, nem erdekuk hogy overall mindenkinek jobb legyen, atveszi az iranyitast a greed mindenek felett.

Kicsit megforditva. Kis emberkent elvar toled 100%-os transzparenciat a kormany, de forditva ez 0%.
Nem meglepo hogy a "ki tereli a tobb hulyet" elv ervenyesul most.

[ Szerkesztve ]

(#6035) ZollR válasza ninjacat (#6031) üzenetére


ZollR
tag

Ne hiszem, hogy az internetet kriminalizálni tudják.

Nagyon is lehet. Ott van pld a TOR, amit AssDak is említett, vagy ezek alapján 10 perc meló beültetni a content filterbe. A világ 2 legnagyobb BTC közössége közül az egyikben diktatúra van global firewallal (CN), a másik épp most szavazta meg, hogy a szolgáltató bármikor felfüggesztheti az internetkapcsolatodat, ha illegális anyagot forgalmazol (US).
Ha ez a 2 résztvevője a piacinak kihullik, a BTC értéke a töredékére csökken és a maradék felhasználói réteg hamar elpártol.

Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

(#6036) GuMipOkE válasza ZollR (#6024) üzenetére


GuMipOkE
aktív tag

Ezt kicsit úgy állítod be, hogy mindig a farkas természetűek győznek. Tehát aki erőszakosabb, telhetetlenebb, elszántabb, gátlástalanabb, azt győz. Szerintem ez nem így van. Épp hogy nem a farkasok, hanem az emberségesek maradnak meg hosszútávon. Akik tekintettel vannak másokra is. A kifosztás és a nyomorgatás is embertelenség. Akik így működnek, azoknak sokkal több ellenségük van, így nagyobb a bukás esélye is.

(#6037) ninjacat válasza ZollR (#6035) üzenetére


ninjacat
tag

"Ha ez a 2 résztvevője a piacinak kihullik, a BTC értéke a töredékére csökken és a maradék felhasználói réteg hamar elpártol."

Egy fenét, ha leesne töredékére az árfolyam, az emberek egymást törve bevásárolnának btc-ből, és csakhamar visszakapaszkodna. Nem minden szellemet lehet visszadugni a palackba.
Olyan szintű demokráciadeficittel lehetne csak kipurcantani a bitcoint, amelyet a mindennapi életre gyakorolt egyéb hatásai miatt sem tűrnének el az emberek globális szinten.

(#6038) freestailo válasza ninjacat (#6037) üzenetére


freestailo
őstag

"ha leesne töredékére az árfolyam, az emberek egymást törve bevásárolnának btc-ből, és csakhamar visszakapaszkodna"

+1

(#6039) ninjacat


ninjacat
tag

"Felgyorsult a világ: Bitcoinért már Teslát lehet vásárolni
2013. december 6. 10:25

A Bitcoin terjedése megállíthatatlan, egyre több helyen fogadják el a virtuális pénzt, mint rendes fizetőeszközt. Legutóbb egy kaliforniai luxusautó-szalon jelentetett meg egy blogbejegyzést, melyben jelezték, hogy a jövőben elfogadnak Bitcoint vásárlóiktól, így a szuperpénzt szuperautóra, például egy Tesla Model S-re cserélheti tulajdonosa - írja a Zerohedge. "

(#6040) feketeg5


feketeg5
csendes tag

Hali mindenki!

Kb. két hete tudtam meg mi az a bitcoin, de azóta nagyjából arról szól minden napom, hogy az angol/magyar fórumokat bújom felváltva ezügyben. Jelen kommentem elsődleges célja elmondani, hogy igazi felüdülés ezt a topikot olvasni, és látni hogy nem csak alulkvalifikált birka emberek léteznek kicsiny országunkban, másrészt pedig szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki olyan (akár online) előadásról/meeting-ről ami a Bitcoinnal kapcsolatos?

(#6041) Assdak válasza ninjacat (#6037) üzenetére


Assdak
őstag

Szerinted ha Kína, és USA kiszállna a BTC mögül, lenne ember aki még hinne benne?

(#6042) ninjacat válasza Assdak (#6041) üzenetére


ninjacat
tag

Szerinted Kína meg az Usa kiszállna a btc mögül? Pont akik most legjobban veszik?

(#6043) Assdak válasza ninjacat (#6042) üzenetére


Assdak
őstag

Jó, akkor körbe is értünk. Olvass vissza...

(#6044) ninjacat válasza feketeg5 (#6040) üzenetére


ninjacat
tag

Üdv a fedélzeten!
Most nem találom, de ha visszaolvasol a topikban, nemrég valaki belinkelte Blummer Tamás meetingjét, ami valamikor mostanában lesz esedékes Pesten.

(#6045) ninjacat válasza Assdak (#6043) üzenetére


ninjacat
tag

Attól nem lesz egy vélemény igaz, hogy többször elolvasod.

(#6046) Assdak válasza ninjacat (#6045) üzenetére


Assdak
őstag

Feltevésekről beszélünk. Attól még, hogy te agy-mosottak módjára, minden kétséget kizáróan hiszel valamiben, szintén nem lesz feltétlenül valóság.

(#6047) ninjacat válasza Assdak (#6046) üzenetére


ninjacat
tag

Nem hiszek semmiben, te és ZolR tesztek dogmatikus kinyilatkoztatásokat.

(#6048) ninjacat válasza feketeg5 (#6040) üzenetére


ninjacat
tag

Javasolom néz szét itt is:
http://www.bitcoinforum.hu/

(#6049) Assdak válasza ninjacat (#6047) üzenetére


Assdak
őstag

Mondj egy dolgot, ami a irányító hatalmak felügyeletét kihagyva, mindenféle pénzintézeti szervek felügyeletétől, és befolyásától mentesen, akkora sikereket ért el, mint amiket vizionálsz. Sajnos vagy nem sajnos a tapasztalatok, és a múlt, nem azt mutatja, hogy erre a legcsekélyebb esély is megvan.

(#6050) Rolly


Rolly
veterán

erről a cégről valami infó?

[link]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.