Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18802) csaba951 válasza Agyrák666 (#18801) üzenetére


csaba951
veterán

Mempoolban nem láttam semmi gyanús forgalom megugrást. Szerintem ez egy sima korrekció. DJI 4 napos folyamatos emelkedés után vasárnap premaketben elkezdett esni. Ez hat vissza a BTC árfolyamra is. Ha a tőzsdén emelkedés van, akkor BTC is várhatóan emelkedni fog. Ha meg esik (DJI) , akkor BTC is várhatóan esik.

(#18803) jézusom válasza butch3r (#18799) üzenetére


jézusom
addikt

Én csak azt szeretném tudni pontosan, hogy hány féle kód van, és melyik mire való. Melyiket hol szabad megadnom, melyiket szabad megadnom másnak, ha nekem utalnak. Vagy ha a pénzemet akarom hodlolni, akkor melyik kódot kell megjegyezni. Ilyen alap dolgok.

(#18804) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Nah tessék itt a lehetőség aki arra várt hogy mikor vegyen. :))

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18805) varmi2 válasza jézusom (#18790) üzenetére


varmi2
nagyúr

Egyátalán nem értem, hogy mit akarsz ezzekkel a nyílvános kulcsokkal......
Ha kriptót akarsz utalni egy másik címre, akkor csak a másik cím kell, semmi más (esetleg a tag, de csak ha abban a krytóban van ilyen), nem kell semmi más. Pont mint a banki átutalásnál. Csak akkor tudsz utalni, ha ismered a cél számlaszámot, és a sajátodba be vagy jelentkezve. Ennyi. Semmilyen nyílt privát kulcs meg ilyesmi nem kell. Csak a cél wallet cím, semmi más. Nincs is több sor abban az ablakban, ami az utaláskor jön fel.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18806) Nyápic7


Nyápic7
lelkes újonc

tudni már, hogy mi az oka egy ekkora korrekcionak?

(#18807) Ferdzsoo válasza Nyápic7 (#18806) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Talán az hogy 3 hét alatt több mint duplázódott az árfolyam? :DDD

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18808) sleve válasza sleve (#18689) üzenetére


sleve
tag

Nem is volt olyan nehéz. :)

A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.

(#18809) jézusom válasza varmi2 (#18805) üzenetére


jézusom
addikt

Tudni szeretném melyik kód micsoda mielőtt elbaszom valahova az összes pénzem. Kb 3 eve utaltam utoljára, de akkor nem érdekelt ennyire, meg nem is volt ennyi leírás. Most van egy rahedli leírás de igen lassan körvonalazódik... Es a kryptom is többet ér mint 3 éve, nem akarom rossz helyre küldeni.

(#18810) South Velen válasza sleve (#18808) üzenetére


South Velen
addikt

Alap nélküli házat könnyű :B

De megy már visszafele, lehet csak a nagykutyák akartak fölözgetni kicsit többet

[ Szerkesztve ]

(#18811) butch3r válasza jézusom (#18803) üzenetére


butch3r
senior tag

publikus cím: minden privát kulcshoz tartozik. ha utalni akarsz tudnod kell a címzett publikus címét. ha azt akarod, hogy neked utaljanak (tőzsdéről kiutalsz) a saját publikus címedet kell megadnod.
privát kulcs: csak neked kéne tudnod.

seed:
12 vagy 24 szavas megoldás. ebből a 12 vagy 24 szóból generál a tárca alkalmazás egymester privát kulcsot, amiből aztán végtelen mennyiségben tud további privvát kulcsokat generálni. mivel a privát kulcsokból képződnek a publikus címek, így itt a seed-et kell megőrizned (és csak neked tudni) minden mást intéz a matematika neked. ha ide fogadnál pénzt, a wallett automatikusan fog generálni egy fogadó publikus címet. ha te utalnál ugyan úgy a másik fél publikus címe fog kelleni.

itt egy leírás, nem győzöm hangsúlyozni hogy olvasd el.

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""
[link]

és mivel nem kerül pénzbe létrehozni egy tárcát majd megnézni ezeket, ezért javasoltam, hogy hozz létre pár teszt tárcát, hogy megnézd hogy működik, mire lenne szükséged ha utalnál, ha fogadnál stb

szintén jó leírás, lépésről lépésre. sőt testnetes próbálgatás is van benne
[link]

18809: ezért mondtam, hogy hozz létre egy tárcát, játékból. rakd fel az appot, állíts be mindent amit kér, nézd meg, hogy milyen adatokat kér ha a send opcióba mész, nézd meg ugyan ezt ha a receive-be mész. mivel szeretnéd feltételezem eltenni amolyan paper wallettként és nem aktívan rajta hagyni a telefonodon (nem is ajánlott), ezért miután kijátszottad magad vele (send és receive menük megnézése) töröld le a telefonról. majd játszd el, mi lenne ha 2030 lenne és vissza akarnád állítani. (megkeresed a seed-ed, hova kell beírni stb) ha ezeken végig mész sokkal világosabb lesz minden. és nem kell rögtön ráutalnod, tudsz így tesztelni, nem kerül semmibe.

[ Szerkesztve ]

(#18812) varmi2 válasza jézusom (#18809) üzenetére


varmi2
nagyúr

Már leírtam, küldéshez csak a wallet cím kell, semmi más. Mi nem egyértelmű ezen?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18813) Dißnäëß válasza sleve (#18808) üzenetére


Dißnäëß
veterán

És a másik fele a nagykutyáknak majd most dobja el.. :))

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18814) Nyápic7 válasza Ferdzsoo (#18807) üzenetére


Nyápic7
lelkes újonc

a mélyebb okok érdekelnek nem a grafikon sajátosságai. az hogy az emelkedés miért - a te szavajárásod szerint "okozott" - most korrekciot?

(#18815) cof válasza Nyápic7 (#18814) üzenetére


cof
veterán

Ilyen a piac, egyszer fel, egyszer le... Nem kell ezen csodálkozni, majd ha tolna egy -70%-ot na azon már lehetne csámcsogni. Nincs ennek semmiféle mélyebb oka jelenleg.

Aki márciusban belevett, még mindig 10x profitban van csak halkan jegyzem meg BTC és ETH-val is.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18816) Dißnäëß válasza butch3r (#18800) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Fogok egy Virtuális gépet, bebootolok benne egy Live Linuxot és megkreálom aztán VM off, huss minden ? :) Jó. :R :W

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#18817) Nyápic7 válasza cof (#18815) üzenetére


Nyápic7
lelkes újonc

Pedig közben olyanokat olvasok hogy Dél-Koreábol tolják ki a pénzt. akkor ez kamu? Igen aki márciusban vet az nyerőben van de egyrészt nem mindenki akkor vett, másrészt ez még mindig csak a grafikon. Csodálkozásrol pedig nincs szo, az ok keresés nem az.

(#18818) cof válasza Nyápic7 (#18817) üzenetére


cof
veterán

Olvasni lehet sokmindent, meg konteókat gyártani, mindig megmagyarázzák utólag az eséseket. Amúgy kínából is lapátolják ki a pénzt ezerrel, nem csak dél-koreából, szóval ez önmagában semmit sem jelent. Ha most szálltál fel a vonatra, akkor kitartást. :D

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18819) Nyápic7


Nyápic7
lelkes újonc

Nem most szálltam fel, már rég, csak egy pillanatra azt hittem itt lehet egyenes választ kapni. Rég voltam már itt, elfelejtettem, kik vannak itt happykor s hogyan viselkednek. Mindegy, felejtsétek, el, hogy kérdeztem bármit, majd keresek egy normális társaságot, innen rövidesen ugyis kitiltattok, mert kérdezni merészeltem valamit ujoncként és nem lekezelő mellébeszélsét várnék. Pá.

(#18820) htc07 válasza Nyápic7 (#18817) üzenetére


htc07
addikt

én vettem egy hónapja is, beütött a fomo 18k körül :D

de lehet kongatni a harangot hogy vége a bitcoinnak (megint), mindig elő szoktak kerülni ilyenkor a szakértők a topicban. Persze, aki rosszkor száll be, az szívja a fogát, hogy idén nem lesz nyaralás :DDD

Nyápic7: szerintem egyikünk sem mozog magas körökben dél-koreában, hogy megerősítsük az információid.

[ Szerkesztve ]

(#18821) petyus980 válasza Agyrák666 (#18801) üzenetére


petyus980
csendes tag

Ez egy pusztító támadás volt a BTC ellen! Minden elismerésem! :(((

(#18822) butch3r válasza Dißnäëß (#18816) üzenetére


butch3r
senior tag

hát ha nagyon paranoiás módon akarod igen :D
én később csináltam másik tárcát eletrummal, ott nem műveltem ezt. utána olvastam annyit, ellenőrizte őket (forráskódot) annyi ember hogy megbíztam bennük.
azóta meg már ledger.

(#18823) Ferdzsoo válasza Nyápic7 (#18814) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Akkor próbálok egy értelmes választ írni:
Ne keress összefüggéseket a hírek és a BTC árfolyamváltozások között. Sokszor van, de többször nincs. Rengetegszer nincsen egy emelkedés vagy esés hátterében fundamentális ok. Többször nincs mint ahányszor van. Ez egy piac. Rengeteg kereskedési bottal, kereskedői érzelmekkel, félelemmel, mániával. Én a technikai elemzést tartom jobbnak micro távon, macro távon pedig inkább a fundamentálist. Mindenki mást lát egy adott árban. Ami most neked lehet hogy egy nagy esésnek tűnik, az egy 2013-as OG hoz képest aki azóta HODL-ol semmi, lehet ma rá se néz az árfolyamra. Minden viszonyítás kérdése.
Az én tanácsom, NE keress összefüggéseket a hírek és a chart között. Sokkal többször fordítva van, a charton történik valami, aztán utólag gyártanak rá híreket, meg összekötik valamivel. Természetesen van ennek az ellentéte, de te most pl. sosem fogod tudni hogy azért mentünk ekkorát mert a paypal is beszállt, vagy mert a nagybefektetők is beszálltak, vagy mert megint csak a kisbefektetők mániája hajtja? Sosem fogod megtudni. A mai esést okát? Azt sem. És szerintem nem is kell keresni. Szvsz ekkora emelkedés után mint ahogy írtam is technikai elemzés alapján teljesen benne van akár egy 30-40%-os korrekció is.
Remélem kicsit érthetőbb akkor így.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18824) HoppMaster


HoppMaster
aktív tag

Tudom más téma, de van itt valakinek TRON-ja?

(#18825) mepet válasza HoppMaster (#18824) üzenetére


mepet
addikt

crypto trade vagy altcoinbányászat topic ;)

(#18826) jézusom válasza butch3r (#18811) üzenetére


jézusom
addikt

Köszi! De valami olyat mondtál, hogy walletet rakjak másik walletbe. Ezt nem is értem minek. Lényegtelen, olvasok inkább.

Varmi2: oké köszi, de nem egeszen ezt kerdeztem.

(#18827) instantwater válasza warcat (#18797) üzenetére


instantwater
addikt

Ha napi $5000-t ingadozik az árfolyam akkor akár napi szintű váltásokból is lehet nyerészkedni, nem kell várni, hogy beessen a pincébe az árfolyam majd 3 év múlva újra felmásszon.

Jól gondolom?
Tehát betol az ember némi játszós pénzt, majd naponta váltogatja ide-oda, a nyereségből meg vesz még coint vagy elissza :DDD

(#18828) Agyrák666 válasza instantwater (#18827) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

Persze, jol gondolod.
Majd irj lecci par honap mulva, mennyi maradt a jatszos penzbol. ;]

[ Szerkesztve ]

(#18829) Patry0t válasza instantwater (#18827) üzenetére


Patry0t
tag

Megpróbálhatod, ha ilyen egyszerű lenne mindenki ezt csinálná.
Annó 50000Ft játszós pénzt beletoltam, ügyeskedtem és felmentem úgy 280.000-ig vele, aztán meg elcsesztem az egészet, mert olyanba tettem ami most nullában van kb :D

(#18830) brd válasza instantwater (#18827) üzenetére


brd
nagyúr

Technikailag lehetséges, de nagyon nem egyszerű; én csak több éves, magasabb időtávon, normális tőkével (min. 1-2 havi egyéb bevételnyi - fizetés, ha ez értelmezhető az adott személy esetén) végzett sikeres kereskedési tapasztalat után merném ajánlani bárkinek.

The only real valuable thing is intuition.

(#18831) Ferdzsoo válasza brd (#18830) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Én meg 1-2 évet írnék. :D Simán lehet valakinek 8-10- hónapig szerencséje, utána jön egy megváltozott piac és minden megy a kukába.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18832) brd válasza Ferdzsoo (#18831) üzenetére


brd
nagyúr

Na igen, szívem szerint beleírnám, hogy egy ilyen tőke teljes elvesztése utáni (a következő tőkecsomaggal) sikeres kereskedés (elsőre mindenki leesik ugye, ez az alapvetés) után, de nem akartam riasztó lenni. ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#18833) instantwater válasza brd (#18830) üzenetére


instantwater
addikt

Értem.
Akkor itt mindenki vett régebben és tartja, vagy vár a beszakadásra és akkor beszáll? Vagy a főnöke BTCben fizet a munkájáért, vagy szimplán csak drogdíler?

Hogyan lehet ebből értelmes pénzt csinálni?

Betenni a fiatot a bankba, és még én fizetek annak nincs értelme, ezért fordulnak sokan más felé, crypto, ingatlan, stb.

Tudjuk, hogy az ingatlan évtizedes távlatokban felfelé megy, vagy ha a Király osztja a pénzt, akkor ez az ország a világ csodáját produkálja ingatlan árnövekedésben, de a BTC-t nem irányítja Vitya.

Mik az általános javaslatok?
Venni, és tartani évekig, vagy az túl kockázatos, és inkább érdemes meglovagolni az ingadozásokat és gyakran realizálni a hasznot fiatban?

(#18834) varmi2 válasza instantwater (#18833) üzenetére


varmi2
nagyúr

Venni és tartani évekig. Ha már megvan, az már nem kerül semmibe. De ne tőzsdén tartsd, mert ha feltörik a tőzsdét, akkor visznek mindet. Hanem saját walletben.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18835) Ferdzsoo válasza instantwater (#18833) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Venni és tartani legalább 5 évig.
"Betenni a fiatot a bankba, és még én fizetek annak nincs értelme, ezért fordulnak sokan más felé, crypto, ingatlan, stb."
Nagyon jó irányba haladsz pontosan ez (ez lesz) a BTC lényege.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18836) Dronte


Dronte
aktív tag

Felmerült korábban mi okozta az első nagy esést 33k környékére,;nos valaki megszabadult Coinbase-nen 180 Bitcointól :)) [link]

[ Szerkesztve ]

(#18837) brd válasza instantwater (#18833) üzenetére


brd
nagyúr

Másról nem tudok nyilatkozni, én részben tartom és kereskedem (de ezt mondjuk nem BTC-vel és nem is mostanában kezdtem) is vele. Én nem mernék általánosan javasolni, mert minden attól függ, a többség mit gondol (majd hosszútávon) róla (a magam részéről szeretném, ha valamiféle széles körű, talán általános értékcsere platform lenne belőle, ebben az esetben további emelkedés várható, de persze ehhez még néhol fejleszteni kellene), így azt majd más. ;)

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#18838) instantwater válasza varmi2 (#18834) üzenetére


instantwater
addikt

Ahhoz előbb meg kell várnom a beesést. Vagy ha hiszek a $100.000-es árfolyamban akkor most kell vennem.

(#18839) atok666 válasza instantwater (#18833) üzenetére


atok666
őstag

..."Betenni a fiatot a bankba, és még én fizetek annak nincs értelme"...

Laikuskent nekem ez azert tulontul leegyszerusitettnek tunik. Nem gondolom, h csak azert fizetsz, mert ott a penzed. Vmi "szolgaltatast" csak kapsz erte. De mondom, en nem ertek hozza...

Atok

(#18840) brd válasza instantwater (#18833) üzenetére


brd
nagyúr

Ehh, már nem tudtam szerkeszteni. Bankban hagyni (pláne forintban) az egyik legrosszabb, amit tehetsz a pénzeddel, mert folyamatosan romlik a vásárlóértéke (infláció). Ingatlanos nem vagyok, de ott speciel most némi esés várható, így nem biztos, hogy az a legjobb döntés most.

The only real valuable thing is intuition.

(#18841) Dronte válasza instantwater (#18838) üzenetére


Dronte
aktív tag

Ahhoz pedig definiálni kéne a beesést. Ma és tegnap pl. beesett. De lehet, hogy két napon belül eltörlik az értékének további 50%-át, és az lesz a beesés. De az is lehet, hogy visszarúg +30%-kal. Azt kell megértened, hogy nincs általános jellegű igazság. Nem nagyon lesz itt senki okosabb a többségnél, max szerencsésebb. Az biztos, hogy túlfűtött a piac jelenleg, aminél a korrekció lényegében elengedhetetlen volt.

De a részvénypiacokon is látszik, hogy a racionalitás, mint olyan, időnként mintha kezdene teljesen elpárologni (stocks never go down ld. Tesla)

(#18842) lacko1970


lacko1970
csendes tag

Sziasztok.mint első áldozó kérdezném hol érdemes bitcoint vagy ethereumot venni,most a revolutot nézegetem de nem biztos hogy túl jók a költség vonzatai?Kriptomatot nézem még,ismeri valaki?Előre is köszi.

(#18843) varmi2 válasza lacko1970 (#18842) üzenetére


varmi2
nagyúr

A coinbasre tudsz beutalni fiatot, (euro, dollar) ott át tudod váltani szinte bármilyen kryptóra, és ki tudod utani magadnak a saját waletedbe, így max biztonságban vagy.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18844) lacko1970 válasza varmi2 (#18843) üzenetére


lacko1970
csendes tag

Köszi.Költség vonzatba a jobbak között van? Mert olvasni0,3 %-4-5%-os vételi eladási költséges oldalakról is.

(#18845) Ferdzsoo válasza lacko1970 (#18844) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Ha nem 1 napos vagy 1 hetes időtávban gondolkozol akkor a helyedben elengedném a költség oldalát, és nem azt keresném hol jobb 0,5%-al a sarc. BTC 2 óra alatt le tudja dolgozni/vagy épp meg tudja dobni azt a pár százalékot. Többet buksz/nyersz azzal hogy mikor veszel.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18846) lacko1970 válasza Ferdzsoo (#18845) üzenetére


lacko1970
csendes tag

Ja ez jogos,köszi.Te is a Coinbase-t ajánlod?

(#18847) instantwater válasza lacko1970 (#18842) üzenetére


instantwater
addikt

Ez engem is érdekel, de a Revolutot felejtsd el ilyen célra.
Az nem a te coinod, csak virtuális.

(#18848) Agyrák666


Agyrák666
aktív tag

Ma benezunk vajon 30k ala vagy csak a het masodik feleben?

(#18849) Armagedown válasza Dronte (#18836) üzenetére


Armagedown
őstag

Pont ezt akartam kérdezni, hogy hány cointól kell valaki megszabaduljon, hogy elkezdjen csökkeni az árfolyam :D
Sajnos volt egy pánikvásárlásom 35knál, pont akkor léptem be reggel :W
Még szerencse, hogy egy cikkíró jóvoltából tudom, hogy ilyenkor mi a teendő.

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#18850) brd válasza Armagedown (#18849) üzenetére


brd
nagyúr

Jujj, az a legrosszabb, amit tehetsz, pánikból, vagy indulatból/érzelmi töltettel soha (SOHA) ne adj be megbízást!

The only real valuable thing is intuition.

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.