Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18951) koxx válasza Sanyi19 (#18949) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

2x vásároltam eddig coinbase walletből, 10-15p alatt átfutott a rendelés megerősítés. Nem egy bankkártya sebesség, de amúgy nem volt vele gond.

(#18952) noelsz


noelsz
friss újonc

Sziasztok!
Aki otthon van MINING RIG (GPU) építésében, üzemeltetésében kérem keressen fel! Segítségre lenne szükségem mit hogyan kell, hol szerezzem be stb.
cikkcakk94@gmail.com

(#18953) zerodot válasza Sanyi19 (#18949) üzenetére


zerodot
aktív tag

Vásárlásra általában érdemesebb saját tárcát használni, mert a váltóknál könnyen előfordulhat, hogy késleltetve küldik ki a coinokat.

(#18954) emvy válasza zerodot (#18947) üzenetére


emvy
nagyúr

Hát, olvasd el ezt. [link]

while (!sleep) sheep++;

(#18955) zerodot válasza Dronte (#18950) üzenetére


zerodot
aktív tag

Bitstampen nem 0.5% az alap fee? Csak mert az nálam már magasnak számít, nem átlagosnak :) Bár asszem ha nagyobb volumennel kereskedsz, akkor csökken.

HODL-ra én nem ajánlanék semmilyen váltót. Not your keys, not your coins...

(#18956) zerodot válasza emvy (#18954) üzenetére


zerodot
aktív tag

Az az írás arról szól, hogy a szerző eladta az összes bitcoinját, mert szerinte a Tetherrel manipulált árfolyam az amit látunk, és nem a valós. Vagyis szerinte a BTC és az egész kriptopiac dől, ha a Tether dől. Úgyhogy teljesen mindegy milyen váltón vetted a coinjaidat, ha úgyis beleáll minden a földbe, nem ment meg a Coinbase sem...

Egyébként egy tipikus Tether FUD az egész iromány. A szokásos sablonokat hozza fel, újdonságként tálalva, miközben már évek óta folyamatosan előjön ezekkel valaki. (Pl. hogy a korreláció van az USDT kibocsátás és a BTC árfolyamnövekedése között stb.). Én ezt már nem tudom komolyan venni. Pláne hogy látom egyik forrásként @Bitfinexed-et tüntette fel... :U

A legárulkodóbb ahogy az exitről ír. Ez az ember vagy imádja az USD-t, vagy utálja a kriptót, vagy csak próbál egy kis árfolyambeszakadásra okot adni:

"On January 9th, 2021, I liquidated my crypto position for USD. In the process, I locked in a dollar-denominated gain that — in the interest of full disclosure — I can only describe as life-changing."

"I’d just sold my Bitcoin position and was nervously awaiting confirmation from my bank that my USD wire transfer out of the exchange had cleared."

Life-changing érzés végre USD-be átmenni? Idegesen várni, hogy a bank végre jóváírja az USD-met? Come on... Ritkán olvasok ekkora bullshitet, most is kár volt az időt rászánni.

(#18957) emvy válasza zerodot (#18956) üzenetére


emvy
nagyúr

> Vagyis szerinte a BTC és az egész kriptopiac dől, ha a Tether dől.

Nem, nekem nem ez jott le, es nem is gondolom igy. Azt inkabb, hogy ha a Tether dol, akkor azok a tozsdek, ahol
1) a forgalom nagy reszet a bearamlo USDT generalja
2) nem lehet kozvetlenul USD-be valtani
.. azok esetleg szarban lehetnek.

Nyilvan izles kerdese, ha nem jatekpenzzel szorakozik valaki, akkor a kockazatmenedzsment szempontjabol jo otlet lehet kis valoszinusegu, nagy impact-u esemenyek ellen vedekezni. Szerintem.

> Egyébként egy tipikus Tether FUD az egész iromány.

Hat, a kovetkezo fel evben ugyis eldol az egesz Tether-ugy, szoval megvarjuk.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#18958) zerodot válasza emvy (#18957) üzenetére


zerodot
aktív tag

> Nem, nekem nem ez jott le

Szerintem pedig elég egyértelmű, különben miért adott volna el mindent, ha nem ez lett volna a végkövetkeztetése. Írja, hogy eredetileg hosszú ideig tervezte tartani a bitcoinjait.

> a kovetkezo fel evben ugyis eldol az egesz Tether-ugy

Talán. De már legalább négy éve próbálják döntögetni, mégsem sikerül. Se jobbra, se balra. Úgyhogy én ebben sem vagyok biztos.

(#18959) instantwater válasza emvy (#18954) üzenetére


instantwater
addikt

Röviden miről szól ez a blogpost?
Megy az angol, de ez nagyon hosszú :Y

Látom. BS...
Még jó, hogy nem olvastam végig :D

[ Szerkesztve ]

(#18960) emvy válasza instantwater (#18959) üzenetére


emvy
nagyúr

A Háború és béke hosszú, csak van ennyi attention spaned :)

while (!sleep) sheep++;

(#18961) instantwater válasza emvy (#18960) üzenetére


instantwater
addikt

Van, de ha BS akkor minek olvassam el :DDD

(#18962) emvy válasza instantwater (#18961) üzenetére


emvy
nagyúr

Viccek kívül, el nem tudom képzelni, hogy valaki szellemi munkát tudjon úgy végezni, hogy egy 5-10 perc alatt elolvasható szöveget mással akar összefoglaltatni :) no offense, a cikk elég tömör, nem nagyon lehet rövidebb összefoglalni.

while (!sleep) sheep++;

(#18963) zerodot válasza instantwater (#18961) üzenetére


zerodot
aktív tag

Látod megspóroltam neked egy csomó időt. 9000 satoshi lesz! :D

#18962 emvy
De, két betűben össze lehet foglalni...

(#18964) instantwater válasza zerodot (#18963) üzenetére


instantwater
addikt

:C

(#18965) Dronte válasza zerodot (#18955) üzenetére


Dronte
aktív tag

Annyi az alap fee, de ha jól emlékszem 10e dollár összesített tranzakció felett feleződik (30 napon belül), az már teljesen korrekt. + van referral bónusz ha jól emlékszem, amivel az első 50dollárnyi transaction feet megúszod :D

Abban igazad van, hogy valószínűleg HODL-ra wallet biztonságosabb lenne, ez már inkább az én lustaságom.

(#18966) csaba951 válasza emvy (#18957) üzenetére


csaba951
veterán

Köszönöm a linket, nagyon jó írásnak tartom!

Nekem új info volt, hogy 2020.01.15-én lejárt a bíróság által szabott végső határidő a kért papírok benyújtására.

Ennek szerintem nyilvánvalóan nem tudtak, és nem is akartak eleget tenni. Most a bírón, és New York State Office of the Attorney General-on (OAG) múlik, hogy mi lesz. Ha nem is a közeli napokban, de előbb-utóbb most már valami konkrétat kell lépniük. Ripple-t 1 milliárd dolláros nem szabályozott piacon történt üzletelésért vitte bíróságra a SEC decemberben (merő véletlenségből szintén New Yorkban).

Itt 25 milliárd dollárról van szó. Az OAG eleve ellenük van, a bíró meg már nyáron megunta, hogy a Tether nem hajlandó érdemben együttműködni. 1-1,5 évig csak időhúzásra menő jogi beadványaik, kérvényeik voltak.

Más. Korábbi évekből (2019 előttről) ismered az USDT történetét? Vagy ez volt az első írás, amikor találkoztál vele?

(#18967) cof válasza Dronte (#18965) üzenetére


cof
veterán

Nem lustaság, inkább felelőtlenség, butaságnak nevezném.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18968) brd válasza zerodot (#18956) üzenetére


brd
nagyúr

Én az nem értem, miért meglepő számára a tény, hogy aminek lehet manipulálni az árát, azt manipulálják is. Nyilván kicsit megborul a piac, ha kiderül, hogy egy tetemes %-a "kamu CFD", de a földbe állni ettől nem fog, a saját ábráin is látni, hogy van valós $ is.

The only real valuable thing is intuition.

(#18969) csaba951 válasza brd (#18968) üzenetére


csaba951
veterán

Az a nap maga lesz a kripto apokalipszis. Az USDT nem egy a sok közül, hanem egy különleges termék. Ez biztosítja a likviditást. Ebben lehet gyorsan, olcsón váltani egyik coin-ról a másikra, meg exchange-re utalni. Ha ez kiesik, akkor borul az egész piac. Január 11-én ebből kaptunk egy kis ízelítőt, hogy milyen is az ha eltűnik a likviditás. 38e USD-ről 30e USD-re esett az árfolyam, 1 napon belül. És ez simán csak azért volt, mert az elején valaki a napi megszokottnál több (valódi) pénzt vett ki a piacról.

Olvasd el The shock és The panic részeket, az árákkal együtt!

(#18970) vismaior04 válasza csaba951 (#18969) üzenetére


vismaior04
tag

Emlékszem már 2017 végén is attól tartottam, hogy a Tether balhé fogja bedönteni a piacot.
Aztán valahogy nem lett belőle semmi, de a veszély nem múlt el, csak eltolódott.
Mondjuk a veszély mértéke legalább mérséklődött azóta. Mert egyrészről rengeteg idejük és lehetőségük volt (a gyakorlatilag biztosnak mondható) fedezet hiány csökkentésére, másrészről meg azért elég szépen fut fel a jóval megbízhatóbb stable coinok piaci részesedése így azért legalábbis részlegesen lenne mire átálni az ökoszisztémának ha a Tether borul.
Az már más kérdése, hogy totál káosz lenne nem kis ideig, vagyonok égnének el és az egész szegmenst évekkel vetné vissza.

Én egyébként most annyira nem aggódom emiatt, kinőtte magát több szereplő is akinek túl sokba lenne a Tether és ezzel az egész piac borulása és jó esélyt látok rá, hogy ha arra kerül a sor inkább beszállnának valamilyen dealbe az amerikai kormány és a Tether között, hogy megoldást találjanak.

(Aki azt hiszi ilyen nincs, majd alkalomadtán elmesélem az Mt Gox legújabb fejleményét, aholis egy venture capital cég gyönyörűen bemanőverezte magát az egész a japán kormányzat megbízottja által bonyolított civil rehabiliatation prodecúrába, autobuy-t kapott arra az esetre, ha valaki akciósan eladná a követelését, másik oldalról részleges pénzügyi felelősséget vállalt egy a követelések terhére pereskedő céggel szemben és egyéb nyalánkságok. Mert mindent lehet csak sok pénz és sok ügyvéd kell hozzá.)

(#18971) sajtos365


sajtos365
tag

Melyik a legjobb bitcoin pénztárca?

(#18972) varmi2 válasza sajtos365 (#18971) üzenetére


varmi2
nagyúr

Bármilyen hardveres walet.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18973) koxx válasza sajtos365 (#18971) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ledger nano vagy trezor

(#18974) vismaior04 válasza sajtos365 (#18971) üzenetére


vismaior04
tag

Vagy ha monduk annyi pénzről van szó, hogy nem éri meg egy hardver walletre költeni, meg felvállani a vele járó macerát, hanem csak egy egyszerű, megbízható, webes és mobilos megoldást akarsz:
[Blockchain.com]

[ Szerkesztve ]

(#18975) sajtos365 válasza vismaior04 (#18974) üzenetére


sajtos365
tag

Igen, azt nem írtam le, hogy csak kezdő vagyok és ismerkedek vele, tehát nem sok pénzről van szó, ez a Blockchain egyszerűnek tűnik valószínűleg jó lesz. Köszönöm a segítséget.
Esetleg ha valaki még tudna magyar nyelvűt az még jobb lenne.

(#18976) South Velen válasza htc07 (#18665) üzenetére


South Velen
addikt

Hát a tendencia maradt kisebb nagyobb oldalazásokkal.

De már 35 felett is alig van ereje.

(#18980) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Eh... Grayscale kezd elszaladni...

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18981) petyus980 válasza Ferdzsoo (#18980) üzenetére


petyus980
csendes tag

grayscoin
Holnap, holnapután nagy vízválasztó! Vagy medveuralom vagy új ATH.

[ Szerkesztve ]

(#18982) lacko1970


lacko1970
csendes tag

Sziasztok,használja valaki a kriptomatot?Meg tudnátok mondani hogyan tudom az eladott bitcoin árát visszautalni a saját magyar számlámra.A kriptomat számlát ajánlja fel,talán onnan lehet sepával visszautalni?Előre is köszi.

(#18983) Dronte válasza petyus980 (#18981) üzenetére


Dronte
aktív tag

Én is így látom, már lassan egy hete oldalazunk. Kíváncsi leszek. Érdekes, mert mindeközben altoknál (legalábbis az Eth-t nézve) azért egy stablin emelkedő trend van jelenleg.

(#18984) csaba951 válasza lacko1970 (#18982) üzenetére


csaba951
veterán

Saját oldaluk szerint SEPA-val.
Én soha nem hallottam róluk, de ez ugye nem jelent semmit. Coinmarket szerint nincsenek benne a top 292 exchange-ben. Pedig az aljához már vicc összegű napi forgalom is elég. Google Trends szerint a kutya nem kíváncsi rájuk Szlovénián (ami saját állításuk szerint az anyaországuk) kívül. De még ott is csak kb. december 20 után voltak élénkebben kíváncsiak az emberek. Semmi okát nem látom, hogy magyarként pont ezt a céget használd. Persze a te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#18985) lacko1970 válasza csaba951 (#18984) üzenetére


lacko1970
csendes tag

Köszönöm,te melyiket ajánlod ahol kedvezőek a jutalékok(,nyitottam egy revolut számlát hátha jó lesz valamire).Előre is köszi.

(#18986) csaba951 válasza lacko1970 (#18985) üzenetére


csaba951
veterán

Olvasd el a fórum hozzászólásit az utóbbi 2-3 hétből. Nyilván senki nem tette még fel ezt a kérdést! ;]

(#18987) Árpi001 válasza petyus980 (#18981) üzenetére


Árpi001
senior tag

Pontosan mi lesz holnap?

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#18988) A Zéé válasza Árpi001 (#18987) üzenetére


A Zéé
addikt

Biden beiktatása, meg a Day0 rendeleteinek kihirdetése biztosan.

Just a simple Lineman...

(#18989) cof válasza Árpi001 (#18987) üzenetére


cof
veterán

Holnap? Szerda.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18990) Árpi001 válasza A Zéé (#18988) üzenetére


Árpi001
senior tag

Köszi.
Ja, ezt tudtam, csak azt hittem más is lesz.
Amúgy nem hiszem hogy mond olyat amiért a rosszul reagálnábak a tőzsdék.

CoF neked is köszi...

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#18991) Zeki válasza Árpi001 (#18990) üzenetére


Zeki
nagyúr

Azt hiszem a nagy online cégekkel akar ő is valamit kezdeni.

(#18992) csaba951 válasza Árpi001 (#18990) üzenetére


csaba951
veterán

A héten sorban jönnek ki a nagyobb tőzsdei cégek (USA) jelentései. Teljes homály van, hogy melyik szektor hogyan teljesített. Yelen a meghallgatáson kapott direkt kriptora vonatkozó kérdést. Azt mondta, hogy ki kell vizsgálni kik és hogyan használják bűnözésre és pénzmosásra. Ennyi. Biden az első 10 napban hiperaktív lesz. Rövid távon ezek összessége határozza majd meg, hogy mi lesz.

(#18993) Zsoxx válasza csaba951 (#18992) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Az európai fejleményeket se hagyd ki.

(#18994) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Érdekes mennyi jelentőséget tulajdonítatok a híreknek...

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18996) cof válasza Ferdzsoo (#18994) üzenetére


cof
veterán

Valamire majd fogni kell az esést, vagy az emelkedést a sajtónak...

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#18997) Ferdzsoo válasza cof (#18996) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Pontosan így látom én is. :K

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#18998) A Zéé válasza Ferdzsoo (#18997) üzenetére


A Zéé
addikt

hát azért szerintem naivság lenne azt gondolni, hogy nem a következő 48 óra fogja beszabályozni a következő pár hetet/hónapot.
Ha nem lesz több helikopterpénz, és tényleg jön a nagy vagyonosok és nagy cégek különadója, akkor szerintem lesz itt kapkodva pénzkivonás a piacokról. A kérdés az, hogy ez a kriptót hogy érinti. És szerintem meg fogja mutatni, hogy tényleg menekülőútnak tekintik, és beletolják ide a pénzeket, vagy vagy innen is ki fogják rántani. Aztán persze lehet, hogy nekem sincs igazam, de szerintem most a tőzsde is, a kripto is, de kis túlzással az egész világ azt várja, hogy mi lesz ma Washingtonban.

Just a simple Lineman...

(#18999) Ferdzsoo válasza A Zéé (#18998) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Lehet hogy ma azt várja, meg lesz valami befolyása az elkövetkező hetekben.
De lehet hogy nem, és lehet hogy a hírek hallatán pont az ellenkezőét várnád annak mint ami történni fog. De hogy hoszabb távon (1 hónap+) a hírek nemigen befolyásolják a BTC árfolyamát abban szinte biztos vagyok. Nyílván kereskedőknek ez nem mindegy. HODLER-eknek viszont hulla mindegy. :)

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#19000) sheppards


sheppards
csendes tag

Sziasztok!

Kezdőként lenne pár kérdésem... Elkezdtem játszós pénzmennyiséggel kísérletezni Binance-en.

OTP-s virtuális kártyával vásároltam BTC-t, vettem pár ezer forint és ugyanennyinek megfelelő euró mennyiségben ránézésre kb ugyanannyi BTC lett a végeredmény, de OTP-s oldalon egyelőre nem látom, hogy valójában mennyibe is került a dolog, valószínűleg csak a havi összessítőben lesz benne...

Elvileg ez bankkártyás vásárlás. Nektek van tippetek, hogy hogy érdemes a továbbiakban beszerezni BTC-t binance-on?

vásárlás huf
vásárlás eur
SEPA átutalás (ami ugye binance szerint ingyenes, csak a jó ég tudja az OTP mennyit számol)

előre is köszi! :U

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.