Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69851) imotrepus válasza Kirir (#69848) üzenetére


imotrepus
aktív tag

Én a tápot is vinném, ha már így felpakolsz! Egy félmoduláris Corsair, ha jól emlékszem!

Regisztrált 2012-02-12 21:53

(#69852) Kirir válasza XuChi (#69849) üzenetére


Kirir
tag

Az elsö szervizbe a elvittem az összes alkatrészt. A második helyen nincs az a klasszikus szerviz, csak bevizsgálják a terméket és ha nem jó, viszik vissza nagykernek. Nem igazán voltak együttműködőek, kiküldték az emailt, hogy megfelelően működik. Tudtommal kompatibilitási probémákra nem él a garancia.

(#69853) K@riK@ válasza Kirir (#69846) üzenetére


K@riK@
csendes tag

Szia , nekem is volt ilyen!
3x vittem vissza. A boltban működött, otthon nem.
A táp volt! Túl komoly a tápom, a boltban egy egyszerű 450w bekapcsoló gomb nélküli táp volt,azzal működött, otthon meg egy 1200w platina, azzal nem. A bekapcsolós tápokat nem birja!?!?! Szervizben oldották meg a problemát azóta müködik.

" áldja meg az ur azokat ,kik e kártyát kitalálták, megcsinálták, és azokat is akik árengedménnyel árusítják!"

(#69854) Kirir válasza K@riK@ (#69853) üzenetére


Kirir
tag

Köszönöm válaszodat. Melyik szervizbe vitted? Tudod, hogy oldották meg? Vettél új tápot?
A bekapcsolós tápon azt éred, hogy van a tápegység hátodalán egy billenőkapcsoló?

(#69855) tothjani81


tothjani81
senior tag

Volna egy Asus M5A97 alaplap a gépemben amin van optikai hangkimenet. Hibátlanul teszi a dolgát. Szeretnék egy programot amivel finomhangolni tudom a hangzást. Tud valaki ebben nekem segíteni hogy mit töltsek le hozzá? Vagy van valami asus program vagy bsrmilyen ami nekem jó lehet.

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#69856) varmi2 válasza tothjani81 (#69855) üzenetére


varmi2
nagyúr

A digitális hangkimenetnek pont az a lényege, hogy a gép érintetlenül hagyja, nem avatkozik be a hangzásba.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#69857) M3lakH válasza tothjani81 (#69855) üzenetére


M3lakH
tag

AZ Asus oldalán biztos találsz, maximum nehéz kibogozni/megtalálni melyik szoftver. Külön kell feltelepíteni az audio control paneljét, és utána tudod állítani a hangképet. Digit kimenetnél is állítanak természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#69858) tothjani81 válasza varmi2 (#69856) üzenetére


tothjani81
senior tag

Akkor itt az a fontos hogy maga az alaplap hogy adja ki a jelet. Gondolkoztam hangkártyán de higy van optika elbizonytalanodtam. A hangkártyás topikban az asusnak a sonar kártyáját favorizálják de nem tudom sztereóban tudna e többet mint az alaplapi. Ez az alaplap milyen kategória? Alap közép vagy felső?

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#69859) varmi2 válasza tothjani81 (#69858) üzenetére


varmi2
nagyúr

Mint mondtam a digitális jelet, az opticai is az, nem nyúl bele az alaplap, tehát a méreg drága hangkártya sem nyúlna bele. Így a jó hangkártyának, akkor van értelme, ha a hangkártya alakítja át a jelet digitálisról analógra. Nekem asus sonar dsx van. Jobb, mint az alaplapi, sokkal. De csak ha analógon kapcsolódsz rá.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#69860) tothjani81 válasza varmi2 (#69859) üzenetére


tothjani81
senior tag

Értem. Köszönöm.

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#69861) ΞΔGLΞ válasza Kirir (#69854) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Bakker!

Végigolvastam a történetedet. Nálam ugyanez. Szintén x570-f és 3800X, csak a "kiszabott" alaplapi parasztvakító ledek világítottak/pulzáltak. A két db 16Gb ram ledei sem világítottak, a vga-n se semmi. Csipogás semmi nem volt, bios-ig el sem jutott. Az alaplapon egy dram nevezetű led sárgán világított. Egy vadiúj 650-es FSP táppal lett volna hajtva, ezután egy 750 evga platinum-ot is rákötöttem, semmi.
De nekem is azt mondták, hogy a elég a 8 pin, a mellette lévő 4 csak akkor kell, ha, pl 3950X cpu-t brutálisan felhúzom. Erre jelentkezett egy tag, hogy ilyen cpu-ja van ugyanebben a lapban és simán megy 8 pin-es tápcsatival.
Végül meguntam az egészet és az egész hóbelevancot visszavittem az edigi-be (Pécsi) jelenleg 1 hét elteltével még bevizsgálásra sem került sor. mondjuk a cpu-t nem náluk vettem, de nem hinném, hogy (főleg ezek után olvasva) azzal lenne a gond...

És a akkor a kérdés, hogy alakult az egész szívás a továbbiakban?

[ Szerkesztve ]

(#69862) Debilon


Debilon
addikt

Üdv!

összeszerelés előtt állok az új alkatrészekkel, kell nekem az utolsó BIOS-t feltolni egy MSI B450 A-Pro lapra? vagy ráérek ha valami nem kerek?

MSI B450 A-Pro
Ryzen 5 1600AF
16 Gb Crucial Ballistix Sport LT

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#69863) MrDerekas válasza Debilon (#69862) üzenetére


MrDerekas
addikt

Ráérsz vele, ha valami nem kerek. Bár ha annyira nem kerek, akkor biost sem tudsz frissíteni :) Ha support listes a felsorolt hw, nem lesz gond.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#69864) Debilon válasza MrDerekas (#69863) üzenetére


Debilon
addikt

elvileg van rajta egy dedikált usb port ahonnan lehet BIOS-t frissíteni indítás előtt

ahogy összenéztem, amúgy mindennek kell működnie ahogy van

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#69865) Kirir válasza ΞΔGLΞ (#69861) üzenetére


Kirir
tag

Hát, őszinte részvétem. Egyelőre ötletem sincs. Az is eszembe jutott, hogy egyszerűen nem kompatibilis az alaplap és a processzor. Amikor elvittem a szervizbe az egész gépet, ott eltörték a Fractal Design Meshify ház alján lévő porszűrőt. Írtam a gyártónak, tud-e, hajlandó-e küldeni újat. Eddig nem erőlködtek a válasszal. Eddig azon gondolkodtam, hogy veszek egy 750 watt névleges teljesítményű, teljesn új tápegységet, ami ellátha a 4 és a 8 lyukas cpu foglalatokat energiával. Most már nem tűnik jó ötletnek. Én tényleg nem értem, az alaplap által vezérelt ventilátorok pörögnek egy kicsit, majd megállnak. Vagy az alaplap képtelen meghajtani, vagy a tápegység nem ad elég energiát. Ha valakinek vannak özletei nagyon nyitott vagyok rá.

(#69866) arcitec válasza Kirir (#69865) üzenetére


arcitec
addikt

+1 a táp ellátás problémára. Ami lehet táp vagy akármi. Persze részemről csak feltételezés, de a ventik-el kapcsolatban van hasonló élményem. Ház HUB-ra voltak kötve, de már(még) átalakítgattam ezt azt(többek közt a HUB -ról leválást). Azt tudni kell, hogy a ház HUB-ra 2 táp csatlakozás kell. Egy az alaplapról 4-pin venti "forrás". Plusz egy a táp kábelről átalakítóval. Nos a tápos nem lett rákötve és hasonló volt a jelenség. Minden ment ,csak a 4 venti felpörgött és leálltak. Letelt a 14 nap? Én visszaadnám ha lehet ...

[ Szerkesztve ]

(#69867) ΞΔGLΞ válasza Kirir (#69865) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem, az [link] kompatibilis, nyilván az asus nem hazudik. Itt valami más gond van/lesz.
Egyrészt, én direkt tettem rá bios csipogót is, de az meg sem szólalt. Márpedig, ha az süket, akkor az vagy tápellátás, vagy alaplap hiba lehet leginkább.
Nálam a cpu ventik nem álltak le.

A másik, hogy nálam a 2X16 gb hyperx ram-ból [link] a számomra egyáltalán nem fontos rgb sem világított, azoknak egyből kell világítani bekapcsoláskor, ekkor már tudtam, hogy itt gebasz van/lesz...
A zotac szörny, csak így hívom a 2080ti-t a tápcsatiknál ugyan világított a zöld led fény, de bekapcsoláskor viszont ott sem ment semmi rgb világítás, az is alapból rögtön világítania kellene.

A hülye táp viszont sípolt, ebből arra következtettem, hogy az eleve döglött, ezért rátettem egy evga 750-est, de a hiba ugyanaz volt. Mint írtam az x570 deszka rgb-je ugyan lélegezve, de működött és a deszka jobb felső sarkában lévő dram nevezetű led sárgán világított. A nyíl mutaja.

Ezt a képet egy YT videoból ollóztam.

Szóval, halvány fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond, de 99% arra tippelek, hogy ez az x570-es deszka egy ócska gané seljetes akármi lehet és mi frankón belenyúltunk.
Nekem hiába küldik vissza esetleg, hogy bevizsgálva működik, át sem veszem.

[ Szerkesztve ]

(#69868) Kirir válasza ΞΔGLΞ (#69867) üzenetére


Kirir
tag

Nálam a vga ventilátorai folyamatosan pörögnek, szerintem maximális fordulatszámon és a vga ledje is világít. Kipróbáltam úgy is, hogy lehúztam a két energia ellázó kábelt a vga-ról, de akkor is folyamatosan pörögtek, gondolom a pci csatolófelületen keresztül kapja az áramot.

[ Szerkesztve ]

(#69869) Kirir válasza arcitec (#69866) üzenetére


Kirir
tag

Céges számlára vettem, így szerintem nem lehet 15 napon belül visszavinni :O

(#69870) ΞΔGLΞ válasza Kirir (#69868) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ez érdekes. A ramjaid nem rgb-sek? Ha igen, azok világítottak-e?
Valószínűleg, nálam még jobban rottyon van/volt, mert ennyi áramot sem tudott biztosítani.
A kis venti a deszkán viszont pörgött, azt megnéztem. De hát annak lófüttynyi áram, annyi se kell.

(#69871) MrDerekas válasza Kirir (#69868) üzenetére


MrDerekas
addikt

Kicsit arra hajaz a jelenség nekem, mikor fagy a bios, nem támogatott vagy rosz a cpu. Egy csipogó tényleg jó lenne, mert lehet eldalolná mi fáj neki. Ha ram modul nélkül is indul és csak pörögnek a ventik, akkor nagyon a proci a jelöltem.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#69872) ΞΔGLΞ válasza MrDerekas (#69871) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

És az én esetemben, mi a véleményed?
Nálam egy picit más a történet. :F

(#69873) imotrepus válasza Kirir (#69865) üzenetére


imotrepus
aktív tag

Gyanús ez a venti pörgés! Lehet, hogy hülyeség, de én megpróbálnám VGA nélkül indítani!
Nekem a felpörrenő ventik processzor hibára hajaznak és azt írtad, hogy próbálták gyengébb procival és nem indult! Ennek kicsit ellentmond a max. fordulaton dolgozó ventilátor, ami sajnos BIOS hiba is lehet! Érdemes lenne "frissíteni" a BIOS-t, ha nem a legújabb akkor arra, vagy ha az lehet rajta akkor egyel régebbire. A 3800X-et támogatnia kell a lapnak! Az MSI lapodban is volt ugye? és ott ment?!

Regisztrált 2012-02-12 21:53

(#69874) MrDerekas válasza ΞΔGLΞ (#69872) üzenetére


MrDerekas
addikt

A táp fütyülése inkább rövidzárat sejtet, vagy valami nem jó helyre van dugva. Én rommá szedném és alaplappal kezdeném. Rá a táp, tápcsatik, indít. A tapasztalható jelenség, vagy annak hiánya után, bele a proci, majd indít, majd 1 ram és indít. Ha már csak lapnál is sípol valamelyik tekercs, akkor házból kiszedve, asztalon próbálnám indítgatni, stb. Viszont nincs a kezem ügyében, illetve jelenleg nálad sem mert gariban van. Nem tudom mi lesz a vége, de jelezd majd légyszi, hátha tanulunk belőle.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#69875) ΞΔGLΞ válasza MrDerekas (#69874) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Lehet félreérthetően írtam, de csak az új FSP sípolt. Az evga nem. Tehát ez eleve táp hiba.
Nos, a többi úgy van, ahogy írod. Ha vége lesz az egésznek egyszer, mindent leírok. Tele a tkm az egésszel. Kifizetek majd 800 ezret, vga, házzal, szóval mindennel együtt és már szervizbe van a fele... :/

(#69876) imotrepus válasza ΞΔGLΞ (#69872) üzenetére


imotrepus
aktív tag

A tápod tesztelheted alaplap nélkül is, ha hibás, már üresjáratban is fütyülhet!
Azt hiszem 4. -5. pontot kell rövidre zárni, talán zöld fekete, és indul a táp!
Derekasnak igaza van a minden lépésnél egyet hozzá tenni szisztémával!!!
Amelyiknél sipolászni kezd az a gyanús!!!

Regisztrált 2012-02-12 21:53

(#69877) ΞΔGLΞ válasza imotrepus (#69876) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jah értem, de az táp biztos nem jön vissza, azt is vittem az egész hobelevancal garanciába. Egyébként is elég érzékeny a fülem az ilyen 12-13khz közötti idegesítő sípolásra.

(#69878) Kirir válasza imotrepus (#69873) üzenetére


Kirir
tag

Írtam a Compkernek, hogy csináltak-e biosfrissítést, felemás választ kaptam: a legfrissebb bios van rajta, legalábbis ez áll a levélben.

(#69879) ΞΔGLΞ válasza Kirir (#69878) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A Compker az egyik leggányabb és legfillérb@szóbb, ha garanciát kell intézni.
2 ismerősöm is szívott már velük.
Ráadásul, többször észrevettem, hogy ami az árukeresőn, ha kell 15 ft-tal is alámegy, csak ők tűnjenek a legolcsóbbnak, de a szállítási díjjal a legdrágább, szóval onnan ellépve a termék valóban annyi, de amikor az oldalán tovább keresgélsz, akkor drágább árat fog mutatni, ezért mindig az árukeresőről kell fellépni hozzájuk.
Azt nem tudom, hogy azóta ezen változtatott-e, de elég undorító átvágásnak tartom. Régóta nem néztem a honlapjukat, nálam egyből kiesik, mint eladó...
-----------
Erre még nem válaszoltál:
A 3800X-et támogatnia kell a lapnak! Az MSI lapodban is volt ugye? és ott ment?!

[ Szerkesztve ]

(#69880) Kirir válasza ΞΔGLΞ (#69879) üzenetére


Kirir
tag

Igen, az MSI lapbam ment, működött. Abban a lapban eredetileg egy 2700x processzor volt, frissítettem biost és úgy került bele ez a processzor.

(#69881) ΞΔGLΞ válasza Kirir (#69880) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Akkor a fórumtársak kérdéseire válaszolva, a cpu probléma, kilőve. :)

(#69882) nubreed válasza Kirir (#69880) üzenetére


nubreed
veterán

Szia!

Próbáltam én is felvenni a fonalat a történeteddel kapcsolatban. Tök hasonló konfigunk van. Nekem is Corsair HX650 táp és MSI B450 tomahawk alaplap, 2700X proci. Tehát ha jól értem, vettél egy újabb Asus alaplapot + egy 3800X procit és ebben nem ment? Most akkor az MSI -vel megy rendben?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#69883) ΞΔGLΞ válasza nubreed (#69882) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Szia!
És nálam ugyanez a lap, ugyanez a cpu és szinte majdnem hasonlóan nem működik.

[ Szerkesztve ]

(#69884) Kirir válasza nubreed (#69882) üzenetére


Kirir
tag

Szia. Az egész történet egyben: 2018 végén összeraktam egy új gépet (MSI alaplapos), ami nagyon jól működött, kb. októberben csináltam rajta egy bios frissítést, utána is jól működött. Decemberben vettem egy teljesen új processzort. Néhány hétre rá az egyik indításkor pörögtek a ventilátorok, de a gép nem indult, nem töltődött be a bios. Ez egyre gyakrabban előfordult. Ha már elindult, akkor többszöri újraindítási probálkozáskor is mindig elindult. Tudtam cserélgetni tápegységet, videókártyát, memóriát, de mindig fellépett ez a probléma. Arra gondoltam, hogy veszek egy új, nagyon jó alaplapot, emiatt vettem meg az Asus ROG Strix X570-F alaplapot. Amt beszereltem, világított az alaplap lede, a vga ventilátorok meximális kapacitáson pörögtek, a cpu és aház ventilátorok pedig csak az indításkor kezdtek egy kicsit pörögni, majd leálltak. elvitem egy szervizbe a gépet, ők azt mondták, hogy rossz az alaplap. Visszavittem az alaplapot a Compkerbe, az ő szervizük szerint teljesen jól működik az alaplap. Az egész gépet vittem volna be hozzájuk, de csak azt a terméket lehet, amit tőlük vettél.

(#69885) arcitec válasza Kirir (#69884) üzenetére


arcitec
addikt

Akkor csak is az lehetne a megoldás számodra,hogy prezentálják ott előtted,hogy működik,nyilvánvalóan a működő konfig egyéb alkatrészeinek a bemutatásával.Ha nem és elzárkóznak - ráadásul másik szerviz állítása szerint hibás - és nem tudsz elállni - marad a fogyasztóvédelem, hivatalos elfogadott szakértői véleménnyel a hibás adatlapról.
És az összes költsége a nyakukba...
U.I: Bevizsgáltathatnád akkor is ,ha esetleg tényleg működik náluk,de a TE alkatrészeiddel meg nem,holott kellene.

[ Szerkesztve ]

(#69886) nubreed válasza Kirir (#69884) üzenetére


nubreed
veterán

Uh ez durva, elég horror történet. :( Részvétem. Nagyon kíváncsi lennék a végére.
És nagyon jó kérdés, hogy mitől dögölhetett meg a rendszer, miután BIOSt frissítettél és beleraktál egy 3800 -as procit. Lehet, hogy 3xxx -es procihoz 5xx -es sorozatú alaplap dukál, hiába mondja azt az AMD, hogy egy bios frissítéssel menni fog a 4xx -es alaplapban a 3000 sorozatú proci?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#69887) ΞΔGLΞ válasza nubreed (#69886) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Lehet, hogy 3xxx -es procihoz 5xx -es sorozatú alaplap dukál, hiába mondja azt az AMD, hogy egy bios frissítéssel menni fog a 4xx -es alaplapban a 3000 sorozatú proci?

Én ezért vettem egyből x570-es deszkát, pont mint Kirir kollégáé. Azért, 100 ezer forint közelében lévő lapnál nem ezt várnánk el. Én, viszont úgy gondolom, hogy az én alaplapom egyszerűen nem tudta az áramot sehova továbbítani. Az rgb ugyan pulzálva villogott rajta, de se a vga, se a ram-ok rgb ledjei nem világítottak bekapcsoláskor, ami alap ezeknél is.
Bios csipogó meg sem szólalt. Persze, ha nem töltődik be a bios, akkor nem is fog megszólalni. 1 hét alatt még a bevizsgáláshoz sem jutottak el az alkatrészek.

[ Szerkesztve ]

(#69888) varmi2 válasza nubreed (#69886) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nálam egy x370-ben megy egy Ryzen 5 3600 hiba mentesen. Tehát igazat állít az amd.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#69889) Kirir válasza arcitec (#69885) üzenetére


Kirir
tag

Írtam a Compkernek, hogy alkalmaznám az elállási jogot, de céges számlára vettem. Így is benne vannak-e :). Várom a visszajelzésüket.

(#69890) ΞΔGLΞ válasza Kirir (#69889) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Cégesnél nem tudsz elállni.

(#69891) arcitec válasza Kirir (#69889) üzenetére


arcitec
addikt

Ha már megírtad, tuti hogy cégre nem vonatkozik? Áfás számlát kértél? Már sokszor vásároltam úgy, - régebben - hogy a cég nevét adtam meg - akár lehet hogy vittem is vissza úgy majd megnézem.

(#69892) tothjani81


tothjani81
senior tag

Gyerekek az lehetséges, hogy halkabban szól az alaplapom optikai kimenetwről a zene mint pl laptop hdmi vel ugyan arra az erősítőre kötve. A pc és a lapos hangereje mindkető 65 re van feltolva gyakorlatilag mindkwt gépen egyforma a beállítás?

Vagy valami gond lehet?

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#69893) nubreed válasza tothjani81 (#69892) üzenetére


nubreed
veterán

Simán lehet. Nálam ugyan ez volt a digitális coax kimeneten, a régi gépemben (aminek az alaplapján még volt PCI sín) volt még egy SB Audigy 2 ZS Platinum Pro hangkártya, ennek akülső dobozából ment a digit coax kimenetről egy minőségi szerelt kábellel (a Kácsa Audioban csináltattam) az erősítő coax bemenetébe és ugyanezt tapasztaltam mint te is. de nem csak, hogy halkabb volt, hanem minden rosszabb minőségben szólt. Zene, játék, film. Úgyhogy egyértelmű, hogy maradtam a HDMI mellett. Ha már digitális kimenet, szerintem a HDMI -vel már semmi nem veszi fel a versenyt, coax és optika felett eljárt az idő szvsz.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#69894) ΞΔGLΞ válasza arcitec (#69891) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ha cégre vásárolja, adószámmal, akkor eleve áfás számlát kap. Nem kell azt kérni.

(#69895) Kirir válasza ΞΔGLΞ (#69890) üzenetére


Kirir
tag

A törvény szerint nem kötelesek visszavenni a terméket. Vissza is írtak, hogy egyeztettek a nagykerrel és nem veszik vissza :). Ettől függetlnül egy hete vettem egy átalakítót céges számlára a Media Marktban, nem figyeltem, nem jót vettem. Visszavittem, le se vásároltam, minden megjegyzés nélkül visszavették és kifizették a pénzt. Szerintem ez csak hozzáállás kérdése a részükről :). A jövőben maximum csak olyan terméket fogok tőlük venni aminek kicsi a meghibásodási és kompatibilitási veszélye (cpu hűtő paszta) :).

(#69896) Kirir válasza arcitec (#69891) üzenetére


Kirir
tag

Sajnos tuti, cégekre nem vonatkozik.

(#69897) ΞΔGLΞ válasza Kirir (#69895) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Vissza is írtak, hogy egyeztettek a nagykerrel és nem veszik vissza...

Ez magyarra lefordítva, kb elmehetsz a jó...oda. Nem egyeztettek azok senkivel. Főleg nem ez a két fillérért is bármit megtennék, társaság.
Az MM-ban/ben :-), viszont sokszor nem is figyelnek erre, vagy kisebb értékeknél valóban nem törődnek vele. De kétlem, hogy több százezres, milliós terméket is minden szó nélkül visszavennének.

[ Szerkesztve ]

(#69898) tothjani81 válasza nubreed (#69893) üzenetére


tothjani81
senior tag

De az erősítőmön nincs hdmi. Ez egy 20 éves VA555ES high end erősítő. Vettem egy denont de sehol sincs hangban. Nekem így marad az optika. Egy hangkártya megoldhatja ezt a problémát?

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#69899) jokeph válasza ΞΔGLΞ (#69887) üzenetére


jokeph
nagyúr

Az a gyanúm, hogy dög lett a lapodon valami... a Gigabyte Aorus X470 Gaming 7 Wi-fi lapom hasonló módon eldöglött egyik napról a másikra... a végén már sehogy se indult, csak az alaplapi RGB ment meg a ventik, illetve változó post code volt, mindegyik ram hibára utal. 3 féle rammal (G.Skill Rip Jaws V 3000 CL15, Trident Z RGB 3200 CL16 és Patriot Viper Steel 3600 CL17) és CPU-val (R3 1300X, R3 2200G és R5 3600X) is próbáltam, és ugyanez, a 3 különféle ram azóta is megy 3 különféle gépben (Z170,Z270,X370 és B450-ben próbálva is kifogástalanok). A lapon meg megállt a tudomány a DRAM led-nél, ugyanúgy mint nálad. :(

És (#69886) nubreed:
Aztán vettem az Asus ROG Crosshair VI Extreme lapot, ezzel semmi baj se CPU, se RAM téren, bármelyik 3 rammal XMP betölt azt hasít az R5 3600X. :)
(#69888) varmi2: +1. :K

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#69900) ΞΔGLΞ válasza jokeph (#69899) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Én is 99,9%-ban arra gyanakszom, hogy az alaplap eleve rossz volt. Tápellátási hibája van.
A táp volt a főgyanús elsőre, az fsp amit szintén akkor bontottam ki, tehát vadiúj volt az is, és ami alapból sípolt. Emiatt gondoltam arra, hogy döglött a táp. Az nem olyan nagy gond, mert van másik, majd kicserélik. De lehervadt a szám, mikor a platinum 750 evga-val is ezt csinálta, illetve a nagy semmit.
Viszont az is furcsa nekem a mai napig, hogy ilyen drága deszkák nincsenek gyári matricával leragasztva. Az cseréli ki 1 perc alatt, aki akarja.
Jaja, csak a dram világított... :(((

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.