Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32001) #65675776 válasza saltanus (#32000) üzenetére


#65675776
törölt tag

És be is van állítva, hogy kiküldje a jelet a HDMI-re? Maga a TV látszik egyáltalán a videobeállításoknál ha csatlakoztatva van a notira?

Tokitsu: Lenémítva nincs semmi a hangerőszabályzó környékén?

(#32002) saltanus válasza #65675776 (#32001) üzenetére


saltanus
aktív tag

kep mostmar van de nincs hang a biosba megneztem ott hdmi van allitva a win is latja hogy van hang de megsem szol nem ertem..

https://www.pcgamebenchmark.com/signature/intel-core-i7-4770k/16gb/nvidia-geforce-gtx-1070/twitch.png

(#32003) jim bcs válasza saltanus (#32002) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

vga-ra dugd a kábelt ne a lapra

az asztalon jobb oldalon lent az óra mellett---hangerő ikon jobb egér lejátszóeszközök---itt kiválasztod a tv-t alapértelmezettként és van hang::::hátránya hogy ha fülesre váltol vissza kell állítanod hangszóróra, de kit érdekel én is így használom

plussz: hangerő ikon ugyanott az óra mellett---jobb egér hangerő szabályzó beállítása---fent minden jelenlegi és alapértelmezett eszköz pipa, alatta a listában a tv-dre pipa--alkalmaz és ok így lesz hang 100%

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#32004) bldy


bldy
csendes tag

Látom, nagyon elszórakozik itt a fórumban mindenki, de az én kérdésemre 1 normális korrekt válasz és segítséget nem kaptam, és nem küldött senki... ezt köszönöm még 1x :R :R Szóval újra felteszem:

Üdv ! Lenne 1 kérdésem.
Nekem van 1 ilyen alaplapom, ami régebbi.. : Alaplapom
ugyebár ebbe 65nm-es procik mennek bele, pl: Core 2 Duo E6600 ami a maximum ennél a lapnál, viszont a kérdésem és a segítségeteket ezzel a kérdéssel kérném, hogy van 1 Pentium Dual Core E6600 CPU azaz processzor , amit szeretnék beletenni a gépbe, de az 45nm-es, most attól mert 65nm-es megy a lapba 45nm-es procit is tehetek bele , vagy sem?! Esetleg megoldás ??
Előre is köszi a helpet és a választ !

Ui.: baboss, jim bcs és társai kérem most mellőzzék a maguk nyugtatását, és tele írását a fórumnak, h ne látszódjon a kérdésem. Köszönöm !

[ Szerkesztve ]

(#32005) jim bcs válasza bldy (#32004) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

baboss, jim bcs és társai kérem most mellőzzék a maguk nyugtatását

ezzel mit szeretnél pontosan írni, a kérdésed akkor is látszik ha 1000 hsz van, az hogy nem kaptál választ annak az az oka hogy belinkeltél egy gépet amiből konkrétan nem derül ki milyen lapod van másrészt legyél szíves nem felháborodni mert b@szottul nincs igazad majd ha megadod a lapod pontos típusát akkor kapsz választ

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#32006) 04ahgy válasza bldy (#32004) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Ember, ez mi, ha nem normális válasz: [link]?

Megírtam. Nem fog vele képet adni, azaz nem kezeli. Nem fog menni. A foglalatba beleteheted, fizikailag passzol, de a lap nem tud vele mit kezdeni. Tehát tehetsz bele, nem tiltja senki, csak működni nem fog.

Megoldás? OMG, ha ez nem evidens, akkor én valami nagyon durván önsanyargató tettet fogok végrehajtani.
A megoldás: vagy keresel 65nm-es, támogatott CPU-t, vagy keresel másik alaplpaot, ami támogatja a kiszemelt 45nm-es CPU-t. Esetleg meghackeled a BIOS-t a meglevő lapodhoz, és integrálod bele a 45nm-es CPU mikrokódját. Az alaplapi VRM-et is módosítanod kell, más a 45nm-esek energiagazdálkodása.

Szóval assembly programozásra és alaplapi elektronika tanfolyamra fel!

Elég normális válasz volt, másodjára?

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#32007) jim bcs válasza bldy (#32004) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Akkor felteszek én is egy kérdést és ha tudod a választ kapod a megoldást!

Ebből neked melyik van a gépben? --> D2312 - P5915; D2314 - P5916

(#32006) 04ahgy
hoppppácska, mégis kapott választ akkor nemtudom mit háborog

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#32008) os!


os!
tag

Élettartami kérdés....
Ha egy adott technológiából kinézek 2 lapot, a hűtésük tegyük fel kicserélem egyedi fasza hűtésre, vrm-eket is, és a hidat is... akkor egy induló kategóriás lap, vagy egy profi-tuning lap fogja tovább húzni ha nem tuningolok semmit, és 1 sima vga-t teszek bele?
Egyáltalán lehet különbség élettartam ügyileg?

Nézz rá egy H61 és Z77 lapra...árban 2x-es szorzó, bordákat nem nézzük mert úgyis leveszem őket és sajátot teszek rá, és tuning nélkül nem látok különbséget.... a híd fícsörjei persze...de élettartamban ???

Van aki azt mondja, hogy a tuningoson jobb alkatrészek vannak, így tovább bírja, de ez nem igaz. Ugyanazon kondik és vrm-ek hajtják azt is!
Megint mások meg azt mondják, hogy a nem-tuningos a jó mert az hűsebben megy mindig, és tovább bírja.

Kéne egy döntőbíró aki ért hozzá :)

hál'istennek pogány vagyok

(#32009) Picturemaker válasza os! (#32008) üzenetére


Picturemaker
őstag

Ez elég összetett kérdés. A kondik is mások néhány esetben, a VRM rész értelemszerűen erősebb, illetve több fázisból áll. A tuningos lapoknál a réz az alaplapban "vastagabb", maga a lap állhat több rétegből, mint egy belépő. Említetted a hűtést (ha Te barkácsolsz rá valamit, pláne ha veszel, akkor árban már közelebb vagy a gyárilag felspécizetthez), a csatlakozók száma, milyensége (a drágább lapoknál több, illetve frissebb technológia néhány esetben).

Persze a tartósság nem múlik ezeken a dolgokon. Simán elketyeghet az olcsó lap is tíz évet és a drága is beadhatja a kulcsot a gari lejárta után függetlenül attól, hogy tuningoltak e benne vagy sem.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#32010) Sasos válasza os! (#32008) üzenetére


Sasos
senior tag

Ahogy előttem is írták, az olcsóval is járhatsz jól, és a drágával is megégetheted magad. Itt a meghibásodások százalékos megoszlásában lesz differencia elsősorban. Erre viszont egy nagykeres kolléga tudna válaszolni esetleg, aki látja, hogy X eladott lapból mennyit kell gariztatni a drágábbak, illetve az olcsóbbak közül. Továbbá érdemes rátekinteni az adott gyártó régebbi deszkáinak támogatására is esetleg. Nagyon nem mindegy, hogy a kifutott termékeihez szokott-e kiadni bios/driver frissítéseket, vagy pont nem érdekli.

(#32011) os! válasza Picturemaker (#32009) üzenetére


os!
tag

Én is eddig jutottam, egyetértek veled.

Világos hogy más lehet az áramellátása a lapnak, de az csak azért hogy megfeleljen az elvárt chipsetnek és a fícsöröknek.
A tartósság pedig egy megint más kérdés.

Áh, ugyan, mindegyik "lényegében" ugyanolyan smd szilárdkondikat tesz rá manapság, 50k óra a garantált élettartamuk, ami napi 16óra esetén kb 9 év. Szóval itt nem a kondikról lesz szó, hanem arról hogy a híd bga-ja eltörik/megreped/feljön, a vrm-ek zizegni kezdenek, eltolódnak az értékek és végül "meghal" a lap. Nem is arról kéne beszélni hogy mi és hogyan történhet, hanem kellene valaki egy nagyobb PCboltból aki látott már 10ezer gariztatott alaplapot, és tud átlagot mondani....

hál'istennek pogány vagyok

(#32012) os! válasza Sasos (#32010) üzenetére


os!
tag

Közben írtam én is :) valóban, én is erre gondolok...kellene egy szervízes aki 10éve az iparban van. Valaki? :DD

hál'istennek pogány vagyok

(#32013) Sasos válasza bldy (#32004) üzenetére


Sasos
senior tag

Mondanám, hogy az "elégedetlen vásárló" kategóriába tartozol, azonban nem fizettél a "szolgáltatásért", így kicsit erősnek érzem a felháborodást. Segítőkész fórumtársak próbálnak segítséget nyújtani vadidegen embereknek a szabadidejükben. Ezt vedd figyelembe mielőtt felháborodsz.
Ha pár napig nem járok erre, én se olvasok vissza 30-40 hozzászólást minden esetben. Lehet csak épp nem jár erre olyan aki segíteni tudna. Kulturáltan belinkeled a kérdésedet egy új hozzászólásba, amiben rákérdezel ismét (Ha nem kaptál választ... De kaptál.).

(#32014) saltanus válasza jim bcs (#32003) üzenetére


saltanus
aktív tag

köszönöm segítséget!

https://www.pcgamebenchmark.com/signature/intel-core-i7-4770k/16gb/nvidia-geforce-gtx-1070/twitch.png

(#32015) szagnes69


szagnes69
aktív tag

Segítséget szeretnék kérni! Nem túlzottan értek a számítógépekhez, de annyira igen, hogy szoktam telepíteni operációs rendszert gépekre (Windowst), partícionálok, drivereket telepítek stb. Most olyan helyzet állt elő, amilyet még nem tapasztaltam, de itt biztosan már láttatok ilyet. A főnököm számítógépe egy Fujitsu Siemens Esprimo Edition P2510, amire feltelepítettem egy Windows 7 Enterprise op. rendszert, oktatásban használt verziót eredeti telepítő lemezről, előtte azonban rakattunk bele memóriát szakemberrel, hogy pontosan milyet azt nem tudom, de 2GB méretűt. Miután feltelepítettem megnéztem az eszközkezelőt, és mindent rendben találtam, de azért gondoltam jobb lenne a gyártó driver-eit feltenni, de a lemezen csak win xp-hez valók voltak. A gyártó honlapján sem találtam, de mivel kikutattam, hogy ATI a videokártyája, letöltöttem hozzá az ATI Catalist-ot, ami fel is tett hozzá egy drivert, lehet, elnézést, ha esetleg pontatlanul fogalmazom. A gépet rendben hagytam ott még péntek délben, de ma szóltak, hogy kék képernyővel indult el, majd próbálták újra elindítani, akkor ment, majd ismét kék képernyő fehér felirattal. Közben utána néztem, hogy ez a számítógép nem igazán alkalmas a Windows 7 telepítésére, gondoltam akkor megpróbálok egy Vistát felrakni, de jöttek a gondok, mert hiába próbáltam a telepítést elindítani mindig vagy becsíkozódott a képernyő, vagy kék képernyőt kaptam, vagy újraindult a gép. Próbáltam a windows 7 telepítővel, a Windows Vista telepítővel, végül addig jutottam, hogy ketté tudtam particionálni a winchestert, de utána ismét kék képernyőt kapott a gép. A Fujitsu honlapjáról letöltöttem egy diagnosztikai programot DOS-os felületűt, de annál is egy idő után becsíkozódott a kép. Még soha nem tapasztaltam ilyet, mi lehet a gond? A beletett memória, vagy az ATI-s program? A válaszokat előre is köszönöm!
U.i. Csökkentett üzemmóddal sem jutok semmire...
Nem látom, hogy lenne plusz videokártya a gépben, hanem alaplapi lehet benne, de lehet, hogy hülyeséget beszélek.

[ Szerkesztve ]

(#32016) 04ahgy válasza szagnes69 (#32015) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Nagyon gyanús, hogy vagy hibás a RAM, amit beletettek, vagy nem kezeli le a gép, tehát inkompatibilis.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#32017) szagnes69 válasza 04ahgy (#32016) üzenetére


szagnes69
aktív tag

Köszönöm a gyors választ! Ez megnyugtatott egy kicsit. :) Holnap úgy gondoltam, hogy szólunk annak, aki beletette, hogy nézze meg, remélem úgy már rendben lesz a gép. :)

(#32018) Mate


Mate
nagyúr

Sziasztok!

Két kérdésem lenne az Asus P8H77-V alaplapommal kapcsolatban.

1. Elérhető az Asus AI Suite 3 vagy sem? Elvileg van, gyakorlatilag nem találtam asusnál.
2. Miként tudnám kideríteni, hogy melyik a legfrissebb bios? Honlapjukon a legfrissebb is régebbi az enyémnél, a bios update programjuk meg képtelen csatlakozni a szerverekhez.

(#32019) jim bcs válasza Mate (#32018) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

1.
elérhető csak nem a te lapodhoz, nálad AI Suite 2 van, az AI Suite 3 az az újabb lga1150-es Haswell lapokhoz van és csak hogy egyértelmű legyen pl.: H87 azaz a tiéd utódja

2.
win7 64bit: a legújabb a 1801, a rendszer stabilitásáért felel
win8.1 64bit: a legújabb a 1801, a rendszer stabilitásáért felel

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#32020) Mate válasza jim bcs (#32019) üzenetére


Mate
nagyúr

Köszönöm a segítséget!

(#32021) wis


wis
tag

Sziasztok!

Van egy Asrock B85M Pro4 alaplapom. Kérdésem, hogy ezen az oldalon lévő segédprogramok közül érdemes valamelyiket feltelepíteni, ha a gép rendesen működik?

Csak azért kérdezem mert korábban azt tapasztaltam, hogy az alaplaphoz kapott szoftverek csak a háttérben futnak feleslegesen.

(#32022) Picturemaker válasza wis (#32021) üzenetére


Picturemaker
őstag

Üdv!

Segédprogramokat, illetve bármilyen programot értelemszerűen csak akkor érdemes telepíteni, ha a kínált szolgáltatásaiból valamire szükséged van.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#32023) wis válasza Picturemaker (#32022) üzenetére


wis
tag

Köszi, én is így vagyok vele, csak gondoltam hátha van valakinek tapasztalata a programokkal mert a nevükből nem derül ki mire is jók pontosan.

(#32024) Picturemaker válasza wis (#32023) üzenetére


Picturemaker
őstag

A lapod oldalán az "Áttekintés" fülnél kicsit lejjebb tekersz és pár segédproginak illetve "ficsőrnek" ott a leírása: [link]

Pl.: Fast Boot, Restart to UEFI, stb.

[ Szerkesztve ]

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#32025) wis válasza Picturemaker (#32024) üzenetére


wis
tag

Tényleg pedig megnéztem ezt az oldalt csak elsiklottam felette. :R

(#32026) csabi94


csabi94
őstag

Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyen járok, de alaplaphoz kapcsolódó alkatrész:
Manapság honnan lehet ilyen egeret szerezni??? :D
Mamámnak a gépéhez kellene, hogy tudjon pasziánszozni, ez sajnos tönkrement. (illetve remélem, hogy ez, és nem a vezérlőkártyája)

(#32027) jim bcs válasza csabi94 (#32026) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

:DDD :C júúúújjj de retro, már el is felejtettem hogy létezett ilyen, szerintem sajna nemigen fogsz kapni sehol talán valamelyik elvetemült használt pc-snél még van elfekvőben bár ennek valymi kevés esélye van

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#32028) sesomaru1989 válasza jim bcs (#32027) üzenetére


sesomaru1989
aktív tag

Talán tudok egyet adni. :) Bár a postaköltség több mint az egér értéke. :)

(#32029) zeusz55 válasza csabi94 (#32026) üzenetére


zeusz55
senior tag

http://www.connectzone.com/media/products/products%20resized/MB-6F9M.JPG

Posta költségért tudok egy ilyet küldeni, és bármilyen boltba kapható ps2es egeret tudsz rá rakni! De sztm bemész egy PC bontoba és dobnak egyet ingyen!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

(#32030) Torry


Torry
addikt

Sziasztok!

Összetettem egy új gépet, viszont a házhoz adott (Silencio 550) 2DB 12CM-es ventit hiába kötöttem rá a sysfan1 valamint sysfan2-re, nem hajlandóak elindulni.
Gép:
gigabyte b85m-d3h
i5 4670
CM GX 550W

Erre van valakinek valami ötlet?
Előre is köszi!

(#32031) csabi94


csabi94
őstag

Köszönöm a válaszokat az egérrel kapcsolatban! :DDD :R

(#32032) Trub


Trub
tag

Sziasztok!

A sógorom megkért, hogy rakjak fel neki egy másik op. rendszert az asztali gépére. Elvállaltam.
Nálam első bekapcsoláskor is megakadt a biosban, csak egy '-' karaktert mutatott a képernyő.

Próbáltam sok mindent, átdugtam a csatikat, lehúztam a merevlemezt stb.... Ugyan ez.
Próbáltam megcserélni a memóriamodult a foglalatok között. Aztán most már semmi életjelet nem ad. felpörögnek a ventik, de semmi, még a "power" led sem világít.

Annyit tudok, hogy egy intel mini-ITX-es code i5-ös alaplap.

Mielőtt elhozta még netezett rajta :O nagyon ciki ...

Van esetleg valami trükk, hogy életre leheljem? Ha nem sikerül vehetek neki új alaplapot saját zsebből. Többet nem nyúlok számítógépekhez az biztos...

[ Szerkesztve ]

(#32033) Apollo_21 válasza Trub (#32032) üzenetére


Apollo_21
addikt

Alaplapi gombelem kivesz, esetleg ha jumperes a bios reset akkor felkeresni a manualjat a lapnak neten és ezt a lépést is végig csinálni...aztán csak 1vinyó és a legszükségesebb dolgok+1memória modul maradjon benne... mozgass át mindent, lehet egyszerű kontakt hiba is.

Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/

(#32034) Trub válasza Apollo_21 (#32033) üzenetére


Trub
tag

Megpróbálom, köszi!
Az jelenthet valamit, hogy mikor kivettem a memóriamodult (1 db van benne) akkor pittyegett folyamatosan.
Most mikor kiveszem néma marad. Lehet hogy meghalt? Pont most?! :W

(#32035) Trub válasza Trub (#32034) üzenetére


Trub
tag

Semmi. Ezek szerint lesz egy kínos beszélgetésem... :O

[ Szerkesztve ]

(#32036) Apollo_21 válasza Trub (#32035) üzenetére


Apollo_21
addikt

Esetleg proci és csere lapod..nincs a közelben ismerősők/barátok..vagy bármi egyéb alkatrész avagy másik gép amibe esetleg tudnád tesztelni a részegységeket?

Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/

(#32037) Trub válasza Apollo_21 (#32036) üzenetére


Trub
tag

Hát igen, most az jönne. i5-ös alaplap sajnos nincs nagyon a környéken.
Szerintem az alaplap a hibás, mert legalább pittyegnie kéne. De egy használt alaplap is 12 ezer forintnál kezdődik. :(
Hát fájó szívvel visszaszolgáltatom neki így, és mondom neki, hogy vigye el egy szervizbe, majd ott megmondják neki a tutit (ugyan ezt).

(#32038) pcgamer01 válasza Torry (#32030) üzenetére


pcgamer01
senior tag

nincsenek biosba lekorlátozva?

Samsung Galaxy S10+

(#32039) Apollo_21 válasza Trub (#32037) üzenetére


Apollo_21
addikt

Max egykis gyomorideg meg várakozás, de lehet h a végén legyintenek 1et és aztmondják..elqrtad barátom de cirka pár e jómagyarérét ráncba szedik:D És örömbódottá

Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/

(#32040) sesomaru1989 válasza Trub (#32035) üzenetére


sesomaru1989
aktív tag

Lehet, hogy a táp egység ment tünkre, vagy vmi zárlat okozza a problémát. Az, hogy csak felpörög de nem csinál semmit arra utal, hogy valahol letestel az alaplap. Szedd ki az alaplapot a házból és ugy probáld ki!

(#32041) porto1992


porto1992
tag

Helló mindenki !

adódott egy kis problémám vettem egy asrock h16m u3s3 alaplapot használtan és egy új intel celeron G1620 procit . az alaplapba helyeztem a ramot ,1 hdd-t mindent megfelelően össze dugtam majd amikor be kapcsoltam 4 rövid csipogást halottam venti pörög kép nincsen próbáltam bios elem cserét az sem segített . valami ötlete lenne valakinek esetleg előre is kösz :R :R

[ Szerkesztve ]

A Legnagyobb biznisz az lenne , ha megvennék pár embert annyiért , amennyit érnek , és eladnám őket annyiért , amennyit hisznek magukról !!

(#32042) NoX


NoX
senior tag

Szerintetek mi ebbe az alaplapba illő legjobb processzor? Mit ajánlotok?
ASUS M2N-E

Most egy AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200) 3800+ van benne, és e helyett szeretnék valami sokkal jobbat, amit még elbír az alaplap.

Pl. ezek közül valamelyik? Melyik a legjobb, ami illik az alaplapba?
- AMD Athlon64 X2 Black Edition 7750 2.7GHz AM2+
- AMD X2 6000+
- AMD Athlon II X2 255, 3100 MHz

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#32043) Picturemaker válasza NoX (#32042) üzenetére


Picturemaker
őstag

Üdv!

A támogatási lista szerint Athlon II X3 és X4 is elmegy a lapban. Sokkal előrébb igazából azokkal lennél (főleg X4).

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#32044) Edy92


Edy92
tag

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy most kaptam egy alaplapot gariztatni nem tudták a másikat így küldtek egy teljesen újat. GA-990XA-UD3 (rev. 3.0) lenne szó. Nos van egy 5.1-es hangrendszerem. (Genius HF 6000) ugyebár összedugom megfelelően. Kipróbálom a Realtek HD nevezetű programba, hogy szól-e minden és megfelelően van-e összedugva. Minden tökéletesen szól a programon belül. 5.1-re van állítva. DE! Mikor filmet néznék pl. ami 5.1-es hangsávval rendelkezik a mély nem szól. Se youtube-on se sehol...csak néha játékban de annál se mindegyiknél. A hivatalos oldalról is letöltöttem a drivert azzal sem működik alapértelmezettnek pedig a Realtek van beállítva letiltottam a többi audió ki és bemenetet (optikai stb.) mi lehet a gond miért nem szól a mélynyomó ?

(#32045) nincsisbéla


nincsisbéla
aktív tag

Sziasztok!

Haver odaadta a gépét, mondván, hogy rossz, csináljak vele valamit. A következő az eset: bedugom a tápkábelt, a gép azonnal elindul, és az alaplap 4-2-3-3 sípszót hallat. Utánaolvastam, de nemt aláltam meg ennek a sípjelenk a hibáját. Az alaplap egy intel nh83801ho, egy e6320-as core2vel szerelve, valamint 4x512mb ram. A ramokat kiszedegedtem, majd egyesével visszarakosgattam, de semmi változás, a videókarit is kicseréltem egy másikra, de nincs változás, végül az alaplapi gondmbelem is kivéve-visszarakva. Még mindig semmi. Elfogytam, segítsetek! :)
Köszi előre is!

Mentalita'

(#32046) Spet válasza nincsisbéla (#32045) üzenetére


Spet
addikt

Inkompatibilitási problémát jelöl (lásd itt. Sajnos olyn lapot nem találtam amit írtál nézd meg jobban hátha megtalálod a pontos típusát, és lesd meg, hogy támogatja-e a CPU-t.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#32047) Henk


Henk
veterán

Hello!

Nem tudja valaki, hogy a Gigabyte Z87X-UD3H lapnál a chipset bordának mekkora a rögzítő furatok távolsága? Bejelöltem a képen, a 2 piros pötty középpontjának távolsága érdekelne.

Esetleg le tudná mérni valaki, ha nincs házban neki a lap? Ki akarok valami hűtést találni rá mert nagyon melegnek találom.

(#32048) nincsisbéla válasza Spet (#32046) üzenetére


nincsisbéla
aktív tag

Akarom mondani: intel nh82801ho
Amúgy tovább szórakoztam a dologgal, és a gépen van alaplapra integrált videokari is: Azzal elindul, nem is sípol semennyit, a biosz is betölt kicsit tovább mint félig, a ramokat még megszámolja, majd miután kiírta, hogy video shadowed egyszeűen lefagy. Ja igen, és intel celeron d 3,2ghz-t ír... Furcsa.
Mesterek? :)

Ja, és köszi szépen Spet!

[ Szerkesztve ]

Mentalita'

(#32049) Spet válasza nincsisbéla (#32048) üzenetére


Spet
addikt

Ez az intel nh82801ho még mindig csak a lapon egy chipet jelöl nem a lap pontos típusát :N . Szép betűkkel vagy a CPU vagy a PCI slotok közé van odaírva a típus.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#32050) 04ahgy válasza porto1992 (#32041) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A foglalat LGA lábai épek? Lehet, hogy csak BIOS frissítés kell, mert SandyBridge kompatibilis a benne levő BIOS. de az Ivy Celeronodhoz frissebb kell.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.