Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
válasz Panther #59969 üzenetére
Arra lenne jó ha aktiváltál rá windowst és/vagy office-t akkor az aktívációnak búcsút mondhatsz mert így kvázi egy új alaplapod van.
Nálam így ment el a lecsóba egy office kulcs.
Laptopokra van az biztos, milyen lap ez milyen bios-al? mármint ki gyártotta a BIOS szoftvert?[ Szerkesztve ]
-
Anulu79
addikt
Sajnos nagyon ügyes voltam és beleejtettem a procit az alaplapi foglalatába. Jó pár tűske elhajolt. Az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet valahogy javíttatni esetleg cserélni a foglalatot? Vagy érdemesebb egy új alaplapot venni? Egy MSI Z370 SLI PLUS lapról van szó.
-
Hunter2
addikt
válasz Anulu79 #60012 üzenetére
Az attól függ mennyire hajoltak el a lábak. Ha nem nagyon akkor vissza lehet igazgatni őket. ha nagyon akkor foglalat csere (ebben tudok segíteni).
A lényeg hogy ne rakj bele procit amíg nincs megcsinálva mert azt is kinyírhatod vele.
Ahogy nézem ez egy 50000-es lap, ennél még simán megéri javítatni.[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Ezzel az alaplappal: Asus z370 Prime A tudom használni ezt a hangkártyát: Asus xonar d1?
-
varmi2
nagyúr
-
hegyipapa
senior tag
Sziasztok !
Van egy ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING alaplapom, problémám a videokártya (ASUS ROG-STRIX-GTX1080-O8G) nem működik a Pcie x16 slotban (slot1). A Pcie x8-ban (slot2) működik, már reseteltem a Bios-t, és a legújabb Bios van rajta.
Ötlet, tipp ??? Úgy érzem megy vissza a boltba. -
Julot
aktív tag
-
-
macilaci78
nagyúr
Hali!
Adott egy HP ProLiant ML110 szerver C2D procival. Volt egy áramszünet, úgy van beállítva, hogy nem indul újra utána. Viszont bekapcsolni sem tudjuk. Gombnyomásra elkezdi felpörgetni a tápventit, de el sem éri a max fordulatszámot, egyből le is áll, nem egész 2 másodperc alatt meg is áll teljesen, majd kisvártatva újra elkezd felpörögni, de megint leáll, ezt ismételgeti végtelen ciklusban. Más venti nem moccan.
Merre induljunk? Alaplap, vagy táp?
Üdv!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Hunter2
addikt
válasz macilaci78 #60030 üzenetére
tápot könnyebben fogsz benne cserélni mint alaplapot. Kezd a táppal.
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Gépfejlesztés előtt állok és kérnék némi segítséget Ram ügyben.
Amiket kinéztem:
MSI B350 pc mate
Ryzen 5 1600x
BE QUIET! PURE ROCK SLIM BK008 PROCESSZOR HŰTŐ
Ezek biztosak már.
Amiben nem vagyok biztos hogy jó lesz-e ez a ram amit kinéztem hozzá.
[CORSAIR 2X4GB DDR4 3000MHZ VENGEANCE LPX RED ???????]
Mindent újonnan veszek majd meg.[ Szerkesztve ]
-
kaszas19
senior tag
Akkor inkább ezt??
Vagy inkább
Ezt vegyem hozzá?? -
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Van a szüleimnek egy Lenovo Thincentre M57e gépük, amit kicsit fejleszteni akartam. Kapott az E4500 helyett egy E5800-at és egy BIOS frissítést. Kap j.héten ramot és új merevlemezt is, de ez mindegy. 1. Lefrissítettem a BIOS-t a gyári programmal Windows alól, minden rendben is ment. Ezután szétszedtem a gépet, kipucoltam, ki fújkáltam sűrített levegővel, beraktam a másik procit majd indulásnál fogadott az alábbi kép. Jó mondom semmi gond, be kell állítani a dolgokat a BIOS-ban. Na de itt a probléma, hiába állítok be bármit, nem jegyez meg semmit az időn és dátumon kívül. Raktam bele egy tuti jó elemet, azzal is ugyan ez. Ha az elemmel lenne a baj, akkor az időt/dátumot is el kellene felejtenie, nem? Csináltam teljes CMOS resetet, az se segített. Ha tovább nyomom F2-vel, akkor a másik kép fogad. Ott szépen a DHCP-nél elszámolgat 1 percig kb és feláll a rendszer. CPU-Z-ben látszik szépen, hogy felismeri a CPU-t és a BIOS is frissítve van. Olvasgattam itt meg a régi topicokban, de ilyet nem találtam, hogy az időt megjegyzi de a többit nem. Mi lehet a gond?
Üdv,
Zoli -
-
MrDerekas
addikt
válasz BudaiZoli #60041 üzenetére
Húzd ki a konnektorból és hagyd állni pár órát. Akkor is megmarad az idő beállítás? Lehet nem az elem a gond, hanem az érintkezői a foglalatban. Ezeket beljebb hajlíthatod, hogy feszesen üljön benne az elem. Jumperekkel nem variáltál véletlenül a lapon?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
kisvonti
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy az alaplapom ASUS P6T (https://www.asus.com/hu/Motherboards/P6T/) kompatibilis-e Intel Xeon W3680 (https://ark.intel.com/products/47917/Intel-Xeon-Processor-W3680-12M-Cache-3_33-GHz-6_40-GTs-Intel-QPI) processzorral?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
BudaiZoli
tag
válasz BudaiZoli #60044 üzenetére
Sziasztok!
Hát semmi változás. Vissza tettem a régi procit megint, kipróbáltam úgy, hogy 1 ram, mindent lehúztam róla. Sajnos BIOS-ban letiltani semmit se tudok, mert továbbra is amint mentés és kilépés már el is dobja a beállításokat. Állítottam az elem pöckén is, hogy tutira érintkezzenek. 1 percig sikáltam is, de semmi. Halvány gőzöm sincs, hogy mi lehet. Vadi új elemet is raktam most bele. Még egyszer kifújkáltam mindent, hátha... Sosem vittem még szerelőhöz gépet, de most lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest