Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21001) draff válasza BogyóBP (#20989) üzenetére


draff
aktív tag

A kiemelt árnak sokszor a felét maga az image (a szóbeszéd generálta nagy népi hurrá) és a márkanév teszi ki. Amúgy belül ugyanolyan gagyik, mint például a noname-s cuccok, csak hát ugyebár - rajta van a márkára utaló cimke! esetleg valamivel tovább bírja, mint pl. egy Vargáné ...

Volt már nekem olyan Philips cuccom, amire aztán az volt ráírva, hogy Made in Korea vagy éppen Made in Switzerland az egyik agy kazettás walkman, a másik egy pressokávé-főző). Miközben a Philips maga köztudottan Eindhovenben, Hollandiában van.
De egyáltalán nem kell elmenni messzire a többi "márkás" cuccal sem, hisz immár semmi sem az, aminek még valójában látszik.
Csak néhány - a Zanussi és Electrolux jászberényi, a Bosch hatvani, a Samsung jászfényszarui, az Opel győri, az Audi szentgothárdi, a Mercedes kecskeméti, a Levi Strauss marcali, stb. ... és hadd ne soroljam még tovább.
Lehet, hogy mindegyik csupán gagyi, de ott van a jól hangzó neve, amit a licencéhez felhasználhat.
Így van ez az összes menő számítógépes cuccal is.
Az FSP vagy a DELL sem biztos hogy még eredeti.

A régi P4 233-as MMX gépemben a 2,1 GB-os Quantum Fireball winchester viszont még valódi Japán ... aztán megvette tőlük valami gagyigyártó cég, és most Maxtor néven "repeszt" - valahonnan Vietnamból, Thaiföldről, Singapurból vagy Hong Kongból.

No meg 2,1-esben manapság már egy pendrive sem az a nagy szám!

(#21002) draff válasza Hgovi (#21000) üzenetére


draff
aktív tag

Ezeknek a hülye irodai HP-s alaplapoknak annyira fapadosan "eccerű" BIOS-uk van, hogy ilyeneket nemigen lehet megváltoztatni rajtuk. Vagy én vagyok-lennék a béna és még nem vettem volna észre.

A jelenlegi gépemben /egy 40 GB-os SATA vinyó van/, ám ha valamit megváltoztatok rajta, mindjárt szenved egyet - pl. egy másik vinyót hozzáadok a 80 eres kábelen (IDE-ATA), akkor mindig azt írja ki a HD Sentinelben, hogy a rendszer PIO üzemmódban üzemel és lelassítja a rendszert.
Aztán bármit ügyeskedek vele, mindenáron az akar lenni az alaphelyzete ... csak PIO-ban - vagyis?
Egy kalap sza ... móca az egész.

(#21003) Hgovi válasza draff (#21002) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Pedig az Asus lapok BIOS-ában ki lehet venni a hiba üzenetet.lehet énnél nem.Még régen én is szívtam a PIO-módban,egyszerűen nem jöttem rá,miért lassú a gépem.

Üdv Hgovi

(#21004) draff válasza Hgovi (#21003) üzenetére


draff
aktív tag

Én már átírtam minden ajánlott lehetőséget a regeditben, továbbá beállítottam a windows-ban - ahol csak lehet, de az istenért se akar mégse UDMA vagy UDMA II módban menni.
MIntha a SATA csatlakozó használata minden mást csakis erre a PIO módra kényszerítene.

Folyton ez jön ki nekem, de hogy hol lehetne módosítani?

[ Szerkesztve ]

(#21005) Hgovi válasza draff (#21004) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Nem az eszközkezelőben van erre beállítási lehetőség,úgy mint IDE ATA/ATAPI vezérlők fülön.
Emlékeim szerint nekem ott jött össze a visszaállítás.Win 8-nál nem adja ezt a lehetőséget,vagy én nem találom.

Üdv Hgovi

(#21006) Hgovi válasza Hgovi (#21005) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Már emlékszem ,nálam is ez volt mindig és sehogy nem tudtam átállítani.Végül Windows új ,tiszta telepítés megoldotta.

Üdv Hgovi

(#21007) BogyóBP válasza invasio (#20997) üzenetére


BogyóBP
addikt

Ha már találkoztál valaha tuninglappal amin van debug LED, ott ugyanezek az értékeke vannak csak digitális kijelzőn jelennek meg a lapon. Gyakorlatilag ez egy diagnosztika(egy kijelzés) hogy épp hol jár a post. minden gép először a CPU, ram, majd perifériák postját csinálja meg, ebbe a sorrendben, ez a 3 kód az amit kiirtál. Ha továbbmegy és minden oké akkor ne is törödj vele, különben is csak azért látod mert nincs bekapcsolva a bootscreen a biosban. :)

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#21008) BogyóBP válasza draff (#21004) üzenetére


BogyóBP
addikt

Előfordulhat hogy a bekötött merevlemez rossz, vagy annyira régi hogy a rendszer nem tudja DMA üzemmodban hajtani. Mindazon által lehetséges hogy nem HDD kábellel van összekötve, hanem mondjuk CD-ROm kábellel. Nemtudom pontosan miylen windows ez, de lehet hogy pl egy XP vagy valami korszerübb rendszer Atapi.sys fájl-ja már nem pio ban hanem DMa vagy Ultra DMA ban hajtaná. Nem értem amúgy én sem, mert az irásodból kibogozva valami fekvőházas Dell gép lehet, de úgy tudom hogy ott az ATA csak a DVD íronak van meghagyva, és a sata meg a HDD-knek ami normális esetben 2db lehet. Legalábbis egy Optiplex GX620 ban anno igy láttam. Így teljesen jogos lenne a PIO mod beállitás hiszen a DVD olvasok rendszerint abban működnek.

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#21009) draff válasza Hgovi (#21006) üzenetére


draff
aktív tag

Ez egy csaknem új (talán ha 3 hetes) windows telepítés - és valóban az eszközkezelőben van, de az XP-nél.
A Windows 8-at nem ismerem.

(#21010) Hgovi válasza draff (#21009) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Lehet hogy amit rá dugsz vinyót a jamperrel cable select-be kéne dugni,bár ezt nem tudom segít-e.Egy próba.

Üdv Hgovi

(#21011) Zaja2


Zaja2
senior tag

Szép napot,Tisztelt fórumtagok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy igazán fura probléma megoldásában,ami a következő:

ASUS P5GDC Pro alaplapomon C-Media CMI9880 @ Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1] integrált hangkártya van. Felraktam a drivert,igaz nem installáló progival,hanem eszközkezelőből kerestettem ki a drivert ,és azóta,amikor kikapcsolom a gépet,és újra bekapcsolom,nincs hang,csak akkor ha kihúzom a sztereó hangszóróm jack - dugóját,és vissza dugom.
Na,most még azt kell tudni,hogy jack - elosztóval van csatlakoztatva a sztereó hangszóróm,és az S-Video -- Scart csatlakozóm jack-je.
Se a TV-n se a hangszórómon nincs hang újraindítás után,csak ha kihúzom a hosszabbítót,vagy mind a 2 jack-et,és visszadugom.

Előre is köszi a választ!:R

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon

(#21012) draff válasza BogyóBP (#21008) üzenetére


draff
aktív tag

"lehetséges hogy nem HDD kábellel van összekötve, hanem mondjuk CD-ROm kábellel"

Naaa, azért annyira hülye még nem vagyok! De össze se lehetne, teljesen mások a csatlakozóik!
Egyébként ez egy SATA 40 GB-os Seagate Barracuda lemez, és nem is olyan régi. Az Everest szerint az UDMA 5-öt is képes vinni, a HD Sentinel szerint pedig a teljesítmény és kondició kiváló (csak 1 hibás szektor van a lemez felületén áthelyezve valahová a tartalék területre).
A csatlakozója is SATA kábel, ami piros szinű és rövid. De a szürkével is ugyanazt csinálta ...
Az alaplapon gyárilag 2 SATA port van, nálam az egyes számúba van téve ...
Az oprendszer Windows XP Professional, SP3.

Egyébként pedig nem valami fekvő DELL gép, hanem egy álló Compaq Prosignia házba belerakott HP-s alaplap, a tipusa P4SD (Asus gyártmány), egy Pentium 3 GHz-es processzorral és mellé a 2 MB RAM-mal.
A CD és DVD író-olvasók még az IDE csatira vannak 80 eres lapkábellel feltéve (az egyik master, a másik slave üzemmódban). De az teljesen független a SATA port-tól - na és a BIOS-ában be lehetett állítani, hogy honnan induljon el - magyarul a boot /primary/ a SATA csatlakozója.

Majd azért talán megnézem még a másik ugyanilyen gépemet is, de igaz, abban csakis IDE cuccok vannak ....

[ Szerkesztve ]

(#21013) draff válasza Hgovi (#21010) üzenetére


draff
aktív tag

Ezeket én már mind végigzongoráztam.
Volt amire be se indult, és volt amire azt írta ki, hogy valami UNIX-ben van - és azt módosítsam az F1 gombbal.

(#21014) Hgovi válasza draff (#21013) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Értem,akkor ez nagyon instabil cucc.Itt valószínűleg az alaplappal van gond ha semmi nem segít vagy ide-s vinyó nélkül használd.

Üdv Hgovi

(#21015) L1ZRRR


L1ZRRR
senior tag

Hali Urak,

Olyan kérdésem lenne felétek, h épp holnap érkezik elv az új processzor 3770k személyében, viszont nekem egy Z68 GIGABYTE UD4XP alaplapom van legfrissebb biossal.
Működni fog benne?

[ Szerkesztve ]

You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.

(#21016) Rivaul válasza L1ZRRR (#21015) üzenetére


Rivaul
addikt

Ennek a lapnak van vagy 10 verziója a Z68-on belül. Egyébként a gyártói oldalon processor supportnál írja mit kezel s milyen bios alatt.


Deion Branch
A nod-ra ne nagyon alapozz ;]
Próbáld meg a maghajtót eltávolítani teljesen s hagyd hogy újra felismerje az eszközt.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21017) Deion Branch


Deion Branch
tag

Igazából nem nagyon tudom mihez kapcsolódik a kérdésem, ezért felteszem itt:
Van az Eszköztárban olyan hogy PCI egyszerű kommunikációs vezérlő és PCI soros port, mindkettő mellett kis felkiáltójel, és nem lehet őket frissíteni.(a frissítés sikertelen bla-bla Win7)
Ezen túl a CD/DVD meghajtóm is tök eltűnt, ugyanígy nem lehet frissíteni, és ott a kicsi felkiáltójel. (Virtuális meghajtót sem tudok már létrehozni, véleményem szerint esetleg kapcsolatban állhat ezekkel, vírusom nincs, legfrissebb Nod32 ráküldve.) Mi lehet a gond, illetve a megoldás?

(#21018) Deion Branch válasza Rivaul (#21016) üzenetére


Deion Branch
tag

Eltávolítottam már, de felismeri, megpróbálja telepíteni és sikertelen:)

(#21019) L1ZRRR válasza Rivaul (#21016) üzenetére


L1ZRRR
senior tag

Pontos típus : [link]

Én 2x át nyálaztam, de nem találtam arra utaló jelet, hogy támogatná.

You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.

(#21020) Rivaul válasza L1ZRRR (#21019) üzenetére


Rivaul
addikt

Socket 1155 - Intel Z68 - GA-Z68XP-UD4 (rev. 1.0)

Intel Core i7-3770K 3.50GHz 8MB 650 MHz Ivy Bridge 22nm E1 77W 100 F6

Bő nyállal kellet volna ;]

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21021) L1ZRRR válasza Rivaul (#21020) üzenetére


L1ZRRR
senior tag

:DDD :C :R

You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.

(#21022) WP14 válasza draff (#21001) üzenetére


WP14
őstag

Nagyon el vagy tévedve, mert az, hogy "Made in" csak az adott termék készítésének a helyére utal, nem pedig az alkatrészek származási helyére, se nem a gyártási technológiára. Kizárólag az olcsó munkaerő miatt szereltetik össze az óriáscégek termékeiket pl. nálunk és a távol keletieknél, mert tized annyiba kerül így nekik ugyanaz a minőség, mivel semmivel sem különbek a szerelőik, mérnökeik, mint a mieink, vagy a keletieké. Abban is tévedsz, hogy egy Codegen tápnak ugyanaz a belseje, mint pl. egy Seasonicnak, amely Seasonic az egyik legkiválóbb és legmegbízhatóbb táp gyártó cég. Sőt még abban is tévedsz, hogy kizárólag a márkanév miatt drágább egy termék egy kevésbé ismertnél, mert a valódi ok a fejlesztésre, kutatásra költött sokkal több pénz miatt van, ami alapja annak, hogy híressé, elismertté válhat egy cég, így elérve a minőségi jelzőt és ennek okán adhatja drágábban a termékeit.

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#21023) draff válasza WP14 (#21022) üzenetére


draff
aktív tag

Persze mindezekben igazad van ... és én is tudom mindezt.
De nem akarok előhozakodni a Trabant és a Mercedes autók példájával, hogy "dehát mindkettő autó", és mindkettő bárkit elvisz a céljáig. Csak hát a körülmények és a nyújtott szolgáltatások ... ugyebár?

Biztosan igaz az, hogy a munkaerő olcsósága hozza ide vagy éppen a távolkeletre a nagy nyugati gyártókat, bár ha alaposan megnézzük, minden számítógépes cucc szinte ma már csak Ázsiában készül.
Egy-két ottani (persze nyugati technológiával felszerelt) nagycég összerakja, aztán jöhet a minőségi nyúzás és a minősítés
- ha túl jónak látszik, akkor egy nagy világcég ráteszi a matricáját - mintegy felülbélyegzi az eredeti gyártót - és máris kétszer, háromszor, ötször többet ér, mert hát a nevét adta a minőséghez.
Ezzel én nem vitatkozom, mert ilyen dolgok bizony egy jó ideje vannak.
Tudom nagyon jól, hogy egy Sony vagy Panasonic lapos TV minden bizonnyal sokkal de sokkal jobb, mint pl. egy LG vagy egy Samsung.
Ha azonban azt vesszük, hogy mindegyiken idehaza ugyanazt a szar TV műsort lehet nézni ... és arra mindkettő mégis eléggé megbízhatóan működik, akkor a különbség csakis az árában és az image-ában van.
Egy Sony név sokkal jobban csengő, mint a Samsung vagy LG, holott immár egyiket sem saját hazájában szerelik. A Sony a nagyvilágban kivívott magának egy olyan márka-hírnevet, hogy bátran meg is kérheti rá az árát, amit az innyencek és márkarajongók meg is adnak neki. A csóró meg erősen boldog a szinte nevesincsen Samsung vagy LG tömegcikkel ...
Úgy gondolom, itt a fórumon is jelen esetben az van,
vannak akik esküsznek a nagyon márkás dolgokra,
én meg úgy vagyok vele, tök mindegy ki gyártja - csak jól működjön, ha éppen szükségem van rá.

(#21024) Hgovi válasza draff (#21023) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Ott a .
Mi van a csoda géppel?

Üdv Hgovi

(#21025) draff válasza Hgovi (#21024) üzenetére


draff
aktív tag

Melyikkel?
Nekem 3 van!

(#21026) Hgovi válasza draff (#21025) üzenetére


Hgovi
aktív tag

A PIO-sal.

Üdv Hgovi

(#21027) draff válasza Hgovi (#21026) üzenetére


draff
aktív tag

Még mindig PIO-t mutat.
A SATA csatis vinyóra is.
S mintha átállítani se lehetne, mert nem aktív az az ablakmező ...

(#21028) Hgovi válasza draff (#21027) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Láttam,hogy nem ad lehetőséget.
Úgy már próbáltad hogy lehúzod az ide-ket?

Üdv Hgovi

(#21029) draff válasza Hgovi (#21028) üzenetére


draff
aktív tag

Az IDE-re csak a CD és DVD vannak kötve.
Most viszont használom a gépet és csak azért nem szedem ki az asztalból és nem szedem szét. Eléggé macerás dolog nálam azt, és sok drótot ott hátul kihúzgálni, meg benn a gépházban turkálgatni. ...

Egyenlőre így megy - és nem annyira zavar. Csakhát a körülmény ...

Bár lehet, hogy tényleg valamiért PIO-ban van, mert számomra olybá tűnik - mintha a régebbi az Abit-os lappal szerelt P4 2,4-es gépem, amelyik 2,7-re van felhúzva, valamivel gyorsabb lenne, mint ez a 3 GHz-es pentium.

(#21030) Hgovi válasza draff (#21029) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Amikor régen nekem csinálta ezt ki vettem belőle az ide-s meghajtót és lecseréltem sata-ra.Utána nem volt gond,de addig bizonyos idő közönként elő jött.

Üdv Hgovi

(#21031) Thrawn válasza draff (#21027) üzenetére


Thrawn
félisten

PIO módra egy megoldás van, el kell távolítani az eszközkezelőből az IDE vezérlőt és az IDE csatornákat, majd újraindítani a gépet, hogy újból felismerje ezeket az eszközöket és drivert telepítsen hozzájuk a rendszer.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#21032) draff válasza Thrawn (#21031) üzenetére


draff
aktív tag

Ezt már megcsináltam. Kétszer is.

Semmi!
Aztán kitöröltem a regeditből a következőket:
egy internetes ajánlás alapján -

Delete MasterIdDataChecksum or SlaveIdDataChecksum, depending on whether the device in question is attached as master or slave, but it can't actually hurt to delete both.
Reboot. The drive DMA capabilities will be redetected.

Semmi!

Viszont az az érdekes - se a Hard Disk Sentinel, se az Everest elemző rendszerek nem jelzi ki sehol, hogy a cuccom PIO üzemmódban menne. Csak egyedül a Windows / Rendszertulajdonságok / Hardver / Eszközkezelő / IDE ATA/ATAPI vezérlők ablaka / Elsődleges IDE ... és Másodlagos IDE csatorna / Tulajdonságok / Speciális beállítások-nál jelenik meg.
Sehol másutt!

Lehet hogy a windows simán hazudik?
Nekem nem az első esetem lenne.
Volt olyan, amikor a töredezettség-mentesítés kívánságra azt írta ki, hogy "nem szükséges" -
aztán mikor mégiscsak elindítottam, órákig elmolyolt rajta.

(#21033) WP14 válasza draff (#21023) üzenetére


WP14
őstag

"én meg úgy vagyok vele, tök mindegy ki gyártja - csak jól működjön, ha éppen szükségem van rá."

Épp ez az, hogy nem működik jól, mert silány a minősége pl. a Codegen tápnak, olvass róla kicsit:

ITT megtalálod és van egy +link az Anandtech tesztjéről is, vicc az a táp :DDD

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#21034) WP14 válasza draff (#21023) üzenetére


WP14
őstag

Érdekes HKC (nevenincs) táp teszt!

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#21035) Hgovi válasza WP14 (#21034) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Ez tényleg horror.
Miért is van ilyen forgalomban?

Üdv Hgovi

(#21036) WP14 válasza Hgovi (#21035) üzenetére


WP14
őstag

Az már a fogyasztóvédelem hatásköre, hogy miért lehet forgalomban.
De nem is az a baj, hogy nem adja le a megadott teljesítménynek a felét sem, hanem az, hogy megfelelő védelmek hiányában a gép többi alkatrészére is veszélyes, mert a táp eldurranásakor rosszabb esetben annyi az alaplapnak, procinak, RAM-nak stb.

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#21037) Hgovi válasza WP14 (#21036) üzenetére


Hgovi
aktív tag

Ez így van!

Üdv Hgovi

(#21038) draff válasza WP14 (#21033) üzenetére


draff
aktív tag

Lehet, hogy itt egyesek már valóban kifognak szar tápot - és az mondjuk - véletlenül éppen Codegen volt.
De nekem egyenlőre 3 db.-om van ebből a márkából, de abból kettő nem mutatott még semmiféle problémát. A 12 V az 12,31; az 5 V az 4,99. A kondik nem puffadtak, a terhelésen sem estek sokkal lejjebb (egy-két tized), pedig egy 12 V-os 40 W-os halogénizzóval azért nyomattam órákig.

A műszereim a filméhez hasonlóak.
Az ampermérőm egy régi mutatós (ARC tipus - valami japán), a voltmérőm pedig egy Tecma METEX 4650B, négydigites univerzális műszer. A kontrollom pedig egy 3 digites magyar műszer, a nevét már nem is tudom.
Nálam valahogy semmivel sem voltak rosszabbak a tesztelési adatok, amint egy "komolyabbnál". A 3-ból egyet szinte folyamatosan használok.
Én még egy táppal sem mentem igazából tönkre. Ha kissé cicereg, sipol, zörög, darál a ventije vagy más érdekes szagokat ad - esetleg már füstöl, na hát akkor belenézek. Így voltam nemrég a feldagadt elkókkal. Kicseréltem őket és aztán hadd menjen ... A venti hamarabb szokott nálam megfőni, mint az elektronika.

(#21039) draff válasza WP14 (#21036) üzenetére


draff
aktív tag

A fogyasztóvédelem csak egy nagy vicc ebben az országban, néhány embernek jó zsíros állás - semmi több.
Ha valóban működne a hivatal, amint régen sem működött igazán - s mellette akkoriban ott volt még a Kermi, akkor bekérdeznék reá
- hogyan létezhet az, hogy - csak példának okáért - akár az OBI-ban, akár a Baumax-ban, akár a Praktiker-ben lehet kapni olyan asztalos gyorsszorítókat, hogy az inkább eltörik, de nem gyorsszorit. Persze mind "óccó" és kínai gyártmány!
Vagy az az elhíresült 3-400 forintos, BIT készletnek elnevezett csavart-nyúzó piros kőrdobozos akármik ...
Ha valamilyen kézi géppel használja az ember, 4-6 pozdorjacsavar már simán kikészíti a keresztcsavar betét-elemét. És persze mégis szerszámnak adják el !
Hogy a Kermi miért nem vizsgálja ... és a Fogyasztóvédelem miért nem tiltja meg ezek árusítását?
Mert barkácsáru? Vagy mert kínai? Mer "óccó"?
Találkoztam én már olyan OBI forgalmazta betont fúró "vídia-betétes" fúrószárral, hogy a csigamenet inkább kiegyenesedett rajta, vagy derékszögben elgörbült, mintsem hogy egy lyukat fúrjon.
Vettem egyszer valami műszerész csavarhúzó-készletet a speciális csavarokhoz. (szerencsére vissza is vették még aznap ...) A csavarba téve forgott - forgott, de a csavar csak nem akart kijönni -
aztán nézem ám - hát valami szürke de lágy műanyagból volt a befogató eszköz szára, és abban - naná hogy forgott - az egész befogató.
Szóval - köszönöm szépen én az ilyen "szarszámot"

A jó szerszám olyan kellene legyen - és itt csak a csavarhúzónál maradva - hogy inkább letépi vagy szétroncsolja a csavar fejét, de akkor is egyben marad!
A BIT készleteknél azonban többnyire a szerszám maga megy szét, utána persze még egy fapados pozdorjacsavar is lazán kiröhögi, mert hogy ő volt az erősebb!.
Az OBI, Baumax és Praktiker - de a BauHaus, Platform meg még egy pár ezekhez hasonló szakáruház - szépen virulnak ...

[ Szerkesztve ]

(#21040) invasio válasza Deion Branch (#21017) üzenetére


invasio
tag

PCI egyszerű kommunikációs vezérlő és PCI soros port:

FSC vagy HP gépekre jellemző.

Ezeket a Windows tévesen ismeri fel. Azt hiszem a TPM-ről van szó. A gyártó honlapjáról tudsz letölteni hozzájuk drivert, de valszeg sosem fogod használni semmire.

Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#21041) Thrawn válasza draff (#21032) üzenetére


Thrawn
félisten

Az eszköz eltávolításakor van egy bepipálható opció is általában, amivel az eszközillesztőt (drivert) is lehet vele töröltetni. Érdemes bepipálni. Ha ez is megvolt (vagy nem volt rá opció) akkor szerintem marad az újratelepítés.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#21042) Hgovi válasza Thrawn (#21041) üzenetére


Hgovi
aktív tag

A tanácsom többek közt ez is volt,az eltávolítást az eszközkezelőből elfelejtettem.

Üdv Hgovi

(#21043) flash-


flash-
veterán

Helo!adott egy p8p67 lap G2020 as procival.egy ilyen konfigot akarnek osszerakni de az a baj hogy bekapcsolas utan kb 2 masodperc utan porog csak fel a ventilator aztan le is all a gep nehany masodperc mulva.a capslock numlock scrollock folyamatosan vilagit es nincs kep.probaltam mas tappal es rammal mas foglalatban hdd es vga nelkul procit kivetem majd visszatettem de hiaba.
A lapon olyan 12v os csatlakozo van ami 6 pines de a tapjaimon csak 4 pines van gondolom ez nem baj... otlet?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#21044) Rivaul válasza flash- (#21043) üzenetére


Rivaul
addikt

Annak a lapnak sztem meg pont kell az a tápcsatlakozás.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21045) #65675776 válasza Rivaul (#21044) üzenetére


#65675776
törölt tag

6 pines biztos nem, az nem alaplapra való.

(#21046) Rivaul válasza #65675776 (#21045) üzenetére


Rivaul
addikt

Nem néztem meg alaposan de nem is 6-os hanem 8-as csati van még azon a lapon. Gyanítom hogy kell még neki az alap 24-en kívül.

(#21047) daa-raa válasza Rivaul (#21046) üzenetére
Értem. Akkor viszont kíváncsi vagyok mi lehet a megoldás.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#21047) #65675776 válasza Rivaul (#21046) üzenetére


#65675776
törölt tag

G2020-hoz bőséggel elég a négy tűs is. A nyolc tűs 125W TDP felett szükséges.

Hatos nagyon nem jellemző alaplapokon, az VGA-hoz van.

(#21048) Lenry válasza flash- (#21043) üzenetére


Lenry
félisten

az egy 8 pines, de egyébként nem, nem baj, ha csak a 4 pinest dugod be, elég az is. valami más baja van a lapnak.

rendszercsipogó be van dugva, hogy halld a hibaüzenetet?

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#21049) SpZ


SpZ
senior tag

Üdvözölök minden fórumlakót lenne egy kérdésem.
Most állítok össze egy gépet és alaplapot szeretnék hozzá választani. 3 jelöltem van:
Gigabyte GA-990XA-UD3 22.500Ft
GigabyteGA-970A-UD3 21.500Ft
Asrock 970 Extreme4 20.990Ft
Gép:
AMD FX 6300
Asus GTX 660 2gb
8gb Corsair Vengeance 1600mhz

Melyik lap érné meg a legjobban illetve melyik lap a legjobb?
Köszönöm a válaszokat!

(#21050) Rivaul válasza SpZ (#21049) üzenetére


Rivaul
addikt

Erre van külön topic.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.