- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
válasz
MasterMark #1699 üzenetére
Akkor a helyes futómű beállítás elérése érdekében a rázópad és a fékpados vizsgálat is szükséges vagy elég pájszerrel le ellenőrizni az egyes felfüggesztési elemeket?
-
válasz
subaruwrc #1695 üzenetére
Február elején vettem az akkut,szóval inkább meghibásodásra gyanakszom.
Direkt hagytam gyújtáson és szépen lassan ment le tizedvoltonként és vissza sem ment még most sem.
~15perc alatt 0,5V az eleve alacsony 12,4-ről.
Szerintem ha rajta hagyon még 15percet akkor most valahol 11,5V körül lenne.
Ilyen gyorsan szerintem nem kellene szívnia a gyújtásnak sem.
Ha gyorsabban merül mint amennyire veszi a töltést akkor már értem miért merült le attól hogy jártam vele és közben elvileg töltött is a generátor rendesen.
A számláját és garijegyét megtaláltam,kíváncsi vagyok mint mondanak holnap reggel bárdinál. -
válasz
subaruwrc #1693 üzenetére
1 hete koppra fel volt töltve,akkor sem ment 12,4V fölé ha jól emlékszem.2 napig volt töltőn,utólag belegondolva az is furcsa hogy majdnem 2 nap kellett neki a feltöltéshez.
Le nem szívhatta semmi,mert hétfő reggel óta az akkusaru sem volt rajta.
Nekem az a gyanús,hogy 15 perc alatt csak attól hogy gyújtáson volt járó motor nélkül (klíma,szellőztetés,rádió,világítás sem ment) 12,4V-ról leesett 11,9V-ra. -
Sziasztok!
Autó akkuval kapcsolatban lenne kérdésem,de az akkus topik elég halott,így gondoltam itt írom meg a problémám/kérdésem.
A teljes történet:
Az autómban (Focus MK3 1.6tdci) múlthéten egyik napról a másikra lemerült az akku úgy hogy semmi fogyasztó nem volt maradt rajta.
Azt hittem a generátorom halt le,de most méregettem és azt vettem észre,hogy a koppra feltöltött akku amiről az elmúlt 5 napban még az akkusaru is le volt húzva 12,4V-ot mutat nyugalmi feszültségre.
Ez szerintem kevés.
Ráraktam a gyújtást,de nem indítottam el,kikapcsoltam minden fogyasztót és így 15 perc alatt lement 11,9V-ra.
Generátor konstans 14,8V-tal töltené,de 12,4V fölé nem megy utána sem az akku.
Jól sejtem hogy ez az akku kuka?
Hozzáteszem cirka fél éves Bosch EFB akkuról van szó. -
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #1690 üzenetére
Illik
-
enginev3.0
félisten
Lengőkar csere esetén is kell futómű beállítást csinálni?
-
MasterMark
titán
válasz
Teodor52 #1685 üzenetére
Azon egyszerű okból, mert hátul a legtöbb autón nem állítható a futómű.
De egyébként igen, a gyári adatokhoz kell állítani a futóművet elöl is hátul is. Ha nem lehet állítani akkor pedig ellenőrizni és ha túl nagy az eltérés akkor cserélni kell a szükséges alkatrészeket.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Teodor52 #1685 üzenetére
Ezt utánfutásnak nevezik. Az egyenesen menéshez van köze. Másképp nem lehet egyenesen menni, csak ha a hátsó hídhoz belövik a két első kerék helyzetét némi összetartással. Sebesség növekedésével a két első kerék egymáshoz képest széttart. Ez úgy lehetséges, hogy a futóműben vannak fix és flexibilis alkatrészek. A szilenteken enged annyit, hogy széttartson, mondjuk a városi tempó és az autópálya tempó között akár néhány fok különbség is lehet, ezért eleve pici összetartás van. Ettől nehezebb kanyarodni, de könnyebben irányítható az autó. Sebesség növekedéssel ez romlik.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Valami olyasmit hallottam, hogy futóműbeállításnál az első kerekeket kell a hátsó kerekekhez állítani, ha ez igaz, akkor miért?
-
csongi
veterán
válasz
enginev3.0 #1682 üzenetére
Ez ilyen sajnos
Ha mar a lengokart megcsinalod akkor a toronycsapagy koveti kb
Nem tudom milyen auto, de ha a koltseg engedi, egy alapos atnezessel es ami gyengus csere. szilent, kutyacsont akarmi.
igy nem lesz lancrakcio. Es ujabb sok km mehet. -
csongi
veterán
válasz
enginev3.0 #1678 üzenetére
Nem kotelezo, de ha nem egy nagy osszeg, akkor erdemes, a futomuallitast ugy is meg kell csinalni.
-
enginev3.0
félisten
válasz
molnarpeter #1679 üzenetére
Köszi, kár
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
enginev3.0 #1678 üzenetére
Nem, igen.
-
enginev3.0
félisten
Kormány összekötő gömbfejet mindenképp párban cseréljem? Ha csak az egyik oldal kotyog és azt cserélem, akkor is kell futóműveztetni az autót? :R
-
Teodor52
senior tag
Itt egy videó 1:37 ahol látható, hogy a közös szívócsőbe vezetik vissza a kipufogógázt.
-
Teodor52
senior tag
-
Teodor52
senior tag
Találtam egy részinformációt egy kamionos újságban(camion truck magazin) amit sajnos már nem forgalmaznak.
Idézem:"Amennyiben a szilárdrészecske-szűrő regenerálasa válik szükségessé, de a motor csak kis terheléssel dolgozik, akkor a visszavezetett kipufogógáz mennyisége elérheti az 50 százalékot is, 4.; 5. és 6. henger esetében a renszer mielőbbi felforrósításához, extra üzemanyag-mennyiség nélkül. Ezzel párhuzamosan az 1.; 2. és 3. hengerbe jutott üzemanyag mennyisége jelentősen lecsökken, de akár teljesen meg is szűnhet, minimálisra csökkentve a szilárdrészecske szintjét."
Itt pl azt nem értem, hogy miért a 4-6 hengert említi az 50 százalekos kipufogógáz-visszavezetésnél mert ha megnézzük az autotechnikás cikket vagy [ezt az animációt] akkor a visszavezetett kipufogógáz csak az 1-3 hengerből lehetséges. -
7Sony7
addikt
válasz
Teodor52 #1669 üzenetére
Pont ezt találtam meg, igen. Figyelj, ga kiváló bizivel végez valaki, elhelyezkedik mondjuk egy maszeknál, akinek 10 éves autói vannak, lehet nem is tud ezekről, mert a munkájához nem kell.
Meg ezeknél a modern motoroknál rengeteg összefüggés van, fontos lehet lvaz egr állapota (ami nálad nincs, ill nem klasszikus egr van), turbócsövek állapota, szenzorok állapota, stb. Ezért is kellene élő adatokat olvasni, csak ehhez tudni kéne értelmezni is őket. Ez meg a pontos motor ismerete nélkül... Csak lutri. -
Teodor52
senior tag
Egy autószerelőnek akkor továbbképzésre kellene mennie többek között egy motorról kért információ érdekében?
Más szóval egy szerelőnek nem feltétlenűl kell értenie minden motorhoz?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Dpf regenerációval kapcsolatban lenne kérdésem.
Miért fut le hideg motornál a regeneráció? (Figyelembe véve a turbót pl)
Hosszú ideig alapjáraton vagy emelt fordulaton a kipufogógáz hőmérséklete nem éri el a korom oxidációjához szükséges értéket, így a korom töltése talán nagyobb mértékű mint menet közben, jól tudom?
Ugyan mennyi a kipufogógáz hőmérséklete alapjáraton illetve emelt üresjáraton? -
bul07
nagyúr
válasz
Nagyfejű #1661 üzenetére
Esetleg itt hamarabb és jobb választ kapsz
Motorolaj és szűrő topikÉn se szeretem ha átirányítgatnak, de ez esetben tényleg ott többen vannak
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok!skoda fabia 1.4 16v 101le bbz motorkódú autóba melyik olaj való a3/b4 vagy c3?
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy grandepuntom, es a csomagter ajtotol nyitott jelzes van a muszerfalon.
Kicsereltem a kapcsolot, de oldotta meg a hibat. A csomagter vilagitas megjavult,a mikrokapcsolo mar egy ideje rakoncatlankodott. Merre keresgeljek?
A kabel koteget mozgatva gumis atvezeto harmonikaba nincs valtozas. Ami erdekes, hogy alap helyzetben 7.5V van kint allandon. De ha a nyitogombbal nyitok akkor a motor mukodeseneknaz idejere feludrik 12V-ra.
4pines canbus csati. -
7Sony7
addikt
Üdv. Ford c max, 2010 elektrohidraulikus szervó kormány. Na az autó alatt kotorászva azt vettem észre, hogy a kormányműre menő két cső közül az egyik nagyon könnyen mozog a tengelye? Körül. Lehet forgatni jobbra, balra. Ott szivárgást nem láttam, a kormány múködésében nincs változás. A szervoolaj tartályon a felső cső az, ami megy a zöld, műanyag részbe. Ez hogy mozoghat így?
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok,
2008-as Suzuki SX4-ben (benzines) kuplung problémám lett, először a kuplung lenyomásakor semmi ellenállás nem volt, kb beesett a kuplung. Utána az út során tovább hol jó volt teljesen (feszes, fent fogott), hol pedig az pedál út első felén/nagyobbik felén megint szinte semmi ellenállást nem adott és teljesen lent kezdett csak fogni (változott a fogáspont). Néha viszont teljesen feszes és mintha tökéletes lenne, pl ma is a helyi szerelő, akihez levittem, a próba után azt mondta, hogy ennek most semmi baja nincs, de este meg megint csinálta az említett hibajelenséget. Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet a hiba oka? Valamit (most nem emlékszem hirtelen, a fékolaj mellett lévő dolgot megpróbál kicserélni, hátha), de ha nem javul meg tőle akkor ha jól emlékszem azt mondta, hogy szét kell szedni a váltót és a kuplung kinyomo csapágyat kell cserélni, ez valós lehet? Ha igen, egy márka szervizben milyen nagyságrendű (munkaidő, ár) művelet?Köszönöm előre is!
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Egy nem induló, púposgumis Zafirához keresek trailert, aki Bp XVIII - > Kiskunfélegyháza fuvart tudna vállalni a napokban.
Esetleg itt a topikban van aki foglalkozik ilyesmivel vagy tudtok ajánlani valakit?
Köszi
üdv, föccer
-
Terentius
őstag
válasz
molnarpeter #1653 üzenetére
Baranya megye. Egyébként váltóolaj csere volt az autóban 2 hónapja, de a hiba ugyanaz. Megy rendesen, de zavaró. Egy váltófelújítás kb. milyen összeg lehet nagyságrendileg?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Terentius #1652 üzenetére
Melyik megyében?
Ha szerencséd van, tömítés+olajcserével ellehet még sokáig (főleg ha most olajhiány okozta a gondokat), persze sok tényezős az egyenlet. Ha nincs, akkor Í.J. Gondolom nem foglakozik váltó javítással, így a felújítás kiesik részéről, vagy mondjuk a házon van olyan kopás amit nem éri meg javítani… -
Terentius
őstag
Sziasztok!
Adott egy Golf5 2004-es szívóbenzines 1,4 75LE kocsi. Voltam szervízben mert az 1-es és hátramenetben furcsa csikorgó hangot ad, kivéve ha nagyon lassan teszem sebességbe. Magasabb fokozatban nincs baj vele. Azt mondta a szerelő, hogy szét kell szedni és rendelnem kell egy bontott váltót amit beszerel. Kb. 10 órás meló 15E/óra. Most nem értem, ha rendelek egy bontott váltót azt nem kéne felújítani? Honnan tudjuk, hogy nem sz*r az is? -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Féktárcsa cseréért mennyi munkadíjat szoktak kérni manapság (hátsó tengely, természetesen párban cserélve) és mennyi tiszta munkaidővel számolhatok, ha más munkát nem kérek?
-
neutron23
csendes tag
válasz
subaruwrc #1647 üzenetére
Igen, pótolni fogom. Egyelőre még azon agyalok, hogy milyen szerszámmal tudnám betuszkolni a helyére anélkül, hogy kiszakadna és a dugattyút ki kellene nyomni..van egy hajlított szögkihúzóm, mással nem is nagyon tudtam odaférni. A perem rozsdás, szóval nem csusszan a helyére, kicsit erőltetni kell és a kihúzónak meg kicsit hegyes a vége, de nem rossz..talán az új porvédő jobban elviseli
-
neutron23
csendes tag
válasz
neutron23 #1645 üzenetére
Sikerült a fékdugattyú visszanyomó szerszámmal játszi könnyedséggel visszatolni a dugattyút. Sajnos a dugattyú porvédője szakadt volt, úgyhogy most anélkül raktam össze, szépen mindent megzsíroztam, megkentem. A dugattyú felületét is felpolíroztam. Mentem próbakört, baromi jó lett. Szerintem le is mondom a szervizt, ha már úgy sem tudták ezt a problémát 3hónappal ezelőtt megoldani.
-
neutron23
csendes tag
válasz
molnarpeter #1643 üzenetére
Rendben, köszönöm mindenkinek!
-
neutron23
csendes tag
Fék légtelenítéskor ABS esetében valami plusz teendő? Olvastam, hogy van ahol biztositekot kell kiszedni, mashol ra kell csatlakozni muszerrel OBD-re es legtelenites modra allitani az ABS-t. Nekem a manual semmi ilyesmit nem ir a legtelenites resznel
Youtubeon meg legtobb videoban nem esik errol szo, csak mezei legtelenitest mutatnak be ABS auton is.
-
neutron23
csendes tag
válasz
subaruwrc #1640 üzenetére
Igen megnyitottam, sajnos nem megy. Valszeg ferdén csinálom egyébként, mert kifelé szépen mozog. Pedig próbáltam egyenes vasat közérakni de nem sikerül. Holnap reggel újrapróbálom a visszanyomóval.. Le van már egyeztetve a szervizbe az időpont, teljesen új nyereg lesz, csak annyira akarnám megcsinálni, hogy míg a szervizhez elmegyek ne menjen tönkre a betét, tárcsa esetleg kerékcsapágy. 7-8km alatt már tűzforró lett minden.. Köszönöm a választ
-
neutron23
csendes tag
Szia! Most nézem, hogy nekem is ilyen autóm van. Rángatás az trafó, légtömegmérő, vagy a kirepedezett szívócső szokott lenni legtöbbeknek. Hála istennek ezek a típushibák nekem sosem jöttek még elő. 7éve van nálam az autó, sosem volt baja. Most 1 éve a fékrendszerrel küzdök, hátul új már minden, bal elöl is, most megérett a jobb első is úgy néz ki
Az üzemanyagszűrőt én rögtön vétel után kicseréltem, be van süllyesztve a tankba, nem nehéz meló, csak hosszadalmas, mert a szerelőnyílás a hátsó ülés alatt van és ki kell hozzá kapni ott mindent.
-
neutron23
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Beállt a jobb első fékem, leakasztottam a nyerget, kinyomtam a dugattyút ameddig még éppen nem "esik ki", porvédőt kiszedtem és eltakarítotam szépen mindent, bezsíroztam stb. Sok volt a rozsda, a dugattyú egész szép. A problémám, hogy nem tudom visszanyomni a dugattyút, egy keveset megy aztán megáll. Asztalos szorítóval kontárkodtam mindig visszább, most nem megy, igaz eddig csak annyit kellett nyomni, hogy vissza tudjam csukni. Lehet hogy ferdén áll a dugattyú, próbálkoztam sokat hogy valamennyire egyenes legyen, de egyszerűen nem sikerül. kifelé szépen jön, nem akad meg semmi. Reggel megyek átvenni a visszanyomó készletet, szóval célszerszámmal talán könnyebb lesz.
Szóval a valódi kérdés, hogy ABS-es féknél, kell-e valamire pluszban figyelni? Lehet hogy az ABS miatt nem tudom esetleg visszanyomni? 2001 Mazda 323F BJ 1.6 benzin.
Köszönök bármiféle segítséget.
-
bul07
nagyúr
Öcsémnek is volt Mazda 323 dízel és 2000-es gyártás, ez[kép]
De szerettem vele menni, kényelmes volt, elég nagy csomagtartóMost gyorsba lekérdeztem, azért hmm
Öcsém előtt valaki megbabrálta a futásteljesítményt egyértelműen kiderül a képek alapján, 2008-ba már volt benne 200e km, aztán valahogy van ilyen bejegyzés 2012.04.26. 137 561KmErről akkor nem is tudtunk
-
BaLee
addikt
válasz
subaruwrc #1635 üzenetére
Üzemanyagszűrő régen, szivattyú maga lehet még sosem. Így ránézésre filléres tételek, lehet megér egy próbát.
Gyertyákat cseréltem nem sokkal azután, hogy a probléma előjött, gyertyakábelekre ránézek!#1634 MasterMark: szerintem van lambda szonda, lehúzom majd és megnézem mit csinál akkor, köszi a tippet
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Teszek egy próbát hátha kapok valami jó tippet:
Mazda 323F (98-as)
Problémám annyi ami már évek óta jelen van és együtt lehet vele élni (munkábajáráshoz használom csak a kocsit városon belül) hogy főként hidegen a motor sokszor gázadásra nem úgy viselkedik ahogy kellene. Nem úgy gyorsul, hiába nyomom, nem megy, ilyenkor ha benyomom a kuplungot, felpörgetem a fordulatszámom és utána elengedem akkor az megoldás, de ha nem sürgős a gyorsulás akkor szép lassan felgyorsul.
Alacsonyabb sebességfokozatban ez még akkor is előjön amikor már bemelegedett a kocsi. Ill. a nem gyorsulás mellett van még olyan, hogy 3500-4000 közötti fordulatszámnál nekiáll rángatni és a fordulatszám-mutató oda-vissza ugrál, hiába nyomom neki, aztán amikor pedál elvétellel és újra megnyomással átlépi ezt a tartományt utána megint nincs gond. 4-es 5-ös sebességben ez utóbbi pl. nem is jön elő szerintem inkább alacsonyabb sebességnél.Légtömegmérő kompletten ki lett cserélve de a hiba még velünk maradt. Ez volt eddig tipp a szerelőtől.
-
rendon
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani Budapesten vagy környékén, megbízható autószerelőt?
Előre is köszönöm. -
sanzi89
addikt
Lejárt a Fiat Tipo 1.4 benzines kocsink 5 éves garanciája, így idén én fogom csinálni az olajcserét. A előző autónk (Fiat Albea) esetlben az olajleeresztő csavar egy "klasszikus" peremes csavar volt, ami alá minden alkalommal vettem egy ide való alátétet. A régi csavar és új alátét szerű tömítés pedig jól tömített, soha nem volt ezzel gond.
Viszont az új autóban egy hernyócsavaros megoldás van, nincs peremes olajleeresztő csavar, nincs alátét se. Itt egy link, hogy pontosan milyen alkatrészről beszélek: Olajleeresztő csavar (Fastoriginal) FT94710
Ezt a csavart is ki kell cserélni minden olajcserénél? A képen olyan, mintha lenne rajta egy menetrögzítő bevonat, gondolom ez tömít az alátét helyett.
Köszi! -
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1628 üzenetére
Ok, köszi!
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1625 üzenetére
Köszi. A temosztátházból megy egy vékony cső a hűtő tetejébe, szerintem ki kellene légtelenednie. A víz piszkos kell, hogy legyen, ha bedolgozik a kipufogógáz?
Molnarpeter: olyat hol lehet? Vizsgabázis, vagy "sima" autószerelő műhely?
-
7Sony7
addikt
Srácok, bár motor, de hátha: Suzuki burgman 650.
Rendesen használva hazaérve a kiegyenlítő tartályban bugyog a víz, de a hőfokmérő üzemi hőt mutat. Arra gondoltam, a termosztát nem nyit ki, de beindítás után par percen belül a hűtőhöz menő mindkét cső meleg, szinte forró alapjáraton járatva is.merre keressem a hibát? -
Predator2
addikt
Helló
Akinek volt már "szerencséje" izzítógyertya kiszedő/kifúró céggel. Melyiket ajánlanátok?
Az alany egy Clio2 1.5dci 2004-es 82HP.
THX -
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Rotinger tárcsákról mik a vélemények?
Főleg a High Performance line fúrt, mart tárcsái érdekelnek.
(ATE áron tudnék venni)- Vetemedik e?
- Vajon jobb e fékerőben mint egy ATE vagy TRW szett?
- A sötétszürke felület lekopik e és olyan lesz mint a többi?
- Egyelőre TRW betéteket vennék hozzá. (utcára, nem vadállatkodom)Impreza GT Turbóra vennék, de semmi komoly, utcai felhasználás, csak a brembo betét és tárcsa kombó amivel vettem elég harmatos.
Jól olvastam akkor @subaruwrc-nek van tapasztalata.
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Kicsit hajmeresztő árakat mondanak már egy sima olajcserére is a szervizek, szóval eljött az idő, hogy majd én megcsinálom otthon.
Vennék hozzá egy dugókulcs készletet kezdésnek. Szerintetek mi az a márka amit már érdemes megvenni? Évi 1-2x lesznek csak használva, de jó lenne ha nem nyalná el a csavarfejeket meg nem csavarodna el első használatkor a kulcs...Yato márkát találtam pl. ezt a készletet: [link]
Ill van még pl. az Extol prémium: [link]Utóbbi márkával nincs rossz tapasztalatom eddig. De erről a Yato-ról még nem hallottam.
Esetleg más amit érdemes megnézni? Árban max 20-25 körül maradva.
-
8
senior tag
Ehhez jó lenne tudni, hogy mennyi a tipikus energiafelhasználása a laptopnak amikor az autóban használnád (ugyebár nem mindegy, hogy böngészel fél fényerővel, vagy nyomatod a renderelést). Ez laptop töltése közben, illetve amikor a laptop már fel van töltve (szintentartás).
Egy energiafelhasználást mutató programmal könnyen ellenőrizheted.Függeni fog attól is, hogy milyen a 12v akksi töltöttsége, például tipikusan hosszabb út után csinálnád ezt, vagy netán városban.
Szerintem mindenképp érdemes lenne ilyen felhasználáshoz beszerezned egy 12v bluetooth töltöttségmutatót, amivel appban látod a töltöttséget, aliexpressen van jópár fajta, 7-10k körüli ártól.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, felmerült bennem egy kérdés. Van egy 2.2 es dizel 6os mazdám amiben van egy 72Ah-s aksi. Venni szeretnék egy 69W os szivargyújtós töltőt egy thinkpad laptophoz. 2 kérdésem van, elbírja e a gyári kábelezés a 69w ot nem fog e melegedni? Ill ha elbírja akkor biztonsággal hányórát tud úgy tölteni, h még beinduljon utána az auto? Az aksi ax 2 éves Bosh a töltő pedig ez lenne:
[link]Segítségetek előre is kószönöm.
-
Teodor52
senior tag
válasz
molnarpeter #1608 üzenetére
Pontosan nem emlékszem rá, de a kérdés úgy szólt kb, hogy adja meg azt a fordulatszámot ahol a 200g/kWh érték látható.
Amúgy ez egy gki (Gépjátművezetői Képesítési Igazolvány)e-learning teszt kérdés volt.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Teodor52 #1607 üzenetére
Mindkettő helyes szvsz, gondolom a kérdést valahogy úgy szándékozták feltenni, hol éri el ezt a fajlagos fogyasztási értéket alapjárattól növelve a fordulatszámot
(mármint nem max fordulatról indul a móka, az biztos)
Milyen szerkezetekkel kapcsolatos? Csak a 2400-ig tartó skála miatt, megszoktam a hasonló látványt -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Fajlagos üzemanyag fogyasztással kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Volt egy teszt ahol görbe alapján le kellett olvasni a 200g/kWh-hoz tartozó fordulatszámot.
Annyi a különbség a látható görbe és a tesztben kapott görbe között, hogy a 200-as értéket a görbe bal szárnya 1300-1400, míg a jobb szárnya 1600-1800 fordulaton metszette.A kérdésem miért az 1300-1400-as fordulat a helyes?
-
-Solt-
veterán
Urak,
Véletlenül nem tudja valaki, hogy 1.2-s benzines K12-s Micra önindítója merre található, honnan lehet hozzáférni? Fentről egyszerűen nem találom...
-
8
senior tag
-
7Sony7
addikt
Üdv. 1.6 tdci termosztát. Hogyan működik ez? Állandóan átenged a kis körön, van egy nyitható nagy kör, meg egy elzárható egr hűtő kör?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Baby design smart sportbabakocsi
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest