- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
Üdv. 1.6 tdci, c max. Mi okozhatja azt, hogy 3. - 4. fokozatban teljes gázas gyorsításnál kicsit oldalra rázza a kocsi az elejét, mint amikor nincs kicentírozva a kerék?
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #2024 üzenetére
Remélem nem kerül rá sor. Két hét múlva lesz időpont.
Amúgy olyan hangja van, mintha szárazon futna a csapágy. -
7Sony7
addikt
Srácok, első kerékcsapágy, ha elkezd búgni, mennyi időm van még a cseréig? 1hét? 1hónap? Mennyire sürgős? Széthullhat, vagy mi lehet vele?
-
7Sony7
addikt
-
7Sony7
addikt
Srácok, leszedném az önindítót kis karbantartásra. A kis fogaskerék tengelyét és a fogaskereket kell olajozni vagy zsírozni?
-
7Sony7
addikt
Üdv. 1.6 tdci, 16 szelep. Mostanában melegen alapjáraton olyan hangja van (üresben), mintha nyeles tengelyes lenne. Ekkor ha felpörgetem a motort, utána mikor visszaesik a fordulat megint szép hangja van. Mitől lehet ez? Nem várok távgyógyítást, csak azért kérdezem, hogy esetleg nem valami tipikus hibajelenség?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Az autóm jobb oldali A oszlop takaró műanyag mögött van egy redőnygurtni. Tudja valaki, mi célt szolgál? Nem nagyon mertem piszkálni, nehogy valami légzsák kioldó legyen...
-
7Sony7
addikt
válasz
ANDROID??? #1759 üzenetére
Köszi, már részben megoldódott. Kiderült, hogy az egyik "dugó" az egy szelepsapka szerű valami, azt letekerve lehet sztem légteleníteni. Viszont új probléma: Van ez a rugós csőbilincs, ami olyan, hogy ha (gondolom célszerszámmal):összenyomnám, összeakad, és a helyére téve kell "kiugrasztani", akkor megy a helyére. Ezt hogy lehet célszerszám nélkül kinyitni? Kombi Fogóval, és vízpumpa fogóval sem sikerült, és csak simán összenyomva nem tudom a helyére tenni, nagyon bent van, nem férek.
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1757 üzenetére
Ja! Aszittem itteni. Köszi!
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1755 üzenetére
Értem, köszi. Benézek oda is. Nem találom.
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1753 üzenetére
Márminthogy ideiglenesen? Kössem össze a tartállyal, vagy csak úgy egy flakonba?
-
7Sony7
addikt
Srácok, termosztát csere utáni légtelenítés érdekelne. Adott két autó, Ford C max, 1.6 tdci 2008 és 2010. A 2008-ason a termosztát tól megy egy vékony cső a kiegyenlítő tartályig. Gondolom ez légtelenít. Viszont a 2010-esen ugyanaz minden, de a termosztát csonkja gyárilag le van dugózva, és a kiegyenlítő tartályon levő csonk is gyárilag le van dugózva. Itt hogy kell légteleníteni?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Ma bejelzett a kocsi kanyarban, hogy kevés a fékfolyadék. Megnéztem, a kiegyenlítő tartály üres. Pár hónapja voltam szervizben, csak a kora miatt cseréltettem a régi fékfolyadékot. Akkor szerintem tele volt. Alánéztem, nem látszik a kerekeknék sehol szivárgás, így bontás nélkül a motortérben sem. Az autó abs+esp-s, ford c max. A kuplung is hidraulikus.
Álló motorral a taposásra 1-2 után felkeményedik a pedál.
A kuplungon nem érzik változás.
-Elmehetek még ezzel szervizbe? (Nem tudom milyen márkájú van benne)
Hová tűnhet a folyadék, úgy, hogy nem látszik? -
7Sony7
addikt
válasz
Teodor52 #1669 üzenetére
Pont ezt találtam meg, igen. Figyelj, ga kiváló bizivel végez valaki, elhelyezkedik mondjuk egy maszeknál, akinek 10 éves autói vannak, lehet nem is tud ezekről, mert a munkájához nem kell.
Meg ezeknél a modern motoroknál rengeteg összefüggés van, fontos lehet lvaz egr állapota (ami nálad nincs, ill nem klasszikus egr van), turbócsövek állapota, szenzorok állapota, stb. Ezért is kellene élő adatokat olvasni, csak ehhez tudni kéne értelmezni is őket. Ez meg a pontos motor ismerete nélkül... Csak lutri. -
7Sony7
addikt
Üdv. Ford c max, 2010 elektrohidraulikus szervó kormány. Na az autó alatt kotorászva azt vettem észre, hogy a kormányműre menő két cső közül az egyik nagyon könnyen mozog a tengelye? Körül. Lehet forgatni jobbra, balra. Ott szivárgást nem láttam, a kormány múködésében nincs változás. A szervoolaj tartályon a felső cső az, ami megy a zöld, műanyag részbe. Ez hogy mozoghat így?
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1628 üzenetére
Ok, köszi!
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1625 üzenetére
Köszi. A temosztátházból megy egy vékony cső a hűtő tetejébe, szerintem ki kellene légtelenednie. A víz piszkos kell, hogy legyen, ha bedolgozik a kipufogógáz?
Molnarpeter: olyat hol lehet? Vizsgabázis, vagy "sima" autószerelő műhely?
-
7Sony7
addikt
Srácok, bár motor, de hátha: Suzuki burgman 650.
Rendesen használva hazaérve a kiegyenlítő tartályban bugyog a víz, de a hőfokmérő üzemi hőt mutat. Arra gondoltam, a termosztát nem nyit ki, de beindítás után par percen belül a hűtőhöz menő mindkét cső meleg, szinte forró alapjáraton járatva is.merre keressem a hibát? -
7Sony7
addikt
Üdv. 1.6 tdci termosztát. Hogyan működik ez? Állandóan átenged a kis körön, van egy nyitható nagy kör, meg egy elzárható egr hűtő kör?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Mennyire gáz, ha a vízhőfok max 70°, lámpánál visszaesik 66°-ra? 1.6 tdci/hdi.
Ha gáz, milyen thermosztatot javasoltok? Esetleg milyet tuti ne vegyek? -
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1571 üzenetére
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1567 üzenetére
Logikus, és én sem értem, de nem egy autót láttam már egy tompítottal, ami viszont vakított.
Más:
Tűzkarika (injektor alatti réz alátét) kiszedése? A porlasztó könnyen kijött, viszont azt a piszok alátétet nem tudom kiszedni. Próbáltam csavarhúzót belenyomni, meg se mozdul. Az a kúp alakú recés(menetes?) kiszedő kiszedi tutira? Vagy valami egyéb tuti tipp? 1.6 tdci/hdi. -
7Sony7
addikt
Srácok, rájött már valaki, hogy miért vakít a másik fényszóró, ha az egyik kiégett? Nem először láttam már, hogy csak az egyik ég, de az vakít, mintha fényszóró lenne. Nincs rosszul benne az égő.
-
7Sony7
addikt
válasz
bitpork #1561 üzenetére
Nem tudom, remélem időben vagyok még. 1.6 tdci asszem bosch injektorok, ez még a 16 szelepes. Először, mikor éreztem, húztam rajta kicsit, azt hiszem 8Nm-rel, aztán később 11Nm-rel. Most viszont megint éreztem, meg picit látszik a tövénél valami olaj szerű, meghúztam 13Nm-el, de többel nem merem. A gyári érték asszem 5Nm + valamennyi fok.
Ja, amúgy itt csavart is kell cserélni ilyenkor? -
7Sony7
addikt
Srácok, tud valaki Debrecen környékén olyat, aki porlasztó tűzkarikákat cserél, nem kell otthagyni napokra a kocsit, és ami fontos: ért is hozá?
-
7Sony7
addikt
Ok, köszi mindenkinek!
Boldog Karácsonyt! -
7Sony7
addikt
Üdv megint.
Olajcsere: Ha jól tudom, ezt ugye meleg motornál kell csinálni, hogy jól ki tudjon folyni, stb. De 5w-30 as olajbál van ennek értelme? Hazamegyek este, leállítás után úgyis lecsorog a teknőbe, nem? Reggel leengedem, szűrőcsere, aztán új olaj. Mit gondoltok, van ennek hátránya? -
7Sony7
addikt
Srácok, 1.6 tdci (psa) pcv szelep a szelepfeélbe van integrálva. Lehet ennek ellenőrizni valahogy a működését? Ugyanis ahol rácsatlakozik a cső, tiszta olaj mindig, sőt cseppen is. Viszont egy másik ugyanolyan motornál semmi szivárgás nics. Mindezt úgy, hogy mindkettőt csak egy O gyűrű tömíti.
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1500 üzenetére
Á, tudom, hogy nem a motor, csak rosszul írtam.
O.K. Hát a klímadoboz kiszereléshez nagyon puhány vagyok.
Először is akkor megkeresem és ellenőrzöm a kifolyót. -
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1498 üzenetére
Mondanám, hogy értem, de nem teljesen. Akkor mokor megy a klíma, akkor is büdösnek kellene lenni, nem? Elhiszem, hogy úgy van, ahogy mondod, csak nem értem.
Na mindegy, a kifolyót jó, hogy mondtad, nem néztem még, alá kell mászni. De megnézem. Legszívesebben valami nagynyomású izével átmosnám, de nem férek semmivel. Gondoltam mar a háti permetezőre is, de nem fér szerintem oda. -
7Sony7
addikt
Srácok, hogy működik valósagban az autóklíma? Úgy értem, megyek, nincs büdi. Benyomom a klímát, hűt, nincs büdi. Kikapcsolom, mocsárszag van. Szóval miért nincs büdi az első két esetben? Nem ugyanott megy a levegő? Nem értem.
És hogyan tudnám megtiszítani? Fordról van szó, rohadtul nem lehet rálátni a radiatorra, vagy hogy hívják. -
7Sony7
addikt
válasz
pengegyerek #1495 üzenetére
Üdv. Szerintem ha írnál autótípust, talán. Esetleg spec típus topicban.
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1485 üzenetére
Jól látod, igen. Ráadásul a takarólemezek alatt a dpf van, ami ugye 600°C is szokott lenni.
Ennek ez a gyári kinézete/kialakítása, ez egy ford.Na jó, psa alapokon.
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1483 üzenetére
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. 1.6 tdci ma reggel óta kicsit nehezebben indul. A szokásos helyett kb 4 másodperc mire beindul. Utana minden ugyanaz. Alapjarat, gyorsítás, minden olyan, mint régen. Elvileg a nagynyomású rendben. Hol lehet a bibi?
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1442 üzenetére
Köszi. Szemre rendben van, mozgatni nem nagyon merem. Olyan, mintha a résolaj csőnél szivárogna, de járó motornal sem látszik. Résolaj csőnél mennyi amúgy a nyomás?
Olyan, mintha el lenne dugulva résolaj visszafolyás.
Ja, a levegő beszívó cső alatt a visszatérő résolajcső belemegy valami mágnesszelepbe? Vagy mibe. Az mit csinál? -
7Sony7
addikt
Srácok, a Suzuki márkájú olajszűrőket ki gyártja?
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1395 üzenetére
Vielen dank!
Mindjárt gondoltam.
Viszont csak ezért nem szeretném beindítani, este meg jön a fagy. 'Sztán nem lenne vicces, ha...
Amúgy szokás ezt cserélgetni, mint a fékfolyadékot? -
7Sony7
addikt
Srácok, fél centi híja van a tartályban a fagyállónak. Jó időben szerintem a minimun felett volt. Lehet a hőtágulás, vagy öntsek utána picit? Rózsaszín van benne, és ilyen színű van itthon is, de nem tudom, típusra egyezik-e? Keverhetőek ezek?
-
7Sony7
addikt
válasz
subaruwrc #1392 üzenetére
Én sem értem, 12,5 alatt nem sokott lenni. Mondjuk valami AZ meistertelie vagy mi van benne, nem tudom, milyen lehet. Már rámértem, 12,33V -ot mutatott a műszerem, és ekkor az aldis töltő 12,2V-t. Bekapcsoltam, hadd töltse.
Nem tudom, mi meríti. Mondjuk mindennap volt nyitva, de indítva nem. -
7Sony7
addikt
Na, új infó: Ma 4 nap állás után beindítottam, nem akartam még pörgetni a motort hidegen, viszont az alpjárati rezgés (ami nem hallható, csak finoman érezhető az ülésen, váltón) benyomott kuplungpedállal üresben is csökken. Ennek lehet köze a kettőstömegűhöz?
A máski: (ami miatt beindítottam ma a kocsit: Néha rátöltök az akkura, rövid távok, sok állás, stb. Rátettem az aldis töltőt, és 12,1V -ot mutatott. (Nem kapcsoltam be a töltést, csak néztem a feszkót még ekkor). Na, gondoltam ez sem indul be. Rápróbáltam, szépen indult, mint szokott.
Szóval mindjárt rámérek multiméterrel, de ilyenkor mi van? Úgy értem, egy hét alatt ha ilyen sokat merült az akku, akkor hogyhogy indult szépen?
-
7Sony7
addikt
Üdv megint. Van egy rezgés, amivel nem bírok mit kezdeni. Ez nem érezhető, hanem hallható rezgés, motorfordulatszám függő. 1600-1900 között, és 3000 környékén hallható, ha finoman gyorsítok, vagy tartom a sebességet, vagy lassítok. Tehát erős gáznál nem hallik a 2000 alatti, a 3000 környéki igen.
Leginkább előretolt váltókarnál (3,5 fokozat), de az 1600-1900 as az alsó (2-4 fokozatban) is hallig, csak halkabban.
Cseréltem motortartót, előtte rezgett a kocsi egész eleje hidegben, az megszűnt, de ez a rezgés megmaradt. Amennyire hozáfértem, nincs kilazulva semmi sehol.
Most jön a lényeg: Ha rezgés közben a válókart enyhén meghúzom lefelé, akkor addig amíg úgy tartom, a rezgés teljesen eltűnik.
Ekkor megnéztem a váltótoronynál, hogy mi újság, de nagy lógást nem találtam. Az a váltást segítő ellensúj, vagy mi a tengelyen mozgatható picit, nem teljesen passzos, de nem is mozog nagyon. A bowdenvég gömbfejnek is van pici holtjátéka, de az sem tűnik vészesnek.
Szóval, va-e valami tipp, mi okozhat ilyet? 1.6 tdci, 2010. -
7Sony7
addikt
Ja, közben amúgy el is felejtettem: tényleg csak meg kellet szúrni a menetrögzítőt, köszi!
Viszont eszembe jutott valami: Oldhatóságban van különbség a különböző típusú, színű menetrögzítők között? -
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1380 üzenetére
Sajnos nem fotóztam le, így nem tudom jól elmagyarázni, de: kinyomtam a munkahengert, annyira, mintha el lennének kopva a fékbetétek, és így a dugattyú szélétől kb 1cm -re lévő nútból ki tudtam emelni a porvédőt, ezalatt benézve láttam kis rozsdát. Viszont épphogy beláttam, lehet, hogy nem a dugattyú, hanem a nyereg belseje a rozsdás, nem tudom. Elviszem felújíttatni, de addig is hátha javult kicsit. (Úgy tűnik legalábbis). Így kinyomva viszont a porvédőt simán be tudtam tenni a dugattyú peremébe.
-
7Sony7
addikt
Na, szóval: Kissé kinyomva a dugattyút, es megemelve a porvédőt, volt alatta egy kis rozsda.
Kitisztogattam, megjárattam, most jónak tűnik. Persze figyelem, és ha megint szorulni fog, szerintem felújíttatom szervizben, nem merem jobban megbontani.
Viszont lenne még két kérdésem:
-a felbontott menetrögzítő beszárad mind, vagy csak én jártam így? Olyan, mint a pillanatragsztós tubus, használat után rátekertem a kupakot, ma meg már nem tudtam semmit kinyerni belőle.
-A porvédő úgy néz ki, mintha gyárilag össze lenne ragasztva a féknyeggel, ezért nem mertem levenni. Tényleg így van, vagy visszarakható, ha leveszem? -
-
7Sony7
addikt
Üdv. Hazafelé jövet elkezdett szorulni a bal első fék. Egy hete mentem vele, azóta állt az autó. Megnőtt a fogyasztás, ebből vettem észre. Megállva éreztem a fékszagot, a tárcsa forró volt. (C-max, 2010) Levettem a nyerget, megtakarítottam mindent, amit kell, bekentem rézpasztával. Viszont összerakás után párszor ráfékeztem, és utána alig bírtam megforgatni a kereket. Visszanyomtam a munkahengert, fékeztem, visszanyomtam párszor, mostmár fékezés után könnyebben forog, de nem az igazi szerintem. De legalább mostmár kiengedett fékkel gurul a kocsi, eddig megállt azonnal. Bár lehet csak visszahűlt, a fene tudja. A munkahenger porvédőjét kicsit megemelve tisztának tűnik. A fékbetétek és a tárcsák újszerű vastagok. Hol lehet a hiba?
-
7Sony7
addikt
Üdv mtx75 váltón ahol a bowdenek csatlakozak (gömbfejek, stb) kell-e, lehet-e zsírozni?
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1329 üzenetére
Kicsit gyorsírottam, hogy kiprovokáljam a megcsúszást, és ezáltal az esp beavatkozását. Lehet, hogy kevés volt a sebesség?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Esp- nek van valami minimum sebesség, ahonnan működik? Tegnap esőben egy körforgalomban elkezdett sodródni az autó kifele, közben ráhúztam a kormányra befele, hogy lássam az esp jelet a műszerfalon, hogy működik-e. Viszont nem csinalt semmit, azon kívül, hogy sordódott kifele. Nem tartott tovább 1-2 masodpercnél a dolog, ráfékeztem kicsit, és beállt az ívre. Nem mentem gyorsan, pont azért, hogy ne érjek a padkához, de nem tudom mennyi volt.
-
7Sony7
addikt
Üdv. A váltókar nyikorog, mikor 2-ből 3 ba kapcsolok. Gondolom zsírhiány. Milyen kell bele?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Hidraulikus motortartó bak. Febi és meyle közül melyk a jobb?
-
7Sony7
addikt
válasz
bitpork #1255 üzenetére
Sajnos a fordnál nem tudom hogy van ez. Az biztos, hogy egy idő után mindent kikapcsol, de érthetetlen rendszer szerint. Van amit szinte azonnal, van amit fél óra múlva. Nekem az kellene, hogy motor leállításkor elvegye a villanyt. Találtam egy rádió kapcs rajzot, talán ott lesz valami.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. C-Max, 2009 1.6 tdci, Can-bus. Kellene nekem valahonnan egy kapcsolt (Gyújtáson működő) 12V. Anyóülés lábtér/műszerfal jobb oldal-középre. Honnan tudnék legegyszerűbben vinni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Windows 10
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest