- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
jerry311 #1599 üzenetére
tehát a hátlapra kárpitszegeccsel rögzített hátlap adja a merevséget? Engedd el a témát...
amúgy alul kellett volna egy hosszú lapos műanyag szegecsbontó, felül egy kampóval van a felső acélrugós drótba akasztva, de össze van gyógyulva, nem mertem bántani, mert ha leszedem, nem biztos vissza tudom rakni szerszám nélkül. ahhoz egy másik cucc kellett volna
-
biker
nagyúr
válasz
jerry311 #1597 üzenetére
abból pont ne indulj ki, mert az autósülés váza acél, hiszen meg kell tartson, plusz az oldallégzsákot kibírja, rugós vázas, nem véletlen 30kg csak az ülés.
amúgy meg vissza is kell tenni ha beszereltem amit szeretnék.
mitsu topikban találtam tippet, alul patent felül kampó, nem mindegy a sorrend a bontásnál
-
biker
nagyúr
Üdv uraim
Hatalmas kérdésem lenneHogy a retekbe tudom levenni ezt a hátsó műanyag elemet az ülésről? Felül nagy nehezen belestem egy résen, a műanyagban van egy nagy kampó öntve, az alapján lefele kellene húzni, hogy kiakadjon, olyan 2cm-t, de alul is be van pattintva, és nem látok ott semmi ráutaló jelet.
Ha szükséges, akkor egy régi mitsubishi ülése (talán lancer) -
7Sony7
addikt
Üdv. Mennyire gáz, ha a vízhőfok max 70°, lámpánál visszaesik 66°-ra? 1.6 tdci/hdi.
Ha gáz, milyen thermosztatot javasoltok? Esetleg milyet tuti ne vegyek? -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
gyimger #1586 üzenetére
Szia, én mindenképp lecserélném ezt a dobot. El van rohadva belül, azért jött ki a bele. Nem csak a hang a lényeg, megváltozik a fojtás, eltolódik a nyomaték görbe, nő a fogyasztás és ha eldugul emiatt, le is állhat.
Csere után majd meglátod, hogy másképp muzsikál...nem csak hangra.
-
8
senior tag
Adott két fajta hátsó féktárcsa, az A típushoz azt írják "acélfelnihez" és 10mm vastag, a B típus "alufelnihez" és ez 9mm vastag. Az autó mindekettőnél a kompatibilis típusok között van.
Alufelni van, a B típus kétszer annyiba kerül, mint az "A" típus.
Kérdés: "A" típus is jó lesz-e hozzá?Hátsó féktárcsáról van szó, így nem adnék ki érte kétszer annyit, ha egyébként műszakilag nem szükséges.
Műszaki oka lehet, hogy azt írják acélfelnihez?
Így az nem is lehet jó ha alufelni van?
Nem igazán tudom elképzelni, hogy egy féktárcsánál milyen jelentősége van (hiszen a fék egyéb méretei adottak), esetleges esztétikai tulajdonságokon kívül - viszont mindkettő bevonatolt.
Máshogy, másmilyen minőségben vagy színben lehet bevonatolva?BREMBO 08.A327.11
kauffer
gyári oldalBREMBO 08.B439.11
kauffer
gyári oldalköszi bármilyen tanácsot
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
molnarpeter #1583 üzenetére
Ezt megmarta a rozsda. Sokat állt, vagy sokat indítgatták csak rövid időre.
-
molnarpeter
nagyúr
Gondoltam bedobom, egyik szerkezetnél (2 liter, 2 henger, léghűtés, köradagoló) a szelepvezető hüvely kijött a hengerfejből, és már a kipunál szivárgott az olaj - a beteg gépműhelyben javul. A hengerfal viszont ilyen fura a gyűrűkhöz eső részen, körkörös sormintás lett a normál kormos sáv alatt, vajon a sok olajtól lehetnek annyira elkokszolódva a gyűrűk, hogy ezt okozza? (Még nincs szétfűzve a blokk.)
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Szögezzük le, hogy nem vagyok autószerelő, szóval ne nézzetek full h_lyének a kérdésért..
Adott egy Iveco tehergépkocsi, ahol az Adblue rendszer csövei[ILYEN]
csatlakozóval csatlakoznak. Tehát a csatlakozó két oldalán van 1-1 gomb, amit egyszerre kellene benyomni, hogy le tudjam húzni az adblue szivattyúról a csövet. Esetleg ehhez létezik célszerszám? Ha igen, milyen néven találhatok ilyet? Előre is köszönöm! -
orion1025
őstag
válasz
molnarpeter #1577 üzenetére
Írtam oda is, hátha.
-
orion1025
őstag
Üdv Tagok!
Golfos csoportba faszbukon már nem kérdezek, mert kiégetnek mentálisan. Lenne egy kis gondom, ami negyedik napja szívat. Adot egy Golf 3-as, benzines, öregasszony, ami lambdaszondázni kezdett, majd a gyújtással volt gondja az elmúlt időszaban. Ezeket orvosolva sikerült megcsinálni komoly küzdések árán múlt hét szerdán és csütörtökön, igaz még akadtak apróbb tömítetlenségből akadó bajok.
Csütörtök este ketyegett, péntek reggel indítanám, kezdődött a szokásos hosszabban kellett indítózni eset, hogy 5-600-as alapjáratról feltornázza magát, de néha le szokott ilyenkor állni, majd másodikra megy neki. Most másodikra ugyanaz, harmadik indításra csak zúgás. Először azt hittem a benzinpumpa ment offlájnba, de hamar rájöttem, hogy az önindító az. Kulcs kitép, az meg pörög tovább, így rohantam a 10-es dugókulcsért, hogy az akkusarut levadásszam, addig pörgött. Délután hazaérve hozzá érintettem a levett sarut az akkuhoz, szintén pörög. Nem messze tőlem van egy bontós, hoztam tőle egy másikat, azzal nem pörög ha áramot kap, de viszont szép cammogósan teker. Ami létezik gyújtás terén, mindent cseréltem, benzinpumpát, komplett gyújtás fejet, gyertyákat, trafót, kábeleket, stb.-t, de össze-vissza volt csak szikra, és nem változott semmi a cserélgetések alkalmával, illetve vettem egy új gyújtáskapcsolót, hátha ott a hiba.
Ma újabb nekifutás, egyes henger felső holtpontra teker, egyéb előkészületek, hogy elugrás történhetett-e a szíjnál, de semmi. Aztán jött a multiméteres hadonászás, mert a motorvezérlőre gyanakodtam, és itt jött az okosság. A trafó kábele, és a vezérlő csatlakozójánál össze-vissza vannak áthúzások a szakadásmérés szerint, ugyanez a helyzet a vez- tengely jeladónál, vagy a hőgomba csatlakozójánál. Végül a két akku sarura rámérve stabil 680-at mutat a multiméter, tehát valami összeér... Holnap kiszedem a berakott önindítót, mérek rajta, hogy ott mi a helyzet, akkor okosabb leszek.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen önindító "elhalálozás" hogyan tud ilyen hibát produkálni? Más ötletem nincs, átnéztem a kábelezését a kocsinak amennyire tudtam, a műszerfal már rég nincs bent, így ott is mindent át tudtam vizsgálni, mozgatásra is csak százezredeseket változik ez a 680-as érték. A régi önindítónál is mérek egyet, mert valamiért folyamatosan kapta a pozitív és negatív energiákat.
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1571 üzenetére
-
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1567 üzenetére
Logikus, és én sem értem, de nem egy autót láttam már egy tompítottal, ami viszont vakított.
Más:
Tűzkarika (injektor alatti réz alátét) kiszedése? A porlasztó könnyen kijött, viszont azt a piszok alátétet nem tudom kiszedni. Próbáltam csavarhúzót belenyomni, meg se mozdul. Az a kúp alakú recés(menetes?) kiszedő kiszedi tutira? Vagy valami egyéb tuti tipp? 1.6 tdci/hdi. -
7Sony7
addikt
Srácok, rájött már valaki, hogy miért vakít a másik fényszóró, ha az egyik kiégett? Nem először láttam már, hogy csak az egyik ég, de az vakít, mintha fényszóró lenne. Nincs rosszul benne az égő.
-
kenwood
veterán
-
Becsülettel megmondom, nem tudom esetedben mi az előírt. Nálam minden befecsi külön egy leszorító lappal és két csavarral volt rögzítve és a lap alján a felfekvő részen egy cserélhetetlen gumi záró réteg van. Az alátétért kellet fizetnem asszem 170ft/darabot, a leszorítókért meg 5000ft/darabot. 6x.
-
7Sony7
addikt
válasz
bitpork #1561 üzenetére
Nem tudom, remélem időben vagyok még. 1.6 tdci asszem bosch injektorok, ez még a 16 szelepes. Először, mikor éreztem, húztam rajta kicsit, azt hiszem 8Nm-rel, aztán később 11Nm-rel. Most viszont megint éreztem, meg picit látszik a tövénél valami olaj szerű, meghúztam 13Nm-el, de többel nem merem. A gyári érték asszem 5Nm + valamennyi fok.
Ja, amúgy itt csavart is kell cserélni ilyenkor? -
Ha időben elkaptad akkor bárki ki tudja szerelni meg vissza. Az anayg pár száz forintos a réz alátét esetében. De ha megszorult akkor nem biztos h akárki tudja menteni
Anno én is is nagyon foschtam de mázlim volt és kijött kézzel - pedig a szerelő már kezdte elővenni az inverz kalapácsot. Illetve egy tipp: nem emlékszem milyen autó pontosan, de pl nálam a q7nél lefogatókat is kellett cserélni azonnal különben elkezdte volna szórni az olajat. Szóval lehet hogy a körítés több lesz mint maga a probléma elhárítás. -
-
7Sony7
addikt
Srácok, tud valaki Debrecen környékén olyat, aki porlasztó tűzkarikákat cserél, nem kell otthagyni napokra a kocsit, és ami fontos: ért is hozá?
-
bul07
nagyúr
Attól függ
A csavarok rendben kijönnek e
Ha beletörik egy is akkor már kell rendes szakember és oda el is kell vinniMásik az elhelyezkedése
Hogy könnyen kijön e a helyéről
Édesapám Meriva, csavarok kivéve önindító is kibillentve, na de sehogy nem fért ki a motorblokk meg a tűzfal között, motortartó bakot is ki kellet oldani hogy kicsi arrább kerüljön a motorblokk és kiférjen -
syC
addikt
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy önindítót mennyire nehéz cserélni teljesen hozzánemértőként. Engedjem el a dolgot, vagy nem annyira elvetemült az ötlet? Az autó amúgy nem egy űrtechnika, 2005 Galaxy, 2.3 szívó benzin.
-
7Sony7
addikt
Ok, köszi mindenkinek!
Boldog Karácsonyt! -
kenwood
veterán
válasz
jerry311 #1543 üzenetére
Mint amikor az Aldi kitalalta, hogy matol nem Martellonak hivjak a sajatmarkas kavefozot,es azonnal levettek a polcokrol a hozza valo kapszulat is
Annyira nem gaz,csak nehany tizezer keszuleket adtak el itthon. Online meg tudsz rendelni hozza kapszulat kulfoldrol, meg egesz jol neznek ki,disznek is alkalmasak.
-
jerry311
nagyúr
válasz
MasterMark #1542 üzenetére
Ha a Parkside-nak lenne allando elerhetosege...
Ha kell X szerszam, akkor ne kelljen mar addig varni mig a Lidl ugy dont, hogy eppen azt arul egy hetig. -
freaghill
őstag
Szeretnék vásárolni otthoni szereléshez akkumulátoros gépeket. Elgondolásom az, hogy egy márkát választani, így elég lehet 2-3 akkumulátor amelyet tudok használni mindegyik gépnél.
Milyen márkát ajánlanátok? Én alapjában véve Makita-ra gondoltam, Milwaukee kissé drága számomra, illetve az már inkább ipari számomra.
-
GabN73
addikt
válasz
kenwood #1539 üzenetére
A poén hogy azóta sincs nálam a kocsi, egy másfél hónapja hívtam utoljára, akkor elkezdte mondani hogy ő megmondta hogy mi a baja... csak akkor nem értem mi tartott hónapokig...
Muszaki amúgy is lejárt, költeni meg már nem akarok arra, most hely sincs ahova tudnám rakni. Vagy egy kanna benzin vagy 100 flexkorong lesz a vége...
Egyedül a motor ami valamit érne jelenleg belőle...
-
jjohn
aktív tag
Hali!
Alfa 147 1.6 TS 105 Le 2005 kérdés a kilométeróra állást honnan veszi a műszerfal kijelző, a motor vezérlőtől? Ha motor vezérlőt cserélek, akkor milyen óraállast fog mutatni? Illetve átlehet e írni az új body computert az én igazi állásomra?
Köszi. -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne megint a check engine lámpám nem világít, amikor ráadom a gyújtást, meg mondom őszintém amikor megvettem az autót akkor sem világított, de elsiklottam felette nem is vettem észre ez az én bárgyúságom. Alfa 147 1.6 TS 2005 benzin
Gondolom valami hiba volt amit nem tudtak orvosolni, én meg balfék voltam. De az autó rendben működik. Hol lehet visszakötni? A műszerfal hátulján? -
G@ben
addikt
válasz
molnarpeter #1533 üzenetére
Beírtam oda is.
-
G@ben
addikt
2008-as Skoda Fabia 1.2 HTP hidegindításnál többször olyan, mintha csak 2 henger menne, egy nagy gázfröccs után viszont ez megszűnik és rendesen megy. Tegnap a gázfröccs előtt még le is állt, amit eddig nem csinált. A benzinpumpa nemrég volt cserélve, a vezérlés talán 100-200 km-rel ezelőtt és azóta jött ez elő.
Mi lehet a gondja? -
gyimger
őstag
Első indításnál elindul, használat után második indításnál ilyet produkál az autó.
Mi lehet a baja? Akksi? Trafó? Gyertya? -
Revesz
aktív tag
válasz
subaruwrc #1524 üzenetére
Nem a Beállítások oszlopban van az az eredmény amire ők állították?
Én úgy tudtam, hogy a névleges érték oszlopban a gyári adatok vannak tól-ig. Diagnosztikai oszlopban van az amit a gép mér, és a beállításban meg az van amit állítottak. Ennek kéne a tól-ig mező közé esnie. Legjobb a középérték amit a zöld nyilak mutatnak. -
-Solt-
veterán
válasz
molnarpeter #1519 üzenetére
Köszönöm az infókat Urak!
-
molnarpeter
nagyúr
Ha csak pótkerék miatt kell, ne vegyél nyomatékkulcsot
Volt egy régebbi mérős itthon, aminek egyszer elment a nullája középről, gyanúsan vagy lazítás, vagy ráhúzáskor ugró csavar vagy ilyesmi miatt. Én nem erőltetnémbontóból bármi ekkora kulcsnyílású cucc, vagy egy rozsdás 1/2” hajtó szár, aztán jóidő.
-
-Solt-
veterán
Urak,
Mekkora eretnekség nyomatékkulcsot kerékanya lelazításra is használni? Eltűntek a Vito-m gyári kulcsai és nem vennék külön kerékkulcsot, ha nem muszáj...
EZT néztem ki, mi a profik véleménye?
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Adott egy Daewoo Lanos 2002-es évjáratú.
Olyan probléma van,hogy nem indul be az autó csak teker. Amikor fékcsövet cseréltük ki,igaz estére fejeztük be. Másnapra akartam próbakört elvinni,de lemerült. Mondom feltöltöm és utána kapott áramot,de nem indult be.
Amit tudtuk kicseréltük az akkut,biztosítékokat néztük át/cseréltük,önindító kábelt ellenőriztük,de nem jutottunk előrébb. Lehet az immo letiltotta? Mert piros immo led nem villog.Valakinek van ötlete ezzel kapcsolatban?
-
7Sony7
addikt
Üdv megint.
Olajcsere: Ha jól tudom, ezt ugye meleg motornál kell csinálni, hogy jól ki tudjon folyni, stb. De 5w-30 as olajbál van ennek értelme? Hazamegyek este, leállítás után úgyis lecsorog a teknőbe, nem? Reggel leengedem, szűrőcsere, aztán új olaj. Mit gondoltok, van ennek hátránya? -
MasterMark
titán
válasz
Shinjike87 #1509 üzenetére
Mindkettőt meg lehet oldani. Nem tudok szakembert sajnálom.
-
Shinjike87
aktív tag
válasz
MasterMark #1508 üzenetére
Melyiket? A biztosítéktáblába kötést, vagy a cigánykodós 12V-s aljzatba kötést? Nehogy aztán a hátamba robbanjon a légzsák.
Tudsz szakembert, aki vállalná?
-
MasterMark
titán
válasz
Shinjike87 #1507 üzenetére
Meg lehet oldani igen.
-
Shinjike87
aktív tag
Sziasztok, remélem jó helyre írok, az autós topikban sajnos senki nem ért az autóvillamossághoz.
Egy Mitsubishi Lancer-be (2011) szeretném beletenni egy új Outlander (2022) üléseit. A sín méretre valószínűleg rendben lesz, az egyetlen probléma, hogy a Lancer ülése karral állítható, az Outlander ülése pedig kapcsolókkal. Vajon van-e lehetőség a biztosítéktáblába bekötni az üléseket? Ha nincs, akkor (az én marhaságom, de) megoldás lehet, hogy átmókolja valaki 12V-s csatlakozó végre az üléskapcsoló kábelét és használat erejéig bedugom a 12V-s aljzatba? Vagy hülyeség? Előre is köszönöm a válaszokat. -
Đusty
addikt
Tud valaki Bp. budai oldalon vonóhorog szerelőt ajánlani aki tolatóradarral együtt is szerel?
-
7Sony7
addikt
Srácok, 1.6 tdci (psa) pcv szelep a szelepfeélbe van integrálva. Lehet ennek ellenőrizni valahogy a működését? Ugyanis ahol rácsatlakozik a cső, tiszta olaj mindig, sőt cseppen is. Viszont egy másik ugyanolyan motornál semmi szivárgás nics. Mindezt úgy, hogy mindkettőt csak egy O gyűrű tömíti.
-
Kommy
veterán
válasz
molnarpeter #1503 üzenetére
Jeladók kimérve, mind megfelelő, és külsőleg is megfelelőek, de amúgy az ABS önteszt se fut le, tehát ra rá van rakva a gyújtás akkor 3 másodperc és elkezd folyamatosan sípolni az autó.
Hibakód lett olvasva, de sajnos azt nem tudom mi lett a végeredmény annyit tudok, hogy a valami nyomással kapcsolatos hiba volt. Sajnos én nem tudtam kiolvasni, amikor meg kiolvasták nem voltam ott. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Ismerős autójának (Mitsubishi Pajero 3 2005) egy olyan gondja van, hogy állandóan sípol és világít az ABS lámpa. Ráment egy földútra és akkor kezdte ezt csinálni.
Ma elkezdtem kapcsolási rajz útján méregetni és olyan mintha szakadt lenne az ABS kocka és a vezérlő között több kábel is.
Van valami ötletetek arra, hogyan tudnám megtalálni azt a helyet ahol a kábel szakadt lehet.
A látható részeken ránéztem a kábelre, de nem láttam semmit. -
7Sony7
addikt
válasz
MasterMark #1500 üzenetére
Á, tudom, hogy nem a motor, csak rosszul írtam.
O.K. Hát a klímadoboz kiszereléshez nagyon puhány vagyok.
Először is akkor megkeresem és ellenőrzöm a kifolyót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged