- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
Nincs más hibakód, csak a P0420? A kiemelt szonda párja alá is kéne tenni egy közbetétet ("mini katalizátoros" fajtát érdemes venni legjobb tudomásom szerint), már ha amúgy műszaki vizsgán megfelelnek a károsanyag értékek. Ha lenne hozzá felszerelés, élő adatból valószínű kiderülne, melyik szonda értéke tér el jobban
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark #1842 üzenetére
Igen.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
gabor9991 #1785 üzenetére
Amíg csak a katalizátor utáni szondát berheled, addig a motor működhet jól. Csak az lesz a kérdés, mennyire tartós így az eredmény (avagy a kialudt hibajelzés), mert a fűtés nélkül nem jól mér, csak azt hiszi, és elkezdi összehasonlítani a másikkal az eredményt. Kíváncsi vagyok az eredményre, nem tudom mennyire és hogyan téved ilyenkor a mérés.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
enginev3.0 #1678 üzenetére
Nem, igen.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Terentius #1652 üzenetére
Melyik megyében?
Ha szerencséd van, tömítés+olajcserével ellehet még sokáig (főleg ha most olajhiány okozta a gondokat), persze sok tényezős az egyenlet. Ha nincs, akkor Í.J. Gondolom nem foglakozik váltó javítással, így a felújítás kiesik részéről, vagy mondjuk a házon van olyan kopás amit nem éri meg javítani… -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Teodor52 #1607 üzenetére
Mindkettő helyes szvsz, gondolom a kérdést valahogy úgy szándékozták feltenni, hol éri el ezt a fajlagos fogyasztási értéket alapjárattól növelve a fordulatszámot
(mármint nem max fordulatról indul a móka, az biztos)
Milyen szerkezetekkel kapcsolatos? Csak a 2400-ig tartó skála miatt, megszoktam a hasonló látványt -
molnarpeter
nagyúr
Gondoltam bedobom, egyik szerkezetnél (2 liter, 2 henger, léghűtés, köradagoló) a szelepvezető hüvely kijött a hengerfejből, és már a kipunál szivárgott az olaj - a beteg gépműhelyben javul. A hengerfal viszont ilyen fura a gyűrűkhöz eső részen, körkörös sormintás lett a normál kormos sáv alatt, vajon a sok olajtól lehetnek annyira elkokszolódva a gyűrűk, hogy ezt okozza? (Még nincs szétfűzve a blokk.)
-
molnarpeter
nagyúr
Ha csak pótkerék miatt kell, ne vegyél nyomatékkulcsot
Volt egy régebbi mérős itthon, aminek egyszer elment a nullája középről, gyanúsan vagy lazítás, vagy ráhúzáskor ugró csavar vagy ilyesmi miatt. Én nem erőltetnémbontóból bármi ekkora kulcsnyílású cucc, vagy egy rozsdás 1/2” hajtó szár, aztán jóidő.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tasiadam #1456 üzenetére
Nem szokás, inkább a kirepedő gumiharang miatt bejutó por okoz nagyobb kopást szerintem (kivéve ha mondjuk kicsit alul van méretezve/nagyobb az igénybevétel). Ha drága, és van benne elég anyag, meg kell fúrni, menet bele, aztán jöhet a zsírzógomb
porvédő meg kapható univerzális, méret alapján.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark #1359 üzenetére
[link] pl (van vagy 3, mondjuk be tudja csípni az ember kezét ha rossz helyen fogja
)
Amúgy fejet lefúrni/köszörülni, akkor szétjön, kiálló darabokra meg lehet rögtönözni (lapolni, anyát hegeszteni, stb), esetleg megfúrni. Ha kijön, menetes szár bele és úgy nem kell mégegyszer aluból kiszenvedni. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
szivacs1987 #1289 üzenetére
Autodoc mindegyik. Inkább kérnék egy ajánlatot kauffernél, vagy pl ebay
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
BogyóBP #1222 üzenetére
Keress fel egy karosszérialakatos műhelyt a közelben, ők tudnak majd árat mondani a kocsit látva
Adott típus facebook csoportba is érdemes bekérdezni, mennyiért vennék meg így ahogy van az autót (az eleje szokott értékes lenni bontva), aztán használtautó árak alapján már tudsz mérlegelni jobban, megéri-e a javítás
Üveget bestglass oldalán meg tudod nézni, mennyi lenne,de az a legkisebb probléma. -
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Jocohun #1031 üzenetére
Be kell kopni az új gyűrűnek is, addig normális, ha kicsit több olaj fogy. Én egyelőre azt mondom, hogy használni kell, és sűrűn nézni az olajszintet, mondjuk naponta indítás előtt. Két dolog jutott eszembe még: figyelni kell, hogy ugyanott álljon a gép, és lehetőleg vízszintes legyen, másrészt pedig nem ismerem a motort pontosan, de vas hüvelyes henger el tud kopni hordósra, azt szétszedve lehet megmérni igazából, tűréshatáron felül olyankor fúrás és túlméretes dugattyú segít, NiCaSil bevonatos henger esetén pedig a csere vagy hüvely befaragása a javítás. Szóval összességében szerintem egyelőre nehéz biztosat mondani
-
molnarpeter
nagyúr
Lengéscsillapító: Kárászy, Raj, Lindor foglalkozik pl felújítással, a legolcsóbb utángyártott árából kb meg is van, korrekt minőségben. Egy kérdést megérhet.
Kipu: Janó dob szokott csinálni ilyesmi mentőakciókat tudtommal, hátha tudnak segíteni (Renault topikban új palástot csináltak pl valakinek).
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #949 üzenetére
Óriási kockázata nincs szvsz, főleg amíg egy nagyobb darabban van (szűrőkosáron túl nem jut)
Karter leszed, és annyi az egész
-
molnarpeter
nagyúr
Class kombájn hajtásba zsír és olaj keveréket tettünk, ott tömítés sem nagyon volt, gyári megoldás a lágy zsír x óránként, ezt állítottuk elő abból, ami volt kéznél
Gép nem rémlik, szerintem valami léc vagy ilyesmivel lett keverve. Mondjuk mivel étel terem gondolom ott a földön, lehet jobb lenne nekiesni a szimering cserének. Mi a típus, illetve hol a gumi harmonika?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
matyi012345 #944 üzenetére
T25 Facebook csoportot keress, biztosan tudnak ajánlani valakit
-
molnarpeter
nagyúr
[link] Renault topik
Dacia esetén láttam ilyet, hogy nem volt pollenszűrő, utólag beépíthető.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #929 üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
haromegesz14 #908 üzenetére
V60service (Százhalombatta)?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
BLUE TORNADO #866 üzenetére
Ha csak 1-2 kérdés, tedd fel ide, hátha
Másrészt konkrét típus-generáció fb csoportjában is érdemes lenne érdeklődni.
-
molnarpeter
nagyúr
Renault topik , lehetőleg konkrét hirdetés linkkel
2.2 dCi ne, inkább a 2.0 dCi jó hozzá szerintem. A 2.0 turbó benzin sem rossz talán, viszont ott gázszettel kezdeném a közös életet, ekkora kasztniban a fogyasztás miatt.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #806 üzenetére
Na, csak jobban körül kellett nézni, vákuum cső hiba volt. Mielőtt hozzám került, volt két hosszbordás szakadás görgő miatt, valószínű az csapott oda, látszott javítási próba nyoma. Lyukas és ragasztós részt kivágtam, kis toldás fém csővel, s már jó is (bár a csövet rögzítő patent törött, cserés). Majd némi szépítés ráfér a megoldásra, legjobb lenne a csövet cserélni, csak ne volna olyan nehéz hozzáférni a vákuum tartályhoz
-
molnarpeter
nagyúr
Lenne egy Grande Punto 1.3 Mjet 90 LE 199A3000 motoros paripa, ami jellemzően limp mode-ban hajlandó csak üzemelni. Hibák törlése után pár km, illetve némi terhelés után természetesen vissza is jön.
Hibakódok:
P0401 EGR - insufficient flow
P0238 MAP - signal too high
P0236 MAP - implausible signalA kérdésem elsőre az lenne, hogy mivel kezdjem? Arra gondoltam, hogy az EGR és környéke tisztítást igényelhet a lerakódott korom miatt (turbó geometria szintén gyanúsított), nade ha a szelepnek elektronikai hibája van, azt meg lehet állapítani egyszerűen, akár a helyén, vagy már kiszerelt állapotban?
Vagy inkább vákuum szelepet/csöveket kellene valahogyan tesztelni elsőnek? Nem akarok semmit levakolni, nem vagyok én kőműves
Végére a freeze frame, itt 2. fokozatban gyorsítva ~4500-nál fogta magát, torpant egy nagyot, és 3500 maximális fordulatszámmal beállt a vészmód.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Elektrosokk #686 üzenetére
Amennyibe egy telifény kerül, biztosan megérné vidékre vinni
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
bucihost #679 üzenetére
Kell azért neki idő, mire kikezdi. Hosszú állás után a száraz tömítésnek még jót is tesz, ha bedagad
komolyra fordítva a szót, egy kis járatás nem kéne nagyon gondot okozzon, csak utána alaposan engedd le, és esetleg ejts meg mégegy olajcserét nem sokkal később. Ha úgyis motorcsere a B terv, nem nagy kockázat pár szimering.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Futás, futópályák
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged