- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Fékmunkahenger visszanyomó
VW Touran 2005 hátsó fék gondom van
Kérdés
Fékmunkahengert muszáj célszerszámmal visszanyomni vagy egy kalapácsnyéllel is megtehetem mint régen?
Teszek e kárt benne ha kalapácsnyéllel nyomom vissza? -
7Sony7
addikt
Üdv. Az autóm jobb oldali A oszlop takaró műanyag mögött van egy redőnygurtni. Tudja valaki, mi célt szolgál? Nem nagyon mertem piszkálni, nehogy valami légzsák kioldó legyen...
-
8
senior tag
Febi bilstein kerékcsapágy (kerékaggyal egyben van) milyen minőséget képvisel?
Vállalható?
Mondjuk egy SKF-hez vagy gyárihoz képest, Hondába. -
gabor9991
addikt
Szerintem se űrtechnika bekötni két [ilyen] fehér vezeték közé egy [ilyet] ezért fogom kipróbálni.
Ha nem jó akkor még mindig ott a lehetőség hogy teszek bele egy új szondát.
Sajnos beszerelt, kipróbált alkatrészt kicseréltetni nem olyan egyszerű, legutóbb nyikorgó trw futóműszilenthez kellett szakszerű beszerelésről számla, így hiába szerelem be magam ha nem jó lehet szaladgálni ilyen nyomorult papírért valami szerelőhöz aki pár ezresért ír egyet. -
gabor9991
addikt
13-ért valami olcsó nevenincs szondát lehet venni én azt gondolom hogy a rizikózás az lenne ha azt megvenném.
2euró volt az ellenállás ha enm jön be akkor ennyit dobtam ki az ablakon és veszek egy bosch-t az gondolom nem fog fals adatot adni.MasterMark :
2* volt már így műszakin ahogy írtam is, a mért értékkel nem volt probléma bár nem tudom mekkora a tűrés.
-
gabor9991
addikt
válasz
MasterMark #1787 üzenetére
Nem volt gond vele már 2 műszakin is úgy ment át hogy a vizsgasorra érkezve kitöröltem a hibakódot így lekapcsolt check engine lámpával álltam be a vizsgálatra bízva abban hogy kibírja azt a fél órát
Kibírta, de annyira régóta világitba hibalámpa hogy attól tartok kiég az izzó.Csak emiatt lesz barkacsszakkör, mint írtam feljebb egyébként érzésre teljesen jó a működése és a vizsgán a mérés szerint is megfelelő volt.
-
MasterMark
titán
válasz
molnarpeter #1786 üzenetére
Egy idő után magától is bemelegszik, csak később mintha fűtené. A hátsó szonda nem okoz semmit, azzal csak azt méri hogy a katalizátor jól működik-e.
A rossz mérés miatt viszont műszakin lehet gond.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
gabor9991 #1785 üzenetére
Amíg csak a katalizátor utáni szondát berheled, addig a motor működhet jól. Csak az lesz a kérdés, mennyire tartós így az eredmény (avagy a kialudt hibajelzés), mert a fűtés nélkül nem jól mér, csak azt hiszi, és elkezdi összehasonlítani a másikkal az eredményt. Kíváncsi vagyok az eredményre, nem tudom mennyire és hogyan téved ilyenkor a mérés.
-
gabor9991
addikt
Ez egy öreg Thalia, 20ezer egy szonda, 2€ a 25W 8Ωellenállás, egyelőre az ellenállást választottam, remélem működni fog, ha már így alakult hogy nincs ledugózható egr, kiírható dpf meg adblue benne, nekem is kellett egy kis szórakozás hátha sikerül lekapcsolni vele a check engine lámpát
-
gabor9991
addikt
Thalia katalizátor mögött lévő lambdaszonda fűtése néha hibát dob, törlése után 1 perc és 1 hét között jön vissza a check engine.
Mivel maga a szonda tökéletesen működik a fogyasztás is rendben van így nem dobnám ki, inkább a fűtés áramkörébe tennék egy ellenállást amit látna a vezérlő és megnyugodna hogy minden rendben van
Tudja esetleg valaki hogy hány ohmos ellenállása van a működő lambdaszonda fűtésnek?
Aliexpress tele van 5-25W és 0.00001Ω-tól 200MΩ-ig bármilyen rendelhető. -
bul07
nagyúr
Híres olajba futó vezérműszíjas ha jól sejtem
Ha igen akkor én ettől gyorsan szabadulnék
Négyszer lett az év motorja Európában, de 100 ezer kilométeren belül tönkremehet
Ez a motor
Mónikáék Opeljében 56 ezer kilométer után ment tönkre a motor a széthulló vezérműszíj miatt
idézet cikkből
"A gyártó 2022 közepén újfajta szíjat rendszeresített a pureteches autókhoz, a Mónikáék Opeljét megjavító Krisztián szerint viszont talán csak az évente elvégzett vezérműszíjcserékkel lehetne megelőzni, hogy a leváló gumitörmelék lassan kinyírja a motort." -
csongi
veterán
válasz
this is life #1780 üzenetére
A kuplung nem egy draga cucc, tartobakot nem tudom.
A szerelesi koltseg mar inkabb, markansabb egy kullung cserelenel. A bakot akar hommade is cserelheto.Bici.
Ezt a hibat padon is produkalnia kellene.Ezt nem fogod egy elm olvasoval megfejteni.Itt egy rakas dolog van ami okozhatja.
Turbotol kezdve a befecskendezoig szenzorokon keresztul barmi.
Ha hibat rogzit, akkor akar ki tudod olvasni. -
-
PSA 1.2 Puretech 130 ló
Nem mindig csinálja, leginkább, amikor átmelegszik teljesen, és akkor is főleg ha állandó fordulaton tartom, vagy kicsi gázt adok.
Olyan infóra vagyok kiváncsi, hogy pl. a computer megkapta XY szenzortól az adatot ebből kifolyólag zárta a folytószelepet.
Ilyesmi adat kiolvasható?
mod: az autót szinte újonnan, 5000km-rel vettem, azóta rángat.
Tudtommal van benne kettőstömegű. -
csongi
veterán
A kiolvasás nem jár garancia vesztéssel.
Akkor ér valamit ha az élő adatot naplózni tudod. De a fordulatszám kevés lesz. Az már egy mért eredmény, az okára máshol kell választ találni.
Illetve milyen motor, hogy puhán rángat?this is life: A rángatás nem biztos, hogy kuplung. Egy motor diagnosztika jó lenne sztem.
ezekbe ha jól tudom nem volt kettős tömegű. A kuplung rángathat, de rángatást tud eredményezni fáradt szakad tartó bakok is. -
Sziasztok!
Van régről egy ODB2 vezetéknélküli kütyüm Aliexpressről, vagy ebay-ről.
Arra gondoltam, hogy a fordulatszám esetenkénti hullámzását (a motor puha rángatását) felderítem vele, ha már a szervíz "nem tapasztalja a hibát", és minden mást már kipróbáltam. Én a folytószelep indokolatlan zárogatására tippelek.
A lényeg, hogy jobbhíján elkezdeném nézegetni az eseményeket, mármint ha ez egyáltalán így műxik. Tök kezdő vagyok az ODB-s témában.A kérdések:
- ODB-n keresztül ezek az infók elérhetőek?
- ha ezeket elkezdem olvasgatni, az látszik a computerben? Van esetleg read-only mode?
- garanciavesztést kockáztatom ezzel?Addig nem nyúlok hozzá, ameddig nem mondja valaki szakértő azt, hogy odafigyeléssel nem lehet baj.
Kössz előre is!
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
this is life #1773 üzenetére
Ez egyik sem olyan érték, ami alatt el kellene kopni a kuplungnak.
És bár van pár falábú sofőr, akinél akár 20k km alatt elkopik, az átlag nem ilyen. -
csongi
veterán
válasz
this is life #1771 üzenetére
Nm tudom milyen auto. A partneren evente atpumpalom frissitem. Az also munkahengernel hamar levizesedik, es elmegy a fogas pont, ragad a munkahenger, es akkor rangat.
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
this is life #1769 üzenetére
Kor? Km? Város vagy országút?
-
-
csongi
veterán
válasz
this is life #1769 üzenetére
Lehet. Szemre kell vetelezni, es kiderul.
Elso koron cserelnem a fekfolyadekot. -
Sziasztok.
Az alábbi tünetek esedékes kuplung cserére utalhatnak ?
- néha kissé nehézkes váltás, 3000-3500 rpm között vibrálás érződik a hajtáslánc felől, ami kinyomott kuplunggal a fordulatszámot tartva nem jelentkezik, 50-60%-os pedál állásnál kezd el fogni, kinyomva a teljes is kevésnek érződik. Hidraulikus kuplungról van szó. -
válasz
molnarpeter #1767 üzenetére
Szuper, köszi!
-
Sziasztok!
Olyan szervízt keresek, ahol van rázópad, és elég alaposak ahhoz, hogy megkeressék a futómű kopogás okát, amit a márkaszervíz nem talált meg sokadszorra sem.
Előny lenne, ha nem csak a futóműhöz értenének, hanem a hajtáslánchoz is, mert lehet, hogy ott is van gond.
Peugeot 308 @ 2018Újpesten lakom, de elviszem bárhova, ha jók.
Kössz!
-
jerry311
nagyúr
Szikra ellenőrzéshez nem feltétlen kell kivenni a gyertyát. Jó esetben áthúz a szikra a kábelről a testre gyertya nélkül is, vagy tehetsz bele másik gyertyát ha van kéznél.
Benzin hajlamos kocsonyásodni/zselésedni. Van benzin szaga a kipufogónak indítási próbálkozás után? Ha nincs, akkor lehet szükség lesz egy alapos tisztításra benzin oldalon, vagy nem csak a benzinpumpa volt gond.
Légszűrőt/csöveket kipucoltad első indítás előtt? Csak hogy biztos ne legyen benne semmilyen "lakó".
-
MuFFo
tag
Üdv! Kaptam ingyen egy 2000 körüli Daewoo Nexiát. Két tulajdonosa volt mindkettőt ismerem, mindketten gondoskodtak róla egészen 5-6 évvel ezelőttig, amikoris a tulaj lerakta egy előtető alá és azóta nem volt beindítva. Benzin nem volt benne, töltöttem bele, a benzinpumpa nem működött, kicseréltem. A motor nem indul (az indítómotor pörgeti), mi a teendő egy ilyen régen álló autóval, hogy beindítsam de ne okozzak kárt? Mit cseréljek? Mit pucoljak ki? A szíjakat, olajat, stb. le fogom cserélni, de egyelőre induljon be.
-
7Sony7
addikt
válasz
ANDROID??? #1759 üzenetére
Köszi, már részben megoldódott. Kiderült, hogy az egyik "dugó" az egy szelepsapka szerű valami, azt letekerve lehet sztem légteleníteni. Viszont új probléma: Van ez a rugós csőbilincs, ami olyan, hogy ha (gondolom célszerszámmal):összenyomnám, összeakad, és a helyére téve kell "kiugrasztani", akkor megy a helyére. Ezt hogy lehet célszerszám nélkül kinyitni? Kombi Fogóval, és vízpumpa fogóval sem sikerült, és csak simán összenyomva nem tudom a helyére tenni, nagyon bent van, nem férek.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy 2018-as 2.0 dízel ford mondeom van. Kevésnek láttam
benne a hűtőfolyadékot ezért vásároltam Ford gyári folyadékot és megmértem a kocsiban lévő hűtőfolyadék dermedéspontját ami -40 celsius fok volt. A gyári folyadékból kb 2 decit töményen öntöttem bele higítás nélkül. Kell hozzá desztilált víz szerintetek vagy jó lesz így? A fagyálló ez: https://alkatreszfordpetranyi.hu/ford-ford-fagyallo-narancssarga-tk-t786?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgqGrBhDtARIsAM5s0_mbM9TTqq4M6x_Lp7CEdAdu68NryPKWO5lRVkT30noJL3pEG24hL_0aAm0HEALw_wcBKöszi
-
ANDROID???
addikt
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1757 üzenetére
Ja! Aszittem itteni. Köszi!
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1755 üzenetére
Értem, köszi. Benézek oda is. Nem találom.
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1753 üzenetére
Márminthogy ideiglenesen? Kössem össze a tartállyal, vagy csak úgy egy flakonba?
-
7Sony7
addikt
Srácok, termosztát csere utáni légtelenítés érdekelne. Adott két autó, Ford C max, 1.6 tdci 2008 és 2010. A 2008-ason a termosztát tól megy egy vékony cső a kiegyenlítő tartályig. Gondolom ez légtelenít. Viszont a 2010-esen ugyanaz minden, de a termosztát csonkja gyárilag le van dugózva, és a kiegyenlítő tartályon levő csonk is gyárilag le van dugózva. Itt hogy kell légteleníteni?
-
-
gyimger
őstag
válasz
this is life #1749 üzenetére
Hogy döntöttél?
-
válasz
this is life #1748 üzenetére
Már tárgytalan.
-
Sziasztok.
A véleményetekre lennék kíváncsi.Adott egy autó, eladó sorba került, persze, hogy ilyenkor jön elő olyan hiba amit az ember a háta közepére sem kíván.A leömlő, ami egybe van építve a katalizátorral cserére szorul. javíttassam cirka 200-250k , vagy ennyivel olcsóbban adjam el az autót, feltüntetve a hibát? -
MasterMark
titán
válasz
h1ght3chzor #1746 üzenetére
Bárdi alkatrészkeresőben van robbantott ábra és ott ha kikeresed akkor kiírja a cikkszámot is, utána meg google.
-
h1ght3chzor
őstag
Merre tudok keresni Skoda gyári alkatrész cikkszámot, illetve a beszállítója érdekelne, főleg elsősorban a lengéscsillapító érdekelne.
-
gyimger
őstag
Köszönöm nektek a választ! Most, a gyetyacsere után nem produkálta a dolgot, de hogy most mert kiszáradt-e vagy másért, nehéz megmondani. Az egyik gyertya elég mocskos volt, meg úgy gondolom, ezzel a cserével nem vesztettünk semmit. Azért ha hazajutok, átnézetem a biztonság kedvéért.
-
gyimger
őstag
Srácok. Egy 2001-es, 1.4 benzines Seat Ibiza, ami csütörtök este gond nélkül elvitt A-ból B-be, péntek reggel rángatni kezdett, nehezen gyorsult. Régebben is csinált olyat, hogy esős időben lassacskán indult, lefulladt álló helyében, de miután felmelegedett, "kiköhögte" ezt és minden ment tovább.
Ezt nem akarta abbahagyni tegnap, fuldoklott gyorsításkor, egyenletes tempóban jól ment. Most készülök gyertyát cserélni, de ha ez sem segít, mennyire érdemes használni? Mert valahogy haza kellene jutnunk vele, vagy legalább egy szerelőig. -
qdak
addikt
válasz
MasterMark #1736 üzenetére
Nem szeretem, ha aksit húzza.
-
qdak
addikt
Sziasztok,
Hol tudnék olyan jelet találni, ami járó motornál aktív csak, nem gyújtásnál!
W210 E200 M111.942
Nappali menetfényt szeretnék, ahhoz kellene reléhez jel.
Bizti táblánál vagy alapból van fesz, vagy gyújtás, milyen eszköz lehet egy autóban ami csak járó motornál működik ?Köszi.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Ma bejelzett a kocsi kanyarban, hogy kevés a fékfolyadék. Megnéztem, a kiegyenlítő tartály üres. Pár hónapja voltam szervizben, csak a kora miatt cseréltettem a régi fékfolyadékot. Akkor szerintem tele volt. Alánéztem, nem látszik a kerekeknék sehol szivárgás, így bontás nélkül a motortérben sem. Az autó abs+esp-s, ford c max. A kuplung is hidraulikus.
Álló motorral a taposásra 1-2 után felkeményedik a pedál.
A kuplungon nem érzik változás.
-Elmehetek még ezzel szervizbe? (Nem tudom milyen márkájú van benne)
Hová tűnhet a folyadék, úgy, hogy nem látszik? -
BaLee
addikt
Pár év után sikerült kideríteni, hogy a kocsimban a rángatást ill. ingadozó alapjáratot a gyújtáselosztó okozza. Régi darab, '98-as Mazda, Angliából rendeltem hozzá egy komplett új gyújtáselosztót + fedelet. Ma van a szerelőnél, kicseréli.
Korábban mikor csak megtisztította a fedél alatt, akkor pár napig jó volt aztán újrakezdte.
A kérdésem annyi, hogy szerintetek érdemes ilyenkor a gyújtókábel készletet is cserélni? A szerelőm azt mondta, hogy szerinte ne cseréljük, ha esetleg továbbra is gond van vele akkor majd kicserélem. Szerintetek?
Nem fogja tönkretenni az új alkatrészt, ha esetleg a kábellel is gond van? Vagy ilyesmire gondolok. -
Sapphi
aktív tag
válasz
molnarpeter #1728 üzenetére
subaruwrc, molnarpeter nagyon szépen köszönöm az ajánlásokat!
-
Sapphi
aktív tag
Sziasztok!
Autószerelőt keresek Budapest XIII. kerület közelében, aki vállalható áron tudná javítani 2008-as Ford Focus autómat (1560 m³, 80KW, alvázszám: WF0SXXGCDS8K11178).
A kocsi jelenleg vészüzemmódban van, mert hibát ír a részecskeszűrőnél található hőmérsékletszenzorra illetve magára a részecskeszűrőre.
Ahol ezt megállapították azt mondták, hogy ezeket ki kell cserélni, mert a részecskeszűrő már egyszer ki lett takarítva körülbelül 2 éve, de ezek szerint az semmit sem ért.
Itt 500 000 - 600 000 Ft-ot mondtak a javításra, de ezt elég durva árnak tartom főleg a kocsi értékét tekintetbe véve. Vagy fogadjam el, hogy ennek a javítása ennyibe kerül és kész?
Esetleg tudnátok ajánlani megbízható autószerelőket, akik normális áron dolgoznak?
-
Terentius
őstag
Mennyi lehet egy 5-ös golf manuális váltójának a felújítása kb? 1 és hátramentben a fogaskerekek hangosak eléggé. Kuplungot cseréltem nem változott tőle a helyzet. Szinkrongyűrűk cseréje?
-
enginev3.0
félisten
válasz
MasterMark #1723 üzenetére
Köszi, akkor megvárjuk a hétfőt
-
MasterMark
titán
válasz
enginev3.0 #1722 üzenetére
Be kell állíttatni előtte. Bármi elmehetett nem csak az hogy a kormány merre áll. Összetartás is lehet rossz, kerékdőlés is.
Sőt, ha már a kormány se áll jól, akkor biztosan nem jó semmi.
-
enginev3.0
félisten
Ki lett cserélve a lengőkar, kicsit félre áll a kormány, úgy megy egyenesen, szóval nem úszom meg a futómű beállítást
Ilyenkor is eszi a gumit az autó és egyéb finomságok, vagy most csak ennyi a hátránya a dolognak hogy félreáll a kormány egy kicsit? Mert pont holnap mennénk kirándulni és nem tudom elinduljak e vele így
-
Teodor52
senior tag
válasz
MasterMark #1720 üzenetére
Köszönóm az infókat.
-
Teodor52
senior tag
válasz
MasterMark #1716 üzenetére
Lézeres műszerek geometriai paraméterket tekintve bizonyos tűrést engednek, hogy zöld tartományban legyen az adott érték, legyen ez fok, perc, mm?
-
prannk
őstag
Sziasztok.
Az mitől lehet hogy kb 1km után felmegy a vizhőfok mutató 80 fokra és úgy is marad? Nem megy semerre.
2007 ford. Benzin -
Teodor52
senior tag
válasz
MasterMark #1714 üzenetére
Maga a műszert mondod, hogy nincs bekalibrálva jól?
A másik kérdésemre hogy akkor az autónak ha teljesen vízszintes az út akkor egyáltalán nem szabadna húzni még nagyon nagyon érzékenyen sem jobbra az autónak, bármilyen hosszú útról beszélünk, igaz?
-
MasterMark
titán
válasz
Teodor52 #1713 üzenetére
Nem szabadna annyit engedjen a műszer, vagy ha igen akkor nincs jól bekalibrálva.
Vízszintes úton próbáld ki, ne közúton. Például parkolóházak amik műgyantázva vannak. Ha ott is húz akkor van gond.
Normál közúton tényleg normális ha jobbra húz, mivel az út egy picit púpos hogy lefolyjon róla a víz. Ezért érezheted úgy hogy jobbra húz, de ha átmész a baloldalra akkor meg balra húz.
-
Teodor52
senior tag
válasz
MasterMark #1712 üzenetére
Lézeres négyfejes műszer enged valamennyi tűrést, hogy egy nagyon kicsit, de nagy kicsit húzzon az autó jobbra?
Illetve még egy kérdés: azt mondják, hogy minden autó alapból jobbra megy. Ilyet én még nem hallottam!
Ez igaz? -
Teodor52
senior tag
válasz
MasterMark #1710 üzenetére
Ezért húzhat valamelyik irányba az autó?
-
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Centírozás kimutatja a felni excentrikus futását vagy külön kell vizsgálni?
Másképpen, ha egy gumiabronccsal szerelt felnit(komplett kereket) centírozógép kiegyensúlyozottnak értékel, attól még lehet probléma a felnivel és ennek következtében húzhat valamelyik irányba? -
BaLee
addikt
válasz
molnarpeter #1707 üzenetére
Thx ez jó ötlet!
-
Teodor52
senior tag
Köszönöm az infókat!
-
BaLee
addikt
válasz
molnarpeter #1704 üzenetére
Felejtős. Egy 8-10 ezres szívócsőből 92 ezer volt a gyári alkatrész, fényszóró anno 15k utángyártott vs 120k gyári meg még van pár példa. Kocsi nem ér már annyit amennyibe szerintem ez az alkatrész kerülne.
Működik amúgy a kocsi így is szóval nem annyira SOS de múltkor kitisztíttattam az elosztófedél alatt és utána pár napig tökéletes volt aztán újrakezdte a hibát (gázadásnál elmegy az ereje, alapjárat ingadozik stb.).
-
BaLee
addikt
Van valami tuti tippetek, hogy eu-n belül van-e valami nagyobb autóalkatrész webshop, ahonnét tudnék rendelni egy olyan alkatrészt amit itthon már nem találtam, csak bontottan.
Egy T2T60371 jelű gyújtáselosztóról lenne szó, ebay-en UK-ban találtam meg USA-ban.
Mindkettőre jön vám+áfa még ami eléggé megdobja az árat (75-80 ezer HUF).
Bontottat találni még 1-2-t itthon is 12-20k körül de nem tudom ilyen jellegű alkatrésznél van-e értelme kísérletezni bontottal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest