- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
molnarpeter #1298 üzenetére
jaa, persze. Nem volt elfektetve vagy ilyesmi.
-
TheProb
veterán
válasz
molnarpeter #1296 üzenetére
Fullra behúzott állapotban, emelő állapotban lévő csavarral.
Nem tudtam, hogy ezeket is lehet/kell légteleníteni. Utána nézek, bár a manual-ját nem találom ennek a szarnak. Mondjuk gondolom nagy vonalakban ugyan az a működése mindnek. -
TheProb
veterán
Kroki emelőből tud elmenni úgy az olaj, hogy semmi nyoma nem marad? (alatta a padló csont száraz)
Az egyik emelőm pár használat után "meg sem mozdul" és ha jól tudom, akkor az az olaj hiánya miatt lehet. (természetesen a csavar "emelő" állásban van") -
Sziasztok!
Egy 1999-es Peugeot 306 1.4-es 8 szelepes benzin motorja erős kopogó hangot hallat, amikor átmelegszik.
Másik tünet, hogy magas fordulaton nagyon melegszik.A szervizek szerint főtengely, vagy dugattyú, de az biztos, hogy szét kell kapni a motort teljesen.
Mindezt egy évvel a hengerfej tömítés, síkolás, és szelepfedéltömítés és minden egyéb járulékos dolog cseréje után. :(A kérdésem, hogy egy ilyen mókát meg lehet úszni nem drágán?
Valami varázs szerelő kellene, aki csodás módon szét tudja szedni, majd összerakni anélkül, hogy mindent is cserélni kelljen. Vagy ilyen csak a mesében létezik?Köszi előre is!
-
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Adott a Honda Civic ufo, 8gen hatchback 1.8 benzines.
Mindig indul, viszont egyre gyakrabban ad (főleg órákig állás után, melegen indításkor nem igazán) indítás közben kerregő, súrlódó hangot. Önindító az esélyes, esetleg ezzel együtt bendix kerék, vagy fogaskoszorú? Mennyi esélye van a fogaskoszorúnak? Ismerős autószerelőm szerint kevés esélye van a fogaskoszorúnak, de gondoltam kérdezek még, mielőtt önindítót cseréltetek.
Köszönöm a válaszokat! -
jjohn
aktív tag
válasz
MasterMark #1291 üzenetére
Persze azt értem, csak fura hogy a műszerfalon le fel mászkál a mutató.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szivacs1987 #1289 üzenetére
Autodoc mindegyik. Inkább kérnék egy ajánlatot kauffernél, vagy pl ebay
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy 2005-ös Hyundai Acent (LC ) 1.3 benzin lépcsőshátú G4EA 63kW/86LE 12V motorhoz lenne szükségem szelepfedélre.
A neten találtam is pár darabot/weboldalt, de mindhárom weboldal úgy tűnik, mintha ugyanz lenne csak más kinézettel/névvel.
Van tapasztalatotok ezekkel az oldalakkal, vagy van esetleg valami más forrás is a beszerzésre?
www.eualkatresz.hu
www.motordoctor.hu
www.topalkatreszek.huA segítségeteket köszönöm.
-
jjohn
aktív tag
Hali mindenki!
Kérdésem lenne! Alfa147 1,6 TS 106 LE olyat csinál a hőfokmérő. Szépen felmegy ~90 C-ra majd egy idő után visszaesik olyan 80-as értékre, majd kis idő múlva újra rendesen mutat és ezt játssza. Akkor fordul elő mikor megy fűtés a kocsiba különben nem. Vajon mi lehet az ok?
Ennyire visszahűt a menet szél? Vagy kiegyenlítő tartály levegőző szelep dugulás? Vagy kontakt hiba?
Élőben mérve lett nem ugrál, normálisan melegszik fel a víz.
Más hiba nincs minden paraméter jó olaj, víz rendben, megy mint a golyó.
Köszi előre is! -
Golyobis
tag
Te azt teheted, hogy irány a legközelebbi megbízható műhely, a fék nem játék.
9 autószerelőt selejteztem ki külömböző okok miatt mióta van autóm, ami mostanáig számítva kb 1 évet jelent, köztük mindet vagy ajánlotta valaki, vagy csupa jó google értékelés alapján választottam.
A 9-ból hárman arra sem voltak képesek, hogy bezárják az utcán az autót, millón felüli értékkel megrakodva parkoltatták nyitot ajtóval, közülük kettőnek direkt felhívtuk a figyelmét előre, hogy ne hagyják nyitva, az egyikőjük meg is sértődött, hogy ő bizony aztán mindig bezárja, és így is tett első alkalommal, de másodjára amikor nála voltunk és nem szóltunk, már elfelejtette, és nyitva hagyta (más bűne is volt, de még mennyi).
Egyvalaki nem azokat javította meg amit kértem, így vagy 80k-rel többet kellett fizetni, emellett kereshettem másik szerelőt hogy az eredeti, amúgy egyszerű hibákat orvosolja.
Volt aki egy megjavítás mellé mindig el is rontott valami mást.
A többi csak egyszerűen hanyag munkát végzett, pl tipikusan kicseréltek valamit ami rossz volt, de nem tárták fel a hiba okát, hogy miért romlott el az a valami, így a kicserélt alkatrész is rövid időn belül újra kuka lett.
Kéziféket behúzni ugyancsak luxus.Gyanítom hogy a fék már régóta szorul, de annak ellenére minden alkalommal rákérdeztem, sehol sem javították meg a dolgot. Most idén kétszer cserélték a tárcsákat és a betéteket kompletten, először mert szerintük kopottak voltak, másodszor pedig mert görbe volt a tárcsa és ütött.
Csere után az első 10 km-es út alatt megégett az új fék, szervíz szerint ez normális, most a tárcsa újra üt, mert hallom hogy fékezéskor egyenetlenül súrlódik.Most találtam egy szerelőt, aki megnézte, és a korábbi svindlerekkel ellentétben ő azt nyilatkozta, hogy szerinte ez a szorulás és melegedés nem normális, javítani fogja.
Ő volt az első és egyetlen eddig, aki szimpatikusnak látszott.Kb. ugyan ezt a történetet hallottam apámtól, és más ismerősöktől is, csak a fel nem tárt, és ezért visszatérő hibák voltak külömbözőek.
-
8
senior tag
válasz
Golyobis #1284 üzenetére
Azt sem tudom hogy mit kellene tenni a dolog kiderítésére.
Te azt teheted, hogy irány a legközelebbi megbízható műhely, a fék nem játék. Ott majd szétszedik és összerakják megint, ellenőrzik valóban a helyes alkatrészek lettek-e beépítve, légtelenítik, illetve ellenőrzik a fékrendszert, lehet hogy nem is a cserélt alkatrészeknél van hiba.
Csere után fékezéskor fékhang lehet egy ideig (max párszáz km), amíg összekopnak a tárcsa és a betétek, esetleg enyhe súrlódós hang mikor megforgatod a kereket, nagyobb sebességű fékezéskor enyhe remegést is érezhetsz a kormányon akár 1-2000 km-ig, amíg teljesen összekopik minden.
De amit leírtál, az egyértelműen balesetveszélyes állapot. -
subaruwrc
félisten
válasz
Golyobis #1282 üzenetére
feltételezve hogy jól van összerakva, valóban van egy bejáratási fázisa a fékednek
de ha túlságosan szorul az nem normális
főleg elöl.
meg lettek takarítva rendesen a csúszó felületek ?
ha csak rá dobták az új betétet a retkes rozsdás felületekre akkor megszorulhatott ennyi idő alatt is -
Golyobis
tag
Sziasztok,
Elvileg nemrég cserélték a betéteket és tárcsákat is, mert szerintük azok görbék voltak.
Igazából a csere után az első párszáz méteren még jó volt a fékhatás, de aztán mentem vele autópályán vagy 10 km-t, és amikor megálltam, akkor éreztem, hogy égett kuplung szag jött belőlük, azóta úgy érzem, hogy a fékhatás nem túl bika, bár elmegy.Amit észrevettem még, hogy az első tárcsafékek melegszenek, a felni is átforrósodik, emellett a fékbetét akkor is folyamatosan hozzáér a tárcsához, amikor nem nyomom a pedált.
Ez úgy derült ki, hogy megemeltem elöl, és megforgattam. Ha meglököm egy kicsit, akkor a lendületet kb fél vagy egy teljes kerékfordulat alatt elveszti, forgatás közben enyhe súrlódó hang van.
A felni belső oldalán mindent fekete por borít.Több szerelőnek is mutattam vagy telefonon mondtam, szinte mind azt mondták, hogy szerintük ez normális jelenség.
Viszont ha jól sejtem a folyamatos enyhe fékezés kis mértékű, de folyamatos energiapazarlást eredményez, ami a kilóméterek alatt összeadódik, emellett a fékek is hamarabb elkopnak, ezért abszurdnak tartom amit a szerelők mondtak.
Kérlek javítsatok ki, hogy tényleg én vagyok a hülye, és a dolog normális, vagy a szerelők nem mondtak igazat.
Másrészről a szerelők akiknél voltam amúgy sem voltak túl megbízhatóak, így eggyel több ok hogy kételkedjek (szerszámokkal megrakott furgont nyitott ajtóval tárolják az utcán közterületen, kéziféket nem húzzák be, motorháztetőt nem zárják rendesen, volt aki nem is azt javította meg rajta amit megbeszéltünk, vagy megcsinált valamit de elrontott egy másik valamit közben stb.) -
7Sony7
addikt
Üdv. A váltókar nyikorog, mikor 2-ből 3 ba kapcsolok. Gondolom zsírhiány. Milyen kell bele?
-
TheProb
veterán
Áhhá, akkor az eltérő menetemelkedés magyarázat lehet arra, hogy a kitámasztóval mért nem volt hajlandó megmozdulni a dugattyú.
Úgy csináltam, ahogy te is írod, kézzel nyomva és tekerve. De ez csak az egyik oldalnál működött. A másiknál tekerhettem a végtelenségig, nem mozdult 1 mm-t sem. Sőt, volt, hogy inkább kifelé mozdult a munkahenger.4/4 ember a nyereg cserét mondta, ma már megjött az új, holnap rakom be.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
TheProb #1278 üzenetére
Bravonál előfordul, hogy a szerszám menet emelkedése nem azonos a dugattyúban lévő menettel. Nem állt az be, csak szorul. Vedd le a kitámasztó elemet, úgy csavard és csak óvatosan nyomjad közben kézzel a szerszámot. Vissza fog menni a helyére. Türelem játék. Előfordult velem is, bravo 2 utas oldalin, hátul. ;) Arra ügElj, hogy a betéten lévő pöcök bele kell hogy essen az egyik vágatba, tehát függőleges helyzetben kell állnia a hengeren a két vágatnak, mire visszaér teljesen a nyeregbe a henger. ;) Fiat specialitás. Többi markánál nem láttam ilyet.
-
TheProb
veterán
-
m.lala
aktív tag
válasz
bitpork #1269 üzenetére
Köszönöm mégegyszer.....az általam kivett pollenszürőből(ami pont fölötte van) kiesett némi falevél, a hiba utána jelentkezett, bár nem azonnal....nagyon úgy tünik ettől volt ilyen hangja, kitakaritás után ugyanis megszünt...kissé nehezen hiszem el, hogy egy pici falevél ekkora búgást okoz egy ökölnyi ventillátorban, a falevél körömnyi volt, de elcsendesedett.. a vidi nagy segitség volt 10 perc alatt végeztünk vele...jelenelg hibamentes, remélem megúsztam.
-
embe
nagyúr
Sziasztok Urak!
2004-es Wagon-R 1000-es, a B1021 - vezető légzsák gyújtás, szakadás hibát dobja, és világít a légzsák visszajelző.
Kormány 1,5 évvel ezelőtt volt szerelve, azóta hiba nélkül működött.
Ez a kormánylégzsák átvezető tekercs hibája lehet?
Esetleg hogyan tudnám kimérni, nincs-e kábelszakadás? A fotón látható 4 kábel elrendezése-sorrendje megegyezik a másik oldalon lévő bementi csatlakozók sorrendjével?
-
Szerencséd van - nem vészes akár otthon is megcsinálható. Viszont a csapágy egye rosszabb lesz és lesz egy pont amikor megáll.
-
m.lala
aktív tag
válasz
bitpork #1267 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszod, feltételezem nem tud megszorulni és emiatt azért használhatom.
Akkor ha jól sejtem akkor ez a fütőventillátor motor csapágya? Nem értek hozzá elnézést.
2016.évi hyundai elantra, erősen a müszerfal mögül jön a hang, remélem nem kell lebontani. -
-
m.lala
aktív tag
Sziasztok, kérnék pici segítséget, mielőtt szervizbe viszem az autót.
A gépkocsi utastér ventillátora, melyet az autó automatán és a sofőr is manuálisan is szabályoz, a növekvő fordulat erősségével arányosan morgó hangot hallat, mely jól elkülöníthető a motorzajtól, a ventillátor fordulatszám csökkenésével a zaj is csökken. Hibakódot az autó nem mutat, hűtés, fütés és minden egyéb funkció müködik, a légáramlat változtatás szintén müködik, a morgó hang jól hallható ráadott gyújtásnál is és inkább a műszerfal mögül lokalizálható egyfajta búgó motorhang.
Mire gyanakodhatom, illetve inkább az a kérdésem merjem e igy használni? -
MacEdm
tag
Sziasztok!
Adott egy 2017-es fiesta, mondom újratöltöm a szélvédőmosót aztán a következő látvány fogadott.
A hütővizem is fogyott valamennyit, most minimumon van.
A képek alapján tudnátok mondani valami okosságot, hogy mi folyhatott szét ennyire?
Az biztos, hogy holnap kérek időpontot a szervízbe, hogy nézzenek rá. -
-
-
-
7Sony7
addikt
Üdv. Hidraulikus motortartó bak. Febi és meyle közül melyk a jobb?
-
7Sony7
addikt
válasz
bitpork #1255 üzenetére
Sajnos a fordnál nem tudom hogy van ez. Az biztos, hogy egy idő után mindent kikapcsol, de érthetetlen rendszer szerint. Van amit szinte azonnal, van amit fél óra múlva. Nekem az kellene, hogy motor leállításkor elvegye a villanyt. Találtam egy rádió kapcs rajzot, talán ott lesz valami.
-
A fordnál nem tudom hogy van, de a VAG csoportnál létezik egy olyan aminek az a neve h E state ami egy jel ami a can buson megy végig a kulcs kivétele után és adott időpont alatt szépen lassan kikapcsolja a mindent is h ne merüljön az akksi. Ezt még nem hallottam hogy bárki is kikerülte volna.
-
bul07
nagyúr
A autó Can-bus csatlakozóját én semmiesetre se piszkálnám, egy zárlat és akár a kocsi egész vezérlőjét lehet cserélni
Szerintem a legjobb és legbiztonságosabb megoldás a biztosíték dobozból vételezni
Kell egy biztosíték tábla kábel, vagy Biztosíték elosztó, késes, ki hogy nevezi de még pár néven megtalálható
Ilyen [link], és persze a te kocsid biztosíték táblájának megfelelő, amit linkeltem az micro méretű, három méret vanÉs mondjuk ha a szivargyújtóban csak gyújtásra van feszültség akkor annak a biztosíték helyére bedugni ezt a csatlakozót és már van is vezérelt 12V
Aztán csak a kábelt kell oda fűzni ahova akarod -
7Sony7
addikt
Sziasztok. C-Max, 2009 1.6 tdci, Can-bus. Kellene nekem valahonnan egy kapcsolt (Gyújtáson működő) 12V. Anyóülés lábtér/műszerfal jobb oldal-középre. Honnan tudnék legegyszerűbben vinni?
-
szilchi
őstag
Szép napot.Egy 3. gen Mitsubishi Eclips-en (2000-s évj.) felújítottam az első tárcsafékeket meg lecseréltem a fékfolyadékot (Dot 4 ). Légtelenítettük a féket.A fékpedál felkeményedik rendesen,de ha beindítom a motort,akkor ellenállás nélkül beesik.Álló motornál ha megforgatom a kereket és benyomom a pedált,akkor fékezi a kereket.ABS nincs benne.
-
maglew
aktív tag
Pesten vagy Gyál környékén egy jó, megbízható fényezőt tudtok ajánlani?
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy BMW E36 316i. Hátsó főtengely szimering cseréhez le kell-e engedni a motor olajat, vagy minimális veszteséggel cserélhető? Nemrég volt olaj + szűrő csere ~ 800km, és utána kezdett el szivárogni az olaj a szimeringnél.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Nyelestengely csapagynak van egy pici hangja. (Mtx75) olajcserének van értelme, vagy emiatt felesleges?
-
jozsi252
veterán
Nem tapasztaltam a leírt hibákat amik a linken vannak. Közben találtam egy helyet ahol megcsináltatnám, csak épp most mentek szabira (Pátkai autó). Aug végére foglalok időpontot és le is tudom akkor a projektet.
60k-s árajánlatot kaptam ami már jó nekem. Márkaszervizben 100k lett volna. -
bul07
nagyúr
válasz
jozsi252 #1240 üzenetére
Ezzel simán mehetsz még akár sokat is, csak arra kell figyelni hogy ne fokozódjon, ha elkezd csepegni az olaj akkor már sürgős
(jártunk már így zsír új lengéscsillapító és a második napon elfolyatta az olajat, garanciában cserélték a alkatrész boltban)Amúgy ha mérésre jó volt akkor ennyi nem befolyásolja a működését, inkább aggódnék a másik 30%-os miatt, az már okozhat gondokat inkább a miatt sürgősebb a csere, persze jó pár száz kilométert azzal is el lehet még menni
És nem amiatt hogy mondjuk kiesik a kerék, hanem a többi alkatrész jobban igénybe van véve annál a keréknél és akár a gumi is rosszul kophat és egy gumi sokszor sokkal többe kerül mint két lengéscsillapító(mert ugye ha egyik oldalt félre kopik ritka esetben ússza meg az ember egy gumi cserével akkor már inkább 2db gumival lehet számolni)
Ezt olvasd át , ha a felsorolt hibából bármelyiket tapasztalod akkor hamar csere
-
7Sony7
addikt
válasz
molnarpeter #1238 üzenetére
Azt nemrég kapott újat, de attól még lehet. Na majd fülelek.
-
bul07
nagyúr
válasz
jozsi252 #1236 üzenetére
Eresztésen mit értesz?
Csepeg az olaj az alján ha mész vele, vagy csak olaj párás a lengéscsillapító.Ha csepeg akkor érdemes sietni a cserével de akkor is mehetsz vele csak csökkentett tempóval mert a kocsi stabilitása csökkenhet.
Ha csak párásodik akkor nincs indok a sietségre -
7Sony7
addikt
Srácok, tdci (hdi) 1.6 2009. Leállítás után olyan hangot ad, mintha egy kis szivattyú feltöltene egy tartályt, aztán a végén fingik egyet. Mi lehet ez, illetve ezek a motorok milyen "műveleteket" végeznek leállítás után?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
A héten voltam a 2017-es Yarisommal kötelező szervizen, és sajnos a bal hátsó lengéscsillapító ereszt. 75 000km van a kocsiban összvissz. Ki lett mérve és elvileg 52%-os. A kérdésem az lenne hogy a kocsival még nagyjából hány km-t lehet elmenni? Érdemes SOS-be megcsináltatni, vagy még pár száz km-t el tudok vele menni szerintetek?
Sajnos nem tudni hogy mikortól kezdhetett el ereszteni. A legutóbbi 60 000-es szervizen semmi baja sem volt.
A legszomorúbb az egészben hogy a jobb hátsó meg 30% körüli.De lényegtelen mert úgy is párba lenne cserélve, viszont az legalább nem ereszt.
Márkaszervizbe 100k-s ajánlatot kaptam a 2 cseréjére de azt inkább elengedem. Szóval még félig meddig folyamatban van szerelő keresése Gödöllő környékén is. -
seger
addikt
Sziasztok! Citroen c4 grand-ról mi a véleményetek? 1.6 HDI?
-
fatalerror19
csendes tag
Sziasztok
Adott egy 2014-es 1,2-es swift.
Néhány hónapja hallok egy nagyon idegesítő hangot menet közben, alacsony gázállásnál 40-70-es tempó környékén sebességtől függően, főleg négyesben és ötösben. Jobb szó híján prüttyögésként tudnám leírni, ami a fordulattal gyorsul, lassabb tempónál pedig már néha inkább kis nyöszörgés. Talán mintha motorféknél is hallanám gyorsabban gurulva, de olyankor elhanyagolható. 70-80-at elérve vagy elhallgat, vagy elnyomja a többi hang.
[link]
A felvétel szerkesztve van, magas hangok ki vannak emelve, hogy jobban hallatszódjon.
A szerelőm nem hallotta, szerinte minden tökéletes.
Esetleg volt-e már ilyen valakinek, vagy tipp esetleg, hogy mi okozhatja, mielőtt komolyabban nekiindulnék szerelőt kutatni, aki hallja is
Köszi előre is! -
-
7Sony7
addikt
válasz
bitpork #1229 üzenetére
Halvány gőzöm sincs, ezért kérdezem... Holnap elviszem klímáshoz. Ha mondjuk azt mondja, hogy simán csak feltölti, -és ugye benne marad ez a hibás nyomáskapcsoló- az okozhat kárt a rendszerben?
A másik ami meg most jutott eszembe, ezek vajon hogy válnak műköésképtelenné? Mint a thermosztát, egyik állásban megszorul? Mert ha pl zárva maradt, akkor a feltöltés nem fog segíteni...
Ez most konkrétan olyan hiba amit nem akarok (felszerelés és tudás híján nem is tudok) otthon megcsinálni, csak érdekel. -
-
7Sony7
addikt
Üdv. A/C alacsony nyomás ciklus kapcsoló működésképtelen-hibaüzenet. A jelenség annyi, hogy 13-16 fok a leghidegebb, ami kijön a szellőzőn.
Mi célt szolgál ez a kapcsoló? -
BogyóBP
addikt
válasz
molnarpeter #1224 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
BogyóBP #1222 üzenetére
Keress fel egy karosszérialakatos műhelyt a közelben, ők tudnak majd árat mondani a kocsit látva
Adott típus facebook csoportba is érdemes bekérdezni, mennyiért vennék meg így ahogy van az autót (az eleje szokott értékes lenni bontva), aztán használtautó árak alapján már tudsz mérlegelni jobban, megéri-e a javítás
Üveget bestglass oldalán meg tudod nézni, mennyi lenne,de az a legkisebb probléma. -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Sajnos nem tudom hova irjak a problémámmal kapcsolatban. Megprobálom talán ide hátha tudtok segiteni. Sajnos az autonkba keletkezett egy kár árokba hajtás közben és tudni akarom javitható e még és ha igen mennyiért. [kép] [kép]
Igazából a tető egy része és a szélvédő ami tré nagyon..Motorháztető kerekek elülső lökhárító azok gyakorlatilag sértetlenek
-
Sziasztok!
Peugeot 306 első ajtózárhoz hogy lehet hozzáférni?
Be van ragadva, és ki akarom pucolni.
Kívülről a wd40 nem segített.Kössz!
-
maglew
aktív tag
Sziasztok. Egy megbízható, jó fényezőt keresek Budapesten. Kiket tudnátok ajánlani?
-
hardad
csendes tag
Sziasztok !
Baranya megyében esetleg vonzáskörzetében keresek, olyan villamossági szerelőt akinek van megfelelő műszere és hozzáértése, hogy 1-1 kisebb problémát azonosítson és orvosoljon a számomra. Mercedes Benz CLC 220 (110kw) 2.2 cdi 2009
Tudnátok javasolni valakit a számomra jó szívvel,esetleg van itt szerelő aki tudna segíteni a számomra?
Köszönöm!
-
7Sony7
addikt
Üdv. 1.6 tdci, üzemmeleg, automata klíma bekapcsolva. Lámpánál állva alajáraton rántott egyet a motor, mást nem vettem észre. Klíma hiba okozhat ilyet esetleg? Hibajód nincs, élő adatok (amit tudok) rendben.
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok. Budapest és környékén tud valaki jó és megbízható szerelőt, alany egy swift 1.5 lenne...
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 1999-es 1.4-es szívó benzines Peugeot motor esetén mennyi idő, mire az olaj eléri az üzemi hőmérsékletet?
Amikor a víz eléri a megfelelő hőmérsékletet, akkor még nagyon hideg hangja van a motornak, és a szokásos csapágyas hangja csak 5-10 perc után jön meg melegben, hidegben 10-15 perc is néha. Kb. 1 perc járatás után elindulva.Arra akarok a válaszokból következtetni, hogy a motor vagy a váltó csapágyas.
Gondolom a váltó később melegszik át.Ha a fent említett időnél hamarabb felmelegszik az olaj, akkor a váltó csapágyas, de ha a motorolajnak kell ennyi idő a bemelegedéshez, akkor az is lehet csapágyas.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Gen 1-es (986) Porsche Boxster-rel van tapasztalata valakinek (akár tulaji, akár szerelői minőségben)? Mire lehet számítani így ~20 évesen a modellnél, az IMS-en túl?
Illetve BP környékén esetleg tud valaki ajánlani korrekt szerelőt? Valahol olvastam egy "Pesti" Norbi nevű egyént, de ez így önmagában nem sokat mond. -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, Alfa 147 1,6 benzin 15 éves 136 000 km van benne. Olajcsere volt benne, kb azóta 5000 km mentem vele, mindig ellenőriztem az olajszintet semmi fogyás , de most az utolsó ellenőrzés óta 1800 km ment és elfogyott kb 1,5 L olaj. Hogyan lehetséges, eddig semmit nem fogyott? Mi lehet az ok, esetleg az olajszűrő biztonsági szelepe ez csak tipp?
Köszi a választ. -
gyimger
őstag
Srácok, egy gyors kérdés!
Ha a hűtősapka alatt nincs víz (egyáltalán), csak a kiegyenlítő tartályban, akkor az lehet termosztát hiba vagy valószínűleg inkább dugulás a kettő között?Magas fordulatszámnál a mutató az egekbe megy, de a kiegyenlítőben lévő víz hideg. Ha ez segít valamit.
-
bul07
nagyúr
-
seger
addikt
válasz
Anaren91 #1097 üzenetére
Olvass bele komolyabb autószerelő csoportba. Minden szerelő gyakorlatilag minden motornál azt írja, az egy fos.
Ha mindegyik fos, akkor járj gyalog.
Egyébként sok szerelő azért mondja, hogy szar meg hulladék, mert nem ért hozzá. Egy motor, teljesen mindegy milyen, ha hozzáértő foglalkozik vele, és karbatartást is megkapja, akkor nincs vele gond.
Én sok helyen megfordultam egy tipussal (direkt nem írom, mert azt írnák sokan, alapból szar) mire megtaláltam a megfelelő hozzáértő embert, aki nem meggazdagodni akar hanem becsületesen dolgozni. Hozzáteszem, volt olyan helyen egy problémával (porlasztó) de az ember a váltótartó bakot cserélte... -
Sziasztok, nemrég vettem egy 1.8-as benzines Honda FR-V-t. Alapjában szépen megy az autó, meg vagyok vele elégedve, de ha a klíma bekapcsol, akkor furcsa, kerregő hang jön a váltó környékéről, ami azonnal abbamarad, ha leáll a klíma, vagy benyomom a kuplungot.
Készítettem róla egy videót, 14 mp-nél kezdődik és kb. 10-12 mp-ig tart. Aztán ez ismétlődik kb. fél percenként. Mi okozhatja szerintetek?
Köszi előre is...
-
matrix23
tag
válasz
molnarpeter #1201 üzenetére
Köszi szépen a választ
Szerinted nagyságrendileg mennyi lehet ennek a javítása?
-
DonThomasino
veterán
Találtam a pocolon egy 8 éves G12 es fagyállót, zárt műanyag üvegben.
Van ennek szavatossága, vagy utántöltésre korlátlan ideig használható ? -
7Sony7
addikt
Üdv. Kellene nekem réz tömítőgyűrű, a turbó olajcső tömítéséhez, ha ki szeretném venni a szitaszűrőt. (1.6tdci)
Viszont van 200ft-tól 3200ft/db-ig.
Itt számít a márka, vagy mind ugyanolyan?
Ezeket is ki kell lánggal lágyítani?
Ja, ez 3mm vastag. Gondolom nem lehet kiváltani sima 1,5mm-essel? -
maglew
aktív tag
válasz
molnarpeter #1202 üzenetére
Hátul van, le kell szedni a tető kárpitot. Aztán akkor kétszer kellene szerelőhöz mennem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest