- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
De most így mi van, bevittem átment de semmit nem tudok a kocsiról hogy milyen állapotban van.
Nem tudom kihangsúlyozni jobban, erre van a szerelő, a műszaki vizsga nem.
(Sőt mondok jobbat, meg lehet tőlük kérdezni a vizsga után, hogy van-e valami amire rá kell nézetni szerelővel) -
MasterMark
titán
De pont ezaz, hogy nem mutatná. Olvasd el amit írtam. Nem graduálisan lesz rosszabb egy lengéscsillapító.
Minden autónál van eltérés hogy mennyire kell fújni a gumit személyek és megpakoltság függően.
Ráadásul ezek az értékek 16-20 fokra vannak megadva, így ha mondjuk kint 0 fok van vagy 32 fok akkor eszerint kellene átszámolni... -
MasterMark
titán
Nem tudom mennyire tudod, de az ilyen lengéscsillapító mérés nem ilyen pontos, hogy ebből ilyen következtetéseket lehessen levonni. Függ a guminyomástól, gumi mérettől, és egyáltalán nem lineárisan mutat bármit is. A lengéscsillapító is úgy romlik el, hogy vagy átenged a tömítése vagy kifele kifolyik az olaj, az nem graduális lesz, hanem egyik nap jó, aztán utána meg nem.
Ugyanígy a fékhatás mérés. Egyik nap még lehet teljesen jó, másnap megszorul a dugattyú és nem lesz jó. Nem függ a fékbetét kopottságától, mert az a legvégéig ugyanolyan lesz szinte.
Szóval különösebb információtartalommal nem bírnak ezek az adatok, azon kívül, hogy épp akkor jó-e vagy nem.
-
Pont azért amit te is szeretnél... A kopó alkatrészek milyen állapotban vannak. Ezt szajkózod most.
És hogy mint felelős vezetőként nyugodt legyél, hogy műszakilag rendben vannak-e a kocsid azon részei is amik kopnak. Egy gyengébb fékből mekkora baleset lehet, gondold csak végig. Nem a kárról beszélek, hanem a sérülésről amit okozhatsz ezzel.
Hosszabtávon ez költséghatékony, hisz nem várod meg még más is meghibásodhat, vagy ebből lehet a baj.
Amit lehet tegyün meg hogy megelőzzük a sérülést/kárt. (Persze ettől függetlenül is lehet baleset, de legalább megpróbáltá mindent megtenni) -
Ha nem lenne a szerelő haver akkor is elvinném szakihoz. Enneek nrem az volt a mondanivalója hogy haver vagy haver.
És ha a szerelő barátod nem mér akkor mégis mire alapozza hogy azok amit méréssel néznek jók is lesznek, mondjuk a fék esetén hogy állapítja meg pontosra hogy nem e megengedettnél nagyobb az eltérés akár kéziféknél.....
Ezért van a szaki, hogy tudja (mindegy hogy haver vagy nem), hidd el meg tudja állapítani.Egyszerű a sorrend pedig
(Tételezzük fel nincs baj a kocsival de közeleg a vizsga)
1. elmenni szerelőhöz hogy (készítse fel a vizsgára), nézze áta kocsit. (Még akár azt is hogy vizsgáztassa le, de persze ez nem kötelessége)
2. Amit javasol azt megcsinálni/kicserélni
3. elvinni szemlére/vizsgára
4. ha mégis találnak még valamit
5. megcsináltatni amit mondanak, hogy kell
6. levizsgáztat
7. fizet.Ehhez nem kell semmilyen pdf meg hasonló dolgok. Autó rendben, közúti használatra alkalmas, biztonságos. Ezt igazolja, hogy leműszakizott, azaz minden érték megfelelő.
De részemről ezzel le is zárnám. Mindenki úgy gondolja/csinálja ahogy szeretné. -
Akárhogy magyarázod ez nem így megy. Én pl megnézetem szerelővel barátommal a vizsga előtt, amit kell cserélünk, majd szemléztetem a vizsgasoron. Ha ők is mindent rendben találnak akkor ennyi volt. Mivel mindig figyelek a kocsim műszaki állapotára így felesleges is amit te szeretnél szerintem. Mindegy máshogy gondoljuk.
-
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
-
jozsi252
veterán
Nem tapasztaltam a leírt hibákat amik a linken vannak. Közben találtam egy helyet ahol megcsináltatnám, csak épp most mentek szabira (Pátkai autó). Aug végére foglalok időpontot és le is tudom akkor a projektet.
60k-s árajánlatot kaptam ami már jó nekem. Márkaszervizben 100k lett volna. -
Anaren91
senior tag
Almát almához. Egy hasonló kategóriájú autón ugyan ennyi, nyilván nem egy Swifthez kell hasonlítani. Kettőstömegű minden kocsiba "drága" az árához képest, és előbb utőbb cserélni kell. De am nekem is BMW-m van, automata váltós, szerencsére nem rég még az előző tulaj újítatta fel, hasonló árban volt az is. De ha le van cserélve az olaj időben akkor nagyon nem kell félni az automatától.
Az meg, hogy az emblémás felárat fizeted meg, részben igaz csak... Nekem 2007-es a 35d, faternak meg van egy 2011-es B7 es passat, hát anyaghasználatban ég és föld a kettő...(a négyhengeres dízel hangjáról már nem is beszélve)Nameg a motor se ugyan akkora, nem ugyan azt a teljesítményt kell elbírnia egy tömítésnek egy 350 lovas 35d ben(vagy a videóban lévő 30d esetében 230 lóerő körül) mint egy 140 lovas Passatban, nyílván drágább is lesz. De ha pl egy ugyan csak 2 literes e60-al hasonlítom össze akkor kb semmi különbség nincs árban a bmw és vw alkatrészek között... van ami olcsóbb a bömösbe. -
Anaren91
senior tag
Elnézve a videót megint elkezdtem nevetni magamba a sok emberen aki hajtja a magáét, hogy neki nem kell automata mer azt drága javítani, kézi meg örökélet +2 év, meg ócsó stb... Kettőstömegű 378k teli áron XD
Jelen esetben szerintem mind 1 melyik mellett döntesz.. ha már ilyen ramaty állapotban van az az Alfa, hogy be sem indul, akkor nem sokat foglalkozhttak vele....
De abból kiindulva, hogy ha nem volt legalább félig a tank, akkor nehezen indult, esetleg egy üzemanyagszűrőt nem ártana cserélni, nem hiszem, hogy nagy tétel lenne."How much does it cost to run a Alfa Romeo 147 hatchback?
Alfa Romeo 147s are relatively cheap to buy. However, running costs are high.
Servicing is as expensive as for a BMW or Mercedes, and some spares are more costly than you'd expect. To make matters worse, a few routine repairs are complicated and push up labour charges."Azért mielőtt belevágsz a családi projektbe, én elvinném egy szakszerű átvizsgálásra, inkább az a pár tizes bukjon, mint, hogy cumira szaladj... Használt teszt cikkből idézve: olcsó megvenni, szervizelni annyi kb mint egy BMW-t vagy Mercit, szar szerelni, ezért sok pénzt is elkérhetnek óradíjra.
-
Spec
őstag
Értem én ezt. Én is így gondolom, és nem is akarnám túlgondolni, csak pont ez piszkálta fel az agyamat, hogy úgy adják elő ezt a dolgot, mintha nem is tudom milyen óriási szentségtörést követe el az ember, ha benyomva tartja a kuplung pedált pár 10 másodpercig.
De észszerűen megindokolni senki se tudja, hogy ez miért is rossz, csak a régi beidegződések miatt állítják, hogy ez rossz, és ne csináld.
Én a magam részéről sokkal rosszabbnak tartom, amikor valaki pl. araszol Bp.-es a dugóban, és fél percenként megáll. Üresbe ki, sőt van aki még a kéziféket is behúzza, hogy mindkét lábát levehesse a pedálról, aztán még a mobilt is nekiáll nyomogatni. Majd vált a lámpa, és már régen menni kellene, akkor kezd el kotorászni, hogy jajj úr isten, akkor váltsunk, meg kézifék, és mire elindul, már vált is a lámpa megint pirosra. Na ezért is van többek között, hogy egy lámpa ciklus alatt át tud menni 3-4 autó, mert megy a szöszölés, szuttyogás az elindulással.
Jah, és szerintem, egy kapkodós, hirtelen, erőltettet váltás sokkal károsabb az egész váltószerkezetre, mint egy felkészülten elvégzett benyomva tartott kuplung felengedés, és elindulás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux Mint
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged