- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
Üdv! A vízumpának van valami jellegzetes hangja, mielőtt beadja a kulcsot? Valami olyan hangot hallok az ékszíjak felől valahonnan, mint egy szárazon vinnyogó csapágy.
-
Ez ugyan nem fekete, de tavasszal úgyis megy rá a fényezés... a gyártó ezt ajánlja autókra:
Hammerite Rozsdagátló Alapozó SprayVagy inkább egy selyemfényűt?
Hammerite Selyemfényű Spray, vagy fényeset? -
válasz
molnarpeter #590 üzenetére
Ja, ez lenne a cél.
Konkrét márkát, anyagot tudnál ajánlani? -
Üdv!
Ma a kapkodásomnak köszönhetően az autóm (Focus kombi 2006) barátságot kötött a mélygarázs egy oszlopával, íme az eredmény:
Március környékén vinném szerelőhöz egy nagyobb szervizre, majd akkor - ha lehet - kikalapáltatnám, illetve lefényeztetném, de addig is kellene valami rá, hogy a rozsda ne kezdje el enni a lemezt... igen, ott ahol olyan szépen szétvált a törésnél.
Sajna nincs garázsom, utcán tárolom, így fokozottan ki van téve az időjárás viszontagságainak.Ti mit tudnátok ajánlani?
-
7Sony7
addikt
Halló. Új téma: Opel Astra F. Elvileg az első futóműnél csak összetartás állítható. Viszont nem beállítható, mert a jobb oldali +1-2 fokot befelé dől. Alul minden ok. a toronycsapágy és a felfogatása környékén lehet olyan hiba, ami ezt okozhatja?
-
7Sony7
addikt
Új infó. Az utólagos kütyü működik, csak a szarakodó gyújtáskapcsoló miatt nem ment. ( Pár napja vacakol, menet közben elveszi a villanyt a rádióról, és annak a villanyára van kötve a kütyü is.)
Viszont rámértem, 14,6v amikor stabil, viszont mikor ugrál, felmegy 16-18V ra is. Fesz szabályzó tönkrement?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Megint itt. A reggeli téma nagyjából rendberakva, beállítottam az alapjáratot. Bár még mindig nem tudom, mitől állítódott el. Viszont:
Most, hogy belőttem az alapjáratot, arra lettem figyelmes, hogy fogyasztó nélkül (kivételesen le volt kapcsolva a ventillátor is) az alapjárat fülre stabil, de fordulatszámmérő szerint ugrál 900-1200 között!
A fűtőventillátor bekapcsolásával stabilizálódott, kikapcsolásával megint elkezdett ugrálni.Van még egy csavar a dologban:
Évekkel ezelőtt beépítettem egy két ledes vackot, ami piros/zöld mutatja az akku feszültségét. Kapcsolóra volt kötve, hogy ne menjen mindig. Ez most nem működik. Nem tudom összefügg-e?Ötlet?
-
7Sony7
addikt
Igen, vissza. Vettem is vissza rajta, de most, hogy mondod, az igencsak a hideg alajárati csavar volt. 2-3mm -t is kellett csavarnom rajta, hogy beálljon 1000 re.
Most reggel indítottam (-7c), és 7-800 f/p indult be, aztán szépen felment kb 1100 ig. Nem tudtam megvárni, míg bemelegszik, úgyhogy most ennyit tudok. -
7Sony7
addikt
Üdv. Astra f 1.7 tdi Isuzu, bosch ve mech. adagoló viaszos hidegalapjárat emelő.
Most egy lámpánál megálláskor kb 1300 ig esett visza az alapjárat, a szokásos kb 900 helyett. Üzemmeleg motornál. Többszöri megállás után sem változott, egyébként kb ugyanolyan a gép, jól húz, stb. Mi lehet az oka? -
jjohn
aktív tag
válasz
kalmanchris #576 üzenetére
Köszi! A híddal semmi gond. A tengelycsonkot lehet cserélni kell amire a fékdob megy.
-
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Citroen zx hátsó kerék agy tengelycsonk cserélhető e? Vagy csak teljes híd csere?
Köszi! -
e=mc²
őstag
Belinkelem ide is, hatha tud valaki informacioval szolgalni.
-
-
-
-
-Solt-
veterán
Tudom, hogy ő dönti el mikor kezd bele, pont ez a bajom!
Nincs rövidtávú használat... a legkevesebb amit megyek vele egy huzamban az 65km, amiből kb 30 km autópálya két részletben, ráadásul a táv közepén.
Munka eszköz, tehát 90%-ban neki kell alkalmazkodnia hozzám, de a maradék 10%-ban próbálnék a kedvében járni. Ezért gondoltam arra, hogy időnként kényszeríteném a regenerálásra mondjuk az autópálya menet megkezdésekor.
Eleve jó lenne időnként kiolvasni a szűrő állapotát anélkül, hogy szerelőhöz kéne vinni, amire csak pénz kiesés útján van mód. Tehát nem a szerelő a drága, hanem az, hogy addig nem dolgozik...
Egy obd2 olvasót már vettem hozza, de amit eddig próbáltam app, az nem olvassa ki a szűrő értékeit, pedig a program elvileg tudná.
-
Nem a felhasználó dönti el h mikor, hanem a gép. Azért a városban kezd mert a rövid távok alatt a fojtást már nem bírja leküzdeni csak a kinti nagyobb tempó sebességénél keletkező nagyobb nyomású gázzal csak. Ha ez sokszor előfordul akkor kell egy nagyon hosszú szakasz a pályán (100+ km nagy tempóval) vagy egy kényszerített regeneráció. De ez sem jelent semmit, mert ebben a stádiumban már nagyon teli szokott lenni a DPF vag vonalon. Le kell szedni takarítani vagy ha engedi a pénztárca cserélni.
Így viszont ne járj vele, mert kinyírja a turbót és akár a teljes motor is megfeküdhet miatta! -
-Solt-
veterán
válasz
molnarpeter #566 üzenetére
Soha nem akkor kezd bele a regenerálásba amikor "kéne"... megyek 30 km-t a pályán semmi, beérek a városba erre belekezd akkor amikor araszolok a dugóban és nem tudom normálisan pörgetni.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Létezik olyan applikáció (OBD2 adapterhez) amivel "kényszeríthető" a részecskeszűrő regenerációja? Ha nem, akkor valami emberi árú diagnosztikai kütyü / szoftver ami tudja ezt?
-
Predator2
addikt
Helló
Hobbi célra de mégis normális krokodil emelőt szeretnék vásárolni. Kértem ajánlatot a Bárditól és az Unixtól is.
Ezt írtam nekik:
Tisztelt címzett!
A segítségüket kérném, hobbi célra szeretnék egy krokodil emelőt vásárolni, Renault Thalia autómhoz.
1.5T verzió nekem elég lenne. Hosszú évekre tervezek vele, de árban ne legyen elszállva. A sok garancia előny. 20.000Ft-nál nem szánnék rá többet.
Mely gyártót és azon belül mely terméket ajánlanák nekem?Köszönöm a segítséget előre is.
Melyiket vennétek, vagy esetleg mást?
THX -
-
-
vadalma65
tag
Sziasztok! Balaton déli parton keresek automata váltó javításában, wandler felújításban jártas szakembert. Köszönöm.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Szeged vagy vonzáskörzetében tudtok bmw-hez valóban értő szerelőt aki meg is csinálja becsületesen a munkát?
-
válasz
molnarpeter #554 üzenetére
Koszi!
Arat azert nem mondtam, mert nem ertek hozza, es eddig tobb karosszerias mondta azt, hogy nem vallalja, igy nem akartam meg ezzel is szukiteni.
Meg fogom kerdezni a felsoroltakat.
A Balassagyarmati muhely adatai is johetnek, egyszerubb egyben vegighivni oket.Koszonom!
-
Sziasztok!
Tudtok kifejezetten megbizhato karosszerialakatost?
Egy '99-es Nissan Almeraval kellene csodat tenni.Kossz!
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
A kocsim hátuljáról hiányzik néhány betű (így vettem), betűket már találtam, csak azt nem tudom, hogy mivel kellene őket visszaragasztani, illetve a fenn maradt ragasztót mivel érdemes leszedni? (Gondolom olyan cucc kellene, ami nem bántja a fényezést)
Köszi!
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
2014-s 116 cdi Vito esetében az normális, hogy álló helyzetben nem pörög 3000-nél többet? Menet közben nincs gond, a fokozatokat ki tudom húzatni 3000 fölé.
-
rendon
tag
Sziasztok. Hozzáértők segítségét kérném. Van muteromnak egy Suzuki Swift 1.3, 2006-os A következő hibát produkálja:
A hiba nem állandó, változó időközönként jelentkezik! Egyesben elinduláskor rázkódik, rángat, érzésre addig míg a kerekek forgásba nem jönnek (míg csúsztatom a kuplungot)! Sebességeket könnyedén veszi, hang nem hallható menet közben, soha nem csinálja, csak az elindulásnál! Szerelőnél voltam vele, ő azt mondta hogy motortartó bakot kell cserélni. Kicseréltettem, de a hiba ugyan úgy fennáll. Aztán mondta hogy, lehet hogy a kuplung. Csak találomra nem akarok kicserélni mindent.
Van valakinek valami tippje hogy mi lehet a hiba forrása? -
jjohn
aktív tag
Üdv!
Mivel lehetne az ajtón lévő gumi díszt vagy védőt visszaragasztani kb 5 cm széles? Palmatex elválik.
Kösz előre is. -
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Az ajtókön lévő díszléceket hogyan érdemes lecserélni? Egyszerűen csak pár "fog" fogja az ajóthoz? (CHEVROLET LACETTI (J200) 1.4 16V 95 LE 70 KW) -
denko
senior tag
Sziasztok,
Mostanság azt vettem észre hogy jobbra kanyaradásnál hallom valami kopogó/ ropogó hangot hátulról.
Leginkább csak akkor lehet hallani. Viszont Kormányösszekötő gömbfejek most lettek cserélve fél éve(jobb,bal). (Opel Astra G 98-as). Lehet hogy gagyi volt az alkatrész vagy valami más produkálhatja?Pénteken neki indulnék ország másik felébe, elinduljak így egyáltalán?
Köszi a tippeket!
-
7Sony7
addikt
Köszönöm, a beállítási metódus megvan, (bár attól még szívesen fogadom, hátha egyértelműbb mint ami nekem van)
csak egyenlőre nem sikerült műszert szereznem. De, ha nem lehet tudni, mennyi a "tűrése" fokra, akkor megvárom a műszert.
Egyébként, ha mondjuk most éppen hogy nem "késik" a befecskendezési idő, akkor korábbra állítva elvileg lehetséges a füst csökkentése?
Nincs nagy füst, csak gyorsításkor kicsi. -
norbert1998
nagyúr
Üdv!
Egy vízelfolyást követően (és az ez után egyből következő vízpumpa cserét követően, ugyanis ő (is) volt a ludas a vízelfolyásban), kb 1 óra állástól felfelé indításkor nem megy az egyik hengerem. Nos, jó ideje csinált már ilyet, de 2 havonta egyszer, és általában volt alapjárat 3 hengerrel is, egy egyszerű gázfröccsel megoldódott a dolog.
Ez azóta annyit változott, hogy minden alkalommal, mikor 1 óránál többet áll az autó, csak akkor indul el a motor (és nem fullad le 2 másodperc múlva), ha gázt is nyomok az indításkor. Ekkor is hiányosak a menő hengerek számai, ám mihelyst eléri a 2-3 ezres fordulatot a motor (szinte ugyanannyi idő alatt, mintha menne mindegyik henger), már minden hibátlanul működik és teszi a dolgát.
Ez egyelőre csak idegesítő, de nem tudom, mi lehet az oka, és hogy mennyire gáz a helyzet. A gyertyák 99%, hogy nem a ludasak itt, a kábelek is egész újnak tűnnek, 3-4 évesnél tuti nem idősebbek.
Merrefele induljak el hibát keresni?
Az alany egy 1.2-es 16 szelepes Fiat Bravo 2001-ből. -
7Sony7
addikt
Üdv. Érdeklődnék, TDI, Bosch Ve mechanikus adagoló. Elméleti síkon:
Az adagoló befecskendezési idejét a mostanihoz képest kb 2 fokkal, ha visszább veszem, akkor már 2000 ford. körül kihagy a motor.
Lehet azt tudni, hogy mennyi fok az ideális "tartomány" (tudom, hogy fix érték, de most elméletben).
Tehát a mostani beállításhoz képest -2 foknál már dadog, akkor + mennyi fokot lehet ráadni, ami még jó a motornak?Amúgy elsősorban füstölés csökkentése a cél. Az a gyanúm, hogy kevés az előtöltés, de nem merek rá adni, nehogy kinyírjam.
Szóval ki tudja, mennyi az annyi?
-
válasz
Tarisznyarak #527 üzenetére
Irány a futóműves ahol van nyúzópad! Ott pontosan meg lehet mondani ha szilent baj van.
-
válasz
Tarisznyarak #525 üzenetére
Gömbfej is lehet, meg bármi a futóműben ami szilentet tartalmaz
Ha menet közben is ropog akkor már felvetődik féltengely is.
-
Tarisznyarak
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem észre hogy ha eltekerem a kormányt jobbra vagy balra kicsit koppanó reccsenő hang jön a jobb első keréktől, utána meg szűnik majd később ha ált sokat akkor újra ez történik. Lehet a gömbfej ? Vagy szervő olaj, de azt nem tudom hol tudnám megnézni a könyvében nem is semmit meg akkor nem csak jobbról kellene jönnie. Együtt lenne másik olajjal ?
Előre is köszönöm!(Nissan Juke 1.5 dCi)
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok!
Pénteken hoztam el az automat, akkor frissen volt mosva, ennek megfelelően összes tárcsán megvoltak a rozsdaszerű foltok. Hétvégén mentem 300kmt (BP-Veszprém-BP) és hazaérve a hátsó fékek még mindig foltosak, nem kopott le róluk a mosásos folt, míg az első kerekek gyönyörű tiszta fémszínűek.
Normális lehet ez?
2014, Ford Focus -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Futómű kérdésem lenne. F Astra. A jobb első gumi belső oldala kopik. Csak a jobb! Mit gondoltok, mitől lehet ez?
Nehezíti a kérdést, hogy lógás, kopogás nincs, talpasok, kormányösszekötő cserélve 1-2 éve, állítási lehetőség pedig (dőlésre) nincs. (tudtommal). Szemmel nézve is olyan, mintha kissé bentebb dőlne a hibás kerék, mint a másik.
Karambol nem volt, mióta nálam van 10 éve, de 22 éves a gép.
Egyébként kb mennyit bír egy garnitúra gumi: Ebben 50.000km van. -
kaszaking
tag
#517 rosejbli
Alkatreszek.hu
Kauffer.hu
Zsu.huNézz körül náluk. Alapból 40-50 százalék van náluk. Olcsóbbak mint a bárdi, unix
-
rosejbli
senior tag
válasz
molnarpeter #516 üzenetére
De neten nincs 50%-os kedvezmény
-
rosejbli
senior tag
Sziasztok!
G astrában szeretnék lambdaszondát cserélni és meg is vettem, de nem kompatibilis a csatija. Rá lehet valahogy forrasztgatni a régiét vagy vigyem vissza?
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Renault Megane 2-re mennyire jellemző a kettőstömegű lendkerék? Melyik motorral gyártottakban van?
-
nederlanden
senior tag
Sziasztok.Golf 6 R 2.0 271le benzinessel kapcsolatosan lenne par kerdesem.Azt mondjak ezeknek a motorja legmegfelelobb karbabtartassal is max 2-300e km az elettartama.Ez mit jelent?Teljesen fel kell ujitani a motort?,vagy csak reszben?,kb nagyon durvan milyen osszeggel lehet szamolni egy korrekt felujitassal?koszi
-
molnarpeter
nagyúr
Köszönöm, hétfőn kiderül
Az első számú készlet hüvely+dugó párosból volt 4 külön dobozzal, de botrány, hogy ekkora különbségek voltak. Ha minden igaz, az új rendelés már gyárban összeválogatott, négyesével csomagolt készlet. Ahogy nézem, a Federal Mogul szerint akár 8 ezrelék üzemanyag-megtakarítás is elérhető a súrlódáscsökkentő palástbevonatnak köszönhetően, csak ez a garnitúra Завод Двигатель
(importőr szerint ez vált be) Mindenesetre első dolgunk lesz a mérés, elsősorban tömeg, plusz átmérők gyűrűhornyok közt és szoknya aljától 1 centire, csapszeggel párhuzamosan és merőlegesen is, aztán hajtókarral még egy kör...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
molnarpeter #506 üzenetére
Egyforma legyen és lehetőleg minőségi és pontos. Nem a súlya a lényeg, hanem az anyaga.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #505 üzenetére
Végül csere nincs, mert kifutott, de lesz a könnyebbikből PTFE bevonatolt szoknyás, 4 darabos szettben, elvileg összeválogatva.
-
molnarpeter
nagyúr
Fél-off MTZ motort generálozunk, és kétféle dugattyú elérhető, egyik 1,7 kg körül, vastagabb tetővel (1-2 centi különbség belülről mérve), vagy 1,5 kg a könnyebbik. Mivel lassú fordulatú motor, és hosszú távra tervezünk, a kérdés, hogy a robusztus, vagy a könnyű lenne jobb, esetleg inkább a kidolgozás minősége alapján lenne érdemes választani?
A dugattyúkon (110mm átmérő) 00, 50, 80 jelzések vannak beütve, ez mit jelenthet?
00 van két darab nálunk, kb. egyforma tömeg, 80 úgy 60 grammal könnyebb, az 50-es pedig a 1,5 kg-s.
Belefutottunk egy alkatrész problémába. Külön dobozolt szettet vettünk, egyformaként adtak - mint kiderült - 3 hasonlót, és egy jelentősen eltérőt. Csere lesz, csak nem tudom, milyen lenne jobb
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- Dell notebook topic
- Autós topik
- Nem viszi az USA-ba az adatainkat a Microsoft
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest