Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74601) oszamaster


oszamaster
csendes tag

Sziasztok! Ma vbeépítésre került a zene a kocsiban. Első szettehez egy hicon ambience kàbel megy. Nyomóhoz ugyanorttt elvezetve egy gladen a jobbikbol. A hicon gerjed,a gladen nem. Csereber próba megvolt.

oszamaster@gmail.com

(#74602) meri


meri
aktív tag

Sziasztok! Régen jártam már itt, mert mostanában csak hallgatom a zenét, nem nyúlok hozzá :). Most viszont egy kicsit módosítanék: a 2x2 ohm-os SPL Dynamics Pro 10d2 mk3 10-es szubot (tekercsek sorba kötve, hidalva hajtva) lecserélném egy Phase Linear Aliante 10-esre (vadi új, fadobozban, stb.). A meglévő zárt láda elvileg jó hozzá. Max eladom, ha nem jön be... Mennyit érhet most egy ilyen? 50e Ft körül reális lehet? Természetesen SQ lenne megcélozva.

[ Szerkesztve ]

uff

(#74603) samu2062


samu2062
aktív tag

Sziasztok!
Egy hülye kérdésem lenne.
Van egy JBL Bass pro 2 aktív mélyládám, amihez volt egy szabályzó, ami az utastérbe volt rögzítve és egy kábellel hátra volt vezetve a ládához, bele volt dugva egy csatival. Sajnos ez a régi kocsimban maradt, amit eladtam. Tudom ezt valamivel pótolni? Bármilyen tekerentyűvel, kábellel és a megfelelő csatival? Próbálok csatolni egy képet, amin bejelöltem, hova kell bedugni.
Köszönöm előre is, ha van valami ötletetek.
Szerk: Rosszat jelöltem be. Az alatta lévő fekete aljzat az!

[ Szerkesztve ]

(#74604) meri válasza samu2062 (#74603) üzenetére


meri
aktív tag

Szia! Így van, az alatta lévő az. Szabványos csati, elvileg kompatibilis más típusokkal is. Szerintem egy autohifi boltban tudnak ilyet adni, vagy akár használtan is találni 1-2 ezresért. Csak igy gyorsan (ez uj, meg nem Magyarország, de vmi ilyesmi kéne): [link]

uff

(#74605) samu2062 válasza meri (#74604) üzenetére


samu2062
aktív tag

Ez jó hír, ezen már el tudok indulni.
Keresgélek akkor valamit, vagy felkeresek, valami autó
hifi-st. Köszönöm szépen a segítséget.

(#74606) troll81 válasza meri (#74602) üzenetére


troll81
addikt

75-80k legalább. :R

(#74607) meri válasza troll81 (#74606) üzenetére


meri
aktív tag

Köszi. Ma du. megyek megnézni, valóban megfelel-e a leírásnak, és lecsapok rá, ha minden rendben. Nagyon kíváncsi vagyok a hangjára...

uff

(#74608) troll81 válasza meri (#74607) üzenetére


troll81
addikt

Van 12 es ben br ladikoban nekem egy.
Ha lenne párja mindenre is elég lenne. :R

(#74609) Lite válasza stoon (#74592) üzenetére


Lite
őstag

A ládát mi alapján nézted, hogy 105 liter kell ennek a nyomónak? A gyári ajánlása 75 liter SPL-re, 50 liter SQ-ra... Bár ez egy zenére mintha kevésbé alkalmas sugárzó lenne, inkább hangnyomás-versenyekre...
Ha refi, milyen frekvenciára hangolod? Mekkora csővel?
Ez így bonyolult. Kezdésnek javaslom a WinISD nevű proggit, azzal modellezd, ott van dobozméret tervezés is.

Segítségnek itt az adatlapja: [link]

[ Szerkesztve ]

(#74610) stoon válasza Lite (#74609) üzenetére


stoon
őstag

ilyesmi ládában gondolkodtam:

(pesze nem pont ezekkel a méretekkel)

elég amatőr vagyok a témában és keresgetés közben olvastam hogy a nyomó értékéből "kell " kiszámolni. :R

steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!

(#74611) Mikisys válasza stoon (#74610) üzenetére


Mikisys
őstag

Miért "nem pont ezekkel a méretekkel"?
Ez így jó, ahhoz a hangszóróhoz, amihez ajánlják. Kisebb doboz - kevesebb mély.
Ha 30cm-es átmérőjű a mélynyomó, akkor ebbe a dobozba még a SAL SBX3040-es is eldolgozgat szépen. Kitömni nem kell a dobozt, vékony filc a reflex-alagútba végig ragasztva és kőzetgyapot 5cm-vastag, az egyik oldallapra rögzítve elég.

Üdv!

(#74612) stoon válasza Mikisys (#74611) üzenetére


stoon
őstag

:R
gondolom ha maradhat ez a méret az előlapot duplázzam? esetleg a légalagutat bellülrőr le srégitsem? mint az alábbi videoban:23:04-nél és merevitőket tegyek bele akár igy mint a videoban? :R

steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!

(#74613) Lite válasza Mikisys (#74611) üzenetére


Lite
őstag

Na, ez orbitális hülyeség volt: "Kisebb doboz - kevesebb mély."
Reflex rendszerű ládáról beszélt a fórumtárs, amihez volt egy literszám alapú elképzelése. Szó sem esett arról, hogy sliccelt láda lesz-e,vagy reflexcsővel hangolja, illetve 1 vagy 2 csövet szeretne használni. Arról sem esett szó,hogy hány Hz-re akarja hangolni. Arról sem esett szó, hogy SPL vagy SQ célra készül a láda.

A végeredmény illetően az alábbi tippem van:
1% - eltalálja az ideális méretet és szépen fog szólni
99% - nem találja el az ideális méretet, nem fog szépen és nagyot sem szólni, de jó eséllyel lobogni fog a sugárzó, aztán majd lesz csodálkozás,hogy tönkremegy.

Ja, és ugyebár egy kombi autót említett. Ott a hangolással is el lehet szórakozni...

Linkeltem az adatlapot. WinISD legyen a kezdés,aztán jöhet a finomítás. Addig ne vigyünk be az erdőbe senkit.

(#74614) meri


meri
aktív tag

Elhoztam az Aliante-t. A következő kör: a zárt ládám nyílása kicsi. A szub testének átmérője kb 23.5 cm, a nyílásnak 23. Ráadásul a hangszóróperemnek készített marást is ki kéne szélesíteni, mert annak az átmérője is nagyobb 2-3 mm-rel.

Elvileg felsőmaróval mind a kivágás átmérőjének megnövelése, mind az újrafalcolás megoldható, csak megfelelő késeket kéne szerezni... esetleg ilyen munkában van valakinek tapasztalata?

uff

(#74615) stoon válasza meri (#74614) üzenetére


stoon
őstag

asztalos vagyok, van némi tapasztalatom. neked ven e esetleg maród vagy semmid sincs erre a célra?

steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!

(#74616) vidaila


vidaila
aktív tag

Sziasztok. Tudnátok ajánlani olcsóbb de nem hulladék minőségű szigetelőt ajtót kibélelni, meg körül belül mennyire lesz szerintetek szükségem 2 első ajtó szigeteléséhez egy citroen xsarában?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#74617) cort x-1


cort x-1
tag

Üdv!Érdeklődnék hogy ez mennyire jó fej hangminőségre? Alpine Cda-9856r :R

Lumia 620

(#74618) meri válasza stoon (#74615) üzenetére


meri
aktív tag

Szia, köszi, csak dekopírfűrészem van, de gondolkodtam egy alap felsőmaró megvásárlásán. Egyelőre egy másik zárt ládát sikerült ezzel a beszúrófűrésszel szépen kitágítani, igaz, ennek nincs a széle bemarva. Megnézem, ezzel hogyan szól, aztán kérdezek, ha egy komolyabb láda kéne hozzá. Ez kb. 17 literes. Nem akarom összecsapni, hiszen mégiscsak egy '97-es gyártású bontatlan cuccos, de egy relatíve gyors próbára ez a megoldás is jó lesz.

uff

(#74619) Lusu válasza cort x-1 (#74617) üzenetére


Lusu
aktív tag

Hangminőségre az Alpine cd"A" jelzésű fejei általában jók és a 98xx sorozatok legtöbbje jó, inkább a szolgáltatásokban van eltérés.

(#74620) stoon válasza meri (#74618) üzenetére


stoon
őstag

Van több féle . fontos hogy esetleg a "meló" végesztével van-e szükséged még rá ,vagy nem . ha esetleg megválnál tőle a késöbbiekben javaslom a "márkássabb" marókat ,azokat késöbb el lehet adni . vannak az egész pici egykezes marók [link] ezekbe csak kicsi 6 os szárú kések mennek, kicsi teljesítmény , kevesebb késválaszték van hozzá. de ezzekkel is meg lehet oldani a feladatot, nagy marók nagyobb kés választék több féle perselyel lehet ezeket használni 6,8 és a 6,8,12 géptől függő

én ezt használom ha az alsó plexi lapot lecsavarozod és a helyére teszel egy farost lemez csíkot szinte bármekkora sugaru kört meg tudsz csinálni! ha esetleg nem érthető az elmondásom csinálok pár képet hétvégén ha lesz egy kis szabad időm!? :R

steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!

(#74621) Mikisys válasza Lite (#74613) üzenetére


Mikisys
őstag

Na, ez is orbitális hülyeség amit írsz, barátom! :Y
-
Reflex dobozt nem találomra készítünk, hanem meglévő hangszóró-adatok és mérések alapján. Ehhez kell a hangszóró, ami mérhető, hogy a gyári adatoknak megfelel-e, vagy nem. A kapott adatok és mérések alapján pontosan méretezhető hozzá a doboz.
-
Kis doboz - kevés mély, nagy doboz - több (mélyebbre menő) mély ez így igaz, még ugyanazzal a hangszóróval is.
-
Hogyan hangolja be? - nem fülre, az nem elég jó, becsapós, mérni kell, de ahhoz műszerek és némi mérni-tudás sem árt, valamint a kapott adatok értelmezése és hasznosítása sem megvetendő.
A legtöbb autós cucc, amiket hallottam, találomra méretezett, úgy is szól, a gyatra, de drága autós hangszórókról nem is szólva.
-
Üdv!

(#74622) dmad válasza Lusu (#74619) üzenetére


dmad
aktív tag

Az Alpine fejeknél az alapvető eltérés a CD"A" és a CD"E" között, hogy az egyiken van un. AI-net csatlakozó (pl. Cd-tár és egyéb bővítési lehetőséggel), míg a CD"E" jelzésűeken nincs.
Egyéb szolgáltatásokban a fejegység típusa a döntő, van mindkét jelzésűből kisebb tudású és nagyobb. :)

Élj úgy, hogy.......

(#74623) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Sziasztok,
Passat B8-as kocsimba a front szett egy u-Dimension ProZ Comp 6. A mély habsugárzók nem bírják egyszerűen. Már mind a 2 db perme körbe szakadt. Nem is volt nagyon hajtva egyszerűen a téli hideg nyári meleg miatt kb 2 max 3 év és körbereped a gumi perem.
Ki akarom cserélni, lehet venni külön mély sugárzót ehhez a szetthez, de már nem akarok mert tudom úgy is körbe fog szakadni.

Most beraktam ideglenesen beraktam a 20 éves 16cm- soundstream xsc.6 mély hansugárztót ami 10 éve a padláson hevert. Persze semmi baja és az a röhej, hogy szebben szól vele, igaz annyira nem terhelhető. A frontokhoz egy eXcrusion HXA30-as végfokot használok.

Az a kérdésem, hogy tudtok ajánlani olyan 16cm-es mélynyomót ami
RMS 120W körül terhelhető és nem szakad körbe a gumi pereme? Persze csak kizárólag a mélynyomó kell nem komplett szett. Az sem érdekel, ha nem lesz tökéletes a hangzás csak ne szakadjon körbe 2 évente.

Természetesen az erősítőn jól be voltak állítva a szűrők kb 100-120Hz alatti hangokat nem kapta meg mégis kuka.

(#74624) Lusu válasza dmad (#74622) üzenetére


Lusu
aktív tag

Akkor most már tisztább a kép, az Alpine számozásai számomra mindig is bonyolultak voltak, bár azt mindig sejtettem, hogy a legnagyobb szám általában a legjobb :)

(#74625) koxkids


koxkids
őstag

Sziasztok!

Fejegységet szeretnék cserélni a kocsimba (Toyota Auris HSD 2014) CarPlay támogatás miatt.
Most első körben a Kenwood DMX5020BTS 2 DIN jött velem szembe, elég baráti az ára. Erről van valakinek tapaszalata? Ahogy láttam, drágábban elérhető a 7520, 8019, 8020 modellek is. Érdemes inkább érte több pénzt kiadni?

Köszi! :R

(#74626) tothking


tothking
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy alábbi típusú fejegység: JVC KD-X351BT

A problémám az, hogy minden egyes indításnál elfelejti a korábbi beállítást, tehát mindig egy üres rádióadással indul el.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Spotify-val, Bluetooth-val vagy mentett rádióval induljon inkább, nem pedig susogós mackóval... :)

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel:
Gábor

(#74627) MunezXBK válasza tothking (#74626) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Piros/sárga vezetéket megcserélted már?

(#74628) Mbenyo97


Mbenyo97
aktív tag

Hali, egy kis információt szeretnék kérni.
Van nekem egy JVC KD-X330BT fejegységem és ehhez csatlakozik az első két ajtóba Alphine SXE-1325S hangszóró, illetve hátul a kalaptartóban gyári honda pioneer hangszóró. A gépjármű különben egy honda civic, szedán kialakítású. Na már most szeretnék valami kis zenei fejlesztést véghez vinni mert jelen állapot szerint ez nem túl acélos, elégé tud torzítani nagyobb hangerőn már főleg ha mélyebb hangokat kell megszólaltatni. A fejegységgel nincs gond az maradna inkább a 4 hangszórót kéne lecserélni. Kinek lenne esetleg valami kézzel fogható ötlet hogy mit lenne érdemes megvenni. Lényeg az lenne hogy jól bírja a mély hangokat, mert szerettek bass boosted-es zenéket hallgatni.

(#74629) scbb


scbb
tag

Üdv,

A sedan autómba beépítettem egy DLS R6a komponens szettet a gyári hangváltojaval együtt. A hátsó hangszórókat kikötöttem.
Jelenleg egy alap Sony fejegység van benne, ezt szeretném lecserelni.
Tudnatok ajánlani ehhez a komponens szetthez illő mechanika nélküli, Bluetooth képes fejegységet?
Elvi okokból a használt termékeket preferálom.

Köszi!

nincsbéhúsz és szarazakksi

(#74630) kovbandi82


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Adott egy Audio System MX130evo komponens szett:

https://en.audio-system.de/wp-content/uploads/2020/06/MANUAL-MX-SERIES-EVO.pdf

A gyári leírás szerint az erősítőből jövő vezetékpárt a mélyközépre kell csatlakoztatni, és onnan tovább vinni a hangváltón keresztül a magasaknak a jelet. Így is van bekötve, azonban kevés a magas. Hátul egy Phoneix Gold koax szett lett beépítve, és tudatosult bennem, hogy sokkal több a magas, szebben szól (előtte egy Pioneer szett volt hátul, az Audio System beépítése után tudatosult bennem, hogy egy kalap szar a Pio...) Egy Sinus Live 4 csatornás erősítőre vannak kötve, mindegyik csatornán ugyanazok az beállítások, HPF-be kapcsolva, kb 80hz körüli értéken.
Van itthon Hertz DX100 és DX200 hangváltó, az lenne a kérdésem, ha a gyári hangváltót kihajítanám, és ezeket raknám be a mélyközepek és a csipogók elé, akkor véleményetek szerint javulna a minőség? Vagy esetleg az erősítőn kellene állítani, kikapcsolni az LPF-t, és Full Range-re rakni? Vagy felejtsem el ezt a szettet, ez ennyit tud, keressek mást? Esetleg más típusú hangváltó? Minden építő jellegű hozzászólást örömmel veszek..

(#74631) meri válasza kovbandi82 (#74630) üzenetére


meri
aktív tag

Szia! Józan paraszti ész által megszületett első gondolatok:
- A full range-re kapcsolás - ha most valóban HPF-re van állítva - nem fog segíteni, hiszen az csak az alját engedné rá pluszban.
- A csipogók (tweeter) azért valamennyire szólnak? Mindkettő? Ez füllel közelről könnyen ellenőrizhető. Ha igen, akkor a csatlakozások és a kábelek jók.
- LPF nem igazán lehet - véletlenül -, mert akkor alig hallanál valamit (mondjuk frekitől függ), de azért megnézheted :) Mondjuk ezt nem értem, először HPF-et írtál, aztán az LPF esetleges kikapcsolásáról, gondolom, ez elírás. Ha nem, akkor kapcsold ki, hacsak a hátsó koaxokat nem akarod kvázi woofereknek használni, magasak nélkül.
- Ezek nagyon egyszerű "hangváltók", egy másik szetthez készült nagy valószínűséggel nem okozna nagy gondot, egy próbát megérhet. Ha a Hertz-zel jobb, szerintem hagyhatod (és akkor valszeg a hangváltóval volt gond, vagy a kábellel).

uff

(#74632) vidaila


vidaila
aktív tag

Sziasztok. Hamarosan beépítenék egy új "hangrendszert" a kocsiba. Alap felállás egy 4 csatornás erősítő és első ajtóba egy hangvaltos komponens szett. A fejegységen van 3 pár rca kimenet. Front, rear, és mélyláda. Kérdésem az lenne, hogy az erősítőbe nekem egy pár rca-ra lesz szükség vagy be kell kössem a front és mélyláda rca-kat a fej és erősítő közé? Egyelőre külön nem tervezek mélyládát berakni csak az első ajtót hajtom a láda távoli jövő zenéje..

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#74633) kovbandi82 válasza meri (#74631) üzenetére


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Igen, elírtam, HPF-ben van, nem is szándékozom LPF-be rakni :D A tweeterek szólnak, valamennyi magas van, de korántsem annyi, mint amit a Phoneix Gold produkál. Megpróbálom, majd kiderül mi lesz. Ha nem, kereshetek másik szettet :W :W

(#74634) kovbandi82 válasza vidaila (#74632) üzenetére


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Nem kell bekötni, csak amit használsz. Azonban erősen javaslom mindegyik RCA behúzását, gondolva a jövőre, ne kelljen többször szétszedni a kocsit. Ugyancsak ha elöl van az akksid, és hátra kerül az erősítő, akkor izmos kábelt húzz be, mert igencsak szopás lenne a későbbiekben bontani. Vagyis a kábelezést úgy old meg szerintem, hogy ha bővítenéd a rendszert (amit úgyis fogsz), ne kelljen ismét azzal vesződni, és ne spórolj a szerelési kelléken, mert a végén többel kötöd be...

(#74635) Lite válasza Mikisys (#74621) üzenetére


Lite
őstag

Szerintem olvasd el, amit írtam - alaposan. A válaszod úgy tűnik, hogy az első sornál megszületett és nem olvastál tovább.
Illetve, WinISD-t láttál már?

Ha nagyobb doboz - több mély logika ennyire egyértelmű lenne, akkor minden sugárzó open / infinite baffle típusra készülne, mert a csomagtartónál nagyobb doboz nem túl valószínű.

(#74636) pilu69


pilu69
csendes tag

Sziasztok.

Tudna ajánlani vki 1Din es rádiót usbvel ,akár bluetoothal vagy auxal (opcionálisak) ?
Olyan rádió kellene ami onnan folytatja a fájl lejátszását usbről ahol le lett állítva az autó.
Az autó mitsubishi l200 2006.
Minőségben egy középkategoriát céloznék meg, akár állitható fényerővel(nem baj ha nem vakít meg a kék vagy piros ledgombsor)

Köszönöm.

(#74637) milkabrams


milkabrams
őstag

Sziasztok!
Milyen Pioneer-iso csatlakozó kell ehhez?

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#74638) radi8tor válasza milkabrams (#74637) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Google nekem ezt dobta ki: [link]
EAN kódja: 3700736016319

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#74639) milkabrams válasza radi8tor (#74638) üzenetére


milkabrams
őstag

Találtam egy ilyesmit is [link] de ez nem fh féle. Valahol idehaza nincs ilyesmi?

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#74640) radi8tor válasza milkabrams (#74639) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kép alapján pedig ugyanaz. Mármint a kép ugyanaz mindkettőnél, remélhetőleg a valóságban is egyezik. :)
Budaörsön van egy elég komoly bolt, kérdezd meg őket telefonon: [link]

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#74641) kelly7


kelly7
aktív tag

Sziasztok.
Alany egy passat b8 gyári alap rendszerrel. Több mélyet egy egyszerű hangszóró cserével tudok el érni? Nem decibel versenyt akarok nyerni, csak kicsit több mély jó volna.
Esetleg a típussal valakinek tapasztalat?

(#74642) vidaila


vidaila
aktív tag

Elnézést ha hülyeséget kérdezek, de egy 3ohm-os hangszóró okozhat gondot egy 2/4 ohm-os erősítővel való működtetés során?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#74643) Ear001 válasza vidaila (#74642) üzenetére


Ear001
addikt

Nem igazán, de pontosan mikről van szó?.

[ Szerkesztve ]

(#74644) vidaila válasza Ear001 (#74643) üzenetére


vidaila
aktív tag

Gladen RS 165 + Hertz hcp4

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#74645) milkabrams


milkabrams
őstag

Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy full kezdőnek fejegység bekötésben? [link]

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#74646) Lusu válasza kelly7 (#74641) üzenetére


Lusu
aktív tag

Ha mélyet szeretnél többet, a hangszóró csere hoz a legkisebb eséllyel sikert. Ennek oka, hogy a gyári fej nem képes meghajtani az aftermarket érzéketlenebb hangszórókat. Plusz a gyári hangszóró azért csak oda lett tervezve (valamennyire), adott ajtó körülményei közé. Ha van lehetőséged egy fejegység cserével biztosan javulna a helyzet, valószínűleg egy rezgéscsillapítás/szigetelés is hozni fog a mélyhangokon. A végső javaslat pedig egy DSP-vel egybe épített erősítő, de ez már 100e+ és egyenes út a lejtőn :)

(#74647) #99254784 válasza milkabrams (#74645) üzenetére


#99254784
törölt tag

Szia!
Hol akadt meg a történet?

(#74648) V8engines válasza #99254784 (#74647) üzenetére


V8engines
tag

Igen, ez egy nagyon jó kérdés.

Mert ha teljesen alapoknál kezdesz, végig kell zongorázni veled minden vezetéket, mi, hova?
Bocs, nem reklám a weboldal, csak direkt el van mentve nálam, hátha szüksége van ezen infókra valakinek! [link]

(#74649) milkabrams válasza #99254784 (#74647) üzenetére


milkabrams
őstag

Adott egy [ilyen] átalakító, amit egy pio fh x730bt megszólaltatására szeretnél használni, de nem szólaleg vél, tanácsolták, hogy cseréljek ki 2 kábelt, de így sem működik. Egy olyan ISO-pioneer átalakító rá lenne szükségem, amivel biztosan működik a dolog. Ja meg van egy rakás lemezből préselt izé is, amihez a csavarokat nem találom, így az is probléma.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#74650) #99254784 válasza milkabrams (#74649) üzenetére


#99254784
törölt tag

Gondolom így elsőre nem az adapterrel lehet a problémád, ha azt úgy kaptad a fejegység mellé vagy direkt ehhez vetted.
Ha jól látom a háttérből, akkor egy Focus 2 az alany. Azoknál Quadlock csatlakozós a gyári rádió, nálad meg egy iso csati lóg ki. Gyári rádió volt benne eddig vagy már valami utólagos és annak lett átalakítva a csati? (esetleg az egy quadlock-iso adapter?) Ha utólagos akkor az működött rendesen? Milyen két kábelt cseréltél ki?
Átalakító műanyag kereted is van, mert a gyári rádió mérete nagyobb mint a pio? Lehet a mélység határoló lemezekre gondolsz, csak kicsit kevés az infó és a kép a segítséghez.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.