Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74701) lautnermark válasza vidaila (#74700) üzenetére


lautnermark
aktív tag

A mélyközép tetejének a vágása. 0,-3,-6 dB/okt.

(#74702) Gabi 8906


Gabi 8906
senior tag

Sziasztok!

Nemrég beszereztem egy autós mélyládát. Most fogom hídban bekötni. Van benne 4 db led, ládában. Azokat hová köthetem? Mehet a hangszóró kábelébe, vagy inkább kocsinak a helyzet jelző, vagy csomagtér világításba? :U

Új vagyok még a témában. :)
Válaszokat előre is köszönöm. :R

Apple IPhone 13 Promax+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+B&O Beoplay A1

(#74703) Gabi 8906 válasza Gabi 8906 (#74702) üzenetére


Gabi 8906
senior tag

Ezt a rajzot találtam a led bekötésről.

Ledet kössem a negatívba (-) meg a földeléshez? :U

Apple IPhone 13 Promax+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+B&O Beoplay A1

(#74704) pityaa23


pityaa23
senior tag

Sziasztok!

Múlt héten dobtam be a kocsiba egy Kenwood dpx3200 fejegységet, de kevés a watt amit lead. Ezt onnan látom, hogy kaptam kölcsön egy Alpine d160r-t fejegységet amivel irgalmatlan jól szól a cucc. Most nem tudom, hogy olyan fejegységet vegyek, ami több wattot ad le, vagy erősítőt tegyek a kenwoodhoz.

Szerintetek melyik opciót válasszam? (Subwoofer meg ilyenek nem fognak bekerülni a kocsiban később sem, csak 2 első hangszóró van)

Köszönöm, üdv: István

(#74705) dmad válasza Gabi 8906 (#74703) üzenetére


dmad
aktív tag

Viszel valakit a csomagtartóban, akinek kell a fény?
:C :DD
Viccet félretéve,minek a világítás??

Élj úgy, hogy.......

(#74706) Gabi 8906 válasza dmad (#74705) üzenetére


Gabi 8906
senior tag

Szia!

Viszem kiállításra, ki állítom az Alpha Parknál a Newyourker elé. :D Viccet félre téve, miért ne? Ha már benne van. :) Csak úgy kössem be hogy le ne égjen. :D

Apple IPhone 13 Promax+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+B&O Beoplay A1

(#74707) dmad válasza Gabi 8906 (#74706) üzenetére


dmad
aktív tag

A legegyszerűbb az erősítőhöz kötni, a negatívot a negatívhoz, a pozitívot a kapcsolt tápra, így amikor bekapcsol az erő, akkor menni fog a világítás is.
Mivel led, szerintem nem fogja túlterhelni a kapcsolószálat.

Élj úgy, hogy.......

(#74708) optimuslg


optimuslg
tag

[Sziasztok! Mosconi 130.4 erősítőhőz szeretnék venni fejegységet. 2 dinest de nem kell érintőkijelzős. Szerintetek ez elég lenne neki vagy kevés? [link]

[ Szerkesztve ]

https://www.tiktok.com/@szupicuccok.hu?_t=8ghoMDyulxw&_r=1

(#74709) dmad válasza optimuslg (#74708) üzenetére


dmad
aktív tag

Olyat nézz, aminek az RCA kimenetei minél nagyobb "V" értékkel bírnak.
Ennek a Pioneernak "csak" 2V a kimenetei.
Ha elfogadsz egy tanácsot, ne vegyél cd nélkülit... :)

Élj úgy, hogy.......

(#74710) DaFok


DaFok
csendes tag

Sziasztok!
Van egy zárt kb 15-20 literes ládám egy hatch 1-es focusban. Van benne egy JBL Stage 810, de mivel át kell alakítanom a ládát, inkább tennék bele egy 25centis mélyet (a 30 centis mély után ez a kis puffogó ekkora ládában nem egy élvezeti faktor sajnos).
95%-ban az elektronikus,pop,r&b és társai amiket hallgatok.
Első szettem egy Kicx STC-6.2
Rádió JVC KD-X342BT

Amiket néztem:
Hertz ES F 25.5
rockford fosgate prime r2d2-10
rockford fosgate prime r1d4-10
JBL Stage 1010

Az erősítőt még a 30-as ládával együtt vettem amit váltott a mostani, helyhiány miatt.
Félve írom le, hogy egy 300wattos RTO mark 2.5 (még google se ismeri :DDD ) csoda erőlködőről van szó. Ez marad, ez hajtaná az új mélyet. Kb az ilyen 20-30 ezres kategóriában ezek közül vehető valamelyik vagy van jobb?
Köszi előre is! :R

(#74711) optimuslg válasza dmad (#74709) üzenetére


optimuslg
tag

Köszi, néztem de csak 1 dinest találtam. Még nézelődők, esetleg 50ezer körül tudnál valami jót ajánlani? Eddig pioneerem volt, megvagyok elégedve vele de ha tudsz jobbat mondani nem zárkózom el. :D köszönöm

https://www.tiktok.com/@szupicuccok.hu?_t=8ghoMDyulxw&_r=1

(#74712) V8engines válasza optimuslg (#74711) üzenetére


V8engines
tag

Nos.

Szia!
Hogy kicsit beleböfögjek én is. :U
1. CD nélkül nekem se kellett. Ez elv volt. 1 Din elég lett volna, de nem találtam értelmeset az én feltételeimnek. Így faragtam be 2 Din-t. JVC-re esett a választás (érintős, ez is elv volt, letisztult előlapot akartam).
2. Bluetooth is kellett. Nos, ez utóbbival küzdök. Hol tudom használni telefonálásra (hívás-fogadás Android), hol nem. Bekapcsolom. Hol van hang, hol nincs. Utóbbi esetben újra ki-bekapcsolom és megoldódik a probléma.

Viszont hangszín beállítás van dögivel. Nekem nagyon tetszik a cucc :K , csak a fentebbi malőrök ne lennének. :( :(( Persze értem én a mai Világ rég nem a tartósságról szól. Na de 2-3 évet kell kibírniuk? ...és nem is olcsó kategóriának mondanám (legalábbis az én zsebeimhez mérten).

Jahhh, hűtőventit magam faragtam bele, rögtön gari lejárta után.

Sok sikert a vásárláshoz! Remélem sokkal nagyobb szerencsével jársz.

[ Szerkesztve ]

(#74713) bokarcsi71


bokarcsi71
aktív tag

Sziasztok! Nem tudja valaki hogy Alpine pxa-h650 procihoz magyar leírást hol tudnék beszerezni? Ezt a procit csak a mikrofonjával lehet állítani, vagy anélkül is lehet?

(#74714) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok,
használ valaki Aliexpress-es gumi koptatót? EZ Lip koppintás. Nekem meghozta a postás, a lökös aljára kell ragasztani, öntapadós, viszont az a kérdés, hogy akinek ilyen van, ez megfogja, nem viszi le a menetszél? Annyira nem bízok benne.

(#74715) RAiN91 válasza RAiN91 (#74714) üzenetére


RAiN91
őstag

Ez a hsz mellé ment, nem ebbe a topikba való.

(#74716) gothic20


gothic20
aktív tag

Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni.
Adott egy Focal RSE-165 szett. A kérdésem az lenne, hogy a hozzá adott hangváltót érdemes lenne-e cserélni ?(még nincs beépítve)
Ahogy nézegettem elég gagyi van hozzá.

Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."

(#74717) Blasto


Blasto
csendes tag

Sziasztok ! Segítséget kérnék...

Adott egy 2012-es Citroen C4-es Grand Picasso kocsim, benne egy RNEG MyWay gyári rádió, a gyári hangszóró szettel. A rádió nem a legszuperebb minőség, viszont hozza az elvárást, nincs vele semmi gond (leszámítva az elavult navigációt, illetve hogy a telefon bluetooth kihangosító párosítását nem bírja, mert folyton újraindul, de ez egy másik téma....).

A probléma, hogy nincs rajta USB, ezért MP3-at csak CD-n/DVD-n tudok vele lejátszani, ami nem igazán mai technológia… (mielőtt valaki felvetné: ez a rádiótípus nem támogatja a A2DP/AVRCP szabványokat, vagyis nem lehet közvetlenül telefonról zenét lejátszani bluetooth segítségével)

A rádión van AUX (line-in) bemenet, de ha arra a bemenetre adok jelet, katasztrofálisan szól, teljesen mindegy, hogy milyen forrást tesztek rá. Minden középen van, nincs semmi dinamika. Érdekes, hogyha a rádió vagy CD szól, akkor nincs vele semmi gond, egész jó a minőség.
Bemenetként próbáltam már mobiltelefont (Samsung S9+), jack dugóval, Fiio X1 DAC lejátszót, szintén közvetlenül jack dugóval és laptop bluetooth kimenet egy Fiio BTR3 bluetooth vevő segítségével, amit jack dugóval csatlakoztattam (a kodek LDAC volt !), de nem lett jobb.

Ezt a Citroen szériát ezzel a rádiótípussal, illetve az RT6-os típussal lehetett rendelni. Az RT6-os sokkal megfelelőbbnek tűnik, de mivel gyárilag is nagyon drága volt, kevés ilyen van, igen nehezen fellelhető, ami az árán is látszik. Csak egy helyről kaptam árajánlatot ami elég húzós volt: ~220 eFt+30 Eft a beszerelés/programozás + ÁFA… és ez egy használt RT6-os lett volna… Ezt az árat egy kicsit irreálisnak tartom, így ez elég felejtős.

Más (nem gyári) rádió típus nekem megfelelne, de ha olyat használok, akkor az ugyebár nem kezeli a gyári rádió LCD-jét, így az el fog sötétülni, ami elég nagy gond, mivel fontos infók jelennek meg itt, úgymint; alacsony keréknyomás, motorhiba, ajtó nyitva,
fogyasztás stb.

Alapvetően 2 megoldást látok: kicserélem a rádiót vmilyen nem gyárira, vagy valahogy "ikresítem" a külső (jó minőségű) hangforrás jelét az autó hangszóróira, kihagyva az autórádió erősítőjét.

Kérdéseim:

- Ha kicserélem a gyári rádiót:
* Létezik olyan (nem gyári) DIN1-es rádió, amihez _külön_ lehet csatlakoztatni 7 colos kijelzőt, és tudja olvasni/megjeleníteni a kocsi ODB2 infóit ? Kicserélném a gyári LCD a rádió kijelzőjére, és problem solved...

- Ha nem cserélem ki:
* Létezik valamiféle illesztő, amivel 2 hangforrás jelét (gyári rádió + külső hangforrás) közösíteni tudom 1 szett (jobb+ ball oldal, elöl és hátul) hangszóróra ?

- De ha van valakinek egyéb ötlete, azt is szívesen veszem !

Jó hosszú lett... :D

(#74718) martin1369


martin1369
aktív tag

Sziasztok.Audi a4 b6ban szeretném idővel lecserélni a gyári fejegységet.Első körben ezt néztem ki. [link].
Véleményeket szeretnék róla kérni.Természtesen ha tudtok jobbat meghallgatom.Ami fontos legyen keresés gomb rajta hogy tudjak tallózni a mappák és a zenék között.Illetve a gombok pirosan világítsanak lévén Audiról van szó. :)

(#74719) Lusu válasza Blasto (#74717) üzenetére


Lusu
aktív tag

Ne cseréld a fejet, DSP, vagy erősítőbe épített DSP lesz a neked való megoldás. Bekötheted a meglévő rádiódat magas jelszinttel, vagy alacsonnyal ha van kimenet, ráköthetsz más forrást alacsony jelszintről, koaxról, optikáról, BT-ről, szóval a lehetőségek elég szélesek. És nem utolsó sorban ha találsz valakit aki tisztességgel be tudja állítani neked lesz wow faktor is :) Más kérdés, hogy eléggé zsebbe nyúlós a dolog és itt 250+ költségre gondolj alaphangon.

(#74720) Blasto válasza Lusu (#74719) üzenetére


Blasto
csendes tag

Nem volt még dolgom DSP-vel. Csak azért javaslod a DSP-t, mert feltételezed, hogy alacsony a jelszint, amivel meghajtom a gyári rádió AUX bemenetét ? Akkor miért nem elég egy sima előerősítő ?

(#74721) Lusu válasza Blasto (#74720) üzenetére


Lusu
aktív tag

Még nem hallottam AUX-ot szépen szólni, ami nem jelenti azt, hogy nem létezik ilyen. De pl. nekem Alpine 9887r-em volt, csak beállításhoz akartam AUX-ot használni, még ahhoz is szar volt :)
DSP nem a rádiód elé kell, hanem utána.

(#74722) Blasto válasza Lusu (#74721) üzenetére


Blasto
csendes tag

Ha a rádió és a hangszórók közé rakom a DSP-t, akkor az nem lesz túlvezérelve ? Akár a rádió maximális jelszintjét is kaphatja (max hangerőnél) ! Ha így kötöm be, akkor hogy fogja kezelni az alacsony jelszinten érkező MP3 lejátszó jelét ?

(#74723) Lusu válasza Blasto (#74722) üzenetére


Lusu
aktív tag

Egy DSP sokféle bemenettel rendelkezik, ahogy írtam is. Ha a rádiódon csak hangszóró kimenet van, azt is rá lehet kötni. Másik bemenetre az Mp3 mehet, stb. stb...

(#74724) Blasto válasza Lusu (#74723) üzenetére


Blasto
csendes tag

Oké köszi az infókat, utána nézek a DSP-knek.
Azt írtad, 250+ költségre számítsak, de én látok 70 eFt-ért is DSP ( [link] ). Van valami amire figyeljek ? Nekem nem kell a létező legprofibb verzió, úgyse tudja meghajtani a fejegység, elég egy középkategória is.

(#74725) Blasto válasza Blasto (#74724) üzenetére


Blasto
csendes tag

... vagy ez a DSP, még erősítő is van benne: [link]

(#74726) zsolt19900


zsolt19900
őstag

sziasztok

tudom, nem nagyon fórumhoz illő kérdés, a munkás járatomba pusztán auxos fejegység van, a telefonomon pedig type-c-s átalakítóval lehetne átvinni a zenét a fejegységre.

Erre a célra (szóljon a zene) mit javasolnátok, kábeles megoldással, és akkor telefonáláskor a telefonom mikrofonját használja a készülék, és végül is kábelen megy az adat, vagy vannak ezek az aux-bluetooth átalakítók/átjátszók és úgy összepárosítva a telefonnal?

Tudom bagatell a kérdés, de nem vásárolnék feleslegesen, ha úgy alakul :)

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#74727) Lusu válasza Blasto (#74724) üzenetére


Lusu
aktív tag

Egy eszközt megveszel, lesz egy dobozod :), kábelezés, beépítési költség, hangolási költség. Amiket belinkeltél leginkább abban problémáznak, hogy csak alacsony és magas jelszintű bemenet van rajtuk, se koax, se BT, így nem tudod rákötni a fiio-t vagy telefonról streamelni.

(#74728) janakbacsi


janakbacsi
őstag

15-20000 forintos ársávban milyen bt képes, 1 dines autórádió javasolt? 11 éves xsara picassoba kellene. Köszönöm szépen.

[ Szerkesztve ]

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#74729) vidaila


vidaila
aktív tag

Sziasztok. Tudnátok ajánlani olyan fejegységet ami az átlag 4x50watt teljesítménynél jóval nagyobbra képes? Nem akarok erősítőt venni de az átlagnál erősebb fejegységen már elgondolkodom. Jelenleg egy Sony DSXA410BT fejem van

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#74730) troll81 válasza vidaila (#74729) üzenetére


troll81
addikt

Nincs 4x50 Watt, max 10-12 már torzul.
Ha kell minőség, hangerő akkor erősítő. Fogadd el. :R

(#74731) dobobazsy


dobobazsy
őstag

sziasztok! egy audio system twister f4 240 (30A) erőnek mekkora keresztmetszetű tápkábelt érdemes vinni?

(#74732) 98bja


98bja
senior tag

Sziasztok!
Pioneer MVH-S120UI jó választás? Mi a különbség közte és a 180UI között? (Ami az ajánlóban van)
Köszi előre is

(#74733) troll81 válasza dobobazsy (#74731) üzenetére


troll81
addikt

Szia hova kerül, ülés alá vagy csomagter?ha csomagter egy 16 20mm2 huznek elöl hátul biztivel. 25 A esl.

[ Szerkesztve ]

(#74734) dobobazsy válasza troll81 (#74733) üzenetére


dobobazsy
őstag

ülés alá tesszük, 3 méter kábel kell hozzá. :)

(#74735) troll81 válasza dobobazsy (#74734) üzenetére


troll81
addikt

Akkor 20mm2 nem kérdés. :R

(#74736) troll81


troll81
addikt

Sziasztok. Ajánlas kellene
Hangszóró szettben.
Auto ford focus mk2 lenne.
Fej 2 din kenwood. Helix a dsp
2 út aktív szett.
Az erősítő.... 3.2 ohm - 8 ohm ig.ez 1987 ből.
Na ehhez keresek hangszóró szettet a keret kB max 180k.
Ehhez kellene paszoni mindenképp.
Az eddigi ajánlasok ScanSpeak, seas, Vifa, peerless.. Ebből kellene válogatni
Szettet.
A sub képlékeny de valami normális lesz 350 400 körül rms 25cm. Ebből ki mit hozna össze? :F

(#74737) Lusu válasza troll81 (#74736) üzenetére


Lusu
aktív tag

A helix DSP-d a mini széria? Vagy miért akarsz 2 utas rendszert?
Ha használtban is gondolkodsz esetleg Micro Precision, Hybrid Audio Technologies, azt hiszem a BLAM-nak is vannak jó cuccai...

(#74738) troll81 válasza Lusu (#74737) üzenetére


troll81
addikt

Mk2 8 csatorna. Gyári helyre 2 ut aktív front plusz sub.
Nincs kedvem egy évig faragni.
Az erősítő fix a dsp is. 2 ohm szettek vannak de nem építem be ebbe.
Egy dinamikus részletes egységes rendszer a cél.

(#74739) totyaNYC


totyaNYC
csendes tag

Sziasztok! Régebbi típusú, Blaupunkt Bermuda MP35 típusú fejegységem van. A tulajdonságai nagy vonalakban:
'CD player with built-in amplifier (18 watts RMS/40 peak x 4 channels)' Jelenleg 4 hangszórót szolgál ki. Lehet rá kötni valamilyen módon aktív subot?

(#74740) #99254784 válasza totyaNYC (#74739) üzenetére


#99254784
törölt tag

Szia!
1.mód: rákeresve úgy néz ki, mintha tud(hat)na vonal szintű kimenetet is csak nem RCA aljzaton, hanem a 20 pines csatlakozó egyik részén. Ha meg van benne az a csatlakozó, akkor azzal is tudnád a jelet adni az erősítőnek.
Ha nincs meg, akkor akár pótolhatod is és egy kis érzékkel lehet rá RCA csatlakozót "faragni" kimenetnek.
2.mód: vagy keresgetsz magas jelszintű bemenettel rendelkező ládát
3.mód: ha már meg van az alany és nincs rajta csak RCA bemenet, akkor beiktatsz egy jelszint átalakítót.

(#74741) totyaNYC válasza #99254784 (#74740) üzenetére


totyaNYC
csendes tag

Szia Zibu! Köszi a választ! Ez a kép a manualból van. Ezekre gondoltál? Köszi!

(#74742) #99254784 válasza totyaNYC (#74741) üzenetére


#99254784
törölt tag

Szia! Így van, erre gondoltam. Mondjuk pont ezt a manuálját nem láttam, csak a képeket róla, meg egy hasonló Blaupunkt rádión a matricát.
Ezek szerint tud 2 pár vonalszintű kimenetet+ az erősítő remote kapcsolását a C1 részen.

(#74743) fulton


fulton
addikt

Sziasztok.
Segítségetek szeretném kérni, nem tudok rájönni mi okozhatja ezt:
Van egy JBL aktív mélynyomó a kocsiban amit pár hete üzemeltem vissza az autóba (kábeleket kellett csak visszakötni rá) egy Golf 4 es ről van szó és a csomagtartóban van bekötve. a probléma az hogy mikor beindítom az autót hallom a mélyládát hogy áramot kap azonban mikor elindul a zene mégsem szól. elől a műszerfal alatt van nekem bekötve egy szabályozó potméter azzal ha tekergetem van hogy puffan párat és beindul a szub de aztán van hogy megszűnik Hátra mentem megnézni hogy nem e a kábel van megtörve de nem reagál a kábel mozgatásra Viszont azt vettem észre hogy a Power LED bekapcsol kikapcsol bekapcsol kikapcsol szisztematikusan. Aztán van h megjavul es flottul megy. Ez miert lehet?

[ Szerkesztve ]

(#74744) Cry0


Cry0
őstag

Sziasztok!
Nagyon Kezdő autóhifis vagyok, az alábbi rendszert raktakm össze.
Erősitő:Mosconi Gladen One 120.4
Fej:Alpine Cda-117Ri
nyomó:Spl Wa-300 77F
első szett:Hertz ESK 165L.4
nagyon bugyuta kérdésekkel kezdek :D mi alapján kezdjem a beállitásokat? mit ajánlotok. tudom kéne egy külön mono erő a nyomónak de jelenleg ennyire tellett, későbbiekben ez fejlesztve lesz.
Legnagyobb problémám hogy kisebb hangerőn nincs mély, a mély akkor jön elő ha hangosabbra veszem. gondolom az egy erősitó hátránya ugye ?
valamint hogy lehet beállitani hogy rádiónál is hasonlóan szoljon mint ahogy én azt beállitottam cd-n ?

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#74745) snail1981


snail1981
tag

Sziasztok!
3 ajtós B Corsába szeretnék a gyáritól jobb zenét. Ami eddig megvan hozzá az a fejegység: Kenwood KMM BT356, az első szett: Kicx ICQ 6.2 illetve a hangszóró vezeték: Zealum ZK1,5BL-SR 1,5 mm2. Ezzel kapcsolatban van némi bizonytalanság, hogy ez elég lesz-e és nem kell-e véletlenül vastagabb? Illetve erősítőt milyet ajánlatok hozzá? Valamilyen D osztályú megfelelő lehet? Milyen árkategóriában érdemes gondolkodni? Mélyláda még nincs de valamilyen 25cm-es zártban gondolkodnék. Köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#74746) Lusu válasza Cry0 (#74744) üzenetére


Lusu
aktív tag

Nem emlékszem, hogy ez a fejegység a PXA-H100 proci nélkül mennyire konfigurálható, de ha van benne lehetőséged, az első szett aljáról vágd le a mélyhangokat, 60-80-100Hz környékén... első körben azt mondanám ott ahol neked jobban tetszik. Majd a sub-ot is hasonló de alacsonyabb frekvencián vágd mint az első szetted.
A basszus hiány adódhat abból is, hogy a sub-od nincs fázisban a szetteddel. Ebben a konfigban legfeljebb a mélynyomód polaritás fordítására van lehetőséged. Cseréld fel rajta a + - szálat, ha több lesz a basszusod a halkabb tartományban is, akkor nyert ügyed van :) Ezt esetleg a frekvenciavágások előtt tedd meg, jobban fogod hallani a különbséget.

(#74747) anorche1


anorche1
őstag

Sziasztok!
Honda 2007 -es honda citymben szertenek egy picit a zenei elmenyen javitani. Elotte egy mk1 skoda fabiam volt, gyari hangszorokkal egy kenwood kmm-122 fejegyseggel. Tokeletesen megvoltam vele elegedve. Magasabb hangeron torzitott, de amugy szamomra jol szol.

A cityben egy JVC KW-X830BT fejegyseg van (ez jonak szamit? draga, de jo is?). Hatul impac car audio EF series van. Ezeknek nincs szamomra szep hangja (vagy csak lehet azert, mert hatul vannak), de a hangerot egesz jol birjak. Ha jol latom a gyarto honlapjan, ehhez tartozna [link] csipogo is, de nekem se elol se hatul nincs. Lehet ezert nem tetszik a hangja, mert ugy lett hangolva, hogy lesz mellette csipogo?

Elol az ajtokat meg nem bontottam le, de tudtommal ott sem gyariak vannak. Ezeknek a hangja jobban tetszik, de eleg hamar elkezdenek torzitani (olyan, mint mikor valaki egy ventillator elott beszel).

Szivem szerint elol es hatul is cserelnem, de penztarcam miatt inkabb csak elol, hatsot meg lehuznam.
Maxium 20ezerert, de ha lehet inkabb alatta, van ajanlott hangszoro? Az ajtot nem szeretnem furni, csipogo nelkulit szeretnek. Ha jol lattom vannak ilyen egybe epitett, 2in1 hangszorok, pl: [link]
Valami ilyesmit keresnek.

Valaszokat elore is koszonom!

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#74748) dobobazsy válasza troll81 (#74735) üzenetére


dobobazsy
őstag

köszi! :R ma megejtettük életünk első erősítő beépítését. nem volt zökkenőmentes, és nem is tökéletes még valami :F
az erősítő ugye egy négycsatornás Audio System Twister F4 240, amiről az első szettet és a kalaptartóban lévő oválokat akarjuk hajtani. szól is mind a négy csatorna, de a fader beállítás nem működik rendesen :F ráadásul az oválok üvöltenek az elsőkhöz képest.. kötögettem az rca-kat is meg a hangszórókat is mindenhogy, de ugyan az. a fadert ha eltolom hátra akkor csend, ha előre tolom akkor meg szól mind a 4... :F :F
a fej egy Pioneer MVH-S420BT és 2 pár rca megy az erősítőhöz, tehát elvileg az egyik a front a másik a rear... az erősítőt A+B-ra állítottam. így nekem olyan kb mintha egy pár RCA-ról menne csak az egész..

mit rontottam el, valakinek esetleg valami tipp?

és még egy rövid kérdés: ugye a fejnek csak 2V-os RCA-ja van, de az erősítőn lehet állítani 4V-ig. hová kéne állítani a Gain potikat? valahol olyan képet láttam, hogy a 4V utáni egyel kisebb "beosztás" már csak 1.2V (ilyesmi) feszültség érték tartozik. elsőre beállítottam a kettő közé, de még mindig mintha kicsit halk lenne.

köszi szépen!

(#74749) Lusu válasza dobobazsy (#74748) üzenetére


Lusu
aktív tag

A/B állásban legyen és a crossover szekcióban is L/R állásban legyen ne mono-ban.

(#74750) dobobazsy válasza Lusu (#74749) üzenetére


dobobazsy
őstag

úgy is próbáltuk de akkor meg csak az első kettő szólt. :F a másik kettő amit mondasz az természetesen úgy van. közben megtaláltam én is a manualjában, hogy A+B módban a második pár rca az kimenettá válik :Y ártottam így valaminek?

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.