Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39301) i-sti válasza RP1980 (#39300) üzenetére


i-sti
senior tag

Jól mondod, CSL-re gondoltam. Nem tudtam a sorrendet.

Novum Forum Siculorum

(#39302) Zémann válasza i-sti (#39301) üzenetére


Zémann
tag

A hozzáértőket kérdezem!

Egyre tragikusabb,illetve tragikusabban élem meg a vízkő megjelenését.Ahol ott marad a víz,ott másnapra fehér folt keletkezik. Persze ez tök normális folyamat csak az autómosásnál zavaró....(vagy ott is)

Szóval, eljutottam oda, hogy vagy vízlágyítót veszek, vagy vízlefújót(blaster).
Viszont a lefújóval nem tudom,hogy cseppmentesen tudok-e szárítani. Sajnos nem tudok angolul és a német jutúberek között meg nem találtam olyat,aki bemutatná.

Tehát a kérdés, a lefújóval tökéletesen, foltmentesen tudok szárítani? Esetleg az is csak a lágy vízzel működik jól?

Ez most vagy valami vagy megy valahová

(#39303) i-sti válasza Zémann (#39302) üzenetére


i-sti
senior tag

Szárazolás után is vízköves marad? Mivel a hátra maradt vízcseppekből "alakul ki", szerintem nem alapos a szárazolásod.
Esetleg szárazolás után töröld át BSD-vel is, az talán segít valamennyit.

De vízlágyítót mindenképpen ajánlot beszerezni, nekünk is van egy EcoWater márkájú. Igaz valami noname só tablettákát rakunk bele (amit találunk nagy áruházakban) lehet itt is valami "márkásabbat" kellene használjuk de így sem lesz vízköves az autó, ha nem szárazolok akkor sem.

Novum Forum Siculorum

(#39304) jozsi252 válasza Zémann (#39302) üzenetére


jozsi252
veterán

Ha normálisan szárazolsz, és nem a felhevült kocsit mosod akkor nem maradhat vízkő a kocsin. Szóval a kettő közül valamelyik nem teljesül.

iPhone 13 Pro Max

(#39305) Zémann válasza jozsi252 (#39304) üzenetére


Zémann
tag

Srácok!

Lehet,hogy nem volt pontos a leírás. Nálam jobban már senki se szárazolhat!
Tényleg,olyan kritikusan törlöm át,hogy az már betegségnek számít.
Mégis,hajlamos itt-ott megcsöppenni,megfolyni,vagy tegnap láttam az ablaküveg gumiélén(ami az ajtón van.nem tudom,hogy mi a neve,ebben fut az üveg) vízkövet megjelenni.Minden egyes kicsi részt,be és kiugrót áttörlök. Szárazolni kb. 7-8 kendőt,lepedőt elhasználok. Mégis,mosás másnapján elindultam és valahonnan csak felfújt a menetszél 2 cseppet a szélvédőmre...

Vaaagy...sötétített ablaküveg,tökéletesen tiszta,folt és cseppmentes.Viszont,ha egy nedves törlővel áthúzom,megjelennek a vízfoltok.Ez csak addig látszik,amíg nedves. A kettőnek nincsen köze egymáshoz,de valamikor odakerült.

Szóval,bosszant,hogy itt-ott látok rajta folyást,cseppet,pedig annyit qecizek vele.

jozsi252 beültetett egy kicsi bogarat a lefújóval...kezd nőni ez a bogár....
Csak ahhoz,hogy megvegyem,tudnom kell,hogy a kemény víz ellenére is foltmentesen tudok vele "szárazolni".

Csak a tökéletes a jó!!! :)

Ez most vagy valami vagy megy valahová

(#39306) newmoonlight válasza Zémann (#39302) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Nem tudsz lombfúvóval (és társaival) cseppmentesre szárítani. Én pl. ezt a hó lefújására szoktam használni, mert nem akarom összekaristolni mindenféle seprűvel a fényezést (udvaron áll a kocsi) és erre a célra kiválóan megfelel, de a mosás utáni lefújás csak arra jó ezzel, hogy kevesebb vizet kell mikroszálassal (nagy méretű, min. 50×70cm-es és vastag legyen!) lehalásznod, ill. a zugokból (tükrök, küszöbök, csomagtérajtó alja kifújod azt a vizet, ami bosszantó módon újra és újra mindig kicsordul, amikor azt hiszed, hogy már végeztél az autóval.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#39307) RP1980 válasza Zémann (#39302) üzenetére


RP1980
tag

Szerintem ha ennyire probléma a megbújt víz kifolyása akkor vegyél egy kis lombfúvót. Arra valószínűleg jó, hogy a zugokból kifújd. Mert ahogy leírod a nagy részét megfelelően áttörlöd. Egy detailer a fél-egy napos vízfoltot simán el kell tűntesse. Erre pont nem a BSD-t választanám, hanem mondjuk ech2o-t bekeverve, vagy Bouncers Done and Dusted, vagy valami lightosabb inkább a tisztításra mintsem a védelemre kihegyezett cuccot. Vannak direkt vízköre való szerek is. Egyet amiről már hallottam a carpro spotless.

(#39308) FeRRaR1 válasza runner 125 (#39298) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Ha nem is Volvo, legalább V8 :C

Jól el vagy tűnve mostanság...

Zémann

Nekem is volt ilyen gondom, bár nem ennyire durva mint ahogy leírtad. Főleg a kerékcsavaroktól, hátsó rendszám környékéről és a tükröktől. Ezért vettem ezt az olcsó gépezetet erre a célra.

Azóta szinte megszűnt a probléma. Amennyiben másnap mégis látok egy foltot, folyást valahol akkor erre való szerrel és plüss mikroszálassal leszedem, könnyedén lejön. SONAX Xtreme Brilliant Shine Detailer

Amennyiben valahol komolyabb vízkő van, akkor azt az ablakról le kell pengézni. Fényezésről IPA-val le lehet szépen szedni, háztartásból megteszi az ecet is + plüss mikroszálas.

[ Szerkesztve ]

(#39309) runner 125 válasza Sub-ZeRo (#39299) üzenetére


runner 125
nagyúr

Lehet, valóban, nem is tagadom. Ezért is írtam, h ha sikerül valahol ezt tökéletesre javíttatnom - nyilván csak a pöttyöket - akkor megy rá valamilyen kavicsfólia. Legalább az elejére és szélvédőre.

De akkor próbálok még kutakodni, h kik tudják ezt profin vállalni.

FeRRaR1

Na igen. Sajnos vagy nem sajnos, nagyon sok a munkám, sokat nem is voltam itthon, mellette építkezés tavaly óta.
Így a Volvo is háttérbe szorult, nem is nagyon használtam az utóbbi időben. Ennek ellenére persze ugyanolyan tiszta. :)

Nagyon sokat agyaltam az új XC90-en, persze abból is pár éves modellekkel szemeztem. De egyszerűen a downsizing 2.0 T motort nem tudtam megemészteni.. iszonyúan dühít, h legalább egy 2.5-ös, de inkább 3000-es 5 hengeres turbobenzint miért nem tudtak legyártani..
Félek, h szétfossa magát a turbok egyike és kb. maga a blokk is. Más felől persze a vételár. Használt is legalább 70-80%-kal drágább a QX70S-nél. Annyival pedig nem tud többet számomra.
Itt pedig megvan az igazi őserő, 5.0 V8, 500Nm, 7 sebességes szekvenciális váltó, de hát ezt neked nem kell ecsetelni. :)
Fogyasztásban pedig alig van diffi. Úgyhogy marad ez.



"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#39310) Bestspiler7


Bestspiler7
tag

Hello, életembe elöször vettem egy új autót és szeretnék vigyázni rá mosás közben is, hogy ne karcoljam össze. Olvastam az összefoglalót és mivel sajna otthon nem tudom lemosni a kocsit (nincs undvar), így esetleg tudnátok önkiszolgáló kocsimosót ajánlani valahol Lurdy ház környékén (9. kerület)?
(persze ha a nincs normális a közelbe meszebb is megyek érte)

(#39311) jozsi252 válasza Zémann (#39305) üzenetére


jozsi252
veterán

Akkor valószínű azok már régebben rákerültek, csak áttörléskor újra megjelennek. Carpro Spotless kifejezetten a vízkő eltüntetésére van, illetve van a GYEON-nak is erre való szer, az pedig a Water Spot Remover. De persze más gyártóknak is van erre terméke, de ezek ismertebbek.
Igazából az a kis fújó pont arra lenne jó amire írtam, hogy minden kis zugból ki tudjad fújatni a vízcseppeket amik utána vízkövet okozhatnak.
Igazából én betartom a 2 dolgot hogy szárazra törlöm a kocsit teljesen, illetve nem felhevült kocsit mosok, és így nem szokott gondom lenni a vízkővel sehol sem. Még a külső gumifelületeken sem ami esetleg itt ott van a kocsin. Nem tudom nálad ez miért alakulhat ki ennyire durván ha mégis szárazolsz rendesen.

iPhone 13 Pro Max

(#39312) Zémann


Zémann
tag

Az ajánlott szerek leszedik a Fusso-t is?

Ez most vagy valami vagy megy valahová

(#39313) Formaster válasza RP1980 (#39307) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Nem Ferrar1-t akarom védeni (de igen ;]) Teljesen jó a BSD a mosás utáni 24 órán belüli vízkőfoltokra, feltételezve egy alapjaiban karban tartott, ápolt fényezést. A kezelt felületen nem fog kialakul olyan fizikai kötés ennyi idő alatt, hogy egy ilyen ápoló és tisztító hatású szer ne bánna el vele könnyedén és karcmentesen egy hosszú szőrű mikroszálassal.

A Carpro Spotless pedig egy borzasztóan agresszív szer és annak ellenére hogy a Fusso teflon alapú, a teflonnak pedig elméleti síkon "nincs oldószere" (ezért majd megkapom a lecseszést :DDD ) gyönyörűen lekapja egy befújás alkalmával. Tehát "Cerámiára" is óvatosan tessék használni, oda meg főleg nem kell, mert rövid időn belül még inkább elegendő egy nedves rongy is. Feltételezzük, hogy nem hetekig ráégetett víkőről beszélünk, akkor meg tessék csak polírozni, oda már a Spotless is kevés. De egy profi kozmetikában ott a helye a polcon.

(#39314) jozsi252 válasza Zémann (#39312) üzenetére


jozsi252
veterán

Igen sajnos nem tesz túl jót neki, mivel savas a kémhatása. Azért mégis csak olyan ráégett ásványi anyagról beszélünk, ami ha hosszú időn keresztül ott van, akkor nagyon nehéz tőle megszabadulni, szóval sajnos kell hozzá durva szer. Ahogy Formaster is mondja, ha nagyon régóta ott van, akkor egy kis polír segít csak rajta. Valamint ahogy felviszed a Spotless-t, egy kicsit el is kell dolgozni, akár egy applikátorral is lehet nyugodtan majd letörlés után még azért nem árt leöblíteni az egészet tiszta vízzel hogy véletlenül se maradjon a felületen semmi belőle ami a napon ráéghetne esetleg.
De ha políroztatod akkor is ugrik a wax szóval ugyanott vagy. Annyi előnye van a Spotless-nek hogyha mosás után keletkezik valahol vízkőfolt akkor nagyon nagy eséllyel 100%-osan el fogod tudni tüntetni. Persze ha utána rajtahagyod napokig a tűző napon, akkor nagyon ráéghet ugyanúgy a vízkő, és akkor megint szívás eltüntetni.
Viszont most nem fogjuk tudni tutira megmondani hogy biztos el tudja-e tüntetni a felületről a vízkövet a Spotless, vagy pedig polír kell már neki.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#39315) Zémann válasza jozsi252 (#39314) üzenetére


Zémann
tag

Az autóm kerek egy hónapos.Remélem ennyi idő alatt nem "égett" bele.

GS-em van itthon.Azzal nem tudom leszedni? Félek nem jön meg hétvégére.Ezen a környéken meg nincsen ilyen cucc.....vagy ecet?

Ez most vagy valami vagy megy valahová

(#39316) jozsi252 válasza Zémann (#39315) üzenetére


jozsi252
veterán

Ismerős fordult hozzám olyan problémával hogy a szélvédőjén megfolyások voltak, valamint vízkő. Chemical Guys Citrus Wash & Gloss-al átmostam neki a szélvédőjét, és szépen le is hozott mindent. Nyilván ha több hete ott lett volna, valószínű nem jött volna össze, de így is összejött. Szóval arra próbáltam célozni hogy egy akár egy sampon is képes lehozni, de persze ez függ attól hogy milyen régóta van a felületen, illetve mennyire égett bele, meg hogy fényezésen van, vagy üvegen.
Ecetből én max 10%-ossal próbálkoznék de műanyagot hagynám, illetve szigorúan hideg kasztnit. De egy Spotless tényleg jól jön ha belecsúszol egy ilyenbe.

Más: Slim's-en húsvét miatt 10%-os kedvezmény van 22.-ig! Szóval aki akart esetleg rendelni, most tud kicsit spórolni! ;) És minden rendeléshez jár kis ajándék is.
A szokásos kivételek vannak
"Excludes 3M, equipment, machine polishers, kit combos, gift vouchers, and already discounted items"

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#39317) Bestspiler7 válasza Bestspiler7 (#39310) üzenetére


Bestspiler7
tag

esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a mosóval?
http://www.iwashkispest.hu/

(#39318) Hellas


Hellas
senior tag

Sziasztok!

Lámpára (új, polírozatlan) állagmegóvás céljából, UV ellen melyik lehet a legjobb?

- Sonax Headlight Protection
- Gyeon Trim (ezt kicsit félnék használni, nehogy elrontsak valamit)
- Soft 99 Nano Hard Plastic [link] (vagy ez inkább sima külső műanyagokra lenne jó?)
- Soft 99 Nano hard Clear [link] (ezt pedig nem tudom értelmezni, hogy védi a lámpát, vagy "felújítja")

Illetve aktív habnak:

- Valet pro citrus pre wash (ez is ph semleges?)
- Valet pro snow foam ph neutral
- Shiny Garage Fruit Snow Foam
- Siny Garage Active Snow Foam Pink

Melyik a legkiadósabb, és melyik csinál keményebb, sűrűbb habot? Fusso van fent egyébként.

(#39319) Petyyyyy válasza Hellas (#39318) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Hajíts rá egy jó kis fóliát, az mindent visz. UV és némi kavics védelem is, illetve tuti nem lesz karcos. :)

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#39320) Hellas válasza Petyyyyy (#39319) üzenetére


Hellas
senior tag

Került rá nemrég...holnap érkeznek az új fényszórók... nem én tettem fel a fóliát, direkt fóliáshoz vittem, csomó helyen narancsbőrös lett a fólia, emellett karcos is volt, undorítóan nézett ki..úgyhogy le is szedtem. Ezután észrevettem, hogy szikével több helyen bele lett vágva a plexibe, amikor körbevágta a fóliát gondolom, illetve opálos szerű kör alakú képződmények lettek a plexin/plexiben sajnos (8 hónapos lámpák). Úgyhogy nem merném mégegyszer, máshol sem megcsináltatni, inkább maradnék valami bevonatnál.

Képrk, főként jobb szélen látszanak a kör alakú valamik:

(#39321) Petyyyyy válasza Hellas (#39320) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Azok a kör alakú foltok rémisztőek lehetnek, de tippre "ott maradt vízcseppek" nyomai. Miután felkerült a fólia, maradt alatta víz és az olyan helyeken, ahonnan nehezen szorítják ki a folyadékot, ott marad a nyom.
A szikés mutatvány már meredekebb és nem is értem. Jobb helyeken nem is vágják el szikével teljesen a fóliát, csak meghúzzák a hegyével, majd kb leszakítják azt a darab anyagot a jelölés nyomán - pont azért hogy ne karcolják meg a plexit. Tartottam már a saját lámpámat a fóliásomnak, láttam is és mesélte is miért így csinálják.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#39322) Hellas válasza Petyyyyy (#39321) üzenetére


Hellas
senior tag

Én is vízcseppnek reméltem őket, de egyszerűen nem jönnek le, sem mosással, sem alkohollal sajnos. Esetleg a hőlégfúvó okozhatta?

A szikéstől én is kiakadtam, amikor utánaolvastam, ugyanezt láttam én is mindenhol, hogy csak megkarcolják a fóliát, hogy ne sérüljön a lámpa. Ráadásul én azt hittem kicsit a lámpa szélén túl vágjak el a fóliát, nem pedig a lámpa szélétől bentebb.

(#39323) RP1980 válasza Hellas (#39322) üzenetére


RP1980
tag

Beszélgettem anno egy (többek között) lámpa fóliákat is forgalmazó sráccal, aki konkrétan lebeszélet a lámpák fóliázásáról. Azt mondta, hogy a fólián lévő ragasztó megrongálja a plexit. Megmarás szerű foltokat vagy akár apró hajszálrapedéseket is okozhat. Lehet, hogy nálad ez történt?
Ja és a profik úgy vágnak, hogy nem látszik utána nyom. Gondold el, ha ez lenne a fényezésen is, mikor a sok milliós autókról leszedik egyszer....
Tehát nem egy tudós szakemberre akadtál sajnos ☹️
Szerk: most olvasom, Petyy már leírta ugyanezt😉

[ Szerkesztve ]

(#39324) RP1980 válasza Hellas (#39322) üzenetére


RP1980
tag

Alkohollal finoman. Az ipa repedéseket okozhat a plexin. Nem minden esetben, de ne te legyél akinél bejön.

(#39325) Hellas válasza RP1980 (#39323) üzenetére


Hellas
senior tag

Én is a fólia ragasztójára gondolok, vagy esetleg a hőlégfúvó nem tetszett neki. Már akkor rosszul voltam, amikor megláttam, hogy előtte papírtörlővel törölte le a búrát. Mindenesetre a fóliától elment a kedvem örökre. Ezért akarnám, vagy a Sonax Headlight Protectiont, vagy Soft99 Nano Hard Plastic-ot, vagy a Gyeon Trim-et. A Gyeon a legjobb, ha jól tudom csak kérdés el lehet-e cseszni a felrakását, esetleg megaratni vele a plexit. :) A Sonax viszont árban és mennyiségben jóval barátibb. A soft99-ről nincs infóm, bár ha minden igaz 8 ml, tehát drágább, mint a Gyeon.

(#39326) Petyyyyy válasza Hellas (#39322) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Nem is fognak lejönni, mivel a fólia alatt kezdték életüket. Ha visszaszedik a fóliát, el kell tűnjön minden foltnak egy tisztítás után. Fura ha mégsem. 3 szett lámpám van fóliázva, egyiken sem láttam ilyesmit.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#39327) Zémann


Zémann
tag

Nem bírtam elmenni úgy munkába,hogy ne próbáljam ki az ecetes dolgot.

Almaecet volt itthon,5%-os. Jelentem működött!!

Szépen levette,ioncserélt vízzel meg lemostam,majd áttöröltem. Jó lett!

Most meg megyek,oszt rendelek egy víztisztítót....az egész házra...feleségem támogat ebben!!! :D

[ Szerkesztve ]

Ez most vagy valami vagy megy valahová

(#39328) runner 125 válasza Zémann (#39327) üzenetére


runner 125
nagyúr

A víztisztító és a vízlágyító két külön eszköz... Előbbi jellemzően nem lágyítja a vizet - tehát iható marad és ugyanúgy lesz vízkőtartalma. A vízlágyító viszont sóval "kivonja" a vízkövet, így tud megszáradni minden felület vízkőmentesen.
Vízlágyítót viszont teljes belő vízhálózatra kötni nem biztos h szerencsés ötlet. Nem lesz iható a csapvíz, de főzéshez sem ajánlott a lágyított víz.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#39329) RP1980 válasza Hellas (#39325) üzenetére


RP1980
tag

Sajnos egyik terméket sem ismerem és mivel kiesett az érdeklődési körömből, még infókat sem szedtem össze róluk. A gyeon-tól ne félj. A kerámiák a divatba kerülésükkor voltak nehéz ügyek. Azok amiket halandó is megvehet nem tudnak balul elsülni, ha mindent a leírtak szerint használsz. Van egy olyan sejtésem, hogy az ilyen-olyan horror sztorikat a kerámiákról a kozmetikák terjesztik, hogy oda vigyék a kocsikat.

(#39330) i-sti válasza runner 125 (#39328) üzenetére


i-sti
senior tag

Nekünk vízlágyító van kb 8-10 éve és azt a vizet isszuk, főzünk, mosok kocsit vele.
Nem teljesen 0%-ra van állítva, hanem pár egységgel feljebb hogy maradjon is "valami" a vízben.

Novum Forum Siculorum

(#39331) Hellas válasza Petyyyyy (#39326) üzenetére


Hellas
senior tag

Ez a baj, hogy leszedtem a fóliát, és ennek ellenére sem jönnek le! :(

(#39332) Hellas válasza RP1980 (#39329) üzenetére


Hellas
senior tag

Igazad van, ahogy elnézem róla a videókat, nem nagyon van rajta mit elrontani. És elvileg nem is igazán kerámia.

Aktív habok közül ezek közül van tapasztalatod?

- Valet pro citrus pre wash (ez is ph semleges?)
- Valet pro snow foam ph neutral
- Shiny Garage Fruit Snow Foam
- Siny Garage Active Snow Foam Pink

(#39333) i-sti válasza Hellas (#39332) üzenetére


i-sti
senior tag

Aktív habok közül ezek közül van tapasztalatod?

- Valet pro citrus pre wash (ez is ph semleges?)
Igen, ez is PH semleges úgy tudom.

Ha jól tudom Józsi kolléga és én használunk Auto Finesse Avalanche habot nagy megelégedéssel.
Mind ketten Valetpro Citrus Pre Wash-ról tértünk át erre.

Novum Forum Siculorum

(#39334) Zémann válasza runner 125 (#39328) üzenetére


Zémann
tag

Igen,most ásom bele magamat ebbe a lágyításba,tisztításba.
Szóval az alapján,amit eddig sikerült elolvasnom,lágyító kell nekem a magasnyomású elé.

Most találtam egy fórumot ehhez a témához.Azt még átolvasom....

Ez most vagy valami vagy megy valahová

(#39335) RP1980 válasza Hellas (#39332) üzenetére


RP1980
tag

Shiny Garage Fruit Snow Foam-ot használok jelenleg. Illata jó, hatásra nem láttam jobbnak mint pl a valet pro ph neutralt, de egy semleges snow foamtól nem is elvárás a különösen magas tisztító hatás. Inkább ecsetelni jók ezek. Ha előmosó kell, akkor magas PH-st kell választani, de ugye az meg viszi a waxot is, ha van.

(#39336) Hellas válasza RP1980 (#39335) üzenetére


Hellas
senior tag

Van bizony, Fusso!
A Fruit Snow, vagy a Valet pro képez keményebb habot, és melyikből kevesebb arányaiban egy töltetre?

(#39337) i-sti válasza Hellas (#39336) üzenetére


i-sti
senior tag

Auto Finesse Avalanche :K

Novum Forum Siculorum

(#39338) polonic válasza i-sti (#39337) üzenetére


polonic
félisten

Az is ph semleges és mehet fusso-ra?

(#39339) jozsi252 válasza i-sti (#39333) üzenetére


jozsi252
veterán

VP Citrus nem pH semleges.

iPhone 13 Pro Max

(#39340) i-sti válasza jozsi252 (#39339) üzenetére


i-sti
senior tag

Pedig én abban a hitben éltem/használtam :C

Novum Forum Siculorum

(#39341) FeRRaR1 válasza Zémann (#39327) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Örülök hogy sikerült, sok helyen nagyon kemény a víz. Ártani semmiképpen nem fog...

(#39342) RP1980 válasza Hellas (#39336) üzenetére


RP1980
tag

Szerintem kb ugyan az a hab. Én MJJC-ben használom mindegyikből 50ml megy 500ml vízhez és ha erősebbre szeretném vagy adok még bele sampont vagy green start.

(#39343) Hellas válasza i-sti (#39337) üzenetére


Hellas
senior tag

Videók alapján brutális a hab! :Y
Csak honnan lehet ezt beszerezni? :F

(#39344) i-sti válasza Hellas (#39343) üzenetére


i-sti
senior tag

(#39345) Zémann válasza FeRRaR1 (#39341) üzenetére


Zémann
tag

Kicsit izgultam,hogy gond lesz vele. Meggyőződésem,hogy a fusso is segített ebben.

Amit Te állítottál össze vízlágyítót,annak van valamilyen rajza? Lehet érdemesebb lenne összerakni egyet...

Ez most vagy valami vagy megy valahová

(#39346) polonic válasza i-sti (#39344) üzenetére


polonic
félisten

Itt azt írja wax barát, akkor ph semleges lesz.

(#39347) FeRRaR1 válasza Zémann (#39345) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Én tőlük vettem, mondjuk nem autó mosáshoz hanem melóhoz, de ha már itt van, miért ne :)

Adnak hozzá minden támogatást, segítséget, összes alkatrészt, beszerelték, illetve ez a csúcs rendszer, ennél feljebb már csak az van ha melegíti is a vizet, de az kb 3x ennyi... Meg annak komoly elektromos rendszer is kéne. Illetve mindenhol máshol legalább dupla áron volt, náluk meg alig drágább mint az anyag ár, így nagyon megérte. Gondolkoztam saját összeállításban, de az lett volna 1700+, ők meg nekem kedvezménnyel 1820 körül szerelték be, 2 év garral, akármi van azonnal segítenek.

Videóm elején látszik, tisztább vizet produkál mint az ipari desztillált. 4 szűrőn megy át mielőtt a tartályba kerül. Persze csak autó mosásra vannak olcsóbb rendszerek is.

[ Szerkesztve ]

(#39348) jozsi252 válasza polonic (#39346) üzenetére


jozsi252
veterán

Avalanche szintén nem pH semleges. 11-11.5 a pH-ja, szóval kicsi túlzás hogy wax barát, legfeljebb nem szedi le elsőre az egészet.

iPhone 13 Pro Max

(#39349) polonic válasza jozsi252 (#39348) üzenetére


polonic
félisten

Akkor ez kicsit megtévesztő.

Milyen ajánlott akkor, ha már fent lesz a fusso?

(#39350) KisBundi válasza FeRRaR1 (#39347) üzenetére


KisBundi
őstag

Ezt az DI szűrőt itthon hogy lehet beszerezni? Ezzel is lehet foltmentes eredményt elérni? :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.