Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
Drughi #39499 üzenetére
Szerintem a csodafából a black classic verhetetlen! De ez is nagyon szubjektív egyéni ízlés dolga
.
A szélvédő helyett rakhatod a szellőztető motor alá, általában van egy műanyag takarólemez alatta, amire rá lehet rakni alulról.
A fácskával az a baj (amúgy az összes illatosítóval), hogy a nyári nagy melegben a forró autóban rögtön kipárolog az összes illékony illatanyag...
-
Drughi
addikt
Üdv!
Ajánlanátok autóillatosítót, mert ami kettőt szerettem vagy meguntam nehéz lett beszerezni.
- Ambi pur car 'Japan Titami' nem találok hetek óta egyik multiban sem. Eddig mindenhol volt euro familybe volt a legolcsóbb.
-wunderbaum arctic white: kicsit unalmas, meg heti 1 kellene belőle, így nem is gazdaságos...Olyat keresnék, amit egyszerű beszerezni ( multik, autósboltok, webshop)
Lehetőleg a szellőzőre tehessem, mert így jobban szétoszlik.
Ki mit használ / ajánl?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
bogyo74 #39491 üzenetére
Kárpittisztítóval nem hiszem hogy gond lesz, ott tapasztalatom szerint többet számít a jó technika mint a szer.
Fussót használok én is, és adnak hozzá applikátort.
Gyurma helyett / mellé ajánlanék egy valet pro tar and glue removert, nekem nagyon bevállt, nekem is a kék zoe tele volt fekete pöttyökkel a kerékívek mögött, mosás után körbe fújtam az alsó egyharmadát a kocsinak. Mikor körbe értem elkezdtem finoman áttörölni egy plüss mikroszálassal, mindent leszedett. Mindent amit az erős habos előmosás és a két vödrös mosás nem, teljesen sima lett a felület érintésre és szemre is. Ez mondjuk volt 5 perc, egy gyurmázás az biztos nem fog megállni ennyiben.
Bőrből én Colourlockot használok, az az egyik legjobb.
Az összefoglaló elején ott a videóm, 1:52-nél látszanak a kefék amiket használok, hihetetlen puhák és jók, Vikan márka. (utána használom is őket)
MJJC jó, Neutralt még nem próbáltam, videóban Valetpro foamula 1 van.
Valetpro citrus prewash nagyon szépen leoldja a bogarakat, használható arra a célra is egy spray flakonból.
Mikroszálsaból soha sem elég, szerintem nekem van vagy 100 biztos
Kis rövid szálú, nagy rövid szálú, kis plüss meg nagy plüss.Ezek mellé mosáshoz vagy 3 féle kesztyű, mikroszálas applikátor korongok stb...
Majd látod mire lesz még szükséged ahogy elkezded.
Peti78
Snow foam előtt nem csapatnám le. Jobban megtapad és dolgozik a koszos száraz felületen. Utána mehet egy alapos öblítés / átveretés.
IPA az utolsó lépés legyen fusso előtt, szóval azt cseréld fel a gyurmával.
Ahogy a kolléga írta, 8-as lépés szükségtelen, majd a következő mosásnál.
-
Peti78
őstag
TUdom, tlán hlye kérdés, de holnap lesz teljes gyurmázás is.
1. lecsapatás
2. snow foam
3. két vödör
4. apc
5. ipa
6.gyurma
7.fusso
8 [link]Jó?
-
RP1980
tag
válasz
jozsi252 #39494 üzenetére
Igen, lehet nincs akkora tisztító hatása mint egy snow foamnak, de úgy láttam hatott. A ph semleges habok sem mutattak valami sokat. Az AF foam biztosan jó, hisz magas a ph értéke. Én is mikor green staros oldattal előmosok, szinte attól tiszta lesz a kocsi. Kerámia tisztításhoz meg kifejezetten ajánlott időnként kicsit éltérni a semlestől,így lehet veszek én is AF habot.
-
jozsi252
veterán
válasz
RP1980 #39492 üzenetére
Igen akkor fölösleges rá egy kerámiás gyorsviasz. Reload meg jó termék hogy szinten tartsad a kerámiát.
Samponok nagyon tudnak habzani, el se tudom képzelni hogyha a habosítóba öntenék egy kis Bathe-t, milyen hab lenne. 15 literhez szoktam 20ml-t önteni, de már az is bőven elegendő habot csinál, szóval a 7-800ml-hez tényleg nagyon kevés kellene. De hát ugye az sampon, nem kifejezetten habosításhoz van, más téma hogy nagyon habzik.
De az AF Avalanche hibátlanul bevált nekem, azt nem váltanám le semmi pénzért. Mostanában hogy jó idő van, pénteken pl. 30 fok volt mikor jöttem haza melóból, borzalmasan néz ki a kocsi eleje meg a szélvédő. Bogárinvázió van ezerrel. Régebben próbálgattam drága szélvédőmosókat, de egyszerűen a bogarakkal még a jobbak se mennek túl sokra, ezért csinálom hogy veszem a koncentrátumot aztán felhígítom ioncserélt vízzel azt helo. -
RP1980
tag
Ma este előkészítettem a verdát a polírra. Mosáshoz snowfoam helyett a sonax koncentrátumot öntöttem, a green lemonost. Azt kell mondjam többet nem fogok snow foamra költeni. Olyan habot kaptam, h öröm volt nézni. A 2 liter meg nincs 2ezer ft.
-
RP1980
tag
válasz
jozsi252 #39484 üzenetére
Nem rendeltem, holnap polirozom és ha végzek hétfőn megy rá a cquartz, így reloadot rendeltem a kerámia ápolásához. Azért is indultam rá a bouncersre mert az is jó lehetne ápolonak. Mint írtam olyan csillogást mint a done and dusted még semmi sem produkált. Csak hát sajnos ahogy Ferrar1 rávilágitott out of stock. A simából még van egy flaskám, de a kerámiára nem lesz értelme ☹️
Polírozás téma :Ja, a "puha" lakk nagyobbat tud szivatni mint a kemény. Honda pl. egy rémálom
Vw, audi, bmw kemény, de hálás. Ford, opel a legjobb, ideális kezdőknek. -
bogyo74
tag
válasz
FeRRaR1 #39479 üzenetére
Köszönöm előre is.
Több kör lenne, első körben a következőket venném (ha lehet, próbálom minél kevesebb forrásból beszerezni őket):
Kárpittisztító: Chemical Guys Fabric clean
Hard wax: Soft99 Fusso Coat Dark 12 month vagy Soft99 King of Gloss Black&Dark wax
Ehhez vennék valami applikátor korongot is.Gyurma, mert már többször szenvedtem pár ráragadt apró pöttyel, talán ez megoldja a problémámat: Chemical Guys: Clay bar (Medium gray?)
Bőr: Chemical Guys: Leather Cleaner + Leather Conditioner
Ezen kívül vennék valami kefét keréktisztításra.
Második kör: habosító: MJJC Foam Lance (van Nilfisk-hez is, nekem most az van) illetve Valetpro Neutral Snow Foam hab hozzá.
Mostanában láttam pár videót ilyesmi aktív habos mosásról, és nagyon tetszett.Jelenleg van mikroszálas törlőkendőm (1 beltérre, 1 üvegre, és mostanában elkezdtem a végső szárazra törlésre is használni egyet), valami speciális bogároldó/felnitisztító, szivacs, Nilfisk nagynyomású mosó (valami alap típus). Jelenleg Turtle Wax sampont használok, de felírtam a Meguiars NXT-t, ha kifogy a mostani, akkor rendelek belőle.
-
4z1st3n
csendes tag
Én a Meguiar's Endurance gélt nagy megelégedéssel használom. Sokféle márkájú és állagú gumiápolót próbáltam már, és nekem a gél állagúak bizonyulnak tartósabbnak. A Sonax Xtreme gumiápoló zseléjéhez hasonlít, de még annál is kicsit tartósabb és még „feketébbé” teszi a gumikat. Kicsit bizarr, szőlő illata van.
Összehasonlításképp két kép:
(négy mosással ezelőtt lett mindkettő gumiápolózva, és azóta volt eső is, saras eső is…)
Sonax: -
FRENK1988
veterán
Sziasztok!
Elolvasva az osszefoglalot nem olvastam a felni (leginkabb alu) apolasrol.
Arra ki milyen szert eszkozt hasznal? -
FeRRaR1
őstag
-
jozsi252
veterán
válasz
smallmer #39474 üzenetére
+1 hogy mindenképp keress valakit aki mellett esetleg tudnál tanulni. Az a "baj" hogy a Német prémium márkáknak, pl. BMW kemény lakkja van neki, ami segít azon hogy nehezebben karcolódik meg, viszont nehezebb a karcot is kiszedni belőle. Japán autóknál meg pl. a lakk a puhábbak közé tartozik, könnyebb vele dolgozni, de mindenképp szükséges egy felmérés hogy hol mennyi mikron, így tudod hogy mennyit szedhetsz le belőle. Nyilván el tudod kezdeni YT videók alapján, de egy profi polírozót aki személyesen elmond mindent, megmutatja hogy a gépet hogy tartsd, milyen pasztával dolgozz azon a kocsin, semmi sem fog pótolni.
RP1980
SF 365-öt végül megrendelted, vagy egyelőre jegeled?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
RP1980 #39480 üzenetére
Out of stock.
Elkapkodták, vagy nem volt sok, vagy mind kettő.
Peti78
Korábban írtam róla, én csak motortér szigetelésre használtam, ahol bejutott por vagy eső a széleken. Oda nagyon bevált. Amennyiben tudod pontosan honnan jön a szélzaj, akkor működhet szépen. Normálisan le kell ipával zsírtalanítani aztán hajrá. Annyit csináltam a végén ahol vágtam nyomtam bele egy kevés fekete szilikont, mert valahol gyűjtötte a vizet.
-
Peti78
őstag
Ezekkel a termékekkel van valakinek tapasztalata? Segíthet a szélzaj csökkentésében? Mégiscsak 18 éves a kocsi, gondolom ezek sosem voltak cerélve rajta.
-
RP1980
tag
válasz
FeRRaR1 #39479 üzenetére
Felhívás!
Most láttam a forensic detailing csatornáján, hogy a bouncer's kihozta a done and dusted kerámiával turbózott változatát. Mivel a "sima" sio2 nélküli verziójánál nagyszerűbb terméket nem ismerek biztosan rendelek. Eszméletlen fényt és simaságot ad. Ráadásul a szilicium adalékkal most még nagyon jó és tartós védelmet ígér.
Viszont a postaköltség nem túl kedvező ezért keresek társulni kívánó tagokat. Az in2detailing oldalán 14.95font a termék és 20font a posta. (ha jól bogoztam ki) -
FeRRaR1
őstag
válasz
bogyo74 #39477 üzenetére
Kiindulási pontnak nem rossz, ezzel simán el tudsz indulni. Amint megvan az összeállítás tedd be ide, aztán rápillantunk.
Pár dolog hiányzik pl Meguiars NXT az egyik legjobb sampon amit valaha használtam. De nem lehet végtelen hosszú mert senki nem olvasná végig. Annyi termék és módszer van hogy arra külön weboldal kéne.
RP1980
Mindig mosok polír után hogy 110% biztos legyek az eredményben, úgy hogy nekem ez nem lesz gond.
-
RP1980
tag
válasz
Ferrar1 100%ig tökéletesen megfogalmazta. Magam is a youtube ról okosodtam. Szerintem 50óra anyagot megnéztem. Aztán nekimentem a saját kocsimnak. Meglepően jól ment. És egy excenterrel nem csinalhatsz kárt. Ahhoz valami nagyon barbár érzéketlen módon kell neki állni. Sőt rotával sem megy az olyan hamar. Azzal az éleken kell kicsit vigyázni. Persze megvan a hátránya is mindkét gépnek. Az excenter nem fog olyan mértékű korrekciót produkálni mint egy forgós, de kezdésnek mindenképpen azt vedd. Vagy, a legokosabb dolog egy forced rotation masina. Pl. Makita po5000c. Igaz ez kb. duplája egy belépő excenternek.
-
bogyo74
tag
Sziasztok,
Nagyon jó, hogy rátaláltam a topcira. Mivel fekete autót vettem életemben először, így elkezdett jobban foglalkoztatni a téma. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire aktuális a fórum bevezető? Elsősorban a megvásárolandó anyagok, kellékek miatt kérdezem. Az, hogy néhány link nem működik, nem számít, azokat attól még megtalálom. Nekem az lenne fontos infó, hogy ezek a dolgok még mindig az ajánlott kategóriába esnek-e.
Köszi,
-
RP1980
tag
válasz
FeRRaR1 #39475 üzenetére
Az az igazság, h nekem szivaccsal is tele szórt mindent. Számomra a sonax vállt be, szó szerint nullát porzik. Vagy ha kicsit többet szánsz rá, akkor koch chemie. A h8.02 is jót vág és azt a koch kifejezetten rota+gyapjúra fejlesztette, de természetesen szivacson és mikroszálason is tökéletesen működik akár excenteren is. Sőt azt mondják az új h9.02 es még nagyobbat harap. Persze ha már megvan a 300 az extrém esetekre az is megfelel, max polír után kell egy tisztára fújás és /vagy kocsimosás.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Ehhez nem kell képzés, veszel egy bontóba valami lefingott motorháztetőt, megnézel pár YT videót, kipróbálsz pár dolgot. Esetleg ha van valami rossz állapotban lévő ismerős / rokon autó.
Viszonylag könnyen el lehet kezdeni az alap tudással, viszont ez is egy olyan dolog hogy a végtelenségig tanulható.
Egy profi fele, harmad annyi idő alatt fog elérni jobb eredményt.
Amit még megtehetsz hogy itt keresel valakit a környékeden aki szívesen megmutatja.
RP1980
Nem próbáltam még, eddig elég volt a 400, viszont ha olyan állapotban lévő teljes kocsi jön akkor gyorsabban menjen a munka, ezért vettem készlet kiegészítőnek.
Gyapjúval siralmasan koszol, szivaccsal állítólag jobb.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Magyarországon van olyan polírozás képzés amivel meg tudnék tanulni szépen polírozni?
köszönöm -
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
érdeklődöm, hogy az alábbi gép polírozáshoz - kézi polírozás kiváltásához - megfelelő lehet?
[link] -
blizzrd
senior tag
válasz
pècsimunkás #39468 üzenetére
Akkor még ott vannak. Hát reméljük jó munkát fognak végezni.
-
WiZARD
addikt
Slim's is elmehet a p***ába.
A FAQ-ban azt írják, ha EU adószámmal rendelkező cégnek rendelem, akkor visszaadják az áfát 48 órán belül.
Na ez 2 héten belül se sikerült, sőt emailre se válaszolnak, és Paypal üzenetre se.
Most meguntam, nyitottam Paypal panaszt. -
polonic
félisten
Fóliázott ablakokat belülről mivel lehet tisztítani?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
smallmer #39461 üzenetére
Én ezt a sima kendőt használom erre a célra, van kintre a kocsinak vagy 30, bentre kb 20 db.
Lehet kapni kijelző tisztító sprayt, de igazából a sima desztillált víz spray + kendő eddig megoldott mindent ami monitor, tv...
Nem kötelező pont ezt a kendőt venni, csak egy példa. Ilyen célra nem kell hogy nagyon plüss és hosszú szálú legyen. Mosni öblítő nélkül, 60 fokon szoktam vanish oxi action goldal, szárítós programmal. Így jobb lesz mint újkorában.
Mosás előtt érdemes egy gyors öblítés kipumpálást csinálni üres géppel és kevés jarral
. Nekem ez 6 perces program, hogy biztos ne legyenek tele szösszel az előző mosások után.
-
smallmer
őstag
Nem kocsi téma, de szerintem ti fogtok tudni segíteni. Van egy macbook laptopom aminek szeretném tisztítani a kijelzőjét. Melyik lehet a legtökéletesebb illetve legpuhább mikrószálas kendő amit érdemes használni?
Köszönöm szépen
-
FeRRaR1
őstag
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur #39458 üzenetére
Próbáltad már 1:1 hígításba a BSD-t? Könnyebb vele dolgozni.
-
Motion_Blur
félisten
-
szabi325
tag
válasz
Motion_Blur #39449 üzenetére
Hi,
Sajna még nem de itt egy érdekes post, ez az előtt volt kint a CarPro oldalán mielőtt kiadták a hivatalos QD-t:Valaki ezt próbálta esetleg? Jó volna egy teszt hogy ez vs a "gyári" Elixir, (google nem segített) mert ha nem sok különbség van a kettő között anyagilag ez a DIY jobban megéri mert 500ml kijön ~1300 Ft-ból
-
d4d
aktív tag
Jó napot!
Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi az alábbi termékekkel kapcsolatban,
- Meguiar's Gold Class sampon
- Meguiar's Ultimate Wash & Wax sampon
- Meguiar's Endurance High Gloss Tire Gel, gumiabroncs ápolóIlletve a Colourlock kis keféje amit elsősorban bőrtisztításra ajánlanak, mennyire bírja a vizet hosszú távon? mert csak el kellene mosni használat után ugye, viszont a nyele fából van.
-
blizzrd
senior tag
válasz
pècsimunkás #39450 üzenetére
Pécsen a Makay-s Tesconál volt egy sátor, ahol jégkáros horpadást javítottak. Esetleg őket érdemes megkérdezni.
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
a motorháztetőre fóliát szeretnék vásárolni, tavaly év végén erről az oldalról rendeltem viszont nem nagyon akar tapadni és kezd is feljönni a fólia. esetleg tudok olyan oldatlt vagy pesten olyan helyet ahonnan érdemesebb lehet vásáolni és biztos hogy jó?
előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Analóg fényképezés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Macska topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest