- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
válasz
swoody #37223 üzenetére
Az integrált hangkarik (és a gagyi különálló kártyák is) egy csomó mindent szoftveresen számolnak, a minőségiek pedig külön chipeket tartalmaznak egy csomó mindenre (pl: klasszikus az EAX). De még drága kártyák között is van gagyi (pl Xi-fi Xtreme Audio). És ez a szoftveres számolás mindig rosszabb minőségű, mint a hardveres, arról nem is beszélve, hogy jobban terheli a procit (extrém esetben elvehet akár 5-10% processzoridőt is a hang- és zenelejátszás). Továbbá, mivel az összes hangért felelős áramkör az alaplapon van, sokkal érzékenyebb a az környezetáben levő áramkörök keltette "statikus zörejre".
Ha minőségi kártyát akarsz nagyon olcsó, akkor vegyél az apróban egy SB Live! Digital hangkarit (csak EMU chipeset), mert hiába van vagy 10 éves konstrukció, máig jobb a hangminősége bármelyik integrált csodánál. Ezt már megkapni 2-3k-ért, de vigyázni kell, mert ebből is van gagyi változat, amin nem EMU chip van (pl: SE változatok). Bár az is igaz, hogy hivatalos Vista driver már nem létezik, de vannak hozzá módosított driverek, melyek működnek Vista-n is. -
rup1u5
nagyúr
válasz
swoody #37223 üzenetére
ég és föld !
amikor betettem az X-Fi-t a gépembe és elöszőr játszottam, hallgattam zenét vele az integrált után, hanyattestem a meglepetéstől! Olyan hangok jöttek elő amiket eddig észre sem vettem és hihetetlen térhangzást csinál egy fülhalgatóban is. filmekről nem is beszélve! azóta inkább fülessel játszok.
arról nem is beszélve hogy X-Fi esetében tapasztalható némi fps növekedés játékokban ugyanis leveszi a CPU válláról a hangal kapcsolatos számítások terhét!
Az integráltak az olcsó kivitelezés és az egyéb komponensek közelsége miatt összeszedik a statikus zörejeket és alapból zajosak. pl ha nem szól semmi éppen csak megy a gép és föltekered a volumét maxra egy integráltnál akkor baromi hangosan fog súgni a hangszoró. X-Fi-vel ez teljesen megszünt.
Rush.89:
Jó az a wolfi 3.8-on!
ha nem is csutkára de azért szépen meghajtja majd a két 4850-et! de én inkább egy db 4870-et javasolnék. -
Osynho
addikt
-
rup1u5
nagyúr
-
válasz
swoody #19909 üzenetére
Miben szeretnél biztos lenni? Mit fogsz vele művelni, ha nem játszol? Ergo a játéknál jobb tesztprogi nem is kell. Vagy telerakod a képernyőt fánkokkal és tojást sütsz a VGA-n?
Sose értettem az ilyet. De ha túl meleg, ne gyere vissza utána, hogy 20 perc után túl meleg és sz@r, mert ilyen hsz-ekkel Dunát lehet rekeszteni már... aki fánkozik, így jár.
Nem személyesen csak neked szól, mindenkinek, aki nem állja meg, hogy ne süsse meg a kártyáját.
Másik kérdésedre válaszolva: Nem, nem viszi följebb a fordulatszámot, mert ez statikus. Akkor megy feljebb, ha már veszélyesnek ítéli meg (100 fok körül), mert 120-nál már károsulna. Na akkor már beleszól és nem hagyja, hogy a user megölje.
-
D.Orion
veterán
válasz
swoody #19907 üzenetére
Az értékek 35% mellett teljesen jók, de a venti fordulatát nem fogja feljebb venni. Nem fog leégni, elég lesz neki játékok alatt is.
MÁS:
Olyan gondom lenne, hogy Rivatuner-el nem tudom monitorozni a kártyát8.7-es driver fent volt egy rövid ideig, de aztán felraktam a 8.8b-t. Lehetséges, hogy ez miatt nem megy a Rivatuner?
-
Cyberbeni
addikt
válasz
swoody #13256 üzenetére
HWMonitor: ezt ugyan nem látod játék közben, de megjegyzi a min és a max hőmérsékletet. cpuid.com-ról lehet letölteni.
szerk.: bocsi a szerkesztési időn belüli dupla postért, csak utólag vettem észre.
@AMATŐR: 4db 4870x2-t tervezel? vagy egyenlőre csak 1 (esetleg 2) darabot? -
lsc
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest