- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
rocket #45734 üzenetére
A második oldalon mintha olyasmit irnának hogy a 目前显卡上被广泛使用的显存就是SDRAM和DDR SDRAM了。SDRAM可以与CPU同步工作,无等待周期,减少数据传输延迟。优点是价格低廉,在中低端显卡上得到了广泛的应用。DDR是Double Data Rate是缩写,它是现有的SDRAM内存的一种进化。在设计和操作上,与SDRAM很相似,唯一不同的是DDR在时钟周期的上升沿和下降沿都能传输数据,而SDRAM则只可在上升沿传输数据,所以DDR的带宽是SDRAM的两倍,而DDR比SDRAM的数据传输率也快一倍。如果SDRAM内存的频率是133MHz,则DDR内存的频率是266MHz,因此在中高档显卡上应用广泛。
!
Most akkor ez tényleg igaz volna? vagy nem értenek hozzá -
twine
veterán
válasz
rocket #44405 üzenetére
Na ez má'n durva....valszeg sokat dob a teljesítményen ez a memo a zsugán,,,csak egy dolog van amit még nem tudok,,de sejtek...az ára...gondolom hasonló árban lesz mint egy "alsó kategóriás" 4870...legalábbis a kimeneteket nézve +gddr5...szóval értelmetlennek tartom... na nem a szó szoros értelmében, hanem ár/teljesitmény arányában...(mondom ezt úgy hogy semmit nem tudok az áráról,,,pusztán a piaci árképzésből indulok ki
)
-
danilla
őstag
válasz
rocket #41720 üzenetére
Az az igazság, hogy napestig lehetne ezekről a témákról "vitatkozni". De felesleges, mert úgyis mindkét fél a saját igazát próbálja csak bizonygatni.
Scholes9: Hát MSI-t én se, nekem sem volt túl jó tapasztalatom vele, most vettem egy Sapphire ( azért ezt mert 30k-ért nem kaptam volna más márkából másfél év garis 4850-et ), ha nem válik be akkor nemv eszek többet sapphirt.
-
spykee00
csendes tag
Hali, Tegnap vettem a HD4850 es karim és mióta beraktam azóta nem tetszik a hűtő hangja, az alapzaj mellet van még 1 furcsa zaja is aminek elvileg nem kéne lenni. Néhányan azt mondjáj h csapágyas de mondom én Újjonnan?
Ilyen furcsa zúgó hangja ven Szerintek Mi lehet a baja? -
cizoe
őstag
válasz
rocket #32698 üzenetére
Render improvements:
- Added DX10.1 support.
- Added MSAA for alpha-tested objects ("alpha-to-coverage" for DX10.0, custom "alpha-to-coverage" for DX10.1 for better performance, native DX10.1 implementation for better quality).
- Added new quality level for sun-shadows (ultra) for better picture quality.
- Added new min/max shadowmap technique (which takes advantage of DX10.1 when available) allows to speed up high quality sunshafts rendering for top video boards and high resolutions.
- Added high quality sunshafts acceleration for DX9 renderer.N-vidi-A: Ne azzal nézd, hanem pl. Gpu-zvel, vagy ha be akarod kicsit fűteni, GPU-caps viewer-rel!
-
lala42
őstag
válasz
rocket #29143 üzenetére
Nem is azért mondom, mert megállapítottam, hogy minden ilyen kártya szar. Ezt nem állítom. De azért, amikor sorozatban fogom ki és az ismerőseim is a rossz kártyákat, akkor elgondolkodik az ember, hogy mi is van itt?
Annak ellenére, hogy vacilálok (mint a kormány) még mindig azt mondom, hogy rápróbálok még egy ilyen karira, mert azért jókat is hallok felőle és ár/értékben nekem megfelelne.
Tehát 2-3 nap múlva jövök az új tapasztalatokkal -
Loituma69
őstag
válasz
rocket #27367 üzenetére
Vista ultimate 32 bites tisztán lett telepítve az új 4870 kártya miatt a 8.9 catalyis van most fent, de előtte a 88 volt azzal is ugyan így akadat a game. Nem folyamatos az akadás vam amikor tökéletes és amikor fordlok vagy új területre ékzek akor megakad 1-2 secre. Egyszerűen őrjítő. CCC megnézem. Este azért bepakolok még 1gb ramot hátha jobb lesz.
-
-
cizoe
őstag
válasz
rocket #18685 üzenetére
Nem mert tegnap itt valakivel beszéltem erről, kikértem a tanácsot ventiügyben, szóval azé ide.
Nade ON: 4870 X2 listed in Germany
-
DroneZ^
őstag
válasz
rocket #17407 üzenetére
Jaja, egyetértek, de nemcsak a VGA gyártókat érinti hanem a hűtőgyártókat is, kb mire 1 rendes hűtő kijön a VGA-ra már elavul, ottlesz a következő generáció...
VGA gyártok megadnák a kártya paramétereit, gpu méret, magasság, ramok elhelyezkedése, VRM-ek elhelyezkedése és mellette levő lyukak helyét, már elöre kidobhatnák együtt az egészet, és még értelme is lenne
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
rocket #16128 üzenetére
Értem. Csak segíteni szerettem volna.
Szomorú vagyok az miatt, hogy a topic valóban a hűtés megoldása körül forog, és a ventiszabályozás mikéntjéről.
Az elején még voltak is ilyen olyan benchmarkok, beszámolók, játékokkal kapcsolatban. Egyre inkább hiányolom ezeket. Ha valaki benéz ide, elriad. -
Skizz
addikt
-
tibz03
őstag
válasz
rocket #15585 üzenetére
Mármint a gyári termal tape-re gondolsz?
Köszi a tippet, meglátom.
A helyzet az, hogy steeve ötlete be is vált meg nem is. A paszta ugyan fent tartja a bordákat, de csúszkálnak össze-vissza, elég fél percig féloldalt tartani a kártyát, már le is esnek.
A hőmérsékletek valamelyest normalizálódtak, de így se olyan, mint amikor simán ragasztottam fel a bordákat.
Úgyhogy valami jobb megoldás kell. Igazából már nem akarok venni semmit hozzá. Nem lehet ezeket a bordákat mással felragasztani?
És a kérdésemre még mindig nem kaptam választ: a GPU-Z-ben minek a hőmérséklete a GPU Temperature #2 és #3?
-
aya
addikt
válasz
rocket #14081 üzenetére
4850 karin van, régebben irtam hogy ramsünik vannak a fetteket, a 12cm hütö meg az s1 jobb felén van, mert igy megy a hütés a memokra és a gpura, meg a vrm-ek is kapnak belöle.
Két 12cm hütö nem is férne el, az msi x-fi pcie 1x karim miatt, ami az s1 mellett épphogy befért a lapba. -
_Toka_
senior tag
válasz
rocket #12101 üzenetére
Nos, az biztos, hogy az én dobozomon nem volt a pendrive-ra utaló matrica se, ahogy a dobozban pendrive se. Szóltam a boltban miatta, ahonnan felhívták a nagykert. Onnan jött az az info, hogy nem minden fekvő dobozos szállítmányban tartozék a pendrive.
Mondjuk, jól jött volna a komoly reklámanyag, de nyilván nem ezért vettem a kártyát. -
rollins
őstag
-
aya
addikt
válasz
rocket #11771 üzenetére
Ramsüniket pill ragasztóval összeragasztottam 3 ill 2 darabot, ezeket is összeragasztottam egymás mellé.
Amik szépen feltapadtak a fetekre .A két darabos rész alá tettem még a fehér memoria alátétpárnábol 2db-ot igy pont egymagasságú lett az egész.
Semmit se melegednek, ha meg megis, az S1 hütön lévö 12cm hütö ad még rájuk is valamennyi levegöt. -
janos666
nagyúr
válasz
rocket #10572 üzenetére
Ezer kösz.
Viszont basszameg.
Csak 810Mhz-ig sikerült húzni a GPU-t, 815-ön már be-be ugrik egy-egy sárga pötty az ATI-tools rtifact scannen. Így tényleg nem érte meg 4850 helyett.
Jobb hír viszont hogy mára beáltt egy kicsit az új pasztázásom, és már gyári szabályzással, 32%-os fordulat mellett is csak 85° a GPU így 810Mhz-en.
MOD: Á, nem. Itt valami más gáz lesz. A RAM ugyanúgy csak 1100-ig megy, vagyis a CCC küszöbön áll meg. Így talán van rá remény hogy csak unlockos BIOS kéne.
-
janos666
nagyúr
-
CabalX
aktív tag
Ha megvannak a kapcsolatai az embernek - esetleg ismer pár embert egyik-másik kiskerből akkor be tudja hozatni külföldről is.
Csak ha még ott sincs olyan, amilyet szeretne (1Gb-s, jobb hűtéssel felszerelt) akkor hiába is próbálkozik, akkor sem tudnak elővarázsolni egy kártyát ami még sehol sincs forgalomban. -
Hentes32
csendes tag
-
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged