- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz
instant_h2o #16459 üzenetére
nem hiszem hogy 2-5 wattnál többet megtakarítanának, sőt inkább annyit se. talán kicsit hűvösebb velük a kártya...
-
WiZARD
addikt
arra lettem figyelmes (lehet hogy volt már, elmúlt 1-2 napban nem követtem a topicot), hogy ha a 2d/idle órajelet 160-ra visszaveszem, akkor 1 monitorral mint már korábban is írtam, tökéletes, viszont 2 monitorral már kevés. csíkos/hibás a második monitoron a kép, illetve pár perc után kékhalálozik.
ha terhelve van (F@H vagy valami) és emeli az órajelet, akkor nincs ilyen gond.szóval "vigyázzatok" az "energiatakarékos" biosokkal, főleg ha 2 monitort használtok.
-
WiZARD
addikt
válasz
horvathkrisz #15084 üzenetére
ami biosokat néztem, azokban a memória végig fix volt, szóval szerintem mind ilyen
50es nem villog, és annak a gyári bios is váltogatja a memória órajelét.
-
WiZARD
addikt
válasz
horvathkrisz #15081 üzenetére
jaja ez a villanás sajnos mindenkinél jelentkezik
lehet, hogy simán bele kell törődni és együttélni a villanással. vagy nem váltogatni és fűteni :p -
WiZARD
addikt
válasz
szacsee #14032 üzenetére
4850 gyári biossal load 1,048V van bios szerint, idle 1,046V körül, és frekit is visszaveszi (500/750 idle, 625/993 load).
4850-hoz találtam olyan biost, amivel idle 0,99V 160/500on megy (másoknál 0,93V). load pedig ahogy tetszik, nálam 1,263 725/1100 ami stabilnak tűnik.4870 biossal is próbálkoztam, de ott ha memória órajelet vált akkor villan egyet a kép. így a gyakori 2d-3d váltásnál mindig villan egyet a kép.
próbáltam hogy csak gpu-t veszem vissza, és mem marad fullon, és 0,99V-t nyomok biosba, de akkor szar volt. végül nem volt erőm tovább kisérletezni vele. ciripelt is. kicseréltettem. a csere kártyát épp csak kipróbáltam, nem flashelgettem már. ez legalább nem ciripel (illetve csak nagyon minimálisan), ezt árulom most... -
WiZARD
addikt
válasz
szacsee #14022 üzenetére
4850 elmegy a mostani 6K-s gpu blokkommal meg némi bordával.
4870 20assal drágább, meg +30k lenne rá a fullcover is. kb +20% teljesítményért cserébe.
valahogy nem éri meg.
inkább még1 4850 30ért meg 6ért egy blokk, és még mindig olcsóbban kijövök, nagyobb teljesítménnyel.4870 idle se veszi vissza a feszültséget, és a memória frekvenciát se, csak a gpu-t 750-ről 500ra.
-
WiZARD
addikt
válasz
szacsee #14013 üzenetére
azzal nem hiszem.
bár én inkább eladom. nincs kedvem 30K-ért fullcover blokkot venni egy vga-ra amit fél év múlva eladok, és a blokkot jóesetben 10k körül tudom eladni, vagy annyiért se.
pont ezért nem volt az elmúlt 2-3 évben csúcs vga-m soha, és ezért elégedek meg most is a 4850-nel. -
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #13719 üzenetére
nem mondtam hogy bármi is gátol, csak nem vagyok benne biztos, hogy mindenki rak.
és normális légáram nélkül a süni se ér semmit kb.de akár a gpu túloldalán nézd meg a nyákot.
és oda semmit se tudsz rakni, hogy hűtse. (bár ez gyári hűtéssel nemtudom milyen) -
WiZARD
addikt
aki lecserélte a gyári hűtést bármire, az nézze már meg hogy a táp része mennyire meleg. 50es is érdekel, de főleg 70es.
ha nincs rajta ramsüni+légáramlat, akkor van 1 tippem hogy qrva forróak, és rosszabb mint a gyári hűtővel.
szóval erősen meggondolnám, hogy mire cserélem a gyári hűtőt. könnyen lehet, hogy rosszabb lesz mint volt. bár a GPU hidegebb lesz, de minden más melegebb... -
WiZARD
addikt
válasz
nixx-21 #13612 üzenetére
ritkán láttam alaplapot biostól gyorsulni.
viszont CF-et jobban kihasználhatja jobb driver, és nőhet a különböző chipsetek közötti különbség. szerintem.
5-15% pluszért én inkább x48-at vennék.
bár nem látom CF-nek értelmét, egyedül akkor ha valaki X2-t akar CF-be. ha csak 2 gpu kell együtt, akkor egy sima X2 sokkal jobb megoldás szerintem, mint a CF. -
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz
Cyberbeni #13544 üzenetére
elméletben szép, hogy P45 is elég CF alá, gyakorlatban viszont...
amúgy kiváncsi lennék, hogy a GPU körül milyen különbség van 4870 és 4850 között. vízhűtéssel a 4850em (biosból adható max 1.2 V körül) 725 mhz-ig stabil kb. szintén vízzel a 4870-nek (szintén biosból max 1.2v) 870 körül van vége.
-
WiZARD
addikt
rátettem a vizet a gpu-ra.
a vörösre festett keretet a kártyára, hátha segít a ramokon/tápon felkiáltással
8as venti fúj oldalról az egészre.
gpu-z szerint 38-48-45 fokos a kártya (a 3 hőmérséklet)infrás hőmérővel mérve 60-80 fok szinte egész kártya hátoldala, de főleg a táp részén qrvameleg
-
WiZARD
addikt
no megvan az új 4870, ez is ciripel, bár 1 nagyságrenddel halkabban mint az előző
kicsit gondban vagyok hogy a 4850est adjam el, és marad a gyorsabb, ciripelős 4870.
vagy a 4870et adom el, marad a lassabb, de néma 4850, és pénz is több marad... -
WiZARD
addikt
akinek 4870 van, azoknak szól a kérdés: 3D-ben terhelve mennyire ciripel a kártyátok?
van aki azt mondja, hogy ne cseréltessem ki az enyém, mert mind ciripel, ez viszont úgy tűnik hogy egész tuningbarát...
-
WiZARD
addikt
válasz
SzlobiG #12947 üzenetére
kicsi, ramra való bordákkal.
http://wizard.beats.hu/hd4850.jpg -
WiZARD
addikt
válasz
bishopx2 #12808 üzenetére
3DMark Score 13182 3DMarks
SM2.0 Score 4871
HDR/SM3.0 Score 6 K
CPU Score 5 KGT1 - Return To Proxycon 35.541 FPS
GT2 - Firefly Forest 45.643 FPS
CPU1 - Red Valley 1.674 FPS
CPU2 - Red Valley 2.480 FPS
HDR1 - Canyon Flight 53.034 FPS
HDR2 - Deep Freeze 61.775 FPS(sajnos a pontokat csak így írta ki az excel táblába
)
-
WiZARD
addikt
kiváncsiságból szétszedtem 4870 hűtőjét.
2 részből áll van a réz/alu hőcsöves bordás izé a GPU-n, és egy vörösre festett fém keret, amin semmi borda nincs, és elég vékony (nagyon minimális a hőleadó felülete), ez ér hozzá a ramokhoz és a táp részen pár cucchoz.
ehhez képest a 4850 hűtője egy egybeöntött alu izé (réz színre festve), de ezen a táp rész felett van kialakított borda/hőleadó felület, és feltételezhető, hogy a ramokat is sokkal jobban hűti.
ezek után, ha lesz hangtalan 4870em, akkor kiváncsi leszek hogy csak GPU vizesítés mellett mennyire fog melegedni a ram/táp.
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
no ma lett egy 4870-em is
viszont 3d módban ciripel (nem a venti). másnál is van ilyen?
hétfőn mehet vissza gariba -
WiZARD
addikt
válasz
foreveryoung #11753 üzenetére
területi beállításokat angol-ra kell álíltani.
-
WiZARD
addikt
válasz
Hókusz Pók #11330 üzenetére
driverek annyira nem kiforratlanok. működnek, nagyon bugokról se tudok. csak arról van szó, hogy további optimalizálás, és ezáltal sebességnövekedés várható.
hűtés se olyan vészes, csak át kell írni a CCC-hez tartozó config file-t.
-
WiZARD
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #10515 üzenetére
q6600/q6700
q9300 nem túl tuningbarát az alacsony szorzó miatt.2 magosat nem vennék már. phenom se annyira finom...
-
-
WiZARD
addikt
válasz
raskolnikoff #9389 üzenetére
8.7 beta megy rendesen mindenkinek?
mert nekem behalt tőle a vista. alig bírtam kitakarítani, és feléleszteni(3dmark vantage alatt 7966 pötty azért meglett 4850-el, és 8.6+hotfix driverrel meg némi tuninggal)
-
WiZARD
addikt
grr nem megy nekem ez a 4850 tuning
RBE-vel nem tudok rendes biost alkotni, mert nem menti bele a feszültségeketmás által alkotott biost felraktam, win töltődésig ok, aztán a buzi CCC-ben beállított tuningértékekre visszaveszi a kártyát. onnan meg nem tudom letiltani a tuningot, mert mindig visszarakja a pipát
lehet újra kéne rakni a drivert... -
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
tudja valaki, hogy a legújabb gpu-z által kiírt 3 hőmérsékletből melyik mit takar?
-
WiZARD
addikt
az oke, hogy a leghutesek kompatibilisek, de vajon 38xx szeriara vao vizhutoblokk jo lesz 48xx-re?
-
WiZARD
addikt
4850-en ramokat vajon mennyire kell hűteni?
mert gpu-ra van univerzális blokkom, ramokra max bordát tudok ragasztani.
20K körül nincs kedvem fullcover blokkot venni...(4870-re szintén áll a kérdés, bár ott gondolom esélytelen ez a felállás)
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Villanyszerelés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Horgász topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS Plus előfizetések