Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T.Peter
üzenetére
úristen.
A GTX280 SLI nem tudja mefogni a 4870X2-őt? Mi lesz még itt ebből. 
Egyáltalán lesz az NV-nek ellenszere ezellen? Akkorát fordult a kocka, mint annó amikor az intel előrukkolt a conroe-val. Az AMD még mai napig nem tudott rá válaszolni, sőtt a távolság csak nő nő a két rivális között, azt nem is mondom kinek a javára.
Ha az AMD rendberakta a VGA-it, nekikezdhetne csinálni valamit proci téren is...

-
HSM
félisten
válasz
T.Peter
üzenetére
Minden gyártó kirabolja a vásárlókat, ha nincs árverseny... Sajnos a 3800-as Radeon széria a maga korában túlzottan jövőbemutató volt, ráadásul az akkori játékokban jelentősen lassabb az Nv megoldásainál, tehát egyáltalán nem volt olyan kívánatos, mint az Nv megoldások. (Elég, ha megnézed, hány embernek van 9600GT a gépében... No comment...) Most Ati felcsapta az állóvizet a 4800-as szériával, és jól tette.... És tény, Nvidianak lenne még mit fejlesztenie... (Ráadásul az Ati kártyája már majdhogynem Dx11-es, ahogy elnéztem....)
-
BalintUG
tag
válasz
T.Peter
üzenetére
De ha próbálkozol sem lessz ám semmi baj. MEgnézed hogy melyik ágad van jobban leterhelve. Min van több cucc és a másikra teszed. NEkem öcsém gépénél voltak bajok igaz neki jóva gyengébb a gépe, de a 2 ág neki se egynelő elosztású és én sem tudtam. Aztán észrevettem hogy a főágra vban rákötve a vinyó
meg az optikai meghatók a mellékágon meg 1-2 venti meg ilyesmi. És mikor rákötöttem neki AZ atit . A mellékágra mert ugye azon volt szabad hely akkor nem akaródzott elindulni. Stóval mondom próbálgasd egyébként nem tartom kizártnak hogy nálad is ez a helyzet amennyiben neked sem egyenlő a 2 ág -
Cyberbeni
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
olyan ágról jön az áram, ami már le van terhelve. ezért szokták 2 külön kábelen levő csatira rakni (ami ugye akkor jó, ha az két külön ág)
persze ez az ágas kérdés nem minden tápnál igaz. pl corsair vx450(1 ág) vagy enermax liberty/pro82+/modu82+-nál(több ág, de mindegyik nagyon erős. pl liberty 400W-nál 20/20A-es ágak vannak (de a két ágra összesen max 30A mehet))
ahol nincs alapból a tápon pci-e kiegészítő tápcsati (vagy nem arra van dugva), ott előfordulhat, hogy egy ág tulságosan meg van terhelve.
@BalintUG: Mert nem ehez a kártyához készült. 8.6 hotfix minimum a 48-as karikhoz. de inkább 8.7 beta, és nemsokára a 8.7 -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
T.Peter
üzenetére
3870 X2 sem volt ASUS-Exkluzív, csak rajtuk kívül senki sem csinált. Ugyanez igaz a Trinityre is. Az sem volt exkluzív, csak más 'nem ugrott bele'... Persze lehet, hogy ATI/AMD csak őket keresi a 'forradalmi hűlyeségekkel', mert nagyobb érdeklődést mutatnak az ilyen dolgok iránt.
Ilyen téren le a kalappal ASUS elött. Az egyetlen aki gyártott Quad-FX deszkát, az egyetlen (Intelen kívül of korsz) aki gyártott Skullrtail-deszkát, az egyetlen, aki DDR3-at integrált az alaplapjára, az egyetlen, aki 3GPU-s kártyaszörnyet csinált, stb...
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
T.Peter
üzenetére
GA-MA790X-DS4 (rev. 1.0)
Help
AMD 790X Chipset1. Supports AMD Phenom X4/ Phenom X3 processors
2. Dual Channel DDR2 1066* memory support for remarkable system performance
3. Dual PCI-E 2.0 x16 graphics interfaces with ATI CrossFireX™ support for extreme gaming performance
4. Integrated SATA 3Gb/s with RAID function
5. Features high speed Gigabit Ethernet and IEEE1394
6. High quality 8-ch ALC889A High Definition audio, featuring 106dB Signal to Noise Ratio and Full Rate Lossless Audio with Blu-ray/ HD DVD playback support.
7. Ultra Durable 2 motherboard features High Quality CPU Power design with Ferrite core chokes, Low RDS (on) MOSFET and Solid Capacitors.
8. Durable Capacitors that take advantage of Japanese manufactured Solid Capacitors for enhanced system durability -
lsc
nagyúr
válasz
T.Peter
üzenetére
Amennyiben nem tudod és nem nézel utána akkor nem kell írni , főleg hülyeséget , 2x 16 pci-e .
-
chungee
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
Teszt végén azt írják, hogy 9800GTX ára le fog csökkeni 4850 szintre. Ez mikorra várható
Ha ugyanaz a teljesítmény+ár akkor NV részesítem előnyben. De ha borul vhol a mérleg, akkor annak megfelelően döntök. Ez esetben tudom, hogy 4850 a nyerő, de ha 9800 is ebben az árban lesz... -
Tithian
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Valószínűleg azért, mert átlgos használatra így is működőképes. Halk, megy, ez általában elég is. A tuning nem elvárható.
Ha nem működne 80-90 fokon, nagy blamázst jelentene, hogy tömegesen cserélik ki garanciálisan a kártyákat, de aligha ez lesz a helyzet, hatalmas hiba lenne hamar meghibásodó terméket piacra dobni. -
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter
üzenetére
Ez a quad crossfire teszt egy üdítőreklám vagy mániákus "bickene" függő fényképezte?
Amúgy öröm nézni ahogy a hőnszeretett csodás crossfirenek hála hatásosan csökken az FPS ahogy nő a kártyák száma több játékban is ahol a kétkártyás érték okot adna arra hogy fokozzuk még picit a teljesítményt.
Ezzel a CPU-val még 3DMarkban se meggyőző.Ez pro-gamer csajról szóló >50 hsz már nekem is erős off.
Annyira nem is jó nő. (nem rossz, még fizetnékis érte na, de... -
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter
üzenetére
Jó, mibe akarsz fogdni hogy a következő VGA generáció is kintlesz és azokon (pl. 5870x2-n) is épp csak döcögve fog elfutni egy ilyen cinema 2.0 szintű grafikával futó játék? (ami fut is, nem úgy mint a crysis, és játék is, nem játszható techdemo)?
Nade mindegy, hagyjuk... -
R.Zoli
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Youtube-on megy a sok okos ember (biztos NV fan) beszólogatásai ,hogy ilyen grafikához még sok évet kell várni... Nos én kétlem ,hogy ne lenne valós realtime rendering... Ha nem lenne az már NV marketing gépezete ízekre boncolta volna... Azért ha belegondolunk itt most 2,4 TFLOPS-os 2 kis "játékkártyáról" van szó ami közel 8-10-szerese teljesítményben mint egy Cell... Namost egy kimondottan ezekre a kártyákra optimákolt kódban ahol tényleg kihasználják a kártya minden tudását szerintem elég lehet ez ,hogy valóban real-time legyen a video...
-
R.Zoli
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Elnézve a teszteket én 30%-os teljesítmény növekedést várok a 4870-től átlagban a 4850-hez képest... Nagyon sok helyen memosávszél limitbe ütközik a 4850... Ha belegondolunk akkor ez a chip (RV770 750Mhz-en) majdnem tudja azt a teljesítményt játékok alatt mint a GT200 aztán ott 512 bit a memo sávszél...Ide már hurka nagyon az 1Ghz-es DDR3...
-
cizoe
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Nincs külön shader clock jaja.
toflehi: azaz!
Mint pl ez a 3850es -
Cifu
félisten
válasz
T.Peter
üzenetére
Az erősítőn van bemenet és kimenet is. A bemenetbe megy a kártyából a HDMI madzag, az erősítő az adatfolyamból leveszi a hangra vonatkozó részt, és a hangfalakon keresztül megszóllaltja. A videojel megy tovább a kimenethez, onnan pedig egy másik HDMI kábel megy a TV-be, ahol a kép jelenik meg.
-
Cifu
félisten
válasz
T.Peter
üzenetére
Én egy FullHD LCD TV-t használok monitornak, tehát videókártya -> erősítő (hang ki) -> LCD TV (kép ki). Így. ^^
Ezért is írtam, hogy ez nem a vásárlók tömegeire vonatkozik. Először is kell hozzá egy olyan erősítő, ami le tudja szedni a hangot a HDMI-ről (ami azért alsó hangon is 100e Ft kategória, csak az erősítő), és kell egy olyan monitor vagy TV, amin van HDMI bemenet.
-
cizoe
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Asust az a baj hogy nem akarok venni... Sima Ice-Q jó lenne, csak His sehol nincs még, főleg nem ice-qs.. Az egyetlen baj hogy az újrapasztázással bukó a gari.

OFF: T.Peter:Jöttök itt a netekkel hee: nekem ily lassú
-
cizoe
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Remélem. Zalmist nem akarok, viszont ami a Powercolor nem refes hűtése, azis bejön.
http://prohardver.hu/hir/par_nap_mulva_jonnek_a_radeon_hd_4000-esek.html
"Hamarosan a Prohardver!-en is közlünk teszteredményeket, "
-
rollins
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
nálam ez egyéni szoc.probléma: régebbi tápokon nincs, péld: fsp-350pnf, erre meg pont kéne nekem, hátha a mostani vga-t is csak tápkábellel vinnék el, jó tudom lehet kapni, de itt nem lehet, illetve csak fehér van, ami nem megy bele, rendelni+postaköltség stb, nem olyan egyszerű
-
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter
üzenetére
Ne sajnáld, én perpillanat örülök hogy a 70k-ért vett GTS-em már csak 25k körül menne el, mert így hogy olcsó lesz a 4870-es ilyen árak mellett már megtarthatom a Geforceot PhysX kártyának. Így vágan futkos majd a grafika a radeonon és jópár évig elég erő lesz a 25k-t érő GTS-emben hogy PhysX-es játékokhoz fizikát számoljon.
Akkoriban a RAID és hőcsövek miatt vettem fullos P35-ös lapot, de tudtam hogy a második 4x-es PCI-E aljzat is jóljöhet még attól hogy Geforceot tolok bele.
Ez erős off, de előreláthatóan mennyi számítási teljesítmény kell majd a PhysX-hez, vagy akár a GPU-s Havokhoz? Egy 8800GTS elég lesz még pár évig rá? Vagy túl sok is és cseréljem el 8600GT-re?
-
cizoe
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Az üzlet ott dőlt el végleg anno, mikor vmi fura módon a srác állította hogy vmi benchben a 1950xt mekkora jó, meg miegymás. Mondom ok, ráadásul ez még XT is. Jójó de tudja hogy gyenégbb mint az ő 88gtx-e ezért fizessek rá. MOndom ok. Legyen 20k? MOndja ok. (Áll leesés realtime renderben) Néztem mint gyurcsány a blokkot bázzmeg. Akkoriban 100körül volt a gtx még, az XT-m meg újonnan kb 40. Szóval életem biznisze volt.

ON: Tudnak engedni hát. Sokkal olcsóbban készül el egy 4850 mint egy 98gtx.
-
cizoe
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Hát ja. Az a baj hogy mi hajlamosak vagyunk mindig a magyar piac alapján gondolkozni. Higyjétek el , vannak olyan SZÉLES rétegek egyes országokban, ahol tökmindegy hogy mi mennyi, csak "legújabb nvidia", és már rohannak is a wallmartba megvenni. Nem mindenhol ár/érték arány szerint vesznek ám hardvert.
Az nvidia meg rajtuk is megszedi magát, nem kell neki az okosan vásárló ph fórumozo... 
-
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter
üzenetére
De 3-nál több kártya már csak AM2+os lapba megy, azt meg megöli a phenom proci, szóval a 4 kártya szerintem elvetélt dolog.
Sőtt, ahogy én néztem P45-ön is az a divatosabb hogy 1x16 1x8 osztásban megy a 2 hosszú aljzat, amin van 3. slot az meg csak 4 sávot kap ami lehet hogy nem annyira kényelmes már egy 4870x2-nek.
Szóval gyakorlatban crossfirevel se éri meg 2 kártya fölé menni, ahogy elméletben GTX-280/60al is lehet... -
Yutani
nagyúr
válasz
T.Peter
üzenetére
Jajj, ne taníts butaságot. Az X2-ből, ugyanúgy mint a GX2-ből, kettőt lehet összekötni, és akkor teljesül a CrossFireX, ami (3 vagy) 4 GPU összekötését jelenti, illetve NV-nél a 4-way SLi.
Tehát a desktop piacon jelenleg maxumim 4 GPU-t lehet összekötni CF-ben, illetve SLi-ben.
-
Bundás22
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
igen lehet h egy ománi hülyegyerek csinálta, photoshoppal vagy akármivel, ez lehet
Although, the benchmarks are done internally by Nvidia a vrzone szerint viszont eredeti nv-s(vettek egy 3870X2-est a boltból
), szal a vrzone elég neves ahhoz h tényként kezelje, vagy csupán átverés 
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De még a 4 GPU is mennyire jól skálázódik... bravó AMD!

meg az optikai meghatók a mellékágon meg 1-2 venti meg ilyesmi. És mikor rákötöttem neki AZ atit . A mellékágra mert ugye azon volt szabad hely akkor nem akaródzott elindulni. Stóval mondom próbálgasd egyébként nem tartom kizártnak hogy nálad is ez a helyzet amennyiben neked sem egyenlő a 2 ág

Ezzel a CPU-val még 3DMarkban se meggyőző.