- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
gabx76
senior tag
válasz
HarryPotter #44708 üzenetére
nem jár hozzá. Ráadásul ennek csak 2 eres csatlakozása van, míg a külön kapható Zalmannak 3.
-
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #44615 üzenetére
Megoldva, wukiwo segítségével, örök hála.
-
bogyó73
tag
válasz
HarryPotter #41925 üzenetére
egy két szemetet kitöröltem amit nem törölt az uninstal,de annak nem volt köze ehhez,mert előtte is csinálta már.
amúgy nem szoktam benne piszkálódni mert nem tartozik a bocsánatos bűnök közémod:dangerzone: látom sikerült a proci csere
-
bogyó73
tag
válasz
HarryPotter #41922 üzenetére
idáig nekem se volt semmi gond vele
de most nem akarja betölteni újraindítás után a att-t
amit írtak mindet kipróbáltam,de semmi.
valszeg újra rakom az egész gépet hátha megoldja a problémát.
de nekem is régóta vista van és nem volt ilyen még
-
DigitXT
félisten
válasz
HarryPotter #37992 üzenetére
Microsoft weboldalra ellátogat, dxwebsetup letölt, indít, vár: örül.
(Akkor kell frissíteni, ha nincs fent a legújabb, és vminek kell.)
De mondjuk általában a legújabb játékok (amelyeknek ez kell)
eljátsszák a fenti procedúrát, és befrissítik a telepítésnél... -
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter #37303 üzenetére
kopasz a vrm-em
DeSanto
de az esztétikusabbmax veszek énis azt.ugyanott vagyok árban és legalább nem kell flexelni
-
DigitXT
félisten
válasz
HarryPotter #37105 üzenetére
a fraps a screen keretében mér
Állítsd át 16:9-esre a felbontást, és helyrekerül a FRAPS. -
_Toka_
senior tag
válasz
HarryPotter #37129 üzenetére
Az előzetes ígéretek szerint...
-
Wukiwo
senior tag
válasz
HarryPotter #37112 üzenetére
azért mert alapból csak 2-t haszálna elvileg asszem
én megnéztem 3al,lehet úgy jött ki 3ghz-en ez az eredményCPU Control
-
Wukiwo
senior tag
válasz
1re furább mert 2.6 on meg 44fps
bár az elözőben lehet nem volt mind a 4 mag bekapcsolva..? -
Wukiwo
senior tag
válasz
én most csak gta4-ről beszélek
azért nézd már meg te is ezeken az órajeleken mert már kíváncsi lettem
bár nekem 4850-m van -
Wukiwo
senior tag
válasz
HarryPotter #37100 üzenetére
most írtam,hogy 2.5 ghz és 2.9 ghz közt 1 fps van
-
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter #37100 üzenetére
így így. ott már elkezd dolgozni azért.
-
válasz
HarryPotter #37070 üzenetére
Nem kételkedek a szavaidban, de abban nem vagyok biztos, hogy a Foxconn milyen minőségben gyártja a tápjait. Mert ugye tudjuk, hogy nem mindegy, hogy Chieftek vagy Codegen van a tápra írva.
-
joshua7
veterán
válasz
HarryPotter #36166 üzenetére
Ilyet butaság kijelenteni. Crysis, 1920, 8AA-ban pl. biztos bőven kihajtja.
Ez az egész nagyon játék/beállításfüggő.
-
DigitXT
félisten
válasz
HarryPotter #36182 üzenetére
Tudom, rákerestem a monitorodra, épp azért írtam Feree-nek, amit (az ő TV-jére is rákerestem).
Viszont 3Dmark06ból ne igen következtess, max. ha nem default futásokat nézel, de akkor se az összpontszámot nézd, hanem az FPS értékek alakulását.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
HarryPotter #36166 üzenetére
Erre mérget vehetsz. Nekem a C2D-m sem 3GHZ-n.
-
virkir
veterán
válasz
HarryPotter #35878 üzenetére
Itt minden szépen le van írva
Elrontani nem nagyon tudsz semmit, ha valami nem megy szívesen segítek. -
válasz
HarryPotter #35868 üzenetére
Riva Tuner 2.20-al tedd feljebb a venti fordulatszámát. Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás.
-
virkir
veterán
válasz
HarryPotter #35868 üzenetére
Az elsötétülésre nem tudok megoldást mert nekem nincs ilyen gondom de lehet a melegedés miatt veszi vissza a kártya magát.
Próbáld meg elsőre meghűteni a gépet, ablak kinyit nagykabát felvesz módszerrel és tesztelni úgy, hogy akkor is előjön-e a hiba.
A melegedésre meg a legjobb és legolcsóbb megoldás az ATT használata vagy a bios mod.
Nekem kéknyákos ref. hűtős a kártyám jelenleg 24-26°-os szobában idle 42/47/45 fokos terhelve sem szokott 70°-nál nagyon feljebb menni max a MEMIO néha súrolja a 80°-t. A hűtés alapon 28%-ról indul ami gyakorlatilag hangtalan és terhelésre is legfeljebb 40%-ig pörög fel ami még elfogadható zajt produkál játékok alatt.
Igaz én biosból lejjebb vettem az órajeleket 2D-ben meg a feszültségeket mindenhol mivel véleményem szerint az Ati biztos ami biztos alapon rendesen túlfeszeli a 4870-et és a hűtésvezérlést is módosítottam a saját ízlésem szerint.
Az S1-el lehet megoldod a GPU melegedését viszont amennyire olvasgattam sem a memóriák sem a VRM hűtése nem lesz tökéletes. -
rankesz
veterán
válasz
HarryPotter #34866 üzenetére
Szerintem meg is válaszoltad magadnak a kérdésedet.
Az alsó slot sanszos hogy csak 4x-t tud.Esetleg BIOS ide vonatkozó passzusai, vagy a BIOS frissítése.
mod: jaa látom hogy tud többe, szerintem az zavar be neki hogy a 2. slotba van.
Mikor nekem az x2-m az alsó slotba volt akkor x16ot írt ki de szarul ment -
cizoe
őstag
válasz
HarryPotter #22677 üzenetére
Ha cf-ed van, mindenképp. De a tesztek szerint 4xxx alatt egy karival is gyorsult vmennyit. 38xx széia esetében pedig lassult 1-2 fps-t.
-
Eagl3
veterán
válasz
HarryPotter #22671 üzenetére
Mint utúbb kiderült, tévedtem
-
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter #22510 üzenetére
meg meg
majd ha lesz lapcsere megcsinálom a ventivezérlést is a karidra és nem lesz 80 fok.
juhi07
kérdezd Skizz-t -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
HarryPotter #22395 üzenetére
nem vagyok szakember mint itt a fórumon többen, de ők és mások is mondták h nem baj, ez ilyen és kész, meg hát csak nem ad ki a gigabyte ilyen állapotban egy terméket és ad rá 3év garit ha tudja h idő előtt tönkre megy...
az alaplapom, procim nem lett tőle melegebb, akkor miről beszélünk?
most is fan speed 16% 76fok egy 29fokos lakásban -
tibz03
őstag
válasz
HarryPotter #22395 üzenetére
3 év gari. Mit izgulok?
-
Csyppa
senior tag
válasz
HarryPotter #22386 üzenetére
Szintén? Nem teljesen értem
-
Eagl3
veterán
válasz
HarryPotter #22383 üzenetére
Egy privátot is dobhatnál majd róla
MOD: kösz mindkettőtöknek.
-
Eagl3
veterán
válasz
HarryPotter #22379 üzenetére
"Neten vetted? mert akkor más (rád kedvezőbb) szabályok vonatkoznak a hagyományos kereskedelmi jótálláshoz képest."
Erről tudnál kicsit bővebben tájékoztatni engem? Épp hangkari + winyó gariztatás alőtt állok amiket neten vettem
(bár a winyót Simon Yana-tól vettem akiben maximálisan megbízok) .
-
Tomate
veterán
válasz
HarryPotter #18144 üzenetére
Egyszerűen le kell tiltani az alaplapi VGA-t és utána mintha ott se lenne...
-
Kelvin
őstag
válasz
HarryPotter #16480 üzenetére
'ellenkezik az elemi marketing és árképzési szabályokkal'
Látom te se közgazdász vagy.....na mind1Szerintem felesleges ezen vitáznunk a 3000-es széri esetében jobb volt az x2 mint a cf (árakat félretéve)
Még forgalomba se került az x2 de ha te már így vágod az árakat akkor biztos bennfentes lehetsz
(remélem most valaki nem írja azt, h 450-500 $)(#16482) cizoe
Olyanom tuti nem lesz
-
Chalez
őstag
válasz
HarryPotter #16415 üzenetére
Nekem is Corsair VX450 szolgálja a 4870-et, plusz még a szolidan tuningolt q6600-amat...
-
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #16415 üzenetére
módosítok: most 7779 pont a vantage-ban. Akkor most hogy is van ez? ilyen nagy differencia van a vantage eredményekben
-
lsc
nagyúr
válasz
HarryPotter #12064 üzenetére
Mint írtam "lehet" cserélni , nem kell .
Mod Sárpac : a "forró levegő bent maradással " csak az a gond , hogy a gyári hűtő is kifújja a levegőt a házból , tehát ez sem jött össze. A 80 fokról meg illene visszaemlékezni egyes nvidia kártyákra /pl 6600 Gt/ nem volt az olyan rég , és sok a mai napig megy .
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HarryPotter #12064 üzenetére
Nekem már vga-nál a 70C is sok nehogy a 80...
Az forró levegő mind bent marad a házban semmiképpen sem szerencsés szerintem. -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #11770 üzenetére
Ezt mondom, hogy 2 maggal kevés, 4 maggal OK, csak hány 4 magot támogató játék van (nem játéknak látszó program)?
Biztosan sokat javulna, de 3GHz-es Phenomhoz kell még egy izmos hűtő is, legalábbis amelyeket én láttam 3GHz körül, azokat nem valami HTX2 hűtötte, pedig az sem rossz.
Az biztos, hogy a 4870 teljesítménye sokat javulna. 3D06 default-ban akkor sem lesz kihajtva, azt majd nézned kell magasabb felbontáson (ha tudod), de főleg magasabb összetettséggel.
Vantage-ben én kb. 5000-pontot hozok ki, vagy kicsivel afelett 3870-nel, bár mondjuk 2 magos procival. GPU-ban ez csak olyan 4400 pont körül jelent. 8800GT-vel ennyi volt: 5664 (7558/5228), tehát látszik, milyen jó a 4870. DE 4 magos támogatással!Viszont ez 3D06 eredmény 3870-nel:
12792 (5228/5691/3773)
Ez meg 8800GT-vel:
14320 (6594/6267/3537) -
Integra
titán
válasz
HarryPotter #11740 üzenetére
miért akarsz egy phenomot húzni?
minek? -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #11742 üzenetére
Ott van a képen, hogy 3600MHz...
-
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter #11537 üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz
HarryPotter #11542 üzenetére
vennék..de így akkor nem veszek...
-
leviske
veterán
válasz
HarryPotter #11462 üzenetére
A Havok-ot, bár azt nem tudom, hogy annak van-e már külön progija, vagy a PhysX-ot.
(#11468) Cayman: az nV spec. ezen dolgozik.
-
JanR
addikt
válasz
HarryPotter #11462 üzenetére
azert mondom - mert kezdtem elzoldulni megint
de akkor most meg vagy gyozodve, hogy jol jarok azzal a 4870-el. csak lenne mar jovohet es ne haljak meg fps tultengesben
-
emmm
őstag
válasz
HarryPotter #11370 üzenetére
Én, a többiekkel ellentétben, azt olvastam a külföldi tesztekben, hogy igenis jól ment a két család egymással, tehát igen, muzsikálnak együtt.
-
válasz
HarryPotter #11419 üzenetére
Mert kihajtani a 3850-et is elég és mostanában nem tervezek alaplap és/vagy CPU cserét. Kaptam egy jó ajánlatot, azért van meg a kártya, csak nem tartom meg, de nem raktam be egy percre se a gépbe, nehogy kísértésbe essek itt
. Inkább egy haveromét nyúztam kicsit.
chungee: köszi, remélem, elégedett leszel vele
-
válasz
HarryPotter #11416 üzenetére
Értem, csupán nyelvi szempontból írtam arra, hogy nem létezik a magyarban. Legalább ezt is tudom.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
HarryPotter #11391 üzenetére
na közben megjött a válasz.
kösz!
32bites XP-m van. -
válasz
HarryPotter #11385 üzenetére
A 4800 + 3800 CF-re én egészen addig a hivatalos választ fogadom el, amíg több ember nem cáfolja (mondjuk hitelesen).
Vagyis:
ATI álláspontja
és amíg ezt nem frissítik, semmi nincs megerősítve:
kompatibilitási listaNyilván nem ökölszabály, de én azért adok a kártyát készítő mérnökök véleményére.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Gondold el hogy a phenomod már 1db-hoz is mennyire de mennyire kevés, akkor mit fog küzdeni két ilyen brutál kari megszólításán.
Egyébként elnéztem, én azt hittem hogy te két 4850/70 összeállítását kérdezted, ezzel kapcsolatban meg már kaptál választ fenntebb a kollegától.
-
butcher eu
senior tag
válasz
szia én úgy tudom hogy sehogy nem fog működni, mert nem egy családba. tartoznak.
més a chip rajtuk.a 4870 csak egy másik 48xx kártyával fog működni. de az mindegy hogy x1 vagy x2 azok kompatibilisek egymással. -
válasz
Ha jól sejtem, sehogy, mert más architektúra (pl.: memória busz 4850 esetében 32x8, 3870 esetében viszont 64x4), de azért kipróbálhatod, legalább látnánk, mit produkál egy 670 és egy 770 egymás mellett.
-
válasz
HarryPotter #11363 üzenetére
Igen, sajnos a nem BE procik eléggé behatároltak és az Intel amúgy is előnyben van. A 4850 és 4870 kihajtásához jelenleg nem tudok elképzelni AMD procit, ami jól ki is hajtaná megfelelően magas felbontáson.
Kár.
-
válasz
HarryPotter #11360 üzenetére
A Phenom jó CPU, de órajelet kell emelni a 4850-hez benne. Min 3 GHz-re fel kellene tolni és láthatod, hogy hogyan skálázódik. Nem olyan rosz, csak alacsony alapból az órajele.
Másrészt a 3Dmark eredményekre ne adj, a valós progik, játékok alatt nézd meg a jvaulást. szembetűnőbb, mint a 3trémárk.
-
rocket
nagyúr
válasz
HarryPotter #10792 üzenetére
Az az ASUS sajat progija, mas kartyakkal nem mukodik gondolom.
-
rocket
nagyúr
válasz
HarryPotter #10785 üzenetére
Nincs azzal baj, csak alapbol nem jol lottek be a venti fordulatokat, ha jol lenne akkor az lenne a gond sok felhasznalonal, hogy miert ilyen hangos
Lehetoseg megvan mar ra most is, hogy mindenki betudja allitani izlesenek megfeleloen, bar egyelore eleg fapados .XML atirogatos modszer van, a masik meg a BIOS csere, egy tool elkene mar amivel egyszeruen lehetne szabalyozni a ventiket win alatt.
-
rocket
nagyúr
válasz
HarryPotter #10735 üzenetére
Jo lenne ra, de nem erdemes ilyet venni erre a kartyara, ugyanis olyan kicsi a core, hogy csak a ket kozepso heatpipeal erintkezik, igy meg nem sok ertelme van ennek a nem par forintos hutonek.
-
eisento
addikt
válasz
HarryPotter #10738 üzenetére
sztem arra gondolt hogy nem adnak külön bordát mindenre....
-
válasz
HarryPotter #10734 üzenetére
Jónak jó rá, csak nem hűt mindent, kicsit visszább beszélték a srácok hsz-eikben.
-
válasz
HarryPotter #10734 üzenetére
Én még nem próbéltam, de olvass itt vissza, ketten is kinlódnak VRM hűtéssel.
-
eisento
addikt
válasz
HarryPotter #10731 üzenetére
gfxchilla sztem... tényleg van a xigmateknek vmi vga hűtője az nem jó a 48xx szériára? mondjuk én még mindig a thermalrightra várok ^^
-
válasz
HarryPotter #10731 üzenetére
Igen, és nem fog megfelelően működni mert túlmelegszik a RAM vagy a VRM.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #10726 üzenetére
Ez milyen típus ekkora csomaggal?
-
Angelo69
senior tag
válasz
HarryPotter #9902 üzenetére
Nekem van egy bontatlan.
Ha gondolod hivj fol vagy priviz. -
cizoe
őstag
válasz
HarryPotter #9885 üzenetére
a doboz tartalma. (játék, cd-k, ajándék, pendrive , etc)
-
vers
tag
válasz
HarryPotter #9885 üzenetére
egy 3dmark lemez
-
leviske
veterán
válasz
HarryPotter #6969 üzenetére
Ha megnézed, hogy a HD3850-hez miket ajánlanak... és ahoz képest egy 350W-es FSP is megbirkózik vele...
Szerintem elég lesz hozzájuk az a VX450W.
Bár nem tudom, hogy mennyire terheli a Phenom a tápot... de szerintem elégnek kell lennie. Érdemes ezt a tápos topikban is megkérdezni... ők jobban vágják.
-
Thrawn
félisten
válasz
HarryPotter #6969 üzenetére
Elég lesz.
-
Tommer
tag
válasz
HarryPotter #6849 üzenetére
Én úgy tudom nálunk, még sehol!
De ha valaki tud valamit közölje, mert én biztos 4870 -est kívánok (fogok) venni!
(Nvidia meg feldughatja magának a 280GTX -ét a 130.000.-Ft -jával együtt, ennyire marhának már ne nézzenek, pedig mindig is nvidia kártyám volt már a Geforce1 óta! dehát ez van! Most váltunk! ) -
HERR Z
veterán
válasz
HarryPotter #6586 üzenetére
kb holnap-holnaputántóóóóóól, 55-60k körültől
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #6578 üzenetére
Ha jönnek a 4 magot támogató játékok, akkor jó lesz, a maiaknál harmatos. Sztem várhatsz, amíg olcsóbb lesz, a 3870 ma is jó mindenre. (Én is így teszek.) Phenomot fel kéne vinni valahogy 2.9-3GHz-re, az már nem volna rossz. Tomboy1986, ha jól emlékszem, 2.8-ra biztosan vitte a 9550-est. Persze attól még mindig gyengébb a konkurencia (Intel) hasonló sebességű modelljeinél.
Angelo69: Azért nem jellemző. Gyártótól már inkább függ, ASUS pl. ált. szinte mindenhez ad játékot, én még a 9520-ashoz is kaptam anno Morrowindet, meg még pár 1szerűbbet is. Sapphire-nél ilyen a FULL kiadás szokott csak lenni.
-
HERR Z
veterán
válasz
HarryPotter #6578 üzenetére
ha szügséged van a legalább +40-50%-os gyorsulásra a 3870-hez képest akkor érdemes....ha nem használod ki akkor meg majd később
-
eisento
addikt
válasz
HarryPotter #5231 üzenetére
tx650 corsair. asszem én is veszek
bár most vettem nemrégen egy 450vx-et seasonic belső van benne ugy mint a tx650-be csendes
de majd még meglátom először a 4870 legyen meg
-
nygma
addikt
válasz
HarryPotter #5231 üzenetére
TX650W jó választás lehet,a HX-ek MODULÁRISAK és drágábbak is...
-
TSanya
aktív tag
válasz
HarryPotter #5206 üzenetére
Ha van + 4k-d,vegyél TX 650-et,ha már a Corsair-hez ragaszkodsz,ráadásul az Seasonic belsővel rendelkezik,ha jól tudom...
-
nygma
addikt
válasz
HarryPotter #5216 üzenetére
4870 ha jól tudom ~30-40%-al lesz gyorsabb a 4850-nél...
~20k-val lesz drágább...
-
cizoe
őstag
válasz
Próbáld mindenképp beszámíttatni, úgy nem buksz rajta sokat. egy vx550 ugyanúgy Corsair sztem simán jó lesz oda. Én mindig úgy veszek tápot: TDP összead, rászámítok 50W kamut, plusz 100-at tuningra meg dvd/vinyó stb-re.
Egyre jobban tetszik ez a Glaciator hűtés a 4850 1gb-on...
dokar: e8200.
yx: A gddr5 az a 4870en lesz, meg az r700-on. Nagyon nagyon rég volt csak olyan hír hogy az egész szérián...
-
nygma
addikt
válasz
Adj fel egy aprót,nekem nem kell...
-
nygma
addikt
válasz
HarryPotter #5204 üzenetére
Itt az alkalom...
-
válasz
HarryPotter #5192 üzenetére
Üdv!
Alapon talán, esetleg, tuninggal tuti nem.
-
Varoz
addikt
válasz
HarryPotter #5192 üzenetére
Szerintem igen, de várd meg mások véleményét is!
Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest