- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
-
BemAnyó
senior tag
válasz
stevve #48464 üzenetére
hát ennyitől szerintem nem maradnak fent a sünik, én már kétszer szereltem át az S1 emet, amihez TH Bga réz süniket használok (dög nehezek), nekem úgy maradtak fent hogy felhevítem őket és úgy nyomom rá (nem simán csak fentről rábigyesztem). Pontosabban : csipesz+ öngyújtóval picit hevít utána gyorsan felrak és két kézzel meg ronggyal erősen rányom, elsőre én is simán csak felraktam és nekem is lepotyogtak, ezt a módszert én is itt olvastam valahol régebben és bejött. Ez a videó nekem nem túl hiteles, bár lehet hogy a scythe ilyen franko ragasztót használ, de ezt még nem hallottam senkitől se.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
stevve #48464 üzenetére
Bárcsak ilyen könnyen megmaradnának a sünik, bárcsak ilyen frappánsan lehetne felrakosgatni őket a valóságban is, ahogy a videón... Szerintem neki is potyogtak lefelé már a szerelés alatt, csak nem mutatják.
Sajnos elég gáz ragasztó van a süniken gyárilag, nálam cserélni kellett, mert akárhogy nyomigattam oda, előbb-utóbb (inkább előbb) leesett pár süni (4870-re sokkal több kellett).
Ha letisztítottam a felületet alkohollal, még rosszabb volt a helyzet, mintha csak szárazon letöröltem...
-
katt777
félisten
válasz
stevve #37258 üzenetére
Hát, éppen olyan házat akartam, hogy soha többé ne kelljen azzal foglalkoznom, hogyan, mennyi, és milyen hűtőt helyezzek el (mennyi extra zaj!), hogy kánikulában is elfogadható hőmérsékleten menjen a gép. A 4.05GHz-en hajtott E8400 30°C-kal volt hűvösebb a 19°C-os szobában, mint nyáron a 28°C-osban, de még a régi házban (és abban is az extra ventik nélkül), ugyanazzal a CPU hűtővel, csak alacsonyabb fordulatszámon, szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek. Akik a cikkem elolvasása után vettek ilyet, azok sem bánták meg. Ja, ezek a 23 cm-es ventik max 700RPM-en sem igazán zajosak, a levegőt meg nyomják rendesen. A ház mérete meg nem izgat, mert ez is az asztal mellett áll, csak legalább nem kell olyan mélyre hajolnom a lemezkezeléshez, vagy az előlapi panelhez.
-
katt777
félisten
válasz
stevve #37255 üzenetére
Ó, a HAF-ot nagyon könnyű ám megszokni!
(Mint minden jót.) Első és oldalsó venti megy, mert vinyókat szeretem 30°C alatt tartani (és 3 db fűt, 25-29°C-on), meg a 28°C-os alaplap (a NB amúgy nagyon tud hevülni), és a 19-21°C-os proci sem rossz úgy, hogy minimumra le van véve a TX2 ventije (ha most kéne CPU-hűtőt vennem, csak GeminII lenne venti nélkül). A tetőventi és a hátsó csak lapvezérelten totyog, az extra 12cm-es ventikre semmi szükség, ugyanúgy nem osztanak/szoroznak, mint a CPU-é. Ja, és a 7900GT úgy van beállítva, hogy a HD4870 idle 42°C körüli hőmérsékletét hozza. És mindez szép csöndes, hakos1987 vízhűtésének (amikor működnek a ventijei) zaját produkálja kb. A harisnyákat lehet 1-2 hetente porszívózni, de ezzel tudok élni.
Lehet, hogy ha egyszer meglesz a 4870, teszek rá egy Auras Fridge-et, mert nem akarom minden 2. hónapomat VGA nélkül tölteni, talán még arra sem kell venti.
Asszem, ez a ház a legjobb ár/érték arányú a piacon, főleg, ha azt nézed, hogy 30k-ból megspórolod vele a drága CPU és VGA hűtést (HDD-ről és lapról nem is beszélve). -
Vasinger!
nagyúr
válasz
stevve #30708 üzenetére
Elhiszem. De lehet, hogy megbántalak vele, de én full lesz@rom a 3850-et. Én ennyire egy önző egy ember vagyok! De szvsz a 3xxx szériát már rég ki kellett volna javítani. Ha így lesz pl a 4850-nel is akkor bajba leszünk, hogy kb 1 év múlva lesz "normális" driver hozzá.
-
feka007
veterán
válasz
stevve #27785 üzenetére
Tudom, vmi alapból el lett cseszve a motorban, mert a Far Cry 2-t meg tudták oldani X360-ra, pedig szerintem odapörköl a grafikája a Warheadnek is. De amúgy maga a játék jó lett, arról nem a magyarok tehetnek, hogy Frankfurtba elbaszták a motorját.
Bluegene: XP alatt futtatom... Az a baj, hogy AA nélkül olyan, mintha nem natívba menne... -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
stevve #27297 üzenetére
Az a röhely,hogy én 4 nap alatt 3 szor olvastam végig az egész topickot+több nálam sokkal tapasztaltabb kollégát is megkérdeztem,hogy mi a véleménye eről,mit tud,milyen hangos,milyen meleg,millió hazai és külföldi tesztet olvastam el és ebből megpróbáltam összerakni egy képet.Nekem nem jött le ilyen negatív kép erröl a szériáról,de lehet hogy csak idősebb lettem.
Eggyetlen parám van és az sem a kari hibálya.A játékfejlesztők leálhatnának az Nv optimalizálásról és elkezdhetnének számolni,hogy a földön hány Nv és ATI kártya van.
-
fdisk
őstag
-
fdisk
őstag
válasz
stevve #26566 üzenetére
Igen,rájöttem!
Próbálkozásaim -
válasz
stevve #26227 üzenetére
Tudod, ez a jövő. Ha alig üzemel a gép igenis vegye vissza a fordulatszámokat. A referencia nyákos pedig a "lite" verzió volt, mivel nem volt benne a pendrive. Egyébként ennyiben különbözik a full a lite verziótól. Nem ítéltem hamar. Mikor furmarkban toltam a sima kártya full fordulaton olyan hangos volt mint a duplamagas alapjáraton. Tehát így halk gépet ezzel a sapphire kártyával nem lehet építeni. Az mondjuk igaz hogy 15-20 fokkal hűvösebb a kártya, de én a VGA-t nem szoktam tuningolni.
-
arn
félisten
válasz
stevve #25015 üzenetére
ne haragudj, de te tuningoltal mar valaha? hogy ilyeneket irsz... mindig azzal kell tesztelni, amire a legerzekenyebb a hw.
10en x eve azt is nehez volt megallapitani, hogy melyik ez a program. ehhez kepest, hogy itt vannak ezek a stuffok keszen... sokan inkabb a fejuket a foldbe dugjak, hogy ha nem latom a hibat, akkor biztos az nincs is. egyket nap alatt ki lehet tesztelni egy tuningot nagyjabol, akkor meg hetekig tartott kikiserletezni mindent.
ez csak egy program a sok kozul, barmelyik jatekban elofordulhat hasonlo szituacio. de te ennyi erovel ha egy jatekba belefagy, el sem inditod, mert biztosan szar a program. a masik, hogy mar most is irtak, hogy nem csak ebben, hanem jatekokban is jelentkezett a hiba.
a prime is ilyen vacak program... ha hibazik, a tuning a jo es nem a program, mert nincs is olyan konfig, amin elfut.
-
samfishR
senior tag
-
arn
félisten
válasz
stevve #24947 üzenetére
honnan szeded ezt a hulyeseget? az csak egy program - es ha ez egy jatekban van? nem futtathatom le, mert "bantja" a kartyamat? hogy tortenetesen ezen bukik ki, az csak egy dolog. ha itt kifagy, mashol is kifagyhat. max nem fel perc utan, hanem lehet x naponta. nemtom te hogy vagy vele, de ez engem zavarna.
es mellesleg a referencia kartyakon kifogastalanul fut.
-
westlake
félisten
válasz
stevve #24698 üzenetére
en eleve ki aakartam probalni, hogy mikent viselkedik a kartya feszemeles hatasara, igy a homerseklet is emelkedni fog.. szerintem eleg egyertelmu, hogy csak amiatt nem fogom a gepemet folyamatosan uzemeltetni, es gephazba beszerelni, hogy ezt az elmeletet alatamasszam.. megjegyzem, en nem is azt allitottam, hogy a gephazban sem lesz semmi baja egy vga-nak, ha folyamatosan 100 fokon uzemel.. termeszetesen le fogom irni a tapasztalataimat
(egyebkent felre ne erts, en az elobbiekben nem a szakmai hozzaertesedet akartam megkerdojelezni, hanem arra szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy nem feltetlenul jo, ha csak ugy "vaktaban" irkalunk dolgokat egy forumra)
-
westlake
félisten
válasz
stevve #24689 üzenetére
latod, pont az ilyen dolgok miatt bukom ki.. megint leirsz egy olyan dolgot, amirol csak feltetelezd hogy ugy van.. nem tapasztalatbol beszelsz, hanem csak feltetelezel valamit.. persze elnezest fogok kerni, miutan megmutattad a kepeket, amiken jol lataszik, hogy 100 fokon "fagyásokat és hasonlókat" tapasztaltal.. volt 4780-as kartyam, amit napokig 100 fokon uzemeltettem, megsem fagyott le.. en tapasztalatbol mondom, hogy nem tortenik semmi olyan, amit te csak feltetelezel.. pontosan azt nem ertitek meg (te sem, es mas sem), hogy a legtobb hozza nem erto embert (akik nem birtokolnak olyan szakmai tudast, mit ti) esetlegesen felrevezetitek.. csinaljatok teszteket, irjatok rovid cikkeket arrol, hogy mennyi a maximalis homerseklet, aminel a vga-k ujraindulnak/lekapcsolnak.. ezek mar ertekelheto informaciok lesznek, amit masok megkoszonnek (es en is meg fogom, mert ertekelem a munkaba fektetett energiat)
nem kell reagalnod, mert a velemenyemet mar tobbszor leirtam es nem fog megvaltozni..
mod: ja, es bocs, hogy ilyet irok, de en mindig is szolni fogok (es szoltam is), ha olyan dolgot allit valaki, ami berminemu tapasztalatot (szemelyes, vagy mas altali) nelkuloz.. -
westlake
félisten
válasz
stevve #24684 üzenetére
a #24678 nem is neked volt cimezve valaszkent, hanem Ribi-nek.. azzal, hogy reagaltal egy nem neked cimzett dologra, pontosan te vontad magadat osszes mas emberekkel (emberrel)
engem oszinten szolva nem "zavar" a tartos 100 fok, mivel nem hazban van a gepem.. igaz, hogy a hazban levo rendszert mar megborithat kb. +10 fok, de en nem irtam, hogy mindenkinek 100 fokon kellene a vga kartyajat uzemeltetni.. ti irtatok, hogy "semmi ertelme annak, hogy a kartyak hatarait feszegetjuk".. de igenis van.. pontosan az ilyen vizsgalodasok viszik elorebb a vilagot (kepletesen szolva)..
"Azt se bizonyították, hogy a kútba ugrás halálos, mégse teszed"
bocs, de szeritnem ez eleg rossz hasonlat volt (szamamra meg ertelmetlen is)
mindenki azt, es ugy csinal, ahogy akarnekem csak az "faj", hogy neha az emberek ugy irogatnak (bizonygatnak) dolgokat, mintha mar olyan krva nagy tapasztalatuk lenne.. pedig..
egyebkent peace.. -
donsergiooo
senior tag
válasz
stevve #23400 üzenetére
Ezt alátámasztom!
Van egy teszt programom amin golyók mennek körbe. mikor növeltem a felbontást 8800gts 640mb karival 1600-as felbontás felé már kiírta, hogy megtelt a vram és ki is lépett. Most a 4850 512mb karival 1600x1200ban is simán 150fps-el megy 50fps-el meg 8x AA-nál!
Szóval valóban jobb!
-
cizoe
őstag
válasz
stevve #22750 üzenetére
Miért ne lehetne limites? Régi motor, vga leszámolja mint a szél, azt a minimális maradék eztazt meg eltököli a cpu. Bár nem értek a codhoz, max a 4-hez, szóval szerintem is valami bug. Ezt is írtam le emellett.
A Radeon HD4550 (rv710) 25 W-tal is beéri (GC08 / Fuad)
MSI 4870 quad CF (GC08 / Fuad)
Palit Sonic Edition 4870 - Az első bővebb bemutató (Vr-zone) - Turbo gombbal, és direkt hdmivel. -
~Ph'vEscha
aktív tag
válasz
stevve #22752 üzenetére
A fejest akkor adja ha jól célzol ÉS/VAGY ha van 125! , 250! vagy 333! fps-ed ( quake3 engine hibája miatt ezeknél az fps számoknál nagyobbat ugrassz , kevesebbet sérülsz , és jobban adja a fejeseket ) , azért tudom hogy procilimit mert osztálytársam 4850-el minimum grafon ahogy húzta a E8200-át , lineárisan emelkedett az fps 500 felett is .
-
katt777
félisten
válasz
stevve #22160 üzenetére
De olvastam. Azért írtam. +1x: sokan nem kérdeznek, mert soxor olvassák, hogy pl. 350W elég.
Amennyiben te vagy Bluegene, akkor igen.Ugyanis neki írtam anno (nem a neked szóló hsz-ban), hogy ne csak Watt-ozzon, nem neked. Ennyit az olvasásról...
Eagl3: Hát én próbáltam csak a VGA-val játszani, de az elég uncsi, így vettem alá egy gépet.
Egyébként jó sokan vesznek gyors VGA-t egy szar konfigba, aztán csodálkoznak, hogy ezt nem viszi, azt nem viszi, tehát önmagában az, hogy van egy gyors VGA-d, még nem garancia arra, hogy minden játékot remekül elvisz.
-
Bluegene
addikt
válasz
stevve #22108 üzenetére
jah nekem 350W-os táp viszi a gépemet és stock hűtő hűti
tegnap 5+2 órát toltam a crysist, elfüstölt? nem. elolvadt? nem.
lám más pedig lecserélte gfx chillára ráküldte a szőrös fánkot, mi történt? tönkrementszerintem nem szabadna másokat felesleges költekezésbe vinni, a custom hűtő azért rossz mert a kártya egyes részeit forrón hagyja(nem a magot persze, a memóriát), és ezért halnak meg, ha a gari is ugrik az szívás egyből 40K mínusz
, 300W-350W-os táp pedig bőven elvisz egy 4850-est és egy kétmagos processort(tápból se kell újat venni szerintem, csak ha indokolt)
most pár embert be lehet hergelni h cseréld le a hűtést, ha valaki nem ért hozzá akkor 4 db Szent István bankjeggyel lehet szegényebb(lesarkazza, rosszul rakja fel mittommén, nem gondoskodik bizonyos alkatrészek hűtéséről), a gyári hűtő meg elég halk, az h 90 fokos semmit se jelent, tudták ezt a mérnökök is, mégis kiadták, 130 fokig nincs baja előtte lekapcsol szal no para
kijön a 8.8as driver powerplay 2-vel egyből leesik 50 fokra a mag, csak pár nap
-
bnss
veterán
válasz
stevve #22108 üzenetére
Mindennemű rossz indulat nélkül, Szerinted melyik a bestbuy 4850-es VGA? Ezek közül - szvsz - az a best buy, amelyik a legolcsóbb - OC kiadásokat és esetleg MSI-t leszámolva, mert nem ad CF hidat (már akinek ez fontos).
Egy szóval nem említettem, hogy szar a hűtés, csak azt, hogy az én elvárásaimnak nem felel meg (nem szoktam szőrös fánkot futtatni, egyszerűen a halk és hűvös rendszert preferálom). Gondolom feltűnt, hogy OFF-ba raktam a hsz-om és szmájli is volt utána.
Nem szokásom kilowattos tápokat ajánlani 4850 mellé, sőt, nagyrészt read-only vagyok ebben a topicban, ne nekem írd ezt. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
stevve #22115 üzenetére
probáltam és úgy nekem hangos volt
amíg nem lesz pénzem egy jobbfajta hűtőre, addig jó lesz ilyen melegen is, nem hinném h valami baja lenne hosszútávon sem, mert akkor mi a francnak adtak rá 3év garit+az ATI is tisztában van vele h ilyen meleg és így is kiadták ebben a formában, sztem no problem a melegedés csak inkább szokatlan, de az nagyonén is egy kicsit eltúloztam azt a melegedést, igazad van amit ott lentebb írtál offolva....
-
bnss
veterán
válasz
stevve #22089 üzenetére
Nem erőltetem, csak leírtam a véleményemet. Szerinted legolcsóbban mi mást lehet kapni, mint referencia kártyát? A stock hűtő csak azért zavar, mert _nekem_ hangos, és - szvsz - emellett közel nem hűt annyira, amennyire én azt szeretném.
(#22093) gyiku: így már csak két lehetőség van, vagy veszel referencia kártyát és beállítod szoftveresen a hűtést, vagy vársz egy kicsit, amíg megjelennek az itthoni boltok polcain a nem referencia hűtéssel szerelt kártyák.
-
HSM
félisten
válasz
stevve #22075 üzenetére
Ehhez csak annyit fűznék még hozzá, hogy majd akkor kíváncsi leszek, mit fogsz szólni, ha majd lesznek GPGPU-s progik (Például videokonvertáló), amiket használni szeretnél (kb fél éven belül szerintem jönnek) és azt fogod látni, hogy Furmark szintre melegszik a kártyád az "extrém" terhelés hatására, és kávéfőző módjára fog kotyogni....
Na de legyen itt a vége! -
Bluegene
addikt
válasz
stevve #22064 üzenetére
Egyébként meg elég egyszerű: mivel kevésbé melegszik S1 mellett, kisebb a hő, amit terít a házban pont hogy ugyanannyi hőt termel, ugyanúgy melegszik, hisz ami termeli a hőt (rv770) az ugyanaz és ugyanannyit termel
azért alacsonyabb mert az s1 gyorsabban elvonja a hőt és teríti szét a bordáin, a attől még ugyanannyi hő termelődik
ezért csodálkozom h s1-gyel állítólag a cpu-nak is csökkent a hőmérséklete, na mind1
abban igazad van h furmarkot nem fogom lefuttattni hacsak nem akarok magamnak kellemetlenséget(csereVGA vásárlás, gari 3-4 hét)
-
_Toka_
senior tag
válasz
stevve #22021 üzenetére
Onnan indulva valóban az tűnik logikusnak, de átfutva az általam belinkelt oldalt, utóbbi azt súgja, hogy a Hotfix.
No, mindegy! Reméljük, lassan csak kapunk egy WHQL 8.8-at, ami majd szép és jó lesz ... vagy nem. /Mondom, ezt azért, mert a Hotfix után is a 8.7-től komoly gyorsulást vártak többen, aztán az is elmaradt.
Kéretik ezért nem megkövezni!
/
-
Bluegene
addikt
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
stevve #21723 üzenetére
Azért az UT motor mindig is az élbolyban volt/lesz, nem értem, miért pont ezzel jösz? Mivel más, nyilván nem való mindenre, de ha megnézed a játékokat - változatosságukat -, amik Unreal engin-re épülnek, nem lehet ok panaszra... Nagyon mesterien összerakott motor az.
Ráadásul sokkal élénkebbek, és élesebbek az UT motoros játékok színei, nem beszélve arról, hogy nekem a zsáner engine-em. A kis szaros 2600XT-émen mindenféle túlzás nélkül max beállítások mellett is 30-40fps között megy 1280x1024-ben a Fuel Of War, az UT3, sőtt a Turok is. Valahogy fekszik neki nagyon, de gondolom ez elmondható a többi ATI kariról is.
-
Speed
addikt
válasz
stevve #20688 üzenetére
Igen ma még elég az 512mb sőt a tesztekben néhol még előzi is az 512mb-os 4850 a 2gb-os 4850-et,de sajna előbb utóbb el fog fogyni az 512mb és ezt már látják az vga gyártók is ezért tervezik az 1 és 2 gb-os karikat igaz ez még jelen pillanatban jobban csak parasztvakitásnak felel meg.
-
Henryk
aktív tag
válasz
stevve #20684 üzenetére
Huh, látom nem egészen érthető a kérdésem, megpróbálom újra:
tehát 2 monitort akarok használni egyszerre, (nem klónozva)
a sima vga ugye elviszi, ha van rajta 2 csati. ez van most
a crossfire, sli az nem tud egyszerre kettőt külön kezelni, ezért ez eleve nem is érdekela kérdés itt az hogy egy 2GPU-s kártya is úgy működik mint egy crossfire, és nem megy a 2, vagy pedig 1 kártyaként, és akkor megy?
-
Speed
addikt
válasz
stevve #20681 üzenetére
[link] Én azt mondom ha van lehetőség akkor 1gb-s karit kell már venni akkora moncsihoz, főlg ha nem két hétre tervezi az ember a dolgot. Meg ha az irásom megfigyelted nem azt mondtam, hogy nem megy vele, mert én játszok 512mb-al ekkora felbontáson és látom mi van de a játékok az idő elteltével nem fognak kevésbé vga igényesek lenni sőtt.......
-
slett27
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Autós topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest